Saksa; AfD puolueen kansanedustaja pahoinpideltiin

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Saksa; AfD puolueen kansanedustaja pahoinpideltiin

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Poliittinen väkivalta aivan uusille kierroksille Saksassa – ensin räjäytettiin puoluetoimisto, nyt pahoinpideltiin kansanedustaja henkihieveriin

SAKSA | EU- ja maahanmuuttokriittisen AfD-puolueen kansanedustaja Frank Magnitz on joutunut rajun pahoinpitelyn uhriksi. Puolue kutsuu tapausta murhayritykseksi.

Kolme naamioitunutta miestä hyökkäsi maanantaina kadulla saksalaisen liittopäiväedustaja Frank Magnitzin kimppuun. Videotallenne näyttää, miten kaksi henkilö lähestyi Magnitzia takaapäin kolmannen seuratessa kauempana. Yksi seuraajista löi Magnitzia, jonka seurauksena hän kaatui. Hyökkääjät poistuivat nopeasti paikalta.

AfD on julkaissut kuvan Magnitzista Twitter-tilillään. Kuvassa 66-vuotias kansanedustaja makaa sairaalavuoteella. Hänen päässään on suuri avohaava.

Varoitus: kuva voi järkyttää.

AfD-puolue epäilee tekoa murhayritykseksi.

Hollantilainen poliitikko Greet Wilders kutsuu tapahtumaa järkyttäväksi iskuksi.

Äskettäin räjähti myös puolueen toimisto
Vain muutama päivä ehti kulua siitä, kun AfD:n Döbelnin toimistoon heitettiin räjähde. Tapauksen johdosta otettiin kiinni kolme miestä.

Deutsche Welle -lehden mukaan toimiston sisällä syttyi tulipalo, lisäksi lähelle pysäköityjä autoja vahingoittui.

AfD:n kansanedustaja Jens Maier julkaisi Twitter-seinällään kuvan vaurioista.

Saksin osavaltion sisäministeri Roland Wöller sanoi, että isku vie poliitikkoja kohtaan suunnatun väkivallan aivan uudelle tasolle.

– Väkivalta ei kuulu politiikkaan. AfD:tä vastaan on taisteltava poliittisesti – ei räjähteillä, kristillisdemokraatteihin kuuluva Wöller sanoi.

Wöllerin sanavalinta oli vähintäänkin erikoinen. Muutenkin jännitteisen maan poliittista tilannetta tuskin lievittää se, että usutetaan muita ”taisteluun” puoluetta vastaan, jota on juuri isketty pommilla.

Ekstremismiä ja terrorismia tutkiva poliisin yksikkö selvittää tapausta.
...
https://www.suomenuutiset.fi/poliittine ... hieveriin/
Kyseessä on maahanmuuttokriittinen puolue ja teon ajatellaan olevan Antifan käsialaa. Murhayritystä onkin huvittavasti puolustettu suomalaisissa valtamedioissa vähättelevillä sanoilla kuin "hässäkkä" tai "puukarahkan" käyttämisellä, kun pahoinpitelystä käytettiin apuna puulankkua. Murhayritys-pahoinpitelyn sanotaan keskeytyneen sattumalta ulkopuolisen tultua paikalle.

Paljon on puhuttu mm. Trumpin tai vihapuheiden vaikutuksesta poliittiseen väkivaltaan, mutta oikea väkivalta (on myös täysin keksittyä) näyttää tulevan aina vain yhdestä suunnasta ja valtamedioiden toimittajilla on kova työ puolustella sitä.

Koppakuoriainen
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: La Elo 01, 2015 2:41 am

Re: Poliitikon murhayritys/"hässäkkä" Saksassa

Viesti Kirjoittaja Koppakuoriainen »

Poliisin julkaiseman valvontakameravideon perusteella pahoinpitelyssä ei käytetty lankkua eikä Magnitzia potkittu hänen ollessaan maassa. Nämä väitteet ovat alunperin lähtöisin AfD:n suunnalta. On esitetty, että päävamma on syntynyt kaatumisen seurauksena. Kaikki on lisäksi ohi erittäin nopeasti (henkilöt poistuvat paikalta heti kun Magnitz kaatuu maahan), joten murhayrityksen keskeytyminen ulkopuolisen väliintulon seurauksena on vähintäänkin kyseenalaista. Enemmän vaikuttaisi siltä, että tilanteesta on haluttu ottaa kaikki irti AfD:n puolelta ja tapahtumien kulusta on annettu "hieman" väritetty versio.

Video löytyy esimerkiksi täältä:

https://www.bbc.com/news/world-europe-46842106
MURHA.INFO - Suomen johtava rikosaiheinen avohoitoportaali

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliitikon murhayritys/"hässäkkä" Saksassa

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Koppakuoriainen kirjoitti:Poliisin julkaiseman valvontakameravideon perusteella pahoinpitelyssä ei käytetty lankkua eikä Magnitzia potkittu hänen ollessaan maassa. Nämä väitteet ovat alunperin lähtöisin AfD:n suunnalta. On esitetty, että päävamma on syntynyt kaatumisen seurauksena. Kaikki on lisäksi ohi erittäin nopeasti (henkilöt poistuvat paikalta heti kun Magnitz kaatuu maahan), joten murhayrityksen keskeytyminen ulkopuolisen väliintulon seurauksena on vähintäänkin kyseenalaista. Enemmän vaikuttaisi siltä, että tilanteesta on haluttu ottaa kaikki irti AfD:n puolelta ja tapahtumien kulusta on annettu "hieman" väritetty versio.

Video löytyy esimerkiksi täältä:

https://www.bbc.com/news/world-europe-46842106
On tosiaan hyvä tuoda esiin uudempaa tietoa. Seurasin tätä tapausta yli viikko sitten, mutta en ole seurannut viimeisimpiä käänteitä. Toin aiheen esiin, kun siitä ei ollut omaa ketjua.

Videolta selkeästi näkyy ettei nuo alkuperäiset väitteet hyökkäyksen tyylistä pitäneet paikkaansa. Ainoastaan se piti paikkaansa, että isku oli tietoisesti ja nopeasti kohdistettu Afd-pomoon. Kyse oli siis selvästi poliittisesta väkivallasta.

disposal
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Poliitikon murhayritys/"hässäkkä" Saksassa

Viesti Kirjoittaja disposal »

Kyseessä saksan poliisin julkaisema video. Mistään kättä pidemmällä lyömisestä tai maassa makaavan potkimisesta kyse. Tästä huolimatta kyseessä todellä törkeä ja vaarallinen teko. Uhria seurattu ja kasvot peitetään juuri ennen tekoa. Sitten kolmesta yksi lyö pari kertaa takaapäin niin että uhri katuu pää edellä katuun. Ilmeisen vaarallinen tilanne ja vaikuttaa suunnitellulta hyökkäykseltä.

Vastaa Viestiin