Päivän poliittista keskustelua

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10563
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Presidentti Niinistö kokee olevansa turvassa

Viesti Kirjoittaja damfin »

PiikkiSika kirjoitti:
Marokonsoturi kirjoitti:Kokee olevansa turvassa, mutta tarvitsee turvamiehen seuraamaan koiran lenkkeilyä? Aika ristiriitaista Sauli hyvä.
Lisäksi vielä ne vartiostossa olevat (siinä portin vieressä) ja kuka ties mitä siellä muualla Mäntyniemen puskissa majailee - tapansa mukaisesti ”vähän liioitteli” agendaansa uskottavuuden boostaamiseksi :mrgreen:
Niin, turha verratakkaan näiden oikeasti turvallisten valtioiden päämiehiin kuten putiniin, putin ei tarvitse edes sitä yhtä turvamiestä kun hän heittää paidan pois ja rynkyn olalle ja painelee siperian korpiin yksinään kalastamaan (ainakaan mediaan annetun kuvan mukaan)

:lol:

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Sipilän sanoilla:
Matut vittuun
:lol:
Elikkä siis maahantunkeutujat joilla ei mitään asiaa tännepäin demokratiaa ole voivat suksia vittuun
:lol:
Vihdoinkin alkaa tulemaan järki päähän idioottipuolueillekkin
:lol:
Hetken tämä tosiasioiden tunnustaminen kestikin
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1386
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

sikakoira kirjoitti:Sipilän sanoilla:
Matut vittuun
:lol:
Elikkä siis maahantunkeutujat joilla ei mitään asiaa tännepäin demokratiaa ole voivat suksia vittuun
:lol:
Vihdoinkin alkaa tulemaan järki päähän idioottipuolueillekkin
:lol:
Hetken tämä tosiasioiden tunnustaminen kestikin
Totta kyllä, mutta muistakaa että tässä aloitettiin vaivihkaa vaalikampanja, se sama kansan huijaaminen jota on tehty menestyksellisesti sata vuotta. Sanon; muistakaa! Muistakaa tämä ensi keväänä kun äänestätte!!!

Kunhan jouluun päästään niin kaikki puolueet ovat tiukentamassa maahantunkeutumispolitiikkaa, karkottamassa papereitta tulleita ja rikollisia, korottamassa raiskaustuomioita, laskemassa veroja, kansallistamassa kaikki ulkomaille myydyt entiset valtionyhtiöt, hoitamassa vanhuksia, korottamassa eläkkeitä, laskemassa elintarvikkeitten hintoja mutta ei tuottajan kustannuksella, laskemassa kansanedustajien ja ministereitten palkkaa, määrää, avustajien lukumäärää, poistamassa aktiivimallia ja toimimassa kansansa parhaaksi kaikkea pahaa vastaan. Tämän kaiken saat kunhan vain annat äänesi minulle.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2206
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Nainhanse menee :lol:
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Epäilemättä laskusuhdanne gallupeissa on saanut Sipilänkin nöyrtymään totuuden edessä. :lol: heh
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ruotsin vaalit aiheuttavat keskustelua myös Suomessa - mutta täällä osataan hallita maahanmuutto paremmin. Tietenkin! Meillähän on kuulemma maailman parhaat viranomaiset ja poliitikot. Näin meille ovat sanoneet viranomaiset ja poliitikot.

SDP:n Erkki Tuomioja MTV:n Uutisextrassa: Ruotsin virheistä otettava opiksi – "Olemme onnistuneet kotouttamisessa paremmin"

SDP:n kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo, että Suomessa on otettava oppia Ruotsin virheistä maahanmuuttopolitiikassa.

Tuomioja arvioi MTV:n Uutisextrassa, että Suomessa on onnistuttu paremmin maahanmuuttajien kotouttamisessa.
– Täällä ei ole toistaiseksi samanlaisia ongelmalähiöitä kuin esimerkiksi Ruotsissa Rinkeby. Ruotsissa on hoidettu joitakin asioita hyvin mutta joitakin huonosti ja niistä pitää ottaa täällä oppia, Tuomioja sanoo.

