Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Yfx

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja Yfx »

Jaa, nyt tästä ei enää ilmeisesti epäillä miestäkään. Henki lähti mut paikallinen poliisi ei saa ketään syytteeseen?
KSML: Keuruun henkirikoksesta epäilty mies vapautettu – ampumisesta epäillylle miehelle ei tapposyytettä?

JULKAISTU 10 MINUUTTIA SITTEN
Keuruulla heinäkuussa tapahtuneen kuolemantapauksen tiimoilta vangittu keuruulaismies on vapautettu, uutisoi Keskisuomalainen. Mies vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä elokuun alussa.

Poliisi kertoi aiemmin syksyllä, että keski-ikäinen multialaismies ammuttiin Keuruun Ketvelniemessä sijaitsevassa asunnossa luvattomalla aseella. Tapausta tutkittiin aluksi tappona, mutta myöhemmin rikosnimike muuttui murhaksi, ja sitten taas tapoksi.

Vuonna 1975 syntynyt mies vangittiin taposta todennäköisin syin epäiltynä elokuun alussa. Nyt mies on Keskisuomalaisen mukaan vapautettu.

Lehden mukaan vapauttaminen viittaa siihen, ettei miestä epäiltäisi enää taposta.

Pakkokeinolain mukaan epäillyn voi vangita, jos rikoksesta ei ole säädetty lievempää rangaistusta kuin kaksi vuotta vankeutta. Taposta vankeutta tuomitaan vähintään kahdeksan vuotta.

Syyttäjä ei ole Keskisuomalaisen mukaan kommentoinut sitä, mistä vuonna 1975 syntynyttä miestä epäillään nyt. Asia selvinnee torstaina, kun tapauksen syytteennoston määräpäivä umpeutuu.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Yksi kuollut, neljä pidätettyä, mutta yksikään ei ole ampunut? Onko Keuruun poliisi vaan munaton vai haetaanko tällä jotain lisätodisteita päästämällä epäilty vapaaksi?
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Oisko joku kuolematuottamus tai jotakin sitten, esmes ase lauennut vahingossa tappelunnujakassa. Tai uhri saanut aseen nujakoinnissa räpyläänsä ja ampunut itse itseään vahingossa.
Onhan sitä aina välistä noita perin eriskummallisiakin tapahtumasarjoja näissä jutuissa. Mielenkiinnolla odottelen kyllä mikä tässä keississä on jutun juoni, kun ei pääepäilty ole edes taposta enää kiinni.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Herravee
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ke Loka 12, 2016 1:49 pm

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja Herravee »

Mitähän mahtaa tapauksessa käydä kun ei ole uutisoitu, ei ainakaan silmääni ole osunut.

Jos todennäköinen syyllinen on päästetty kuun alussa vapaaksi niin mikähän tämän tarinan kulku olisi?

Ase kuitenkin kateissa ja kaikki epäillyt vapaalla. Oliskohan tässä käynyt niin että montussa oleva olisi ollut aseen haltija? Tapahtumien aikaan sitten alkanut heilutella tätä joten tämä viimeisin vapautettu olisi ns. itseään suojellessa tarrannut aseesta kiinni tms. ja sitten se lauennut vahingossa. Sittenhän ase ollaan heitetty paniikissa veteen tai jonnekin mistä sitä ole löydetty etsinnöistä huolimatta.

Tässä kun on menty edestakaisin tappo-murha-tappo väliä niin voisin veikata että poliisilla on ollut uskomus harkitusta teosta jos sananvaihtoa on ollut aikaisemmin puolin ja toisin, joista poliisi sitten kuullut ja nyt toinen osapuoli makaa kuolleena. Ja itse tilanne kuitenkin ollut yllätyksellinen henkiin jääneelle ja raato sitten syntynyt selvittelyjen yhteydessä ja vahingossa. Siksi vapautus eikä tappoa enää epäillä vaan kuolemantuottamusta tai hätävarjelun liioittelua?

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Joku kumma tässä koko jutussa on kuitenkin, koska tunnen henkilökohtaisesti tuon aiemmin pidätettynä olleen naisen, eli tämän pääepäilly avokin aika hyvin ja en kyllä usko, että olisi ollut tietoisesti osallisena henkirikokseen. Joku sählinki siellä on takuusti ollut ja siitä on sitten poliisit ensin tutkineet murhana/tappona, kunnes on selvinnyt että kysessä on joku muu härdelli, jossa saldoksi jäi yksi vainaa.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Suspect
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: To Syys 27, 2018 4:59 pm

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja Suspect »

Onko tästä tapauksesta mitään uutta tietoa? Epäiltyjä oli alkuvaiheessa, mutta heidät vapautettiin. Onko löytynyt uusia epäiltyjä, vai onko juttu pimeänä?

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Toivottavasti on oikea ketju. Keuruun murha olikin vahingonlaukaus kertoo KSML. Eli asetta esiteltäessä se oli ilmeisesti vahingossa lauennut.

Avatar
Pequeno
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja Pequeno »

Keuruulainen, vuonna 1975 syntynyt Marko Kalervo Saarinen tuomittiin 2 vuoden 2 kuukauden vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa 7.1. 2020. Saarisen syyksi luettiin törkeä kuolemantuottamus ja ampuma-aserikos.

Multialainen 1972 syntynyt mies sai surmansa rikosten seurauksena.

Saarinen velvoitettiin korvaamaan surmansa saaneen leskelle kärsimyksestä........

Loput maksumuurin takana

https://www.suurkeuruu.fi/a/a9dff986-01 ... d12077260e

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies surmattu Keuruulla 29.7.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mies tuomittiin vankeuteen kuolemaan johtaneesta vahingonlaukauksesta

Henkirikos tapahtui Keuruulla sijaitsevassa yksityisasunnossa heinäkuussa 2018.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Marko Kalervo Saarisen kahden vuoden ja kahden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Henkirikos tapahtui Keuruun Ketvelniemessä sijaitsevassa yksityisasunnossa heinäkuussa 2018. Poliisi tutki tapausta aluksi tappona ja otti kiinni useita henkilöitä tapauksen selvittämiseksi.

Asunnossa oli nautittu porukalla alkoholia. Päihtyneellä Saarisella oli luvaton, ladattu ja herkästi laukeava kivääri. Sen piippu oli suuntautunut istuma-asennosta nousemassa olleen ja aseen piipusta kiinni ottaneen miehen vatsaa kohti. Kivääri laukesi ja luoti osui miehen vatsaan aiheuttaen tälle kuolemaan johtaneen ampumavamman.

Käräjäoikeus piti vammantuottamusta törkeänä, sillä Saarinen oli erityisen huolimaton käsitellessään päihtyneenä luvatonta asetta. Hän on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Oikeus velvoitti Saarisen maksamaan uhrin leskelle kärsimyksestä 8000 euroa ja pariskunnan täysi-ikäiselle lapselle 10 000 euroa. Lisäksi miehen maksettavaksi tuli hautaus- ja oikeudenkäyntikuluja noin 9000 euroa.

Käräjäoikeuden tiistaina antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
Iltalehti
9.1.2020 3:38
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin