Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

2 400 turvapaikanhakijaa tuli Suomeen vuonna 2018 – karkotuspäätös yli tuhannelle

Yhteensä turvapaikkaa haki Suomesta yli 4 500 henkilöä. Puolet on uusintahakemuksia. Eniten karkotuspäätöksiä tehtiin irakilaisille.

Irakilaiset ovat edelleen suurin turvapaikanhakijaryhmä. Uusia tulijoita ei ole viime vuosien malliin, vaan maassa jo olevat kokeilevat saada hakemustaan läpi useaan kertaan.

Vuonna 2018 turvapaikkahakemuksia jätettiin yhteensä 4 548, mutta hakemuksista lähes puolet oli jo aiemmin Suomeen matkustaneiden uusintahakemuksia. Eniten uusintahakemuksia tekivät irakilaiset. Tällaisessa tapauksessa ulkomaalaisella on tyypillisesti jo kielteinen päätös turvapaikasta, mutta hän yrittää hakea toistamiseen uusilla perusteilla kuten kristinuskolla tai homoudella.

Ensimmäisen turvapaikkahakemuksensa jätti viime vuonna 2 409 maahantulijaa.

Piikkivuonna 2015 Suomeen tuli yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista valtaosa oli irakilaisia. Ennen sitä hakijamäärä oli vuositasolla 3 000–4 000:n luokkaa, ja lähes kaikki olivat uusia rajanylittäjiä.
– 2017–2018 alkoi vahvistua tämä uusintahakemusten tekeminen, sanoo Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo.
– Nyt lähes puolet ovat jo yhden päätöksen saaneet ja oleskelleet täällä jo jonkin aikaa prosessissa.

Vuoden 2015 valtavan hakijamäärän taustalla oli muun muassa Isisin terrorista kehittynyt sotatila Irakin ja Syyrian alueella. Määrän paisumisesta tuli Suomessa ennennäkemätön haaste turvapaikkapolitiikalle ja kotouttamistyölle.

Kristinuskoon kääntyminen oli uusi hakuperuste "todella isossa osassa", sadoissa turvapaikkahakemuksissa, alleviivaa Esko Repo. Esimerkiksi Irak kuuluu maailman vaarallisimpiin maihin elää kristittynä

Myös seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuulumisesta on tullut tavallinen hakuperuste. Maahanmuuttovirasto selvittää muun muassa uskoon kääntymisen aitoutta turvapaikkapuhuttelussa.

Satakunta rikollista päätettiin karkottaa

Maahanmuuttovirasto teki viime vuonna hieman vähemmän karkotuspäätöksiä kuin 2017. Lähes kaikki 1 092 päätöksestä koskivat luvatonta oleskelua. Rikoksen vuoksi vireille tuli 173 karkotusta, ja tekijöistä yli puolet päätettiin karkottaa. Tapaukset koskivat eniten irakilaisia. Rikosten laatua ei ole tilastoitu.

Lukumäärä karsiutui Esko Revon mukaan sillä, että "oikeuskäytännötkin huomioon ottaen" Maahanmuuttovirasto hylkää poliisin esittämiä karkotuksia. Yksi syy on vahvat perhesiteet Suomeen.
– Arvioidaan karkottamisperusteita, kuten luvatonta oleskelua tai rikoksiin syyllistymistä, ja verrataan sitä vastaan puhuviin seikkoihin kuten siteisiin Suomeen. Tulee tilanteita, joissa vastaan puhuvat seikat ovat painavampia.

Tällä viikolla kansalaisaloite seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan peruuttamisesta ja henkilön karkottamisesta saavutti 50 000 allekirjoitusta ja etenee siksi eduskuntaan. Aloitetta ovat kantaneet poliisin viime viikkoina kertomat tiedot useista seksuaalirikosten epäilyistä.

Suurimpia kansallisuusryhmiä turvapaikkahaussa irakilaisten jälkeen ovat venäläiset ja somalialaiset.

Myönteisten turvapaikkapäätösten osuus on kasvanut. 43 prosenttia hakemuksista johti turvapaikkaan Suomessa.

Euroopan rajat säpissä

Turvapaikkaa varten saapuvia tuli siis jopa vähemmän kuin ennen vuotta 2015 oli totuttu. Esko Revon arvio on, että matkustamisesta tuli selvästi vaikeampaa.

Tavallinen reitti Suomeen kulki Turkin läpi. Turkissa ja sisempänäkin Euroopan maissa on tehostettu rajavalvontaa vastauksena pakolaiskriisiin. Käytännön matkanteon hankaluudella halki Euroopan tuntuu olevan suurempi vaikutus kuin sillä, miten Suomi on turvapaikkapolitiikkaansa viilannut.
– Poliisi ei ole kyennyt tehokkaasti poistamaan heitä, jotka ovat kielteisen päätöksen saaneet ja joiden valitukset on hylätty, toteaa Repo.
– Tämä ei kuitenkaan ole näkynyt uusien hakijoiden virtana meille nyt, kun Euroopassa on näitä matkustamisen rajoituksia.
YLE
16.1.2019 klo 09:38 päivitetty 16.1.2019 klo 12:36
"Poliisi ei ole kyennyt tehokkaasti poistamaan heitä, jotka ovat kielteisen päätöksen saaneet ja joiden valitukset on hylätty".
Mutta onko syy yksin poliisin vai siinä, että mm. monet järjestöt, yhdistykset, kirkko ja jopa poliitikot piilottelevat näitä nk paperittomia*

*paperiton = henkilö, joka on itse tahallisesti kadottanut henkilöllisyystodistuksensa, koska a) hän on kansainvälisesti etsintäkuulutettu rikollinen b) hän on sotarikollinen c) hän on ihan jotain muuta kuin mitä väittää olevansa; eri nimi, eri ikä.

Kun ihminen on määrätty karkotettavaksi, niin hän on siitä huolimatta ja jostain syystä edelleen oikeutettu samaan ilmaiseksi mm. sellaisia terveyspalveluita jotka esim. pienituloisen eläkeläisen ja opiskelijan täytyy itse maksaa. Samaan aikaan kirkko käyttää jäseniltään saamiaan maksuja karkotettavien ja paperittomien ruokkimiseen ilman valtakirjaa maksajilta.

Kun karkotettava viedään lentokentälle, niin hänen puolestaan järjestetään mielenilmaisuja, joissa heilutellaan lippuja, poljetaan jalkaa ja kerrotaan värikkäin sanakääntein poliiseille, että nämä ovat natseja.

Eduskuntatalon edustalla - jossain ihmepuistossa tai jotain - oli taannoin mielenilmaisu, jossa mm. Vihreiden kansanedustaja Emma Kari oli syvästi huolissaan kun ihmisiä lähetetään "varmaan kuolemaan".
- Aivan erityisen koskettavaa oli se, kun Kari kertoi, että joukossa on naisia ja lapsia joita ei kuitenkaan ollut siellä.

Vaikka karkotettava olisi millainen hirviö hyvänsä, niin suomalaisissa on aina näitä tuomas enbuskeja, joiden mielestä karkottaminen on hirveä loukkaus ja käsittämätön vääryys. Se, että karkotettava on kohdistanut suomalaisiin vihaa ja raakuuksia on heille toissijainen seikka.
Kristinuskoon kääntyminen oli uusi hakuperuste "todella isossa osassa".
Myös seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuulumisesta on tullut tavallinen hakuperuste.
Sitä mukaan kun hakemuksia hylätään, niin ryhdytään joko lukemaan raamattua tai ottamaan suihin. Kumpiko muutes on turvanpaikanhakijamiesten joukossa nykyään yleisempää?
- Entä sellainen malli, jossa tekee kumpaakin? Tuplavarmistus ilmaiselle elämälle.

Me muistamme Alaan Salih-nimisen tp-hakijan. Hän kääntyi kristinuskoon ja päätyi Porin Teljän srk:lle toyboyksi jakamaan virsikirjoja ja kaatelemaan kaffia kuppiloihin. Teljässä päätettiin, että toyboy ansaitsee enemmän, joten hänet katsottiin kykeneväksi olla ehdokas seurakuntavaaleissa.
- Ehdokas kuitenkin leikkasi pään irti 54-vuotiaalta naiselta, joten nyt on uuusi toyboy hakusessa.
Käytännön matkanteon hankaluudella halki Euroopan tuntuu olevan suurempi vaikutus kuin sillä, miten Suomi on turvapaikkapolitiikkaansa viilannut.
Vaikka siitä ottavat kunnian suomalaiset poliitikot, niin asia johtuukin ihan muista seikoista kun Suomen omista toimista.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Gurney
Axel Foley
Viestit: 2494
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Keskustelu maahanmuuttajien tekemistä seksuaalirikoksista jatkuu vaaleihin saakka, vaikka lakeja aiotaan kiristää. Toivottavasti Suomi on saanut viimein oppitunnin myös sinisilmäisyyden vaaroista, todetaan Ilta-Sanomien pääkirjoituksessa.
Presidentti Mauno Koivisto vertasi vuonna 1984 toimittajia sopulilaumaan, joka seuraa sokeana kulloistakin mielipidejohtajaa. Koiviston viisaus toimittajiin pätee yhä. Mutta uusi ilmiö on, että sopulivertaus näyttää ainakin vaalien alla pätevän erityisesti poliitikkoihin.

Se kävi ilmi täyteen vauhtiin puhjenneessa keskustelussa maahanmuuttajien tekemistä, lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Oulusta viime viikolla lopullisesti päivänvaloon nousseet karmeat tiedot seksuaalirikoksista ja niiden laajuudesta panivat vauhtia vaalikuumeessa liikkuviin puolueisiin. Perussuomalaisten vaalivoiton pelko nousi hetkessä niin suureksi, että jopa poliittisen paletin vastalaidalla olevien puolueiden edustajat alkoivat vaatia ainakin rangaistusten kiristämistä. Sitä vaalien läheisyys teettää. Nyt onkin mielenkiintoista tutkia poliitikkojen vanhoja kantoja syksyltä 2015, jolloin Suomeen rynnisti yli 30 000 maahanmuuttajaa kerralla.

Lue lisää: Hallitus haluaa edistää kolmea lakihanketta seksuaalirikosten ehkäisemiseksi – mikä esityksissä on uutta ja mikä vanhaa?

PUOLUEET suorastaan kilpailivat tiistaina julkisuudesta asian ympärillä. Eduskuntaryhmät pitivät harvinaisen yhteiskokouksen, jossa ne päättivät panna vauhtia ainakin kolmeen lakihankkeeseen vielä pian päättyvällä vaalikaudella: Seksuaalirikoksia koskevaa lakia kiristetään, henkilötietolakia aiotaan muuttaa ja kansalaisuuslakia sorvataan siihen suuntaan, että kaksoiskansalainen voisi menettää Suomen kansalaisuuden paitsi maapetoksen tai terrorismin, myös seksuaali- ja väkivaltarikosten perusteella. Keskustelu seksuaalirikoksista ja maahanmuutosta ei silti katoa minnekään ennen vaaleja. Lisäksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden, mutta maahan jäävien ”paperittomien” määrä kasvaa koko ajan, mikä tuo uusia, arvaamattomiakin ongelmia eteen.

SUOMALAISTEN sinisilmäisyyttä maahanmuutossa on turha edes kieltää. Se on mennyt yli jopa pohjoismaisessa mittakaavassa. Kansalaisaktivisti, kurditaustainen ja Irakista viisivuotiaana Suomeen tullut Seida Sohrabi varoitti juuri sinisilmäisyydestä Ilta-Sanomien haastattelussa (IS 15. 1.):

– Eurooppa on edistynyt ihmisoikeuksissa ja tasa-arvossa niin pitkälle, että täällä on sokaistuttu sille, millainen tilanne muualla maailmassa on. Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin länsimaisia arvoja. Hyvään pitää pyrkiä, mutta sinisilmäinen ei saa olla, Sohrabi sanoo.

Lue lisää: Irakilaistaustaisilta naisilta suoraa puhetta kulttuurieroista – ”Sinisilmäinen ei saa olla”

Kovimpia vaatimuksia on nyt kuultu sinisiltä. Niistä monet ovat ristiriidassa Suomen kansainvälisten sopimusten ja perustuslain kanssa. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) varoitti, aivan oikein, ettei perustuslakien muuttaminen ”pienen kiihkon vallassa ” ole järkevää. Samalla voisi toivoa edes sitä, että Suomi olisi viimein saanut oppitunnin sinisilmäisyyden vaaroista

Pääkirjoitus: Maahanmuutto­keskustelu teki poliitikoistakin sopuleita – toivottavasti Suomen sinisilmäisyydelle tuli vihdoin stoppi https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005967991.html

Missäs annaanna ja paxcow, kumpikin hävinnyt kuin pieru saharaan
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Sisäministeri Mykkänen: Laittomasti maassa olevien säilöönoton perusteita tarkennetaan –"Yli 90 prosenttia heistä ei kuitenkaan ole vaaraksi suomalaisille tytöille ja lapsille"

(Suomeksi sanottuna: Yli 90 % ei ole jäänyt kiinni. ) Tietysti suuri osa suomalaisistakin rötöstelee jäämättä kiinni.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sis ... s.ybcu6Jmx

Eduskunnan kyselytunnin pääteemaksi nousi odotetusti Oulun ja Helsingin seudulla ilmi tulleet lapsiin kohdistuneet seksuaalirikosepäilyt ja asiaan liittyvä lainsäädäntö.

Alkuviikosta eduskuntaryhmien puheenjohtajat sopivat yhdessä eduskunnan jouduttavan lakiesityksiä, joissa muun muassa kiristetään rangaistuksia lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Perussuomalaisten mukaan vireillä olevat lakihankkeet ovat kuitenkin riittämättömiä ja rankasti myöhässä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kysyi hallitukselta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen säilöönotosta.

– Aiotteko te viimein ottaa vähintään laittomasti maassa olevat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi, Meri kysyi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) näytti asialle vihreää valoa sanomalla, että hallitus kääntää kiviä ja aikoo tarkentaa myös vaarallisten henkilöiden säilöönotto- ja kiinniottoperusteita.

– Kyllä tulee säilöönoton ja kiinnioton tarkennuksia. Kuitenkin yli 90 prosenttia laittomasti maassa olevista ei ole vaaraksi suomalaisille tytöille ja lapsille, Mykkänen sanoi.

"Olisi väärin leimata tuhannet ihonvärin perusteella"
– Meidän tulee tehdä aidosti toimia, jotka kohdistuvat ulkomaalaisiin, koska meillä on tietty segmentti ulkomaalaisia, jotka ovat täällä ilman oleskelulupaa tai syyllistyvät rikoksiin, heistä meidän pitää päästä eroon. Tässä on yhteinen tahtotila ja niitä toimia viedään eteenpäin. Mutta samalla olisi väärin leimata tuhannet ulkomaalaiset ihonvärin perusteella, Mykkänen alleviivasi.

Keskustelun avannut SDP tivasi hallitukselta, aikooko se tuoda eduskuntaan lisäbudjetin, jossa jälkihoidon ja poliisin toimintaresurssit turvataan.

SDP korosti, että olennaista on myös väkivallan uhreiksi joutuneiden lasten hoito.

– Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat liian yleisiä, internet tuonut tähän uuden haasteen, kansanedustaja Jutta Urpilainen sanoi.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan (kok.) hallitus on valmis tekemään lisäbudjetin, mikäli joulukuussa käynnistettyjen toimenpiteiden jälkeen tilanne sitä vaatii.

Lisäksi Orpo totesi hallituksen nostaneen hallituskauden aikana poliisin resursseja.

Sinne nettiin pitää päästä väliin
Sisäministeri Mykkänen korosti, että toimiviin nettipoliisitoiminnan konsepteihin haetaan lisärahoitusta ja tiedonvaihtoa lastensuojelusta poliisille tulee lisätä.

– Kun siellä netissä houkutellaan nuoria, toisin kuin meitä 20 vuotta sitten, niin sinne pitää päästä väliin, Mykkänen sanoi.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) kertoi olevansa valmis tarkastelemaan seksuaalirikosten vanhentumisaikaa.

Häkkäsen mukaan vanhentumisaika on määritelty jo nyt pitkäksi, mutta ongelmat paljastuvat yleensä liian myöhään.

Keskustelua käytiin poikkeuksellisen rakentavassa hengessä. Sekä oppositio että hallitus kiittelivät, että eduskunta on pysähtynyt asian äärelle.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vaihteeksi positiivinen uutinen pakolaisena - siis oikeana pakolaisena - saapuneena henkilöstä.
Artikkeli josta tuli hyvälle mielelle:
Hue Vo on venepakolainen, joka kesti pakolaisleirin ja koulukiusaajat – nyt hän on savolaiskylän rakastettu kauppias

...
Joensuussa suurimman osan lapsuudestaan, nuoruudestaan ja aikuisuudestaan viettänyt kauppatieteiden maisteri aloitti reilu vuosi sitten kauppiaskoulutuksen. Viime syksynä Vo oli kauppiasharjoittelussa Joensuussa, kun hänelle avautui mahdollisuus ryhtyä kauppiaaksi Sonkajärvelle.

Kaikki tapahtui nopeasti. Muutamassa viikossa Vo muutti asumaan edellisen kauppiaspariskunnan katon alle, sillä omaa kotia ei siihen hätään ehtinyt hankkia. Vajaat pari viikkoa Vo tutustui pikkukylän K-markettiin ja sen työtapoihin.

Sitten olikin jo aika täyttää kauppiaan saappaat. Vosta tuli tiettävästi Keskon ainoa pakolaistaustainen kauppias.
...
Sonkajärveläinen kauppias Hue Vo todistaa, että toisinkin voi käydä.

Vuosikymmenien jälkeen voidaan sanoa, että vietnamilaisten pakolaisten kotoutuminen on onnistunut hyvin. Neuvotteleva virkamies Paula Karjalainen kertoo, että niin kutsutuilla venepakolaisilla on ollut alusta lähtien positiivinen asenne työllistymiseen.
– He ovat myös kannustaneet eteenpäin toista sukupolvea, lapsia ja nuoria, Karjalainen sanoo.


YLE
18.1.2019 klo 06:55

Laitoin artikkelista vain osan. Käykää lukemassa loput.

Niitä toisenlaisia esimerkkejä on ihan liikaa; marisemista joka asiasta, loputtomat uskonto ja kulttuurihöpinät, epätasa-arvo, oudot vierailut päiväkodeissa, kotoutumishaluttomuudet, yhä lisääntyvät lasten ja nuortenn naisten raiskaukset sekä ahdistelut.

Toisilla onnistuu. Toisilla ei. Mutta koska kaikki kulttuurit ovat kuulemma samanarvoisia, niin epäonnistumisen syy ei voi olla kulttuurissa (uskonnossa) vaan suomalaisten rasismissa ja kotouttamisen totaalisessa epäonnistumisessa.

Tätä kohtaa kommentoin:
Olemmeko siis tässä vaiheessa liian hätäisiä arvioimaan vuoden 2015 jälkeen Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden kotoutumista?
– Kyllä. Monien osalta on tässä vaiheessa liian aikaista arvioida. Esimerkiksi kielen oppiminen vie jo useita vuosia. Onneksi yhteiskunta on kehittynyt siihen suuntaan, että työnantajat ottavat töihin myös tekijöitä, joiden suomen kielen taito ei ole täydellinen, Karjalainen sanoo.
Yo. kohta on räikeässä ristiriidassa siihen nähden mitä maahanmuuton ylipapittareksi itsensä julistanut Johanna Suurpää sanoi aikoinaan:

Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina

Joissakin sivistyvaltioissa moisista epärealistisista lausahduksista joutuisi eroamaan. Suomessa se toimi päinvastoin; henkilö sai siitä lisää nostetta uralleen ja mitalin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Oulu: Seitsemän miestä syytteessä alaikäisten raiskaamis

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Tracker kirjoitti:Oikeastaan helvetin surkea tapahtuma, tämä Oulun keissi. Pikkutytöt joutuvat sietämättömään välikäteen kun ulkomaalaisista seulotaan niitä jotka ovat jatkossa kelvollisia Suomalaiseen yhteiskuntaan.
Ei ole minkäänlaista järkeä päästää maahan ja suoraan keskelle kaupunkeja, yksinäisiä nuorten miesten ryhmiä, joista vain pienenpieni osa yleensäkään on sotaa paossa. Tämänhän kaikki päättäjät tietävät.
Kyseessähän on halvan työvoiman maahan tuottaminen, siten että itse kävelevät yli rajan, muka avun tarvitsijoina.
Toivottavasti päästävät Junes Lokan osallistumaan kokoukseen.
En yhtään ihmettelisi jos Lokka määrättäisiin pidätettäväksi, jollakin tekosyyllä.
Työvoimaa mihin? Kebabpizzerioihin? Mikä on sellainen duuni meillä johon tarvitaan massana väkeä?

Sinne vois mennä ihan suomalaisiakin paikalle keskutelemaan niin ei tarvi pohjoisafrikkalaisten olla siellä potemassa identiteettikriisiään.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Oulu: Seitsemän miestä syytteessä alaikäisten raiskaamis

Viesti Kirjoittaja Tracker »

https://areena.yle.fi/1-4562278#autoplay=true

Ylen uutis-linkissä kerrotaan miksi Suomeen tarvitaan lähitulevaisuudessa lisää kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia. Eli meidän eläkerahastoa kartuttamaan :mrgreen:

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Oulu: Seitsemän miestä syytteessä alaikäisten raiskaamis

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Tracker kirjoitti:https://areena.yle.fi/1-4562278#autoplay=true

Ylen uutis-linkissä kerrotaan miksi Suomeen tarvitaan lähitulevaisuudessa lisää kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia. Eli meidän eläkerahastoa kartuttamaan :mrgreen:
Eihän Suomeen tarvita maahanmuuttajia vaan enemmän työllisyyttä ja veronmaksajia, mutta jos töitä ei ole nytkään kaikille tarjolla niin mitenpä se maan täyttäminen muslimeilla asiaa muuttaisi kuin huonompaan suuntaan?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Ranskan rajan yli ei tarkastamatta kuljeta. Ranska otti rajatarkastukset käyttöön kolme vuotta sitten.

Viisi kertaa rajan yli, aina poliisin kyydissä takaisin – Euroopan maahanmuuttopolitiikan ongelmat kiteytyvät Ventimigliassa
EU-johtajat hakevat ratkaisuja turvapaikanhakijoiden kohteluun torstaina alkavassa huippukokouksessa Brysselissä.

Kuva

VENTIMIGLIA/MENTON Mahmud Ibrahim on kaukana kotoa, ja pyrkii vielä kauemmaksi. Hän on matkustanut Itä-Afrikan Eritreasta Libyaan, siitä veneellä Välimeren yli Etelä-Italiaan, ja Italian läpi Ranskan rajan pintaan Ventimiglian pikkukaupunkiin, jossa hän nyt jonottaa vapaaehtoisjärjestön tarjoamaa ateriaa yhdessä parinsadan muun afrikkalaissiirtolaisen kanssa.

Ibrahim on yrittänyt päästä Ranskan rajan yli viisi kertaa: Kerran junalla, ja neljä kertaa kävellen kukkuloiden yli vieviä polkuja pitkin. Joka kerta Ranskan poliisi on ottanut hänet kiinni ja kuskannut takaisin Italian puolelle.

– Koska se on laitonta, en voi sanoa yritänkö uudelleen tänään vai huomenna. Minun pitää yrittää, mutta en vielä tiedä milloin, Ibrahim sanoo.

Ranska otti käyttöön rajatarkastukset Italian-vastaisella rajalla kolme vuotta sitten, kun Eurooppaan pyrkijöiden määrä alkoi nousta. Käytännössä se tarkoittaa, että rajan yli ei päästetä paperittomia siirtolaisia tai turvapaikanhakijoita. Rajalta ei voi myöskään hakea turvapaikkaa.

Kuva
Mahmoud Ibrahim on yrittänyt rajan yli Ranskaan viidesti.Jeroen Mortier / Yle
Ibrahim haluaa päästä Ranskaan, jotta voisi jatkaa matkaansa Iso-Britanniaan. Sieltä hän ei tunne ketään, mutta pyrkii silti.

– Tietysti pitää yrittää, inshallah, Ibrahim sanoo.

Caritas-verkoston pyörittämästä palvelupisteestä siirtolaiset saavat ruokaa, juomaa ja vaatteita. Ruokajonosta jokainen saa myös lehtisen, jossa varoitetaan kuvien kanssa salamatkustamisen vaaroista: Junan katolla voi saada kuolettavan sähköiskun, tunnelissa tai pimeällä tiellä voi jäädä auton alle.

– Heidän on liki mahdotonta ylittää raja täällä. Se on myös vaarallista. Valitettavasti ihmisiä kuolee yrittäessään ylittää rajaa, sanoo Daniela Zitarosa Intersos-järjestöstä.

Hän tekee töitä etenkin yksin matkustavien alaikäisten siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Dublin-sopimuksen mukaan alaikäiselle pitää tarjota mahdollisuus hakea turvapaikkaa rajalla. Ranska ei kuitenkaan käytännössä tarjoa tällaista mahdollisuutta, järjestöt moittivat.

– Ranskan viranomaiset kohtelevat alaikäisiä kuin täysi-ikäisiä, ja käännyttävät heidät rajalta kuin aikuiset, Zitarosa kertoo Ventimiglian moottoritiesillan kupeessa.

Kuva
Caritas-verkosto järjestää Ventimigliassa ruuanjakelua siirtolaisille.Petri Raivio / Yle
Sillan alla oli pitkään iso, epävirallinen siirtolaisleiri, mutta paikalliset viranomaiset purkivat sen hiljattain. Tarkoitus oli ohjata tulijoita Punaisen ristin ylläpitämään viralliseen leiriin, jossa on ruokailu- ja peseytymismahdollisuudet. Se on kuitenkin varsin täynnä, ja tulijoilta otetaan sormenjäljet, mikä nostaa kynnystä mennä leiriin.

Niinpä sillan alla riittää väkeä, kuten myös Ventimiglian rautatieasemalla. Paikalle saapuu mies, joka vaikuttaa tuntevan kaikki kaupungin asukkaat.

Andrea Spinosin puvun liepeessä on oikeistolaisen La Lega -puolueen tunnus. Hän on puolueen paikallinen johtaja Ventimigliassa.

– Näettehän, heitä on täällä joka puolella. Kaupungilla, puistoissa, jalkakäytävillä, Spinosi sanoo, ja väittää, että paikalliset asukkaat eivät uskalla käydä siirtolaisten takia enää edes ostoksilla. Rikollisuusluvuissa kauttakulkijoiden iso määrä, viime vuonna 23 000, ei kuitenkaan näy, Spinosi myöntää.

Lega eli entinen Pohjoisen liitto nousi viime vaaleissa maaliskuussa seudun suosituimmaksi ohi perinteisen keskustavasemmiston PD-puolueen. Spinosi väittää, että nousu johtuu Legan tiukasta linjasta maahanmuuttopolitiikkaan.

Kuva
Ventimiglian asemalla odottavat siirtolaiset sekoittuvat matkailijoihin ja paikallisiin.Petri Raivio / Yle
Puolueen johtaja Matteo Salvini on Italian uuden hallituksen sisäministeri, ja pannut tuulemaan heti alkuun. Salvini kieltäytyi vastaanottamasta merestä pelastettuja siirtolaisia kuljettanutta Aquarius-laivaa. Salvini kävi Libyassa ehdottamassa leirin perustamista Saharan reunalle. Salvini haukkui Ranskan tekopyhäksi rajojen sulkemisen vuoksi.

Tämä on myös Spinosin lempiaihe.

– Jos presidentti Macron todella uskoo vapauteen, veljeyteen ja tasa-arvoon, hän avaa rajansa, sillä kukaan näistä ihmisistä ei halua jäädä Italiaan vaan kaikki haluavat Ranskaan, Spinosi sanoo.

Rajatarkastusten poistaminen ei kuitenkaan ole näköpiirissä, päinvastoin. Myös Saksa pohtii muualla rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden käännyttämistä rajoiltaan. Sisäministeri Horst Seehofer on uhannut panna tarkastukset pystyyn ellei hakijoden liikkumiseen löydy "eurooppalaista ratkaisua" kuun loppuun mennessä.

Ranskassa poliittinen ilmapiiri ei ole sen suopeampi.

– Rajan avaaminen ei olisi ratkaisu. Pahinta olisi luoda siirtolaisille odotuksia, että heillä on tulevaisuus Euroopassa, sanoo Mentonin pikkukaupungin pormestari Jean-Claude Guibal.

Konservatiivista Les Republicains -puoluetta edustava Guibal on toiminut Mentonin pormestarina 29 vuotta, osan aikaa myös kansanedustajana. Hän pelkää, että rajan avaaminen johtaisi Ranskan puolella rajaa samanlaiseen oikeistopopulismin nousuun, joka on nähty Italiassa Legan kohdalla.

Oikeastaan se on tapahtumassa jo. Kansallisen rintaman Marine Le Pen sai Mentonissa yli puolet äänistä viime vuoden presidentinvaaleissa.

Kuva
Mentonin kaupungin pormestari Jean-Claude Guibal.Jeroen Mortier / Yle
Silti Mentonin kaduilla ei siirtolaisia näy.

– Raja on hyvin kontrollissa, hyvin vartioitu, miltei suljettu, Guibal sanoo.

Mentonin asemalla poliisi käy läpi jokaisen Italiasta tulevan junan, poistaa mahdolliset siirtolaiset kyydistä ja lähettää heidät takaisin Italiaan. Tarkastuspisteitä on myös kaikilla teillä Italiasta Ranskaan.

– Pohjimmiltaan vapaan liikkumisen Schengen-alue on vuodelta 1999. Silloin ei ollut siirtolaisuuspulmaa. Schengeniä ei ajateltu ulkorajojen kontrollia varten, Guibal sanoo.

Yksi Ranskan rajan tarkastuspisteistä sijaitsee kuvankauniissa laaksossa Ventimiglian ja Mentonin välissä. Italian puolella rajaa seisoo bussi, jonka sisällä muutama siirtolainen odottaa. Äkkiä bussin viereen kaartaa Ranskan poliisin pakettiauto, josta poliisit saattavat bussiin nuoren miehen.

On viikoittainen "bussipäivä", jolloin Italian viranomaiset kuljettavat bussillisen rajalta palautettuja siirtolaisia takaisin Etelä-Italiaan. Bussin lähtö ei tee mainittavaa lovea yrittäjien määrään. Tarkoitus lienee lähinnä antaa tulijoille varoittavia esimerkkejä.

Kuva
Italian viranomaiset kuljettavat kiinni jääneitä Ranskaan pyrkijöitä viikoittain takaisin Etelä-Italiaan.Jeroen Mortier / Yle

https://yle.fi/uutiset/3-10277674

Salmari
Olivia Benson
Viestit: 723
Liittynyt: To Marras 22, 2018 3:37 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Salmari »

Miksi Suomessa puhutaan työvoiman tarpeesta senkin jälkeen, kun tilastot ovat jo aikaa sitten osoittaneet, että monet Suomeen tulijat, kuten somalialaiset tai irakit, eivät kunnolla työllisty. Koskaan.

Taitaa molempien ryhmien työttömyya olla 80-90%. Ne eivät halua, osaa, kykene minkäänlaiseen työhön.

Samaan aikaa esim. aasialaiset ovat lähes 100% työllistettyjä.

Selkeä johtopäätös voi olla vain se, että somalit, irakit, afkaanit ovat vain nikn laiskoja ja kykenemättömiä töihin. Kaikki muu on valehtelua.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Uutiset | Politiikka
Ministeri Mykkänen: ”Tulemme tilanteeseen, että meillä on tuhansia ihmisiä palautusjonossa”
Tänään klo 9:08
Suomi yrittää mm. palautusrahan korotuksella vauhdittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita palaamaan vapaaehtoisesti kotimaihinsa. Vapaaehtoisen paluun tuki nousi vuodenvaihteessa 2 500 eurosta 5 000 euroon.

Kuva

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) sanoo, että palautusjonon piteneminen on suurin muutos Suomen turvallisuusympäristössä 2019. JANNE SUUTARINEN
Maahanmuuttovirasto Migrin mukaan vastaanottokeskuksissa majailee tällä hetkellä vajaa 8 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa. 4 100 hakijan asia on valitusprosessissa (2 900 tapausta hallinto-oikeuksissa, noin 1 200 tapausta Korkeimmassa hallinto-oikeudessa).

Migrin mukaan valtaosa edellä mainituista on irakilaisia.

Suomessa on kasvava huoli siitä, mitä tapahtuu, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden määrä vääjäämättä moninkertaistuu, kun vireillä olevat oikeusprosessit saavat päätöksensä.

Viitettä tulevasta antaa se, että Migrin mukaan hallinto-oikeus ratkaisi viime vuonna 6 805 turvapaikkahakemuksista tehtyä valitusta. Lähes 60 prosenttia valituksista hylättiin ja vajaa 35 prosenttia palautettiin takaisin käsittelyyn eri kumoamisperustein.

– Lähtökohta on, että tämän vuoden aikana, kun tuomioistuimet nakuttavat uusintahakemuksia lainvoimaisiksi, ja jos ja kun eduskunta säätää uusintahakemusten rajoitukset voimaan, niin tulemme tilanteeseen, että meillä on tuhansia ihmisiä palautusjonossa, sisäministeri Kai Mykkänen (kok) sanoo Iltalehdelle.

Mykkäsen mukaan tällä hetkellä maasta poistamista odottaa 500 henkeä.

– Se on nyt se poliisin työjono.

Ongelmana Irak
Irak kieltäytyy ottamasta vastaan pakkopalautettavia kansalaisiaan. Jäävätkö nämä 8 0000 irakilaista Suomeen määrittelemättömäksi ajaksi?

– Ei, vaan meidän lähtökohta on tietysti se, että heidän täytyy poistua maasta. Olemme kaksinkertaistaneet vapaaehtoisen paluun paketin vuodenvaihteessa päättämälläni asetuksella. Tavara- ja palvelupaketin määrä on nyt 5 000 euroa. Sen saa, jos ikään kuin ottaa lusikan kauniiseen käteen, ja poistuu maasta. Toivomme, että siihen tartutaan.

Paluurahaa on nostettu useaan otteeseen. Vielä muutama vuosi sitten tuki oli 1 000 euroa maksimissaan.

– Ja nythän me tehdään töitä, että on aiempaa selvempi ero sillä, että jos olet laittomasti maassa, et saa verokorttia, et pysty olemaan töissä, työnantajien valvontaa kiristetään, valvonnan sakotusta kiristetään, ja sitten vaaraa aiheuttavia henkilöitä otetaan tarvittaessa ilmoittautumisvelvollisuuden tai säilöönoton piiriin nykyistä enemmän, Mykkänen luettelee.

Mykkänen sanoo uskovansa, että ”merkittävä osa” kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista poistuu maasta vapaaehtoisesti.

– Mutta samalla on erittäin tärkeää, että järjestelmälliset palautukset, myös Irakiin, saadaan toimimaan. Sen eteen tehdään töitä.

Irak on toistuvasti kieltäytynyt ottamasta vastaan Suomesta pakkopalautettavia kansalaisiaan.

Onko Irakin kanssa käyty viime aikoina neuvotteluja asiasta?

– Keskusteluita käydään sekä ulkoministeriöiden välillä ja toki myös sisäministeriö käy Irakin sisäisen hallinnon kanssa keskusteluja, ja yksittäisiä palautuksiakin tehdään. Oleellinen kysymys on se, jonka hallitus linjasi viikko sitten, että vetoamme nyt EU:n ulkoasiainhallintoon. EU:n ja Irakin yhteistyösopimukseen on kirjattu optio vastaanottosopimuksen allekirjoittamisesta. Nyt EU:n pitäisi edellyttää sitä.

– EU rahoittaa paljon Irakin jälleenrakentamista ja haluamme tehdä sitä, mutta se on vastavuoroista. Silloin Irakin täytyy noudattaa kaikkia sääntöjä.

Irakilaisia turvapaikanhakijoita on muissa EU-maissa suhteessa huomattavasti vähemmän kuin Suomessa, mikä on kuulemma johtanut siihen, että EU:sta ei löydy tarpeeksi tahtoa painostaa Irakia vastaanottosopimukseen?

– Kyllä näin voi sanoa, että se on EU-kontekstissa yksi selittävä tekijä.

Huippuvuonna 2015 Suomeen tuli noin 32 500 turvapaikanhakijaa, joista kaksi kolmasosaa oli irakilaisia.

”Suurin muutos turvallisuusympäristössä”
Minkälaisen turvallisuusuhan kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat muodostavat Suomelle, kun määrät ovat näin suuria?

– Kyllä se on vakava kysymys. Jos henkilö ei ole kirjoissa eikä kansissa eikä voi normaalilla tavalla hankkia toimeentuloa eikä asua, niin silloin on isompi riski ajautua rikolliselle polulle.

– Senkin takia on minusta aivan selvää, että meidän on kontrolloitava ilman lupaa täällä olevia. Kyllä tämä on varmasti tänä vuonna se suurin muutos meidän turvallisuusympäristössä, että meillä todennäköisesti vähintään kaksinkertaistuu laittomasti maassa olevien määrä. ainakin nyt joksikin aikaa.

Lasketaanko edellä mainitut 8 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta turvapaikan laittomasti maassa oleviin?

– Ei. He ovat täällä laillisesti niin kauan, kunnes heillä on lainvoimainen maastapoistamispäätös. Heistä suurin osa valittanut päätöksestä ja odottaa nyt tuomioistuimen päätöstä tai on tehnyt.

Henkilöt, jotka eivät ole saaneet oleskelulupaa ja joiden prosessi on loppuun käsitelty ja kielteinen päätös sekä maasta poistamispäätös ovat lainvoimaisia ja täytäntöönpanokelpoisia, ovat ilman laillista oikeutta maassa.

MIKA KOSKINEN
[email protected]

Minkä helvetin vuoksi näitä perkeleitä päästetään maahan?

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kansallinen riskiarvio: Laajamittainen maahanmuutto vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta ja heikentää taloutta

Sisäministeriössä laaditussa riskiarviossa on pyritty löytämään riskejä, joilla on laajaa kansallista merkitystä ja arvioimaan niiden vaikutusta yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin
Irakilaisia turvapaikanhakijoita

Tällaisia kansallisia riskejä ovat esimerkiksi informaatiovaikuttaminen, terroristinen isku ilmastonmuutoksesta aiheutuvat häiriöt ja laajamittainen maahanmuutto.

Kun kyse on maahanmuuton aiheuttamasta riskistä, Suomessa uhkan kohteena on riskiarvioin mukaan silloin ensisijaisesti yhteiskunnan henkinen kriisinkestokyky.
– Keskeisenä kriisinkestokykyä vahvistavana tekijänä on kansalaisten usko siihen, että tilanne on viranomaisten hallinnassa. Tällä voi epäonnistuessaan olla merkittäviä poliittisia vaikutuksia ja se voi vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Toiseksi merkittävin uhkan kohde Suomessa on laajamittaisen maahantulon vaikutukset julkiseen talouteen.
– Paine kohdistuu pitkällä aikavälillä erityisesti sosiaaliturvan etuusjärjestelmän rahoitustasapainoon, mikäli turvapaikan saaneiden kotoutumisessa epäonnistutaan. Lyhyemmällä aikavälillä monille muille viranomaisille, koulutusjärjestelmälle sekä oikeuslaitokselle aiheutuu kullekin kymmenien miljoonien eurojen lisäkustannukset vuosittain, riskiarviossa todetaan.
– Laajamittaisesta maahantulosta aiheutunut taloudellinen rasite jatkuu häiriötilanteen syntymisen jälkeen vielä useiden vuosien ajan, joskin turvapaikkapäätöksenteon medistymisen myötä lieventyen vuosittain.

Riskiarvion mukaan maahantuloon voi liittyä poliittista painostusta Suomea kohtaan.
– Tällöin maahantulijoiden joukossa voidaan soluttaa Suomeen rikollisia, tiedustelijoita ja jopa erikoisjoukkoja. Näiden toimijoiden kohteena ovat yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin liittyvät kriittiset kohteet, mukaan lukien avainhenkilöstö. Myös laajamittaista maahantuloa itsessään voidaan käyttää painostuskeinona.

Riskiarviossa laajamittainen maahantulo on määritelty siten, että ”turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset lisämajoituspaikkoineen ovat täyttymässä tai ylipaikoilla, maahantulijoiden virta on jatkuvaa ja tulijoiden määrä on suurempi kuin poistuma maasta.”

Maahantulo on laajamittaista myös silloin ”kun maahan saapuneita henkilöitä ei normaaleilla rajavalvonnan järjestelyillä kyetä ohjaamaan viranomaistoimenpiteiden piiriin tai kun maahantulon edellytysten selvittäminen eikä maahantulijoiden rekisteröinti ole normaalijärjestelyin mahdollista.”

Terrorismi ja radikaali-islamistiset verkostot
Yhteiskunnan rakenteisiin tai laajoihin ihmisjoukkoihin tehty terroristinen isku on yksi riskiarviossa esiin nostettu uhka.
– Väkivaltaisen radikalisoitumisen taustalla on erilaisia syitä eikä ole olemassa yhtä profiilia, jonka avulla voitaisiin helposti ja varmasti tunnistaa henkilöt, jotka voivat suunnitella terroristista rikosta tai laajamittaista väkivaltaa.

Riskiarviossa viitataan Suojelupoliisin arvioon, jonka mukaan merkittävimmän terrorismin uhkan Suomessa muodostavat edelleen yksittäiset toimijat tai pienryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta propagandasta tai terroristijärjestöjen kehotuksista.
– Näillä henkilöillä on todennäköisesti suoria tai välillisiä yhteyksiä radikaali-islamistisiin verkostoihin tai järjestöihin. Suojelupoliisin tietoon on tullut aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä suunnitelmia ja hankkeita Suomessa. Kohdehenkilöiden määrä on kasvanut erityisesti viime vuosina.

Radikalisoitumisen sekä uusien verkostojen paljastumisen seurauksena tämänkaltaisen kehityksen arvioidaan jatkuvan.
– Määrällisen kasvun ohella kohdehenkilöiden sidokset terroristiseen toimintaan ovat yhä suorempia ja vakavampia. Yhä suurempi osa heistä on joko osallistunut aseelliseen konfliktiin, ilmaissut halua osallistua aseelliseen toimintaan tai vastaanottanut terroristista koulutusta.
– Lisäksi poliisi on tunnistanut merkittävän määrän huolta aiheuttavia henkilöitä, joilla on kyky ja halu toteuttaa laajoihin ihmisjoukkoihin tai yhteiskunnan rakenteisiin kohdistuvia iskuja.

Riskiarvion mukaan terroristinen isku voi kohdistua yhteiskunnan johtamiseen, kriittiseen infrastruktuuriin, julkisiin paikkoihin tai laajoihin ihmisjoukkoihin.
– Isku voi aiheuttaa rajattuja tai merkittäviä välittömiä ja myös pidempiaikaisia vaikutuksia. Sillä voi olla myös varsinaista tekoa laajempia vaikutuksia. Se voi lisätä pelkoa väestössä ja tarvetta turvallisuustoimiin. Turvallisuustoimilla voi puolestaan olla vaikutus kansalaisten arkeen.

Toteutumistavasta riskiarviossa kirjoitetaan seuraavaa:
– Suurimmassa osassa toteutetuista terrori-iskuista on viime aikoina käytetty helposti toteutettavia ja kustannuksiltaan edullisia menetelmiä, kuten ajoneuvoja ja teräaseita. Yksinkertaisilla menetelmillä tehdyt iskut ovat nopeasti toteutettavissa, eivätkä ne vaadi erityistä osaamista, eikä yhtä pitkää valmistautumista tai suunnittelua kuin räjähde- tai ampuma-aseiskut.
– Perinteinen räjähde- tai ampuma-aseiskujen uhka ei kuitenkaan ole poistunut. Tähän voi liittyä CBRNE-aineiden käyttö. Miehittämättömien ilma-alusten käyttöä ei voida sulkea pois käytettävistä toteuttamistavoista niiden helppokäyttöisyyden ja edullisuuden vuoksi.
– Säteilyvaaratilanne syntyy, jos säteilylähde räjäytetään tavanomaisella räjähteellä. Säteilyvaaratilanteen vakavuus riippuu siitä, minkälainen ja kuinka voimakas säteilylähde on kyseessä sekä mikä on räjähteen tuhovoima. Silloin kun tilanteen aiheuttamisessa käytetään räjähdettä, räjähdyspaikka ja sen lähiympäristö, noin 300-400 metrin päähän saastuu.

Riskiarvion mukaan samankaltainen säteilyvaaratilanne voidaan aiheuttaa myös sillä, että jauhe- tai nestemäisessä muodossa olevaa radioaktiivista ainetta levitetään tahallisesti elinympäristöön.
...
Iltalehti
31.1.2019 9:17

Riskit tunnustetaan, mutta hallitsematon maahanmuutto sen kuin jatkuu ja laittomille (ei ihminen voi olla laiton, Kimmo Kiljunen SDP), suodaan täydet oikeudet.

...mikäli turvapaikan saaneiden kotoutumisessa epäonnistutaan...

Niih, kun aikuisten miesten haluttomuus kotoutua ja jatkaa islamin tiellä on selviö, niin miksi heitä ylipäätään otetaan maahan. Jos he kuolevat kotimaassaan, niin mitä sitten? Mitä sitten?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kas tässä esimerkki ryhmästä jota ei tarvitse (loputtomiin) kotouttaa ja joita varten ei perusteta tukiryhmiä, halinalle-yhdistyksiä, eikä tarvitse lukita pikkutyttöjä sisätiloihin. Ovat pärjänneet oikein hyvin ilman, että heitä tarvitsis käyttää päiväkodeissa ja ala-asteella tutustumniskäynneillä:

”Suomessa minulla oli ensi kertaa elämässäni hauskaa” – Kiinalaiset ovat maahanmuuttajien mallijoukko, joka opiskelee, työllistyy ja perustaa yrityksiä

Suomessa on nopeasti kasvava ulkomaalaisryhmä, joka opiskelee, perustaa yrityksiä ja tekee ahkerasti työtä, eli elää niin kuin kunnon suomalaisten kuuluukin.


HS kuukautisliite
2.2. 2:00 , Päivitetty: 2.2. 8:46
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ei valtion kassa ihan tyhjä ole: Suomi tarjoaa hylätyn turvapaikkapäätöksen saaneille irakilasille jopa 5000 €, että nämä ymmärtäisivät poistua maasta vapaaehtoisesti.
Yle kirjoitti:https://yle.fi/uutiset/3-10614021

Lentolippu Irakiin ja 5 000 euroa päälle? Suomi tarjoaa turvapaikanhakijoille yhä enemmän rahaa, jotta he poistuisivat maasta
Tukisummat palautettavaa kohden ovat yli kaksinkertaistuneet parissa vuodessa. Palaajien määrät ovat silti romahtaneet.


1.2.2019 klo 09:36

Suomi nosti vapaaehtoisen paluun ohjelman kautta kotimaihinsa palanneiden tukea asetuksella tammikuussa. Korotuksen myötä tukea palaaja voi saada enimmillään 5 000 euroa.