"Ruotsalainen yhteiskunta hyötynyt maahanmuutosta"

Ruotsin maahanmuutto-ongelmat ovat aiheuttamassa sosialidemokraateille rumaa vaalitappiota sunnuntain vaaleissa. Pääministeri Stefan Löfven on joutunut tiukentamaan Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa kovalla kädellä ja tämä on aiheuttanut kipuilua demareissa.

Osa perinteisistä kannattajista on siirtynyt vasemmistopuolueeseen, osa toiselle laidalle maahanmuuttovastaisiin Ruotsidemokraatteihin.

Tuomioja ymmärtää ruotsalaisten aatetoveriensa täyskäännöksen maahanmuuttopolitiikassa.
– Se on ollut tavallaan välttämätöntä, sillä turvapaikanhakijoita tuli moninkertaisesti Suomeen nähden ja aika hallitsemattomana. Pakko oli tehdä joitakin korjausliikkeitä ja se on ollut ongelmallista demareiden sisällä, Tuomioja sanoo.

Tuomioja kuitenkin muistuttaa, että pitemmällä ajalla ruotsalainen yhteiskunta on laajasti hyötynyt maahanmuutosta.
– Saksa ja Ruotsi ovat ottaneet eniten maahanmuuttajia ja juuri näiden maiden taloudet ovat menestyneimmät. Tällä on selvä yhteys, hän sanoo.

"Perussuomalaiset on nyt ihan eri kuin ennen"

Suhtautuminen turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttoon aiheuttaa eriseuraisuutta myös pohjoismaisten sosialidemokraattien kesken. Tanskassa sosialidemokraatit ovat valmiita yhteistyöhön äärioikeiston kanssa.

Ruotsissa demarit ovat tiukentaneet maahanmuuttolinjaansa, mutta yhteistyö maahanmuuttovastaisten Ruotsidemokraattien kanssa on täysin poissuljettu.

Tuomioja näkee, että Suomessa poliittinen asetelma on samankaltainen kuin Ruotsissa.
– On käynyt selväksi, että nykyiset hallituspuolueet eivät halua yhteistyötä perussuomalaisten kanssa ja vielä vähemmän meillä demareilla on syytä siihen. Perussuomalaiset on nyt ihan eri puolue kuin se, joka vennamolaisena keskustapopulistisena puolueena perustettiin, Tuomioja sanoo.


mtv.fi
08.09.2018 15:42

"Saksa ja Ruotsi ovat ottaneet eniten maahanmuuttajia ja juuri näiden maiden taloudet ovat menestyneimmät. Tällä on selvä yhteys, hän sanoo".

Mutta jättää mainitsematta, että menestyksen syy ei suinkaan ole siinä, että Saksassa sekä Ruotsissa on miljoonia afgaaneja, irakilaisia sekä somaleita, joiden merkitys yhteiskunnalle on vahvasti miinuksella täältä ikuisuuteen.
- Se, että Saksan ja Ruotsin talous toimii (vielä) hyvin mahdollistaa sen, että molemmat kansakunnat kokevat olevansa velkaa kolmansille maille, ja että nyt sekä Saksalla että Ruotsilla on varaa elätää miljoonia elintasopakolaisia.

Kummassakin maassa kehitysmaista tulleilla on edelleen suuri työttömyys, niin on se omituista, että Tuomioja näkee silti menestystarinan johtuvan maahanmuuttajista.
- No, siis oikeista maahanmuuttajista osaksi kyllä, mutta yhtälöviivan vetäminen maahanmuuttajista suoraan talouden menestykseen on kyllä niin kaukaa haettu kun vaan voi olla. Jos talouden menestys johtuisi maahanmuuttajista, niin heidän omat maansa olivat menestystarinoita. Miksi niin ei kuitenkaan ole? Sellaiseen kysymykseen ei vastausta jostain syystä löydy.
- Kyllä Suomi(kin) nousi 1930-luvulla menestykseen ihan ilman irakilaisia.

Kyllä ne työtä tekevät ja mukana menestyksessä olevat ovat muuttaneet Saksaan sekä Ruotsiin ihan jostain muualta.

Tuomiojalta taas kummallista - sellaista sosialidemokraattista - höpöä siitä miten muka joku lukutaidoton afrikkalainen olisi mahdollistanut Saksan autoteollisuuden uusimmat innovaatiot.

