30-vuotias nainen surmattiin Kirkkonummella 21.6.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Syyte: 31-vuotias kuristi puolisoaan ja iski veitsellä suuhun – puolustus pitää hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona

Kuva
Joonas Salon ottama hienotunteinen kuva.

Julkaistu: 1.10. 11:10


Uhrin isän edustaja, asianajaja Kari Eriksson luonnehtii surman tekotapaa ”sadistiseksi”. – Väite hätävarjelusta on lähinnä pilkantekoa, sanoo Eriksson.

Syyttäjä Marianna Semin mukaan 31-vuotias mies murhasi puolisonsa raa’asti ensin kuristamalla ja sitten työntämällä veitsen tämän suuhun rajusti 7 kertaa.

– Hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä hengissä, syyttäjä sanoo.

Rikosasiaa alettiin käsitellä Espoon käräjäoikeudessa maanantaiaamuna.

Verityö tapahtui viime kesäkuussa Kirkkonummella asunnon wc-tiloissa, mistä syyttäjän mukaan naisella ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta paeta.

Sekä syytetty että uhri ovat romanikulttuurin edustajia. Syyttäjä kertoo, että henkirikosta edelsi toukokuinen nöyryyttävä tapahtumasarja, jossa mies oli muun muassa leikellyt naisen hiuksia ja romanihametta ja pakottanut naisen kävelemään alusvaatteisillaan ulos.

Koska miestä syytetään murhasta, hänelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta.

Puolustus pitää tekoa hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona

Syytetyn asianajaja Kristiina Heimonen kertoo IS:lle, että murhasyyte kiistetään.

Puolustus pitää tekoa hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona tai korkeintaan tappona.

– Päämieheni katsoo toimineensa hätävarjelutilanteessa, sillä asianomistaja oli hyökkäämässä hänen kimppuunsa veitsen kanssa. Siitä tilanne alkoi, Heimonen perusteli.

Syyttäjän mukaan mies varmisti naisen kuoleman työntämällä veitsen uhrin suuhun ainakin seitsemän kertaa.

Puolustus kiistää tämän, ja puolustuksen mukaan mukaan uhrin suussa oli ”jonkinlaista paperia”, jota syytetty yritti saada uhrin suusta veitsen avulla pois.

Heimonen kertoo, ettei puolustus ainakaan tässä vaiheessa pyydä syytetylle mielentilatutkimusta.

– Hän ei ole sellaiseen halunnut, kertoo Heimonen.

Omaisten edustaja: Sadistinen teko

Uhrin omaiset vaativat oikeudenkäynnissä kymmenien tuhansien eurojen korvauksia.

Uhrin omaisia edustavat tässä oikeudenkäynnissä muun muassa sarjakuristaja-oikeudenkäynnistä tuttu asianajaja Kari Eriksson ja Jari Aarnion asianajajana tutuksi tullut Riitta Leppiniemi.

Eriksson kuvailee uhrin isän elämän menneen ympäri sen jälkeen, kun 31-vuotias mies surmasi tämän tyttären. Eriksson luonnehtii surman tekotapaa ”sadistiseksi” .

– Isä on sen jälkeen kärsinyt voimakkaasta ahdistuksesta eikä ole pystynyt nukkumaan. Hänen elämänsä meni täysin sekaisin.

– Tällainen väite hätävarjelusta on lähinnä pilkantekoa, Eriksson sanoo.

Miika Viljakainen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005847912.html
????? ?? ??????.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Mielenvikainen hulluhan tuo runkku on. Niuvanniemeen, eikä ikinä pois, korkeintaan murhatun naisen isä saa käydä katsomassa ja kekluttamassa suuhun kerran vuodessa.

