Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Raimo Anderssonin leskeä syytetään törkeästä huumerikoks

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Surmatun rikollispomon leski tuomittiin 7 vuodeksi vankilaan huumerikoksesta - levitti kilokaupalla amfetamiinia

Tänään klo 17:18

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut Satu Anderssonin pitkään ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.
Käräjäoikeus on ratkonut laajan huumerikosvyyhden ja tuominnut monta vastaajaa rangaistuksiin.
Yksi tuomituista on Satu Andersson, surmatun rikollispomon leski.
Tuomio ei ole lainvoimainen.

Käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona Satu Kristiina Anderssonin, 51, seitsemän vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Syyksi luettuja rikoksia ovat törkeän huumausainerikoksen lisäksi ampuma-aserikos, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta sekä väärän henkilötiedon antaminen.

Muista vastaaajista Mohamed Ben Abdallah, 49, tuomittiin 2 vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Miia Maarit Annika Jokinen, 31 tuomittiin 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Esa Kalervo Aadolf Mantere, 63, tuomittiin 6 vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Terno Allan Theslund, 52, tuomittiin 9 vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja muista rikoksista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Satu Andersson tunnetaan Helsingin alamaailmassa rikollispomo Raimo Anderssonin leskenä. Mies sai surmansa henkirikoksen uhrina viime huhtikuussa oltuaan vankilomalla. Anderssonit ovat elämänsä aikana pyörittäneet huumekauppaa ja saaneet useita vankeustuomioita.

Ammattimaista välitystä

Osittain läpi menneen syytteen mukaan Andersson piti hallussaan huumausaineita ja oli johtavassa asemassa huumeiden jakeluketjussa. Rikokset tapahtuivat alkuvuodesta 2018.

Syytteen mukaan Andersson levitti ja myi eteenpäin noin 4,5 kilogrammaa amfetamiinia. Hän järjesti muun muassa usean kilon suuruisen erän toimituksen ja oli mukana aineen jatkamisessa. Kiinni otettaessa Anderssonin ja kanssarikollisen hallusta löytyi vajaat 300 grammaa amfetamiinia.

Lisäksi Andersson oli mukana levittämässä suurehkoa erää Subutexiä ja muutamaa sataa ekstaasitablettia.

Andersson kiisti syytteet ja vetosi oikeudessa omiin ongelmiinsa. Hän väitti käyttäneensä runsaasti huumeita isänsä kuoleman vuoksi ja lähteneensä Thaimaahan vieroittautumaan.

Andersson kertoi, että hänen äitinsä oli kuollut helmikuun alussa ja sanoi huumeidenkäytön lipsuneen uudelleen käsistä.

Poliisi suoritti tutkinnan aikana telekuuntelua. Andersson kävi puhelimessa huumeiden välittämiseen liittyviä keskusteluita.

– Oliks sul sitä puuroo siellä? Mitä sä otit sielt mun mökiltä, toinen tuomittu kyseli Anderssonilta.

Anderssonin mukaan ”puuro” ei viitannut huumeisiin, vaan Saarioisten puuroon, jota hän syö joka aamu.

Oikeus pehmensi syytettä

Samantyyppisissä puheluissa keskusteltiin kuitenkin myös suurista rahasummista, ”jemmoista” ja muista. Syyttäjän mukaan puuro-termillä tarkoitettiin amfetamiinia.

Käräjäoikeus katsoi Thaimaassa oleilusta huolimatta näytetyksi, että Andersson ja hänen tuttavansa olivat pitäneet hallussaan ja levittäneet huume-eriä. Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteen kohdat esimerkiksi ekstaasitableteista ja katsoi, että välitetyn amfetamiinin määrä oli noin 3 kiloa.

Törkeä tekomuoto pysyi pöydällä.

– Teon kohteena on ollut suuri määrä amfetamiinia ja kokaiinia eli erittäin vaarallisia huumausaineita. Teossa on tavoiteltu ja saatu huomattavaa taloudellista hyötyä, oikeus perustelee.

