Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Poliisi tutkii Kampin metroasemalla tapahtunutta pahoinpitelyä, julkaisi epäillyn tuntomerkit - uhri edelleen sairaalassa

05.04.2018 klo 16:14

Rikoksesta epäilty mies löi kahdesti pahoinpitelyn uhria pään alueelle.
Poliisi tutkii Kampin metroaseman edustalla tapahtunutta pahoinpitelyä.
Uhri on edelleen sairaalassa.
Poliisi julkaisi epäillyn tuntomerkit.

Helsingin poliisi tutkii Kampin metroaseman sisäänkäynnin edustalla Runeberginkadulla tapahtunutta pahoinpitelyä. Pahoinpitely tapahtui sunnuntaina 1. huhtikuuta aamuyöllä noin kello 4:40. Uhri on vuonna 1998 syntynyt mies.

- Rikoksesta epäilty mies löi kahdesti pahoinpitelyn uhria pään alueelle. Uhri kaatui toisen lyönnin seurauksena ja löi kaatuessaan päänsä, johon tuli vakava vamma. Uhri on edelleen sairaalahoidossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Pahoinpitelyn uhrin ja hänen naisystävänsä seuraan oli lyöttäytynyt läheisessä pikaruokaravintolassa pariskunnalle entuudestaan tuntematon mies. Miesten välille tuli riitaa, jota seurasi pahoinpitely.

Pahoinpitelijä poistui tapahtumapaikalta viereisen hotellin ja edelleen Lapinrinteen suuntaan. Mies oli ennen pahoinpitelyä kysynyt sivulliselta henkilöltä kyytiä Espooseen.

- Emme toistaiseksi tiedä rikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä. Pyydämme kaikkia tapauksen nähneitä tai siitä muuten jotain tietäviä henkilöitä olemaan yhteydessä poliisiin, Kruskopf toivoo.

Poliisi on julkistanut myös epäillyn tuntomerkit. Poliisin mukaan epäilty on noin 20-25-vuotias ja noin 175-180 senttimetriä pitkä. Hänellä on lyhyet, mahdollisesti tummat ja "siilimalliset" hiukset. Vartaloltaan hän on roteva ja tukeva.

Miehellä oli yllään tumma, mahdollisesti sininen Helly Hansenin softshell-takki, jossa oli vasemmalla puolella HH-merkintä sekä tummat housut.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja vammantuottamuksena.

Vihjeet tapauksesta voi ilmoittaa Helsingin poliisin väkivaltarikostutkintaan puhelimitse kello 8-16 numeroon 050 562 7405 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 029 541 7935 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201804052200858210

Otsikkoa modifioitu, linkki lisätty
-NILS-
ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Kampin pahoinoitely 1.4.2018

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Mikä siinä on, että valvontakamerakuvaa, kieltä ym ei poliisi taaskaan kerro. Eikö tuo ole kuin märkä rätti päin kansalaisten naamaa.
Uhri on sairaalahoidossa; joten mustelmilla ei selvitty.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kampin pahoinoitely 1.4.2018

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

^Tätä käytäntöä on itsekin usein ihmetellyt ja jos sitä kuvaa lopulta saadaan, niin kuvaa tulee julki vasta viikkojen kuluttua. Jossain poliisi kertoi kuinka käyttävät ensiksi omat tutkintakeinot/-haarat ja vasta sitten pyytävät kuvan kanssa apua.

Tämä on kyllä niin pähkähullu tapa, että laittaa epäilevän laitoksen johtajienkin arvostelukykyä, kun eivät moista resursseja tuhlailevaa toimintatapaa tapa, etenkin kun noin menettävät myös hyviä vinkkejä lopullisesti, koska meidän muisti toimii miten toimii - tuoreena paras.

