Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
peimari
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Syys 18, 2009 3:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja peimari »

Ghost hunting kirjoitti:Jammun suunta on toinen vaihtoehto mulla, tai jokin muu vastaava, oletettavasti Piikkiön nuoriso tiesi mitä silloin Piikkiössä tapahtui tällä saralla. Ainakin tietyn seurakunna nuoret.
JAMMUN loppuelämästä voi selata sivuja taaksepäin!

isoäiti
Poliisikoira Rex
Viestit: 250
Liittynyt: Ti Maalis 06, 2018 1:18 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja isoäiti »

Olisiko ideaa julkaista kadonneiden päiväkirjan sivujen ajankohta, sehän saattaisi palautella jonkun muistiin jotain. Heinon haastattelun yhteydessä olen nähnyt tämän päiväkirjan hänen edessään pöydällä. Niin että olisikohan päiväkirja poliisin hallussa?

Naisen mahdollinen osuus kirjeeseen on kait mahdollista, sekä tämän ikkunasta näkijänkin kohdalla samoin. Mikä sitten on tarkoituksena noilla vihjeillä? olisiko vain se että saadaan epäilyt Piian perhettä kohtaan laantumaan, Piia olisi nähty kodin ulkopuolella katoamis iltana.
Toinen vaihtoehto on että halutaan saada kansa uskomaan että Piia on kuollut.
Kolmas että tutkimusten halutaan jatkuvan ja murhana.

Itselläni leijuu taustalla hentoinen toive siitä että Piia saattaisikin olla elossa, on vain syystä tai toisesta joutunut lähtemään ja painumaan maan alle. Sekin että Paatero on aikoinaan lopettanut Piian katoamisen tutkinnan tukisi tuota ajatusta siten että Paatero tietäisi Piian olevan elossa mutta jostain hyvästä syystä ei tuo sitä tietoa julki.
Isän kommentti: Piia olisi tullut takaisin jos olisi päässyt?? ei kuolleet pääse mihinkään.
Tämäkin lausahdus sai minun ajatukseni menemään siihen että Piia olisikin elossa.
No tämän romuttaa se että Piian katoamista tutkitaan murhana, joten oletusta kaikki on vain.

Olisiko yksi syy Piian kiusaamiseen sukunimensä Ristikankare, Jehovat eivät usko että jeesus naulattiin ristille, vaan tolppaan. Jostain sain tietooni että Teijon lempinimi olisi risti?

Kunto Kalpa
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa »

Huh, huh... nyt on sitten kohta kaikki paitsi Suvi-Anne Siimes liitetty tapaukseen, kun perheen ja seurakunnan lisäksi Jammu-setä ja polisöverjohtaja ovat tulleet mainituiksi.

isoäiti
Poliisikoira Rex
Viestit: 250
Liittynyt: Ti Maalis 06, 2018 1:18 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja isoäiti »

Sirpa kirjoitti:Laitan nyt tämän uuden ketjun pohjustukseksi tällaisen vuoden 2008 uutisoinnin.
Kuka tappoi Piian?

Torstai 3.7.2008 klo 05.43

Uskovaisen perheen kiltti teinityttö Piia Ristikankare katosi mystisesti Piikkiössä kaksikymmentä vuotta sitten.

Piikkiöläinen Piia Ristikankare katosi mystisesti kaksikymmentä vuotta sitten.
15-vuotias tyttö kinasteli kotonaan veljensä kanssa perjantai-iltana 7. lokakuuta 1988 ja lähti sen jälkeen yksin pimeään syysiltaan.

Aina siitä lähtien piinaavassa epätietoisuudessa elänyt isä, Heikki Ristikankare, sai kuitenkin toivoa tyttärensä kohtalon ratkeamisesta yllättäen vain pari kuukautta sitten.

Kun ruotsalainen kuorma-autonkuljettaja Anders Eklund tänä keväänä tunnusti tappaneensa 10-vuotiaan Engla Höglundin ja 31-vuotiaan Pernilla Hellgrenin, Suomen keskusrikospoliisi alkoi epäillä hänen ehkä surmanneen aikoinaan myös Piian.

- Olisi tietysti hyvä, että tekijä saataisiin edesvastuuseen, ettei hän jatkaisi pahantekoaan, Piian isä Heikki Ristikankare pohti Iltalehden haastattelussa tuolloin.

Myös vuonna 1999 kadonneen urheilijatyttö Raisa Räisäsen epäiltiin joutuneen Eklundin uhriksi.

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen keskusrikospoliisista myönsi huhtikuussa, että Raisan kasvot välähtivät hänen mielessään heti, kun hän kuuli Ruotsin epäillystä sarjamurhaajasta.

Keskusrikospoliisin rikostietopalvelun mukaan ratkaisemattomia henkirikoksia on tällä hetkellä kaikkiaan 163.

Lue lisää Piia Ristikankareen tapauksesta sekä muista selvittämättömistä murhista torstain Iltalehdestä.

MIIA HONKANEN"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008070 ... 1_uu.shtml
Ymmärrykseni mukaan selviämistoiveisiin on vaikuttanut enemmän mystinen kirje koskien vaaleaa autoa, joka oli seikkaillut pitkän matkaa Poliisi TV:n kautta ennen kuin päätyi perille sinne jonnekin KRP:lle 2003. Samoihin aikoihin - vuonna 2003 - on ollut jotakin uutta tietoa Sari Liinaharjan kohdalla, joka tutkinta myös "vaikeni" Piian tapaan vuosien aikana.

Toisella palstalla väitettiin, että Piiasta oli havaintoja vielä myöhemmin, mutta että nämä ilmoitukset/silminnäkijähavainnot ovat kadonneet oudosti poliisin arkistoista. Väite siitä, että katoamista ei tutkittu 15 vuoteen pitänee paikkansa TS:n uutisoinnin mukaan, kun vasta noin 15 vuoden kuluttua katoamisesta tutkinta siirtyi KRP:lle - sen artikkelin olen juuri hiljattain linkittänyt jonnekin.

En pidä otsikkoa liioiteltuna, vaan tietona.

KUKA TAPPOI PIIAN?
Kirjoittaja Kyllikki S päivämäärä Ma Joulu 08, 2008 9:14 am

Netistä napattua.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0005201173

"Länsi-Suomen lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero on hakemassa poliisiylijohtajan virkaa. Hänellä on luuranko kaapissaan. Toimiessaan nimismiehenä 1988 Kaarinassa, katosi 15-vuotias Pia Ristikangas, jonka olinpaikkaa ei tiedetä tai sitä mitä hänelle on tapahtunut. Mikko Paatero esti Pian tutkimukset. Kysymys kuuluu miksi, suojeleeko Paatero jotakin, vai onko hänellä itsellään sormet pelissä katoamistapauksen johdosta. Onko Ristikangaalle tehty seksuaalirikos jolloin se on pedofiili tapaus, koska hän oli alaikäinen. Hänet on murhattu melko varmasti, jottei todisteita ole. Miten Toivonlinna liittyy tapaukseen, koska sieltä paljastui pedofiili juttuja 80-luvulla tapahtuneina, mutta ovat jo vanhentuneita asioita Suomen rikoslain mukaan. Valitaanko nyt sitten poliisiylijohtajaksi Mikko Paatero jolla on selvittämättömiä asioita nimismies ajoilta.

Ketä Mikko Paaterosuojeli silloin, itseään vai jotakin toista tai toisia henkilöitä, siinä hyvä kysymys"


Hyvä kysymys tosiaan liittyykö Toivonlinnassa 70-90-luvulla toimineet pedofiilit asiaan. Liekö tätä tutkittu?

Toivonlinnahan sijaitsee lähellä Piia Irmeli Ristikankareen kotia.

"Toivonlinnan koulu on alun perin perustettu vuonna 1932 Toivonlinnan lähetysopistoksi. Välillä koulun nimi oli Toivonlinnan Kristillinen Opisto. Vuonna 1960 opisto sai oikeuden antaa keskikoulun päästötodistuksia ja aloittaa lukio-opetuksen. Tämä johti koulun nimen muuttamiseen Toivonlinnan yhteiskouluksi. Ensimmäiset ylioppilaat valmistuivat vuonna 1963. Lukuvuoden 2006–2007 alussa oppilaita oli lukiossa 61 ja perusopetuksessa 119. Koulun henkilökuntaan kohdistui epäilyjä 1980-luvulla tehdyistä pedofiliarikoksista, jotka tulivat ilmi vasta 2000-luvun alussa.[1][2] Syytteitä ei kuitenkaan nostettu, sillä syyteoikeus ehti vanheta."

http://74.125.77.132/search?q=cache:TGE ... d=26&gl=fi

Niukasti tietoa tuosta villaisella painetusta ja vanhenemaan päässeestä pedofiiliskandaalista saatavilla mutta alla muutama linkki:

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/197804
http://www2.hs.fi/english/archive/news. ... 0040310IE1
http://www2.hs.fi/english/archive/news. ... 0030905IE6
http://www.yle.fi/mot/af010903/kasikirjoitus.htm

Kiinnitti huomiota, että adventtiseurakunnan 80-luvulla tapahtuneita seksirikoksia alettiin tutkia kun krp sai haltuunsa kirjeen mistä kerrottiin julkisuuteen syyskuussa 2003.