Ruotsin autoteollisuus taasen on ulkomaisissa käsissä: Saab loppui koska GM on puusilmäinen autonvalmistaja, eikä siksi, että eivät saaneet tarpeeksi työvoimaa Senegalista. Volvon omistavat kiinalaiset ja heidän ansioistaan Volvo on päässyt vauhtiin - ei siksi, että joku irakilainen geelitukka olisi verrattoman paljon parempi duunari kun ruotsalaismies. Scania on saksalaisten omistama ja sen menestys ei koskaan ole ollut sen varassa, että somaliakka olisi niin mahdottoman kätevä asentamaan vaihdelaatikoita paikoilleen.

"Pääministeri Stefan Löfven on joutunut tiukentamaan Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa kovalla kädellä ja tämä on aiheuttanut kipuilua demareissa".

Demareissa on siis edelleen heitä, jotka uskovat hallitsemattoman maahanmuuton kehitysmaista olevan siunaus ja autuus. Rajoituksista aiheutuu "kipuilua". Hah ja pah! En ole koskaan käsittänyt demareiden vimmaa islamisoimiseen ja kehitysmaalaisten maahanmuutolle hurraamiseen. Luulisi demareiden pitävän tavallisten duunareiden puyolta, eikä saattaa maata kaaokseen ja halpatyövoiman käyttöön.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

STT: Syyttäjä vaatii Teuvo Hakkaraiselle ehdollista hovioikeudessa – Veera Ruoho joutui niskaleikkaukseen Hakkaraisen pahoinpitelyn takia

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Hakkaraisen kesäkuussa 45 päiväsakkoon Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Syyttäjä vaatii hovioikeudessa Hakkaraiselle ehdollista vankeutta, kertoo STT.

SYYTTÄJÄ vaatii kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle (ps) kahden kuukauden ehdollista vankeutta hovioikeudessa, kertoo STT.

Kyse on pahoinpitely- ja ahdistelutapauksesta, jonka uhrina on kansanedustaja Veera Ruohoon (kok). STT:n mukaan syyttäjä sanoo, että Ruohon niska jouduttiin leikkaamaan Hakkaraisen pahoinpitelyn takia.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Hakkaraisen kesäkuussa 45 päiväsakkoon Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

HAKKARAINEN kävi viime joulukuussa käsiksi Ruohoon eduskunnan kuppilassa. Ruohon mukaan Hakkarainen oli tarttunut häntä niskasta kiinni ja yrittänyt suudella väkisin.

Käynnissä oli samaan aikaan eduskunnan täysistunto, ja Ruoho oli istuntotauolla hakemassa kahvia. Hakkarainen oli viettämässä pikkujouluja ja oli humalassa.

Oikeussalissa Ruoho kertoi, että Hakkaraisen kuristusote oli hyvin voimakas. Myös tilanteessa paikalla ollut kansanedustaja Kari Tolvanen (kok) sanoi oikeudessa, että Hakkarainen otti niskalenkin Ruohosta ja väänsi Ruohon päätä voimakkaasti itseään kohti.

Hakkarainen ei käräjäoikeudessa kiistänyt Ruohon ja Tolvasen kertomuksia, mutta sanoi, ettei ollut tarkoittanut satuttaa Ruohoa. Tällä perusteella Hakkarainen katsoi, ettei ollut syyllistynyt rikokseen.

EDUSKUNNAN hallintojohtaja Pertti Rauhio pitää todennäköisenä, että jos Hakkarainen tuomitaan vankeusrangaistukseen, eduskunta käsittelisi hänen edustajantoimensa lakkauttamista.

Perustuslain mukaan kansanedustajan toimen lakkauttamista voidaan käsitellä, jos hänet on tuomittu tahallisesta rikoksesta vankeuteen täytäntöönpanokelpoisella päätöksellä.

Asiaa käsittelisi ensin perustuslakivaliokunta. Se voisi varsin vapaasti tulkita onko rikos sellainen, ettei edustaja rikoksen jälkeen ”ansaitse edustajantoimen edellyttämää luottamusta ja kunnioitusta”, kuten perustuslaki sanoo.

