Kanaali-Koskinen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Komisario Sisu
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Su Huhti 15, 2012 12:12 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Komisario Sisu »

Kelasin koko ketjun läpi enkä huomannut tarkempia mainintoja tuosta Porissa 1998 tapahtuneesta ampumisesta.

Eri lähteiden mukaan K-K ampui 1964 syntyneen miehen venäläisen ruletin päätteeksi. Olisiko tästä lisätietoja? Ymmärtääkseni uhri oli hämeenlinnalaistaustainen ja itseäni hieman vanhempi sukulaispoika/-mies J.L.

Olisko tästä jotain kerrottavaa? J.L. oli vapautunut hiljattain vankilasta enkä tarkkaan tiedä minkä tuomion jälkeen, veikkaan huumeita.

Kiitos jos tiedät asiasta jotain ja jaksat kirjoittaa.

matahari
Jack Bauer
Viestit: 932
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja matahari »

Mitäs Koskiselle mahtaa kuulua, onko jo ikä vienyt enimmät sähläämisen halut?

rutanen
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Huhti 29, 2013 10:09 am

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja rutanen »

Olisi mielenkiintoinen tietää mitä tälle väkivahvalle vangille kuuluu?

M.Kallio
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 10:54 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja M.Kallio »

rutanen kirjoitti:Olisi mielenkiintoinen tietää mitä tälle väkivahvalle vangille kuuluu?
Wikipedia tiesi kertoa näin:
Jarmo Uolevi[1] Koskinen (”Kanaali-Koskinen”), nykyisin Roi Juhani Vataja,[2] (s. 1954 Kankaanpää) on suomalainen väkivaltarikollinen, nelinkertainen surmaaja ja Suomen pitkäaikaisin pakkolaitosvanki.

Koskinen nousi julkisuuteen vuonna 1979 surmattuaan kaksi ihmistä Raumalla. Ensimmäinen uhri kuoli pahoinpitelyn jälkeen sytytetyssä tulipalossa, toisen Koskinen heitti Rauman kanaaliin, johon uhri hukkui. Tapauksen johdosta hän sai liikanimen "Kanaali-Koskinen".

Rauman raastuvanoikeus tuomitsi Koskisen 5. syyskuuta 1979 törkeästä kuolemantuottamuksesta, taposta, murhapoltosta, kolmesta pahoinpitelystä, varkaudesta, törkeästä varkaudesta sekä kahdesta omaisuuden vahingoittamisesta 12 vuodeksi 3 kuukaudeksi vankeuteen. Koskinen oli mielentilatutkimuksen mukaan toiminut vailla täyttä ymmärrystä. Hovioikeus alensi rangaistusta 12 vuodeksi vankeutta. Syyttäjän vaatimus pakkolaitokseen eristämisestä hylättiin.

Vuonna 1980 Koskinen pahoinpiteli toisen vangin henkihieveriin Helsingin Sörnäisten vankilassa. Koskinen siirrettiin Turun keskusvankilaan Kakolaan, jossa hän ensin pahoinpiteli vankitoverinsa ja pian tämän jälkeen puukotti sellitoverinsa kuoliaaksi. Koskinen eristettiin pakkolaitokseen.

Koskinen pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuoden 1997 vappuna ja vaihtoi nimekseen Roi Juhani Vataja.

Tammikuussa 1998 Koskinen ampui porilaisen vuonna 1964 syntyneen miehen ”venäläisen ruletin” päätteeksi Porin Esivallankadulla yksityisasunnossa. Porin käräjäoikeus tuomitsi Koskisen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä taposta 11 vuodeksi vankeuteen. Koskinen valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen. Hovioikeus määräsi yllättäen Porin käräjäoikeuden käsittelemään tapauksen uudestaan, koska sen mielestä Koskisen oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen. Porin käräjäoikeus käsitteli tapauksen uudelleen ja tuomitsi Koskisen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä taposta 8,5 vuodeksi vankeuteen. Koskinen valitti päätöksestä Turun hovioikeuteen, joka alensi rangaistusta seitsemäksi vuodeksi vankeutta.

Koskinen avioitui kesällä 2003 Hämeenlinnan vankilassa Eija Jokisen kanssa, joka on tuomittu 8-vuotiaan Shari-Anna-tyttärensä murhasta elinkautiseen vankeuteen. Pariskunta haastoi Hämeenlinnan vankilan johtajan Tuomo Kärjenmäen ja entisen vartiopäällikkö Juha Erikssonin oikeuteen ja vaati näille rangaistusta virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syynä oli se, että vankeinhoitojohtajat olivat evänneet pariskunnalta perhetapaamiset. Lisäksi pariskunta vaati Rikosseuraamusviraston johtajalle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska he eivät olleet valvoneet ja puuttuneet vankilanjohdon heitä koskeviin päätöksiin. Vankeinhoitojohtajat kiistivät syytteet. Heidän mukansa perhetapaamiset oli evätty sen vuoksi, että Jokisen jäljiltä löydettiin vankisairaalan röntgenhuoneessa 1,5 grammaa hasista ja 0,4 grammaa amfetamiinia. Jokinen kiisti huumeiden kuuluneen hänelle. Hämeenlinnan käräjäoikeus hylkäsi syytteet.

Koskinen vapautui ehdonalaiseen maaliskuussa 2005.

Tammikuussa 2006 Koskinen joutui käsirysyyn viiden poliisin kanssa Mikkelin ratapihalla. Nahinan syy oli se, että Koskinen poistettiin junasta aggressiivisen käytöksen vuoksi. Koskisen hallusta löytyi käyttövalmis, luvaton revolveri ja pieni määrä huumeita.

Koskinen herätti jälleen huomiota maaliskuussa 2006, kun hän Joensuussa pakeni poliisia ja tunkeutui eläkeläispariskunnan taloon parvekkeen kautta. Hänet saatiin asunnosta ulos poliisikoiran avulla. Koskinen tuomittiin 28. kesäkuuta 2006 virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja Enossa helmikuussa 2006 tapahtuneesta törkeästä vahingonteosta 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Syyte panttivangin ottamisesta hylättiin. Koskinen valitti päätöksestä Itä-Suomen hovioikeuteen ja kiisti valituksessa kaikki syytteet ja väitti muun muassa, että todistajana esiintynyt poliisimies valehteli.[3] Käräjäoikeuden tuomio ei muuttunut kesäkuussa 2007.[4]

Vapauduttuaan ehdonalaiseen Riihimäen vankilasta Koskinen tunkeutui Hämeenlinnassa erääseen asuntoon. Asunnon omistaja oli mennyt käymään naapurinsa luona ja jättänyt ovensa lukitsematta. Kun hän palasi, Koskinen makasi sohvalla sammuneena. Asunnon omistaja soitti paikalle poliisin, joka vei Koskisen putkaan. Koskiselta löytyi ladattu, laiton revolveri. Vaikka ase oli luvaton eikä sitä löytynyt aserekisteristä, poliisi päästi Koskisen vapaaksi 5. syyskuuta heti kuulustelujen jälkeen, koska käräjäoikeuden tuomarin tulkinnan mukaan laiton ase ja asuntoon tunkeutuminen eivät riitä ehdonalaisvapauden menettämiseen.

Koskinen löi toukokuussa 2007 miestä retkikirveellä päähän ja selkään Hankasalmella. Pieksämäen käräjäoikeus tuomitsi hänet pahoinpitelystä kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen marraskuussa 2007.[5]

Koskinen joutui jälleen oikeuden eteen 6. maaliskuuta 2008. Syyttäjän mukaan Koskinen löi tai heitti syyskuussa 2007 miestä olutpullolla Jyväskylän Lutakossa. Uhri sai päähänsä syvän haavan, mutta selvisi ilman pysyviä vammoja. Lääkärinlausunnon mukaan päähän kohdistunut isku olisi kuitenkin voinut olla hengenvaarallinen. Poliisi löysi pahoinpitelyn selvittelyn yhteydessä Koskiselta pienen määrän hasista. Syyttäjä vaati Koskiselle rangaistusta pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta. Koskinen myönsi oikeudessa heittäneensä olutpullon uhria kohti, mutta kiisti teon tahallisuuden.[5] Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi Koskisen pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta 80 päivän ehdottomaan rangaistukseen huhtikuussa 2008.[6]

25. helmikuuta 2009 Porin käräjäoikeus hylkäsi Koskista vastaan nostetun syytteen pahoinpitelystä. Syytteen mukaan Koskinen oli lokakuussa 2008 selvittänyt toisen miehen kanssa erimielisyyksiä väkivallalla.[7]

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jarmo_Koskinen_(surmaaja)

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Eiköhän tämä jamppa hengissä vielä ole, eihan ikääkään ole kun se 64 vuotta.
"If you aim for a king, you better not miss"

Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2643
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Olisi kiva jos vaikkapa Alibi tekisi "Missä hän on nyt?"-juttuja.

En nyt jaksa kahlata koko Kanaalin ketjua läpi mutta muistaakseni joku mainitsi ettei mies enää ole vaarallinen. Sain kuvan että jonkinlainen sairauskohtaus olisi runnellut miehen terveyden tai etenevä muistisairaus tehnyt seniiliksi. Kenties tapellessa kerrankin oli tullut pahasti turpaan ja aivovamma? Jo kymmenen vuotta ilman otsikoita, jotain on varmastikin käynyt. 2006 ja 2007 vuosien tapahtumat ja eri käräjäoikeuksien antamat mitättömät tuomiot ikään kuin olivat alkukirjoitusta uudelle henkirikokselle jota ei sitten tullutkaan.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Täytyy muistaa että Roi Anaali on jo aika liki 65 vuotias. Ei kai siinä iässä enää kauhiasti hilluta. Jos alkaa tossa iässä hirveesti heittämään öykkärin moodi päälle, nii helposti tulee se viimeinen noutaja, vaikka olis mikä pistooli taskussa.

Noist Roi Anaalin muistisairauksista en oo kuullukkaan, tai muistakaan elämää hidastavista sairauksista. Viittikö kertoa vähän enemmän niistä?
Itte kuulin pari vuotta sitten että olis pyöriny Kokemäki-Rauma-Pori akselilla vähän noin niin kuin rapajuoppona.
Piilohomot on in.

tuomittumurhasta
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: La Heinä 10, 2021 3:08 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja tuomittumurhasta »

Tämä mies on kertakaikkian liian voimakas ukko liikkumaan kansalaisten keskuudessa. Eihän tätä ole koskaan yksi mies saanu asioihin, aina tarvitaan vähintään 4 miestä, eikä käsiraudatkaan sen koomin pidätelleet, kun väänsi ne mutkalle ja muljutteli poikki. Tyrmät piti olla erikoisvahvistettu. Vankila aikoina raudat teetettin lujemmasta metallista kun normaalisti, varmuuden vuoksi.

Täysin turha hapen tuhlaaja ja liian vahva ukko. Toivottovasti ikä on tehnyt tepposet ja olisi heikentynyt voimiltaan. EI KOSKAAN VAPAAKSI!

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

eikös koskinen ole ollut vapaana jo vuosia? ei kai ole tehnyt mitään vakampaa enää vuosiin...
"If you aim for a king, you better not miss"

Avatar
LokakuunLapsi
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2019 3:37 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja LokakuunLapsi »

Dope Boy kirjoitti:
La Elo 28, 2021 8:53 pm
eikös koskinen ole ollut vapaana jo vuosia? ei kai ole tehnyt mitään vakampaa enää vuosiin...
Oikeassa olet. Hiljaiseloa elelee.
- Etsivä löytää -

Ryhmysauva
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 3:54 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Ryhmysauva »

Dope Boy kirjoitti:
La Elo 28, 2021 8:53 pm
eikös koskinen ole ollut vapaana jo vuosia? ei kai ole tehnyt mitään vakampaa enää vuosiin...
Kylläpä tuo vielä jaksaa riehua. Kotosalla pahoinpitelee puolisoaan julmasti. Käyttää raakaa henkistä sekä fyysistä väkivaltaa avokkiaan kohtaan. Miehiä kohtaan tästä ressukasta ei taida olla enää vaaraa. Asustelee tällä hetkellä Kainuun alueella (Suomussalmella?)

Jaakko Kolmonen
Poliisikoira Rex
Viestit: 279
Liittynyt: La Touko 04, 2013 1:26 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Jaakko Kolmonen »

Ryhmysauva kirjoitti:
Ti Syys 14, 2021 10:30 am
Dope Boy kirjoitti:
La Elo 28, 2021 8:53 pm
eikös koskinen ole ollut vapaana jo vuosia? ei kai ole tehnyt mitään vakampaa enää vuosiin...
Kylläpä tuo vielä jaksaa riehua. Kotosalla pahoinpitelee puolisoaan julmasti. Käyttää raakaa henkistä sekä fyysistä väkivaltaa avokkiaan kohtaan. Miehiä kohtaan tästä ressukasta ei taida olla enää vaaraa. Asustelee tällä hetkellä Kainuun alueella (Suomussalmella?)

Koskisen legenda on matkalla kasvanut. Perimätiedon mukaan keidas baarissa nenä meni vinoon josta jo edellä onkin mainittu. Nimismiehen kyyti on myös kelvannut kiitoksen kera.
Verä ny vähä sääki perkele eihä sun oo saatana eres hiki

Conan
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: To Elo 11, 2011 4:08 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Conan »

Hyvä esimerkki kommunistisen suomen oikeusjärjestelmän toimimattomuudesta.

Millään tavalla ei huomioida aikaisempaa käytöstä ja vaaraa muille.

Eikai noita eläimiä lopettaakaan voi, mutta jos jatkaa riehumista, kai se koppi olisi oikea paikka.
Suomalainen sosialismi ruokkii valkoroskan syntymistä ja siten luo väkivaltaa. Valtio on arvokas, veronmaksaja ei. Henki- ja omaisuusrikoksilla ei ole merkitystä. Rikoksilla valtiota vastaan on (talous/huume). Uhri ja omaiset eivät saa oikeutta.

Ziisus
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 10:52 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Ziisus »

Kuuntelin viikonloppuna äänikirjan "Rikosten Rauma" missä on käsitelty tämä Koskisenkin tarina. Löytyy ainakin Storytellistä. Itseäni kiinnosti tarina kun aikoinaan 2005 tai 2006 tuli sattumoisin istuttua ravintolassa samassa pöydässä kyseisen henkilön kanssa. Onneksi portsari varoitti että ei kannata mitään ihan levotonta läppää pöydässä heittää sillä tuolla jampalla on pistooli mukana eikä hän uskaltanut ottaa pois...

mikko1979
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 5:09 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja mikko1979 »

1954 syntynyt, eli 67-vuotias.

Vastaa Viestiin