Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3646
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Eikös KRP myös samoihin aikoihin kohdistanut noita telepakkokeinoja Romanoon, mutta jätti myöskin homman kesken?
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9154
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Poliisiajoneuvojen hankinta, käyttö ja huolto

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Muistanko oikein, että Aarnio oli huolissaan johtamansa yksikön käytössä olevien leasing-autojen riittävästä määrästä operatiivisessa toiminnassa ja että hän oli vaatimassa resurssilisäystä ajoneuvojen määrään? Muistelen jostain lukeneeni, että jossain vaiheessa huumepoliisit käyttivät jopa omia autojaan työtehtäviensä hoitamisessa (mm. asiakastapaamisissa), kun leasing-autoja ei ollut riittävästi käytettävissä.

Aarnio oli alaistensa kanssa/apuna mukana operatiivisessa toiminnassa ja sitä myöten varmasti hyvin perillä käytettävissä olevien resurssien määrästä. Jos leasing-autojen suhteen oli niukkuutta tarjolla, niin minun on vaikea uskoa, että esimies tällaisessa tilanteessa olisi käyttänyt virka-autoa omiin ajoihinsa vieden alaisiltaan mahdollisuuden tärkeän työvälineen käyttämiseen tehtäviensä suorittamisessa.
Pauli Kuusiranta kirjassaan "Ulvilan murha - Kadonneen tekijän jäljillä" sivulla 23:

"Murhaajan kiinnisaaminen mahdollisimman nopeasti on aina poliisin tärkein tehtävä."
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Poliisiajoneuvojen hankinta, käyttö ja huolto

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Kun huumepoliisin päällikkö kävi laajamittaista huumekauppaa niin minun ei ole vaikea uskoa, että hän myös käytti omiin ajoihinsa virka-autoja, joille olisi ollut tarvetta muualla.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9154
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Malmin nainen ja Paukarlahden mummo

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Lainasin mielenkiintoisen kirjan nimeltään "Rouva Syyttäjä" vuodelta 1997, joka sisältää Ritva Santavuoren muistelmia omalta syyttäjän uraltaan. Kirjassa on luku nimeltään "Kukkaiskansaa ja kartanoromantiikkaa", joka käsittelee 1980-luvulla oikeudessa käsiteltyä ns. Paukarlahden hasisjuttua. Jonkinlaista taustatietoa kirjassa on käsittääkseni peilattavissa näihinkin päiviin saakka.
Pauli Kuusiranta kirjassaan "Ulvilan murha - Kadonneen tekijän jäljillä" sivulla 23:

"Murhaajan kiinnisaaminen mahdollisimman nopeasti on aina poliisin tärkein tehtävä."
annaanna

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Jossain toisessa ketjussa enemmän rahoista, vaikka siis ne Leinosen puheitten motivoijina ovat voineet ehkä olla, kuvittelen mä. Mitkä rahat, senkun tietäisi.

Mutta tässä vielä tepolle, joka tarkkana poikana voi korjata, jos väärin muistan. Muillekin papereitten haltijoille. :D
Kun mielestään taitaa vain Aarnion rehellisyys olla menetetty. Minä tietämättömyyttäni epäilen toisenkin osapuolen rehellisyyden astetta.

Itse muistan miten Haavisto tutkintoineen etsi jo aivan alussa KADONNEITA KÄTEISrahoja Aarnion iäkkäitten vanhempien, lasten ja syksyllä keskeneräisen rakennuksen luota. Naureskelin että etsivätkö jotain muovikassillista vanhoja seteleitä.

Mitä ihmeen tutkinnan muka selvittämiä seteleitä tuolloin etsivät?

Ehkä niitä "Saaralta" Aarnion varastamia palkkamurharahoja :D
Tai siis oikeesti?
Mitä helvettiä se oli?
Onko papereista selvinnyt.