”Olisi vaikea nähdä, että perustuslakivaliokunta ei tällaista tapausta käsittelisi. Tällaisia tapauksiahan on hirveän harvoin”, Rauhio sanoo.

Valiokunnan kannanoton jälkeen erottaminen vaatisi täysistunnossa kahden kolmasosan enemmistön.

Viimeksi kansanedustajan toimi lakkautettiin 1990-luvulla. Eduskunta äänesti Kauko Juhantalon kansanedustajuuden päättämisestä sen jälkeen, kun hänet oli vuonna 1993 tuomittu ministerinä lahjusrikoksesta ehdolliseen vankeuteen valtakunnanoikeudessa.


Helsingin Sanomat
19.9. 17:07

Olisi persuille paree kun Hakkarainen saisi kenkää edustajan toimestaan. No, eihän tässä vaalikautta enää montaa kk:tta ole jäljellä. Mutta jos vielä ehdokkaaksi kelpuuttavat 2019 keväällä, niin se olisi - joo, suvaitsevaisuutta kyllä, mutta ennemminkin omaan pesään kusemista.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ulkoministeri Timo Soinille (sin) äänestetään epäluottamusta aborttimiekkareiden vuoksi.

Soini kertoo, että hän toimi vakaumuksensa ja arvojensa mukaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puolusteli päätöstään antaa kotinsa siirtolaisille. "En tiedä mikä moka se on, toimin arvojeni pohjalta"

Soinin tempauksesta siis epäluottamusäänestys, mutta Sipilän toimista ei.

Näkisin asian kuitenkin niin, että pääministerin pitäisi ajaa Suomen etua - ei toimia omien arvojensa mukaan.

Miksi Soinin kohdalla tästä nousi ihan vitunmoinen kohu, mutta Sipilän omien arvojen ajaminen oli fantastista, upeaa...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Doctor Lecter kirjoitti:Ulkoministeri Timo Soinille (sin) äänestetään epäluottamusta aborttimiekkareiden vuoksi.

Soini kertoo, että hän toimi vakaumuksensa ja arvojensa mukaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puolusteli päätöstään antaa kotinsa siirtolaisille. "En tiedä mikä moka se on, toimin arvojeni pohjalta"

Soinin tempauksesta siis epäluottamusäänestys, mutta Sipilän toimista ei.

Näkisin asian kuitenkin niin, että pääministerin pitäisi ajaa Suomen etua - ei toimia omien arvojensa mukaan.

Miksi Soinin kohdalla tästä nousi ihan vitunmoinen kohu, mutta Sipilän omien arvojen ajaminen oli fantastista, upeaa...
Ero johtuu siitä, että Suomen kanta pakolaisiin ei ole ristiriidassa Sipilän sanomisten kanssa. Suomi ottaa jatkuvasti pakolaisia vastaan.

Sen sijaan Suomen ja Soinin kannat abortin suhteen ovat ristiriidassa.

Hope this helps.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tackleberry kirjoitti:Ero johtuu siitä, että Suomen kanta pakolaisiin ei ole ristiriidassa Sipilän sanomisten kanssa. Suomi ottaa jatkuvasti pakolaisia vastaan.

Sen sijaan Suomen ja Soinin kannat abortin suhteen ovat ristiriidassa.
Silti. Pääministerin pitäisi puhua Suomen edusta - ei omien (tai vaimonsa) arvojen korostamista veronmaksajain varoilla.

Sipilän lupaus tuli Suomelle kalliimmaksi. Soinin möläyttelyjä ei kukaan enää viiden vuoden kuluttua muista. Sipilän lupaukset tulevat näkymään katukuvassa ja rikostilastoissa täältä ikuisuuteen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Perussuomalaisten pj Jussi Halla-aho suomii Facebook-sivuillaan Kokoomusta näiden Venäjä-mielisyydestä:

Missään muussa puolueessa äänestäjäkunnan odotukset ja puolueen käytännön toiminta eivät ole niin jyrkässä ristiriidassa kuin kokoomuksessa.

