Lapsiasiavaltuutettu Kurttilan taksimatkat ja tempaukset

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Lapsiasiavaltuutettu Kurttilan taksimatkat ja tempaukset

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Nyt on semmonen nilkki virassa ettei toista löydy. Veronmaksajien rahoilla SDP:n pikkujouluihin juomaan siideriä lasten oikeuksien päivän sijaan. Lisäksi lapsiasiavaltuutettu Kurttila on ollut täysin hiljaa Oulun muslimimiesten pedofiiliraiskausringistä. Lapsiasiavaltuutettu!

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005933187.html

Onko tämä viranhoitoa? Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivän ja lähti demarivetoisen eläkeläisjärjestön pikkujouluihin veronmaksajien rahoilla

Kuva

Julkaistu: 14.12. 21:26

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on tehnyt 49 virkamatkaa vuodessa. Taksikohua hän harmittelee lähinnä henkilökuntansa puolesta.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila väittää, ettei Uutissuomalaisen jutusta noussut kohu hänen taksimatkoista harmita henkilökohtaisesti. Mutta harmittaa silti – henkilökunnan puolesta.

– Harmittaa niiden ammattilaisten puolesta, jotka minun työni suunnittelevat ja kalenteroivat, Kurttila sanoo.

Kohussa on kyse Kurttilan taksilaskuista syys–marraskuussa. Pirssikyydit maksoivat veronmaksajille kolmessa kuukaudessa noin 5 000 euroa.

Yksi Kurttilan kohureissuista tapahtui marraskuussa, kun lähti Helsingistä Äänekoskelle paikallisen demarivetoisen eläkeläisjärjestön pikkujouluihin. Samana iltana Helsingissä olisi ollut lapsen oikeuksien ajankohtaispäivä. Tämäkin reissu meni veronmaksajien piikkiin. Herää kysymys, oliko tämä ratkaisu lapsiasiavaltuutetulle oikeanlaista viranhoitoa.

Miksi on tärkeää, että lapsiasiavaltuutettu tapaa eläkeläisiä ja juuri demareita?
– Minun toimistoni on joka päivä läsnä monenlaisissa tilaisuuksissa. Lapsiasiavaltuutettu ei ole yksin vaan minun toimistossani on maan parhaita asiantuntijoita, jotka ovat moniin tilanteisiin paljon parempia ja soveltuvampia kuin allekirjoittanut, Kurttila perustelee valintaansa.

– Olen kummeksunut sitä, että ikäihmisten tilaisuuteen osallistuminen ei olisi lapsen asioiden kannalta tärkeää. Se huolestuttaa, sillä ikäihmisillä on valtava tehtävä tässä yhteiskunnassa vielä edelleen lasten ja perheiden tukena. Heistä moni on isovanhempia, heistä moni myös kantaa mukanaan niitä raskaitakin kokemuksia omasta perheestään tai jopa rikkoutuneista suhteistaan omiin lapsiinsa ja sitä kautta lapsenlapsiin.

Aivan. Hyvin tiedetään, että demareiden kannatus lepää paljon ikäihmisten varassa ja olet ehdolla Keski-Suomessa…
– Ihmiset eivät ole niin mitättömiä tai heitä tulisi aliarvioida niin paljon, etteikö heillä olisi myös omaa arviointikykyä. Ei kysymys ole sosiaalidemokraateista tai keskustalaisista tai kokoomuslaisista, kyllä kysymys on suomalaista, joita minä ensisijaisesti tapaan ja sen jälkeen on vasta etuliitteitä.

Eli kyse ei ollut vaalityöstä?
– Kun minut sinne kutsuttiin, en ollut edes ehdolla.

Oletko tehnyt yhtään vaalityöhön liittyvää matkaa lapsiasiavaltuutetun piikkiin?
– Se, millä tavalla itse ajattelee, ei ole aina se, mitä ulkopuolelta koetaan. Mutta oma arvioni on hyvin vahva, että kun tästä toimistosta kalenteriin jotain tulee, niin se on tätä viranhoitoa ja juuri sitä. Tätä samaa täytyy kysyä niiltä vasemmistoliiton, vihreiden, keskustan, RKP:n tilaisuuksien järjestäjiltä, joissa olen ollut puhumassa. Heidän käsitys voi olla se, että he ovat olleet järjestämässä tilaisuuksia, jossa he pyrkivät löytämään myös kannattajiaan, mutta jokaiseen tilaisuuteen, muun muassa Järvenpään keskustanaisten hienoon tilaisuuteen tänä syksynä osallistuin siksi, että he kutsuivat, ja sellaisenaan sekin kohtaaminen oli tärkeä. Toisin sanoen menen sinne, minne kutsu käy.

”Matkustaminen on aina myös työaikaa”
Kurttila korostaa reissaamistaan lisääntyneellä kysynnällä. Kurttilan mukaan ihmiset ovat yhä enemmän huolissaan muun muassa lastensuojeluun ja kasvatukseen liittyvistä asioista, mikä on lisännyt yhteydenottojen määrää.

IS:lle Kurttila esittelee yksityismenoistaan siivottua kalenteriaan syksyn ajalta. Minuuttiaikataulut ovat tiukat käytännössä lähes päivittäin.

Kun ehtiminen paikasta A paikkaan B on hankalaa, pitää tehdä valintoja. Kurttila teki omansa jo aloittaessaan virassaan viisi vuotta sitten.

– Loimme silloin työsuojeluohjelman, johon halusin kirjata, että matkustamme mahdollisimman vähän kuormittavalla tavalla. Itselleni juuri työhyvinvointi ja henkilöstön hyvinvointi on tärkeää.

Siksi taksi on erittäin usein Kurttilan menopeli.

– Itse olen tehnyt sen valinnan, että matkustaminen on aina myös työaikaa. Eli kun olen matkalla, teen töitä. En ole itse viiden vuoden aikana ajanut metriäkään autoa.

– Ajattelen myös niin, että kun työntekijä ei hyödy taksilla matkustamisesta, se on myös eettinen tapa. Jos kysymys olisi siitä, että on paljon esimerkiksi kilometrikorvauksia, niin näkisin siinä selvästi ongelmaa.

Kurttilan työaika jakautuu karkeasti kolmeen osaan: työpäiviin lapsiasiavaltuutetun toimistossa Jyväskylässä, sivutoimistossa Helsingissä ja tien päällä. Kurttila laskee tehneensä pidemmälle ulottuneita virkamatkoja vuoden aikana 49.

Tässä kohtaa Kurttila röyhistää jo rintaansa. Moinen reissaaminen on raskasta ja vaatii tietysti myös sitä tarkkaa suunnittelua. Taksikohukin tuntuu jo melkein voitolta.

– Tokkopa olisi tullut sitten muuten tietoon, millainen tämä lapsiasiavaltuutetun kalenteri on tai kuinka moni muu 49 virkamatkaa tässä maassa tekee tiettömillekin teille, lapsia, perheitä ja ammattilaisia tavatakseen. Saa tulla viivalle vertailemaan!

Taksikuskit ovat Kurttilalle mieleen. Takapenkillä Kurttila voi rauhassa soitella arkaluonteisiakin työpuheluita, sillä taksikuskeja koskee vaitiolovelvollisuus. Ja jos aikaa on muulle rupattelulle, Kurttila saa usein taksikuskeilta ”arjen ymmärrystä”.

– Itselläni on ollut paljon niitä tilanteita, joissa meidän taksiautoilijat ovat paljon ymmärtämässä ja tunnistamassa niitä asioita, jotka yhtäkkiä ovat myös minun maailmassa läsnä. Lukemattomat kerrat olemme puhuneet muun muassa tän maan päihdeongelmista, julkisen liikenteen tilasta, lasten koulukuljetuksista, monista aiheista, joille annan arvoa.

Otsikkoa selkeytetty
-NILS-
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Tässäkin ilmenee hyvin Suomessa jo koko Suomen historian ajan vaikuttanut korruptio. Valtion virkaan ei ole nimitetty pätevintä henkilöä ajamaan lasten asioita vaan sopivin mielenmaisemaltaan ja puoluetaustaltaan.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja Silli »

John Kimble kirjoitti: ...mutta jokaiseen tilaisuuteen, muun muassa Järvenpään keskustanaisten hienoon tilaisuuteen tänä syksynä osallistuin siksi, että he kutsuivat, ja sellaisenaan sekin kohtaaminen oli tärkeä. Toisin sanoen menen sinne, minne kutsu käy.
Onko todellakin niin, että vielä 2010-luvun lopussakin Suomen ainoan lapsiasiavaltuutetun ydintehtävä on reissata pitkin Suomea erilaisissa kohtaamisissa? Ja vieläpä mennen "sinne, minne kutsu käy"? Eiköhän Kurttilankin pitäisi jo ottaa digiloikka ja päivittää työajan käyttö vastaamaan nykyajan tarpeita? Tulokset voisivat olla tehokkaampia, jos Kurttila pyrkisi yksittäisten kahvitilaisuuksien sijasta vaikuttamaan mm. median kautta, suoraan poliitikkoihin ja päättäjiin sekä tekemällä toimistonsa nettisivuille esimerkiksi vlogeja ajankohtaisista aiheista. Kahvikekkereillä voitaisiin Kurttilan live-tapaamisten sijaan esittää vaikkapa näitä lyhyitä vlogi-kuulumisia tai Kurttila voisi ottaa pitkin Suomenniemeä järjestettäviin live-kohtaamisiin vaikka ihan reaaliaikaisen kontaktin videopuhelun avulla.
John Kimble kirjoitti: Kurttila korostaa reissaamistaan lisääntyneellä kysynnällä. Kurttilan mukaan ihmiset ovat yhä enemmän huolissaan muun muassa lastensuojeluun ja kasvatukseen liittyvistä asioista, mikä on lisännyt yhteydenottojen määrää.
Voi hyvät hyssykät sentään. Käsittämätön kaupparatsu, kun ei osaa pitää yhteyttä eri tahoihin muulla tavalla kuin taksilla paikan päälle karauttamalla.
John Kimble kirjoitti: IS:lle Kurttila esittelee yksityismenoistaan siivottua kalenteriaan syksyn ajalta. Minuuttiaikataulut ovat tiukat käytännössä lähes päivittäin.
** **
– Loimme silloin työsuojeluohjelman, johon halusin kirjata, että matkustamme mahdollisimman vähän kuormittavalla tavalla.
** **
– Itse olen tehnyt sen valinnan, että matkustaminen on aina myös työaikaa. Eli kun olen matkalla, teen töitä. En ole itse viiden vuoden aikana ajanut metriäkään autoa.
** **
Kurttilan työaika jakautuu karkeasti kolmeen osaan: työpäiviin lapsiasiavaltuutetun toimistossa Jyväskylässä, sivutoimistossa Helsingissä ja tien päällä
Kuules Kurttila. Aivan varmasti voisit valintoja tekemällä saada työaikasi huomattavasti nykyistä tehokkaampaan käyttöön ja toimistosi hiilijalanjälkeäkin siinä samalla pienennettyä. Vinkkejä kerroin jo edellä. Töitä voi tehdä myös toimistolla ja sinulla on niitä jopa kaksi!

Eräs suomalainen virkamies kuvasi eurooppalaisille kollegoilleen omaa maantieteellistä toimialuettaan sanomalla totuudenmukaisesti, että "se on suurempi kuin Belgia". Kyse on alueesta, joka kattaa viisi Suomen nykyisistä maakunnista, joita on kaikkiaan 18+1. Eurooppalaisten mielestä kyseinen alue on niin järjettömän suuri, ettei töitä kannata tehdä paikan päälle reissaten paitsi niinä harvoina hetkinä, kun paikan päälle menemiseen on todella hyvät perustelut. Työt hoidetaan siis pääosin toimistosta käsin nykyaikaisia teknisiä työkaluja käyttäen.

Kurttilan lähtölaskenta vaikuttaa alkaneen - eikä hetkeäkään liian aikaisin.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Itse olen tehnyt sen valinnan, että matkustaminen on aina myös työaikaa. Eli kun olen matkalla, teen töitä. En ole itse viiden vuoden aikana ajanut metriäkään autoa.
Muille kuin viranomaisille työmatka on työmatka. Ei silloin voi rupatella taksikuskin kanssa ja päivitellä twitteriä ja ottaa selfietä instaan. Ja mikä tuota itsekeskeistä narsistia estäisi menemästä bussilla, tai junalla? Korvatulpat vaan kiinni kuten muutkin kansalaiset, ettei muiden ihmisten elämä häiritse.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Berlin
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja Berlin »

Just tyypillinen demari (tai mika tahansa muu) poliitikko.

Loistavaa kun iltapäivälehdet ovat ottaneet hampaisiinsa. Ei tule pääsemään eduskuntaan. Kusinen omaneduntavoittelija. Kuvottava tyyppi.
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

Papa Legba
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1305
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

Kurttila on yksi saatanan kusipää demari noin hillitysti sanottuna.

Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Edelleenkään lapsiasiavaltuutettu Kurttila ei ole kommentoinut yhtään mitään Oulun raiskaustapauksesta jossa uhreina alaikäisiä lapsia, nuorin jopa 10-vuotias. Tärkeämpää sen sijaan on ajella ympäri Suomea taksilla, mm. SDP:n pikkujouluissa juomassa siideriä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005940424.html

Lapsiasiavaltuutettu teki 591 euron laskun ajamalla taksilla Oulusta Jyväskylään – katso koko lista Kurttilan taksimatkoista

Kuva
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoi IS:lle viime viikolla tekevänsä matkustaessa aina töitä. (KUVA: Terho Vuorinen)

Julkaistu: 19.12. 12:11 , Päivitetty: 19.12. 12:32

IS esittelee Kurttilan selvityksen kokonaisuudessaan.

Ilta-Sanomat pyysi saada nähtäväksi selvityksen, jonka lapsiasiavaltuutettu, SDP:n eduskuntavaaliehdokas Tuomas Kurttila antoi taksiajoistaan oikeusministeriölle.

Kurttilan selvityksen mukaan tammi–marraskuun taksiajoista kertyi veronmaksajille yhteensä 7 747 euron lasku.

Useimmiten Kurttila perustelee taksin käyttöä kiireellä sekä sillä, että julkisia liikennevälineitä ei ole ollut käytettävissä.

Julkisten liikennevälineiden puutteeseen Kurttila vetosi myös kalleimman taksiajonsa kohdalla, kun Kurttila hurautti 25. marraskuuta Oulusta Jyväskylään.

Kurttila puhui ensin Oulun tuomiokirkkoseurakunnan tilaisuudessa ja siirtyi sen jälkeen Jyväskylän työväentalolle puhumaan Valoa, ei väkivaltaa -tilaisuuteen.

339 kilometrin taksimatkasta kertyi 591,90 euron lasku. Oulusta pääsee Jyväskylään myös bussilla. Junakin kulkee Oulusta Jyväskylään yhdellä vaihdolla.

Lue lisää: IS kävi läpi lapsiasiavaltuutettu Kurttilan taksiselvityksen – tällaisia ajoja 7 747 euron lasku pitää sisällään

Ilta-Sanomat tiedusteli Kurttilalta, oliko taksin käyttäminen perusteltua myös kyseisen ajon kohdalla. Kysymykseen vastasi sähköpostilla Kurttilan hallinnollinen avustaja Pirkko-Liisa Rautio.