Tämän on oltava joku keksintö sisäänpäin kääntyneen Suomen ajalta, jolloin useammille kansalaisille saatiin uskoteltua "maailman paras" - hokemaa. Eivät varmaan ole huomanneet pientä keksintöä nimeltä internet? Tai sitä miten muissa maissa toimitaan. Ja vaikka käyttävät tätä haaskaavaa ja järjenvastaista mallia, kehtaavat silti aina välillä itkeä resurssipulaa. Taustalla lurkkii varmasti joku kaunis yksilönsuoja-ajatus jota poliisissa joskus vaalitaan, joskus ei.

Naurettavin tapaus mikä tulee mieleen on kun etsivät paikallisjunan kameran tallentamaa miestä noin vuoden viiveellä. Sitten kuului jotain kautta, että olisivat halunneet kuulla kuvan hemmoa vakavaan seksuaalirikokseen liittyen. Kuvan julkaisun jälkeen jossain epäiltiin kuvassa esitetyn olleen opiskelijamiehen ja hänen poistuneen jo Suomesta kotimaahansa. Another case closed but not solved...
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Kampin pahoinoitely 1.4.2018

Viesti Kirjoittaja samoilija »

ANDYROM kirjoitti: Poliisin mukaan epäilty on noin 20-25-vuotias ja noin 175-180 senttimetriä pitkä. Hänellä on lyhyet, mahdollisesti tummat ja "siilimalliset" hiukset. Vartaloltaan hän on roteva ja tukeva.

Miehellä oli yllään tumma, mahdollisesti sininen Helly Hansenin softshell-takki, jossa oli vasemmalla puolella HH-merkintä sekä tummat housut.
HH softshell-takkiin ja tummiin housuihin voine liittää lakerikengät.
When the goings get weird, the weird turn pro
Tojo
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Loka 27, 2013 6:12 pm

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018

Viesti Kirjoittaja Tojo »

Kyllä itsekin veikkaan, ettei turpiin ottaminen tee hyvää parisuhteelle.

Hyökkääjä tulee joko voittaa tai saavuttaa selvä tasapeli, josta molemmat vain painuvat matkoihinsa - mutta jos tulee isketyksi tantereeseen, niin sillä ei ole positiivinen odotusarvo suhteen kannalta, juuri näistä primitiivisistä syistä.

Hyvin mahdollisena pidän kanssa, että suhde alkaa hiipua, jahka ukko sairaalasta ulos astelee, vaikkei olisi itse mitenkään tuota tilannetta kerjännyt. Mutta elämä ei ole reilua.
My my my...
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Tojo kirjoitti:Kyllä itsekin veikkaan, ettei turpiin ottaminen tee hyvää parisuhteelle.

Hyökkääjä tulee joko voittaa tai saavuttaa selvä tasapeli, josta molemmat vain painuvat matkoihinsa - mutta jos tulee isketyksi tantereeseen, niin sillä ei ole positiivinen odotusarvo suhteen kannalta, juuri näistä primitiivisistä syistä.

Hyvin mahdollisena pidän kanssa, että suhde alkaa hiipua, jahka ukko sairaalasta ulos astelee, vaikkei olisi itse mitenkään tuota tilannetta kerjännyt. Mutta elämä ei ole reilua.
Varmuuden vuoksi on hyvä naisen kanssa ulkoillessa pätkiä turpaan jokaista vastaantulijaa, säilyy se parisuhde.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4664
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja dazu »

Mies iski toista nyrkillä Helsingin yössä: Uhri kaatui niin pahasti, ettei kykene edes puhumaan – naisystävän mukaan riidan syynä oli ruotsinkielisyys

06.07.2018 16:47

Parikymppinen mies tuomittiin Helsingin Kampissa keväällä tapahtuneesta pahoinpitelystä. Oikeuden mukaan mies löi toista niin, että tämä kaatui ja sai vaikean aivovamman. Uhrin naisystävän mukaan syynä oli se, että mies oli puhunut hänen kanssaan ruotsia.

Välikohtaus sattui aamuyöstä sunnuntaina 1. huhtikuuta Runeberginkadulla sijaitsevan metroaseman edustalla, minne tuomittu oli seurannut itselleen entuudestaan tuntematonta pariskuntaa Kampin McDonald’s-ravintolasta.

Oikeudessa kuultu uhrin naisystävä kertoi, että mies oli ryhtynyt haastamaan riitaa hänen ja hänen miesystävänsä kanssa. Naisystävän mukaan uhittelun syynä oli se, että pariskunta puhui keskenään ruotsia.

Tilanne eskaloitui, ja uhittelija löi miesystävää kahdesti päähän niin, että tämä putosi toisen polvensa varaan.

Naisystävä meni miesten väliin ja pyysi, ettei mies enää löisi. Mies oli kuitenkin sanonut "tekevänsä tämän" naisen takia, ja että hän "pelastaisi" naisen.

Kun iskut saanut mies nousi, uhittelija löi häntä uudestaan päähän niin, että hän menetti tajuntansa ja kaatui. Mies löi päänsä maahan niin pahasti, että iskusta aiheutui hänelle vaikea aivovamma, aivoverenvuotoa ja kallonmurtumia.

Vakavat vammat

Pahoinpitelijä pakeni paikalta, mutta hänet tavoitettiin myöhemmin. Poliisi selvitti miehen henkilöllisyyttä muun muassa valvontakameravideon, maksukorttitietojen ja tunnistusrivin avulla.

Asiaa alettiin puida Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa. Pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta syytetty mies kiisti syyllistyneensä rikokseen ja väitti, että uhria oli pahoinpidellyt joku muu kuin hän.

Oikeuden mukaan miehen syyllisyydestä ei kuitenkaan jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Oikeudenkäynnissä kuultiin myös todistajia, jotka olivat nähneet tilanteen sivusta osin tai kokonaan.

Vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin tapauksen johdosta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi miehen syyllistyneen pahoinpitelyyn ja törkeään vammantuottamukseen. Mies joutuu korvaamaan uhrilleen yhteensä yli 30 000 euroa muun muassa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Korvausten suuruutta selittää se, että uhrille aiheutuneet vammat ovat hyvin vakavia. Mies ei ole pahoinpitelyn jälkeen kyennyt kommunikoimaan kunnolla, ja joutuu liikkumaan avustajien ja pyörätuolin avulla.

Oikeudessa esitetyn lääkärinlausunnon mukaan mies tarvitsee kuntoutusta vielä pitkään ja on todennäköistä, että hänelle jää vammoista pitkäaikaisoireita.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.


mtv

Jos tuo teko menee pahoinpitelynä, niin siitä pitäisi antaa kokolailla maksimirangaistus, eli kaksi vuotta vankeutta ja siihen päälle se törkeä vammantuottamus, niin kokonaispotti tulisi olla jotain kolme vuotta vankeutta, josta ensikertalaisena puolet istutaan.
Eli rangaistuksen pitäisi olla kaksi kertaa niin pitkä, kuin mitä nyt tuomittiin ja sen pitäisi mennä ehdottomana.

Kukahan mahtoi olla tämä tuomittu ja mitkä ovat hänen suhteensa oikeuslaitokseen?
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8206
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Tämä kuuluu tapauksiin joista olisi hyvä saada oikeuden pöytäkirjat esille. Kun on mennyt pahoinpitelytuomiona, niin ei välttämättä kokonaistilanne olekkaan mennyt niin kuin lehtykäinen ja naisseuralainen esittää.

Joka tapauksessa tulee uusia oikeudenkäyntejä missä arvioidaan pysyvien haittojen korvausvelvollisuus, mutta ne lähtee siviilikanteen muodossa liikkeelle.
Piilohomot on in.
morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 684
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

dazu kirjoitti:Ihan hyvä nosto, koska tämä tuomio on täysin virheellinen. Jos tuo teko menee pahoinpitelynä, niin siitä pitäisi antaa kokolailla maksimirangaistus, eli kaksi vuotta vankeutta ja siihen päälle se törkeä vammantuottamus, niin kokonaispotti tulisi olla jotain kolme vuotta vankeutta, josta ensikertalaisena puolet istutaan.
Eli rangaistuksen pitäisi olla kaksi kertaa niin pitkä, kuin mitä nyt tuomittiin ja sen pitäisi mennä ehdottomana.