Turvallisuuspolitiikassa, etenkin suhteessa Venäjään, kokoomus on onnistunut luomaan itsestään mielikuvan jämäkkänä, länsimielisenä puolueena. Moni Venäjästä huolestunut kansalainen äänestää kokoomusta.

Mutta millaista on kokoomuksen käytännön toiminta tällä sektorilla?

Kokoomus, Stubbin johdolla, ulvoi äänekkäimmin viisumivapautta venäläisille, kunnes ei Ukrainan tapahtumien ja EU:n asettamien pakotteiden vuoksi enää kehdannut.

Kokoomus, Grahn-Laasonen etunenässä, vastusti raivokkaimmin venäläisten maakauppojen rajoittamista, vaikka oli täysin selvää, millaisia strategisia riskejä niihin sisältyy. Kokoomuksen mielestä rajoittaminen olisi ollut rasismia.

Kokoomus, ministeri Mykkäsen hahmossa, haluaa pitää puolustuslaitoksen virat auki Venäjän kansalaisille. Ei tarvitse olla Clausewitz tai Sun Tzu ymmärtääkseen, mikä tässä on ongelma.

Kokoomus on jatkuvasti ja johdonmukaisesti Putinin asialla. Päinvastainen mielikuva syntynee siitä, että kokoomus aika ajoin kertoo olevansa Nato-myönteinen. Ottamatta kantaa itse Nato-jäsenyyteen huomautan, että kokoomus on ollut tosiasiallinen päähallituspuolue seitsemän vuoden ajan eikä tietääkseni ole tehnyt yhtään mitään Nato-jäsenyyden edistämiseksi.

On melko irvokasta, miten mielellään perussuomalaisille räksytetään "Venäjä-myönteisyydestä", vaikka perussuomalaisilla on ollut kaiken aikaa selkeä ja kielteinen kanta niin viisumivapauteen, kaksoiskansalaisuuteen kuin maakauppoihinkin.


Ajankohtainen aihe kun tämä Airiston Helmi on noussut yhdeksi keskeisimmistä puheenaiheista. Kokoomuksen päin kallellaan olevilla onkin ainutlaatuinen tilaisuus selittää miksi puolue, jonka teema aikoinaan oli Koti, uskonto ja isänmaa - onkin ottanut täyskäännöksen näissä kaikissa kolmessa asiassa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Eiköhän se Nato kuitenkin paina vaakakupissa enemmän kuin jotkut viisumit ja maakaupat.

Anyway, saas nähdä miten tämänkin palstan Venäjä-trollit reagoivat kun oma suosikki tällä tavalla hyökkää itänaapuria vastaan. Kommenttia, sikakoira & co?
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kansanedustaja Jani Toivolan vedätykset

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848417.html

Kommentti: Vihreiden talo palaa ja Emma Karin raju laukalle lähtö on siitä viimeisin osoitus

Julkaistu: 1.10. 16:52

Vihreiden Emma Kari syyllistyi itse juuri siihen, mitä pääministeri Juha Sipilä piti iljettävänä, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan uutistuottaja Hanna Vesala.

Se joka toista haukkuu, on itse se.

Hiekkalaatikoilla usein kuultu totuus kiteyttää kaiken olennaisen vihreiden kansanedustaja Emma Karin viikonloppuna laukalle lähteneestä toiminnasta. Se puolestaan on osoitus siitä, että vihreät ovat vapaapudotuksessa, eikä Touko Aallon sairausloman aikana virkaatekevästä johdosta löydy ketään, joka tarraisi suitsista kiinni.

Kansanedustaja Jani Toivolan taksi- ja kouluseikkailut ajoivat itse itsensä moraalin ylimmäksi vartijaksi ja omatunnoksi nostaneen puolueen ahtaaseen rakoon. Uusia paljastuksia Toivolan kansanedustajan työhön liittyvien etujen leväperäisyyksistä tuli ilmi päivittäin liki kahden viikon ajan.

Tarvittiin jotain räväkkää.

Sitä todellakin saatiin, mutta käsikirjoitus meni pahasti pieleen. Vihreät syyttelivät jo ex-puheenjohtajansa Ville Niinistön aikana muita puolueita estoitta populismista, vaikka usein niin tehdessään syyllistyivät siihen itsekin tymäkästi.