– Välimatka Oulusta Jyväskylään on haasteellinen. Kyseisenä päivänä bussi olisi lähtenyt klo 14.20 ja ollut Jyväskylässä klo 19.15. Junalla olisi päässyt klo 14.34 – 20.47 ja lentäen klo 14.25 – 00.30. Oulusta Jyväskylään ei ole suoraa lentoa, vaan vaihto tapahtuu Helsingissä, Rautio erittelee.

– Oulun tilaisuus päättyi klo 13.40 ja Jyväskylän tilaisuus alkoi klo 18.00. Ainoa mahdollisuus ehtiä Jyväskylään oli käyttää taksia. Auton vuokraaminen ei ole valikoimassa, Rautio sanoo.

Oikeusministeriö linjasi maanantaina, että Kurttilan taksimatkat liittyvät virkatehtäviin ja tilaisuuksiin, joihin osallistuminen kuuluu lapsiasianvaltuutetun itsenäiseen harkintaan.

Tarkastusjohtaja Kaisa Sistonen oikeusministeriön sisäisen tarkastuksen yksiköstä sanoi Ilta-Sanomille pitävänsä silti ”aika hankalana” sitä asetelmaa, että lapsiasiavaltuutettu on asettumassa ehdolle eduskuntavaaleissa.

Päivitys kello 12.30: Lisätty Pirkko-Liisa Raution tarkennus suoran lennon puutteesta ja auton vuokraamismahdollisuuksista.

Olli Waris
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Oulun tilaisuus päättyi klo 13.40 ja Jyväskylän tilaisuus alkoi klo 18.00. Ainoa mahdollisuus ehtiä Jyväskylään oli käyttää taksia. Auton vuokraaminen ei ole valikoimassa, Rautio sanoo.

Oikeusministeriö linjasi maanantaina, että Kurttilan taksimatkat liittyvät virkatehtäviin ja tilaisuuksiin, joihin osallistuminen kuuluu lapsiasianvaltuutetun itsenäiseen harkintaan.
Onko Kurttilalla itsellään nimissään auto? Selvittääkö joku? Ennenkin on työmatkoja tehty myös henkilökohtaisella kulkuneuvolla ja laskutettu kilometrit.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Lapsiasiavalt. Kurttila sivuutti lapsen oikeuksien päivä

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Täällä parjataan Kurttilaa, mutta minä teen poikkeuksen ja onnittelen!

Onnittelen ensiksi Kurttilaa ja taksikuskia siitä, että eturauhasvaivat tai kusihätä eivät vaivaa matkalla. Onnittelen myös siitä, että ajoon sattui taksi riittävän täydellä tankilla. Ilman näitä tekijöitä ei talvirajoitusten aikaan - ja ottaen huomioon, että sekä Oulun päässä että Äänekosken alueella on yhteensä kymmeniä kilometrejä 50 km/h rajoitettuja tietöitä - Oulun keskustasta päästiin Jyväskylän keskustaan ajassa alle 4 tuntia 20 minuuttia.

Mutta eiväthän nopeusrajoitukset toki voi ajaa lasten hyvinvoinnin edelle! Itse itsekkäänä freelancerina ajelin tuon välin viimeksi Suomessa käydessäni (itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla) hieman yli neljään tuntiin, mutta illalla, osalla matkaa ns. nilkka suorana - ja tuolla pätkällä ilman kusitaukoa Vaajakosken jälkeen. Tiukkaa teki.

Itse haukkuisin sihteerin, joka suunnittelee tuollaisen aikataulun. Onneksi on taksi.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lapsiasiavaltuutettu Kurttilan taksimatkat ja tempaukset

Viesti Kirjoittaja Silli »

USU: Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila suhasi kolmessa kuukaudessa yli 5 000 euron taksikulut

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilalle on kertynyt taksimatkoja syyskuun alusta marraskuun loppuun mennessä yhteensä 5 170 euroa, jos huomioon otetaan vielä kirjanpitoon laittamattomat kuitit, kertoo Uutissuomalainen.

Kurttila on kuljetuttanut itseään taksilla tänä aikana esimerkiksi Oulusta Jyväskylään 591,90 eurolla ja Helsingistä Harjavaltaan 500 eurolla.

Linja-automatkoja on samalta ajalta kertynyt vain 71,30 euroa ja junakuluja 678,54 euroa.

Kurttila on myös SDP:n eduskuntavaaliehdokas Keski-Suomen vaalipiirissä.

Marraskuun 16. päivä lapsiasiavaltuutettu kiirehti Jyväskylästä Äänekosken Kartanokievariin ja palasi sieltä Helsinkiin lentokoneella yhteensä 328,45 euron kuluilla. Taksikulut olivat yhteensä 112,60 euroa.

Kiirehtimisen syy oli demaritaustaisen eläkeläisjärjestön Keski-Suomen Eläkkeensaajien pikkujoulut, joihin Kurttila oli lupautunut puhumaan.

Kurttilan mielestä hänen taksin käyttönsä on yleistä, mutta aina harkittua ja työtehtäviin liittyvää. Taksin käyttö tuo ajansäästöä ja työhyvinvointia.

– Suomi on iso maa, ja tässä tehdään valtakunnallista, kansallista tehtävää. Toki se vaatii, että liikkuminen on sujuvaa ja nopeaa, Kurttila sanoo.

Lapsiasiavaltuutetun matkustusta säätelee myös oikeusministeriön hallinnonalan matkustusohje, taksia voidaan käyttää sen ollessa ”tarkoituksenmukaisin vaihtoehto”. Taksin käyttöön täytyy löytyä jokin peruste.

Oikeusministeriössä käytäntönä on erikoinen sääntö, jonka mukaan viraston päällikön matkakulut hyväksyy tämän sijainen, eli käytännössä Kurttilan alainen.

HELSINGIN UUTISET
12.12.2018 klo 05.30
https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... -yli-5-000

Huom! Alleviivaukset ja muut tekstinmuokkaukset Sillin tekosia.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lapsiasiavaltuutettu Kurttilan taksimatkat ja tempaukset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Lapsiasiavaltuutettu estää kriittiset kommentoijat Twitterissä

Käyttäjän estäminen Twitterissä saattaa olla virkavirhe.

SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi asettuneen lapsiasiavaltuutetun Tuomas Kurttilan toiminta sosiaalisessa mediassa herättää ihmetystä. Kurttila on estänyt häntä kritisoineita käyttäjiä Twitterissä.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kirjotti Twitterissä odottavansa toimenpiteitä rokotekattavuuden vahvistamiseksi eikä juhlallisia vetoomuksia. Hänen mukaansa ongelma-alueet on paikallistettava, vanhemmat kontaktoitava ja rokotteet ulotettava koteihin.

– Minä puolestani odotan lapsiasiainvaltuutetulta vähemmän narsistisia, vaalityöltä haiskahtavia kannanottoja – olipa kyseessä rokotukset tai lapset yleensä, entinen eduskunnan valiokuntaneuvos ja RAY:n hallintojohtaja Alpo Rivinoja kirjoitti Twitterissä ja jakoi Kurttilan kannanoton.

Entinen lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula kysyi Alpo Rivinojalta, blokeerasiko Tuomas Kurttila hänet Twitterissä tämän kommentin jälkeen.

– Näin pääsi käymään, Alpo Rivinoja vastasi.

– Minusta varsinainen uutinen on kuitenkin se, että nykyinen lapsiasiavaltuutettu blokeeraa entisen lapsiasiavaltuutetun. Luulisi erityisesti virkamiehellä olevan korkean kynnyksen takana, Rivinoja jatkoi.

Maria Kaisa Aula on entinen lapsiasiavaluutettu, jonka nykyinen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila blokkasi eli esti Twitterissä.

Aula kertoo kysyneensä, miten Kurttilan mielestä lapsiasiavaltuutetun riippumattomuus ja SDP:n kansanedustajaehdokkuus sopivat yhteen ja eikö Kurttilan pitäisi jäädä pois virasta.

Twitter-keskustelussa Juha Muilu kertoo kysyneensä eduskunnan oikeusasiamiehen kantaa asiasta.

– Hänen tulkintansa oli, että jos virassa oleva henkilö käyttää kyseistä tiliä viran viestintään (twiittaa työasioita), blokkaaminen on virkavirhe koska rikkoo julkisuuslakia. Pyysi tekemään kantelun jos käy näin, Juha Muilu kertoo.

Maria Kaisa Aula vastaa, että asia ei ole hänelle henkilökohtaisesti sellainen ongelma, että hän vaivaisi sillä oikeusasiamiestä.

Aula on keskustan entinen kansanedustaja ja Väestöliiton nykyinen puheenjohtaja.

Verkkouutiset / Suvi Hautanen
03.12.2018 klo 13:08
https://www.verkkouutiset.fi/lapsiasiav ... itterissa/

Huom! Alleviivaukset Sillin tekosia.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lapsiasiavaltuutettu Kurttilan taksimatkat ja tempaukset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Ei sitten herunut jatkopestiä lapsiasiainvaltuutettuna tälle jäbälle, ja varmasti hyvä niin. Hyvää demarielämää sitten vaan Tuomakselle.
Toimittaja soitti tylyt terveiset lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilalle - ”Infosi, ettei minua esitetä”

Hallitus nimitti uudeksi lapsiasiavaltuutetuksi professori Elina Pekkarisen.

Hallitus nimitti torstain istunnossaan uudeksi lapsiasiavaltuutetuksi professori Elina Pekkarisen.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) onnitteli Pekkarista viestipalvelu Twitterissä.

– Uudeksi lapsiasiavaltuutetuksi valittiin professori, VTT Elina Pekkarinen. Huipputason ammattilainen, paljon onnea tärkeään tehtävään Elina!, Häkkänen kirjoitti.

Nykyinen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila haki jatkokaudelle, mutta ei tullut valituksi uudelleen määräaikaiseen virkaan.

Kurttila kertoi keskiviikkona Facebookissa saaneensa tiedon kohtalostaan toimittajalta.

– Toimittaja infosi, ettei minua esitetä. Näin se on. Hyvistä on paha valita, Kurttila kirjoitti.
Tuomas Kurttila siirtyy viherpunavasureihin.jpg
Tuomas Kurttila siirtyy viherpunavasureihin.jpg (46.84 KiB) Katsottu 2285 kertaa
Kurttila on SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana Keski-Suomessa. Hän arvioi kirjoituksessaan, että lapsiasiavaltuutettu pystyy vaikuttamaan asioihin.

– Tehtävässä on voinut vaikuttaa. Toimivaltaa on vähän, mutta sanavaltaa on kertynyt. Asiat ovat liikkuneet. Mieleeni tulee, kun nostin keskusteluun lapsiavioliittojen kieltämisen. Oikeusministeriössä ei alkuun nähty ongelmaa, hetken päästä jo tunnistettiin, nyttemmin kiellettiin. Yhteistä työtä, Kurttila painottaa.

Virassaan Kurttila jatkaa huhtikuun loppuun asti. Hän lupaa vastata kansalaisten yhteydenottoihin. Tällä viikolla Kurttila lähettää kunnille kirjelmän, jossa hän vaatii ”toimenpiteitä lasten turvallisuuden takaamiseksi päiväkodeissa”.


ILTALEHTI
28.2.2019 klo 14:46
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9 ... 92eaec1aa8
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Vastaa Viestiin