Michael Salosen kirjepommi- ja jauhekirjekampanja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Michael Salosen kirjepommi- ja jauhekirjekampanja

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ruotsalainen Michael Salonen on saanut syytteen mm. murhan yrityksestä:
Iltalehti kirjoitti:Ruotsalainen Michael Salonen lähetti kirjepommin bitcoin-yhtiölle - salasananvaihto nettisivuilla ei onnistunut

Tänään klo 16:33

Salosen kontolla on myös muita uhkaavia postituksia, joista yksi osoitettiin Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenille.

Ruotsalainen Michael Salonen, 42, lähetti elokuussa 2017 kirjepommin Lontoosta käsin toimivalle Cryptopay-yhtiölle. Cryptopay myy asiakkailleen kryptovaluutta bitcoinia sekä tarjoaa "lompakoita" niiden säilyttämiseksi.

Salonen asetettiin tänään keskiviikkona syytteeseen murhan yrityksestä.

Syytteen tietojen mukaan Salonen yritti vaihtaa salasanansa Cryptopayn nettisivuilla. Hän vaihtoi viestejä asiakaspalvelun kanssa, josta lopulta sanottiin, että hänen salasanaansa ei voida vaihtaa. Syy Salosen hinkuun vaihtaa salasana ei käy ilmi.

Kirjepommi osoittautui kaikeksi onneksi suutariksi, eikä kirjeen avanneelle Wesley Rashingille käynyt mitään.

Kuoleman tai vakavan loukkaantumisen vaarassa olleet Cryptopayn työntekijät eivät olleet ainoat, joille Salonen lähetteli epämääräisiä viestejä. Salonen postitti yhteensä 26 ihmiselle, joista 21 oli poliitikkoja tai korkeita virkamiehiä, valkoista jauhetta sisältäviä kirjeitä.

Yksi kirjeistä osoitettiin pääministeri Stefan Löfvenille. Ruotsin poliisin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säpon mukaan jauheen oli tarkoitus olla vaaratonta.

Oikeudenkäynnin ajankohtaa ei ole ilmoitettu.

Lähde: ABC

JANNE SUUTARINEN
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180 ... 9_ul.shtml

No jo on saatana kaverilla kujeet.
????? ?? ??????.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Michael Salosen kirjepommi- ja jauhekirjekampanja

Viesti Kirjoittaja poikani »

HS kirjoitti:Mies lähetti tappo­uhkauksia ja valkoista jauhetta 21 ruotsalais­ministerille ja kirjepommin britti­yritykseen – sai seitsemän vuoden vankeus­tuomion
Mies oli lähettänyt uhkauskirjeitä myös muille poliitikoille ja julkisuuden henkilöille.

Linda Laine HS
Julkaistu: 9.11. 15:39

RUOTSALAISMINISTEREILLE tappouhkauksia ja valkoista jauhetta sisältäneitä kirjekuoria lähettänyt mies sai perjantaina seitsemän vuoden vankeustuomion.

Asiasta kertoivat ruotsalaismediat ja uutistoimisto AFP.

Mies lähetti viime vuonna uhkausviestejä ja jauhetta 21 ministerille, muille poliitikoille ja julkkiksille, kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Yhteensä kirjeitä lähetettiin 26 henkilölle. Niihin oli kirjoitettu teksti: ”Pian olet kuollut”.

AFP:n mukaan kirjeiden lähettäjä oli 43-vuotias Michael Salonen. Tietonsa uutistoimisto perusti oikeuden dokumentteihin. Ruotsalaismedioiden mukaan tekijä asui Länsi-Götanmaalla.

Kirjeiden sisältämä jauhe ei tutkimusten mukaan ollut vaarallista, kertoi AFP.

UHKAUKSIA saaneiden joukossa olivat muun muassa pääministeri Stefan Löfven, varapääministeri Isabella Lövin ja valtiovarainministeri Magdalena Andersson, kertoi SVT.

Oikeus katsoi, että kuudessa tapauksessa tekijä ei syyllistynyt laittomaan uhkaukseen, koska henkilö, jolle kirje oli osoitettu, ei avannut sitä itse ja näin kokenut uhkailua. Esimerkiksi pääministerinä toiminut Löfven ei itse avannut henkilökohtaista postiaan.

Salosen seitsemän vuoden tuomioon kuului 20 laittoman uhkauksen lisäksi tuomio murhan yrityksestä ja vähäisestä huumerikoksesta, kertoi Aftonbladet. Mies oli lähettänyt kirjepommin Britanniassa toimivaan yritykseen. AFP:n mukaan kyseinen yritys myi bitcoin-kryptovaluuttaa.

Yritykseen lähetetty kirjepommi ei räjähtänyt, koska lähetystä ei avattu lähettäjän tarkoittamalla tavalla. Syyttäjän mukaan pommi olisi tappanut tai vahingoittanut vakavasti lähellä olleita henkilöitä, jos kirjepommi olisi avattu lähettäjän kaavailemalla tavalla, kertoi SVT.

Salonen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Hän on ollut poliisin huostassa toukokuusta lähtien.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005894281.html
????? ?? ??????.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Michael Salosen kirjepommi- ja jauhekirjekampanja

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Yksi kirjeistä osoitettiin pääministeri Stefan Löfvenille. Ruotsin poliisin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säpon mukaan jauheen oli tarkoitus olla vaaratonta.
Oliko se jauhe nyt vaaratonta vai ei. Ei helkutti tätä journalismin tasoa Suomessa.

Jos joku uhkailee pernarutolla ja lähettelee ihmisille pesujauhetta niin kumman mukaan hänet tuomitaan? Sen mukaan mitä hän kertoo tekevänsä vai sen mukaan mitä hän tekee?
Vastaa Viestiin