Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Ori Jorhonen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 10:56 pm
Paikkakunta: itäpuoli

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Ori Jorhonen »

Tackleberry kirjoitti:
Morgan Kane kirjoitti:Jos ei kuole selvin päin oloon vankilassa on Seppäsellä vielä hyvää aikaa jatkaa toimintaansa.
Ei 10-12 vuotta tuonkaan ikäiseltä voimia vie etenkin jos jaksaa vankilassa kuntoilla.
Noissa Pekan ympyröissä varmasti vielä 60-kymppinenkin pystyy muita kyykyttämään, mutta grillijonossa tuskin on varaa enää suuta soittaa. :mrgreen:
Kyllä väkivaltaan tottunut hyväkuntoinen 6-kymppinen (60-kymppinen on 600-vuotias) vie perus parikymppistä hönöä kuin kuoriämpäriä.
just just.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17087
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Sarjahukutuksista tuomittu mies hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta – Asianajaja: Hovioikeus ei huomioinut vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja

*Sarjahukutuksista tuomittu mies hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta – Asianajaja: Hovioikeus ei huomioinut vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja

Sarjahukutuksista tuomittu mies aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Miehen asianajaja Seppo Hytönen kertoo STT:lle, että valituslupahakemus on määrä saada valmiiksi ensi viikolla.

Pekka Seppänen, 52, tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 14,5 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta. Oikeuden mukaan hän hukutti mökillään kaksi ihmistä ja yritti tappaa kolme kaatamalla veneen.

Itä-Suomen hovioikeus piti helmikuussa käräjätuomion voimassa.
–  Hovioikeus ei ottanut lainkaan huomioon vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja tai sitä, että jäikö asiasta järkevää epäilyä, kun katsoo näyttöä kokonaisuudessaan, Hytönen sanoo.

Hytönen aikoo valittaa myös hovioikeuden päätöksestä, että Seppäsen pitää suorittaa koko rangaistus vankilassa. Hovioikeus päätyi ratkaisuun, koska hovioikeuskäsittelyn aikana Seppäselle tehtiin vaarallisuusarvio, jossa hänet todettiin erittäin vaaralliseksi. Seppäsen todettiin myös olleen syyntakeinen eli ymmärtäneen tekonsa.

Korkein oikeus ottaa käsiteltäväkseen vain ne asiat, joissa se myöntää valitusluvan. Valituslupa myönnetään alle 10 prosentissa hakemuksista.

Sermin takaa todistaneet kertoivat uhkailusta ja pelottelusta

Oikeuden mukaan kontiolahtelainen Seppänen hukutti toisen tapetuista kesämökkinsä matalaan rantaveteen Polvijärvellä vuonna 2010. Toisessa tapauksessa mies hukkui veneen kaatumisen jälkeen vuonna 2011.

Veneen kaatuminen oli toistuva kaava miehen Polvijärvellä sijaitsevalta kesämökiltä tehdyillä venereissuilla. Tuomiot tapon yrityksistä seurasivat vuoden 2007 veneretkestä, jolloin Seppänen oikeuden mukaan kaatoi veneen. Seppänen itse oli hyvä uimari ja veneen kyydissä olleet olivat häntä päihtyneempiä.

Oikeudessa todistajat piirsivät Seppäsestä hyytävän kuvan. Eräs heistä kertoi, että Seppäsen lähipiiri koostui alkoholisoituneista ihmisistä, jotka olivat hänestä riippuvaisia ja joiden piti tavalla tai toisella korvata oleskelunsa hänen luonaan.

Seppästä kuvattiin kostonhimoiseksi ja väkivaltaiseksi. Monet oikeudessa kuulluista kertoivat, että Seppänen oli uhkaillut heitä tai ollut heitä kohtaan väkivaltainen. Seppäsellä oli todistajien mukaan myös "tapana huumata ihmisiä" ja rajoittaa heidän yhteydenpitoaan muihin ihmisiin. Hän oli myös suoraan uhkaillut ja pelotellut uhrien läheisiä.

Pelon ilmapiiristä Seppäsen ympärillä kertoi sekin, että monet todistajista halusivat esiintyä oikeudessa sermin takana, jotta Seppänen ei näkisi heitä.


Karjalainen
10.4.2018 11:56

Saattaa valituslupa jopa tulla. Tapauksessa on paljon sellaista, mitä ei oikeusasteissa ole aiemmin ollut. Puhumattakaan näistä vaihtoehtoisista tapahtumakuvauksista.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

KKO ei yleensä ota juttuja käsittelyyn pelkästään näytön arvioinnin takia.
Spurgumies
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Spurgumies »

On teillä KOVAT LUULOT 60+v miehistä! Totuus on että 20vuotias jäntevä&ketterä kaveri hakkaa 60+ isomahaisia kömpelöitä ukkoja tuosta vain!!!!
PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Spurgumies kirjoitti:On teillä KOVAT LUULOT 60+v miehistä! Totuus on että 20vuotias jäntevä&ketterä kaveri hakkaa 60+ isomahaisia kömpelöitä ukkoja tuosta vain!!!!
Varsinkin kun kyseessä on nimimerkkisi mukainen pultsari. Ei mene jakeluun miksi jotain helvetin puliukkoa puoli kylää on pelännyt paskat housussa.
Avatar
sdude
Sofia Karppi
Viestit: 406
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 9:56 am

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja sdude »

Kyseessä on kovakuntoinen kaveri, tämä Seppänen. Kuvaillaan mm. huippu uimariksi, joka heittää jonkun 3 km uintimatkan ihan tosta vaan kovassakin aallokossa. Pelko johtui siitä, että hänet tunnettiin seuduilla äärimmäisen pitkävihaisena ja kostonhimoisena, siksi ukkeli jätettiin mieluummin omiin oloihinsa, ja välteltiin olemasta tekemisissä kanssaan.
There are some people who always feel happy. They're called psychopaths
tuumaaja
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Su Joulu 07, 2014 4:59 pm

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja tuumaaja »

Jaa..meidän kylällä ei ton näkönen heppu paljoa elvistelis. Juoppojen seassa tollanenki on olevinaan kurko. Vois Peksu olla totista poikaa kun lyötäis äijä rinkiin :)
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17087
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Case closed:

Sarjahukuttaja ei saanut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta – yli 14 vuoden tuomio lainvoimaiseksi
Niin kutsuttu sarjahukuttaja oikeuskäsittelyn alkaessa Itä-Suomen hovioikeudessa Kuopiossa elokuussa 2017. LEHTIKUVA / Timo Hartikainen
Niin kutsuttu sarjahukuttaja oikeuskäsittelyn alkaessa Itä-Suomen hovioikeudessa Kuopiossa elokuussa 2017. LEHTIKUVA / Timo Hartikainen
Seppäs_Pekka.jpg (29.15 KiB) Katsottu 11085 kertaa
Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa sarjahukuttajalle. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Pekka Seppäsen muun muassa kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä 14,5 vuoden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus ja myöhemmin hovioikeus katsoivat miehen syyllistyneen kolmeen tapon yritykseen Liperissä syyskuussa 2007 sekä tappoihin Polvijärvellä heinäkuussa 2010 ja kesäkuussa 2011. Mies oli hukuttanut tai yrittänyt hukuttaa uhrit.

Veneen kaatuminen oli toistuva kaava Seppäsen Polvijärvellä sijaitsevalta kesämökiltä tehdyillä venereissuilla. Hän itse oli hyvä uimari, ja veneen kyydissä olleet olivat häntä päihtyneempiä.

Eräs todistaja kuvaili oikeudessa, että Seppäsen lähipiiri koostui alkoholisoituneista ihmisistä, jotka olivat hänestä riippuvaisia ja joiden piti tavalla tai toisella korvata oleskelunsa hänen luonaan.

Valituslupahakemuksessa oli kysymys siitä, voitiinko Seppäsen syyksi lukea rikokset ja voitiinko hänet määrätä suorittamaan koko rangaistus vankilassa.

"Kostonhimoinen ja väkivaltainen"

Sarjahukuttajaa kuvattiin oikeudessa kostonhimoiseksi ja väkivaltaiseksi. Monet oikeudessa kuulluista kertoivat, että Seppänen oli uhkaillut heitä tai ollut heitä kohtaan väkivaltainen. Hänellä oli todistajien mukaan myös "tapana huumata ihmisiä" ja rajoittaa heidän yhteydenpitoaan muihin ihmisiin. Hän oli uhkaillut ja pelotellut myös uhrien läheisiä.

Osa todistajista halusi puhua oikeudessa sermin takana, jotta Seppänen ei näkisi heitä.

Hovioikeuden käsittelyn aikana tehtiin vaarallisuusarvio, jossa Seppänen todettiin erittäin vaaralliseksi. Hänen todettiin myös olleen syyntakeinen eli ymmärtäneen tekonsa.[/i]

Karjalainen
22.10.2018 09:09

Turun puukottajaa - tätä marokkolaista - sympatiseerattin eräänkin höpöhöpö-toimittajan taholta, että "hän olisi vaan halunnut kasvattaa lampaita kaikessa rauhassa". Yksikään toimittaja ei ole kuitenkaan sympatiseerannut Pekka Seppästä, että "hän olisi vaan halunnut ylläpitää lypsytilaa kaikessa rauhassa".
- Olemmeko siis eriarvoisia toimittajien edessä, vai pitääkö meidän ymmärtää Marokon epätäydellisiä olosuhteista, ja tavallaan hyväksyä se, että sieltä saakka tullaan Suomeen puukottamaan koska paha olo ja koska meillä on enemmän kuin ansaitsemme.
- Pekka Seppänen taasen ei saa sympatiaa koska hän on suomalainen - ja eihän sellaisella ei voi olla paha olo, koska maailman parhaat viranomaiset ja maailman paras terveydenhoito.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Tämä lopputuloshan oli onneksi tiedossa jo aikoja sitten, vaikka epäilijöitä riitti täälläkin melkoisesti.

