Suomessa vakava seksihätätila

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 755
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Suomessa vakava seksihätätila

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

dinz kirjoitti: Voisiko olla, että ne villieläimet jotka sieltä tulevat eivät vaan yksinkertaisesti kunnioita lapsia, naisia tai Suomen lakia?
No näinhän se juuri on.
Ja lisäksi kun eivät ole tottuneet näkemään naisia muuten kuin kaapu päällä niin pakkohan se nyt on päästä vähän raiskailemaan kun näkyy paljasta pintaa. Tai vain muodot toppapuvunkin läpi.
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2504
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Suomessa vakava seksihätätila

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Talteen ennenkuin häviää uutisista rasistisena

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c264 ... 2fc9d0d473
Irakilaisten osuus peräti 12 prosenttia Suomessa vuonna 2017 tehdyistä raiskauksista

Tänään klo 12:35

Poliisin ja Tilastokeskuksen tilastot kertovat, että tietoon tulleista raiskauksista peräti 30 prosenttia on ulkomaalaisten tekemiä. Irakin lisäksi maana korostuu Afganistan.

Oulun Lapsiin kohdistunut seksuaalirikosaalto järkyttää suomalaisia. Poliisi tutkii kolmea tapausta. Kaikissa tapauksissa uhrina on alle 15-vuotias tyttö.

Oulun raiskausringin jäsenet ovat ulkomaalaisia, jotka ovat tulleet aikanaan Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Kahdeksasta vangitusta kaksi on saanut Suomen kansalaisuuden.

395 tapausta tänä vuonna
Iltalehti pyysi poliisihallitukselta uusimmat tiedot tiedot ulkomaalaisten tekemistä epäillyistä seksuaalirikoksista. Rikosnimikkeet ovat törkeä raiskaus, raiskaus, raiskauksen yritys, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys.

Marraskuun loppuun mennessä tapauksia oli 395 kappaletta, kun koko viime vuoden luku oli 416. Vuonna 2015 poliisi kirjasi 440 epäilyä.

Vielä kymmenen vuotta sitten lukema oli 180, joten tapausten määrä on yli kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

– Tätä tilastoa saattaa vääristää se, että tekojen lukumäärä ei välttämättä ole sama kuin uhrien lukumäärä. Eli tutkinnassa saattaa paljastua esimerkiksi, että lapsiin tai puolisoon kohdistuneita tekoja on ollut useita pidemmän ajan kuluessa, poliisitarkastaja Pekka Heikkinen poliisihallituksesta taustoittaa.

”Totta kai pitää olla huolissaan”
Lisäksi Iltalehti sai poliisilta viime vuoden tilaston, jossa on laskettu ulkomaan kansalaisten osuus kaikista niistä seksuaalirikoksista, joissa rikoksesta epäilty tiedetään. Ulkomaalaisten osuus oli 23,5 prosenttia. Tapauksia, joissa tekijä tiedetään, oli viime vuonna 2 418. Kaikkiaan epäiltyjä seksuaalirikoksia kirjattiin viime vuonna 3 343 kappaletta.

Kun tarkastellaan pelkästään raiskausrikoksia, ulkomaalaisten osuus (tekijä tiedossa, 911 tapausta) nousee vajaaseen 29 prosenttiin. Kaikkiaan raiskausrikosepäilyjä oli 1 271 viime vuonna.

Korkeita prosentteja, mitä tavallisen kansalaisen pitäisi tästä ajatella?

– Totta kai se on asia, josta pitää olla huolissaan eikä siitä mihinkään pääse, että nyt syyttävä sormi osoittaa tiettyihin kansalaisryhmiin, jotka ovat yliedustettuina. Se on sitten kriminologien ja kriminaalipoliitikan välistä keskustelua, että miksi näin on, poliisitarkastaja Heikkinen sanoo.

Tilastokeskuksen mukaan ulkomaan kansalaisten osuus oli vuoden 2017 lopussa 4,5 prosenttia koko väestöstä.

Heikkinen korostaa toistamiseen, etteivät poliisin tilastot ole koko totuus.

– Kun rikosilmoitus on tehty, sinne kirjataan kaikki (epäilyt). Kun tutkinta etenee, niitä muokataan ja muutellaan. Sitten ovat vielä syyttäjän ja tuomioistuinten tilastot ja ne näyttäytyvät ihan eri näköisiltä.

Tilastokeskus: 2 238 seksuaalirikosta 2017
Yliaktuaari Kimmo Haapakangas Tilastokeskuksesta laati Iltalehden pyynnöstä tilaston, jossa seksuaalirikokset on jaoteltu kansalaisuuden mukaan.

