Suomi ja GCM-sopimus - miksi kansalle ei kerrota mitään

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Poliittinen suunnittelija Purra: GCM-sopimus tulee varmasti vaikuttamaan Suomen maahanmuuttopolitiikkaan.

Kuva

YK:n maahanmuuttosopimuksen (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) puolustajat ovat Suomessakin väittäneet, että asiakirja ei velvoita mihinkään, koska se ei sido valtioita juridisesti.

– Tämä näkemys on ongelmallinen, sillä maahanmuuttopolitiikkaan vaikutetaan huomattavasti muillakin tavoin kuin juridisin sopimuksin, kirjoittaa perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra blogissaan.


– Pelkkä juridinen luenta on aivan liian yksipuolista ja häivyttää suuren osan sopimuksen vaikutusalasta ja politiikan mekanismeista. GCM tulee ehdottomasti vaikuttamaan kansalliseen ja EU-tason maahanmuuttopolitiikkaan, erityisesti Suomessa, jossa ei ole olemassa juuri minkäänlaisia vastavoimia, perussuomalaisia lukuun ottamatta, Purra sanoo.

Abstrakti mutta voimakas käsitekokoelma

Purran mukaan maahanmuuttoa kannustava ideologia, monikultturismi ja globalismi perustuvat julistuksellisuuteen ja epäselvään kieleen. Abstraktit ja pinnalliset käsitteet ja muotoilut muuttuvat voimakkaiksi jatkuvan toiston avulla. Tällaisista rakentuu myös GCM-sopimus.

– Toistoa suorittavat oikeamieliset poliitikot, kansalaisjärjestöt, poikkikansalliset ja hallitustenväliset elimet, liberaali media ja valtava oikeustoimijoiden joukko, kuten pakolaislakimiehet ja ihmisoikeusaktivistit. Pelkkä tarpeeksi kovaa huutava kansalaisjärjestö- ja mediakenttä saa Suomessa polvilleen niin maahanmuuttoviraston kuin sisäministeriönkin. GCM tuo näille toimijoille huomattavasti vipuvoimaa suoraan korkeimmalta kansainväliseltä tasolta, Purra sanoo.

Myös kielteisen päätöksen saaneet jäävät maahan

GCM-sopimuksen merkittävin sisältö liittyy siihen, että se esittää niille kehitysmaista saapuville ihmisille, jotka eivät saa kansainvälistä suojelua, samoja oikeuksia kuin suojeluaseman saaneilla on.

– Kaikki rajojemme yli saapuvat halutaan nähdä ”yhtä tärkeinä”, riippumatta siitä, mitä turvapaikkaselvityksestä ilmenee. Kielteisellä turvapaikkapäätöksellä ei tässä ajatuksessa ole mitään merkitystä, Purra korostaa.

– Oikeasti kielteinen turvapaikkapäätös on jo nyt menettänyt merkityksensä. Kielteisen päätöksen saaneita ei haluta palauttaa, heille halutaan antaa työlupa, heitä kutsutaan ”paperittomiksi”, joille taas täytyy antaa lukuisia oikeuksia ja palveluita ja niin edelleen.

Suomelle haitallinen maahanmuutto lisääntyy

Purran mielestä Suomen ei pitäisi missään nimessä hyväksyä GCM-sopimusta eikä mitään muutakaan kansainvälistä tai globaalia instrumenttia, joka koskettaa kansallista maahanmuuttopolitiikkaa.

– On surullista, että tällainen asia näyttää menevän Suomessa läpi seremoniallisesti, ilman että asiasta on edes keskusteltu parlamentaarisella tasolla.

GCM-sopimus on tarkoitus hyväksyä Marokon Marrakechissa joulukuun alussa.

