Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointia

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Jeesuksen pieni karitsa väärenteli ja jatkaa valehtelua

Viesti Kirjoittaja teppo »

Aizerbaidzan kirjoitti: Mutta niin tai näin, maisterinarvon menetystä tästä ei seuraa, koska teko on hallinnollisesti vanhentunut. Jyväskylän yliopistolle tämä voi olla hetkellinen imagokolaus.
Yliopisto olisi halutessaan voinut hakea menetetyn määräajan palauttamista KHOlta. Jos kyseessä olisi lääkäri tai joku muu, jonka pätevyydellä on oleellinen merkitys, näin olisi ehkä menetelty. Opettajan kohdalla ei näköjään niin tarkkaa.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Jeesuksen pieni karitsa väärenteli ja jatkaa valehtelua

Viesti Kirjoittaja Silli »

Aizerbaidzan kirjoitti:Tarkastajia ei siis voi moittia siitä, että plagioitua tekstiä pääsi läpi. Täysin puhtain paperein heitä ei voi kuitenkaan mielestäni päästää. Tässä ote nyt tulleesta rehtorin päätöksestä:

"Scheinin mukaan tekstissä on mainittujen lähteiden ja lähdeluettelon vertailu tuo esille merkittäviä ongelmia: huomattava osa siteeratuista lähteistä ei löydy lähdeluettelosta ja lähdeluettelossa on runsaasti lähteitä, jota ei ole mukana tekstissä, yhteensä kolmannes lähteistä."

Luulisi, että edes tuollaisesta olisi tullut ennen gradun hyväksymistä kehotus korjauksiin. Mutta niin tai näin, maisterinarvon menetystä tästä ei seuraa, koska teko on hallinnollisesti vanhentunut. Jyväskylän yliopistolle tämä voi olla hetkellinen imagokolaus.
No tuo on jo rajua, että on päästetty läpi gradu, jonka lähdeluettelossa on 30% lähteitä, joita ei ole gradussa käytetty. Tähän päälle kaikki muut ongelmat kyseisessä gradussa. Tämä on enemmän kuin imagokolaus. Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta on päässyt tänä kesänä muutenkin uutisiin...

En ole kohua täydellisesti seurannut, mutta lukemissani uutisissa on puhuttu epämääräisesti yliopistosta ja Jyväskylän yliopistosta. Tulee mieleen poliisijohtajien esitutkinta ja tuore Viitalan klaanin rakennushärdelli Meilahdessa. Kaikki asianomaiset syyttelevät toisiaan, milloin eivät kärsi muistihäiriöistä. Kai Huhtasaarella oli jokin oppiaine ja laitos siellä Jyväskylän yliopistolla, mihin hän gradunsa teki. Eikö nykyaikainen media saa edes niitä tietoja yleisölle kerrottua? Tiedekunta kiinnostaisi sekä ne henkilöt nimineen ja titteleineen, jotka ovat medialle 'yliopiston' ja 'Jyväskylän yliopiston' nimissä lausuntoja antaneet. Kiinnostaisi myös tietää Huhtasaaren graduohjaajien nimet. Heidänhän täytyy olla väitelleitä ja muutenkin tutkimuskäytännöt hyvin hallitsevia ammattilaisia. Kiinnostaisi tietää, miten tällainen moka on päässyt sormien läpi ja miksi opiskelijalla on edes ollut mahdollisuus kieltää plagiaattisoftan käyttö.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Jinx
Harjunpää
Viestit: 312
Liittynyt: Ti Touko 12, 2015 5:47 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja Jinx »

Huhtasaaren gradu näyttää olevan tyypillinen "kiireessä"? tehty opinnäytetyö, jollaisia Suomessa on tehty satoja tai jopa tuhansia kappaleita. Opinnäytetyöt tehdään (usein) kovalla kiireellä kun muut opinnot ovat kasassa ja vain "iso G" puuttuu. Kiireessä työtä kootaan kasaan huolimattomasti ja omat ja "vieraat" tiedot menevät helposti sekaisin (osin tahattomasti, joskus myös tahallisesti?) Huhtasaari on tehnyt työssään selkeitä virheitä kun on merkinnyt lähteiksi sellaisia kirjoja, joita ei ole tekstissä lainattu. Tämä on yleinen virhe joka on helppo välttää käymällä tutkielman teksti ja lähdeluettelo läpi rinnakkain (käytetty ja löydetty lähde merkataan ja ne kirjat joista ei löydy lainausta poistetaan). Tekstilainat, joita ei ole merkitty olivat ennen vanhaan vaikeampia todettavia, kun kaikki tekstit piti vain lukea läpi huolella ja kun ei ollut nykyaikaisia plagionteja etsiviä ohjelmia. Tuskin kukaan opinnäytetyön tarkastaja tuntee kaikkia tutkielmassa käytettyä lähdekirjallisuutta tai ehtii lukea kaikkia viitteita ym. Lähdeaineistosta on yleensä suhteellisen helppo löytää omaa tutkimusta tukevia väitteitä ja osan niistä voi helposti jättää "omaksi tekstiksi". Se, että tiedostamattaan laitaa jotain lähdekirjoista tekstiin on myös helppoa, etenkin jos "unohtaa" tarkistaa vielä kerran keskeisten lähteiden ja oman tekstin "suhteen" opinnäytetyön loppusuoralla, juuri ennen sen palauttamista.

Jälkikäteen on täysin mahdotonta arvioida mitkä ovat syyt Huhtasaaren gradun "ongelmiin". Itse epäilen vahvasti, että kyse on monen asian yhteisvaikutuksesta. Gradu on tehty kiireellä ja ilmeisen huolimattomasti, se kuinka paljon "ilmoittamattomista lainauksista" on tahallisia on vain Huhtasaaren itsensä tiedossa. Kuten jo edellä on myös todettu ovat gradun tarkastajat olleet myös ilmeisen huolimattomia, kun eivät ole puuttuneet noihin puuttuviin "lähteisiin" ja ilmeisen selkeisiin "plagioituihin" kohtiin tekstissä.

morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

Olisko maailma parempi paikka jos Laura ei olis plagioinut ? Ainakaan se gradu ei olis ollut yhtään parempi jos siinä olis ollut enemmän Lauran omia ajatuksia.

Gradujen tekeminen on muutenkin enimmäkseen tyhjänpäiväistä touhua. Teknisillä ja tieteellisillä aloilla ne on ihan ok, mutta humanistisissa yms. tekotieteellisissä ympyröissä senkin ajan voisi käyttää johonkin järkevään. Löytäkää yksikin oikeasti jotakuta tahoa hyödyttävä taiteen maisterin gradu.

Kandidaattimaistereilla nyt ei vaan ole mitään annettavaa tieteelliseen julkaisuun, joten graduja ei pitäis teettää kuin niillä joilla on pyrkyä jatkamaan opintoja vähintään lisenssiööriksi. Jonkunlaista ainekirjoitusta voi tietenkin vaatia harjoittamaan jo perusopinnoissa, mutta ei niitä pitäis luokitella tieteelliseksi kirjoittamiseksi. Jos gradut poistettaisiin opinto-ohjelmasta, opintotukia maksettaisiin puoli vuotta lyhyemmältä ajalta per huhtasaari. Merkittävät kansantaloudelliset säästöt.

Porilaisissa on joku rakenteellinen vika. Siellä äänestetään Laura Huhtasaarta ja Krista Kiurua. Sitä on vaikea käsittää. Ei kaikki porilaiset äänestä niitä vaan kunnon ihmisiä kuten Anne Holmlundia ja Kauko Juhantaloa ja Timo Kallia. Joskus aikojen alussa Kokemäenjoen rannasta pakkosiirrettiin kaikki kelvollinen väki rakentamaan Helsinkiä, ja ilmeisesti aika tyhjentävästi suoritettiin se homma. Jäikö sinne ketään kunnon väkeä ? Kaikki vähänkään fiksut tuotiin sinne vasta sotien jälkeen Kannakselta, mutta ei ole vielä geenikanta kunnolla korjaantunut.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Se on pro gradu tutkielma, eikä sen ole tarkoituskaan antaa tiedeyhteisölle mitään elämää suurempaa oli sitten taiteista tai insinööritieteistä kyse. Lisuri ja väikkäri ovat sitten jo oikeaa tieteellistä tutkimusta. Gradulla vain mitataan valmiutta tutkimuksen tekemiseen.

teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja teppo »

Jinx kirjoitti:Lähdeaineistosta on yleensä suhteellisen helppo löytää omaa tutkimusta tukevia väitteitä ja osan niistä voi helposti jättää "omaksi tekstiksi". Se, että tiedostamattaan laitaa jotain lähdekirjoista tekstiin on myös helppoa, etenkin jos "unohtaa" tarkistaa vielä kerran keskeisten lähteiden ja oman tekstin "suhteen" opinnäytetyön loppusuoralla, juuri ennen sen palauttamista.
Nyt ei ole kyse siitä. Tekstimassaa on copypastettu toisista opinnäytteistä sivutolkulla, jopa kokonaisia lukuja. Myös tulosten suhteen on sorruttu sepittämiseen. Eli on napattu toisesta gradusta tuloskappaleita, joksi kasvatustieteen gradussa riittää selostus siitä, mitä haastateltu opettaja on sanonut, ja sitten on väitetty, että omissa haastatteluissa on sanottu näin.

Ei gradun ole tarkoituskaan tuottaa mitään merkittävää. Sen idea on, että henkilö opettelee järkevää asiakirjoittamista ja yhteenvetojen tekemistä ja kykenee erottamaan jollain alkeellisella tasolla toden ja kuvitellun, tekemään loogisia päätelmiä ja käyttämään tekstissä asiaperusteita. Sellaisen opetteleminen on työlästä ja kaikilla ei ole siihen edes edellytyksiä. Tulisiko ihmisellä opettajaksi valmistuessa ylipäätään olla tällainen taito vai riittääkö vähempi, on sitten oman pohdintansa paikka.

slk
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja slk »

Kumma kun Huhtasaari ei puolustautunut niin kuin persut yleensä kun on hölmöilty ja jääty kiinni "tein kännissä ja läpällä" :mrgreen:
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Näyttääkin siltä että Jyväskylän yliopisto on toiminut valheellisesti ja väärin perustein gradun tutkimisessa. Lisäksi valheellista tietoa on levittänyt YLE.
”Jyväskylän Yliopisto olisi syytä viedä oikeuteen Huhtasaaren gradun käsittelyvirheistä!
Näin kirjoittaa Reformin eduskuntavaaliehdokas Panu Huuhtanen artikkelissaan.

Yhteenveto

1. Mitään aitoa tiedeyhteisön motiivia Huhtasaaren 15 vuotta sitten julkaistun luokanopettajan gradun uudelleen tutkimiselle ei ollut tutkinnon 5 vuoden valitusajan umpeuduttua.
2. Prosessiin sisältyy vakavia tekijänoikeusloukkauksia (Jyväskylän yliopiston kirjasto, Tuomas Tiainen, analyysiohjelmistojen lisenssinhaltijat), jotka olisi rikosilmoitusten kautta syytä saattaa poliisin tutkittaviksi
3. Molemmat esiselvitykset on tehty tätä tekijänoikeusloukkauksilla saavutettua digitaalista materiaalia hyödyntäen. Tämä on loukannut Huhtasaaren oikeuksia, sillä 2003 tällaisia menetelmiä ei ollut eikä Huhtasaari nyt ole antanut jälkikäteenkään lupaa gradunsa digitointiin.
4. Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläisen hallinnollista toimintaa tulisi tarkastella hallinto-oikeudessa. On hyvin omituista, että 15 vuotta vanhaa gradua lähdetään tässä mitassa tutkimaan. Varsinkin toisen identtisen esiselvityksen aloittaminen samasta asiasta rikkoo hyvää hallintotapaa räikeästi. Myös rikostutkinta virkarikoksesta voisi olla mahdollinen.
5. Svenska Ylen artikkeli, joka osaltaan johti tähän toiseen esiselvitykseen vaikuttaa mm. 30% vastaavuusväitteidensä osalta valheelliselta ja herjaavalta, koska Scheininin esiselvitys ei väitettä tue. Svenska Ylen kohdalla olisi hyvä tutkia kunnianloukkausrikoksen tunnusmerkistön mahdollinen täyttyminen rikosilmoitus jättämällä.

https://mvlehti.net/2018/09/03/jyvaskyl ... virheista/
Gradu oli siis läpäissyt alkuperäisen esiselvityksen. Se on ilman lupaa digitoitu ja gradua on lähetetty useille henkilöille, jonka jälkeen on alettu tutkimaan 15-vuotta vanhaa gradua analyysiohjelmilla. Rehtori varmasti tietää itsekin säännöt 5-vuoden aikarajasta ja selvitysmetodeista. Kuitenkin on jälkeenpäin itsekin huomattu, ettei näin saa tehdä ja on yritetty antaa vaikutelma kuin olisi löydetty "vahingossa" virheet. Lisäksi on annettu ymmärtää kuin kyseessä olisi ollut enemmän kopioitua materiaalia kuin todellisuudessa olikaan. YLE on näyttävästi uutisoinut tästä, vaikka tiedettiin toiminnan kyseenalaisuus ja valheellisuus.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

slk kirjoitti:Kumma kun Huhtasaari ei puolustautunut niin kuin persut yleensä kun on hölmöilty ja jääty kiinni "tein kännissä ja läpällä" :mrgreen:
Huhtasaarihan puolustautui juuri persuille ominaisella tavalla. Kiistää tehneensä mitään väärin tahallaan ja sitten uhriutuu, kun kaikki tälleen härskisti kiusaa pikku-Lauraa.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Tackleberry kirjoitti:
slk kirjoitti:Kumma kun Huhtasaari ei puolustautunut niin kuin persut yleensä kun on hölmöilty ja jääty kiinni "tein kännissä ja läpällä" :mrgreen:
Huhtasaarihan puolustautui juuri persuille ominaisella tavalla. Kiistää tehneensä mitään väärin tahallaan ja sitten uhriutuu, kun kaikki tälleen härskisti kiusaa pikku-Lauraa.
Kuten yllä oleva kirjoitus hyvin todistaa, niin itseasiassa Jyväskylän yliopistossa rikottiin useita sääntöjä ja ohjeita. Gradu itsessään on myös täysin hyväksytty ja läpäissyt jälkitarkastuksen, läpäisi vielä uuden jatkotarkistuksenkin. Lisäksi uutisointi oli valheellista. Gradu oli myös hyväksytty aiemmin ja vaino aloitettiin ainoastaan Laura Huhtasaaren poliittisten kannanottojen takia.

Sairasta tälläinen vaino, jossa valtamedia ja yliopisto osallistuvat valheelliseen ja kyseenalaiseen toimintaan.

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja damfin »

Tästähän voitaisiin tehdä sitten ennakkotapaus jonka perusteella määrättäisiin kaikki 15 vuoden ajalta olevat "pro-gradut" digitoitaviksi ja uudelleen tutkittaviksi tarkalla kammalla etsien niistä kaikki plagioinnin merkit täyttävät kohdat.
Veikkaan että siinä pyörisi kylmä hiki otsalla melkoinen lauma poliitikkoja, professoreita, tohtoreita ja muita korkeasti koulutettuja puoluekannasta riippumatta :lol:

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

damfin kirjoitti:Tästähän voitaisiin tehdä sitten ennakkotapaus jonka perusteella määrättäisiin kaikki 15 vuoden ajalta olevat "pro-gradut" digitoitaviksi ja uudelleen tutkittaviksi tarkalla kammalla etsien niistä kaikki plagioinnin merkit täyttävät kohdat.
Veikkaan että siinä pyörisi kylmä hiki otsalla melkoinen lauma poliitikkoja, professoreita, tohtoreita ja muita korkeasti koulutettuja puoluekannasta riippumatta :lol:
Miks ei samantien 50-vuoden ajalta - etukäteen pitäisi tietty sopia rangaistuksesta... jos +5% plagiointia ni tittelit pois ja takautuvasti maksuun kaikki sen tittelin alla ansaittu taloudellinen hyvä - korkoineen :mrgreen:
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

holmesin haamu kirjoitti:Kuten yllä oleva kirjoitus hyvin todistaa, niin itseasiassa Jyväskylän yliopistossa rikottiin useita sääntöjä ja ohjeita.
Eihän tuo kirjoitus mitään todista, spekulointia siinä kyllä esitetään. On toki hyvin mahdollista, ettei kaikki ole mennyt yliopistonkaan taholta oikein. Yliopiston henkilökunnan virheet tai mahdolliset epätarkkuudet nyt vaan eivät suurta yleisöä varmaan hirveämmin kiinnosta. Enemmän kiinnostaa huijaava poliitikko.
holmesin haamu kirjoitti:Gradu oli myös hyväksytty aiemmin ja vaino aloitettiin ainoastaan Laura Huhtasaaren poliittisten kannanottojen takia.

Sairasta tälläinen vaino, jossa valtamedia ja yliopisto osallistuvat valheelliseen ja kyseenalaiseen toimintaan.
Hmmm... eikös journalismin tarkoituksena ole juuri paljastaa tällaisia poliitikkojen tekemiä huijauksia? Median toiminnassa ei ole mitään kyseenalaista - Huhtasaaren imago sen sijaan toivottavasti sai tästä huijauksesta aiheellisen kolauksen. Ehkäpä Huhtasaaren kykenemättömyys/laiskuus tuottaa opinnäytteen tasoista tekstiä selittää osansa siitä, miksi hän pitää Raamattua luotettavampana lähteenä kuvaamaan todellisuutta kuin nykyaikaista evoluutiotiedettä. :D

Ininä siitä, että "vaino" aloitettiin Huhtasaaren poliittisten kannanottojen takia on naurettavaa. Yhyy, taas niitä persuja sorretaan, nyyh. Todellisuudessa asian tutkiminen oli tässä tapauksessa ihan oikeutettua ja lopputulos paljastaa, että Huhtasaari sai opinnäytetyönsä hyväksytyksi vilpillisin keinoin.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

damfin kirjoitti:Tästähän voitaisiin tehdä sitten ennakkotapaus jonka perusteella määrättäisiin kaikki 15 vuoden ajalta olevat "pro-gradut" digitoitaviksi ja uudelleen tutkittaviksi tarkalla kammalla etsien niistä kaikki plagioinnin merkit täyttävät kohdat.
Veikkaan että siinä pyörisi kylmä hiki otsalla melkoinen lauma poliitikkoja, professoreita, tohtoreita ja muita korkeasti koulutettuja puoluekannasta riippumatta :lol:
Jokainenhan voi vapaasti pyrkiä politiikkaan ja käynnistää tuollaisen hankkeen. Kulut ovat arviolta tolkuttomat, mutta kyllähän tärkeisiin asioihin pitää käyttää reilusti kahisevaa. Jokainen voi toki itsekin alkaa kahlata läpi ties mitä tutkielmia. Sillä tavoinhan nämä tunnetut Vilenin ja Huhtasaaren plagioinnitkin paljastuivat. Joku vain sattui huomaamaan jotain.

Itse uskoisin, että esimerkiksi professorit ja muut yliopistoissa korkeissa asemissa olevat eivät hikoile ajatellessaan tuollaista skenaariota. Heidän muinaiset gradunsa ja muut lopputyönsä kun kiinnostavat keskiverto-opiskelijoita kuitenkin sen verran, että ne lienee kahlattu läpi useampaankin kertaan. Jonkun satunnaisen poliitikon tai muun tyypin gradut taas eivät ole opiskelijan näkökulmasta lainkaan niin kiinnostavia kuin niiden ihmisten, jotka heitä opettavat, joten niitä ei juurikaan selailla.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointi

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ei kulut nousisi kovinkaan suuriksi, kun kohdejoukko on kuitenkin varsin pieni ja itse työnkin tekisi siihen ihmistyövoimaa huomattavasti halvempi ja paremmin kykenevä. Untuvikkojen työt ovat jo valmiiksi digitaalisessa muodossa ja kaippa noita muitakin on jo digitoitu. Googlehan veteli kirjallisuutta digiksi ihan urakalla, jos uhri ei sitä nimenomaan kieltänyt, joten konstit työlääseen sivunkääntelyynkin on jo olemassa. Suomessa yleisimmin käytetyt plagioinnintunnistussoftat ovat jenkkiläinen Turnitin ja ruotsalainen Urkund.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Vastaa Viestiin