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Näissä puukkomannejen tarinoissa on aina kova viihdearvo.
Puolustus kiistää tämän, ja puolustuksen mukaan mukaan uhrin suussa oli ”jonkinlaista paperia”, jota syytetty yritti saada uhrin suusta veitsen avulla pois.
Kaikkihan tietää että paperi lähtee parhaiten suusta puukolla sörkkimällä.Tuli myös mieleen eräs toinen tapaus jossa sovintohalauksen yhteydessä oli puukko vahingossa osunut toiseen.Kerrassaan huonotuurista sakkia nämä yhteiskuntamme tukipilarit.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

poikani kirjoitti:
Ilta-Sanomat kirjoitti:Syyte: 31-vuotias kuristi puolisoaan ja iski veitsellä suuhun – puolustus pitää hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona

Puolustus kiistää tämän, ja puolustuksen mukaan mukaan uhrin suussa oli ”jonkinlaista paperia”, jota syytetty yritti saada uhrin suusta veitsen avulla pois.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005847912.html
No jopas on selitys; "jonkinlaista paperia". Ehkä paperin - myös sen jonkinlaisen paperin - poistaminen suusta veitsellä, puukolla tahi muualla teräaseella kuuluu tähän kulttuuriin, josta meidän kaikkien pitäisi ottaa oppia. Kyllä juuri se kulttuuri, jota emme tunne ja juuri sen tunnettavuus tekisi meistä muista suvaitsevaisempia.

Pariskunnan välit eivät olleet parhaat mahdolliset aiemminkaan:

Yrittikö surmasta syytetyn vaimo hätähuutoa liikenteessä? Todistaja: "Hän sanoi, että pelottaa ja sattuu"

Avioriidat olivat kärjistymässä kohti surmaa jo toukokuussa. Syyttäjän mukaan surmaaja pakotti naisen järkyttyneessä mielentilassa liikenteeseen. Autoilu päättyi peräänajoon Espoonväylällä.
Murhasta syytetyn miehen käytös oli kyseenalaista jo tämän vuoden toukokuussa tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa.

Syyttäjän mukaan mies puukotti vaimoaan ja pakotti tämän liikenteeseen järkyttyneessä mielentilassa.

Tilanteeseen joutuneet autoilijat kertoivat oikeudessa, että uhri oli loukkaantunut.

Vaimonsa murhasta syytetty kolmekymppinen mies syyllistyi syyttäjän mukaan myös törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Poliisi sai tiedon liikenneonnettomuudesta Espoonväylällä 9. toukokuuta.

Parisuhdekriisissä olleet mies ja nainen olivat riidelleet. Syyttäjän näkemyksen mukaan mies oli leikannut vaimoltaan hiukset, mitä pidetään romanikulttuurissa äärimmäisenä häpäisynä. Syyttäjän mukaan tuleva murhaajamies oli pakottanut naisen puolipukeissa ulos ja auton rattiin. Nainen oli niin järkyttyneessä tilassa, että mies oli syyttäjän mielestä syyllistymässä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Todistaja: Nainen vuoti verta, mies lähti

Nainen ajoi mies kyydissään toisen auton perään Espoonväylällä. Käräjäoikeus kuuli peräänajetussa autossa olleita miehiä.

Autoilijoiden mukaan syytetty nousi autosta ja tuli selvittelemään törmäystä. Mies pyrki sopimaan asian ilman poliisin väliintuloa. Kuultujen miesten mukaan nainen "kyhjötti" autossa eikä osallistunut keskusteluun.

Yhtäkkiä 30-vuotias mies halusi lähteä paikalta. Kun mies ei vaikuttanut tilanteeseen syylliseltä, peräänajetut antoivat hänen poistua.

Miehet menivät autossa istuneen vaimon luo.
– Odottelimme poliisia ja yritimme jutella naisen kanssa, kun hän kyyhötti autossa ja oli pois tolaltaan, repsikan puolella ollut mies kertoi.
– Huomasimme, että hänellä oli verta hameessa.

Tappouhkaus

Syyttäjän mukaan mies oli puukottanut naista reiteen ajaessa. Autoilijoiden mukaan nainen "oli kalpea ja tärisi".
– Hän sanoi, että pelottaa ja sattuu, kertoi puolestaan kuljettaja.

Nainen kertoi kuulemisen mukaan, että aviomies oli uhkaillut häntä tappamisella. Naisella ei ollut päällään tavanomaista romanihametta, vaan jonkinlainen valkoinen vaate. Jaloilla näkyi verta.

Peräänajetun auton kuljettaja spekuloi kolarin syytä oikeudessa.
– Voisi tulkita, että hän oli ajanut tahallisesti päin, jotta olisi saanut apua.

Puolitoista kuukautta myöhemmin nainen kuoli henkirikoksen seurauksena Kirkkonummella.

Oikeudessa kävi ilmi, että mies oli asetettu lähestymiskieltoon. Nainen kuitenkin oli hakeutunut uhkaavan miehensä seuraan, koska parilla oli yhteisiä lapsia.

Mies kiistää kaikki syytteet. Hän kiistää puukottaneensa naista autossa, leikanneensa tämän hiuksia ja murhanneensa hänet. Kesäkuun henkirikoksen surmaaja myöntäisi hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona.


Iltalehti
1.10.2018 13:06

Jotenkin tuli sellainen fiilis, että tämä samainen pariskunta oli sekoillut Helsingin Vallilassa näissä tuettujen asuntojen taloissa muutama kuukausi sitten. Oli kiristystä, pahoinpitelyä, nöyryyttämistä... No just sitä mitä mannet tekevät julleille, mutta Vallilan jutussa olivat tapelleet myös keskenään ja oli reissua Espooseen ja olemista ilman runsashametta yms.

EDIT: Eivät sittenkään he, vaan vastaajana henkirikoksessa yms on Tino Robert Åkerlund.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848160.html
Nuori nainen pysytteli väleissä, koska halusi nähdä lapsiaan – Syyttäjä: Mies kyni naiselta hiukset ja surmasi raa’asti vessan lattialle

Julkaistu: 1.10. 14:26

Surmattuaan naisen mies soitti ensimmäisenä sukulaiselleen ja kertoi, että nainen makasi nyt kuolleena lattialla.

Nuori nainen ei kuollut äkkiä.

Sen jälkeen kun hänen miehensä oli kuristanut häntä, mies tarttui häntä leukaperistä, avasi suun ja työnsi veitsen syvälle takahampaisiin asti. Kieli halkesi kahtia ja veri alkoi vuotaa hengitysteihin. Naisen kamppailu päättyi tukehtumiskuolemaan vessan lattialle.

Hän olisi todennäköisesti kuollut ilman sitäkin, veitsellä lopettamista, sillä kuristamisen seurauksena hänen kilpirustonsa, kilpiruston sarvennaiset ja kieliluu murtuivat. Kurkunpään luu- ja rustorakenteet olivat hajonneet – tai kuten syyttäjä Marianna Semi ilmaisi: tuhoutuneet.

Puolustus: Veitsellä irrotettiin paperitukkoa

Espoon käräjäoikeus alkoi käsitellä tätä raakaa henkirikosjuttua maanantaina. Naisen puolisoa, 31-vuotiasta siististi pukeutunutta miestä syytetään murhasta ja syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Kello 14 mennessä mies ei ole puhunut käräjillä vielä sanaakaan, mutta hänen puolustuksensa kanta on selvä: rikos oli hätävarjelun liioitteluna tehty tappo tai korkeintaan tappo.

Ei siis murha, sillä miehen mukaan nainen oli hyökännyt hänen kimppuunsa ensin.

Asianajaja Kristiina Heimosen mukaan hänen päämiehensä ei puukottanut uhria suuhun tappaakseen, vaan hän yritti poistaa naisen suussa ollutta paperitukkoa veitsellä.

– Sitä veistä on käytetty ainoastaan suun avaamiseen, että paperi saadaan ulos sieltä. Jos päämieheni olisi halunnut varmistaa kuoleman, helpompiakin tapoja on. Olisi voinut lyödä esimerkiksi veitsellä kaulaan.

Uhrin omaiset ovat kuunnelleet puolustusta tyrmistyneinä. Uhrin isää edustava asianajaja Kari Eriksson nimitti hätävarjeluväitettä pilkanteoksi ja itse surmatyötä sadistiseksi. Mies ei ollut vain surmannut naista, vaan kiduttanut. Paperitukosta suussa ei ole löytynyt minkäänlaisia todisteita.

Äidin avustajan, asianajaja Riitta Leppiniemen mukaan kaksi tekotapaa – kuristaminen ja puukottaminen – kertovat nimenomaan surmaamisen sinnikkyydestä. Pikaistuksissa tehdyissä surmissa tekotapoja on yleensä vain yksi, sitä useampi tekotapa viittaa vakaaseen pyrkimykseen surmata.

”Merkitsi” naisen kynimällä hiukset


Päivän mittaan oikeudessa on pyritty selvittämään, mikä kaikki johti epätavanomaisen raakaan veritekoon.

Miehellä ja naisella oli ollut riitaa pidemmän aikaa. He olivat olleet yhdessä, eronneet ja sitten taas palanneet yhteen.

Vuoden 2018 toukokuussa – syyttäjän mukaan – mies leikkasi naisen olkapäille ulottuvat hiukset vain muutaman sentin mittaisiksi, saksi pilalle tuhansien eurojen arvoisen romanihameet ja pakotti naisen pihalle pelkissä alusvaatteissa.

Tämän taustalla saattoi olla se, että naisella oli suhde toiseen mieheen. Uhrin äidin avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että hiusten leikkaamisella ja hameen silpomisella mies halusi ”merkitä” naisen niin, ettei hän enää kelpaisi kenellekään muulle.

– Jos naiselta kynitään hiukset, se antaa naiselle leiman. Sillä tavalla muut romanit huomaavat, että nainen on tehnyt väärin tai kohdellut miestään huonosti. Se on suurin häväistys, minkä mustalaisnaiselle voi tehdä. Siksi hän hankki peruukin, sillä hän ei halunnut näyttäytyä lyhyillä hiuksilla, selosti uhrin sukulaisnainen hiusten leikkaamisen tarkoitusta.

Mies pakotti naisen autoon ratin taakse ja käski liikkeelle. Kesken ajon hän löi naista, läpsi häntä kasvoille ja iski veitsellä naista polven yläpuolelle reiteen. Tämän seurauksena nainen ajoi Espoossa toisen auton perään. Jälkiselvittelyssä nainen kertoi:

– Minä pelkäsin, että hän tappaa minut.

Mutta kuten sanottua, tämä on syyttäjän versio.

Puolustus kiistää kaiken: nainen leikkasi hiuksensa itse ja häntä löi puukolla reiteen joku muu.

Puhelu: ”Onks se kuollut?”

Näiden tapahtumien jälkeen mies sai lähestymiskiellon. Nainen kuitenkin meni miehen luo Kirkkonummelle 21. kesäkuuta noin puolitoista kuukautta tapahtumien jälkeen.

Oikeussalissa kuultu sukulaisnainen sanoo, ettei naisella ollut muita vaihtoehtoja, jos halusi nähdä lapsiaan. Lapset olivat jääneet erotessa isälle ja heidän vuokseen nainen halusi säilyttää hyvät välit.

– Hän ikävöi lapsiaan. Hän aikoi hakea lasten huoltajuutta, mutta ei ehtinyt ennen kuin menehtyi.

Syyttäjän mukaan pienikokoisella naisella ei ollut juurikaan mahdollisuuksia puolustautua. Hän oli 165 senttiä pitkä ja 65 kiloa painava, mies oli 177 senttiä ja 87 kiloa.

Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.

Tallenne on rakeinen ja epäselvä, soittaja sammaltaa:

”Se tuli veitsellä mun päälle nii se makaa tuossa kuolleena.”’

”Onks se kuollut?”

”On.”

”Voi että minä sanon… no soita sinne ambulanssi. Soita hätäkeskukseen.”

”Joo.”

”Rupee soittamaan nyt ja äkkiä.”

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2788
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Tracker kirjoitti:Koskeekohan romanien verikosto tämänkaltaista tapausta?
Riippuu varmaan kokolailla siitä mitä sukua uhri ja tekijä on, jos on pariskunta hiukan kuin Romeo ja Julia eli olleet alunperinkin kahden jossain muotoa vihoittelevan suvun jäseniä, tästä voi seurata silloin jonkinlaista hässäkkää pidemmäksikin aikaa melkoisen varmasti.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3090
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Mistähän tämä tallenne on peräisin?
Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.
it's my car !

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Siis mitä nuo selitykset o? Onks toi syytetty nii vitu vajaa että ei tajua ettei kukaa usko tota.
Jos tää ei mee murhana raakuude vuoksi ni sit ei mikää

gangsteri
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Su Joulu 17, 2017 8:35 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja gangsteri »

CharlesBronson kirjoitti:Mistähän tämä tallenne on peräisin?
Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.
Luonnollisesti ylimääräistä tietoa kun tuo leppoisa ja tummaääninen romaani oli epäiltynä jostakin muusta rikoksesta ja siksi liittymät oli kuuntelussa.

Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Puolustusasianajajalla on itsellään jo moraali täysin hukassa, jos päämiehensä puolesta väittää paperia kaivetun puukolla uhrin suusta.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

pasip
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2015 10:11 am

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja pasip »

Turun rautatieasemalla tapahtunut puukotus voi hyvinkin liittyä tähän tapaukseen.
SYLWAR kirjoitti:
Tracker kirjoitti:Koskeekohan romanien verikosto tämänkaltaista tapausta?
Riippuu varmaan kokolailla siitä mitä sukua uhri ja tekijä on, jos on pariskunta hiukan kuin Romeo ja Julia eli olleet alunperinkin kahden jossain muotoa vihoittelevan suvun jäseniä, tästä voi seurata silloin jonkinlaista hässäkkää pidemmäksikin aikaa melkoisen varmasti.

WinstonSmith
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Joulu 10, 2013 10:40 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja WinstonSmith »

Kiinnostaisi myös minkä ikäisiä lapsia pariskunnalla on. Varmasti mukava lapsuus tiedossa, jos tämä nyt vielä poikii sukujen välienselvittelyä.

Yfx

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Yfx »

CharlesBronson kirjoitti:Mistähän tämä tallenne on peräisin?
Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.
Ei kait se voi olla muuta kuin poliisien puhelun kuuntelun tallenne. Joko isä tai poika olleet kuuntelussa tai molemmat.

Rubiskreebeli
Jack Bauer
Viestit: 966
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

WinstonSmith kirjoitti:Kiinnostaisi myös minkä ikäisiä lapsia pariskunnalla on. Varmasti mukava lapsuus tiedossa, jos tämä nyt vielä poikii sukujen välienselvittelyä.
On varmaan mukava lapsuus muutenkin kun pakotetaan mustalaiskulttuuriin. Eikä pelkkä lapsuus vaan koko elämä yhtä juhlaa. Vielä kun isikin on niin fiksu ja auttavainen. Toki lapset on jo aikuisia kun isi käväisee joskus muutaman viikon tai kuukauden ajan nuuhkaisemassa vapautta. Takaisin linnaanhan tommoset päätyy.

KARJU!!
Sofia Karppi
Viestit: 448
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja KARJU!! »

Jäsentenvälinen, mitä tuohon puuttumaan :D

Vastaa Viestiin