Sen jälkeen ei enää sitten mielestäni ole selitetty mitään toteennäytettyä jutussa olevan, et on kassillinen rahaa hukassa.

(Kun sittenhän sitä olikin löydetty todisteet, että on kassillinen rahaa käytetty ja loput sileinä ja suurina seteleinä haudattu!).

Hukassa oli silloin rahaa, se varmaksi tiedettiin. Rahaa rutkasti löydettiin. Avulias-Aatu auttoi.

Kun tutkinta heti alussa mokasi ja pääsi Aarnion alainen puheisiin hetkeksi kanssaan tavaroita tuodessaan poliisivankilaan. Puheet tallennettiin ja puhuttu oli miten mm. kasvien talvisuojauskseksi piti kuorikkeet levittää.

Ja muistan selväksi tulleen jonkun tutkintaan osallisen kertomana, että oli ottanut puheeksi jossakin pähkäilypalaverissa, jossa läsnä ties keitä Avuliaita-Aatuja, että Aarnio oli muun muassa puhunut lapiohommista ja kuorikatteen levittämisestä niin ja näin.

Sitten löytyi KÄTEISVAROJA. Kuorikatteen keskeltä.
Ihmeellistä.

Minä epäilen jonkun epärehellisesti yhdistelleen noita tietoja ja kätkeneen jollain tavoin haltuunsa saanutta pimeää rahaa.

Että puolin ja toisin on näitä selittämättömiä rahamuovikasseja.
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Etsiskelen uutisointia jo alkuvaiheessa, syksyllä 2013, tapahtuneesta innokkaasta pimeän rahan etsinnästä kun muistikuvani mukaan ihan konkreettisesti olisi rahaa etsitty. Löysin alkuun tämän käsitykseni kotietsinnöistä. Rahanetsijäkoiria oli käytetty Aarnion tontilla. Ei lähialueilla. Tontilla.
annaanna kirjoitti: ...

Minusta vaikuttaa siltä, että hukassa on jonkinmoinen rahakassi (kun huumehia huumekoirien kanssa etsittäisiin, mutta nyt on rahanetsijöitten kanssa liikkeellä oltu).
Poliisin toimet Aarnion tapauksessa ovat olleet alusta lähtien mittavat. Esimerkiksi Aarnion noin 80-vuotiaiden vanhempien asuntoon tehtiin kotietsintä. Myös hänen tyttärensä asunto tutkittiin.

Ihan vaan tuosta päättelin. Jokohan moni on käynyt siellä rakennustyömaalla paikkoja penkomassa, kun niin hyvät koordinaatitkin annettiin, muidenkin etsiä.

]
Acastus Kolya
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 3:58 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Acastus Kolya »

Nicht schuldig kirjoitti:
teppo kirjoitti: Se vaikutelma ei ole syntynyt vasta nyt vaan sinetöityi viimeistään sillä hetkellä, kun Aarnio tunnusti käyttäneensä satoja tuhansia euroja käteistä ja selitti viimeisen versionsa sen alkuperästä. Siitä hetkestä lähtien paluuta rehellisen poliisin imagoon ei ole ollut.

Ei kannata nauraa, näin nimittäin kävi mielestäni jo käräjäoikeuden tuomareille, he kehittivät osittain itse tarinaa eteenpäin. Tuomarikin on vain ihminen, se vaatii resilienssiä eli vastustuskykyä kyetä toimimaan vastoin valtavirtaa, jos media kertoo uusista käänteistä asiassa ja tuomarit saavat jostain "salaista" tietoa mihin suuntaan asiat ovat menossa.
Ensinnäkin, et vastannut ollenkaan siihen tepon väitteiseen (todistettuun totuuteen), että Aarnio on toiminut rikollisesti varmuudella kuten hänen yli puolen miljoonan yli tulojen käytetyt rahat todistaa ja kuten teppo jo todistikin ylhäällä. Ehkäpä sen takia kun tiedät, ettet tässä voi puhua valkoista mustaksi yrittämällä luoda Aarniosta ei-rikollisen kuvaa ja alat sen takia käydä jo tosi epätoivoiseksi, kun olet niin paljon resurssejasi ja aikaasi laittanut siihen, että yrität Aarniosta puhua syytöntä ja olet kerta toisensa jälkeen epäonnistunut.

