Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa - törkeä kuolemantuottamus

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
saksanundulaatti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 2:32 pm

Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa - törkeä kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja saksanundulaatti »

Rikkinäinen alaoven lasi herätti ihmetystä: Tampereella on tutkittu kaikessa hiljaisuudessa mystistä tappoa viikkojen ajan

Atalasta löytyi vainaja kerrostaloasunnosta. Alaoven lasi oli rikki. Tutkinta lähti liikkeelle nollasta.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Tampereen pitkäkestoinen tutkinta on selvittänyt useita viikkoja henkirikosepäilyä Tampereen Atalassa. Tutkintaan kiinnitettiin huomiota alueella, kun Vehkakadulla sijaitsevan kerrostalon alaoven lasin huomattiin rikkoutuneen ja poliisi kiersi alueella haastattelemassa asukkaita.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä ole tiedottanut asiasta mitään.

Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen kertoo Aamulehdelle, että epäilty henkirikos alkoi paljastua, kun poliisille tuli ilmoitus 23.8., että asunnosta on löytynyt 69-vuotiaan miehen ruumis. Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus osoitti, että on syytä epäillä miehen kuolleen väkivallan seurauksena.

Tapauksessa epäillään kiristystä

Tutkinnan alkutilanteessa poliisilla ei ollut tietoa mahdollisista epäillyistä. Nieminen sanoo, että poliisi on tehnyt paljon töitä asian tutkimiseksi. Ensimmäinen kiinniotto tehtiin vasta sunnuntaina 9.9. Viimeinen kiinniotto tehtiin maanantaina.

Epäiltyjä on kolme, ja poliisi esittää heidän vangitsemistaan taposta epäiltynä. Vuonna 1974 syntynyt mies otettiin kiinni Helsingistä. Vuonna 1994 syntynyt nainen ja toinen vuonna 1974 syntynyt mies otettiin kiinni Tampereelta.

Epäillyt ovat Niemisen mukaan jossain määrin tunteneet vainajan entuudestaan. Esitutkinnassa selvitetään myös mahdollista kiristystä, joka on kohdistunut vainajaan.

Kiristysepäily ajoittuu pidemmälle aikavälillä kuin henkirikosepäily. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen 21.–23.8.

–Nyt selvitämme, miten kaikki asiat liittyvät toisiinsa. Tutkinta on sellaisessa vaiheessa, että siitä ei voi kertoa yksityiskohtaisemmin, Nieminen sanoo.

Nieminen vahvistaa, että rikokseen liittyy alaoven rikkoutunut lasi. Yhden kiinniotetun epäillään rikkoneen sen.

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee epäiltyjen vangitsemista tänään iltapäivällä kello 13.15 alkaen.

- Aamulehti
Aika pitkään pysyi hiljaisuudessa tämä. Tapahtuma-aluettakin olen aina pitänyt suorastaan unettavan rauhallisena, joten kaiken kaikkiaan vähän mystinen case.

Otsikko muokattu. Ja muokataan edelleen kun tutkintanimikkeet sun muut varmistuvat
-NILS-

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tampereella tutkittu kaikessa hiljaisuudessa mystistä ta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Pidempikestoinen nilkkien suorittama kiristys johti henkirikokseen, uhri sai tarpeekseen, mutta sairaat kusipäät eivät?
Tullut mollattua Treen poliisia ja nyt tuntuu pisto sydämessä, kun huomaa kuinka hyvin hommat usein menevät, vaikka joku ei aukeaisikaan. Tällaisen salassapitäminen viittaa paitsi hyvään poliisityöhön, ehkä myös yksinäiseen uhriin.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

enovainaa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Su Helmi 14, 2016 2:01 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Tampereella tutkittu kaikessa hiljaisuudessa mystistä ta

Viesti Kirjoittaja enovainaa »

Kertovat että asialla kaksi mustalaista ja pidempään Suomessa asunut turkkilainen. Uhrilla on kuulemma tiedetty olevan huomattavia summia käteistä hallussaan.

Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6415
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Tampereella tutkittu kaikessa hiljaisuudessa mystistä ta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

^ Tästä tulee mieleeni, lottovoittajan kase Tampereelta, kyllä mannet rahan haistaa.
Eräskin manne mainitsi, että älä hyvä mies piä noin paljon rahhaa mukanas, kyllä ne teitää.
Kappas, mannet ovat heränneet sitten vuoden 2011 Tampereen tapahtumista. Nyt on taas lipsahtanut ja tällä kertaa tapoksi.

enovainaa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Su Helmi 14, 2016 2:01 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Tampereella tutkittu kaikessa hiljaisuudessa mystistä ta

Viesti Kirjoittaja enovainaa »

Hieman epämääräisistä lähteistä kuullun huhun mukaan uhri olisi aiemmin ravitsemus- ja majoitusalan yrittäjänä toiminut vakavasti alkoholiongelmainen. Ainakin aiemmin varsin varakas henkilö, jolta pääosin mustalaiset vieneet vuosien saatossa satoja tuhansia. Nimi mallia: Matti Niemi. Osaako joku kertoa, onko huhu totta?

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Tampereella tutkittu kaikessa hiljaisuudessa mystistä ta

Viesti Kirjoittaja poikani »

MTV kirjoitti:Tampereen henkirikostutkinta etenee: Kärhämä pankkiautomaatilla johti 69-vuotiaan miehen kuolemaan – joutui kiristyksen uhriksi

RIKOS | JULKAISTU 26.09.2018 15:34

Tampereella elokuun lopulla tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on päästy eteenpäin, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi.

Tampereen Vehkakadulla tapahtuneen henkirikoksen uhri, 69-vuotias mies, oli tavannut elokuun lopulla itseään huomattavasti nuoremman naisen tamperelaisessa ravintolassa.

Uhri ja nainen olivat siirtyneet puolenyön aikaan uhrin asunnolle, jonne olivat hetken kuluttua saapuneet naisen tuntemat kaksi miestä. Miehet ja uhri olivat lähteneet käymään pankkiautomaatilla, jossa uhrin tililtä oli nostettu käteistä rahaa.

Tämän jälkeen toinen paikalla olleista miehistä oli hermostunut ja lyönyt uhria siten, että tämä oli kaatunut ja lyönyt päänsä.

Uhri löydettiin asunnostaan

Tajuissaan ollut uhri oli kuljetettu takaisin kotiinsa.

Rikoksen uhri löytyi aamulla 23. päivä elokuuta, kun hänen lähiomaisensa oli saapunut asuntoon. Uhri oli löydettäessä vielä hengissä, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Teon johdosta Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi kaksi vuonna 1974 syntynyttä miestä ja yhden vuonna 1994 syntyneen naisen.

Toinen miehistä on myöntänyt lyöneensä uhria. Häntä epäillään pahoinpitelystä, maksuvälinepetoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Toista miestä ja naista epäillään maksuvälinepetoksista.

Samalta mieheltä vietiin rahaa aiemminkin

Sisä-Suomen poliisin mukaan tutkinnan aikana ilmeni, että rikoksen uhrin epäillään joutuneen toisen törkeän maksuvälinepetoksen uhriksi heinäkuun lopussa 2017.

Tuolloin hänen tililtään anastettiin huomattava summa rahaa pankkikorttia hyväksikäyttäen.

Tähän tekoon epäilty on toinen uhrin asuntoon tulleista miehistä. Kyseinen mies ei ollut kuolemaan johtaneen lyönnin tekijä.

LISA KÄRNÄ
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... si/7089396
????? ?? ??????.

Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 419
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

Samaa kuulin, että uhrilla on joku ravintola-/majoitustausta ja vastaavasti tekijöistä toinen mies on samainen, jolla on ollut yhtä ja toista yritystä seudulla, pubia, kebulapaikkaa tmv. Heillä ei ollut nähdäkseni mitään liikeasiaa vaan ihan vain tuttuja keskenään. Itseasiassa tiedän hänen yhden yrityksen, joka ainakin ulospäin menestyi, mutta silti tiloja pakkohuutokaupattiin tuossa kuukausi sitten. Lieneekö sitten mennyt huonommin kuin luultiin vai jäänyt jotain maksamatta vahingossa esim. verottajalle?

Victoria's Secret
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Ma Helmi 11, 2013 6:36 am

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja Victoria's Secret »

Kuin Reeperbahn vanhaan hyvään aikaan ;-)

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pitkään tutkinnassa ollut tapaus:
Syytteet: Ikämies harhaili Tampereen strippibaareissa – rikolliset pumppasivat tonneilla ”palveluja”, lyötiin myöhemmin hengiltä

Oikeus yrittää selvittää, miksi 69-vuotias mies törsäsi rahaa aikuisviihderavintoloissa.

* Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee rikosvyyhtiä, jossa taloudellinen hyväksikäyttö kärjistyi väitetysti kuolemaan johtaneeksi pahoinpitelyksi.
* Miesuhri harhautettiin tuhansien eurojen hintaiseen strippiklubi-iltaan.
* Syyttäjän mukaan uhria uhkailtiin Venäjän mafialla.

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee erikoista rikoskokonaisuutta, jossa 69-vuotiaan miehen väitetään menettäneen ensin rahansa ja sitten henkensä.

Poliisi tutki tapausta aluksi tappona. Käräjäoikeuteen tultaessa väkivaltarikossyytteet koskevat törkeää pahoinpitelyä ja törkeää kuolemantuottamusta. Mies kuoli elokuun 23. päivänä 2018 asuntoonsa, kun rikollinen syyttäjän mukaan löi hänet tajuttomaksi katuun. Uhri sai vakavia päävammoja ja menehtyi niihin, vaikka pääsikin vielä omin avuin kotiinsa.

Syyttäjä väittää, että miesporukka lyöttäytyi yhteen 69-vuotiaan kanssa ja meni asioimaan tamperelaisissa strippibaareissa. Uhri otettiin mukaan kaupungilta. Ensimmäinen osoite oli ravintola Big Tits Satakunnankadulla. Syyttäjän mukaan kaksi syytettyä käytti uhrin luottokorttia strippibaarissa 1 600 euron edestä.

Uhkauksia Venäjän mafiasta?
Sen jälkeen ilta jatkui Hämeenkadulla sijaitsevassa Showtimessa, joka on niin ikään aikuisviihderavintola. Lasku oli tällä kertaa lähes 3 000 euroa.

Haastehakemuksen mukaan syytetyt käyttivät hyväkseen uhrin hyväuskoisuutta. Uhri oli myös väitetysti tilassa, jossa hän ei pystynyt itse huolehtimaan rahankäytöstä.

Uhri sulki maksukorttinsa myöhemmin ja ilmoitti asiasta poliisille. Kuulustelussa hän kuitenkin vaikeni täysin. Syyttäjän mukaan strippibaarissa olleet miehet uhkailivat 69-vuotiasta väkivallalla ja Venäjän mafialla, jos hän alkaa periä rahoja takaisin. Kaksikko on syytteessä törkeästä petoksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Väitettyjen petosten kokonaisrikoshyöty ylitti 18 000 euroa.

Puolustus: Tarjosi itse
Vuotta myöhemmin mies oli joutunut uusien omaisuusrikosten uhriksi, syyttäjä väittää. Aiemmasta petosrikoksesta syytetty mies oli kuskina, kun kolmas mies varasti uhrin pankkikortin ja kaksikko kävi nostamassa sillä rahaa Linnainmaan Prismalla. Uhri ja korttivaras kohtasivat yön tunteina, ja syyttäjän mukaan varas pahoinpiteli iäkkään miehen lyömällä. Uhri sai kuolettavat vammat.

Vastaajat kiistävät kaikki merkittävimmät syytteet oikeudessa. Toinen strippibaari-illan osallistujista vetoaa siihen, että uhri olisi oma-aloitteisesti halunnut tarjota alkoholia ja baarin palveluja.

Väkivaltarikoksista syytetty mies kiistää pahoinpitely- ja kuolemantuottamusrikokset.
Koko uutinen täällä: Iltalehti
19.1.2021 18:43

nettilinkit dl
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Saman lehtiartikkelin tekstissä mainitaan, että
Sen jälkeen ilta jatkui Hämeenkadulla sijaitsevassa Showtimessa, joka on niin ikään aikuisviihderavintola. Lasku oli tällä kertaa lähes 3 000 euroa.
Mikä helvetti maksaa tissibaarissa kolme tonnia???

Hienojen ravintoloiden henkilökunnan, omistajien tai esiintyvien taiteilijoiden osallistumista laskutukseen ei tietenkään ole syytä epäillä. Onhan aivan tavanomaista ostaa 300 kympin kaljatuoppia tai 30 pulloa 10-kertaisesti ylihinnoiteltua halpaa kotimaista kuoharia parille kaverille illan aikana. Tai ottaa 15 - 25 privaattia sylitanssia "taiteilijalta".

Näiden paikallisoppaiden ja kuljetusyrittäjien nimet olivat?

PS: Pitäisikö näihinkin "palveluihin" olla tunnistautuminen?
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

mistral
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:20 pm

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja mistral »

Tuolla kolmella tonnilla olis saanut tunnin saunaprivan ja 4 pulloa baarin kalleinta juomaa ihan normaalissa suomalaisessa nimeltä mainitsemattomassa strippibaarissa joten eipä tuollainen summa nyt kovin vaikea ole saada kulumaan illan aikana.

Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

^Oho, onpa taas allekirjoittanut vanhus jäänyt hintatietoisuudessa ajastaan jälkeen! Onneksi en ole käyttänyt kyseisiä palveluita pitkään aikaan - tai voisin olla otsikoissa.

Kyllä saisi viisas valtio määrätä viinalle ja pimpille hintakaton!

Uusia autojakin saa sentään koeajaa ennen ostamista, vaikka kalliita ovatkin.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

EL Coyote
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Elo 11, 2018 8:57 am

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja EL Coyote »

Chikatilo kirjoitti:
Ke Tammi 20, 2021 8:39 pm
^Oho, onpa taas allekirjoittanut vanhus jäänyt hintatietoisuudessa ajastaan jälkeen! Onneksi en ole käyttänyt kyseisiä palveluita pitkään aikaan - tai voisin olla otsikoissa.

