Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuuteen"

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuuteen"

Viesti Kirjoittaja poikani »

Kansanmurhia johonkin ratkaisuksi vilautellut mies oli niin riippuvainen, että oikeus antoi armon käydä oikeudesta: sakot riittivät rangaistukseksi. Teilläkin on siis toivoa vielä.
Iltalehti kirjoitti:Rasistinen someraivoaja oli saamassa vankeustuomion - meni hoitoon ja perusteli oikeudelle kärsineensä Facebook-riippuvuudesta

Tänään klo 8:59

Vuonna 1969 syntynyt mies selviytyi painavalla sakkorangaistuksella. Hän julkaisi Facebook-tilillään runsaasti rasistista vihapuhetta.

  • Käräjäoikeus lievensi rasistisesta Facebook-raivosta antamaansa tuomiota, koska mies hakeutui hoitoon ongelmansa takia.
  • Mies väitti kärsivänsä someaddiktiosta. Oikeuden mukaan väitteessä oli perää.
  • Tuomittu syyti Facebookiin muukalaisvihaa ja ehdotti ratkaisuksi kansanmurhaa.

Ylivieskan-Raahen käräjäoikeus on tuominnut keski-ikäisen miehen tuntuvaan 80 päiväsakon rangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Mies myönsi syytteen, ja tuomio on lainvoimainen.

Tuomittu syyllistyi rikoksiin, kun kirjoitti Facebook-tilillään runsaasti rasistista tekstiä. Vihapuhe oli kohdistettu maahanmuuttajiin ja juutalaisiin. Syyttäjä toi oikeuteen yli 20 erilaista esimerkkiä, joista pahimpia voi luonnehtia natsimielisiksi. Mies muun muassa vaati kiertoilmauksin, että pakolaiskriisi on ratkaistava kansanmurhalla.

Tuomittu myönsi syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Käräjäoikeus katsoi, että tunnustus ja syyttäjän esittämä näyttö todistivat rikoksen.

Oikeuden mukaan maahanmuutto- ja ulkomaalaispolitiikkaa pitää voida arvostella ankarastikin. Mies kuitenkin uhkasi ja panetteli etnisiä ryhmiä niin rajusti, että kyse oli oikeuden mielestä vihapuheesta, jota ei voi perustella sananvapaudella.

Välttyi vankeudelta

Puolisen vuotta jatkunut Facebook-raivo oli käräjäoikeuden mukaan niin vakavaa, että rikoksessa oli ainekset vankeustuomioon. Näin vaati myös syyttäjä. Tuomari päätyi kuitenkin päästämään miehen kovilla sakoilla.

Mies kertoi vastauksessaan, ettei ”ollut tekohetkellä oma itsensä”. Tuomittu sanoi kärsineensä riippuvuudesta sosiaaliseen mediaan.

Tuomittu kertoi jääneensä someriippuvuuden vuoksi sairauslomalle ja hakeneensa ongelmaan apua lääkäriltä. Mies toi oikeuteen todisteita tästä.

Oikeus katsoi, että toiminta oli otettava huomioon rangaistuksessa.

– Vastaaja on uskottavalla tavalla kertonut hakeutuneensa hoitoon ongelmansa vuoksi. Hän on luetellut häntä hoitavat lääkärit ja näyttänyt puhelimestaan lääkäriaikaviestin, oikeus lausui.

Oikeuden mukaan kyse oli pyrkimyksestä poistaa rikoksen vaikutuksia. Kyse oli lieventämisperusteesta, joka pienensi rangaistuksen ehdollisesta vankeustuomiosta sakkoihin.

SOLMU SALMINEN
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/e06dc2 ... 8_u0.shtml
????? ?? ??????.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Vai apua someriippuvuuteen? Eiköhän se ongelma ollut ihan kusipäisyys. Mutta suojaväri pelasti. :lol:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja damfin »

En nyt haluaisi syyllistyä henkilöspekulaatioon lautamiesalueen ulkopuolelle, enkä sitä tarkoita tehdäkkään, ihan vaan tuohon uutisen aiheeseen liittyen niin olen kyllä hieman epäilevällä kannalla että mahtaako tuo someriippuvainen nyt malttaa olla kirjoittelematta noita tekstejään, kun taitaa täällä minfossakin jotkut vielä odotella tarinoihinsa jatkoa.
Noh toivottavasti hoito auttaa ja pääsee eroon pahimmasta luomisen tuskastaan tuo fantasiakirjailija :mrgreen:

annaanna

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja annaanna »

:mrgreen: joku yrittää kömpölösti hämärtää täällä näköjään. Vuosikausia kestäneestä sadististen jatkokertomusten suoltamisesta Minfoon ei kuitenkaan ole ollut ollenkaan kyse.

Mies on FACEBOOKTILILLÄÄN öyhöttänyt rasistista paskaansa. Niitä vihapuheita, joissa toivotaan kokonaisia rotuja tai kansoja murhattavan. Jakanut kuolemantuomioita.

Syyllistymättä henkilöspekulaatioon kehoittaisin myös palstan päivystäviä rasisteja hakeutumaan terapiaan, jolla voidaan toivottavasti someriippuvuutta hoitaa. Ettei se naisten, mopopoikien, nuorison, amislaisten, hipsterien, vihervasemmiston, juutalaisten, mustien mulkkujen, irakilaisten ja ylen toimittajien vihaaminen, halveksiminen ja parjaaminen veisi ihan koko valveillaoloaikaa.

Osaanotot ja voimia terapeuteille!

Rasismista poisoppimista ei toki voida terapialla aikaansaada :cry: .

Itse käyttäisin näistä vihapuhujista termiä kaventuneen ja rajoittuneen käsityskyvyn omaavat, kun en tykkää tyhmiksi ihmisiä kutsua.
Ylemmyyden tunne perustuu siihen, että on sattunut syntymään suomalaiseksi makkaranmussuttajaksi, possunpunaiseksi enemmistöheteroksi.
Mitään omia ansioita tuomarointiin ja kuolemantuomioitten jakeluun ei koeta tarvittavan, eikä niitä varmaan olekkaan. Perussuomalaisten jäsenkirjaa lukuunottamatta. Tai voi tietty naulakossa roikkua SOO-huppari :D .
Viimeksi muokannut annaanna, Ma Loka 08, 2018 2:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Reipas työ tai harrastus voi auttaa moiseen riippuvuuteen. Luulis aikuisella miehellä olevan muuta puuhaa.

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja damfin »

annaanna kirjoitti::mrgreen: joku yrittää kömpölösti hämärtää täällä näköjään. Vuosikausia kestäneestä sadististen jatkokertomusten suoltamisesta Minfoon ei kuitenkaan ole ollut ollenkaan kyse.

Mies on FACEBOOKTILILLÄÄN öyhöttänyt rasistista paskaansa. Niitä vihapuheita, joissa toivotaan kokonaisia rotuja tai kansoja murhattavan. Jakanut kuolemantuomioita
Kyllä minä uutisesta tuon facebook-kirjoittelun ymmärsin, mutta meinaatko ihan tosissasi että kun tämä kirjoittelija on facebookissa kirjoitellut niin hänelle ei olisi jäänyt aikaa kirjoitella myös minfossa?
Voin toki olla väärässä, mutta nuo kuvaukset kirjoituksistaan ja pakkomielteestä juutalaisiin ja kansanmurhaan vaan kuulostivat jotenkin tutuilta, ihan kuin vastaavaa "humanistista" jargonia olisi tullut luettua täällä minfossakin jokin aika sitten.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Oikeuslaitoksen tulisi julkaista näitä viestejä, että ihmisille syntyisi käsitys siitä, että mikä on sallittua erimielisyyttä valtionjohdon näkemyksen mukaan ja mikä ei sallittua vihapuhetta.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Tackleberry kirjoitti:Vai apua someriippuvuuteen? Eiköhän se ongelma ollut ihan kusipäisyys. Mutta suojaväri pelasti. :lol:
Vai suojavärittömyys?
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Jokienvalloittaja
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja »

annaannalla on outo tarve moittia heteroja, tai ainakin käyttää sitä sanaa jotenkin halventavana kokoajan. Olisi ehkä syytä muistaa, että ihmisistä 99% on heteroja. En hirveästi lähtisi muita someriippuvuuksista neuvomaan jos omat antipatiat on samalla sellaisia, että ne kohdistuu 99%:iin ihmiskunnasta.

En tosin usko että niin sekaisin on annaannakaan, vaan eiköhän viha kohdistu vain tiettyihin heteroihin, nimittäin valkoisiin miespuolisiin heteroihin, feministisen patriarkaatti -vihaideologian mukaisesti.

Olisiko muiden neuvomisen sijaan syytä katsoa peiliin sen kapeakatseisuuden kanssa, sillä on ironista että sinä voisit ihan yhtä hyvin kuulua itse sinne tuomioistuimen penkkiä kuluttamaan?

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

On toki vaikeaa sanoa, millä konsteilla kyseinen henkilö olisi ollut valmis kansanmurhaan. Toisaalta joskus puhutaan suunnilleen samasta asiasta sanalla "väestönvaihdos". "Kansanmurha" on terminä ollut osittain vitsi, kun sitä tapahtuu lähinnä sodissa.
Tutkimus: Saksan suurkaupungeissa jo yli puolet pikkulapsista mamutaustaisia

Saksan tilastokeskuksen jo vuonna 2011 julkaiseman tutkimuksen tulokset ovat putkahtaneet vasta nyt julkiseen keskusteluun.

Tutkimuksen mukaan maahanmuuttajataustaisten lasten osuus eräissä Saksan suurkaupungeissa kaikista alle 7-vuotiaista lapsista on noin puolet. Pahimmillaan maahanmuuttajataustaisia lapsia on jopa kolme neljästä.

Maahanmuuttajataustaisten alle 7-vuotiaiden lasten osuus eräissä kaupungeissa:

Hampuri: 48,94 %
Bremen: 57,58 %
Dortmund: 53,33 %
Duisburg: 57,14%
Düsseldorf, Essen: 50 %
Köln: 50,98 %
Stuttgart: 56,67 %
München: 58,44 %
Augsburg: 61,54 %
Frankfurt: 75,61 %

Vuonna 2015 alkaneen turvapaikanhakijatulvan aikana Saksaan tulleet lapset eivät ole vielä mukana näissä luvuissa.

https://mvlehti.net/2017/10/15/tutkimus ... austaisia/

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Väkivallantarkastaja kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti:Vai apua someriippuvuuteen? Eiköhän se ongelma ollut ihan kusipäisyys. Mutta suojaväri pelasti. :lol:
Vai suojavärittömyys?
Kuuluisan somalinaisen tapaus osoitti, että suojaväri auttaa helposti välttämään syytteet vaikka uhkailisi aseellisella väkivallalla.

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Oikeuden mukaan maahanmuutto- ja ulkomaalaispolitiikkaa pitää voida arvostella ankarastikin. Mies kuitenkin uhkasi ja panetteli etnisiä ryhmiä niin rajusti, että kyse oli oikeuden mielestä vihapuheesta, jota ei voi perustella sananvapaudella.
Pitää ymmärtää että jokaisessa vihapuheoikeudenkäynnissä käydään läpi tämä sama litannia. Esimerkiksi aiemmassa vanhemman naisen tapauksessa kyseinen henkilö oli jo poistanut tekstit Facebookista, mutta tuomio tuli siitä huolimatta.

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

DemlaMinfo kirjoitti:Oikeuslaitoksen tulisi julkaista näitä viestejä, että ihmisille syntyisi käsitys siitä, että mikä on sallittua erimielisyyttä valtionjohdon näkemyksen mukaan ja mikä ei sallittua vihapuhetta.
Tämän takia laittomuuden määrite on hyvin vaikeaa todeta, koska suoria lainauksia teksteistä ei ole julkaistu missään. Esim. asema-aukion uhrina tunnetuksi tullut Jimi Karttunen vaati juutalaisille jotakin ikävää. Sen olisi pitänyt heittämällä täyttää vihapuheen määritelmät.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

holmesin haamu kirjoitti:
Oikeuden mukaan maahanmuutto- ja ulkomaalaispolitiikkaa pitää voida arvostella ankarastikin. Mies kuitenkin uhkasi ja panetteli etnisiä ryhmiä niin rajusti, että kyse oli oikeuden mielestä vihapuheesta, jota ei voi perustella sananvapaudella.
Pitää ymmärtää että jokaisessa vihapuheoikeudenkäynnissä käydään läpi tämä sama litannia. Esimerkiksi aiemmassa vanhemman naisen tapauksessa kyseinen henkilö oli jo poistanut tekstit Facebookista, mutta tuomio tuli siitä huolimatta.
Hei tuomari! Mä lopetin jo sen kaverin lyömisen, et sä enää voi mua tuomita!
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Rasisti välttyi vankeudelta vedottuaan "someriippuvuutee

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Jotenkin tulee tuosta iltalehden tapauskuvauksesta mieleen se, että siellä on joku oman elämänsä Josef Goebbels taas esitellyt näkemyksiään. Puolustusasianajaja on kuitenkin ollut tarkkana ja se mikä olisi toisessa oikeudenkäynnissä voinut olla todiste rikoksen törkeydestä ("yli 20 esimerkkiä... puolisen vuotta jatkunut...") osattiin kääntää lieventäväksi perusteeksi ("ei ollut tekohetkellä oma itsensä... riippuvuus sosiaaliseen mediaan...").

Tämä kannattaa Minfolaistenkin pitää mielessä. Poikkeuksellisen suuri viestien määrä voi olla oikeudessa eduksi. :lol:
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Vastaa Viestiin