Oikeus velvoitti Anderssonin ja hänen rikoskumppaninsa korvaamaan yhteisvastuullisesti reilut 73 000 euroa rikoshyötyä. Anderssonin asianajajan kulut olivat yhteensä 37 020,62 euroa. Ne menevät oikeuden mukaan valtion korvattavaksi.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/c8d2b6 ... 3_u0.shtml
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Tarkotin vaan Muppe,että kyllä nyrkeillä(kin) saa murjottua ihmisen helvetin huonoon kuntoon,ei tarvi kirvestä,ei vasaraa,eikä mitään muutakaan.jos kerran jotkut satavarmasti "tietää" miten ja millä Rami hakattiin,niin heidän pitää olla sitten nähdä valvonta-nauhat/kuullut Huohvanaiselta/ehkä leskeltä/kuullu poliiseilta.mutta erikoista on että näitä satavarma "tietäjiä" on puolesta sekä vastaan siitä,et onko käytetty jotain astaloa/yms.ja jos täälä sanoo oman mielipiteensä,nii ensimmäisenä on Muppe vittuilemassa ja nälvimässä.siitä on muutkin täälä ilmaissu mielipiteensä : :lol:
Keskity ny vaan niihin omiin "ammatirikollisen" oikeisiin messuihis :shock:

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Raimo Anderssonin leskeä syytetään törkeästä huumerikoks

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Muppe kirjoitti:
Sivustamulkoilija kirjoitti:Tossa haastattelussa toimittaja totee,että metsuri hakkas Ramin hengiltä,eli siis nyrkein,siis sen kuvan sanasta "hakkasi" saa.eli ei mitään tekovälinettä käyttäny.sen takia tartuin asiaan,kun tuola Ramin omassa ketjussa on väännetty siitä,että miten ja millä Rami tapettiin,toiset kelaa,että ois jollain veitsellä/astalolla tapettu ja toiset,että paljain käsin.tosin,niinhän poliisi sanoo,et tekoväline olis heidän hallussa.sielä ketjussa on niitä"satavarmasti" tietäviä jotka sanoo,että käsin ois murjottu.tiedä sitten mitä on tapahtunu.ja onko sillä mitään merkitystä,henki kulta kuitenkin Ramilta lähti.
Ja kun hakkaa jotain niin kädessä ei sinun mielestä voi olla mitään? Ei kertakaikkiaan yhtään mitään vaan se tarkoittaa pelkkää kättä.

Ite olen onnistunu hakkaamaan vasaralla ja kirveellä,sekä lukemattomilla muilla välineillä.
Niin muppe,olikos metsurin kädessä ollut jokin millä olis hakattu Ramia?...no vittu ei ollu,se on ihan vitun sama millä sä muppe oot ittees varmaankin telonu.turvamonot oli jalassa ja ne on ne mitkä virkavalta sanoo ottaneensa tekovälineinä haltuunsa :mrgreen:

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Rikollispomon leski tuomittiin myös hovissa vuosiksi vankeuteen huumeista

Anderssonska.jpg
Anderssonska.jpg (57.7 KiB) Katsottu 10371 kertaa
Satu Andersson Helsingin hovioikeudessa helmikuussa 2020. Kuva: Antti Hämäläinen

Julkaistu: 13:18
Hovioikeus lievensi vankeusrangaistusta viidellä kuukaudella.

Helsingin hovioikeus on lieventänyt rikollispomo Raimo Anderssonin lesken vankeusrangaistusta amfetamiinin levitystä koskevassa jutussa. Hovi katsoi, että Satu Kristiina Anderssonin, 53, osallisuus ja huumeiden laatu huomioiden oikea rangaistus törkeästä huumausainerikoksesta ja muista pienemmistä rikoksista on kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta.

Hovin mukaan naisen hallussa oli ainakin kolmisen kiloa amfetamiinia, jota myytiin vuonna 2018 reilut kaksi kiloa. Käräjillä tuomio oli ollut seitsemän vuotta.

Amfetamiinin myyntiin oikeuden mukaan osallistuneen Terno Allan Theslundin, 54, yhdeksän vuoden vankeusrangaistus lyheni seitsemäksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi. Mies pyrki auttamaan rikoksensa selvittämisessä, mikä hovin mukaan pitää ottaa rangaistuksessa huomioon. Rangaistuksessa on pantu täytäntöön aiempi ehdollinen tuomio.

Huumeiden levittämiseen osallistuneen Esa Kalervo Aadolf Mantereen, 65, kuuden vuoden vankeusrangaistusta sen sijaan kovennettiin kahdella kuukaudella.

Jutussa tuomittiin lievempiin rangaistuksiin myös muita ihmisiä.

Rikollispomon henkirikos hovin käsittelyssä
Satu Anderssonin mies Raimo Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla Vantaalla keväällä 2018. Henkirikoksen aikaan mies oli vankilalomalla. Hän istui tuomiota alamaailman palkkamurhasta, joka tapahtui vuonna 2003 Helsingin Vuosaaressa.

Raimo Andersson kuului palkkamurhan aikaan M.O.R.E.-rikollisjärjestöön. Satu Andersson on kiistänyt kuuluvansa ryhmän perustajiin.

Raimo Anderssonin murhasta syytetään myös alamaailmassa vaikuttanutta Veli Matti Huohvanaista. Huohvanainen kiistää murhasyytteen ja vaatii hovioikeutta hylkäämään sen. Asia on hovioikeuden käsittelyssä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006459020.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Rikollispomo Anderssonin lesken huumetuomio pysyy voimassa

Rikollispomo Raimo Anderssonin lesken vankeustuomio amfetamiinin levitysjutussa pysyy voimassa. Korkein oikeus ei myöntänyt tuomitulle valituslupaa.

Helsingin hovioikeus katsoi maaliskuussa, että Satu Kristiina Anderssonin, 53, osallisuus ja huumeiden laatu huomioiden oikea rangaistus törkeästä huumausainerikoksesta ja muista pienemmistä rikoksista on kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta. Käräjäoikeuden tuomio oli seitsemän vuotta.

Hovioikeuden mukaan naisen hallussa oli ainakin kolmisen kiloa amfetamiinia, jota myytiin vuonna 2018 reilut kaksi kiloa.

Osa huumejuttukokonaisuuteen liittyvien muiden syytettyjen syytteistä on vielä käsiteltävänä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
Karjalainen.fi
22.6.2020 10:34
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

KKO:n päätös tuli jo 3 viikkoa sitten, mutta IL otti uutiseen muutakin mielenkiintoista tietoa:
Rikollispomon leskelle vankeutta huume- ja nuuskakaupasta – oli mukana huumeliigassa, syytetty myös avunannosta palkkamurhaan

Satu Anderssonin tuomio huumekaupasta varmistui, kun korkein oikeus eväsi valitusluvan. Lisäksi hän sai tuomion nuuskan salakaupasta.

Rikollispomo Raimo Anderssonin lesken Satu Anderssonin tuomio huumekaupan pyörittämisestä jää voimaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 53-vuotiaan Satu Anderssonin viime maaliskuussa törkeästä huumausainerikoksesta ja muutamista pienemmistä rikoksista kuuden vuoden seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen. Iltalehti uutisoi vuonna 2018 annetusta käräjäoikeuden tuomiosta.

Andersson haki tuomioonsa valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta, mutta lupaa ei myönnetty. Tuomio jää siten pysyväksi.

Andersson oli oikeuden mukaan johtavassa asemassa huumeiden jakeluketjussa ja mukana levittämässä kilokaupalla amfetamiinia alkuvuodesta 2018 Helsingissä ja Vantaalla. Kiinniottohetkellä Anderssonin ja hänen rikoskumppaninsa hallusta takavarikoitiin 280 grammaa korkeapitoista amfetamiinia.

Keskusrikospoliisi epäili ja syyttäjä syytti Anderssonia selvästi suuremmista huumekaupoista, mutta osa syytekohdista meni nurin riittävän näytön puuttuessa.