Tilastokeskuksen aineistoon on poimittu selvitettyihin rikoksiin syylliseksi epäillyt. Tilastokeskuksenkin tilasto on poliisin tilaston tapaan epätarkka siinä mielessä, että epäilty voi esiintyä taulukossa useita kertoja samasta tai eri rikoksesta.

Epäillyt on tilastoitu sille vuodelle, jona poliisi merkitsee rikoksen selvitetyksi. Eli jos rikos on tapahtunut 2016 ja se selvitetään 2017, epäilty tilastoidaan vuodelle 2017.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa tehtiin viime vuonna 2 238 seksuaalirikosta. Ulkomaalaisten osuus oli 529, mikä on 26,3 prosenttia kokonaismäärästä.

Raiskauksia (raiskaus, törkeä raiskaus, raiskaus 3. mom) kirjattiin 938 kappaletta. Siitä ulkomaalaisten osuus oli 30,5 prosenttia.

Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä (lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö) tilastoitiin viime vuonna 752 kappaletta. Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ulkomaalaisten tekijöiden osuus oli 17,7 prosenttia.

Irakilaiset omissa lukemissaan
Irakilaiset esiintyvät tilastossa täysin omissa lukemissaan. Heille kirjattiin viime vuonna 199 seksuaalirikosta, mikä on peräti 8,9 prosenttia kaikista Suomessa tilastoiduista seksuaalirikoksista.

Raiskaustilastossa irakilaisten osuus oli 11,9 prosenttia.

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön osalta irakilaisten osuus oli 7 prosenttia.

Suomeen saapui runsaasti irakilaisia turvapaikanhakijoita 2015.

Irakilaisten suuri alttius rikoksiin näkyy myös rikosseuraamuslaitoksen tilastoista. Suomen vankiloissa oli 1.5.2017 yhteensä 555 ulkomaista vankia. Heistä 75 oli irakilaisia. Enemmän oli vain virolaisia vankeja (111).

Irakilaisten jälkeen seuraava ryhmä seksuaalirikostilastossa on afganistanilaiset. Heidän osuutensa oli viime vuonna 1,9 prosenttia kaikista seksuaalirikoksista ja 2,3 prosenttia raiskauksista.

Suurta eroa ei ole siinä, onko epäillyllä Suomessa kotikunta vai ei. Esimerkiksi turvapaikanhakijalla ei kotikuntaa ole. Irakilaisten 199 tapauksesta 91 kirjattiin heille, joilla ei ole kotikuntaa. Afganistanilaisista 28:lla oli kotikunta ja 15 oli ilman kotikuntaa.

Kun katsotaan kaikkia seksuaalirikoksia, niin määrällisesti irakilaisten ja afganistanilaisten jälkeen tulevat tasalukemissa romanialaiset ja virolaiset (1,25 %), somalit (0,98 %) ja turkkilaiset (0,89 %).

Tilastokeskuksen aineistoon on poimittu selvitettyihin rikoksiin syylliseksi epäillyt.

Tilastokeskuksen tilasto on poliisin tilaston tapaan epätarkka siinä mielessä, että epäilty voi esiintyä taulukossa useita kertoja samasta tai eri rikoksesta.

Prosentit pysyvät korkealla vakioinnista huolimatta
Seksuaalirikoksiin syyllistyvät ovat pääosin miehiä. Tilastokeskuksen erittelyssä ei ole huomioitu sukupuolta eikä ikää.

Puhuttaessa ulkomaalaisten tekemistä seksuaalirikoksista esiin nousee usein se, että heidän osuudestaan syntyy väärä kuva, koska miesten ja erityisesti nuorten miesten osuus esimerkiksi Irakista tai Afganistanista Suomeen tulleista on suuri ja heidän sosiaalinen asemansa on heikko.

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos (nykyinen Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti) julkaisi 2014 ”Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä” -tutkimuksen. Sen mukaan iän ja tulojen vakiointi alensi Afrikasta ja Lähi-idästä muuttaneiden rikollisuustasoa 35 prosenttia.

Mutta sosiodemografisten tekijöiden vakioinnin jälkeenkin Afrikasta ja Lähi-Idästä kotoisin olleiden miesten raiskausrikollisuuden taso oli edelleen kymmenkertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden.

Lisäksi seitsemän muun maahanmuuttajaryhmän rikollisuustaso jäi tilastollisesti merkittävästi syntyperäisiä suomalaisia korkeammaksi.

Tutkimuksen tekoon osallistunut yliopistotutkija Martti Lehti Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutista kertoo Iltalehdelle, että uudempaa tutkimustietoa ei Suomesta ole saatavilla
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Vastaa Viestiin