30-vuotias nainen surmattiin Kirkkonummella 21.6.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Tiina »

WinstonSmith kirjoitti:Kiinnostaisi myös minkä ikäisiä lapsia pariskunnalla on. Varmasti mukava lapsuus tiedossa, jos tämä nyt vielä poikii sukujen välienselvittelyä.
Tino-boy löytyy facebookista. Kuvista voi päätellä, että aika pieniä lapset ovat.

janita
Jane Marple
Viestit: 1003
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja janita »

Romaninaisen osa on tosi karu erossa, mitä tulee lapsiin. Nainen voi vielä saada pitää lapset jos elää siveellisesti, eikä ota uutta miestä, mutta tuolloin lapset viimeistään viedään. Moni romanimies kuitenkin ottaa lapset ilman tuollaista kulttuurissa "hyväksyttävää" syytäkin ihan kostoksi ja hallitakseen naista. Ei siihen kukaan puutu.

Romanikulttuuri mahdollistaa naisen alistamisen aivan täysin, jos mies sattuu olla kusipää. Toki ne naiset on lapsesta saakka kasvatettu siihen osaansa ja siksi vain hyväksyvät sen.

Avatar
Mind Over Matter
Martin Riggs
Viestit: 615
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

Yfx kirjoitti:
CharlesBronson kirjoitti:Mistähän tämä tallenne on peräisin?
Espoon käräjäoikeudessa kuunneltiin ne puhelut, jotka mies soitti sukulaisilleen pian naisen surmaamisen jälkeen.
Ei kait se voi olla muuta kuin poliisien puhelun kuuntelun tallenne. Joko isä tai poika olleet kuuntelussa tai molemmat.
Mikähän isompi juttu näillä oikein on ollut päällä?

Yfx

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Yfx »

Mikähän isompi juttu näillä oikein on ollut päällä?
Ei sen tarvitse olla kovinkaan kummoinen juttu kun poliisit saavat "oikeuden" kuunnella puhelinta ja käyttää vakoiluohjelmaa puhelimen/tietokoneiden messengereiden tutkintaan. Itsellä siihen riitti epäilys rahanpesusta :shock:
Kaikists ei todellakaan ilmoiteta oikeudelle ja niistä joista löydetään todisteita rikollisesta toiminnasta haetaan oikeuden lupa.
Viime vuodet on tosiaan osoittanut ettei poliisikaan pelaa täysin lakikirjan mukaan.

Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

janita kirjoitti:Romaninaisen osa on tosi karu erossa, mitä tulee lapsiin. Nainen voi vielä saada pitää lapset jos elää siveellisesti, eikä ota uutta miestä, mutta tuolloin lapset viimeistään viedään. Moni romanimies kuitenkin ottaa lapset ilman tuollaista kulttuurissa "hyväksyttävää" syytäkin ihan kostoksi ja hallitakseen naista. Ei siihen kukaan puutu.

Romanikulttuuri mahdollistaa naisen alistamisen aivan täysin, jos mies sattuu olla kusipää. Toki ne naiset on lapsesta saakka kasvatettu siihen osaansa ja siksi vain hyväksyvät sen.
Olen nähnyt erään marketin aulassa tilanteen, jossa ilmeisesti oli juuri tällainen huoltajuusjuttu menossa. Mies yritti pakottaa naista kirjoittamaan R-kioskin veikkauspisteestä tempaisemalleen paperille, että nainen luopuu kaikista oikeuksistaan parin yhteisiin lapsiin.

No, tässä Kirkkonummen tapauksessa kyllä isukki munasi pahan kerran huoltajuutensa. Tuollaiselle miehelle ei lapsia voi antaa enää vankilasta vapautumisenkaan jälkeen.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Oikeudesta uutisoitua:
"Syyttäjän näkemyksen mukaan mies oli leikannut vaimoltaan hiukset, mitä pidetään romanikulttuurissa äärimmäisenä häpäisynä. Syyttäjän mukaan tuleva murhaajamies oli pakottanut naisen puolipukeissa ulos ja auton rattiin".

Koska kaikki kulttuurit ovat (kuulemma) samanarvoisia, niin miksi tälläisestä hiusten leikkuusta ja puolipukeisuudesta tehdään asiantynkää?

On (kuulemma) ihan hirveetä jos mustalaisakka on ulkosalla, tai muiden mustalaisten nähtävillä ilman yhteiskunnan kustantamia runsasta hameita ynnä röyhelöitä. Siis vuonna 2018!

