IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Berlin
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Berlin »

"turvapaikanhakijat" ei turvapaikanhakijat. Hyödytyömiä loisia suurin osa.

Sompansseista 20 %, iRakeista varmaan vielä pienempi osa on töidsä. Vietamilaisten ja kiinalaisten työllistyminen on varmaan taas lähempänä 100%.

Suvakkivalaiden mukaan näitä hyödyttömiä pitää paapoa ja syöttää ja kotouttaa. Aikuisia ihmisiä. Huoh
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Berlin kirjoitti:Suvakkivalaiden mukaan näitä hyödyttömiä pitää paapoa ja syöttää ja kotouttaa. Aikuisia ihmisiä. Huoh
Tämä on seikka mikä kummastuttaa vuodesta toiseen; aikuisten ihmisten loputon kotouttaminen!

RKP:n pj Henriksson sanoi perussyyn lasten raiskauksiin olevan huonossa kotouttamisessa: ”Meidän pitää nyt kysyä, olemmeko epäonnis­tuneet kotout­tamissa ja onko niin, ettei Suomeen muuttaneille ole kerrottu riittävästi siitä, että Suomessa kaikki ovat samanarvoisia".

Egyptistä Suomeen ja Kouvolaan muuttaneen lääkärin mielipidekirjoitus julkaistiin Kouvolan Sanomissa helmikuussa 2016 ja siitä uutisoitiin mm. IltaSanomissa:
Kouvolalainen lääkäri Ashraf varoittaa Suomea lepsuudesta turvapaikanhakijoiden suhteen: ”Puhuminen ei riitä”

Egyptiläinen erikoislääkäri Ashraf Benyamin muutti 20 vuotta sitten Kairosta Kouvolaan. Nyt hän pelkää synnyinmaansa negatiivisten ilmiöiden tekevän tuloaan Suomeenkin – ja uskoo tietävänsä asiaan ratkaisun.

Egyptiläissyntyisen Ashraf Benyaminin suomalainen vaimo ja kotona asuva tytär eivät ole viime syksyn jälkeen liikkuneet iltaisin yhtä vapaasti kuin ennen. Perhe on huolissaan mediassa kerrotuista ahdistelutapauksista, joihin jotkut Suomeen saapuneista turvapaikanhakijoista ovat syyllistyneet.

Huolen syynä eivät ole ennakkoluulot ja tietämättömyys: 47-vuotias Benyamin tuntee Lähi-idän maiden kulttuuria hyvin, ja pari asui aikoinaan Kairossa kolmen vuoden ajan. Myös talvella mediailmiöksi noussut taharrush gamae, joukolla tehtävä seksuaalinen ahdistelu, on Benyaminille tuttu käsite.

Benyaminin mukaan ilmiöstä on nähty merkkejä Suomessakin. Hän on huolissaan siitä, mitä tapahtuu, kun kesä tulee ja naisten pukeutuminen kevenee.
– Puhuminen ei riitä. Toivoisin, että viranomaiset kuuntelevat ennen kuin on liian myöhäistä, hän painottaa.

Benyamin on kertonut näkemyksistään aiemmin Kouvolan Sanomille.

”Voin vakuuttaa, että ilmiö loppuu kokonaan”
Valistuksen sijaan Benyamin ottaisi tiukan linjan ja karkottaisi kaikki raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista tuomitut ulkomaalaiset. Hän uskoo, että sana leviäisi ja ahdistelu vähenisi jo muutaman karkotuksen jälkeen.
– Jos saadaan kymmenen tapausta, voin vakuuttaa, että ilmiö loppuu kokonaan, hän väittää.

Benyamin on vapaa-ajallaan keskustellut monien Kouvolaan tulleiden turvapaikanhakijoiden kanssa.
– Osa heistä on hyviä ihmisiä, jotka haluavat noudattaa tämän maan lakia ja tapoja. Mutta hekin ovat samaa mieltä siitä, että rikollisia on syytä rangaista kovalla kädellä. Rikolliset tahraavat kaikkien Lähi-idästä tulleiden mainetta.

Benyamin arvelee, että seksuaalisen ahdistelun yleisyys hänen synnyinmaassaan johtuu naisten asemasta, joka on heikompi kuin Suomessa.
– Sitä ei voi vähätellä eikä kiistää. Siitä varmaan on vuosien varrella kehittynyt tämä negatiivinen käyttäytymiskulttuuri, joka näkyy siellä päivittäin, hän pohtii.
– Sanotaan, että suomalaisetkin raiskaavat. Mutta onko se oikea vastaus, että otetaan vielä lisää raiskaajia ulkomailta?

”Sopimuksia voi purkaa”

Rikoksista tuomitun karkottaminen ei ole vain Suomen viranomaisten käsissä, vaan sitä säätelevät myös kansainväliset sopimukset. Ihmistä ei esimerkiksi voi karkottaa sellaiseen maahan, jossa hänen turvallisuutensa voi olla vaarassa. Sitä on Benyaminin mielestä vaikea ymmärtää.
– Uskon siihen, että kansainvälisiä sopimuksia voi aina purkaa, jos ne uhkaavat oman maan turvallisuutta. Sopimus ei ole mikään Jumalan sana, vaan niitä voidaan muuttaa tilanteen mukaan, Benyamin kommentoi.

Benyaminilla on tiukka asenne myös turvapaikkajärjestelmää kohtaan. Hän sulkisi rajat viisumittomilta tai usean turvallisen maan läpi tulleita hakijoilta ja ottaisi sen sijaan lisää pakolaisia kiintiöiden avulla.
– Ne, jotka ovat todella hädässä, ovat jääneet surkeisiin oloihin pakolaisleireille. Heillä ei ole rahaa maksaa salakuljettajille eikä voimia lähteä monen maan läpi, Benyamin uskoo.

Suomalaisten asenteet koventuneet

Ashraf Benyamin muutti Kouvolaan vuonna 1996 yhdessä suomalaisen vaimonsa kanssa. Nuoren lääkärimiehen oli aluksi vaikea löytää harjoittelupaikkaa, mutta suomalaisten lääkärinoikeuksien myötä heltisi työpaikkakin. Benyamin alkoi pitää itseään ensin egyptiläis-suomalaisena, sitten suomalais-egyptiläisenä.

Nykyään Benyamin työskentelee ylilääkärinä Pohjois-Kymen sairaalan naistentautien poliklinikalla ja pitää yksityistä vastaanottoa. Hän ei itse ole joutunut rasismin kohteeksi, mutta maahanmuuttajiin kohdistuvien asenteiden koveneminen on näkynyt ja kuulunut niin kaduilla, kaupoissa kuin sanomalehdissäkin.

Benyamin on huolissaan siitä, että jos suomalainen yhteiskunta hyljeksii maahanmuuttajia, he eristäytyvät omiin oloihinsa. Silloin maahanmuuttajat voivat olla helppoa riistaa jopa terroristijärjestöjen värvääjille.
– Nuoret miehet ovat kertoneet minulle, että suomalaiset vihaavat heitä eivätkä he enää uskalla lähteä pois vastaanottokeskuksesta. Ei sekään ole missään nimessä hyvä, Benyamin miettii.

Hän itse sai hiljattain työtarjouksen ulkomailta. Perhe on miettinyt muuttoa vakavissaan.
– Lähdimme Kairosta Suomeen, koska vaimoni ei sopeutunut Egyptin kulttuuriin. Nyt sama kulttuuri on tulossa tänne Suomeen, Benyamin kärjistää.
8.2.2016 6:25

Ohessa ko. kirjoitus:
Ashraf Benyamin avoin kirje Juha Sipilälle

Ylilääkäri Ashraf Benyaminin avoin kirje Suomen pääministeri Juha Sipilälle:

" Hyvä Pääministeri,
lähetän sinulle tämän viestin median kautta niin, että myös kansa lukee sen. Kansa, joka on valinnut sinut pääministeriksi ja nyt olet koetellut heitä viime aikoina. Kansa, joka yrittää turhaan löytää selitystä ristiriitaisille toimillesi.

Samaan aikaan, kun leikkaat oman kansan työntekijöiden palkkoja, otat huollettavaksi kansan rahalla kymmeniä tuhansia ihmisiä. Koko maailma tietää, että ne jotka tulevat koko Euroopan kautta Suomeen asti monien turvallisten maiden läpi, eivät ole hädässä. Heillä on selvä päämäärä.

Haluaisin muistuttaa sinua, että raamattu, jonka kautta olet vannonut pääministerikauden alussa, velvoittaa sinua pääministerinä hoitamaan ja ajamaan vain Suomen etua. Ihmisenä raamattu kyllä velvoittaa sinua auttamaan hädässä olevia. Siis ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Sinä, Juha Sipilä, voit auttaa omalla rahallasi ja ajallasi niin paljon kuin haluat, mutta Suomen pääministerinä saat käyttää suomalaisten rahoja vain heidän etunsa mukaisesti.

Kansa ei millään ymmärrä, että turvapaikanhakijat siirretään paikasta toiseen taksilla ja samalla sairaat suomalaiset joutuvat odottamaan kelan taksia jopa useita tunteja säästön vuoksi. Kansa ei myöskään ymmärrä sitä, että suljet heidän koulut ja sairaalat ja samaan aikaan avaat jopa satoja uusia vastaanottokeskuksia.

Saksalaiset varmasti iloitsivat, kun sanoit heille, ettet pistä Suomen rajoja kiinni. Nyt löytyi kullan arvoinen mies, joka ottaa vastaan heidän lähettämänsä pakolaiset.

Jos olet uskonut sitä fiksua, joka väittää, että nämä turvapaikanhakijat ovat Suomen tulevaisuus maassa mihin odotetaan myöhemmin tulevan työvoimapula, olet väärässä. Taloustieteen nobelisti Joseph Stiglitz neuvoo sinua ” Suomen nykytilanteessa työnhakijoiden määrän kasvattaminen ei luo lisää työtä” ( Helsingin Sanomat 22.9.2015).

Joka päivä Suomeen saapuu lähes 1000 turvapaikanhakijaa. Se on suorastaan miehitystila. Suomella ei ole varaa siihen. Suurin osa suomalaisista on erittäin huolissaan ja hyvin ahdistuneita. Jos sanoisit, että meidän pitää noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, onhan meillä valmiuslaki. Lain tarkoituksena on poikkeusoloissa suojata maamme väestöä, turvata sen toimeentulo ja maan talouselämä, ylläpitää oikeusjärjestystä ja kansalaistemme perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä turvata valtakuntamme alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys. "
Sipilä ei piittannut. Ei välittänyt. Ei, vaikka hänen pitäisi ajaa Suomen etua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Sipilä on bisnesmies. Täysin tunteeton kansan kärsimykselle. Tänään poliitikot nostelivat kilvan "häntiään" vaalikiimassa kun lakeja kovennetaan. Raiskaaja muslimeihin sillä on tuskin minkäänlaista vaikutusta, saattavat vain herkemmin tappaa raiskaamiaan lapsia etteivät jäisi kiinni. Ainoa keino on heittää maasta ulos nämä synnynnäiset taparikolliset.

Gladys
David Starsky
Viestit: 4507
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Kyllä todellakin tuo termi "kotouttaminen" on täysin järjetön. Normaalilla järjenjuoksulla varustettu ihminen (on kyseessä sitten aikuinen tai lapsi) pystyy ja kykenee kotoutumaan eli samaistumaan ja sopeutumaan uuden ympäristönsä tapoihin, tottumuksiin ja kulttuuriin, kunhan tahtoa ja motivaatiota löytyy (yhteiskunnan ystävällisellä avustuksella toki).

Voisiko joku siis selittää sen, miksi tiettyjen maahanmuuttajien omaehtoinen aktiivinen toiminta (kotoutuminen) on muutettu passiiviseksi täysin meistä riippuvaiseksi toiminnaksi (kotouttaminen)?
All is pretty.
- Andy Warhol

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja poikani »

Gladys kirjoitti:Voisiko joku siis selittää sen, miksi tiettyjen maahanmuuttajien omaehtoinen aktiivinen toiminta (kotoutuminen) on muutettu passiiviseksi täysin meistä riippuvaiseksi toiminnaksi (kotouttaminen)?
Minä voin selittää. Kotouttamista ajavat ihmiset pitävät näitä maturyhmiä aivan idiootteina.
????? ?? ??????.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Nämä "kotouttajat" ovat enimmäkseen naisia joita ohjaa hoivaamisvietti (altruismi) saavat omaan egoonsa hyvänolon tunteen kun antavat "kaikkensa" näille maahantulijoille, joilla ei ole mitään tekemistä hädänalaisen turvapaikan hakijan kanssa.
Kotouttajalle on aivan sama minkä tason gangsteri on hoivattavana, onnen tunne on taattu.

Gurney
Axel Foley
Viestit: 2494
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Tracker kirjoitti:Nämä "kotouttajat" ovat enimmäkseen naisia joita ohjaa hoivaamisvietti (altruismi) saavat omaan egoonsa hyvänolon tunteen kun antavat "kaikkensa" näille maahantulijoille, joilla ei ole mitään tekemistä hädänalaisen turvapaikan hakijan kanssa.
Kotouttajalle on aivan sama minkä tason gangsteri on hoivattavana, onnen tunne on taattu.
Juuri näin. Kotouttajamummojen lapset ovat lentäneet pesästä ja parisuhdekin on mitä on. Hoivavietti on kova ja elämä tyhjää.

Sitten saavat elämälleen tarkoituksen paapomalla karvalapsia ja leikkimällä näiden kanssa pää-olkapää-peppu (pillu) leikkejä ja leipomalla pullaa.

Sairasta. Mutta itse eivät tajua.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1484
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Palataan aiheeseen kansallinen turvallisuusuhka. Kotouttamiselle on muita ketjuja. Puolesta että vastaan.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10563
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja damfin »

Turvallisuusuhkaan palataksemme, odotan mielenkiinnolla PaxCow:n ja Tepon kommenttia sille että valtakunnan suurissa medioissa kuten esimerkiksi iltalehti on alettu ihan suoraan kertomaan että "Vuonna 2017 afganistanilaisia ja irakilaisia epäiltiin lukumääräänsä nähden seksuaalirikoksesta 40 kertaa niin usein kuin suomalaisia. Tämä voidaan laskea poliisin ja Tilastokeskuksen tilastoista."

Kyseiset nimimerkit olleet viimeaikoina yllättävän hiljaa tilasto-nippelitietoineen.

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1881
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Hyvä että tuli erikseen tämä politiikka yms. ketju.

Minulla on jotenkin tosi huono tunne tästä, että nyt yhtäkkiä mediassa saakin puhua vapaasti turvisuhasta ja maahanmuuttopolitiikasta. Kun ottaa huomioon, millaiseen solmuun Sipilä ja Orpo ovat viimeisen neljän vuoden aikana menneet, että kaikenlainen keskustelu mistä tahansa vaikeista aiheista tukahdutettaisiin. Epäilen, että ne suunnittelevat jotakin. En tiedä mitä, mutta luulisin, että se liittyy jotenkin tulevaan hallituskuvioon. Aivan kuin ne haluaisivat, että ihmiset nyt ryntäävät äänestämään persuja??? Onkohan kulisseissa sovittu jotain? Joka tapauksessa Sipiä ja Orpoa kiinnostaa vain raha ja sen vuoksi he olivat turviksia tänne haalimassa 2015.
Enivei, miettikää ihmiset ketä äänestätte, taktikoikaa pitäen mielessä myös hallituskuviot ja muut asiat kuin maahanmuutto. Koska ainoa varma asia on, että kun vaalitulos on selvillä, kaikilla lupauksilla pyyhitään taas kerran perperiä...

Mietin myös sitä kun palstoilla kerrotaan erään poliisipomon sanoneen, että "todellinen mätäpaise on vielä puhkeamatta". Mutta Oulu-paise puhkesi jo, Stadi ei ainakaan vielä näytä suuremmalta tai muutkaan kaupungit. Niin että mistä tämä pomo oikein puhuu? Mieleeni juolahti, että kun grooming on muualla yhdistetty taharrukseen ja sitä kautta niihin verkostoihin, joissa islamistit levittävät ohjeita teroiluun, niin että onko tällä toiminnalla yhteyttä terroristisiin tekoihin? Ja jos on, niin silloinhan Supo ja varmaan KRP:kin olisivat olleet tietoisia tästä jo pidempään, jopa jo ennen paikallispoliiseja. Mutta mitään ei olisi tehty. Että olisiko tämä se todellinen mätäpaise??
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Gurney
Axel Foley
Viestit: 2494
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Gurney »

damfin kirjoitti:Turvallisuusuhkaan palataksemme, odotan mielenkiinnolla PaxCow:n ja Tepon kommenttia sille että valtakunnan suurissa medioissa kuten esimerkiksi iltalehti on alettu ihan suoraan kertomaan että "Vuonna 2017 afganistanilaisia ja irakilaisia epäiltiin lukumääräänsä nähden seksuaalirikoksesta 40 kertaa niin usein kuin suomalaisia. Tämä voidaan laskea poliisin ja Tilastokeskuksen tilastoista."

Kyseiset nimimerkit olleet viimeaikoina yllättävän hiljaa tilasto-nippelitietoineen.
Älä... Kun sanat ja olkiukot loppuu, ollaan hiljaa.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

THS
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: To Helmi 04, 2016 12:29 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja THS »

Tracker kirjoitti:Sipilä on bisnesmies. Täysin tunteeton kansan kärsimykselle. Tänään poliitikot nostelivat kilvan "häntiään" vaalikiimassa kun lakeja kovennetaan. Raiskaaja muslimeihin sillä on tuskin minkäänlaista vaikutusta, saattavat vain herkemmin tappaa raiskaamiaan lapsia etteivät jäisi kiinni. Ainoa keino on heittää maasta ulos nämä synnynnäiset taparikolliset.
Valitettavasti taidat olla oikeassa.
:D

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

devil_doll kirjoitti:Hyvä että tuli erikseen tämä politiikka yms. ketju.

Minulla on jotenkin tosi huono tunne tästä, että nyt yhtäkkiä mediassa saakin puhua vapaasti turvisuhasta ja maahanmuuttopolitiikasta. Kun ottaa huomioon, millaiseen solmuun Sipilä ja Orpo ovat viimeisen neljän vuoden aikana menneet, että kaikenlainen keskustelu mistä tahansa vaikeista aiheista tukahdutettaisiin. Epäilen, että ne suunnittelevat jotakin. En tiedä mitä, mutta luulisin, että se liittyy jotenkin tulevaan hallituskuvioon. Aivan kuin ne haluaisivat, että ihmiset nyt ryntäävät äänestämään persuja??? Onkohan kulisseissa sovittu jotain? Joka tapauksessa Sipiä ja Orpoa kiinnostaa vain raha ja sen vuoksi he olivat turviksia tänne haalimassa 2015.
Media on pakon edessä uutisoitunut vähän, mutta ei mediassa edelleenkään saa puhua vapaasti. Kommenttikentät ovat sensuurin vallan alla. Persut eivät ole uhka millekkään puolueelle, kun Persujen Isä eli Soini ei saanut edes sitä yhtä tehtäväänsä hoidettua. Piti hoitaa palautussopimus Irakiin, mutta se ei onnistunut, kun oli kiire juosta ympäriinsä rukoilemassa yhdessä Obaman kanssa. Että sellainen persu. Edut kelpasi, mutta lupaukset jäivät lupauksen asteelle.

Sitten tämä persujen äiti, Huhtasaari. Pelkää, että tippuu kartalta kokonaan, jos kävelee maapallon reunalle. Opettaja koulutukseltaan, äkkiseltään en osaa sanoa, koska on koulutuksensa saanut, mutta mielipiteet eivät indikoi opettajastatuksesta huolimatta kovinkaan suurta älykkyyttä.
devil_doll kirjoitti: Enivei, miettikää ihmiset ketä äänestätte, taktikoikaa pitäen mielessä myös hallituskuviot ja muut asiat kuin maahanmuutto. Koska ainoa varma asia on, että kun vaalitulos on selvillä, kaikilla lupauksilla pyyhitään taas kerran perperiä...

Mietin myös sitä kun palstoilla kerrotaan erään poliisipomon sanoneen, että "todellinen mätäpaise on vielä puhkeamatta". Mutta Oulu-paise puhkesi jo, Stadi ei ainakaan vielä näytä suuremmalta tai muutkaan kaupungit. Niin että mistä tämä pomo oikein puhuu? Mieleeni juolahti, että kun grooming on muualla yhdistetty taharrukseen ja sitä kautta niihin verkostoihin, joissa islamistit levittävät ohjeita teroiluun, niin että onko tällä toiminnalla yhteyttä terroristisiin tekoihin? Ja jos on, niin silloinhan Supo ja varmaan KRP:kin olisivat olleet tietoisia tästä jo pidempään, jopa jo ennen paikallispoliiseja. Mutta mitään ei olisi tehty. Että olisiko tämä se todellinen mätäpaise??
Tottakai on. Naisten ja lasten raiskailu on sotatoimi vieraassa maassa. Ja solut tiedottavat toisilleen miten eri maissa suhtaudutaan tähän sotatoimeen. Ruotsissa, Saksassa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa silitellään päitä ja pahoitellaan, ettei olla osattu paremmin kotouttaa, vaikka vika on niissä raiskailevissa ählämeissä. Ei maissa, joihin raiskailevat ählämit tulevat.

Siinä se isompi mätäpaise.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Tracker kirjoitti:Sipilä on bisnesmies. Täysin tunteeton kansan kärsimykselle. Tänään poliitikot nostelivat kilvan "häntiään" vaalikiimassa kun lakeja kovennetaan. Raiskaaja muslimeihin sillä on tuskin minkäänlaista vaikutusta, saattavat vain herkemmin tappaa raiskaamiaan lapsia etteivät jäisi kiinni. Ainoa keino on heittää maasta ulos nämä synnynnäiset taparikolliset.
Eniten ihmetyttää nämä toimet mitä nämä pylly pystyssä vuoronperään ehdottelivat. Ei lastenraiskaajaa ei voi karkoittaa, mutta korotetaan tuomioita 4v --> 6v. Mikä vaikutus tällä on mihinkään? Lapsenraiskaaja nostaa punttia ja syö hyvin mahdollisesti jatkossa muutaman kuukauden pidempään, jos siis jää kiinni. Vaikka saisi törkeimmällä asteikolla tuomion niin se olisi silti uuden henkilöllisyyden turvin Suomeen tulleelle ensikertalaiselle enintään sen 3v. 3v lapsen elämän pilaamisesta. Se on todella vähän.

Persut eivät tainneet ehdottaa mitään.

Lapsenraiskaaja tarvitsisi lobotomian, tai häntä voitaisiin käyttää maalitauluna armeijan harjoituksissa. Tällä voisi olla ehkäisevä vaikutus lasten raiskailuun. Ei ole humanitääristä olla karkottamatta lapsenraiskaajia. Oli heidän maassaan tilanne sitten mikä tahansa.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

”Suomen vankilakin on kuin hotelli” - IL kysyi afgaanitaustaiselta mieheltä ja Irakista Suomeen tulleelta naiselta seikoista, jotka voisivat selittää kohurikoksia
Eilen klo 20:31
Maahanmuuttajaryhmissä seksuaalirikoskohua on seurattu tyrmistyneinä. Iltalehti haastatteli kahta maahanmuuttajataustaista henkilöä aiheesta.

Sirwa Farik on 45-vuotias vantaalainen perheenäiti, ateisti ja vuoden pakolaisnainen 2018. Hawraman Ali

– Maahanmuuttajien keskuudessa kaikki ovat surullisia ja kysyvät toisiltaan, miksi irakilaiset tekevät näitä tekoja, Sirwa Farik huokaa.

Hän viittaa viime aikoina ilmi tulleisiin seksuaalirikosepäilyihin, joista kertovia uutisia hän on seurannut tarkoin 13- ja 23-vuotiaiden tytärtensä kanssa.

Farik on 45-vuotias vantaalainen perheenäiti, ateisti ja vuoden pakolaisnainen 2018. Hän saapui Suomeen Irakista vuonna 2000 kiintiöpakolaisena sen jälkeen, kun hänen miehensä oli murhattu.

Myös Farikin oma turvallisuus kotimaassa oli vaakalaudalla, koska hän oli aktiivinen naisten oikeuksia ajaneessa yhdistyksessä. Samaan aikaan heimot tappoivat muita naisia perhe- ja kunniaväkivallan uhreina kaduille, eikä valtiolla tai poliisilla ollut minkäänlaista otetta niistä.

Irakissa naisen asema on tosi huono, ja naisella on perustuslainkin mukaan miestä alhaisempi asema. Vaadimme siellä samaa lakia ja järjestimme esimerkiksi naistenpäivinä mielenosoituksia. Hallinnolle yhdistyksen toiminta oli liikaa, Farik kertoo.

Nyt Farik työskentelee Irakin naisten yhdistyksessä monikulttuurisessa työelämäprojektissa, jossa pyritään ehkäisemään maahanmuuttajataustaisten naisten syrjäytymistä. Projektissa tarjotaan naisille esimerkiksi alkeistasoista suomen kielen opetusta ja lastenhoitoa opiskelun ajaksi.

Samankaltaista toimintaa hän tarjoaisi yhdeksi ratkaisuksi myös maanmiestensä suureen osuuteen Suomessa tehdyissä seksuaalirikoksissa.

– Kotoutumisprosessiin pitää panostaa enemmän. Siitä olisi hyötyä sekä Suomen yhteiskunnalle että maahanmuuttajayhteisölle, Farik sanoo.


Sitäkin suurempia haasteita löytyy kuitenkin tulijoiden kotimaasta.
Tiedon puutetta

Vielä 1960- ja 70-luvuilla Irakissa oli voimassa moderni laki. Farik muistelee, kuinka hänen ollessaan ensimmäisellä luokalla hänen äitinsä opiskeli samaan aikaan aikuiskoulutuksessa. Farikin täti käytti minihametta.

Nykyään vastaavaa ei voisi kuvitellakaan, koska sukupuolten välinen tasa-arvotilanne alkoi pian tuon jälkeen heikentyä. Irakin sodan ja miehityksen jälkeen yhteiskunta otti vielä suuremman harppauksen taaksepäin. Lännen koalition tuella perustettu valtiomuoto ja hallitsija tukivat uskonnollisten liikkeiden asemaa sekä siten taantumusta. Koulutus ja hyvinvointi hylättiin, lääkkeeksi tarjottiin uskontoa ja sorretun aseman hyväksymistä.

Nyt Farik tapaakin säännöllisesti 1980- ja 90-luvuilla syntyneitä irakilaisia, jotka ovat kasvaneet suurissa kaupungeissa, mutteivät käyneet kotimaassaan päivääkään koulua.

– Hallinto hyötyy siitä. Jos ihminen on lukutaitoinen ja sivistynyt, hän vaatii valtiolta enemmän palveluita, oikeuksia ja hyvää elämää, Farik toteaa.

Juuri tässä on hänen mukaansa yksi juurisyy nyt Suomessakin ilmenneisiin ongelmiin: nuoret irakilaismiehet eivät pääse kiinni kunnollisen elämän syrjään edes kotimaassaan, saati sitten Suomessa.

– Heti ensimmäisenä päivänä, kun ulkomaalainen ilmoittautuu poliisille turvapaikanhakijaksi, pitäisi istua alas ja puhua. Pitäisi kertoa Suomen laista, mahdollisuuksista ja itsemääräämisoikeudesta. Että täällä on naisten ja miesten tasa-arvo, eikä voi koskea tai ottaa kuvia ilman lupaa.

Eikä sekään riitä, vaan sitten pitäisi saada omalla äidinkielellä keskustella, mitä seuraamuksia rikkomuksista seuraa, Farik painottaa.

Hän on vetänyt itsekin vastaanottokeskuksissa vertaisryhmiä, joissa kerrotaan Suomen laista ja tavoista pakolaisille, ja painottanut heille yhtä asiaa.

– Sanon aina, että maassa maan tavalla. Täällä pitää kunnioittaa maan lakia ja arvoja: miehet ja naiset tekevät samoja töitä, kasvattavat lapsia ja tekevät kotitöitä. Ja sitten lopuksi sanon, että voitteko kertoa tästä kavereille, jotka eivät olleet täällä paikalla.
Vankilakin kelpaa

Nyky-Irakissa rajat naisten ja miesten välillä ovat siis tiukkoja esimerkiksi taantumuksellisen hallinnon takia. Naiset eivät saa kulkea yksin kadulla, eikä heidän kasvojaan näe burkan takaa. Jotkut maassa kasvaneet nuoret miehet eivät ole koskaan puhuneet heille tuntemattoman naisen kanssa.

Vaikkapa tavalliselle suomalaiselle uimarannalle sattuessaan tällainen henkilö voi hämmentyä perinpohjaisesti.

– Mutta eivät kaikki maahanmuuttajat ole samanlaisia. Ei näiden tapausten perusteella voi leimata kaikkia irakilaisia, Farik korostaa.

Tiedon puutteen ohella hän pitää yhtenä syynä irakilaismiesten suuriin osuuksiin rikostilastoissa sitä, että Suomessa on liian löysä laki. Irakissa raiskauksesta voi saada kuolemantuomion.

Tuomion istuminen suomalaisessa vankilassa voi jopa tuntua houkuttelevammalta vaihtoehdolta kuin elämä vapaudessa Irakissa.

Suomen vankila on kuin hotelli: siellä voi harrastaa liikuntaa tai opiskella ammattiin. Ne olosuhteet ovat monille kovia kokeneille nuorille pelkkä vitsi.

Irakilaismiehet voivat vieläpä olla tottuneita siihen, ettei raiskauksia Irakissa useinkaan ilmoiteta poliisille. Näissä tapauksissa rangaistuksen saattaa nimittäin saadakin uhri: heimo tai suku voi jopa naittaa raiskauksen uhrin hänen raiskaajalleen.
Oma paikka hukassa

21-vuotias Morteza Shirzad päätyi Suomeen ja Keravalle kirjavien vaiheiden kautta. Hän on kotoisin Afganistanista, josta hänen perheensä pakeni sotaa Iraniin.

Iranissa ulkomaalaisia ja varsinkin afgaaneja kohdellaan kaltoin, joten vuonna 2016 Shirzad, hänen äitinsä ja kolme sisarustaan saapuivat kiintiöpakolaisina Suomeen. Nyt nuorimies opiskelee aikuisten perusopetuksessa.

Shirzad sanoo motivoituneensa opiskelemaan tajuttuaan erilaisten mahdollisuuksien määrän Suomessa. Kaikille ei kuitenkaan käy samoin.

– Monet pakolaiset eivät tiedä paikkaansa tässä maassa. Minä ajattelin tänne tullessani niin, että työnnän juuret uuteen maahan. Olen ongelmien takia muuttanut kotimaastani tänne saamaan paremman elämän, joten se oli selvä asia, että mun pitää tehdä töitä ja opiskella, Shirzad kertoo.

Hänkin on luonnollisesti lukenut uutisista seksuaalirikoksista epäillyistä ulkomaalaisista ja puhunut aiheesta myös suomalaisen tyttöystävänsä kanssa.

– Olen ihan sanaton. Tosi julma juttu, Shirzad sanoo.

Lisäksi hän on kääntänyt uutisia suomea huonommin taitavalle veljelleen. Äidilleen ja siskoilleen Shirzad ei uskaltanut niistä suoraan kertoa, vaan isoveli hoiti homman.

– Heillä oli samat tunteet kuin minulla: että ”voi ei”.

Silti kotimaassa Afganistanissa naisten ja miesten välinen tasa-arvo on monelle tuntematon käsite: miehet elättävät perheen ja naiset kasvattavat lapset. Shirzadin perheessä on kuitenkin puhuttu äidin johdolla myös naisten ja miesten välisistä suhteista, ja äiti on opettanut, ettei naisilta saa pyytää liikoja.

Tiedän, että isän kotimaassa tilanne on vastakohta: miehet käskevät ja naiset tottelevat. Minä olen kasvanut niin, etten tee niin, Shirzad sanoo.
Perheen merkitys

Shirzadkin osaa heti nimetä muutamia mahdollisia keinoja hillitä ulkomaalaisten rikollisuutta Suomessa. Myös hänen mukaansa lakia voitaisiin tiukentaa.

Myös pakolaisten kotouttamistyöhön voitaisiin panostaa enemmän, jotta he oppisivat tuntemaan lakia ja omia mahdollisuuksiaan.

Lisäksi Shirzad mainitsee, että etäisyys omasta perheestä voi johtaa maahan muuttaneen moraalin löystymiseen. Hänen kaverinsa on esimerkiksi sanonut, että saisi varmasti kotimaahan jääneeltä isältään rangaistuksen, jos tämä tietäisi hänen tyttöystävästään tai käynneistä baarissa.

Shirzad tietää perheen merkityksen myös omasta, toisenlaisesta kokemuksestaan: viime vuonna hänen ostamansa auto hajotettiin yöllä, minkä jälkeen hän kielsi pikkusiskoaan kävelemästä iltaisin yksin asemalta kotiin.

– Kun mun auto rikottiin, en suuttunut, vaan mietin, että miten käy mun perheelle. Jos mun perheelle tapahtuisi jotain, en voisi kestää, Shirzad pohtii.

Hän kuitenkin korostaa, ettei voi asettua seksuaalirikosten uhrien tai heidän läheistensä asemaan.

– Jos niin kävisi mun sisaruksille, en voi kuvitellakaan, miltä se tuntuisi. En ole niiden tilanteessa, joille on käynyt niin.
Juha Sipilä eduskunnassa tänään: ”Oikeutettu kysymys on, onko meillä kansainvälisiä sopimuksia, jotka suojelee joissain tilanteissa rikollisia” IL-TV
Joonas Lehtonen
Taas näkyy miten se on suomalaisten vika ja kotouttaminen on huonoa. Ei syrjäytyminen tee kuitenkaan 500 000 suomalaisesta työttömästä raiskareita? Miksi se maahan tulleista tekisi, joilla on aivan samat etuudet?

Eihän se nyt näin ole. Kyllä he ovat jo tullessaan raiskareita, jos sellaiseen syyllistyvät. Ja ovat tottuneet raiskailemaan kotimaissaan, kun siellä nainen on pelkkä panopuu ilman arvoa. Eikös kamelitkin ole siellä naista ylempänä?

Mistä Suomessa oikein maksetaan muutaman kymmenen tuhannen ihmisen kotouttamisessa, jos 3v aikana ei ole ehditty tulijoille tiedottaa, ettei saa raiskailla, käydä käsiksi, tai ottaa kuvia ilman lupaa?

Ulos vaan nuo raiskarit. Tai mullan alle. Ei tuo toiminta heillä mihinkään muutu.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Vastaa Viestiin