Kyllä saisi viisas valtio määrätä viinalle ja pimpille hintakaton!

Uusia autojakin saa sentään koeajaa ennen ostamista, vaikka kalliita ovatkin.
Kallein pullo minkä olen strippibaarissa nähnyt ostettavan maksoi 1200e. Eipä ostaja tingannut ja selvinpäin oli.
Joillekin tuo vaan on sama kuin itelle olis vitosen tuoppi.

tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

EL Coyote kirjoitti:
To Tammi 28, 2021 8:12 pm
Chikatilo kirjoitti:
Ke Tammi 20, 2021 8:39 pm
^Oho, onpa taas allekirjoittanut vanhus jäänyt hintatietoisuudessa ajastaan jälkeen! Onneksi en ole käyttänyt kyseisiä palveluita pitkään aikaan - tai voisin olla otsikoissa.

Kyllä saisi viisas valtio määrätä viinalle ja pimpille hintakaton!

Uusia autojakin saa sentään koeajaa ennen ostamista, vaikka kalliita ovatkin.
Kallein pullo minkä olen strippibaarissa nähnyt ostettavan maksoi 1200e. Eipä ostaja tingannut ja selvinpäin oli.
Joillekin tuo vaan on sama kuin itelle olis vitosen tuoppi.
Perus "kaikkien"baarissa stadissa konjakkipullo 2000€ eikä sinänsä edes kalleinta vielä,toki arvokkaimmasta päästä. Eräs pokerimiljoonääri osti sellaisen,otti ryypyn ja laitto kiertämään,oli pahan makusta kuulemma.

Ja onhan noita monia viskejä 400-800€ pullo,äkkiä sitä menee jos baarissa on vaikka 20 asiakasta ja tarjoaa pari kierrosta vähän parempaa juomaa.kaks kahen tonnin pulloa menee kahten tuntiin jos juodaan välissä olutta tai lonkeroaki kyytipojaksi,tanssitaan ja lauletaan.

Jos käy jossain tampereen kokoisen kaupungin cooleimmassa menomestassa niin ei siellä perus 500€/tilaus herätä sen kummempaa ihmetystä,vartti ja toinen samanlainen kierros,usein sama mies voi tehdä niitä muutaman saman illan aikana.jos juhlitaan niin dom perigno ja konjakki pulloihin palaa helposti 3000€ illassa eikä se ole erikoisen kallista jos muutama kaveri on mukana,sittenkö alkaa palaan 10,000€ kapakassa niin voi jo vähän kelata että pitäskö himmata humputtelua,menee överiksi kohta.

Eikä joku 1000€ viinaan ole paljon,jos on eläny jo kymmeniä vuosia niin onhan sitä kertyny niin ettei jonku tonnien törvääminen taivaatuuliin aiheuta huolta.
Raha on niin vanha keksintö että sitä pitäs olla jokaisella aikuisella reilusti.
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Tampere; 69-v mies sai surmansa epäselvissä olosuhteissa - törkeä kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 86362.html

Pahoinpidelty mies kuoli myöhemmin kotona – oikeus tuomitsi törkeästä kuoleman­tuottamuksesta
Mies sai nyrkiniskun, kaatui ja löi päänsä asfalttiin.


STT
16:32

Kuolemaan johtanut pahoinpitely Tampereella toi tuomiot kahdelle miehelle. Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että 69-vuotiasta miestä lyötiin nyrkillä, minkä vuoksi hän kaatui ja löi päänsä asfalttiin. Mies löydettiin seuraavana päivänä kuolleena kotoaan.

Väkivallanteko tapahtui elokuussa 2018.

Oikeus tuomitsi toisen miehistä muun muassa pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Mies syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös varkauteen ja törkeään maksuvälinepetokseen. Hän anasti pahoinpidellyn miehen pankkikortin ja luottokortin ja nosti itselleen yli 2 000 euroa.

Toinen miehistä sai vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen tuomion muun muassa heitteillepanosta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hän vei pahoinpidellyn miehen kotiin ja jätti tämän sinne yksin sen sijaan, että olisi soittanut hätäkeskukseen.

Tuomittu syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös törkeään maksuvälinepetokseen noin vuosi ennen pahoinpitelyä. Rikoksen uhriksi joutui sama mies, joka myöhemmin kuoli pahoinpitelyn vuoksi.

Kolmannelle miehelle syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä petoksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, joiden uhri syytteen mukaan oli sama kuin muidenkin käsiteltyjen rikosten. Nämä syytteet käräjäoikeus hylkäsi.

Vastaa Viestiin