5.12.2003

"Tutkinnan yhtenä lähtökohtana oli KRP:n haltuunsa saama kirje, jossa 17 Adventtikirkon jäsentä kertoi huolensa hyväksikäytöstä Adventtikirkon piirikunnan johtokunnalle. Kirjeestä kerrottiin syyskuussa esitetyssä TV 1:n MOT-ohjelmassa. Ohjelman mukaan kirjeessä kerrottiin, että kaksi kirkon pastoria oli jo pitkään käyttäytynyt sopimattomasti lapsia ja nuoria kohtaan."

Melko tarkalleen samoihin aikoihin uutisoidaan, että Ristikankareen katoamista tutkitaan nyt henkirikoksena.

12.12.2003

"Kaarinan poliisi tutki Ristikankareen tapausta vuosikaudet tavallisena katoamisena. Jutusta saatiin kuitenkin jokin aika sitten henkirikokseen viittaavaa vihjetietoa, ja syyskuussa krp otti jutun tutkittavakseen. Henkirikokset kuten murha ja tappo eivät vanhene koskaan."

(Tuon viimeisen lauseen kohdalla käy väkisin mielessä seikka, että ylemmässä keississä on kyse jo vanhentumaan päässeistä rikoksista...)

Oma vahva epäilys, että Ristikankaretta koskenut vihje liittyi tuohon ylempään kirjeeseen missä 17 adventtiseurakunnan jäsentä kertoo hyväksikäytöistä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/197804

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:

...

"Alussa poliisilla oli tutkittavana kymmenkuntaan poikaan kohdistuneet rikokset. Tutkinnan kuluessa poliisi sai paljon uusia vihjeitä, joissa viitattiin myös tyttöihin kohdistuneeseen hyväksikäyttöön. Uhriksi epäiltyjen lopullista määrää ei ole tiedossa. Hyväksikäyttöä epäillään tapahtuneen ainakin seurakunnan sisäoppilaitoksessa ja Toivonlinnan yhteiskoulussa Piikkiössä."
Tämän uutisen linkki ei enää toimi, mutta otan tähän katkelmat, jotka oli otettu edelliseen ketjuun talteen:
Löysin Turun sanomien arkistosta yhden tätä tapausta käsittelevän jutun.

Vuodelta 2003

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:

Poliisille on nyt tullut uutta tietoa sekä Ristikankareen liikkeistä katoamisiltana sekä siitä, mitä hänelle mahdollisesti sen jälkeen on tapahtunut.

...

Kirje saapuu keskusrikospoliisin Turun yksikköön Kaarinan poliisin kautta. Tutkijat yhdistävät kirjeessä esiintyvät yksityiskohdat heti Piia Ristikankareen tapaukseen.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... &start=210

Edellä on nyt pohdittu katoamisen yhteyttä alueella velloneeseen pedofiiliskandaaliin - josta sitten tulee ehkä tuo pohdintayhteys myös siihen, että miksi Järvenpään sarjamurhaajauutisoinnissa on Jammu Siltavuorta yhdistetty Piian katoamiseen. Tosin ihan selvästi tämä yhteys ei nyt kuitenkaan "mitään tietämättömälle" aukea, mutta jonkunhan kohdan siinä on yhdistyttävä, koska poliisi on asiasta siten tiedottanut, vai?

Mutta kyllä varmasti tuo edellä mainittu kirje on ollut erittäin ratkaiseva tässä tutkinnassa ja johtopäätösten tekemisessä - tosin meiltähän tiedot on salattu.

Tässä nyt alkajaisiksi joitakin faktatietoja, joita ketjusta löytyi. Edellä linkki vanhan ketjun kohtaan.
TUODAAN NYT TÄMÄ ENSIMMÄISEN SIVUN PITKÄ VIESTI TÄNNE VIIMEISEKSI JOTTA NE JOTKA EIVÄT JAKSA KÄYDÄ EKALLA SIVULLA .HEKIN VOISIVAT TÄMÄN LUKEA.NÄIDEN JUTTUJEN TODENPERÄISYYDEN VOI JOKAINEN ITSE SELVITTÄÄ. MUTTA NÄILLÄ MENNÄÄN

poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

No lähes kailkea tänne on kirjoitettu, niin menköön tämäkin. Eli tekijä voisi olla Varsinais-Suomalainen. Bändin laulaja, joka tehneen itsarin, ennen kuin paljastui kunnolla. Hän kertoi itse liftanneensa ympäri ämpäri maakuntia, ja jos kiltillä naamalla saat...ja tunnettuvuudella...saat mitä vaan!
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

isoäiti
Poliisikoira Rex
Viestit: 250
Liittynyt: Ti Maalis 06, 2018 1:18 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja isoäiti »

HolyWhiskey kirjoitti:Niin? Mikähän tässäkin oli pointtisi? Alanko minäkin kopioimaan tänne esim. Alibista viimeisen 30 vuoden ajalta juttuja? Kaikki on tallella kyllä! Voin kirjoittaa ne tänne, kaikki jutut Piian katoamiseen liittyen. Mutta miksi?


Hohhoijjaa, edelleen. :roll:
ISOÄITI VASTAA: Parahin HW . Laitoin tuon litanian esille jotta näet mistä viestieni pohdinnat pulppuilevat.
Kaikkien täällä esille tuotujen tietojen pohjalta pohdiskelen ja juttuni kirjoitan.
Adventismista jotain tiedän sekä nyt Jehovan todistajistakin enemmän.

Ainoat faktat mitkä minä tiedän ovat: Piia on kadonnut sekä päiväkirjan kadonnut sivu, jos tuo sivu nyt Piian katoamiseen liittyy, itse uskon kadonneen sivun liittyvän jollain lailla Piian katoamiseen.

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja skoone »

isoäiti kirjoitti: ...

Ainoat faktat mitkä minä tiedän ovat: Piia on kadonnut sekä päiväkirjan kadonnut sivu, jos tuo sivu nyt Piian katoamiseen liittyy, itse uskon kadonneen sivun liittyvän jollain lailla Piian katoamiseen.
Mitä jos sisarusten riita ei ollutkaan kaukosäätimestä, vaan siitä, että veli oli lukenut Piian päiväkirjaa...?

Ja mitä, jos se kirjeen kirjoittaja olikin tehnyt havaintonsa Pontelan lähellä, eikä siis Turku-Helsinki -tien varrella?
Muista lähdekritiikki!

Kunto Kalpa
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa »

Jos päättää olla uskomatta kerrottuun, niin riidan syyksi voi kehitellä ihan mitä hyvänsä.

Sen Polis-tv:lle lähetetyn kirjeen kirjoittaja ei nähnyt yhtään mitään. Ei reppana edes osannut kirjoittaa uskottavaa hämäyskirjettä.

Polaris
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Polaris »

HolyWhiskey kirjoitti:Juu kyllä nää Leimarit isoäiteineen vaikuttaa TODELLA " ruudinkeksijöiltä" . Mutta koitapa esittää joku täysin järkevä teoria niin saat ämmien huutelun niskaasi! He ovat vaatimassa vielä aina FAKTAA. Ja omat jutut onkin täyttä PASKAA. Sinänsä aika HAUSKAA!

Takertuu kaikenmaailman epäoleellisuuksiin ja veikkaukset on luokkaa" Piian meni sinne, ja sen pipo jäi yläkertaan ja Hege olikin ulkona! Voisiko tämä olla ratkaisu kenties ehkä se on ehkä ei, mutta aika outoa että se olikin siellä kuusenlatvassa eikä kellariss! Ooooh, kamalaa. Ja piikkiön keskustass nähtiin myös ehkävaikkamahdollisesti punainen rekka! Ja Piialla oli PUNAINEN reppu! Olisiko yhteys!!!!!!????? Ja missä olikaan Piian
Veljet!!!!???? Onko FAKTAA kysyisi leimari! Oliko videokamerat kotona pyörimässä vuonna 88! Jos ei niin miksi, olikohan Heikki ottanut ne pois päältä! Miksi??? Faktaa !!!!!????? "

Muissa kotitalouksissa varmaan olikin videokamerat pyörimässä tallentamassa kaiken, varsinkin vuonna 88!!!!!!!! KUN eivät siis omaisten sanaan usko, niin onko vittu joku muu hyväkin vaihtoehto asialle!!!!!


EI VOI olla naurattamatta esim. Tuon Leimarin päättelykykyä juuri tuonsuuntaista kun yllä kuvailin!, kun siinä ei ole päätä eikä järkeä! Ja kovin on minua arvostelemassa ja syyttämässä! Hohhoijjaa.....
Tämä oli sinun mielestäsi hyvä esimerkki asiallisesta postauksesta? Muut kirjoittaa täyttä paskaa ja vain sinä uskonveljien puolustajana olet ainoastaan oikeassa?

Ja asiaan... uskon että tuosta päiväkirjastakin tulee vielä poliisilta lisätietoa julkisuuteen, kuten tuo Borås-kirjekin loppujen lopuksi näytettiin.
Kirjeestä vielä sen verran, että itse tuota silminnäkijähavaintoa olen epäillyt hämäykseksi. Yhtenä vaihtoehtona kyseessä voisi olla kosto joltain henkilöltä, joka on joutunut tuon seksuaalirikollisen uhriksi tai jonkun uhrin läheiseltä.
"Minäpä muuten teen tällaisen pikku kirjeen, niin saa se pervo kärsiä, kun se pilasi minun / puolisoni / lapseni / naapurini / jne.jne. elämän..."

HolyWhiskeyn lannattaa muuten googlettaa "sarkasmi" ja opetella sen alkeet. Seuraavaksi voi sitten googlettaa sanan "myötähäpeä".

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja skoone »

Polaris kirjoitti:...
Ja asiaan... uskon että tuosta päiväkirjastakin tulee vielä poliisilta lisätietoa julkisuuteen, kuten tuo Borås-kirjekin loppujen lopuksi näytettiin.
Kirjeestä vielä sen verran, että itse tuota silminnäkijähavaintoa olen epäillyt hämäykseksi. ...
Kuten aiemmin funtsailin, niin ehkä päiväkirja olikin sisarusten riidan syy?

Ja ehkä silminnäkijähavainto tehtiinkin jostain muualta kuin autosta? On varmistettu, että "silminäkijän" henkilöllisyys ei tule selville, siksi väsätty tuo kirje?
Muista lähdekritiikki!

poliisiTV
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: Ke Tammi 04, 2017 2:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja poliisiTV »

Tapasin hiljattain Ristikankareiden perhetutun. On ollut Ristikankareiden kanssa tekemisissä ennen ja jälkeen Piian katoamisen. Hänellä on katoamiseen liittyen kaksi epäiltyä.
Ensimmäinen on P. Virtanen. Kaikki yhteisön nuoret pelkäsi Virtasta tämän käytöksen vuoksi.
Toinen on J. Siltavuori. Oli nähty samana viikonloppuna Piikkiössä jolloin Piia katosi ja Jammun käytös ja menneisyys tiedettiin jo tuolloin paikkakunnalla.
Onhan se jo sanomattakin selvää, että tuollainen teini-disko vetää pedareita puoleensa kuin p...a kärpäsiä.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Jammu tykkäsi lapsista. Pienistä, avuttomista ja heiveröisistä. Piia ja muut limudiskon nuoret olivat jo hyvin lähellä täysikavuista. Sekä ulkomuodon että fysiikan puolesta. Sen ikäisiä ei elähtänyt ukko enää saisi houkuteltua autoon koiranpennuista puhumalla tai suklaalla houkuttelemalla. Viinan perässä saattaisi joku lähteä messiin, mutta siinä kohtaa voisi tulla tenkkapoo kun kärttyisää teiniä pitäisi ruveta pakottamaan kyytiin. Varsinkin jos ilmaisen viinan perässä olisi saanut autonsa ympärille kokonaisen parven teinejä joilla suu napsaa toiveikkaasti. Papparaiselle olisi käynyt ikävästi. Juuri tästä syystä limudiskot eivät suinkaan houkuttele sakkolihaa haikailevia.

Piia taisi kadota vuosi ennen kuin Jammu nousi otsikoihin. Voisin lyödä vetoa ettei hänen nimeään ole tämän vuoden kuluessa nostettu esiin kertaakaan. Vasta vuoden -89 jälkeen Jammu Siltavuoresta tuli valtakunnan ykkössyytetty kaikkiin juttuihin, jossa kadonnut oli nuori tai nuorehko tyttö.

Nuo "kaikkien nuorten pelkäämät" yhteisön jäsenet ovat sitten asia erikseen. Pitäisi tietää mistä pelko johtuu? Onko kyseessä vain kiukkuinen hapannaama joka ei hyväksy kulmilla syljeskelyä tai mopon päristelyä, vai jotakin muuta kuin tavallista kärttyisämpi järjestyksenpitäjä?
Mutta mikäili kyseessä olisi joku oikeasti vaarallinen väkivaltaan taipuvainen henkilö, sitä pienempi olisi todennäköisyys että tyttö sellaisen kanssa kohtaamiseen joutuisi. Pelottavia ihmisiä kun tavataan väistää. Eteenkin kun ollaan liikkeellä yksin.

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

poliisiTV kirjoitti:Tapasin hiljattain Ristikankareiden perhetutun. On ollut Ristikankareiden kanssa tekemisissä ennen ja jälkeen Piian katoamisen. Hänellä on katoamiseen liittyen kaksi epäiltyä.
Ensimmäinen on P. Virtanen. Kaikki yhteisön nuoret pelkäsi Virtasta tämän käytöksen vuoksi.
Toinen on J. Siltavuori. Oli nähty samana viikonloppuna Piikkiössä jolloin Piia katosi ja Jammun käytös ja menneisyys tiedettiin jo tuolloin paikkakunnalla.
Onhan se jo sanomattakin selvää, että tuollainen teini-disko vetää pedareita puoleensa kuin p...a kärpäsiä.
Kukas tämä P. Virtanen mahtaa olla?
Ketä yhteisöä tarkoitat? Kun sanoit, että kaikki yhteisön nuoret pelkäsivät häntä? Oliko hän väkivaltainen vai mitä?
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja skoone »

poliisiTV kirjoitti:Tapasin hiljattain Ristikankareiden perhetutun. On ollut Ristikankareiden kanssa tekemisissä ennen ja jälkeen Piian katoamisen. Hänellä on katoamiseen liittyen kaksi epäiltyä.
Ensimmäinen on P. Virtanen. Kaikki yhteisön nuoret pelkäsi Virtasta tämän käytöksen vuoksi.
Toinen on J. Siltavuori. Oli nähty samana viikonloppuna Piikkiössä jolloin Piia katosi ja Jammun käytös ja menneisyys tiedettiin jo tuolloin paikkakunnalla.
Onhan se jo sanomattakin selvää, että tuollainen teini-disko vetää pedareita puoleensa kuin p...a kärpäsiä.
Kirjoitin juuri pitkän viestin, mutta häipyi jonnekin...
Piia oli kai aika pienikokoinen ja ehkä Jammun exän oman tyttären ikäinen (jota Jammu oli lapsen pienenä ollessa "käsitellyt"). Exä asui Piikkiössä tosiaan tuolloin ja oli eräitten tietojen mukaan adventisti.

Ehkä Piia oli tosiaan menossa liftaamalla Paimioon ja astui Jammun kyytiin (joka oli sattumalta menossa samaan suuntaan..). Ja Jammu kai innostui myös Piiasta (pitihän hän kai aikuisistakin naisista, koska oli naimisissakin ollut ja ainakin yhden lapsen isä).

Tällä kertaa meni sitten överiksi ja siitä tuli Piian kohtalo...

Kirjeen kirjoittaja voisi olla nainen..vaikkapa Jammun exä. Kirjeen monet monimutkaiset ilmaisut viittaisivat siihen, että kirjoittaja on lukenut paljon, esim. raamattua. Ja naiseutta taas se, että minä-pronomia ei paljoa käytetä. Mies kirjoittaisi "minä, minä, minä" ! Ehkä exän kotikieli oli ruotsi? Ja siksi katsoi Polis - TV: a? Ja tuo Tom on Borås saattoi olla hämäystä kuten koko kirje...
Muista lähdekritiikki!

wine_1
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: Ti Marras 20, 2018 12:02 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja wine_1 »

Nuo on ihan höpöhöpö-juttuja ja siten täysin mielenkiinnottomia, kun jotkut yrittävät keksiä, että Piian päiväkirjan kadonneet sivut olisivat jotenkin merkityksellisiä jne. Tai sitten nuo viittaukset Jehoviin yms.

Edelleen, se kirje on paras ja kenties oikeaan osunut vihje. Heinonen painotti, että sitä henkilöä, jolle auto kuului, niin ei voida osoittaa syylliseksi, mutta ei sitä voida myöskään sulkea pois.

Tämä juttu vaatisi nyt sitä, että joku joka tietää enemmän tapauksesta, menisi ja kertoisi poliisille.

Vastaa Viestiin