– Kokouksen jälkeen meidän velvollisuuttamme hyväksyä maahanmuuton konkreettisia seurauksia on taas hieman vaikeampi kyseenalaistaa, Purra toteaa.


https://www.suomenuutiset.fi/poliittine ... itiikkaan/

Virolaiset menevät jupisten Marrakechiin allekirjoittamaan GCM-sopimuksen:

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/26581 ... -haukutaan
possu
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Marras 30, 2018 5:20 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja possu »

ReissuLasse kirjoitti:Saisinko linkin valheinformaation määritelmään? Ilmeisesti jotain valhetta suurempaa kyseessä.
No ei tietenkään poliisi tutki tätä sopparia ja ei edes liity mitään rikollista. Mut hei, tää on maan johtavien politiikka ja maahanmuutto foorumi niin kuuluu vähän niinku asiaan.
Moni asia saa selityksensä jos maata johdetaan tämän palstan käyttäjien toimesta. Sijaitseeko pääministerin virka-asunto Hesperian mielisairaalassa?

Tämä sopimushan on hyvä, vaikka muutama kelamasseistaan huolestunut syrjäytynyt käykin sopimusta vastaan kamppanjaa.
Rubiskreebeli
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Jos nyt lähdetään liikkeelle siitä väitteestä, että tämä ei velvoita mitään instanssia mihinkään niin kysymykseni kuuluu: miksi sen eteen jaksetaan nähdä vaivaa ollenkaan? Miksi sellaista ollaan edes tekemässä? Tämä todistaa jo sen, että tällä on merkitystä ja myös sen, että kaikki jotka väittävät, ettei sillä ole mitään merkitystä ja sitovuutta haluavat kovasti että se toteutuu.

Ei jatkoon.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7420
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

possu kirjoitti:Mitä rikosta poliisi tutkii tässä GCM-sopimuksessa? Vai onko rikosta tapahtunut laisinkaan?
Aloitin ketjun "Politiikka"-osiossa, mutta en ajatellut sen pomppaavan "Ajankohtaista - Juuri Nyt"-ketjuun, vaikka aihe onkin erittäin ajankohtainen.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7420
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Rubiskreebeli kirjoitti:Jos nyt lähdetään liikkeelle siitä väitteestä, että tämä ei velvoita mitään instanssia mihinkään niin kysymykseni kuuluu: miksi sen eteen jaksetaan nähdä vaivaa ollenkaan? Miksi sellaista ollaan edes tekemässä? Tämä todistaa jo sen, että tällä on merkitystä ja myös sen, että kaikki jotka väittävät, ettei sillä ole mitään merkitystä ja sitovuutta haluavat kovasti että se toteutuu.

Ei jatkoon.
Missään vaiheessa ei ollut tarkoitus esitellä sopimusta kansalaisille, vaan se oli tarkoitus hyväksyä automaattisesti nykyisen hallituksen toimesta ilman vastaväitteitä. Sopimuksen noustua esiin useissa vastamedioissa, Perussuomalaisten puututtua siihen ja usean maan erottua sopimuksesta, niin se sai vähän huomiota, mutta mitenkään laajemmin sitä ei ole haluttu noteerata tai kertoa sen sisällöstä. Samoin aihetta ei ole haluttu käydä läpi kansanedustajien keskuudessa, vaan se vain halutaan mennä allekirjoittamaan, vaikka ei ole virallisesti mitään vaikutusta mihinkään.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7420
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Itse sopimuksesta on monenlaista näkemystä eli joko se ei ole tarpeeksi sitova tai sitten se on liiankin sitova. Kapulakieli kuullostaa enemmänkin manifestiltä kaikenlaisen maahanmuuton puolesta, varsinkin pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tulemisen puolesta länsimaihin. Tarkoituksena on myöskin käsitteiden hämärtäminen eli ei olisi mitään ns. laitonta maahanmuuttoa.

Hyvin usein nämä sopimukset yhdistetään vasemmistolaispiireihin, mutta tässäkin puhutaan paljon talouseliitistä, joka ajaa sopimusta saadakseen palkkoja alemmaksi. Toisaalta samaan aikaan ajetaan valtavasti kehitysapumäärärahojen määrän kasvattamista.

Sitten on olemassa nämä salaliittoteoriat, joiden mukaan väestö halutaan vaihtaa Euroopassa. Tämä salaliittoteoria tuntuu vain saavan entistä enemmän todellisuuteen pohjaavia muotoja, kun monissa Euroopan kaupungeissa aletaan puhumaan yli 50%:n maahanmuuttajaväestöstä. Ehkäpä tämä väestö äänestää sopivia poliitikkoja tai ei ole kovinkaan kiinnostunut mistään "oman maan etu tärkein"-ajattelusta.
Papa Legba
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1308
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

Kannattaa lukea.

Norjan ja Ruotsin journalistiliitot kritisoivat maidensa hallitusten aikeita liittyä YK:n GCM-siirtolaisuussopimukseen

Sopimustekstissä muun muassa vaaditaan edistettäväksi “tiedotusvälineiden, myös internet-perustaisten tiedotusvälineiden, riippumatonta, objektiivista ja laadukasta uutisointia muun muassa lisäämällä media-ammattilaisten tietoisuutta siirtolaisiin liittyvistä kysymyksistä ja terminologiasta ja kouluttamalla heitä, investoimalla eettisiin uutisointistandardeihin ja eettiseen mainontaan ja lopettamalla julkisen rahoituksen tai aineellisen tuen tiedotusvälineiltä, jotka järjestelmällisesti edistävät suvaitsemattomuutta, muukalaisvihaa, rasismia ja muita siirtolaisiin kohdistuvan syrjinnän muotoja …”.

https://www.kansalainen.fi/norjan-ja-ru ... pimukseen/
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.facebook.com/officialsebast ... 265662053/
Huhtasaari kysyy ja Soini on vastailevinaan.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1403
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Kumman tämä Soini nyt tekee; allekirjoittaa vai ei allekirjoita?
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Sverdlov kirjoitti:Kumman tämä Soini nyt tekee; allekirjoittaa vai ei allekirjoita?
Ainakin 20 maata on jo kieltäytynyt allekirjoittamasta sopimusta
(USA, Unkari,Itävalta Bulgaria,Puola, Israel,Viro,Tšekki,Kroatia, Slovenia,Slovakia ,Venäjä,Kiina,Korea,Japani,Belgia,Tanska,Italia,Sveitsi,Australia)
Soini tuskin malttaa olla panemasta nimeään alle koska maahanmuutto ja isot massit kyseessä. :lol:
Taitaa tämä GCM- sopimus kuolla omaan mahdottomuuteensa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Suomalaiset, munattomat pässit allekirjoittavat mitä YK haluaa...haluavat olla mukamas humanitäärisiä, eli "sisäsiistejä" ja vielä tulevat noudattamaan "suosituksia" kun muistelevat ylpeänä maksaneensa sotakorvauksetkin (niitä piruuksissaan vaatineelle Neuvostoliitolle. Bolsut nauroivat Suomalaisille idiooteille, antoivat ensin turpaan ja vaativat siitä korvaukset 8) )... Mitähän ylpistelemistä tyhmyydessä on? Soini allekirjoittaa, ja samalla uloskirjoittaa itsensä ja siniset Suomen politiikasta. Ministerin salkun kantaminen näyttää katkaisevan selkärangan jokaiselta. :roll:
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7420
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Sverdlov kirjoitti:Kumman tämä Soini nyt tekee; allekirjoittaa vai ei allekirjoita?
Tietenkin allekirjoittaa. Ei tähän voi vaikuttaa, kun Suomen koko hallitus presidenttiä myöten on aloitteen taustalla ja Perussuomalaisia lukuunottamatta kaikki oppositiopuolueet. Sama tilanne on odotettavissa jatkossa.

Toki sopimuksen käytännön vaikutukset voivat näkyä vasta vuosia myöhemmin. Luultavasti tähän aina vedotaan ja sen katsotaan velvoittavan, kun halutaan hyväksyä jotain muuta lakia maahanmuuton lisäämiseksi.

Varsinkin valtaosa Suomen eduskuntapuolueista on sitä mieltä, että Suomeen pitäisi saada lähi-itäläistä ja afrikkalaista maahanmuuttoa samaan tahtiin Ruotsin mallin mukaisesti. Muuten ei nouse talous ja Suomi ei profiloidu kehitysmaiden auttajamaana.
DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

holmesin haamu kirjoitti:
Rubiskreebeli kirjoitti:Jos nyt lähdetään liikkeelle siitä väitteestä, että tämä ei velvoita mitään instanssia mihinkään niin kysymykseni kuuluu: miksi sen eteen jaksetaan nähdä vaivaa ollenkaan? Miksi sellaista ollaan edes tekemässä? Tämä todistaa jo sen, että tällä on merkitystä ja myös sen, että kaikki jotka väittävät, ettei sillä ole mitään merkitystä ja sitovuutta haluavat kovasti että se toteutuu.

Ei jatkoon.
Missään vaiheessa ei ollut tarkoitus esitellä sopimusta kansalaisille, vaan se oli tarkoitus hyväksyä automaattisesti nykyisen hallituksen toimesta ilman vastaväitteitä. Sopimuksen noustua esiin useissa vastamedioissa, Perussuomalaisten puututtua siihen ja usean maan erottua sopimuksesta, niin se sai vähän huomiota, mutta mitenkään laajemmin sitä ei ole haluttu noteerata tai kertoa sen sisällöstä. Samoin aihetta ei ole haluttu käydä läpi kansanedustajien keskuudessa, vaan se vain halutaan mennä allekirjoittamaan, vaikka ei ole virallisesti mitään vaikutusta mihinkään.
1995 äänestettiin Suomessa EU:n liittymisestä. Rahaliitosta piti äänestää erikseen. Näin ei kuitenkaan tehty, vaikka 1995 noin kansalaisille väitettiin. Kansalaiset eivät taas muista, kun kultakalojen muisti.

Soini kertoo, ettei mitään allekirjoiteta, mutta on ensimmäisenä kynä kädessä hillotolpalla. Paskaa puhuva ja moraaliton takinkääntäjä. Kuten hyvin suuri osa kaltaisistaan eli ministereistä ja ammattipolitiikoista.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.
Kepardi73
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Elo 02, 2017 12:18 am

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja Kepardi73 »

Tiistaina 4.12.2018 ulkoministeriölle luovutettiin 916 sivuinen ja yli 37 tuhatta nimeä sisältänyt adressi. Luovutustilaisuudesta on video:

https://www.youtube.com/watch?v=nJCHivT9WcE&

Adressihan ei estä sopimuksen voimaantuloa, mutta nimien kerääminen ja tätä kautta asian tuominen julkisuuteen on johtanut siihen, että perussuomalaiset ovat lähteneet aktiivisesti toimimaan GCM-sopimusta vastaan. Erityisesti Ville Tavio, joka teki oikeuskanslerille valituksen siitä, ettei sopimuksen allekirjoittamista ole käsitelty eduskunnassa. Oikeuskansleri antaa ratkaisunsa maanantaina, sopimus olisi määrä hyväksyä tiistaina, nyt on pidettävä peukkuja sille, että homma kaatuisi menettelytapavirheeseen. Eduskuntakäsittelyä kun ei enää ehditä järjestää ennen tiistaita 11.12.2018.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: GCM-sopimus tulee ja kansalle ei kerrota mitään

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:YK:n siirtolaisuusasiakirjan vastustajat ja puolustajat nujakoivat Kanadassa

Julkaistu: 9.12. 1:36

Mellakkapoliisi erotti joukot toisistaan pian mielenosoituksen alettua.

Kanadassa Ottawassa YK:n siirtolaisuusasiakirjaa vastustavat mielenosoittajat ovat nujakoineet asiakirjan puolustajien kanssa.

Parlamettitalon edustalle kokoontui parisataa asiakirjan vastustajaa ja satakunta puolustajaa, jotka mellakkapoliisi erotti toisistaan pian mielenosoituksen alettua.

Siirtolaisuusasiakirja on YK:n laatima maahanmuuton ja siirtolaisuuden ohjeistus, jolla pyritään kohti parempia siirtolaisuuden muotoja.

Asiakirja ei velvoita YK:n jäsenmaita mihinkään. Esimerkiksi Suomen ulkoministeriö luonnehtii sitä puiteasiakirjaksi, josta jäsenmaat voivat itse valita toimenpiteitä ja tavoitteita.

STT - AFP
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005926600.html

Paremmat siirtolaisuuden muodot...
????? ?? ??????.
Vastaa Viestiin