Andersson tuomittiin menettämään valtiolle rikoshyötyä runsaat 53 000 euroa.

Raimo Andersson murhattiin huhtikuussa 2018 vankilomallaan.

Omaisuutta takavarikoitu
Satu Andersson sai erillisessä oikeudenkäynnissä tuomion myös huumerikostutkinnan sivussa ilmi tulleesta nuuskan salakaupasta. Hänen katsottiin järjestäneen maaliskuussa 2018 noin 80 kilon nuuskan salakuljetuksen Ruotsista Suomeen. Syytteen mukaan nuuskaa tuotiin lähes 350 kiloa ja sitä levitettiin muun muassa Jyväskylään.

Anderssonin autotallista Vantaan Viinikkalassa takavarikoitiin huhtikuussa 2018 jäljellä olleet 419 purkkia nuuskaa.

Andersson tuomittiin salakuljetuksesta ja veropetoksesta 60 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen sekä maksamaan vältettyjä veroja hieman vajaat 21 000 euroa.

Korvausten perimiseksi merkittävä määrä Anderssonin omaisuutta määrättiin esitutkinnan aikana vakuustakavarikkoon. Hän on omistanut muun muassa autokorjaamon sekä asunnot Suomessa ja Thaimaassa.

Pitkä historia huumepiireissä
Satu Andersson ei ole ennen nyt saatuja tuomioita ollut vankilassa vuoden 2003 jälkeen. Sitä ennen hän ehti 1980- ja 1990-luvuilla kerätä pitkän rikosrekisterin ja luoda uraa suomalaisissa huumepiireissä.

Andersson tuomittiin esimerkiksi vuonna 1995 neljäksi vuodeksi vankeuteen amfetamiinin ja heroiinin välittämisestä Kiduttaja-Pullisena tunnetun rikollispomo Jari Fleischerin huumeliigassa.

Fleischer, silloinen Pullinen, tuli tunnetuksi 1980-luvun alussa ensin Suomessa ja sittemmin Ruotsissa tekemistään ryöstöistä ja kiristyksistä. Hän vapautui vankilasta keväällä 1994 ja ryhtyi saman tien organisoimaan laajamittaista amfetamiinin ja heroiinin salakuljetusta Hollannista Suomeen.

Fleischer ja hänen kanssaan liigaa johtanut tamperelaismies tuomittiin Helsingin huumepoliisin tutkimassa ja eri puolille Suomea säteilleessä jutussa 12 vuoden vankeusrangaistuksiin.

Syytettiin osallisuudesta palkkamurhaan
Vuonna 2004 Satu Anderssonia syytettiin avunannosta Volkan Ünsalin palkkamurhaan, josta tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin kolme suomalaista ja yksi ruotsalainen mies, muiden muassa Satu Anderssonin aviomies Raimo Andersson.

Syytteen mukaan Satu Andersson lainasi murhan tehneille miehille pakettiauton, jolla Ünsalin ruumis kuljetettiin hävitettäväksi. Helsingin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen, eivätkä jutun syyttäjät valittaneet tuomiosta.

Osallisuudesta Ünsalin palkkamurhaan epäiltiin aikanaan myös rikollispomo Keijo Vilhusta, mutta hänen osaltaan juttua ei tuolloin viety edes syyteharkintaan.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio ja Keijo Vilhunen, lainvoimaisen tuomion mukaan jättiläismäistä hasiksen maahantuontia yhdessä harjoittanut kaksikko, saavat syyskuussa Helsingin käräjäoikeudessa alkavassa oikeudenkäynnissä syytteen murhasta liittyen Ünsalin surmaamiseen. Molemmat ovat kiistäneet syytteen jyrkästi.