Aloit taas kehittämään vainoharhaisia teorioitasi yrittäen kääntää niitä faktoiksi ILMAN MITÄÄN TODISTEITA kuvitteellista tapahtumistasi. Aarnion huumekaupasta ja muista rikoksista taas on valtavasti todisteita. Minne päin maailmaa meneekin niin pieni osa väestöstä aina uskoo pakonomaisesti erilaisiin salaliittoteorioihin, tälläisille ihmisille kohteen syyllisyyttä tukevilla OIKEILLA todisteilla ei ole koskaan väliä, vaikka heidän omalle pakonomaiselle salaliitto ajatukselle ei olisi mitään todisteita niin he pakonomaisesti salaliittoon uskovat (kaikki tunnistavat muutamat tälläiset käyttäjät täällä). Pop, teppo ja moni muu on toisensa jälkeen todistanut sinun kuvitteeelliset tapahtumat vääriksi todisteiden valossa, mutta silti sinä kerta toisensa jälkeen keksit uusia. No harrastukset kullakin.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja teppo »

annaanna kirjoitti:Etsiskelen uutisointia jo alkuvaiheessa, syksyllä 2013, tapahtuneesta innokkaasta pimeän rahan etsinnästä kun muistikuvani mukaan ihan konkreettisesti olisi rahaa etsitty. Löysin alkuun tämän käsitykseni kotietsinnöistä. Rahanetsijäkoiria oli käytetty Aarnion tontilla. Ei lähialueilla. Tontilla.
Onnittelut oman käsityksesi löytämisestä. Tuomion sivulla 359 todistaja kuitenkin kertoo, että etsintää tehtiin marraskuussa 2013 koiran kanssa rakennuksissa, ei pihassa eikä maastossa.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

teppo kirjoitti:Onnittelut oman käsityksesi löytämisestä. Tuomion sivulla 359 todistaja kuitenkin kertoo, että etsintää tehtiin marraskuussa 2013 koiran kanssa rakennuksissa, ei pihassa eikä maastossa.
Voi kuinka sinisilmäinen joku voi olla. " Nokun tuomiossa sivulla se ja se lukee näin, niin se on totuus "

Totta helvetissä se rahakoira on juossut pihallakin, vai oliko tällä rahakoiralla syksyllä 2013 vain ja ainoastaan 5 minuutin tehtävä käydä haistamassa Aarnion kämppä sisältä päin ja sitten lähdetään kotiin. :lol:
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
peltirumpu
Axel Foley
Viestit: 2142
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 10:04 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja peltirumpu »

Schumi kirjoitti:
teppo kirjoitti:Onnittelut oman käsityksesi löytämisestä. Tuomion sivulla 359 todistaja kuitenkin kertoo, että etsintää tehtiin marraskuussa 2013 koiran kanssa rakennuksissa, ei pihassa eikä maastossa.
Voi kuinka sinisilmäinen joku voi olla. " Nokun tuomiossa sivulla se ja se lukee näin, niin se on totuus "

Totta helvetissä se rahakoira on juossut pihallakin, vai oliko tällä rahakoiralla syksyllä 2013 vain ja ainoastaan 5 minuutin tehtävä käydä haistamassa Aarnion kämppä sisältä päin ja sitten lähdetään kotiin. :lol:
Tepon harmiksi asiasta on kerrottu jopa lehdistössä:
Rahakoira kiersi piha-alueen, mutta ei merkannut mitään, joten tarvetta tarkempiin etsintöihin ei ilmennyt.
+ tämä...
Joulukuussa 2014 nousi entistä enemmän selvitettäväksi tiedot Aarnion epäiltävien rahavarojen sijoittamisesta. Tuolloin mietittiin kovasti, oliko varoja sijoitettu ulkomaille.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000929131.html
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja teppo »

Schumi kirjoitti: Totta helvetissä se rahakoira on juossut pihallakin, vai oliko tällä rahakoiralla syksyllä 2013 vain ja ainoastaan 5 minuutin tehtävä käydä haistamassa Aarnion kämppä sisältä päin ja sitten lähdetään kotiin. :lol:
Ilmeisesti et ole perehtynyt aiheeseen, koska et ole jaksanut lukea edes tapauksen tuomiota, josta asioiden kulku olisi selvinnyt. Tehtävä ei ollut koiran ainoa. Rahakoiraa käytettiin samana päivänä yhden Aarnion Helsingissä olevan autotallin nuuskimiseen. Sieltä löytyi videokasetti, jossa oli seteli, mutta sitä koira ei merkannut. Aarnion talolla koiraa käytettiin rakennusten tutkimiseen. Koira kiersi myös pihan mutta ei merkannut mitään, joten pihaa ei siitäkään syystä ollut erityistä syytä tutkia. Jos ei tutkita, ei löydetäkään.
peltirumpu
Axel Foley
Viestit: 2142
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 10:04 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja peltirumpu »

teppo kirjoitti:Koira kiersi myös pihan mutta ei merkannut mitään, joten pihaa ei siitäkään syystä ollut erityistä syytä tutkia. Jos ei tutkita, ei löydetäkään.
Aika hauskasti sanottu. Ollaan siis yhtä mieltä siitä, että koira ei haistanut pihalta mitään? Ja tästä syystä pihaa ei ollut tarpeen tarkemmin tutkia? 8)
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Keskusrikospoliisi on myöntänyt, että keväällä 2014 oli kova paine saada jotain näyttöä.

Lopputulos: Rahakätkö löydetään tontilta 15 minuutissa, rahat huonosti pakattu, kätköä ei tutkita, homeitiöitä ja siitepölyjä ei tutkita, mikään ei yhdistä Aarniota rahoihin.

Paitsi se, kun hän itse kertoi tutkinnalle missä rahat ovat. :roll:

Käräjäoikeuden tuomiossakin käräjäoikeus kertoo, että Aarnio touhasi tontilla viikkoa ennen kiinniottoaan. Harmi, kun ei silloin kerennyt peittää rahoja, vaan piti ulkopuoliset pistää siihen hommaan - vasta kun on kopissa :lol:
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
peltirumpu
Axel Foley
Viestit: 2142
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 10:04 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja peltirumpu »

teppo kirjoitti:Onnittelut oman käsityksesi löytämisestä. Tuomion sivulla 359 todistaja kuitenkin kertoo, että etsintää tehtiin marraskuussa 2013 koiran kanssa rakennuksissa, ei pihassa eikä maastossa.
Voisitko teppo kertoa tarkemmin tuosta todistuksesta? Kuka todistaa ja mitä kertoo? Itselläni ei tuomiota ole.

Saa toki muutkin kertoa.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja teppo »

Nicht schuldig kirjoitti: Jos 440 tuhannesta eurosta vähentää ...
Rahahommat eivät näytä olevan sinun juttusi. Syyttäjän näkemys oli, että Aarniolla on ollut käytössään noin 529 000 euroa käteistä verovalvonnan ulkopuolella olevaa rahaa vuosina 2005–2013. Aarnio on itse selittänyt saaneensa Tammiselta 440 000 palveluksistaan ja pimittäneensä sen. Löytynyttä 64 800 euroa Aarnio ei ole tunnustanut omakseen.

Turha tässä on aukoa päätään, että rikoksen olisi tullut tuottaa enemmän viivan alle. Yritä itse ja virnuile sitten.
Vastaa Viestiin