Poliisi: Vantaalla löyhät porukat ryöstelevät lukiolaisia

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Poliisi: Vantaalla löyhät porukat ryöstelevät lukiolaisia

Viesti Kirjoittaja poikani »

Iltalehti kirjoitti:Poliisi huolissaan tappeluista ja ryöstöistä lukion juhlien jatkoilla: ”Rettelöitsijöiden on nähty kantavan teräaseita”

Tänään klo 10:33

Juhlapaikoilta on kirjattu rikosilmoituksia varkauksista ja ryöstöistä pahoinpitelyiden lisäksi.

Itä-Uudenmaan poliisi on huolissaan nasujaisten jatkoilla syntyneistä tappeluista.

Lukioiden aloitukseen liittyviä nasujaisia/nahkiaisia on järjestetty tänä syksynä Vantaalla useana peräkkäisenä perjantaina.

Oppilaiden järjestämiin nasujaisiin ei poliisin ole yleensä tarvinnut puuttua, mutta niistä on usein jäänyt jäljelle roskainen ympäristö.

Ongelmana eivät poliisin mukaan olekaan itse nasujaiset, vaan niiden jatkot. Nasujaisten jatkoja seuraamaan tulee myös koulujen ulkopuolisia henkilöitä, joista osan tarkoituksena on aiheuttaa eripuraa ja häiriöitä juhlijoiden keskuudessa.

– Tilanteet ovat johtaneet tappeluihin, joista on kirjattu poliisille rikosilmoituksia. Juhlimiseen liittyy olennaisesti se, että alaikäiset käyttävät päihteitä, jolloin heistä tulee helppoja rikoksen uhreja, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan.

Teräaseita mukana

Poliisin mukaan juhlapaikoilta on kirjattu tänäkin syksynä rikosilmoituksia varkauksista ja ryöstöistä pahoinpitelyiden lisäksi.

– Olemme saaneet muun muassa Jokiuoman puiston ympäristön asukkailta tiukkaa palautetta nasujaisten jatkojen aiheuttamasta häiriöstä. Niin Jokiuoman puistossa kuin Heurekan rannassa ovat täysin sivulliset henkilöt joutuneet väkivallan kohteiksi, kun heiltä on esimerkiksi pummattu tupakkaa ja sen jälkeen lyöty nyrkillä kasvoihin.

Poliisin mukaan rikoksentekijät liikkuvat usein 5-8 henkilön porukassa, joka ottaa kohteekseen jonkun juhlijan.

Tämän vuoden nasujaisista tehdyistä rikosilmoituksista nousee esille se, että rettelöitsijöiden on nähty kantavan mukanaan teräaseita. Poliisin mielestä ilmiö on vaarallinen.

– Kun nuoret kantavat mukanaan teräaseita, ja jos niitä äkkipikaistuksissa käytetään, se voi johtaa peruuttamattomiin vammoihin.

Nasujaisilla ei ole mitään virallista järjestäjää, vaan oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat ne itse kouluajan ulkopuolella.

Poliisi pohtii ratkaisua

Itä-Uudenmaan poliisi tekee jatkuvaa yhteistyötä sidosryhmien kanssa, jotta tulossa oleviin tapahtumiin pystyttäisiin reagoimaan ajoissa eli lisäämään poliisipartioita kyseiselle alueelle.

Perinteisesti nasujaiset järjestetään alkuillasta yleisellä paikalla, kuten esimerkiksi Heurekan rannassa Tikkurilassa tai Jokiuoman puistossa Martinlaaksossa.

Poliisi miettii jo nyt yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, miten nasujaisia voitaisiin jatkossa viettää Vantaalla turvallisemmin ja häiriöittä.

– Toivomme, että nuoret osallistuisivat aktiivisesti yhdessä nuorisotoimen kanssa ideointiin, miten nasujaisten turvallisuutta voitaisiin parantaa hauskanpidosta tinkimättä.

KIA KILPELÄINEN
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/17f3a3 ... e_u0.shtml
????? ?? ??????.