Syyttäjät katsovat vuonna 2015 uudelleen avatun tutkinnan osoittavan, että Vilhunen oli järjestelemässä murhaa ja että Aarnio tiesi murhahankkeesta etukäteen, mutta laiminlöi virkavelvollisuuksiensa mukaisiin toimenpiteisiin ryhtymisen henkirikoksen estämiseksi.
Iltalehti
15.7.2020 22:00

Fleischerin köörin tuomioluvun uutisoinneissa ei naisnimeä näkynyt, mikä sitten nimensä tuolloin olikin. Ehkä siksi kun tuo 4 vuotta oli siitä pienemmästä päästä, niin sillä ei päässyt julkisuuteen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Doctor Lecter kirjoitti:
Pe Heinä 17, 2020 12:52 am

Fleischerin köörin tuomioluvun uutisoinneissa ei naisnimeä näkynyt, mikä sitten nimensä tuolloin olikin. Ehkä siksi kun tuo 4 vuotta oli siitä pienemmästä päästä, niin sillä ei päässyt julkisuuteen.
Kyllä Anderssonska tuolloinkin uutisiin pääsi, sukunimensä oli Heino.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Selitetään nyt se vielä kerran, eli Rami oli Jaatinen syntyjään. Vaihtoi sukunimen Andersoniksi joskus ennen kuin alkoi Sadun kanssa seukkaaamaan ja Satukin otti sitten Andersonin sukunimekseen. Sadun tyttönimeä en tiedä.
"If you aim for a king, you better not miss"

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Dope Boy kirjoitti:
Ke Heinä 22, 2020 11:59 am
Selitetään nyt se vielä kerran, eli Rami oli Jaatinen syntyjään. Vaihtoi sukunimen Andersoniksi joskus ennen kuin alkoi Sadun kanssa seukkaaamaan ja Satukin otti sitten Andersonin sukunimekseen. Sadun tyttönimeä en tiedä.
Ei kai täällä ole Raimon sukunimestä epäselvyyttä ollut, vaan siitä mikä oli Sadun sukunimi 1995. Se oli Heino, kuten aiemmin mainitsin.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Comance
Remington Steele
Viestit: 222
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 9:42 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Comance »

Hyvä. Nyt on molemmat sukunimet,oikeat selvillä. :lol:
En kommentoi.

Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9122
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Itselleni oli uusi tieto, että Satu Anderssonin sisarentytär oli Volkan Ünsalin murhasta elinkautistuomion saaneen Volkanin lapsuudenystävän tyttöystävä murhan tapahtuma-aikaan.
Pauli Kuusiranta kirjassaan "Ulvilan murha - Kadonneen tekijän jäljillä" sivulla 23:

"Murhaajan kiinnisaaminen mahdollisimman nopeasti on aina poliisin tärkein tehtävä."

Comance
Remington Steele
Viestit: 222
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 9:42 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Comance »

Pienet on piirit :shock:
En kommentoi.

Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9122
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Comance kirjoitti:
Ti Heinä 28, 2020 10:45 am
Pienet on piirit :shock:
Itse asiassa ne ovat tosi pienet, kun katsoo esimerkiksi, ketkä toimivat ääni- ja verijälkitutkijoina niin Auerin kuin Ünsalin tapauksessakin. Suomi on pieni maa ja tietyt asiantuntijat ovat käytetympiä kuin toiset. Ja toisaalta ei niitä asiantuntijoitakaan ole määräänsä enempää.
Pauli Kuusiranta kirjassaan "Ulvilan murha - Kadonneen tekijän jäljillä" sivulla 23:

"Murhaajan kiinnisaaminen mahdollisimman nopeasti on aina poliisin tärkein tehtävä."

Comance
Remington Steele
Viestit: 222
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 9:42 pm

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja Comance »

Satu saanut pataan kongilla, musu ämmä hakannut.
En kommentoi.

RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2083
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Satu Anderssonille vankeutta törkeistä huumerikoksista

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Comance kirjoitti:
To Elo 20, 2020 4:01 pm
Satu saanut pataan kongilla, musu ämmä hakannut.
Hienoa elämää. Ei sentään henki lähtenyt kuten Raimolta. Onko hampaat yhä suussa ja ala-asteelta tuttu poikatukka tallella?

Vastaa Viestiin