Viikonloppuna kaikkien hyvän maun rajojen yli laukkasi vihreiden kansanedustaja ja edellisen puheenjohtajakisan ehdokas Kari. Pääministeri on tunnetusti politiikassa hyvä nyrkkeilysäkki. Hänenkään puheitaan ei kuitenkaan pitäisi lähteä vääristelemään valheellisesti.

– Eilen pääministeri Sipilä sanoi, että häntä iljettää. Häntä iljettää se, että tästä asiasta on noussut tällainen poru. Iljettää!

Kari huudatti terävästi lausutuilla sanoilla perjantaina yleisöä eduskuntatalon edustalla Naisasialiitto Unionin järjestämässä Vaaravyöhyke-mielenosoituksessa. Sipilää ei kuitenkaan iljettänyt se, mitä Kari antoi ymmärtää, vaan juuri sellainen toiminta politiikassa, johon Kari eduskunnan rappusilla syyllistyi.

Kari muokkasi Sipilän näkemyksen omiin tarkoituksiinsa sopivaksi pääministerin viime torstaisesta lausunnosta Ylen A-talkissa. Aaltoa puheenjohtajana tuuraava Maria Ohisalo näki lähetyksessä ulkoministeri Timo Soinin (sin) aborttikannoista syntyneen luottamusäänestyksen jatkumona hallituksen miesten oikeuksia painottavalle politiikalle. Sipilä oli jo tästä kuin lentoon lähdössä. Hän viittilöi puheenvuoroa ja sanoi: ”Hetkinen”.

Kun Sipilä pääsi ääneen, kuului hänen viestinsä sanatarkasti näin:

– Nämä ovat kovia väitteitä. Tämän toivoisin tässä poliittisessa keskustelukulttuurissa muuttuvan, että me syötämme toisillemme arvot suuhun ja päähän. Näin ei saa tehdä. Eli missään tapauksessa minkään päätöksen taustalla ei ikinä ole ollut naisten oikeuksien polkeminen. Ei takuulla ole nyt, ole ollut tai ole tästä eteenpäinkään. Tämä on se, mikä tekee politiikasta vähän iljettävää.

Iljettävää Sipilästä oli siis juuri se, mitä Kari yritti tehdä: syöttää pääministerin suuhun eduskuntatalon portailla arvoja, joita hän ei tunnista omikseen. Sipilän hallitusta voi aivan hyvin arvostella siitä, että sen leikkauspäätökset ovat osuneet kipeästi naisvaltaisille aloille. Voi myös kysyä, elääkö hallitus ja Sipilä arvojensa mukaan.

Toisen sanojen tahallisesti väärinymmärtäminen ja muokkaaminen toiseksi kuin mitä niillä oikeasti tarkoitettiin on sen sijaan pödyn puhumista.

Sipilä käytti iljettävä-sanaa myös Soini-äänestyksen jälkeen keskustan ja kokoomuksen välille eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokisen (kok) tiedotustoiminnan synnyttämässä selkkauksessa. Sipilän mukaan mielikuvia keskustasta oli luottamusäänestykseen liittyvissä keskusteluissa muokattu iljettävästi ja läpinäkyvästi.

Eduskuntavaaleihin on aikaa kuusi kuukautta ja se totisesti näkyy jo nyt eduskuntapuolueiden välienselvittelyissä. Vihreiden tilanne on puheenjohtajan sairausloman vuoksi erityisen vakava. Aallon toipumista uupumisesta tuskin helpottaa puolueen ympärillä jatkuvasti käynnissä oleva kuohunta.

Vihreiden talo on tulessa ja jonkun on otettava sammutusletkusta kiireesti kiinni. Vihreät hajauttivat johtamista Aallon sairausloman ajaksi, mikä on omiaan hidastamaan reagointia tilanteisiin, jotka kiivaasti sitä tarvitsisivat.

Toivola-kohuun kukaan puolueen johdosta ei tuntunut olevan halukas tarttumaan. Lopulta torstaina eduskuntaryhmä marssitti median eteen nöyrän Toivolan, siviiliammatiltaan myös näyttelijän. Ennen sitä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen kertoi puolueen laativan omat eettiset sääntönsä vastaavien tilanteiden välttämiseksi. Parviaisen mukaan mitään rangaistuksia Toivolalle ei kuitenkaan ole tulossa.

Aamu on usein iltaa viisaampi. Torstaiaamuna eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen tiedotti antaneensa Toivolalle vakavat moitteet. Mikkonen selitti IS:lle olleensa poissa eduskuntatyöstä kolme päivää, eikä hän siksi ollut ”ihan ajan tasalla” kaikesta. IS:n tietojen mukaan Mikkonen oli Sitran kurssilla, jossa puhelimet varmasti toimivat. Puheenjohtaja Maria Ohisalo ei vastannut Toivolaa koskeneisiin yhteydenottopyyntöihin.

– Eeh, en mä tuohon pysty nyt. En mä. En tiedä, Mikkonen sanoi, kun IS kysyi, onko sovittu, ettei Ohisalo kommentoi asiaa lainkaan.

Talon palaessa puolueella olisi ollut Mikkosen haastattelun yhteydessä mahdollisuus selkeästi kertoa, millä tavalla se aikoo pysäyttää puolueen kannatuksenlaskun kohujen jälkeen. Toivolan tapauksen käsittelyn lisäksi Mikkosella oli vähän annettavaa.

– Me totta kai tehdään työtä sen eteen, että luottamus palautuisi. Siksi on tärkeää, että Jani on itse selvittänyt asioita.

Emma Kari lähti sitten perjantaina korjaamaan tilannetta omalla tavallaan. Iskettiin vääristelyllä ja viekkaudella kiinni pääministeriin. Karin valitsema tie on osittain myös syy siihen, miksi häntä ei valittu vihreiden puheenjohtajaksi, vaan tehtävä lankesi Touko Aallolle. Taustatukea Kari sai asialleen vielä maanantainakin Twitterissä tukijaltaan Ville Niinistöltä.

Hanna Vesala

*****

"Eeh, en mä tuohon pysty nyt. En mä. En tiedä, Mikkonen sanoi" Siinäpä oikein kansanedustaja.
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

AFD ottaa kantaa nykymeininkiin ja vastustaa vallalla olevaa :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=daqpFgLyGkg
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Yht´aikaa sekä ympäristöarvoja ajava - ja oikeudet siihen itselleen ominut - sekä hallitsematonta maahanmuuttoa, sekä paperittomille ilmaista elämää ajava ajava Vihreät r.p. vaihtaa puheenjohtajaa!

Touko Aalto siirtyy pois puheenjohtajan tehtävästä
Vihreille valitaan uusi puheenjohtaja. Touko Aalto kertoo Facebook-päivityksessä asiassa. Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajan puolevaltuuston kokouksessa marraskuun alussa.

Puoluevaltuuston kokous järjestetään vain viikon kuluessa. Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan kyse ei ole gallup-luvuista vaan ihmisen terveydestä.


Aalto jäi reilu kuukausi sitten sairauslomalle uupumuksen vuoksi. Miettisen mukaan vihreiden säännöt eivät estä sitä, että ex-puheenjohtaja Ville Niinistö asettuisi ehdolle.

Liekö nykyinen pj Touko Aalto imetty Ruotsissa niin kuiviin, ettei enää omaa mahdollisuuksia jatkaa tehtävässään.
- Harmi, sillä vielä muutama kuukausi Aallon johdolla olisi vienyt puolueen kannatuskäyrää entisestään alas.

IltaSanomat
24.10. 12:34

Me muistamme ne taannoiset "huikeat" kannatusluvut, joiden perusteella hörhöpuoleen porukalla lähti heti lapasesta; Aallosta povattiin jopa seuraavaa pääministeriä!

Mutta kenestä seuraava pj? Onhan meillä näitä ansioituneita Vihreitä
Ville Niinistö; autoveroepäselvyys
Saido Mohammed; KELA-huijari
Jani Toivola; päivärahakoijari
Heidi Hautala; pimeän työvoiman käyttäjä
Satu Hassi; entinen (ja nykyinen) taistolainen
Emma Kari; ehkä raivokkain elintasopakolaisten hyysääjä, isänsä vankilaan tuomittu rikollinen
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin