Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Juuassa miehen päälle ajanut on vangittu - asiaa tutkitaan tapon yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena

10.07.2018 klo 12.00
Itä-Suomi

Poliisi on jatkanut Juuassa varhain lauantai-aamuna 7.7.2018 tapahtuneen tapahtumasarjan esitutkintaa. Poliisi sai 7.7.2018 noin klo 04:30 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen pahoinpitelytilanteesta Juuan keskustassa sijaitsevasta ravintolasta. Pian ilmoituksen jälkeen tuli tieto, että ravintolan edustalla on ajettu henkilöautolla yhden henkilön yli.

Tapauksen esitutkinta on edennyt ja asiaa tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena. Esitutkinnassa on tarkentunut, että tapahtuma-hetkellä ravintolan edustalla on ollut arviolta 25 - 30 henkilöä. Ravintolasta poistettu mies oli käyttäytynyt pihalla uhkaavasti, ottanut pihassa olleen auton käyttöönsä ja ajanut autolla kohti ravintolan edustalla ollutta väkijoukkoa.

Väkijoukko sai yhtä henkilöä lukuun ottamatta väistettyä auton. Auto oli törmännyt ravintolan edustalla seisoneeseen mieheen. Mies oli jäänyt hetkeksi auton konepellille ja lentänyt siitä auton käännyttyä maahan. Mies sai törmäyksessä ensihoitoa vaatineita vammoja, jotka tarkentuvat esitutkinnan edetessä.

Tämän jälkeen auto on poistunut paikalta. Auton kuljettajana toiminut 39-vuotias mies otettiin kiinni Juuasta lauantai-aamuna. Hänet on tänään vangittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä ja vaaran aiheuttamisesta. Muut rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä.

Poliisilla on tieto, jonka mukaan joku paikalla olleista henkilöistä olisi kuvannut tapahtumaa. Poliisi pyytää tapahtumapaikalla mahdollisesti kuvanneita henkilöitä ottamaan yhteyttä suoraan asiaa tutkivaan rikostutkijaan (puh: 029 545 5280). Myös muut tapahtumasta havaintoja tehneet henkilöt voivat ottaa yhteyttä poliisiin edellä mainittuun numeroon tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Poliisi

Porukka ollut yllättävän tarkkana, kun ei osunut kuin yhteen. Uutisen perusteella ainoa osuman saanutkin taisi päästä tilanteeseen nähden vähällä?

Noin yleisesti auto on osoittautunut varsin toimivaksi aseeksi, kun sillä saa kätevästi tapettua tai vakavia vammoja, mutta näin ilmiselvä ei saa olla. Se pitää tehdä mielellään humalassa ja kolata suojatietä ylittävä. Esimerkkejä:
- Pieksämäki 17v ajoi kännissä yliajon 2010
- Rattijuoppo ajoi 11-vuotiaan tytön yli Helsingissä
- Yliajo Hyvinkäällä kesäkuussa 2008 - yliajaja pakeni
- Pillereitä&viinaa ja tappo autolla - 7kk ehdollista!
- Auto ajoi jalankulkijan yli, Kuopio 19.10.2013 (Onko kenelläkään lisätietoja tästä 5v takaisesta sekavasta tapahtumasarjasta? Voisi tuonne ketjuun lisätä)

Lisätty esimerkkejä siitä, miten auto ei ole Suomen lain silmissä mitenkään vaarallinen ase.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Aiempaa tietoa aiheesta:

Asiakas poistettiin ravintolasta Juuassa - ajoi seuraavaksi tahallaan autolla miehen päälle
KOTIMAA 7.7.2018 07:51
Arttu Koistinen

Juuan keskustassa ravintolan edustalla tapahtui pahoinpitely, jossa tekovälineenä käytettiin muun muassa autoa.

Poliisin mukaan pahoinpitely tapahtui varhain lauantaina kello 4.25.

- Tapahtumat saivat alkunsa, kun ravintolan järjestyksenvalvojat poistivat ravintolasta 39-vuotiasta juukalaista miestä ja tämän seurassa ollutta naista. Mies vastusti poistamista voimakkaasti, ja tilanteessa kaksi järjestyksenvalvojaa sai lieviä vammoja, poliisi kertoo.

Ravintolasta poistamisen jälkeen mies hyppäsi auton rattiin ja ajoi autolla ravintolan edustalla olleen miehen päälle.

- Paikalla oli myös muita ihmisiä, ja he joutuivat väistämään ravintolan rappusille, poliisi toteaa.

Tapahtuman jälkeen mies ja nainen poistuivat paikalta autolla, ja heidät otettiin myöhemmin kiinni Juuasta.

Auton tönäisemäksi joutunut mies sai vammoja, ja hänet toimitettiin keskussairaalaan Joensuuhun. Poliisin mukaan hänellä ei ole hengenvaaraa.

Tapausta tutkitaan muun muassa törkeänä pahoinpitelynä, pahoinpitelynä ja rattijuopumuksena

Karjalainen

Yllättävän kauan kyllä ovat tuolla ovat teutaroineet kesäyössä, kun puol 5:n korvilla vasta kilahti kunnolla! Vai onko ollut vaikeuksia poistaa silloin, kun baari mennyt kiinni? Tietäneekö kukaan, onko tuon seuralainenkin, joku ruusu varmaankin, pistänyt riidaksi, kun erikseen mainitaan hänenkin poistostaan? Säikähdyksellä selvittiin ja kait ne tuota kopittavat oikeudenkäyntiin saakka, kun tapon yrityksellehän tuo vaikuttaa. Sekopäisessä tekijässä on selvää tappajan ainesta. Mutta hyvä uutinen, että uhri päässyt pois:

Juuan yliajon tutkinta alkanut
07.07.2018 klo 11.45
Itä-Suomi

Poliisi on aloittanut Juuassa yöllä tapahtuneen yliajon tutkinnan. Poliisi on tavoittanut usean paikalla olleen henkilön. Kuulustelut ovat alkaneet. Epäiltyjen kuulustelut alkavat myöhemmin. Auton yliajamaksi joutunut henkilö, on päässyt pois sairaalsta. Hänen vammansa eivät siten olleet vakavat.

Lisätietoja asiasta antaa klo 15.00 asti rikosylikonstaapeli Mauno Tuohiniemi 050-4120811

Poliisi
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Sohvapoliisi
Harjunpää
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 4:10 pm
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Viesti Kirjoittaja Sohvapoliisi »

^Kyllähän nykyään baari voi ihan hyvin mennä kiinni 4.30 tai vaikka myöhemminkin.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Viesti Kirjoittaja putsari »

Sohvapoliisi kirjoitti:^Kyllähän nykyään baari voi ihan hyvin mennä kiinni 4.30 tai vaikka myöhemminkin.
Olisi hyvä jos menisivät kiinni 06.00 niin ehtisivät aamuruuhkaan mukaan.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Oliko kyseessä Barbaari???
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Radiopuhelin
Theo Kojak
Viestit: 1182
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2012 12:06 am

Re: Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Viesti Kirjoittaja Radiopuhelin »

sikakoira kirjoitti:Oliko kyseessä Barbaari???
Onko hän joku Juuan paikallinen hunsvotti vai ketä tarkoitat?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17102
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies ajoi väkijoukkoon baarin edessä Juuassa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Audi -harrastajan saama syyte tapon yrityksestä kaatui käräjäoikeudessa:

Syytteet tapon yrityksestä kaatuivat Juuan väkijoukkoon ajossa – "Minä olin ihan varma, että nyt ei kävele tuo mies"
Kuvakaappaus lukijan videolta via mtv.fi. Tyypilliseen perussuomalaiseen tapaan muut vaan katsovat ja kuvaavat kun toveri singahtaa Audi A3:n konepellille. Tässä tilanteessa ja sen jälkihoidossa olisi ollut tarpeen jos Juuassakin asuisi hassanzubier...
Kuvakaappaus lukijan videolta via mtv.fi. Tyypilliseen perussuomalaiseen tapaan muut vaan katsovat ja kuvaavat kun toveri singahtaa Audi A3:n konepellille. Tässä tilanteessa ja sen jälkihoidossa olisi ollut tarpeen jos Juuassakin asuisi hassanzubier...
Juuka_Audi_yliajo.jpg (48.67 KiB) Katsottu 3719 kertaa
Vuonna 1978 syntynyt mies sai ehdottoman vankeustuomion ajettuaan autolla päin väkijoukkoa ja törmättyään yhteen ihmiseen Juuassa heinäkuussa.

Tapahtumia edelsi miehen ja tämän naisystävän rettelöinti paikallisessa baarista, josta tämä sitten poistuivat järjestysmiesten kanssa riitelyn jälkeen. Parkkipaikalla mies hyppäsi auton rattiin ja ajoi baarin edustan eteen, jossa oli baarista poistuvia henkilöitä.

Paikalla olleiden mukaan nämä säästyivät vammoilta vain oman valppautensa ansiosta. Myös oikeus katsoi, että useat ihmiset olivat tilanteessa vaarassa.
– [Miehen] kuljettaman auton ajoreitti on ollut sellainen, että auto olisi voinut osua muihinkin ihmisiin ravintolan portaiden edustalla, elleivät siinä olleet ihmiset olisi väistäneet siirtymällä portaille.

”Seuraava muistikuvani on ambulanssista”

Tämän jälkeen mies oli jatkanut eteenpäin osittain katukiveyksen toisella puolella törmäten siinä kulkeneeseen ihmiseen. Mies kaatui auton konepellille kulkien joidenkin metrien matkan sen päällä pudoten sitten asfalttiin.
– Tilanne meni sen verran sekavaksi, että muistan vain lähestyvän auton valot. Muistan kolahtaneeni konepellille, sen jälkeen seuraava muistikuvani on ambulanssista, törmäyksen kohteeksi joutunut mies kertoi esitutkinnassa.

Silminnäkijät kertoivat miehen lentäneen ”voltin” ja pelänneensä pahojakin vammoja.
– Mies napsahti auton konepellille ja tippui siitä asfalttiin tuulilasin ja konepellin välistä. Hänellä oli naama veressä, eräs silminnäkijä kuvaili poliisin kuulusteluissa.
– Minä olin ihan varma, että nyt ei kävele tuo mies, kun oli sellainen läsähdys, kun löi päänsä asfalttiin, toinen kertoi.

Yli vuoden vankeus

Oikeus katsoi, että kyseessä ei ollut tapon yritys, koska autoa ajanut oli hiljentänyt kulkuneuvon nopeutta, eikä hänellä ollut tappoaietta. Kyseessä katsottiin olleen pahoinpitely.

Mies katsottiin syylliseksi kahteen pahoinpitelyyn, laittomaan uhkaukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet tuomittiin 1 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistuksessa otettiin huomioon tämän aiempi ehdollinen vankeusrangaistus.

Miehen naisystävä sai 40 päiväsakon rangaistuksen ravintolassa sattuneesta pahoinpitelystä.[/i]

mtv.fi
01.10.2018 18:42

Sanomalehti Karjalaisen uutinen tuomiosta täällä
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin