Jussi-Pekka Noukkala hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäisiä

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2754
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Nuuskanvälittäjä hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäisiä

Viesti Kirjoittaja aga »

Kovia kundeja kyl ku on nuuskaa, tupakkaa ja viinaa kun on vähän antanu suuta tai persettä. Tai sitten vaan kaapissa olevia homoja. Homoilu onkin nykyään ihan normaalia, kuten mediassa koko ajan kerrotaan.
NosfeRafu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Su Marras 19, 2017 1:33 pm

Re: Nuuskanvälittäjä hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäisiä

Viesti Kirjoittaja NosfeRafu »

Näissä tapauksissa nuoret siis maksavat seksillä, eikä sillä ole juuri mitään tekemistä heidän seksuaalisuutensa kanssa. Rikoksen tekijän seksuaalisuuden kanssa toki kyllä. Eivät vastaavan ikäiset tytötkään "halua" näitä vanhoja mätisäkkejä, jotka heille alkoholia ja tavaroita ostavat. Tämä on sairas ilmiö nuorison keskuudessa, mutta pidettävä erillään nuorison "homoutumisesta" tms. laiskasta ajatusketjusta.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3073
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Nuuskanvälittäjä hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäisiä

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Laajan lasten hyväksikäyttövyyhden tutkinta venyy syksyyn asti – noin 50-vuotiaan miehen epäillään houkutelleen Helsingissä kymmeniä poikia uhreikseen

Poliisi epäilee miehen aloittaneen lasten seksuaaliset hyväksikäytöt vuoden 2016 alussa ja jatkaneen niitä noin kahden vuoden ajan.

Juho Jokinen HS
Julkaistu: 2.5. 9:57

HELSINGIN poliisin selvitettävänä olevan laajan hyväksikäyttövyyhden tutkinta venyy. Alkuperäisen arvion mukaan esitutkinnan piti valmistua toukokuun alkupuolella, mutta tutkinta jatkuukin syksyyn asti.

”Tutkinta on edennyt sillä tavalla, että syytteen nostamisen määräaikaa on jouduttu lykkäämään 27. syyskuuta asti”, esitutkintaa johtava Teija Koskenmäki-Karaharju kertoo.

Esitutkinnan venyminen voi viitata siihen, että vyyhti on paisunut entisestään. Koskenmäki-Karaharju kertoi helmikuussa, että poliisin tiedossa oli jo kymmeniä poikia, joiden epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

Keskiviikkona Koskenmäki-Karaharju ei halunnut kertoa, kuinka suureksi uhrien määrä on mahdollisesti kasvanut.

”Määrä ei ole vähentynyt”, hän tyytyi toteamaan.

NOIN 50-VUOTIAAN miehen epäillään lähestyneen lapsia pääasiassa Helsingin keskustassa, muun muassa Kampissa ja päärautatieasemalla. Osaan uhreista mies oli yhteydessä myös puhelimitse. Kaikki uhrit ovat alle 16-vuotiaita poikia.

Mies välitti alaikäisille nuuskaa ja alkoholia. Tämän toiminnan varjolla hän myös käytti poikia seksuaalisesti hyväkseen.

”Mies on pyytänyt maksuksi rahaa tai seksuaalissävytteisiä tekoja: keskusteluja, kuvia tai koskettelua”, Koskenmäki-Karaharju sanoi esitutkinnan alkuvaiheessa.

POLIISILLE ON selvinnyt, että miehellä oli tuhansia nuuskan välittämiseen liittyviä kontakteja eri puolilla Suomea. Kaikki näistä henkilöistä eivät ole kuitenkaan joutuneet seksuaalirikoksen kohteeksi.

Poliisi epäilee miehen aloittaneen seksuaaliset hyväksikäytöt vuoden 2016 alussa ja jatkaneen niitä noin kahden vuoden ajan. Epäily laajasta hyväksikäyttösarjasta heräsi Koskenmäki-Karaharjun mukaan toisen rikostapauksen tutkinnan yhteydessä.

Epäilty on aiemmin tuomittu oikeudessa kahdesti vastaavanlaisista rikoksista.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1007
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Nuuskanvälittäjä hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäisiä

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Kaksikertaa ollut jo aikaisemmin tuomittu kakkua samasta mieltymyksestä ja tiedossa kun on että ei ole tapojaan muuttanut eikä pedofiliasta kuulemma parannu niin eikö oikea paikka silloin olisi loppuelämäksi pehmustettuun koppiin tai munat valtiolle. Uuusimisriski kun on taas vapauduttuaan 100%.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17089
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Nuuskanvälittäjä hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäisiä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Teinit maksoivat kalliisti nuuskasta ja alkoholista

Kymmenien poikien hyväksi­käytöstä epäilty 50-vuotias helsinkiläismies on saanut kolme tuomiota ja vaihtanut nimeään ainakin kahdesti. Pojat ovat saaneet häneltä nuuskaa, tupakkaa ja alkoholia. Nyt miestä epäillään taas.

KESKI-IKÄINEN mies otti Messenger-ohjelmalla yhteyttä 14-vuotiaaseen poikaan. He vaihtoivat puhelinnumeroita. Mies ehdotti pojalle heti ensimmäisessä keskustelussa suuseksiä.

He tapasivat vantaalaisella rautatieasemalla ja lähtivät miehen asunnolle Helsinkiin. Mies tarjosi pojalle olutta tai appelsiinimehulla laimennettua viinaa.

Pojan pelatessa Playstation-peliä mies alkoi kosketella häntä, riisui hänet alasti ja otti hänen siittimen suuhunsa.

Suuseksin jälkeen mies antoi pojalle korvaukseksi viinapullon ja pienen summan rahaa.

Tämän jälkeen poika meni asunnolle vielä kolme kertaa ja sai suuseksin jälkeen viinaa, tupakkaa tai rahaa. Viimeisellä käyntikerralla mies myös kuvasi pojan alastomana.

Tapahtumien jälkeen poika tunsi häpeää. Lisäksi hänellä oli vaikeuksia koulunkäynnissä ja unensaannissa.

TAPAUS on keväältä 2011. Se ei ole ainoa laatuaan.

Helsingin poliisi tutkii laajaa hyväksikäyttövyyhtiä, jossa helsinkiläismiehen epäillään houkutelleen uhreikseen kymmeniä poikia pääasiassa Helsingin keskustassa. Hänellä on pitkä rikoshistoria, johon liittyy vanhojen tuomioiden mukaan 45 uhria.

Mies on tuomittu samantyyppisistä rikoksista useasti aiemminkin. Kärsittyään tuomionsa hän on vaihtanut nimeään ja jatkanut toimintaansa.

Nyt tutkittavassa tapauksessa miehen epäillään välittäneen alaikäisille nuuskaa ja alkoholia tarkoituksenaan saada heidät seksuaaliseen kanssakäymiseen. Miehellä on runsaasti nuuskan välittämiseen liittyviä kontakteja ympäri Suomea.

Poliisi kertoi hyväksikäyttötutkinnasta viime helmikuussa. Syytteiden noston määräaika on 27. syyskuuta. Jutussa on noin 30 asianomistajaa. Tapausta on tutkittu muun muassa rikosnimikkeillä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito ja levittäminen.

EPÄILTY mies on tällä hetkellä 50-vuotias. Hänen nimensä on Mika Kallio. Hän on tutkintavankeudessa.

Miehen ensimmäinen tuomio on vuodelta 1996, jolloin hän oli 28-vuotias. Hän asui Etelä-Pohjanmaalla pikkukaupungissa ja työskenteli seminologina eli keinosiementäjänä. Mies tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapseen kohdistuvasta haureudesta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasta käyttäytymisestä lasta kohtaan.

Hän houkutteli poikia autonsa kyytiin, huoltoaseman vessaan ja uimahallin suihkuun.

Tuomio tuli teoista, joiden kohteina oli viisi poikaa. Pojista neljä oli 13-vuotiaita ja yksi 14-vuotias.

Mies tutustui poikiin paikallisella huoltoasemalla, kun he pelasivat rahapeliautomaateilla. Pojat viettivät myös aikaa rannalla, jossa siihen aikaan triathlonia harrastanut mies kävi uimassa.

Hän houkutteli poikia autonsa kyytiin, huoltoaseman vessaan ja uimahallin suihkuun. Hän yritti saada poikia seksuaaliseen kanssakäymiseen lupaamalla olutta, viiniä, tupakkaa ja rahaa sekä tarjoamalla karkkia.

14-vuotiaan pojan mies sai houkuteltua muutamalla olutpullolla kioskilta autonsa kyytiin. Autossa mies oli kosketellut poikaa housujen päältä ja luvannut rahaa, jos saisi kopeloida enemmän.

PAIKKAKUNNALLA miehen kiinnostus poikia kohtaan tiedettiin. HS tavoitti vuoden 1996 jutussa asianomistajana olleen, nyt jo aikuisen miehen.

”Jos näet sen ihmisen ja juttelet sen kanssa, niin tiedät heti, että hän ei lopeta koskaan sitä. Ei hän varmaan itselleen mitään voi, mutta ei hän varmasti myöskään koskaan lopeta”, mies sanoo.

”Osalle ei tapahtunut muuta kuin koskettelua ja sellaista nätiksi kehumista, mutta oli siinä yksi sellainen tapaus, jonka kanssa tapahtui vakavampaakin.”

Käräjäoikeuden perusteluista ilmenee, että mies sai 13-vuotiaan pojan kanssaan huoltoaseman wc:hen lupaamalla sata markkaa, jos saisi kosketella tämän sukupuolielintä. Vessassa mies oli vetänyt pojan shortsit alas, suudellut ja nuollut tämän kasvoja sekä kosketellut kädellään pojan sukupuolielintä.

”Ajattelin aina, että hän on aika harmiton, paitsi sitten tämän tapauksen jälkeen.”

Hän esiintyi joko omana itsenään tai nuorena poikana tai tyttönä.

VUOSINA 2005–2008 miehen tiedetään etsineen poikia muun muassa kauppakeskuksista, pikaruokapaikoista, puistoista ja internetistä. Tuolloin mies oli 37–40-vuotias, asui Helsingissä Herttoniemessä ja käytti nimeä Jussi-Pekka Noukkala.

Mies tuomittiin toukokuussa 2009 Helsingin käräjäoikeudessa neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen 34 lapsen hyväksikäytöstä.

Uhrit olivat tekohetkellä pääosin 12–15-vuotiaita. Mies oli poikiin yhteydessä verkkoyhteisö Irc-gallerian ja Messenger-pikaviestiohjelman välityksellä. Hän esiintyi joko omana itsenään tai nuorena poikana tai tyttönä.

Mies kävi lasten kanssa seksuaalissävytteisiä keskusteluja ja pyysi heitä lähettämään itsestään seksuaalisia kuvia ja videoita. Hän lähetti lapsille sopimattomia kuvia itsestään sekä muista miehistä ja lapsista.

Osan lapsista mies pyysi luokseen ja houkutteli heitä seksuaalisiin tekoihin muun muassa alkoholia ja rahaa vastaan. Osaan uhreista hän oli myös sukupuoliyhteydessä.

JOULUKUUSSA 2010 mies pääsi vankilasta ehdonalaiseen vapauteen. Vain kuukausi tämän jälkeen koeajalla hän jatkoi lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten tekemistä. Nyt uhreina oli kuusi 13–16-vuotiasta poikaa.

Jälleen kerran mies oli houkutellut teinipoikia asuntoonsa alkoholilla, tupakalla ja rahalla. Hän oli tutustunut poikiin muun muassa Messengerin välityksellä ja Helsingin rautatieaseman lähellä olevalla raitiovaunupysäkillä.

Toukokuussa 2012 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen viiden ja puolen vuoden vankeuteen 15 eri rikoksesta, joista valtaosa oli lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia. Tuomioon sisältyi aiemman tuomion jäännösrangaistusta.

Käräjäoikeuden mukaan miehen edellisten rikosten samankaltaisuus ja lapsiin kohdistuneet uudet seksuaalirikokset osoittivat hänessä ”ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä”. Tuomion saadessaan mies oli 44-vuotias ja käytti nimeä Jussi Petteri Kallio.

Käräjäoikeuden ratkaisusta ilmenee, että miehellä oli usein tapana sekoittaa viinaa mehuun ja juottaa poikia humalaan voidakseen toteuttaa tekonsa. Itse hän joi vain vähän eikä ollut kovin humalassa.

Näin mies toimi myös marraskuun 2011 ja helmikuun 2012 välillä. Tuolloin hän saattoi alaikäisen pojan asunnollaan voimakkaaseen päihtymystilaan. Sen jälkeen kahdella eri kerralla hän riisui pojalta housut, otti pojan siittimen suuhunsa ja imi sitä.

Teot tuomittiin ensin raiskauksena, mutta niitä käsiteltiin myöhemmin korkeinta oikeutta myöten, sillä miehellä on tapana valittaa tuomioistaan.

Vuonna 2015 korkein oikeus käsitteli rikossarjaa vain siltä osin, oliko suuseksi rikoslain tarkoittamaa sukupuoliyhteyttä rikoksen tekohetkellä. KKO päätyi tuolloin äänin 3–2 siihen, ettei suuseksi ollut tekohetkellä voimassa olleen lain mukaan raiskaus.

Korkeimman oikeuden käsittelemää ongelmaa ei enää ole, sillä lakia muutettiin vuonna 2014. Nykyään sukupuoliyhteydellä tarkoitetaan myös toisen sukupuolielimen ottamista omaan kehoon.

NYT miestä epäillään jälleen alle 16-vuotiaisiin poikiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Murrosikäisten keskuudessa mies on tunnettu siitä, että häneltä saa nuuskaa, tupakkaa ja alkoholia. Hänen epäillään pyytäneen maksuksi rahaa tai seksuaalis­sävytteisiä tekoja: keskusteluja, kuvia tai koskettelua.

Mies on poliisin mukaan tavannut poikia Helsingin keskustassa muun muassa Kampin kauppakeskuksessa ja Helsingin päärautatieaseman lähinurkilla.

Miehen epäillään tutustuneen poikien kautta toisiin poikiin ja lähe­telleen heille viestejä puhelimellaan. Hänen epäillään houkutelleen maksua vastaan poikia lähettämään kuvaa heidän sukupuolielimistään ja itsetyydytyksestä.

”Rikosilmoituksia syyteharkintaan lähti yli 30. Osa epäillyistä teoista on tapahtunut joidenkin asianomistajien kohdalla vain viestien tai sovellusten välityksellä, mutta viestittelyissä on ollut seksuaalista sisältöä. Joidenkin asianomistajien kohdalla on ollut ihan reaalimaailmassa tavattaessa tapahtuneita seksuaalirikoksia”, kertoo esitutkintaa tehnyt rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisista.

Mies kommentoi tällä hetkellä tutkittavana olevia rikosepäilyjä asianajajansa Heini Kotamäen välityksellä.

”Päämieheni nuorten kanssa Whatsappissa tapahtuneen yhteydenpidon pääasiallinen sisältö on ollut tupakkatuotteiden myynnistä sopiminen ja nämä epäillyt tupakanmyyntirikokset hän on myöntänyt”, Kotamäki sanoo. ”Siltä osin kun hän tavannut nuoria, se on liittynyt näiden tupakkatuotteiden myymiseen. Kaikki epäillyt seksuaalirikokset päämieheni kiistää.”

Rikoskomisario Asmundela sanoo, että vanhempien hälytyskellojen pitäisi soida, kun on viitteitä alaikäisen alkoholin tai tupakkatuotteiden käytöstä. Laillisesti ne eivät voi alaikäisille päätyä. ”Osa vanhemmista on ollut tietoisia alkoholin ja nuuskan käytöstä, mutta sen selvittäminen, miten tavara on nuorelle päätynyt, on jäänyt vähän puolitiehen.”


Helsingin Sanomat
22.9. 2:00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6657
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Nuuskanvälittäjä hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäisiä

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Käräjille joutuu Mika Kallio yli sadan syytekohdan kera!
Helsingin Sanomat kirjoitti:https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005843761.html

Lähes 30 pojan hyväksikäytöstä epäiltyä miestä vastaan nostettiin syytteet Helsingissä – Mies on käyttänyt hyväkseen useita kymmeniä lapsia 1990-luvulta lähtien

Seksuaalirikoksiin liittyvien syytteiden lisäksi miestä vastaan nostettiin syytteet myös muun muassa 29:stä tupakan myyntirikoksesta ja 19 alkoholirikoksesta.

Julkaistu: 27.9. 16:48

LÄHES 30:n eri lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäiltyä miestä vastaan nostettiin torstaina syytteet, jotka sisältävät yli sata syytekohtaa. 50-vuotiaan miehen epäillään haalineen uhreja pääasiassa Helsingin keskustasta, muun muassa Kampista ja Päärautatieasemalta.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä sai poliisilta syyteharkintaan kaikkiaan 31 esitutkintapöytäkirjaa, joissa on sivuja vähintään satoja ellei jopa tuhansia.

Miestä vastaan nostettiin syytteet 26:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 12:sta seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta, 22:sta seksuaalipalvelujen ostamisen yrityksestä nuorelta, viidestä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta ja yhdestä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä.

Asianomistajia eli syytteiden mukaan rikosten uhreiksi joutuneita poikia on 28.

POLIISIN esitutkinnassa selvittämien tietojen perusteella miehen epäillään lähestyneen alle 16-vuotiaita poikia sen varjolla, että hän välitti nuuskaa ja alkoholia.

Seksuaalirikoksiin liittyvien syytteiden lisäksi miestä vastaan nostettiin syytteet myös 29:stä tupakan myyntirikoksesta ja 19 alkoholirikoksesta.

”Toinen syyttäjä on aiemmin nostanut syytteen kahdesta salakuljetuksesta ja kahdesta veropetoksesta. Ne tullaan yhdistämään tähän asiaan”, syyttäjä Reenilä kertoo.

Syytekohtia on siis kaikkiaan 116.

TÄLLÄ HAAVAA tutkintavankeudessa oleva epäilty on tuomittu aiemmin useita kertoja vankeuteen lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ainakin kahdesti nimeään vaihtanut mies käyttää nykyisin Mika Kallio -nimeä.

Aiemmin Kallio on tuomittu enimmillään lasten hyväksikäytöstä neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuolloinkin kyse oli laajasta vyyhdestä, jossa oli 34 uhria.

Ensimmäisen tuomionsa mies sai vuonna 1996, jolloin hän oli 28-vuotias. Hän asui tuolloin Etelä-Pohjanmaalla pikkukaupungissa. Miehen rikoshistoriasta voi lukea tarkemmin HS:n viime viikolla julkaisemasta artikkelista.

KOKENUT syyttäjä Reenilä kertoo kohdanneensa tämän mittaluokan hyväksikäyttövyyhtejä vain muutamia urallaan. Huomionarvoista on myös se, että kyse ei ole mistään hyväksikäyttöringistä vaan yhdestä epäillystä.

”Tämän laajuiset ovat aika harvinaisia Suomen maassa”, Reenilä arvioi.

Asian käsittely etenee seuraavaksi Helsingin käräjäoikeuteen. Koska epäilty on tutkintavankeudessa, on oikeudenkäynti aloitettava kahden viikon sisällä.

”11. lokakuuta on ensimmäinen pääkäsittelypäivä”, Reenilä toteaa.

Reenilä ei salassapitovelvollisuuksiin vedoten halua toistaiseksi kommentoida tarkemmin syytteiden sisältöä.

Helsingin poliisi on aiemmin kertonut, että miehen epäillään aloittaneen nyt käräjille etenevän hyväksikäyttösarjan teot vuoden 2016 alussa ja jatkaneen niitä kiinnijäämiseensä eli 5. helmikuuta 2018 saakka. Epäily laajasta hyväksikäyttösarjasta heräsi toisen rikostapauksen tutkinnan yhteydessä.

”Mies on pyytänyt maksuksi rahaa tai seksuaalissävytteisiä tekoja: keskusteluja, kuvia tai koskettelua”, alkuperäinen tutkinnanjohtaja Teija Koskenmäki-Karaharju kommentoi HS:lle esitutkinnan alussa.

Koskenmäki-Karaharju kuvaili epäillyn olleen tunnettu nuuskanmyyjä nuorten keskuudessa. Myös nuoret levittivät miehen yhteystietoja toisilleen, koska häneltä oli helppo ostaa nuuskaa.

”Epäillyllä on kyky kommunikoida näiden poikien kanssa samalla tasolla, mitä nämä pojat itse ovat”, Koskenmäki-Karaharju kertoi.
poliisiTV
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: Ke Tammi 04, 2017 2:01 pm

Re: Jussi-Pekka Noukkala hyväksikäyttänyt kymmeniä alaikäis

Viesti Kirjoittaja poliisiTV »

Minua näissä nuorten poikien hyväksikäytöissä ihmetyttää tuo uhrien suuri määrä. kuten tässäkin tapauksessa. Tämäkin jäänyt kiinni ilmeisesti nuuskan myynnistä ja hyväksikäytöt paljastuneet vasta nuuskan myyntiä tutkittaessa. Eli jos tämäkin hyypiö olisi keksinyt jonkun muun tavan ottaa kontaktin nuoriin poikiin, niin hyväksikäytöt vaan jatkuisi, eikä kukaan tietäisi mitään.
Hyväksikäytettyjen määrää ihmettelee myös tapauksen tutkijat. Uhrejahan on kolmisenkymmentä parissa vuodessa. Mitään tilastoja en ole löytänyt, mutta epäilenpä, että suurimmalla osalla ihmisistä ei ole elämänsä aikana seksisuhdetta kolmenkymmenen eri henkilön kanssa.
Poliisi on ilmeisesti tavoittanut uhreista suurimman osan netin kautta joten mikähän mahtanee olla se todellinen uhri määrä? Siis ne joihin tämä pedari on tutustunut Rautatieasemalla ja Kampissa ja missä lie saalistanutkin. Niin ja tietysti ne, jotka ei hyväksikäyttöjä ole poliisille kertoneet.
Pahasti vaan pelkään, että tästä hyypiöstä on tulossa uusi Jammu setä jos ei sitä jo jossain suhteessa olekin. Ainakaan vankila ei tätäkään pedaria tunnu pysäyttävän.
Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräjille

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.Ik2Bh2c

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.2O64=JM
Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräjille, epäillään uusista rikoksista – vaihtanut nimeään kahdesti

Kymmenien poikien hyväksikäytöstä Helsingissä syytetyn miehen uusimpia rikosepäilyjä aletaan puida käräjillä tänään.

Mies on tuomittu aiemmin jo ainakin kolme kertaa yhteensä kymmenistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Miehen ensimmäinen tuomio on vuodelta 1996. Ainakin kaksi kertaa nimeään vaihtanut mies on syyllistynyt uusiin rikoksiin aina pian vapautumisensa jälkeen.

Oikeutta käydään luultavasti suljetuin ovin uhrien suojelemiseksi.

Suomessa ei tällä hetkellä voida pakottaa hoitoon lasten hyväksikäyttäjiä, jos he eivät itse hoitoa halua.

Sama kaava vuosikymmenten varrella

Käräjille tänään joutuva mies on aiemmista tuomioista päätellen noudattanut samaa kaavaa vuosikymmenten varrella.

Ainakin kahdella viime kerralla, kun mies on tuomittu, hän on uusinut rikoksensa pian vapautumisensa jälkeen.

Esimerkiksi vuonna 2009 mies tuomittiin neljän vuoden vankeuteen lukuisista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä vuosina 2005–2008. Suurin osa 34 uhrista oli tekoaikaan 12–15-vuotiaita.

Joulukuussa 2010 mies pääsi ehdonalaiseen vapauteen noin puolitoista vuotta sen jälkeen, kun hänet oli tuomittu.

Myöhemmästä tuomiosta ilmenee, että hän syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön seuraavan kerran vain kuukauden päästä päästyään ehdonalaiseen.

Mies tuomittiin taas vuonna 2012 viiden ja puolen vuoden vankeuteen.

Uusimmat rikosepäilyt ajoittuvat poliisin aiemman kertoman mukaan toissa vuodesta tämän vuoden helmikuuhun.
Kymmenien poikien hyväksikäytöstä syytetty piiloutui takkiinsa oikeudessa – syyttäjä ei aio vaatia mielentilatutkimusta: "Voin kyllä muuttaa mieleni"



Syyttäjä ei ole ainakaan toistaiseksi suunnitellut mielentilatutkimuksen vaatimista kymmenien poikien hyväksikäytöstä syytetylle miehelle. Hän kuitenkin sanoo, että voi muuttaa mielensä vielä käsittelyn aikana.

Mies on tuomittu aiemmin jo ainakin kolme kertaa yhteensä kymmenistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Miehen ensimmäinen tuomio on vuodelta 1996. Ainakin kaksi kertaa nimeään vaihtanut mies on syyllistynyt uusiin rikoksiin aina pian vapautumisensa jälkeen.

Syyttäjän mukaan lainsäädäntö ei juuri anna keinoja ennaltaehkäistä toistuvaakaan käytöstä.

– Teot voivat vaikuttaa siten, että vaaditaan koventamisperusteen käyttämistä aiempien tekojen johdosta, syyttäjä Yrjö Reenilä sanoi oikeudessa ennen käsittelyn alkamista.

Kuva

Syyttäjä arvioi laajan hyväksikäyttöjutun melko harvinaiseksi Suomessa, mutta ei pidä sitä täysin poikkeuksellisena. Juttua käsitellään tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Reenilän mukaan todistusaineistoa löytyi asuntoon tehdystä kotietsinnästä ja jäljille päästiin miehen laitteiden avulla.

Juttua käsitellään tänään suljetuin ovin, ja oikeus tekee päätöksen istuntojen julkisuudesta jokaisen istuntopäivän aluksi.
Järjestelmä on kyllä tässä tapauksessa epäonnistunut pahasti. Ei tuollainen tyyppi kuuluu vapaana luontoon vaeltelemaan, vaan joko valvottuun hoitoon tai riittävä lääkitys, että ei enää himot vaivaa.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.
Magron
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Loka 31, 2013 2:03 pm

Re: Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräj

Viesti Kirjoittaja Magron »

Rikoslain koventamisperusteissa mainitaan muun muassa "rikollisen toiminnan suunnitelmallisuus" ja "tekijän aikaisempi rikollisuus, jos sen ja uuden rikoksen suhde rikosten samankaltaisuuden johdosta tai muuten osoittaa tekijässä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä. "

Jos tässä ei sovelleta koventamisperustetta, kysyn vain, että missä sitten?
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10833
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräj

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Ihmeen hyvä "flaksi" on käynyt, kun kolmen vuoden ajan on lähes joka kuukausi eri poika. Meinaan siis 34 uhria jo tuossa ensimmäisessä sarjassa. Ilmeisesti tuon ikäisiä on helppo houkutella rahalla yms. ja harva kertoo asiasta.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräj

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Esimerkiksi vuonna 2009 mies tuomittiin neljän vuoden vankeuteen lukuisista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä vuosina 2005–2008. Suurin osa 34 uhrista oli tekoaikaan 12–15-vuotiaita.

Joulukuussa 2010 mies pääsi ehdonalaiseen vapauteen noin puolitoista vuotta sen jälkeen, kun hänet oli tuomittu.
Suomi,tuo seksuaalirikosten luvattu maa.Onkohan oikeasti näin että jos kaveri on tuohon tuomioon mennessä jo toistuvasti uusinut eri seksuaalirikoksia niin kuin jutussa annetaan ymmärtää niin hänet on silti päästetty naurettavalla 1,5 vuoden istumisella 34 hyväksikäytöstä?

Ovatko Suomen oikeuspäättäjät oikeasti tyytyväisiä tuohon?
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10630
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräj

Viesti Kirjoittaja damfin »

Ja edelleen sitä homoutta ihannoidaan ja tuputetaan mediassa jotenkin sellaisena ilmiönä joka kaikkien tulisi mukisematta hyväksyä, vaikka ihan tilastollisestikin homous kulkee käsi-kädessä pedofiilian kanssa.
Tämä tilastollisuus siis sillä perusteella että noin puolet ilmi tulleista lapsen hyväksikäytöistä on tapauksia joissa mies on käyttänyt hyväkseen poikia, ja kun käsittääkseni läheskään puolet miehistä ei kuitenkaan ole homoja, niin tästä voidaankin jo vetää melko selviä johtopäätöksiä siitä kuinka paljon suurempi osuus homoista on pedofiileja kuin heteroista.

Vielä kun jollain keinolla saataisiin tehtyä tutkimus jolla selvitettäisiin kuinka moni lapsen hyväksikäyttäjistä on ihan täysin heteroita eli tuntevat seksuaalista halua pelkästään vastakkaiseen sukupuoleen, niin veikkaan että sieltä ei kovin montaa löytyisi.
Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräj

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Kuolemannaakka kirjoitti:Ihmeen hyvä "flaksi" on käynyt, kun kolmen vuoden ajan on lähes joka kuukausi eri poika. Meinaan siis 34 uhria jo tuossa ensimmäisessä sarjassa. Ilmeisesti tuon ikäisiä on helppo houkutella rahalla yms. ja harva kertoo asiasta.
Kieltämättä herättää muutamia kysymyksiä siitä mitä keinoja on käytetty ja onko varma, että puuhastelija on toiminut yksin...
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.
MarokonLokka
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Pe Loka 05, 2018 5:31 pm

Re: Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräj

Viesti Kirjoittaja MarokonLokka »

Väkivallantarkastaja kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti:Ihmeen hyvä "flaksi" on käynyt, kun kolmen vuoden ajan on lähes joka kuukausi eri poika. Meinaan siis 34 uhria jo tuossa ensimmäisessä sarjassa. Ilmeisesti tuon ikäisiä on helppo houkutella rahalla yms. ja harva kertoo asiasta.
Kieltämättä herättää muutamia kysymyksiä siitä mitä keinoja on käytetty ja onko varma, että puuhastelija on toiminut yksin...
Periaatteessa voi selittyä hitaalla tutkinnalla. Minäkin sain sakon oikeudesta vasta 2v teon jälkeen. Asia on voinut olla poliisin tutkinnassa, mutta poliisi ei ole katsonut tarpeelliseksi kopittaa törkyä pois hyväksikäyttämästä.
Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Kymmenien poikien hyväksikäytöstä tuomittu jälleen käräj

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

damfin kirjoitti:Ja edelleen sitä homoutta ihannoidaan ja tuputetaan mediassa jotenkin sellaisena ilmiönä joka kaikkien tulisi mukisematta hyväksyä, vaikka ihan tilastollisestikin homous kulkee käsi-kädessä pedofiilian kanssa.
Tämä tilastollisuus siis sillä perusteella että noin puolet ilmi tulleista lapsen hyväksikäytöistä on tapauksia joissa mies on käyttänyt hyväkseen poikia, ja kun käsittääkseni läheskään puolet miehistä ei kuitenkaan ole homoja, niin tästä voidaankin jo vetää melko selviä johtopäätöksiä siitä kuinka paljon suurempi osuus homoista on pedofiileja kuin heteroista.

Vielä kun jollain keinolla saataisiin tehtyä tutkimus jolla selvitettäisiin kuinka moni lapsen hyväksikäyttäjistä on ihan täysin heteroita eli tuntevat seksuaalista halua pelkästään vastakkaiseen sukupuoleen, niin veikkaan että sieltä ei kovin montaa löytyisi.
Asiasta on saatavilla kohtalaisen paljon tutkimustietoa, mutta valitettavasti pääosa on englanniksi. Jos lontoo taipuu, niin täältä voi aloitella:

http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/h ... ation.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1556756

https://link.springer.com/article/10.1007%2FBF00849746

Noin lyhyesti:
  • Pedofiileissä heteroiden ja homojen suhde on 11:1. Ei-pedofiilien populaatiossa suhde on 20:1. Eli yhteys on vähäinen.
  • Homoseksuaalisuuden syyt ovat pääsääntöisesti geneettisiä. Eli kyseessä jossain määrin periytyvä ominaisuus.
  • Pedofiliassa on havaittu sellaisia aivojen rakennemuutoksia, joita homoseksuaalisuudessa ei ole. Eli kyseessä ei ole periytyvä ominaisuus.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.
Vastaa Viestiin