IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Päivää piristämään :) muutama linkki, näin Puolassa ja Unkarissa....

Jos näitä ei saa postata tähän ketjuun, niin pahoittelen. Linkkejä voi perustella siltä kantilta, miten Puolassa ja Unkarissa on erilailla.

Puolan pääministerin avautuminen lyhyesti, kannattaa katsoa setti on aika eeppistä . https://www.youtube.com/watch?v=5f2TB86DHy4

Ote videon lopusta : "Do we want politicians, that claim we have to get used to attacks and who describe terrorist attacks as "incidents" or do we want strong politicians that can see a danger and can fight against it efficiently!"

Näin alunperin paljon pidemmän puheen häneltä, mutta en löydä sitä enää netistä. Siinä oli paljon asiaa.

Tässä linkki Unkarin ulkoministerin haastattelusta. Katsoin useampia haastatteluita ja puhumisia, niin tässä vain pari esillä.

https://www.youtube.com/watch?v=jcO6F_JO_CA&t=847s

Ehkäpä Suomenkin valtaapitävät voisivat pistää jotain korvan taakse. Vaikka myöhäistä se vähän onkin, mutta ettei tilannetta enää moninkerroin pahennettaisikaan.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Itä-Euroopan maissa on tuoreessa muistissa neuvostoliiton invaasiot. Eivät halua kokea taas maahantunkeutujien sortovaltaa elämässään.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Näin Australiassa, imaami puhuu tässä asiaa, valkoinen nainen ei.

https://www.facebook.com/theimamofpeace ... 772038219/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Immonen: Seksuaalirikosten määrä jatkaa kasvuaan – ”Rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkotuksia tehostettava”


Oulun poliisi julkaisi heinäkuussa rikostilastot tammi-kesäkuulta 2019. Seksuaalirikoksia tuli Oulun poliisilaitoksen tietoon 205 kappaletta, kun edellisvuonna määrä oli vastaavana aikana 111. Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ilmoitettiin 42 kappaletta enemmän kuin edellisvuonna, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen Rantalakeus-lehden kolumnissaan.


Oulun kaupungin alueella ilmoitettujen seksuaalirikosten määrän kasvu oli peräti yli sata prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksissa oli Oulun poliisilaitoksen alueella kuluvana vuonna noin 40 prosenttia.

– Suomessa kirjattiin viime vuonna 3 856 seksuaalirikosilmoitusta. Vuoteen 2017 verrattuna ilmoituksia oli yli 500 enemmän. Erityisesti ilmoitukset lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista kasvoivat tilastojen mukaan viime vuonna selvästi. Vuonna 2017 ilmoituksia tehtiin 1 188, kun vuonna 2018 niitä tehtiin jo peräti 1 410, kansanedustaja Olli Immonen kirjoittaa Rantalakeudessa.

Kyse on poliittisesta tahtotilasta

Ulkomaalaistaustaiset henkilöt, erityisesti irakilaiset ja afganistanilaiset, ovat tilastojen mukaan yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa. Koko maassa ulkomaalaisten epäiltyjen osuus tietoon tulleista seksuaalirikoksista oli 25,3 prosenttia.

– Osuus on suuri, kun otetaan huomioon, että ulkomaan kansalaisia on Suomessa noin 5 prosenttia väestöstä. Tilastoissa ”ulkomaalaiseksi” ei enää lueta sellaista ulkomaalaista henkilöä, joka on saanut Suomen kansalaisuuden.

Asiantuntijoiden mukaan ulkomaalaisten yliedustus seksuaalirikoksissa johtuu muun muassa kulttuurieroista.

– Islamilaisessa kulttuurissa naisten oikeuksiin ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon ei suhtauduta samalla tavalla kuin länsimaisessa kulttuurissa.

– Seksuaalirikosten määrän kasvu on äärimmäisen huolestuttava ilmiö. Poliitikoilta vaaditaan vaikuttavia toimia ongelmaan puuttumiseksi – kyse on ensisijaisesti poliittisesta tahtotilasta, Immonen muistuttaa.

Maahanmuuton vetovoimatekijät pois

Immonen perää hallitukselta riittäviä resursseja lisääntyneen seksuaalirikollisuuden ennaltaehkäisyyn ja tutkintaan. Tämän lisäksi tarvitaan seksuaalirikoksista annettavien rangaistusten tiukentamista.

– Seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden alarajoja on nostettava. Ylärajoja nostamalla ei saada haluttua vaikutusta, koska oikeusasteet antavat yleensä lähempänä alarajoja olevia rangaistuksia, Immonen toteaa.

– Tarvitaan myös vastuullisempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Suomella on Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka, mitä tulee esimerkiksi perheenyhdistämiskriteereihin. Maahanmuuttopolitiikkaa on tiukennettava, ja maastamme on tehtävä vähiten houkuttelevin Pohjoismaa turvapaikanhakijoiden silmissä. Kaikki maahanmuuton vetovoimatekijät on karsittava.

Palautussopimukset viimein kuntoon

Immosen mielestä turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta tulee jatkossa luopua kokonaan – ja oikeasti hädänalaisia ihmisiä on autettava lähtömaissa ja lähtömaiden lähialueilla.

– Tätä ennen on tärkeä pitää huoli siitä, että kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ja maassa laittomasti olevat henkilöt otetaan säilöön ja karkotetaan Suomesta. Rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisia on tehostettava nykyisestä, muun muassa saattamalla palautussopimukset kuntoon kolmansien maiden kanssa.

– Lisäksi Suomen kansalaisuuden saamisen ehtoja on tiukennettava, ja jatkossa Suomen kansalaisuus on peruutettava vakaviin tai toistuviin rikoksiin syyllistyneiltä ulkomaalaisilta henkilöiltä, Immonen esittää kolumnissaan.

SUOMEN UUTISET

https://www.suomenuutiset.fi/immonen-se ... ostettava/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tuula Malinin blogikirjoitus vuodelta 2017 ja tubevideo samalta ajalta. Harvalle varmaan tulee yllätyksenä mitä Tuula sanoo ja kirjoittaa, mutta hyvä, että sanoo.
Piilottelijat päivänvaloon
20 elo 2017
Kirjoittanut Tuula Malin | 740 Kommenttia
Poliisi on etsintäkuuluttanut 700 turvapaikanhakijaa. Etsintäkuulutetut pakoilevat pakkopalautusta. He pelaavat aikaa järjestöjen suojissa tai yksityiskodeissa. Osan arvellaan seikkailleen toisaalle Eurooppaan. Viranomaistieto on hataraa, tarkkaa tietoa ei ole kenelläkään.

Etsintäkuulutetut ovat saaneet lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen ja heidän on lähdettävä Suomesta. He olisivat voineet lähteä kasvojaan menettämättä vapaaehtoisesti, hyvässä järjestyksessä, taloudellisen tukipaketin turvin. Toinen vaihtoehto oli lähteä pakotettuna poliisisaattueessa. Etsintäkuulutetuille ei kelvannut kumpikaan tarjolle tuoduista vaihtoehdoista. He painuivat maan alle. Motiiveja voi vain arvailla.

Etsintäkuulutetut piilottelevat koloissaan ja lisää on luvassa. Vastaanottokeskuksissa pähkäilee paluutaan tuhatkunta lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta. Heitä taivutellaan kovalla tohinalla vapaaehtoiseen paluuseen. Tarjolla on henkilökohtaista paluuneuvontaa, pöydällä rahaa ja matkaliput. Kattavasta palvelupaketista huolimatta yhä vielä mietityttää.

Piiloutumisvaara on suuri, kun taivutellaan ihmisiä, jotka eivät kunnioita suomalaista turvapaikkatutkintaa ja hallinto-oikeusmenettelyssä koeteltuja ratkaisuja. Länsimaista tuomioistuinlaitosta ja oikeusvaltioperiaatteita. Sitä kovaa yhteiskuntamme ydintä, joka on tuottanut sisäisen järjestyksen maahan ja turvan kansalaisille vuosikymmenestä toiseen.

Ulko-ovelle ohjattavien määrä moninkertaistuu lähiaikoina. Sisäministeriön mukaan Korkein hallinto-oikeus nuijii pian lainvoimaiseksi 10 000 kielteistä turvapaikkapäätöstä. Ennusmerkit lupaavat kiihtyvää pakkopalautustarvetta. Vierailu on päätetty, vieraat eivät aio lähteä.

Vastaanottokeskusten neuvontakoneistolle on luvassa ympäripyöreitä päiviä. Palveluneuvojat markkinoivat vapaaehtoista paluuta, jotta vältyttäisiin työläiltä pakkopalautuksilta. Pakolla palauttaminen on poliiseille vastenmielinen tehtävä. Jarruttelevaa väkeä on hankala ujuttaa lentokoneeseen. Tehtaillaan sykkyrä, tarraudutaan, kiljutaan, hakataan ja huidotaan. Käydään virkavallan päälle: syljetään, raavitaan, lyödään ja potkitaan.

Kiitos ja näkemiin!

Turun tapahtumien jälkeen on lupa edellyttää tehoa käännytyksiin. Jokainen piilottelija pitää kaivaa päivänvaloon ja poistaa maasta ripeästi. Kansalaisten turvallisuudentunne rapisee, kun laittomasti maahan jäänyt väki saa velloa kasvottomana kansan keskuudessa. Eikä kyse ole pelkästä tunteesta, vaan realistisesta turvallisuusuhasta. Riskistä, jota en soisi Suomessa otettavan.

On länsimaisen demokratian ja suomalaisen yhteiskunnan halveksuntaa jäädä, vaikka toisin määrätään. Kun on saanut ihmisoikeuksia kunnioittavan tutkinnan ja oikeusvaltioperiaatteiden mukaisen valitusoikeuden, ei ole liikaa vaatia päätöksen kunnioittamista noudattamisen muodossa.

Kun tutkinta on suoritettu, annettu valitusoikeus ja vielä toinenkin, on päätökseen sopeuduttava ilman puukkoja ja puntareita. Uhkailu ja pelottelu halveksivat hyvää tahtoa ja oikeudenmukaisuutta. Tappaminen on brutaali kiitos avusta ja hoivasta.

Haluan luottaa suomalaiseen oikeuslaitokseen ja sen tekemiin päätöksiin. Yhteiskunnan ydinrakenteet romuttuvat, mikäli tuomioistuinlaitoksen tuottamille ratkaisuille ei anneta arvoa. Mikäli niiden yli voidaan kävellä väkivaltaisesti, aseiden turvin. Jos puukkoa heiluttamalla saa jäädä.

Viranomaisille on epäselvää, mistä maan alle painunutta väkeä pitäisi etsiä. Toistaiseksi on luotettu katuvalvontaan, tiedotukseen ja naapureiden ilmiantoapuun. Kotietsinnät ovat vielä kokematta.

Perjantaina – vain muutama tunti ennen ensimmäistä viiltoa Turun kauppatorilla – tein juttua pakkopalautettavia piilottelevista ikäneidoista. Naisista, jotka rakkauden kaipuussaan sallivat laittomasti maassa olevien miesten majailla kodeissaan. Pedissään ja lakanoissaan. Ymmärrän tarpeen, en tyydyttämisen tapaa. Laittakaa pupusenne pikimmiten ulkoruokintaan ja poliisin puheille. Miehet eivät maailmasta lopu.
https://blogit.iltalehti.fi/tuula-malin ... vanvaloon/

https://www.youtube.com/watch?v=OtsWtRCrGlw

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Arabiaa puhuneet miehet hyökkäsivät israelilaisten opiskelijoiden kimppuun Varsovassa
9.9.2019 17:18Petri Saarela


Puolan ulkoministeriö tuomitsee israelilaisten opiskelijoiden pahoinpitelyn Varsovassa.
Seitsemän israelilaista opiskelijaa oli poistumassa aikaisin lauantaiaamuna yökerhosta Varsovassa, kun joukko arabiaa puhuvia miehiä hyökkäsi heidän kimppuunsa, kertoo Radio Poland. Aggressiivisin hyökkääjä oli huutanut olevansa palestiinalainen.

Kronen Zeitungin mukaan hyökkääjät huusivat muun muassa ”Fuck Israel”.

Kaksi opiskelijoista vietiin sairaalaan saaman hoitoa vammoihinsa.

Kuva

Puolan ulkoministeriö on tuominnut iskun. Puolan Israelin suurlähettiläs Marek Magierowski sanoi iskua halpamaiseksi barbaariseksi teoksi. Hän uskoo, että väkivallantekijät saadaan pian kiinni.

Poliisi tutkii tapahtumia.

https://www.kansalainen.fi/arabiaa-puhu ... arsovassa/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Lähimmäisen rakkautta Italiassa, Video ->

https://twitter.com/i/status/1171754103774560256

Italiassa satunnaista siirtolaisväkivaltaa – kaksi naista loukkaantui maanalaisessa
12.9.2019 17:34Petri Saarela


Laittomasti maassa oleva siirtolainen hyökkäsi kahden naisen kimppuun Leccossa Italiassa ilman mitään näkyvää syytä.
Leccon maanalaisessa togolainen siirtolainen tuuppasi äkillisesti 18- ja 55-vuotiaan naisen nurin. Valvontakameran kuvassa näkyy, kuinka 24-vuotias laittomasti maassa oleva togolainen mies tönäisee äkillisesti naiset nurin näiden tullessa vastaan maanalaisen käytävällä.

Mitään erityistä syytä päällekarkaukseen ei videolla näy, vaan teko vaikuttaa satunnaiselta väkivallalta. Poliisi sai miehen kiinni tapahtuman jälkeen, ja tämä joutuu oikeruden eteen vastaamaan teoistaan.

Naiset säästyivät vakavilta vammoilta, mutta 18-vuotias joutuu olemaan tarkkailussa sairaalassa 10 päivän ajan. 55-vuotias puolestaan joutui kuukaudeksi tarkkailuun päävamman vuoksi.

Kansallismielisen Italian veljet-puolueen (FdI) johtaja Giorgia Meloni peräänkuuluttaa nollatoleranssia vastaavien tapahtumien estämiseksi. Tuomio ilman alennuksia ja karkotus on hänen vaatimuksensa.

https://www.kansalainen.fi/italiassa-sa ... alaisessa/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hallitus ei ole helpottamassa pakolaisaseman poistamista törkeisiin rikoksiin syyllistyneiltä – Mykkänen: ”olisi pahin pelote näille henkilöille”


Julkaistu: 11.10. 12:26


Sisäministeriön lainsäädäntöneuvos: ”Olemme havainneet, että laissa saattaisi olla täydennettävää”
Antti Rinteen (sd) hallitus ei ole edistämässä viime hallituksen vireille pistämää selvitystä koskien kansainvälisen suojelun aseman poistamista henkilöiltä, jotka ovat syyllistyneet törkeisiin rikoksiin, mukaan lukien törkeisiin raiskauksiin.

Hanke oli osa viime hallituksen helmikuussa julkaisemaa kymmeniä toimenpide-ehdotuksia listaavaa torjuntaohjelmaa ulkomaalaistaustaisten rikollisuuden ja seksuaalirikollisuuden ehkäisemiseksi.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) vahvistaa, että asiaa koskevia lakimuutoksia ei ole valmisteilla.

Hän muistuttaa, että Suomessa oleskeluluvalla asuva henkilö voidaan jo nykylain nojalla karkottaa maasta, mikäli hän syyllistyy toistuvasti rikoksiin tai jos yksittäisen rikoksen enimmäisrangaistuksena on säädetty vähintään yksi vuosi vankeutta.

– Tällöin oleskelulupa raukeaa suoraan lain nojalla. Karkotuspäätökset voidaan toimeenpanna nopeutetusti, Ohisalo kommentoi IS:lle sähköpostitse.


TÄMÄ ei kuitenkaan koske kansainvälisen suojelun asemassa olevia henkilöitä, jotka syyllistyvät rikokseen pakolaisstatuksen saamisensa jälkeen.

Sisäministeriön lainsäädäntöneuvos Jorma Kantolan mukaan EU-direktiivi voisi kuitenkin antaa vastaavissa tapauksissa mahdollisuuden myös pakolaisaseman poistamiseen.

EU-direktiivissä onkin hänen mukaansa tältä osin kohtia, joita ei ole pantu kansallisessa lainsäädännössä täytäntöön.

– Olemme havainneet, että laissa saattaisi olla täydennettävää. Eli direktiivin ja pakolaissopimuksen nykyinen tulkinta antaisi mahdollisuuden enempään kuin meidän kansallinen lainsäädäntömme, Kantola sanoo.

PAKOLAISASEMA voidaan tällä hetkellä ottaa uudelleen arvioitavaksi, mutta karkottaminen on mahdollista vain, jos arviossa huomataan, että pakolaisaseman myöntämisen perusteet eivät enää ole voimassa.

Kantola muistuttaa, että karkottaminen ei kuitenkaan tule kansainvälisen oikeuden ja kansallisen lainsäädännön nojalla kysymykseen silloin, jos henkilö on kotimaassaan hengenvaarassa.

Pakolaista ei ole mahdollista karkottaa maahan, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa. Pakolaisen saa myös karkottaa vain valtioon, joka suostuu ottamaan hänet vastaan.

VAIKKA henkilön kotimaa olisi palautuskiellon alaista aluetta, toimisi pakolaisstatuksen poistaminen kokoomuksen ryhmäjohtajan, entisen sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan ainakin kovana pelotteena.

Henkilö jäisi tuolloin Suomeen vain väliaikaisesti, kunnes hänet voidaan siirtää muualle.

– Se olisi se kovin keino, mikä voitaisiin kansallisilla päätöksillä tehdä.

– Kun tätä mietittiin sisäministeriössä, oltiin laajalti sitä mieltä, että pakolaisaseman poistaminen olisi pahin pelote näille henkilöille. Meillä on valitettavasti ollut sellaista käytöstä, että on vähän välitetty näistä Suomen suhteellisen lyhyistä seksuaalirikosten vankeustuomioista. Varsinkin jos henkilöllä on ollut rajua elämäntarinaa taustalla, Mykkänen sanoo.

Mykkänen ihmetteleekin, miksi hallitus jäädyttänyt hankkeen ja jättänyt sen pois hallitusohjelmastaan.

– Nykyinen hallitus ei ole ohjelmassaan asiasta mitään maininnut, ja pelkään pahoin, että myöskään sisäministeri Ohisalo ei tule tällaista muutosta esittelemään, Mykkänen sanoo.


SISÄMINISTERI Ohisalo vakuuttaa suhtautuvansa seksuaalirikoksiin vakavasti riippumatta siitä, kuka rikoksen on tehnyt.

– Seksuaalirikokset loukkaavat vakavasti fyysistä koskemattomuutta. Sisäministerinä pidän erittäin tärkeänä, että niitä torjutaan tehokkaasti, tekijät saatetaan vastuuseen ja rikosten uhreja suojellaan riippumatta siitä, kuka on rikoksen tehnyt, Ohisalo sanoo.

Hän muistuttaa hallituksen uudistavan seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudessaan. ja erityisesti lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten vähimmäisrangaistuksia korotetaan.

Ohisalon mukaan hallitus myös laajentaa rikosten uhrien tukikeskusten palvelutarjontaa ja valtakunnallista kattavuutta sekä panostaa rikosten ennaltaehkäisyyn.
Päivi Lakka

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006269217.html

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kansalainen Helsingin kirjamessuilla – keskustelua poliisin kohtaamista ongelmista
27.10.2019 20:36Jasmina Ollikainen

Kuva
Kuva Jasmina Ollikainen.


Lauantaina Helsingin kirjamessuilla oli monenlaista kirjaa ja keskustelua. Myös Kansalainen oli seuraamassa erästä keskustelutilaisuutta, jonka aihe taatusti kiinnostaa Kansalaisen lukijoita. Scanria Oy:n ”lavalla” keskusteltiin kyseisen kustantamon aiemmin (2017) julkaisemasta kirjasta ”Naispoliisin rankka arki monikulttuurisessa Saksassa.”

Teos on alun perin kirjoitettu jo vuonna 2014 ja nimensä mukaisesti se kertoo naispoliisin kohtaamista ongelmista nykypäivän monikulttuurisessa Saksassa. Kirjoittaja on kreikkalaistaustainen mutta Saksassa syntynyt Tania Kambouri, joka on poliisina toimiessaan joutunut kohtaamaan muun muassa huorittelua ja muuta epäkunnioittavaa käytöstä lähinnä islamilaisten yhteisöjen taholta. Hän kuvailee muutenkin, kuinka poliisin työssään on joutunut havaitsemaan väkivallan lisääntymisen ja erityisesti rinnakkaisyhteiskuntien synnyn. Lisäksi Kambouri lähetti messuyleisölle terveisensä, joiden mukaan tilanne kirjan kirjoittamisen jälkeen on pahentunut entisestään. Hän myös sanoi uskovansa terroritekojen lisääntyvän ja raaistuvan entisestään lähitulevaisuudessa.

Keskustelua suomalaisesta näkökulmasta
Tästä kirjasta ja siihen liittyvästä, vakavasta, aiheesta olivat keskustelemassa entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, entinen rikoskonstaapeli Ulla Floström-Ranta sekä tietokirjailija Atte Kaleva. Kaikilla heillä oli sanottavaa maahanmuutosta ja sen vaikutuksesta suomalaiseen arkeen, sillä he olivat työnsä puolesta joutuneet seuraamaan tätä aihetta ja siihen liittyviä turvallisuuskysymyksiä niin Suomessa kuin muuallakin. He olivat yhtä mieltä monista asioista. Muun muassa rinnakkaisyhteiskuntien synty oli Paateron mukaan todellinen uhka, joka toteutuisi Suomessakin jollei Ruotsista ja Ranskasta otettaisi opiksi. Hän korosti, ettei tilanne täällä ole vielä hälyttävä, mutta että Ruotsin esimerkki olisi vakava ja että se saattaisi olla Suomenkin tulevaisuus. Hänen mielestään poliittisia päätöksi tarvittaisiin juuri nyt, mutta epäili ettei päättäjillä ole tarvittavaa tahtotilaa.

Islamofobia
Vaikka Kambourin kirjassa käsitellään monikulttuurisuuden tuottamia ongelmia useiden eri ihmisryhmien kautta, keskustelu kirjamessuilla keskittyi lähinnä muslimimaahanmuuton aiheuttamiin ongelmiin. Ilmeisesti islam oli myös kirjan kirjoittajan itsensä mielestä se tärkein kysymys. Kirjassaan hän kertoo, kuinka teemasta on oikeastaan mahdotonta keskustella Saksassa saamatta islamofobin tai ulkomaalaisvastaisen leimaa. Kaleva tarttui tähän ja sanoi joutuneensa itse juuri samanlaisen syyttelyn kohteeksi. Hän kuvaili tätä syyttelevää osapuolta ”vastarasistiseksi ääripääksi” tai ”militanteiksi pseudosuvaitsevaisiksi.” Kaleva muistutti, että fobiasta puhutaan aiheettoman pelon kohdalla, kun taas islamilla on yhteys muun muassa terrorismiin ja näin ollen pelko tätä uskontoa kohtaan ei ole täysin aiheeton. Kaleva myös muistutti, että monet muslimimaista pakenevat ihmiset ovat lähteneet sieltä juurikin islamin patriarkaalisuutta karkuun. Eräskin heistä oli kommentoinut suurmoskeijakeskustelua Kalevalle toivoen, ettei sitä ”saatanallista kulttia” päästettäisi tänne Suomeen.

Naisnäkökulmaa
Naispuolinen entinen rikoskonstaapeli Ulla Floström-Ranta kertoi omia kokemuksiaan naispoliisin arkeen ja poliisin työhön liittyen. Hän kuvaili kuinka naispoliisin työ on muuttunut vaikeammaksi varsinkin niiltä osin, kun työtilanne on niin sanotun asiakkaan kannalta vaikea. Esimerkki tästä on ravintolatarkastusten vaikeuttaminen. Naispoliisit ovat Floström-Rannan mukaan joutuneet kokemaan syljeskelyä, puremista ja hiuksista vetämistä. Poliiseja ja heidän perheitään voidaan uhkailla. On myös tapauksia, joissa esimerkiksi ajokieltojen antajien kotiovilla on tarvittu poliisin valvontaa.

Tilastoja ja ongelmia
Keskustelijat olivat yhtä mieltä siitä, että vuoden 2015 pakolaiskriisi vaikutti selvästi poliisin työhön. Se näkyi sekä työtehtävissä että rikostilastoissa, joskin nimenomaan tietyn tyyppisissä. Ulkomaalaiset ovat selkeästi edustettuna seksuaalirikoksissa (30%) ja huumausainerikoksissa (20%). Näissä kommenteissaan Paatero kuitenkin muistutti, että pakolaiset on tilastoitu samaan kaikkien ulkomaalaisten kanssa, eikä erillistä tilastoa heidän rikollisuudesta näin ollen ole saatavilla.

Poliisien kertoessa kokemuksia työstään tuli esiin seikkoja, joita ei ehkä mediassa niin usein kuulekaa. Paatero esimerkiksi kertoi, että nimenomaan poliisia vastaan suunnattu sabotaasi on alkanut rantautua Suomeen ja ongelmana on se, ettei tästä pidetä tilastoa. Hän myös korosti useaan otteeseen sitä, että poliiseja kyllä koulutetaan riittävästi mutta heitä ei sitten palkatakaan. Sekä Paatero että Floström-Ranta toivat esiin riittävien resurssien tärkeyden ja poliisien työssä jaksamisen. Etenkin pakolaiskriisin aikaan poliisin voimavarat kuluivat kriisin hoitoon, mikä oli suoraan pois muiden tehtävien hoitamisesta. Paatero antoi esimerkin siitä kuinka vuosittain 100 000 hälytystä jää hoitamatta, kun kaikkiin ei työtaakan takia ehditä. Varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella tämä on ongelma.

Floström-Ranta muistutti myös, että työtaakka ja sen aiheuttama uupumus ajaa poliisimiehiä pois alaltaan mikä sitten pahentaa ongelmaa entisestään. Yleisössä myöhemmin esiintyi samanlaisia näkemyksiä ja kokemuksia. Eräs poliisin työtä vaikeuttava tekijä on se, että monilla ulkomaalaisilla saattaa olla useita henkilöllisyyksiä, kuten esimerkiksi oli Turun terroristin tapauksessa. Tämä on Floström-Rannan mukaan arkipäivää poliisille.

Ratkaisuja
Kirjamessuilla käydyssä keskustelussa ei kuitenkaan tyydytty vain surkuttelemaan vaikeaa tilannetta. Myös hyvin konkreettisia ratkaisuja nousi esiin. Kirjassaan Tania Kambouri esittelee koko joukon ratkaisuja, ja näitä käytiin läpi keskustelussakin. Rinnakkaisyhteiskuntien synnyn ehkäisemiseksi Kambourin mukaan on parannettava rajavalvontaa ja DNA-tunnistusta. Hänen mielestään rikolliset on saatava pois maasta (Saksasta) ja maahan tulijoiden määrälle tarvitaan yläraja. Terroritekojen varalle on valmistauduttava entistä paremmin.

Mikko Paatero painotti poliisin riittäviä resursseja ja ennen kaikkea määrää. Poliisien kouluttamisen lisäksi heitä on myös palkattava tehtäviin. Sopiva määrä Paateron mukaan olisi 8000 poliisimiestä. Atte Kaleva toivoi poliitikoilta vakavaa suhtautumista asiaan ja muistutti, ettei turvallisuudesta puhumista käytettäisi pelkkään puoluepolitikointiin. Kummatkin viittasivat Tanskan nykyiseen tapaan ottaa pois kansalaisuuden terrorijärjestön jäseniltä. Ulla Floström-Ranta puolestaan oli sitä mieltä että kansalaisuuksia tulisi myöntää nykyistä pidemmän maassa oleskelun jälkeen, esimerkiksi kolmen vuoden sijasta viisi vuotta tepsisi. Hän vetosi mediaan ja toivoi oikeiden ja virallisten termien käyttöä uutisoinnissa. Esimerkiksi ”pakkopalautusten” sijasta tulisi puhua ”maasta poistamisen turvaamistehtävistä”.