Kukahan mahtoi olla tämä tuomittu ja mitkä ovat hänen suhteensa oikeuslaitokseen?
Tällasissa tapauksissa pitäisi tuomita pakkotyöhön kunnes oikeuden määräämät korvaukset on maksettu. Sitäpaitsi ei käräjäoikeuden pitäisi näillä tiedoilla perustella korvausmäärän suuruutta vaan pienuutta. 30.000e puhe- ja liikuntakyvyn menettämisestä tuskin on suuri korvaus kenenkään muun kuin käräjätuomarin mielestä.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja putsari »

kakkosurpo kirjoitti:Tämä kuuluu tapauksiin joista olisi hyvä saada oikeuden pöytäkirjat esille. Kun on mennyt pahoinpitelytuomiona, niin ei välttämättä kokonaistilanne olekkaan mennyt niin kuin lehtykäinen ja naisseuralainen esittää.
? Eiköhän tuo uutinen juurikin perustu oikeuden pöytäkirjoihin. Pahoinpitelynä menee koska nyrkkejä ei lasketa hengenvaaralliseksi aseeksi ja uhri loukkasi päänsä lyödessään katuu. Mikäli olisi kuollut niin kuolemantuottamus. Tämäkin tuomio on täysi vitsi ja räkäisy uhria päin. Tämän jutun tuomari vetäköön itsensä vessan pöntöstä.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

morbidelli kirjoitti:30.000e puhe- ja liikuntakyvyn menettämisestä tuskin on suuri korvaus kenenkään muun kuin käräjätuomarin mielestä.
Taas kerran sellainen tapaus, jossa korvauksilla voisi ottaa lipun Sveitsiin ja suunnata itsariklinikalle.

Mitä vittua tämä meidän "oikeus"laitos on oikein olevinaan?
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10630
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja damfin »

Tuomiota lieventävinä seikkoina on varmaan otettu huomioon että pahoinpitelijällä ei ole ollut yhteyksiä uusnatseihin tai äärioikeistoon, ja uhri ei ole sylkenyt ja näytellyt keskisormea, eikä myöskään ole osoittanut kannattavansa vasemmistoa tai avointa maahanmuuttopolitiikkaa.
True
Nikke Knakkertton
Viestit: 199
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 9:09 am

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja True »

Joku narkki tullut haastamaan riitaa niin eikö tullut mieleen vaan lähtee karkuun eikä jäädä mussuttaa vastaan? Kampissa ei kauan tarvii juosta niin löytyy vartija/järjestyksenvalvoja/poliisi. Vai pitikö esittää naiselle että on kova äijä, no nyt maksaa sitten pyörätuolissa istumalla.
El Pajarito
Frank Drebin
Viestit: 387
Liittynyt: Pe Tammi 26, 2018 1:58 pm

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja El Pajarito »

Jos olisi ollut oikea rikos, esimerkiksi huumausaineen käyttörikos, olisi ehtoollista toki tullut enemmän :D

Ei kai tämä kenellekään uusi asia ole, että suomalainen oikeuskäytäntö ei pidä ihmisen pahoinpitelemistä juuri minään. Hengen täytyy lähteä, ennen kuin häkki kunnolla heilahtaa. Turha tästä on tuomareita vaihtoon itkeä.
PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Raaka pahoinpitely Helsingin Kampissa 1.4.2018 - uhrilta meni puhekyky

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

El Pajarito kirjoitti:Jos olisi ollut oikea rikos, esimerkiksi huumausaineen käyttörikos, olisi ehtoollista toki tullut enemmän :D

Ei kai tämä kenellekään uusi asia ole, että suomalainen oikeuskäytäntö ei pidä ihmisen pahoinpitelemistä juuri minään. Hengen täytyy lähteä, ennen kuin häkki kunnolla heilahtaa. Turha tästä on tuomareita vaihtoon itkeä.
Ja saattaahan nekin mennä välillä kuolemantuottamuksina..
Vastaa Viestiin