Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

TavanTallaaja kirjoitti:
MohammedMohammed kirjoitti:
spin0 kirjoitti: Minusta on erikoista että näin pitkän ajan jälkeen ei olisi kuultu murhan todistajia, kuten tutkinnajohtaja sanoo.
No ei tuossa oikeastaan ole mitään erikoista, kun otetaan huomioon, että tutkinnanjohtajalta kesti n. 2 viikkoa katsoa epäillyn kansalaisuus omasta tietojärjestelmästään. Kekkoslovakkiassa välillä pienetkin rattaat pyörivät isojen tapaan äärimmäisen hitaasti.
Eikö sulle olevieläkään selvinnyt, että tuo kansalaisuus ei tutkinnan kannalta ole millään muotoa oleellinen seikka? Se on oleellista ainoastaan muutamalle minfolaiselle, jotka tarvitsevat sitä mihin? Fantasioidensa apuvälineeksi ilmeisesti..
Kun Saksassa kantasaksalainen ajoi väkijoukkoon niin poliisi tiesi kertoa samana päivänä, että tekijä on kantasaksalainen ja motiivi mahdollisesti rasistinen. Suomen poliisi voisi ottaa oppia Saksan poliisista tiedotuksensa suhteen.

Sulla on joku kumma syy kokoajan inttää vastaan, ettei poliisin pitäisi kertoa, tai tiedottaa yhtään mistään, koska se ei ole mielestäsi tärkeää. Avaatko vähän motiiviasi miksi teet noin?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

MohammedMohammed kirjoitti:
Kun Saksassa kantasaksalainen ajoi väkijoukkoon niin poliisi tiesi kertoa samana päivänä, että tekijä on kantasaksalainen ja motiivi mahdollisesti rasistinen. Suomen poliisi voisi ottaa oppia Saksan poliisista tiedotuksensa suhteen.

Sulla on joku kumma syy kokoajan inttää vastaan, ettei poliisin pitäisi kertoa, tai tiedottaa yhtään mistään, koska se ei ole mielestäsi tärkeää. Avaatko vähän motiiviasi miksi teet noin?
En ole sanonut ettei pitäisi. Inttämistäkään ei voi muuten yksin harrastaa, että pata kattilaa soimaa. Poliisi on kertonut, että epäilty on ulkomaalaistaustainen ja motiivi ei ole tiedossa. Onko sun jotenkin hankala elää sellaisen asian kanssa?

Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1095
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Minä en usko, että mikään kulttuurillinen syy saa ihmisen hyväksymään helpommin lapsensa surmaa enkä varsinkaan silloin, kun se tapahtuu parin metrin päässä tilanteessa, jossa ollaan jo saamassa lasta turvaan, mutta se ei onnistukaan, kun ei mahdollisesti olla osattu olla tarpeeksi varovaisia ja vaikka mikään varominen ei olisi auttanut, itsesyytökset ovat varmaan kovat. Melkein turvassa, mutta ei kuitenkaan. Jossittelu on varmaan loputonta ja mieleen palaavat ne hetket, kun ovi paiskautui kaksikon perässä kiinni ja lapsi luultavasti huusi kauhusta tai kivusta. Se, mikä näky oven takana on odottanut, ei myöskään ole tiedossa eikä se, menivätkö äiti ja muu perhe enon ja pojan perässä asuntoon.

Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1095
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Se vielä, kun nuo ihmiset ovat ilmeisestikin eläneet Suomen rauhallisissa oloissa muutaman vuosikymmenen, eikä väkivallan uhka ole kuulunut arkitodellisuuteen enää pitkään aikaan tai ehkä ei koskaan.

Arkkienkelinkoira
Nikke Knakkertton
Viestit: 181
Liittynyt: Su Syys 18, 2011 3:17 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Arkkienkelinkoira »

Niille, jotka ihmettelevät, miksi lapsenmurhaajaa ei karkoitettu rattijuopumusten ym takia, miettikääpä vähän:

Luultavasti Alia ei ole karkoitettu, koska hänen koko perheensä on Suomessa, tai ainakin ihan muualla kuin Pakistanissa. Tuskin Ali heti tultuaan on ryhtynyt rikoksia tehtailemaan, joten luultavimmin tullut tänne lapsena, muun perheensä mukana.
"When you have eliminated the impossible, what ever remains, however improbable, must be the truth."
- Sherlock Holmes

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Mietin, mietitty. Tuollainen ajatusmalli on hyysääjälle tyypillinen, siis ettei voisi aikuista miestä lähettää putkipostilla isiensä maille, koska ei ole siellä perhettä. On voitu karkottaa muissa tapauksissa, kun rötöstelyä alkanut kertymään. Tässä esimerkki 9-vuotiaana Kongosta tulleen karkotuksesta, ei omaisia Kongossa:
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Pik ... ana/937040
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Silli »

Syskon S kirjoitti:Minä en usko, että mikään kulttuurillinen syy saa ihmisen hyväksymään helpommin lapsensa surmaa...
Enpä minäkään, mutta en ole sellaista väittänytkään. Jos yhtään tutustut tähän aihepiiriin, ymmärrät, että näissä tapauksissa "alistua" on parempi termi kuin "hyväksyä". En tiedä faktoja tästä kyseenomaisesta perheestä, mutta tiedän monista muista musulmaanimamuperheistä sen, että oma perhe ja suku on tärkeämpi kuin länsimainen yhteiskunta viranomaisineen. Se on ymmärrettävää mm. sillä perusteella, että omaa porukkaansa he eivät myöskään oikein pääse pakoon, vaikka yrittäisivät.

Euroopastakin tiedetään lukuisia tapauksia, joissa kunniamurhan vaarassa olleita naisia on yritetty suojelemalla auttaa uusien elämien alkuun. Nämä naiset ovat katkaisseet kaikki yhdeydet sukuihinsa ja viranomaisten avulla he ovat vaihtaneet nimensä, saaneet uudet henkilöllisyystunnukset, muuttaneet uudelle paikkakunnalle, hankkineet uudet ystäväpiirit jne. Tietenkin he ovat myös muokanneet ulkonäköään. Mutta silti. Heidät on löydetty yllättävän nopeasti. Eräs puoliksi paki ystäväni sanoi jo yli kymmenen vuotta sitten, että hän ei tiedä mitään yhtä paljon juoruavaa ihmisryhmää kuin pakistanilaiset miehet. Kuulemma pahimman laatuiset suomalaiset juoruämmät eivät yletä lähellekään samalle tasolle. Nykypäivänä musuilla on myös mm. some apunaan. Mietipä jos esimerkiksi Suomessa pitäisi piilottaa joku kunniamurhaa pelkäävä arabinainen tai vaikka turkkilaisneito. Joka hemmetin tuppukylässäkin on lähestulkoon näillä musuilla vähintään yksi kebab-kioski. Suomeksi sanottuna heidän verkostonsa ylettyvät kaikkialle. Ja he kyllä tuntevat omansa naamasta. Eikä sen "oman" tarvitse edustaa edes samaa kansallisuutta, vaan kyllä esimerkiksi turkkilaiset tunnistavat myös pakit, afgaanit, bangladeshilaiset, somalit, marokkolaiset jne. Musliminaiset eivät suinkaan ole vapaita elämään länkkärielämää ilman musumiesten paimentamista, vaan kyllä äkkiä aletaan ihmetellä, jos jossain suomalaisessa tuppukylässä kaupungeista puhumattakaan musun näköinen muija elää länkkäreiden seurassa länkkärielämää. Siinä ei mikään hiusten blondaaminen tai nimen vaihtaminen Irmeliksi auta. Toki koko ajan alkaa olla enemmän ja enemmän myös näitä puolimusuja, joista osa on ihan vaan länkkärinaisten lomamatkoilla hankkimia matkamuistoja, jotka eivät musuelämästä tiedä mitään. Silti jos jostain perheestä tytär katoaa, niin äkkiä on etsintäkuulutukset päällä musukanavissa ja ihme on, jos ei pian ole kadonneen naaraan koordinaatit selvillä. Esimerkiksi Ruotsissa yhteenaikaan näitä viranomaisten avustamia Ruotsin sisälle katomisia harrastettiin, mutta kun hyvistä suunnitelmista huolimatta naiset pian sukulaisten toimesta löydettiin ja ainakin muutama saatiin nopeasti päiviltä kunniamurhan nimissä, niin käsittääkseni kyseisestä toiminnasta luovuttiin.

Näistä asioista on joskus harvoin Suomessakin jokunen tv-dokumentti näytetty, mutta pääosin olen hankkinut tietoni ruotsin tai englannin kielellä. Netistä löytyy tosi paljon materiaalia, josta suuri osa perustuu viranomaisten antamiin tietoihin ja tutkimuksiin. Jos etsii tietoa ruotsiksi, niin kannattanee aloittaa hakemalla tietoa hakusanalla "hedersmord", joka tarkoittaa kunniamurhaa. Aihepiiriin toki liittyy muutakin väkivaltaa kuin vain murhia. "Hederskultur" eli kunniakulttuuri käsittelee aihepiiriä laajemmin. Englanniksi terminologia on kirjavampaa, mutta hyviä hakusanoja ovat mm. "honor killing", "guilt society", "guilt culture", "shame society", "shame culture" ja "honor-shame culture". Me länkkärit emme oikein ymmärrä kulttuureita, jotka ovat täysin päinvastaisia kuin omamme. Kannattaa kuitenkin tutustua niihin avoimin mielin sen sijasta, että länkyttää sontaa asioista, joita ei tunne. Oman lapsen kuolema voi tuntua kauhealta ajatukselta, mutta muslimikulttuureissa se voi olla helpotus silloin, kun lapsi on perheen kunniaa tahrannut. Ihan Ruotsistakin tiedetään kymmeniä ellei satoja nuoria naisia, jotka ovat viranomaisille kertoneet vanhempiensa anelleen, että he he tekisivät itsemurhan. Se on yksi tyypillinen tapa silloin, kun kukaan ei haluaisi tehdä henkirikosta ja/tai joutua siitä rikosoikeudelliseen vastuuseen. Toki tätä Arabianrannan tapausta on huono verrata teini-ikäisten tyttöjen tai nuorten naisten kunniaväkivaltaan, mutta se osaltaan valaisee, ettei kuolemaan eikä perheenjäsenten yksityisasioihin suhtauduta kaikissa kulttuureissa samoin. On myös hyvä ymmärtää, että vaikka valtaosa kunniaväkivallan uhreista on naisia, niin kyllä sitä kohdistetaan myös miehiin ja lapsiin. Ruotsista esim. Abbas Rezain kunniamurha vuodelta 2005 sopii esimerkiksi.
Syskon S kirjoitti:...ei myöskään ole tiedossa eikä se, menivätkö äiti ja muu perhe enon ja pojan perässä asuntoon.
Jos heillä ei ollut avainta tai jos tekijä pystyi oven jotenkin sisältä päin telkeämään esim. turvaketjulla tai muuten, niin eivät he sinne sisälle olisi päässeet, jos edes yrittivätkään. Poliisi ja ambulanssiväki on kyllä ovesta otettujen kuvien perusteella päässyt paikalle ovea murtamatta, mikä ei tosin paljasta, onko esim. turvaketju työkalujen avulla katkaistu. Ovessa ei myöskään tainnut olla mitään ulospäin näkyvää turvalukkoa, jonka olisi voinut sisältä lukita. Eli tekijä on avannut oven tai ulkopuolella on ollut avain tai sitten vain turvaketjun kaltainen hidaste on sisään menoa haitannut. Yleensä omaiset pyritään pitämään kauempana, kun potilasta elvytetään tai muuten vakavaa tilannetta ensihoidetaan. Se ei aina tosin onnistu, koska ensihoitajien on keskityttävä omaan työhönsä, mutta tässä tapauksessa paikalla on ollut poliisejakin, joten kuvittelisin näin toimitun. Ensihoitajathan eivät syöksy suinpäin työtään tekemään silloin, kun paikalla on väkivallan uhka, kuten tässä tapauksessa oli. Todennäköisesti he ovat menneet asuntoon vasta poliisien kanssa, vaikka olisivat jo ennen poliisia paikalla olleet.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Arkkienkelinkoira
Nikke Knakkertton
Viestit: 181
Liittynyt: Su Syys 18, 2011 3:17 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Arkkienkelinkoira »

On Anoi Kaa kirjoitti:Mietin, mietitty. Tuollainen ajatusmalli on hyysääjälle tyypillinen, siis ettei voisi aikuista miestä lähettää putkipostilla isiensä maille, koska ei ole siellä perhettä. On voitu karkottaa muissa tapauksissa, kun rötöstelyä alkanut kertymään. Tässä esimerkki 9-vuotiaana Kongosta tulleen karkotuksesta, ei omaisia Kongossa:
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Pik ... ana/937040
Lähinnä tulee mieleen tämä tapaus: https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=18260

Ramin Azimi ei saanut kansalaisuutta, vaikka perhe asui Suomessa. Perhesyiden takia oli oleskelulupa, seikka joka koitui nuoren suomalaistytön kohtaloksi :(
"When you have eliminated the impossible, what ever remains, however improbable, must be the truth."
- Sherlock Holmes

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Silli »

Syskon S kirjoitti:Se vielä, kun nuo ihmiset ovat ilmeisestikin eläneet Suomen rauhallisissa oloissa muutaman vuosikymmenen, eikä väkivallan uhka ole kuulunut arkitodellisuuteen enää pitkään aikaan tai ehkä ei koskaan.
Et taida olla kovin hyvin perillä esim. useimpiin muslimikulttuureihin sisältyvästä (yleensä hyvin rajusta) perheväkivallasta? Tämän perheen osalta en toki moisesta tiedä, mutta muuten olen aivan tarpeeksi ollut sen asian kanssa henkilökohtaisestikin tekemisissä ihan täällä Suomessa, minkä lisäksi olen opiskellut aihetta. Aika usein yh-äitien lempeässä hoidossa kasvaneet pojatkin muuttuvat väkivaltaiseksi mm. siskojaan kohtaan viimeistään varhaismurrosiässä, kun kuulevat muilta musupojilta, miten miesten kuuluu käyttäytyä. Toki tiedän, että väkivallattomia musuperheitäkin on olemassa. Niitä vaan tuntuu olevan tosi harvassa. Muslimienemmistöisissä maissa taas ei ole ihan harvinaistakaan, että naisella on esim. hoitamattomien luunmurtumien vuoksi epämuodostuneet raajat tai yksi raajoista. Taustalla on ollut perheväkivaltaa ja sen vuoksi ei ole tyttöä/naista päästetty hoitoon. Se maailma on erittäin hullu ja kaukana siitä, mihin me olemme tottuneet. Tuollainen kulttuuri ei poistu ihmisistä sillä sekunnilla, kun he kotimaataan vaihtavat. Se kulttuuri myös ns. tulee perässä eli länsimaissakin kasvaneita lapsia kyllä perehdytetään siihen kulttuuriin sekä yhteydenpidon avulla että länsimaihin muuttaneiden mamujen kautta.

Ihan vinkiksi muillekin, että esim. YouTubessa on todella paljon hyvää materiaalia kunniaväkivallasta ja -murhista. Monet niistä ovat kunniaväkivaltaa vastustavien kansalaisjärjestöjen tekemiä, osa viranomaisten valistusmateriaalia ja osa ammattilasmedian tuotteita. Toki amatöörien tuotoksiakin on. Hyviä hakusanoja ovat "honor killing" ja "honor violence". Pakistaniin erikoistuneita pätkiäkin on vaikka kuinka monta. Tokikaan emme tiedä, liittyikö kunnia tähän Arabianrannan tapaukseen sinänsä, mutta varmasti kyseisen perheen lähtömaan kulttuuri ainakin etäisesti liittyy siihen, mitä tapahtui ja miten asianomaiset tapahtumiin suhtautuvat.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Arkkienkelinkoira
Nikke Knakkertton
Viestit: 181
Liittynyt: Su Syys 18, 2011 3:17 pm

Re: Hki Arabianranta: Miestä epäillään alaikäisen pojan murh

Viesti Kirjoittaja Arkkienkelinkoira »

Lassie kirjoitti:^ Näin itsekin alkujaan luulin ja siltä pohjalta tosiaan aiemmat jutut kirjoitin. Vaikuttaisi ihmelliseltä, jos paikan päällä olevia todistajia ei olisi ns. hät´hätää siellä kuultu. Kyse on nyt tiedottamisesta, tähän kohtaan tarvittaisiin tarkempaaa tiedottamista, muuten jää oikeasti tulkinnanvaraa kuten nyt.

Periaatteessa tuo mitä sanot on mahdollista ja perusteltavissa todennäköisemmäksi ihan maalaisjärkisellä logiikalla - vakava henkirikos eikä todistajia kuultaisi heti paikanpäällä sen mitä kyetään - , mutta tiedottamisesta saa tulkinnanvaraa siihen, ettei niin olisi tehtykään. Yksi selittävä tekijä voisi olla se, että ei ole ollut tulkkia ja omaiset eivät ole pystyneet järkytyksissään selittämään mitään ymmärrettävää - toisaalta luultavaa olisi, että heillä olisi suomenkielentaitoa ja englanninkin.

Epäselvyyden ilmaa jää tähän.
Se, ettei teko aikaan paikalla olleita aikuisia ole päästy kunnolla kuulemaan voi johtua siitä, että ainoa (edes suurinpiitein luotettava) todistaja joka on nähnyt kaiken, on nimenomaan se isoäiti. Voi nimittäin olla niin, että hänen koko Suomessa asumisensa ajan perheen miehet ovat hoitaneet kaikki asiat viranomaisiin ym. päin. Kielitaitokin voi olla siksi lähes olematon.

Alin lanko, eli tapetun pojan isä on kenties ollut tekoaikaan matkoilla. Pakistanissa, Dubaissa tai Oulussa, sillä ei ole niinkään merkitystä missä. Paikalla olleet aikuiset ovat kuitenkin halunneet odottaa isän kotiinpaluuta, koska eivät ole halunneet sotkea perheen muita asioita. Ali on voinut pitää yllä kulisseja perheeseensäkin päin, väittänyt että on Suomen kansalaisuus ja ajokorttikin löytyy. Saanut perheen avustuksella kenties pimeitä työkeikkoja, koska mitäpä sitä ulkopuolisille (verottaja) turhaan maksamaan.

Voi olla että veriteon yksi motiivi on ollut pimeistä töistä saamattomien palkkojen vaatiminen ja siinä epäonnistuisesta johtuva turhautuminen. Järjetön syy lapsenmurhaan, mutta oletettavasti vieroitusoireista kärsivän, tasapainottoman narkkarin mielestä saattaisi olla looginenkin. Eikä tässä tarvitse olla kyse edes todelliseta saamattomasta palkasta, vaan yrityksestä hankkia rahaa akuuttiin tarpeeseen.
"When you have eliminated the impossible, what ever remains, however improbable, must be the truth."
- Sherlock Holmes

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Syskon S kirjoitti:Se vielä, kun nuo ihmiset ovat ilmeisestikin eläneet Suomen rauhallisissa oloissa muutaman vuosikymmenen, eikä väkivallan uhka ole kuulunut arkitodellisuuteen enää pitkään aikaan tai ehkä ei koskaan.
Sama vaikka olisivat olleet vuosikymmeniä Kuussa ei se heistä tee leppoisia kuu-ukkoja.
Pitkäkään aika ei kaikkia sopeuta tai auta jättämään taakseen tiettyjä toimintatapoja ja ajatusmalleja.

dulcimer
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: To Heinä 23, 2015 7:56 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja dulcimer »

Tästä kansalaisuusasiasta haluan kommentoida.

Poliisi on nyt kertonut, että tekijä ei ole Suomen kansalainen, mutta ei ole vastannut kysymykseen suoraan. Se, että media toistamiseen kysyy poliisilta tekijän kansalaisuutta, ja poliisi jälleen väistää kysymyksen, on mielestäni erikoista. Media kysyy, koska kansa haluaa tietää. Poliisin tehtävä ei ole sanella, mitä kysymyksiä on järkevä esittää kuohuttavista rikoksista. Poliisin kuuluisi tarjota kansalle sen pyytämiä vastauksia, jos se tutkinnallisista syistä vain on mahdollista.

Jos kansalaisuusasia ei siis liity esitutkintaan, en ymmärrä miksei kysymykseen voida vastata. Tiedon jakaminenhan vain vahvistaisi yleisön mielikuvaa poliista luotettavana viranomaisena ja tiedottajana.

Komppaan edellä kirjoittanutta (muutama sivu sitten): Nyt tulee se vaikutelma, että asiaa ei haluta kommentoida, koska siihen liittyy epäilys siitä, että tämän henkilön kohdalla on tapahtunut joku virhe systeemissä. Toivottavasti näin ei ole tapahtunut.

Mielestäni olisi ylipäätään järkevä pohtia virkamiestasolla sitä, millainen tiedottaminen todella rakentaa kansalaisten luottamusta viranomaisiin. Faktojen suodattaminen ei välttämättä ollenkaan palvele toivottua lopputulosta.

Avatar
Kaketus
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Su Elo 01, 2010 9:11 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Kaketus »

Oliko se niin että vasta vuoden vankeustuomio olisi oikeuttanut karkoituksen?Nämä toistuvat pikkurik0kset katsottiin melkein läpi sormien.
Haluan kiinnittää huomion myös siihen että maailmalla moni terrori- ~ tai vakavan rikoksentekijä on ollut vakiintunut pikkurikollinen,oma tulkinta myös sosiaaliturvalla elävä,,?
Jos näihin ei puututa,tässä tulos!
Viimeksi muokannut Kaketus, La Tammi 05, 2019 10:23 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

transylvanian
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Heinä 09, 2013 10:29 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja transylvanian »

Paljon on puhuttu kulttuurista, kotimaan tavoista ja uskonnosta, mutta on myös hyvin paljon mahdollista ettei näillä asioilla ole osaa eikä arpaa tässä tragediassa. Perhe ei edelleenkään vaikuta mitenkään erityisen uskonnolliselta tai naisia alistavalta. Kannattaa ottaa huomioon että kaikilla naispuolisilla perheenjäsenilläkin on Facebookit julkisine kuvineen. Näin ei yleensä todellakaan ole. Joillakin saattaa olla Facebookissa profiili, mutta omaa kuvaa ei ole, vaan profiilikuvana joku kukka tai vastaava. Tämä siksi ettei nähdä sopivana että nainen esittele itseään kuvissa koko kansalle. Tässä perheessä asia on selvästi nähty normaalina.

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Hki Arabianranta: Alaikäinen poika surmattu

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Arkkienkelinkoira kirjoitti:Niille, jotka ihmettelevät, miksi lapsenmurhaajaa ei karkoitettu rattijuopumusten ym takia, miettikääpä vähän:

Luultavasti Alia ei ole karkoitettu, koska hänen koko perheensä on Suomessa, tai ainakin ihan muualla kuin Pakistanissa. Tuskin Ali heti tultuaan on ryhtynyt rikoksia tehtailemaan, joten luultavimmin tullut tänne lapsena, muun perheensä mukana.
Ei Alilla ole perhettä. Ei edes naisystävää. Toisekseen mietippä sinä itse, että Ali olisi voinut ajaa äitisi, isäsi, tai lapsesi päälle, kun hän päästeli toistuvasti menemään tehokkailla autoilla huumealkoholipäissään. No sitten olisi tietysti tuo pikkulapsi säästynyt, kun Ali olisi ehkä karkoitettu. Suomessa on kummallinen tapa puuttua asioihin vasta, kun on jo liian myöhäistä.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Vastaa Viestiin