Ei kait voi olla siten, että manne saa tuomion (myös) siitä jos ja kun häpäisee kulttuurellisesti oman kulttuurinsa edustajaa. Tai kukaan muukaan.
- Uskonto on (jostain syystä) vielä pyhempi asia.

Ja edelleen...
Vuoden 2018 toukokuussa – syyttäjän mukaan – mies leikkasi naisen olkapäille ulottuvat hiukset vain muutaman sentin mittaisiksi, saksi pilalle tuhansien eurojen arvoisen romanihameet ja pakotti naisen pihalle pelkissä alusvaatteissa.

Tämän taustalla saattoi olla se, että naisella oli suhde toiseen mieheen. Uhrin äidin avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että hiusten leikkaamisella ja hameen silpomisella mies halusi ”merkitä” naisen niin, ettei hän enää kelpaisi kenellekään muulle.

– Jos naiselta kynitään hiukset, se antaa naiselle leiman. Sillä tavalla muut romanit huomaavat, että nainen on tehnyt väärin tai kohdellut miestään huonosti. Se on suurin häväistys, minkä mustalaisnaiselle voi tehdä. Siksi hän hankki peruukin, sillä hän ei halunnut näyttäytyä lyhyillä hiuksilla, selosti uhrin sukulaisnainen hiusten leikkaamisen tarkoitusta.


Miksi näitä tuodaan esiin kulttuurisessa mielessä? Onko odotettavissa tuomio (myös) "kulttuurihäpäisystä"?

Vai onko tässä ollenkaan tarkoitus pohtia teon julmuutta? Jos on, niin milloin hiusten lyhyiksi saksiminen ja hameen repiminen, sekä alusvaatteissa ulos meneminen on saanut näin valtavat mittasuhteet ja on yksi oikeudenkäynnin suurimmista asioista?

Herätys nyt siellä käräjäoikeudessa! Murhana tutkittu, murhana syytetään - mutta mitä te teette? Pohditte hiustenleikkuuta ja risoja hameita.

Ei se uhri enää sitä hametta tarvitse. Tuskin oli sitä edes itse maksanut.

Kansalaisten oikeusturva ei ole mahdollista enää edes oikeussaleissa. Kulttuuri ajaa sielläkin oikealta ja vasemmalta ohi.

Onko joskus tuomittu Lapin Jouni murhasta sekä neljän tuulen hatun polttamisesta? Onko meillä ollut oikeudenkäynti, jossa pohjalaismiestä syytettiin murhasta ja jussipaidan repimisestä?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

^ Taitaa olla aivan eri asia pohjalaiselle jokin tekokuituinen halpahallista ostettu jussipaita, kuin romaninaiselle se puku, jonka käyttämisestä hänen ei kuulu luopua, jos hän nuorena naisena on päättänyt puvun käytön valita. Romaninaisen hiukset ovat heille myös ylpeydenaihe ja nimenomaan hiusten tärvelemisellä osoitetaan koko yhteisölle, että naisella on ollut "luvaton suhde".

Noilla teoilla tuo kuristaja/suuhun puukottaja on jo siis ennen tätä veritekoa häpäissyt naisen. Oikeus on ottanut huomioon, miten vakava teko nimenomaan romanien keskuudessa on naisen puvun pilaaminen, alusvaatteissa ulos pakottaminen ja hiusten leikkaaminen. Romaninaiset eivät keekoile vähissä vaatteissa meillä Suomessa. Muualla romaneilla on paljolti valtaväestön tavat ja vaatteet. Meillä jostain syystä heillä on säilynyt tiukasti heidän oma kulttuurinsa.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Miekkariin seuraavaksi:

Mies rääkkäsi ja puukotti vaimoaan, tappoi lopulta kuristamalla – Oikeus passitti Kirkkonummen murhasta syytetyn mielentilatutkimukseen

Alkukesällä tapahtunut surmatyö oli oikeuden mukaan erityisen raaka ja julma. Tuomio annetaan, kun mielentilatutkimus on valmistunut.
HS
Julkaistu: 10.10. 17:56

ESPOON käräjäoikeus on määrännyt vaimonsa murhasta epäillyn 30-vuotiaan miehen mielentilatutkimukseen. Kesäkuussa Kirkkonummella tapahtuneen teon välituomio annettiin keskiviikkona.

Oikeuden mukaan syytetty tappoi naisen kuristamalla kerrostaloasuntonsa wc:ssä. Ruumiissa oli myös lukuisia pistojälkiä. Teko oli oikeuden mukaan erityisen raaka ja julma, koska surmatapa osoittaa ”sitkeää ja päättäväistä tappamistarkoitusta”.

Mies ja noin 30-vuotias nainen olivat avioliittossa, mutta miehelle oli määrätty lähestymiskielto puolisoaan kohtaan. Nainen oli myös asunut turvakodissa ennen kuolemaansa.

SURMATYÖTÄ edelsi kuukautta aiemmin tapahtunut törkeä pahoinpitely. Syytetty mies oli puukottanut vaimoaan reiteen tämän ajaessa autoa.

Puukotuksen seurauksena avioparin käyttämä auto törmäsi edellä ajavaan autoon. Kolarin jälkeen syytetty poistui paikalta jättäen naisen verta vuotavana autoon.

Ennen puukotusta mies oli lisäksi leikannut väkisin vaimonsa hiukset ja pakottanut hänet ulos asunnosta pelkässä alushameessa.

HENKIRIKOSEPÄILY tuli poliisin tietoon, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin, että Kirkkonummen Heikkilässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa oli käynnissä jonkinlainen riita.

Tilannetta selvittämään menneet poliisit löysivät asunnosta kuolleen naisen. Asunnossa oli myös mies, jonka poliisi otti kiinni henkirikoksesta epäiltynä.

Syytetty myönsi oikeudessa kuristamisen, mutta vetosi hätävarjeluun. Käräjäoikeus ei pitänyt hänen versiotaan tapahtumista uskottavana.

Asian käsittely jatkuu, kun mielentilatutkimus on valmistunut.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1095
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

jukuripää kirjoitti:Muualla romaneilla on paljolti valtaväestön tavat ja vaatteet. Meillä jostain syystä heillä on säilynyt tiukasti heidän oma kulttuurinsa.
Suomalaisten romaninaisten pukeutumistapa kehittyi 1920-luvulla, eikä sillä ole historiallisia juuria eikä pidempiä perinteitä missään muussakaan maassa. Omassa keskuudessaan ovat kehittäneet tyylinsä sellaiseksi niin, että liikkuvat ikään kuin juhlapuvussa koko ajan.

" Missään muussa maassa romaninaiset eivät pukeudu yhtä näyttävästi kuin Suomessa.

Vielä 1900-luvun alussa suomalaisen romaninaisen asu ei juuri eronnut talonpoikaisnaisen asusta. Asuun kuului pitkä hame, pusero, esiliina ja huivi.

Valtaväestön siirtyessä hiljalleen käyttämään uudenaikaisempia malleja, pitäytyivät romaninaiset perinteisessä asussa, josta kehittyi vähitellen romaninaisille tyypillinen puku.

Mustaa samettia

Asu alkoi kehittyä nykyisenlaiseksi 1920-luvulla. Samettihameen lisäksi asuun kuuluu pitkähihainen pusero, jota sanotaan röijyksi (vrt. ruotsin kielen sana tröja).

Vaikka romaninaisen asu ei ole kehittynyt yleismaailmallisen muodin mukana, myös sen materiaalit, värit ja leikkaukset ovat muuttuneet.

1930-luvulla röijyjen villa ja puuvilla vaihtuivat silkiksi. Aluksi mustaa samettia oli vain hameen helmassa, nykyään koko hame tehdään sametista. Sametti valikoitui hameen materiaaliksi pitkälti ilmaston vuoksi: se on lämpimämpi kuin monet muut kankaat."

https://www.romanit.fi/opetus/tapakultt ... e-on-aate/

Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1095
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

http://vintti.yle.fi/yle.fi/poliisitv/r ... _verikosto

Tässä ei ole nyt tarkoitus todistella verikoston olemassa oloa, koska tosiasioita on turha lähteä todistelemaan.

Näin toteaa vanhempi kostaapeli Riku Lumberg. Hänen isänsä on romani, joten romanikulttuuri on tuttu ja sen lisäksi Rikulla on asiasta myös omakohtaista kokemusta.

- Olen itse joutunut lapsuudessa elämään verikoston pelossa, joten minulle on ihan turha tulla väittämään, että sellasta asiaa ei ole olemassa.

Verikosto on kahden romanisuvun välistä ikuista vihaa. Kun romani pääsee hengestään tai vahingoittuu pahasti, syntyy kostajasuvun eli jäsenensä menettäneen suvun sekä surmasuvun välille verikostosuhde. Verikostosuhde ei kuole koskaan; ei, vaikka kuinka moni ihminen saisi koston nimissä surmansa.

Väistäminen on verikoston osa ja sen tarkoitus on ylläpitää romaniyhteisön sisäistä järjestystä. Surmasuku tunnustaa tekonsa, kun se väistyy kostajasuvun tieltä, esimerkiksi poistumalla paikalta tai vaihtamalla asuinpaikkakuntaa. Riku Lumbergin mielestä väistäminen on vain hienompi sana verikostolle.

- Onko kukaan koskaan kysynyt, että miksi väistetään, lähdetään kodeista ja muutetaan toiseen kaupunkiin. Ei koko väistämiskäyttäytymistä olisi olemassa ilman koston pelkoa. Jos ajatellaan, että kaikki pakoon lähteneet palaisivat huomenna alkuperäisiin koteihinsa, niin on selvää, että veri lentäisi.

Periaatteessa ideaali on siis se, että verikosto ja sen pelko estävät veren vuotamisen. Mutta kun kirjoittamatonta väistämissääntöä rikotaan, joku menettää aina henkensä. Näin kävi myös tänä kesänä, juhannuspäivänä Mäntsälässä. Tuo surma oli verikosto puukotuksesta, joka tapahtui Tukholmassa vuonna 1965. Siis yli kaksikymmentä vuotta aiemmin kuin Mäntsälän ampuja ja uhri olivat edes syntyneet.

Tukholman tapossa jäsenensä menettänyt suku eli kostajasuku oli antoi Mäntsälän juhannustansseihin tulleelle surmasuvulle viisi minuuttia aikaa poistua alueelta. Kun surmasuku ei totellut, maksoi se 18 –vuotiaan pojan hengen. Riku Lumberg ei halua tätä yksittäistä tapausta kommentoida, mutta toteaa

- Nuoriin tässä pitää vedota. Varmasti jokainen ymmärtää syvällä sisimmässään, kuinka järjetön, laiton ja raaka asia on kyseessä.

Aina, kun romani tappaa toisen suvun romanin, muuttuu myös sukujen välinen hierarkia. Surmasuvusta tulee kostajasuku ja kostajasuvusta tulee surmasuku eli suku, jolla aiemmin oli ylivalta, joutuu nyt väistymään toisten tieltä. Miksi kukaan sitten haluaa kostaa, kun veren mukana hiekkaan valuu myös aiempi valta-asema? Riku Lumberg ei osaa antaa kysymykseen vastausta.

- Se on niin syvään juurtunut perinne toi verikosto, että siitä voi olla vaikea päästä eroon. Puolustajat kutsuvat verikostoa romani yhteisön sisäiseksi poliisiksi. Se on ehkä voinut toimia joskus aikojen alussa. Verikosto ei kuulu nyky-Suomeen, jossa laki on kaikille sama.

Romanit ovat tutkitusti Suomen syrjityin vähemmistö. Sitä ei kiistä myöskään Lumberg, mutta kehoittaa itsetutkiskeluun.

- Kyllä romaneja syrjitään, mutta pitää muistaa, että aina se syy ei oo siellä ulkopuolella. Suosittelen peiliin katsomista.

Riku Lumberg ei halua yleistää. Hän sanoo, että suurin osa romaneista kunnioittaa Suomen lakeja ja että kulttuurissa on paljon hyviä asioita. Verikosto on kuitenkin kiistaton tosiasia ja siitä on uskallettava puhua. Koston kierre pitää katkaista.

- Parantaako verikosto haavat? Tuoko se poikanne takaisin? Ei tuo!

Raportti nähtiin Poliisi-TV:ssä 6. syyskuuta 2007

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

^^ yhtäläisyyksiä islamiin.

- katsokaa vanhoja kuvia nykyisistä ”hijab-maista”, 70-luvulla naisilla tukat hulmusi, sekä pohkeet ja käsvarret olivat paljaat. Muslimeita silloinkin, mutta tätä vahvaa ”kulttuuriin perustuvaa” pukeutumiskoodistoa ei vielä oltu lanseeratttu!

- Naisen halveksiminen, kyykyttäminen ja tappaminen - kun oma mies ei enää kelpaakaan!

PS. Kelatkaa jos kaikki tuntemamme petturi-eropariskunnat toimis samallalailla - oi-joi sitä kurmootusta ja väkivaltaa :mrgreen: - ku eiks avioliitoista joku 50% päädy eroon...
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Onkohan sitä mahdollisuutta tutkittu nyt ollenkaan että kun mies on yrittänyt auttaa naista koittamalla saada paperia suusta puukolla,niin ehkä hän on tilanteen huononnuttua koittanut saada sitä kurkusta pois kuristamalla? Kyllähän tässä nyt on käytävä pitkään ja hartaasti nämä kaikki mahdollisuudet läpi.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: 30-vuotias nainen löytyi kuolleena Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.5b_oNv0
Lähestymiskieltoon määrätty mies surmasi vaimonsa Kirkkonummella – kuristi ja puukotti suuhun useita kertoja niin, että naisen kieli halkesi

Espoon käräjäoikeus määräsi Kirkkonummella kesäkuussa vaimonsa surmanneen miehen mielentilatutkimukseen. Oikeus antaa miehelle tuomion vasta myöhemmin, mutta se katsoi keskiviikkona antamassaan välituomiossa miehen syylliseksi henkirikokseen.

Syyttäjä vaatii kolmekymppiselle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Henkirikos tapahtui Kirkkonummella miehen kotona kesäkuun 21. päivä.

Mies kaatoi asunnon vessassa vaimonsa lattialle ja kuristi hänet. Kuristamisen seurauksena naisen kilpirusto, kilpiruston sarvennaiset ja kieliluu murtuivat.

Mies myönsi kuristamisen

Kuristamisen jälkeen mies varmisti naisen kuoleman puukottamalla naista ainakin seitsemän kertaa suuhun. Naisen kieli halkesi veitsen iskujen takia ja hän sai vaurioita kaulavaltimon haaroihin.

Nainen kuoli kuristamisen aiheuttamaan tukehtumiseen, jota edesauttoi veitsen aiheuttamien pistohaavojen verenvuoto hengitysteihin.

Syyttäjän mukaan mies tappoi naisen erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Mies kiisti oikeudessa murhanneensa vaimonsa, mutta hän myönsi kuristaneensa naista. Miehen mielestä kyseessä oli hätävarjelutilanne, koska vaimo oli hyökkäämässä ensin hänen kimppuunsa.

Mies myönsi teon hätävarjelun liioitteluna tehtynä tappona.

Mies oli lähestymiskiellossa

Pariskunta oli ollut runsaat 10 vuotta yhdessä ja heillä oli kaksi poikaa. Keväällä 2018 pariskunta oli eroamassa ja eron jälkeen lapset jäivät asumaan isänsä luo. Mies oli määrätty lähestymiskieltoon vaimoaan kohtaan.

Todistajien mukaan äiti ikävöi lapsiaan ja ainoa keino, jolla hän pääsi tapaamaan poikiaan, oli mennä entisen miehensä luo.

Todistajien mukaan pariskunnalla oli ollut paljon riitoja lasten huoltajuudesta. Nainen oli hakemassa lasten huoltajuutta itselleen.

Lapset eivät olleet kotona henkirikoksen tapahtuessa, vaan heidät oli viety päiväkotiin saman päivän aamuna. Henkirikos tapahtui päivällä.

Miehen mukaan nainen tuli hänen luokseen, koska he olivat palaamassa yhteen ja pakkaamassa tavaroita asunnolla.

Nainen ei pystynyt puolustautumaan

Oikeus totesi, että näytön perusteella vaimo pelkäsi miestään eikä oikeus uskonut miehen selitystä siitä, että nainen oli yrittänyt ensin lyödä häntä puukolla.

Oikeuden mukaan ei ole uskottavaa, että vaimo olisi yrittänyt puukottaa miestään tilanteessa, jossa mies kertoi heidän päättäneen yhteen palaamisesta.

Oikeuden mukaan naiseen kohdistettu väkivalta oli erittäin voimakasta eikä nainen kyennyt puolustautumaan tilanteessa lainkaan miestä vastaan.

Oikeus katsoi, että miehen tarkoitus oli tappaa vaimonsa eikä kyse ollut hätävarjelutilanteesta. Oikeus ottaa vasta mielentilatutkimuksen jälkeen kantaa siihen, syyllistyiko mies murhaan vai tappoon.

Pahoinpiteli vaimoaan ajon aikana

Murhan lisäksi miestä syytetään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä, jotka tapahtuivat toukokuussa Espoossa.

Oikeus katsoi miehen syylliseksi myös näihin tekoihin.

Mies oli vaimonsa auton kyydissä viime toukokuun 9. päivä, kun hän pahoinpiteli vaimoaan ajan aikana niin, että nainen törmäsi edellä ajaneeseen henkilöautoon.

Molemmat autot vaurioituivat.

Ennen ajoon lähtöä mies piti vaimoaan väkisin paikoillaan ja leikkasi tämän hiukset 2-5 senttimetrin pituisiksi. Lisäksi hän leikkasi vaimonsa kaksi romanihametta rikki.

Sen jälkeen mies pakotti naisen pihalle pelkässä rikkinäisessä alushameessa ja käski tämän auton kuljettajaksi.

Puukotti naista reiteen

Ajon aikana mies löi naista useita kertoja pään alueelle ja puukolla reiteen. Haava vuoti verta ja aiheutti naiselle kipua. Lisäksi mies uhkaili vaimoaan väkivallalla.

Nainen oli tilanteessa peloissaan ja järkyttynyt sekä sokkitilassa. Hänen jalastaan hävisi tunto. Nainen ajoi toisen auton perään, koska hän ei kyennyt seuraamaan muuta liikennettä.

Kolarin jälkeen mies ei jäänyt auttamaan vaimoaan, vaan hän lähti pois onnettomuuspaikalta ja jätti autonsa verta vuotavana autoon.

Nainen tärisi ja pelkäsi

Todistajien mukaan mies käyttäytyi tilanteessa hyvin uhkailevasti naista kohtaan ja vaimo selvästi pelkäsi miestään.

Nainen oli sanonut miehelle, jonka perään hän ajoi, ettei hän voi näyttää jalassaan ollutta haavaa, koska hän pelkää miehensä tappavan hänet, jos hän näyttää sen ja kertoo mistä haava on tullut.

Todistajien mukaan nainen oli autossa kalpea, tärisevä ja pelokas.

Oikeus katsoi, että naisen törmäys edellä ajaneeseen autoon johtui miehen häirinnästä.

Asian käsittely jatkuu Espoon käräjäoikeudessa sen jälkeen, kun miehen mielentilatutkimus on valmistunut.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 30-vuotias nainen surmattiin Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

URSA kirjoitti:
IS kirjoitti:Syyttäjä: Mies kyni naiselta hiukset
Syyttäjä taitanee käyttää epätarkkaa kieltä puhuessaan "hiusten kynimisestä", kun toisaalla puhutaan kuitenkin leikkaamisesta ja parisenttisestä tukasta? Sikäli ei yllättäisi, vaikka tuo sadisti olisikin nyppinyt hiukset juurineen irti, kun muusta kidutuksesta lukee.

Kovaa on kuristanut ja uhrin hengitys on kyllä ollut hyvin ahtaalla, suoranainen ihme ettei tuohon kuollut:
IS kirjoitti:"kuristamisen seurauksena hänen kilpirustonsa, kilpiruston sarvennaiset ja kieliluu murtuivat. Kurkunpään luu- ja rustorakenteet olivat hajonneet" – tai kuten syyttäjä Marianna Semi ilmaisi: tuhoutuneet.

Voi vaan kuvitella uhrin kärsimykset, kun ex-mies on tuon jälkeen jatkanut puukolla mm. uhrin suun kautta.

Pällihoitola taitaisi olla pelastus tälle tappajalle ja en muutenkaan haluaisi, että tämänkaltaiset ihmiset pääsevät usein jo lyhyen ajan päästä poistumaan laitoksesta yksin ilman valvontaa. Säännöllisesti ovat kriminaalipotilaat lehdessä hatkareissujen takia, vaikka Niuvanniemi ainakaan ei läheskään aina edes kerro, että tappaja on lähtenyt karkureissulle tai kuten he asian muotoilevat:"Jättänyt palaamatta vapaakävelyltä".
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

janita
Jane Marple
Viestit: 1003
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: 30-vuotias nainen surmattiin Kirkkonummella

Viesti Kirjoittaja janita »

Tää tapaus on ollut sellanen, että aiemmin ihan kiltti mies oli alkanut käyttää kamaa ja muuttunut. Pari oli sitten eronnut. Sossut oli antaneet isän pitää lapset vaikka oli mm. kotietsinnässä löytynyt huumausaineita. Lapsia ei oltu toimitettu äititapaamisille turvakotiin, joten vanhemmat sopivat tapaamisista keskenään ja äidin olinpakko käydä tuolla exällään. Tää nainen oli tosiaan ottanut uuden miehen.

Huumausaineet liittyy isosti ja romanikulttuuri sitten vasta löyhemmin.

Vastaa Viestiin