Ja hienoa! Lecter sai vaihteeksi öyhötettyä matuista ketjussa, joka koskee sarjahukuttaja Seppästä. Sitähän tämä palsta kaipaa, lisää matukeskustelua. :lol:
veniard
Harjunpää
Viestit: 325
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 11:18 pm

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja veniard »

Istuuko uimamaisteri koko 14v vai miten se tässä tapauksessa lasketaan?
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4664
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja dazu »

Mua ottaa päähän tämä, kun toistellaan jatkuvasti, että "kostonhimoinen". Varmaan nämä karjalaisjuntit ovat käyttäneet tätä sanaa, mutta mielestäni ukko on oikeammin sanottuna sadistinen ja vallan- ja kontrollinhimoinen.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
susikoira roi
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: To Joulu 13, 2012 8:06 pm

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja susikoira roi »

Eikös tuo päivälleen istuttavaa tarkoita?
Vai 5/6osaa,vai...
Joka tapauksessa ek verrattavissa, mikä ainoastaan hyvä.
Jokienvalloittaja
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja »

Tackleberry kirjoitti:Ja hienoa! Lecter sai vaihteeksi öyhötettyä matuista ketjussa, joka koskee sarjahukuttaja Seppästä. Sitähän tämä palsta kaipaa, lisää matukeskustelua. :lol:
No ei kyllä öyhöttänyt matuista vaan ihan meidän omista standardeista joissa ihmisiä kohdellaan eri tavalla esim. etnisen tai uskonnollisen taustan perusteella. Jos haluaa että rasismi häviäisi, eikö olisi paras kohdella kaikkia samalla tavoin? Myös Pekkaa.

Toiset saa sossusta lentolippuja, kalliita vaatteita, ajokortteja jos sukulaisia sattuu asumaan naapuriläänissä, asuntojen hankintaa ja toiset vapautetaan asepalveluksesta uskonnon vuoksi. Kaikki tämä on mätää paskaa, ja korjattava ensitilassa ennen kuin vingutaan yhtään mistään mielipideasioista.

Kumpaisenkaan ääripään kiihkoilijat ei ole sitä tällä hetkellä korjaamassa, ja kaikki muut on paitsiossa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17087
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tackleberry kirjoitti:Tämä lopputuloshan oli onneksi tiedossa jo aikoja sitten, vaikka epäilijöitä riitti täälläkin melkoisesti.
Omituista, että sinulla oli tiedossa KKO:n päätös jo ennen julkaisua - tai jopa ennen kuin päätös tehtiin!
- Ei olisi ensimmäinen kerta kun KKO kumoaa tai muuttaa sekä ali- että hovioikeudessa annetut pitkät vuosituomiot sekä ek:t, joten miten lopputulos voi olla tiedossa jo aikoja sitten.

Odotettavissa ek kyllä oli, mutta en olisi sen puolesta pannut eläkerahojani likoon.

Mutta hyvä kun joukossamme on kaikkitietävä. Täytyykin jatkossa kääntyä hänen puoleensa, kun pohdiskelee millainen tuomio mistäkin jutusta tulee.

Auerin jutussa et tainnut olla veikkaamassa yhtään mitään - jostain syystä...
Tackleberry kirjoitti:Lecter sai vaihteeksi öyhötettyä matuista ketjussa, joka koskee sarjahukuttaja Seppästä. Sitähän tämä palsta kaipaa, lisää matukeskustelua.
Ei, vaan vertasin sitä, että miksi toimittaja säälittelee marokkolaista lammasfarmaria, mutta ei suomalaista karjankasvattajaa. Kyselin tässä tasapuolisuuden perään.

Mutta sinulle kaikki, jossa mainitaan ulkomaalaisuus - vaikka ihan vertauskuvien kautta - on matuöyhötystä. Voimia sinne Niuvaan!

Lisäksi Seppäsen ketjuun liittyy kuin liittyykin monikulttuuria; hän haki sangen ahkeraan erilaisia päihteistä entisen Neuvostoliiton alueelta.
tuumaaja kirjoitti:Jaa..meidän kylällä ei ton näkönen heppu paljoa elvistelis. Juoppojen seassa tollanenki on olevinaan kurko. Vois Peksu olla totista poikaa kun lyötäis äijä rinkiin :)
Minkä näköinen pitäisi olla että voisi elvistellä ja millainen rinki on se teidän kylän rinki? Saako siellä jokainen ansionsa mukaan ja kuka on ringin pomo?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Cand
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: La Loka 18, 2008 4:05 pm

Re: Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Viesti Kirjoittaja Cand »

Näemmä hukuttajasta tehty jo biisikin:

https://www.youtube.com/watch?v=JN1s4mY0Svo

:lol:
Vastaa Viestiin