Kirja naispoliisin rankasta arjesta on ostettavissa Lue.fi -kirjakaupasta.

https://www.kansalainen.fi/kansalainen- ... ngelmista/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tanskan poliisi: Rikollisjengit koostuvat 98-prosenttisesti maahanmuuttajista
18.11.2019 21:06Petri Saarela


SVT:n haastattelussa Tanskan poliisi kertoo, että rikollisjengien jäsenistä 98 prosenttia on nuoria miehiä, joilla on etninen tausta.
SVT esitti viime torstaina ohjelman Veckans brott, jossa käsiteltiin Ruotsia viime aikoina kirjaimellisesti vavisuttanutta jengirikollisuutta. Ohjelmassa SVT kävi Kööpenhaminassa Nørrebron maahanmuuttajalähiössä.

Tanskalainen poliisi Martin Rump kertoo, miksi poliisin tähtäimessä ovat nimenomaan maahanmuuttajat.

– Konflikteihin joutuva ryhmä koostuu 98-prosenttisesti nuorista miehistä, joilla on etninen tausta, Rump kertoo.

Poliisi käyttää tietoa hyväkseen mennessään selvittämään rikoksia lähiöihin, missä he tarkastavat rikoksista epäiltyjä. Toimittaja arvelee, että jotkut saattavat kokea olonsa loukatuksi poliisin epäillessä heitä rikoksesta etnisen taustan vuoksi.

– Harmi, että he kokevat tulevansa pysäytetyksi vain etnisen taustan vuoksi. Toisaalta ei olisi mielekästä mennä tanskalaisten luo. He eivät kuulu konfliktiryhmään, tanskalainen poliisi huomauttaa.

https://www.kansalainen.fi/tanskan-poli ... uttajista/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tämä olisi kuulunut Ruotsi-ketjuun, mutta voi kiitos H.Moilaselle :D Minä taas en luota itseeni, että muistan tätä uutista postata sitten, kun ketju on taas auki.

Hienoa homma Ulf! Ulf päätti ruveta anteeksipyynnöistä tekoihin, toivottavasti neuvottelut ottavat tulta alleen ja Ruotsissa alkaa uusi aika Löfvenin jälkeen.
Ruotsissa maltillisen kokoomuksen ja ruotsidemokraattien puheenjohtajat istuivat neuvottelupöytään


Julkaistu: 22:08

Sosiaalidemokraattinen pääministeri Löfven kuvaili tapaamista siniruskeaksi.

Ruotsissa poliittisen elämän perustuksia ravisteltiin keskiviikkona, kun maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson ja ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson istahtivat neuvottelupöydän ääreen.

Kristerssonin mukaan oli ”korkea aika” keskustella Åkessonin kanssa.

– Me keräämme laajaa enemmistöä muutosten taakse, jotka ovat Ruotsille välttämättömiä, mutta joita hallitus ei ratkaise, Kristersson sanoi.

Hänen mukaansa maan nykyinen sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen vähemmistöhallitus jättää suuria ongelmia ratkaisematta. Tällöin täytyy niiden, jotka haluavat ratkaista konkreettisia asiakysymyksiä, selvittää, voiko niitä ratkaista valtiopäivillä, Kristersson lisäsi.

Kristersson mainitsi, että tärkeä tapahtuma syksyllä oli se, että hallitus pyysi keskustelemaan jengirikollisuudesta, mutta jätti ruotsidemokraatit keskustelun ulkopuolelle.

– Silloin päätin, että me teemme kaiken voitavamme etsiäksemme mahdollisimman laajan tuen tarvittaville uudistuksille.

Kristerssonin mukaan hän keskusteli Åkessonin kanssa muun muassa jengirikollisuuteen liittyvien murhien rangaistuksista, ydinvoimasta ja maahanmuutosta.

Åkessonin mukaan kutsu keskiviikon neuvotteluihin tuli maltillisten Kristerssonilta.

– Meillä on sama lähtökohta kriminaalipolitiikassa, energiapolitiikassa eikä vähiten maahanmuuttopolitiikassa, jossa maltillinen kokoomus on lähentynyt meitä hyvin paljon. Näin ollen on luonnollista, että me keskustelemme keskenämme siitä, kuinka voimme tehdä käytännön yhteistyötä valtiopäivillä.

Oikeistokonservatiivista politiikkaa
Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja, pääministeri Stefan Löfvenin mielestä maltillinen kokoomus ja Kristersson ovat ojentaneet tahtipuikon ruotsidemokraateille.

– Olemme nähneet (tilanteen) kehittyvän tähän suuntaan, tähän siniruskeaan (suuntaan), Löfven sanoi uutistoimisto TT:lle.

Kehitys ei ole hänen mukaansa hyväksi ruotsalaisen työntekijän kannalta.

– Tällöin voimistuu oikeistokonservatiivinen politiikka, eivätkä sitä halua ruotsalaiset työläiset eivätkä palkansaajat, Löfven sanoi.

Keskustan valtiopäiväryhmän puheenjohtajan Anders W. Jonssonin mukaan on hyvin huolestuttavaa, että yksi puoluejohtaja on rikkonut lupauksensa olla tekemättä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006331987.html

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Iivis: Jag hoppas verkligen att du kan förlåta mig. :oops:
Iivis kirjoitti:
To Joulu 05, 2019 12:46 am
Keskustan valtiopäiväryhmän puheenjohtajan Anders W. Jonssonin mukaan on hyvin huolestuttavaa, että yksi puoluejohtaja on rikkonut lupauksensa olla tekemättä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.
:? :? :?

PS. Mitä eroa on työläisillä ja palkansaajilla? Onko tää jotain demarikieltä?
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Terrorismin torjunta: sotilaat Belgian kaduilla ovat maksaneet 200 miljoonaa euroa viidessä vuodessa
20.1.2020 19:03Petri Saarela

Perustamisvuodestaan 2015 alkaen toiminut sotilaallinen katupartioyksikkö OVG on maksanut Belgialle 200 miljoonaa euroa ainoastaan henkilöstön palkkoina.
Vuonna 2015 ranskalaisen Charlie Hebdo -lehden toimitukseen kohdistui kuolettava islamilainen terrori-isku, jossa kaksi jihadistia tappoi 12 ihmistä. Iskua seurasi terroristisolun hajottaminen Verviersissä Belgiassa, jolloin kaksi jihadistia ammuttiin ja yksi pidätettiin.

Jihadistisen terrorismin seurauksena Belgiassa päädyttiin perustamaan sotilasoperaatio Operation Vigilant Guardian (OVG), jonka tarkoituksena oli tuoda sotilaat kaduille vartioimaan erityisesti Yhdysvaltojen, Britannian ja Israelin suurlähetystöjä sekä uskonnollisia – muun muassa juutalaisia – instituutioita.

Aluksi partioihin mobilisoitiin 150 sotilasta, ja tarkoituksena oli lähinnä psykologisen vaikutuksen luominen sotilaallisen läsnäolon kautta. Vuonna 2016 tapahtuneiden Brysselin lentoaseman ja Maalbekin metron terrori-iskujen jälkeen kaduilla partioivia sotavoimia kasvatettiin 1800:een sotilaaseen.

Vuonna 2017 sotilaat torjuivat Brysselin keskusasemalla pommi-iskun sekä kahta sotilasta vastaan tehdyn puukkoiskun. Molemmissa tapauksissa sotilaat eliminoivat terroristin ampumalla.

Vuoden 2018 puolivälistä alkaen sotilaita on ollut katupartioissa 550, ja tarvetta on tarkasteltu kuukausikohtaisesti.

Puolustusministeri Philippe Goffin lupasi joulukuussa 2019 pudottaa sotilaiden määrän ”pienimpään mahdolliseen”, mutta turvallisuuden varmistaminen ja sen vaatimat toimet jäävät tulevan hallituksen päätettäviksi. Kaavailuissa on ollut OVG:n lopettaminen ja vastuiden siirtäminen uudelle poliisin turvallisuusosastolle, jonka henkilöstömäärä yhdessä pienen sotilashenkilöstöstä koostuvan yksikön ja muiden turvallisuusviranomaisten kanssa olisi noin 1600.

Perustamisvuodestaan 2015 alkaen toiminut sotilaallinen katupartioyksikkö OVG on maksanut Belgialle 200 miljoonaa euroa ainoastaan henkilöstön palkkoina.

Lähde Brussels Times.
Muutettu otsikkoa 20.1 klo 20:15
https://www.kansalainen.fi/terrorismin- ... -vuodessa/

Kallista lystiä, mutta toisaalta ihmishenki on korvaamaton..

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3915
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Ei oo halpaa touhua täyttää Eurooppa kehitysmaalaisilla. Onhan meillä toki varaa.
"Those who want respect, give respect."

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: IL: Turvapaikanhakijat kansallinen turvallisuusuhka!

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Etusivun "minfo viisi vuotta sitten" osastolta löytyy aina kaikkea hauskaa :D

Tämän voisi tietysti yhdistää jonnekin, mutta hupaisa löytö.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Vastaa Viestiin