Tukea voi saada kahdella tapaa: Käteisenä kouraan tai hyödyketukena. Hyödyketuen määrä on euroina suurempi, mutta sitä myönnetään vain palveluihin ja tarvikkeisiin, kuten vuokraa, opiskelua tai yritystoimintaa varten.

Tammikuun korotus koskee hyödyketukea. Korotuksen myötä hyödyketuen enimmäismäärä nousi 2 500 eurosta 5 000 euroon. Enimmäismäärä koskee "maaryhmän A" maita. Näihin lukeutuvat Irak, Afganistan ja Somalia, joista suurin osa turvapaikanhakijoista on tullut.

Korotus ei ole ensimmäinen. Syyskuussa 2017 Maahanmuuttovirasto korotti käteistuen enimmäismäärää 1 000 eurosta 1 500 euroon A-ryhmän maiden osalta.

"Edullisempi vaihtoehto"

Korotusten syy on yksinkertainen: Suomessa on edelleen tuhansia kielteisen päätöksen saaneita. Heillä ei ole oleskelulupaa ja heidän ylläpitonsa tulee kalliiksi. Suuremman rahamäärän toivotaan houkuttelevan heitä palaamaan kotimaihinsa.

– Halutaan kannustaa kotiin lähtemistä, koska se on aina edullisempi vaihtoehto kuin palautus poliisin kanssa tai jääminen tänne laittomasti, sanoo Tarja Rantala, joka on Maahanmuuttoviraston Vapaaehtoinen paluu Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan -hankkeen hankepäällikkö.

Suomeen jäämistä voi pitkittää myös hakemalla turvapaikkaa uudella perusteella. Jos uusi turvapaikkahakemus otetaan käsittelyyn, henkilö pysyy vastaanottotoiminnan piirissä.

– Meillä on vastaanottojärjestelmässä paljon niitä joilla on monta kielteistä päätöstä ja se tulee kalliiksi. Yksi vuorokausi vastaanottokeskuksessa on 50 euroa per nenä, joten sadasta päivästä tulee jo 5 000 euroa, Rantala laskee.

Vuosina 2016–2018 Suomi on myöntänyt vapaaehtoisen paluun tukea yhteensä 3,8 miljoonaa euroa 4 181 henkilölle. Suomi maksaa luonnollisesti myös palaajien lentoliput, joista on kertynyt 1,5 miljoonan menot aikajaksolla 2016 (syyskuu) – 2018 (elokuu).

Rantalan mukaan Suomen maksamat summat ovat muiden Pohjoismaiden tasolla.

Vapaaehtoisesti palaavien määrä on kuitenkin laskenut voimakkaasti. Vuonna 2017 palaajia oli 1 422, viime vuonna 646. Määrän vähenemiseen on monia mahdollisia syitä.

Yksi syy on se, että tuhansia kielteisen päätöksen saaneita on tavalla tai toisella poistunut maasta. Noin neljän tuhannen vapaaehtoisesti palanneen lisäksi poliisi on saattanut kotimaihinsa satoja kielteisen päätöksen saaneita.

Huomattavasti suurempi määrä – noin 7 400 henkilöä vuodesta 2015 alkaen – on yksinkertaisesti kadonnut. He ovat joko jääneet Suomeen ilman oleskelulupaa, palanneet kotimaihinsa omin neuvoin, tai sitten he ovat lähteneet Suomesta muualle Eurooppaan.

Poliisin tiedot tukevat jälkimmäistä. Muissa EU-maissa on 2016–2018 aikana tavattu yli 5 100 Suomessa turvapaikkaa hakeneita. EU-maat pyrkivät palauttamaan nämä henkilöt Suomeen, joka on vastuussa heidän poistamisestaan EU-alueelta.

Suomessa edelleen 7 890 kielteisen päätöksen saanutta

Tuhansia kuitenkin jää Suomeen. He joko tekevät jatkuvasti uusia turvapaikkahakemuksia, tai sitten jäävät maahan ilman oleskelulupaa. Yle haastatteli 8-henkistä irakilaisperhettä, joka ei suostu poistumaan maasta. Lue juttu täältä.

Tällä hetkellä Maahanmuuttoviraston kirjoilla on 7 890 henkilöä, jotka ovat saaneet ainakin yhden kielteisen turvapaikkapäätöksen. Suomeen luvatta jääneiden määristä on vain karkeita arvioita.

Kynnys kotiinpaluuseen kasvaa Suomessa vietetyn ajan myötä, arvioi Rantala Maahanmuuttovirastosta.

– Vuonna 2015 tänne tulleet on nyt olleet maassa kolme, neljä vuotta. Heille on syntynyt erilaisia siteitä Suomeen, toisilla on pimeitä työpaikkoja.

Voisiko yksi syy olla se, että ne jotka edelleen Suomessa on, ovat niitä jotka eniten pelkäävät kotimaahansa paluuta?

– Tuohon en osaa vastata. Kysymykseen on niin monta vastausta kuin on hakijaakin, Rantala sanoo.

Palaajalle annettavan hyödyketuen korotuksesta on vasta viikkoja, joten on liian aikaista arvioida miten korotus lisää ihmisten lähtöhaluja. Tällä hetkellä noin joka kymmenes palaaja ottaa rahansa hyödyketukena. Osuus on parissa vuodessa noussut hieman.

– On vasta käynnistetty tiedotusta asiasta vastaanottokeskuksissa. Mutta on näkynyt alustavaa kiinnostusta isompaa hyödyketukea kohtaan.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Santeri Vuohenylkijä

https://www.youtube.com/watch?v=9mQRnvIBY7c

Muistutuksena kaikille. Mieti, saatko toiminnallasi enemmän pahaa kuin hyvää aikaiseksi.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Suomalaisten enemmistön mielestä kulttuuri selittää seksuaali­rikoksia – perus­suomalaisten ja vihreiden näkemykset eroavat täysin toisistaan
Perussuomalaisten tukijat ovat tyytymättömämpiä kuin minkään muun puolueen kannattajat siihen, miten poliitikot ovat vastanneet seksuaalirikoksista nousseeseen huoleen.

Minna Nalbantoglu HS, Juha-Pekka Raeste HS
Julkaistu: 4.2. 2:00 , Päivitetty: 4.2. 8:04


ENEMMISTÖ suomalaisista uskoo, että seksuaalirikoksia selittää maahanmuuttajien erilainen kulttuuri ja uskonto.Kuva

HS:n teettämän gallupin mukaan yhteensä 65 prosenttia vastasi olevansa täysin tai jokseenkin samaa mieltä väitteestä, jonka mukaan ”seksuaalirikosten tärkeimpiin syihin kuuluu maahanmuuttajien erilainen kulttuuri ja uskonto”.

HS TEETTI kansalaisten seksuaalirikoksiin liittyvistä käsityksistä kyselyn, koska etenkin Oulun hyväksikäyttöepäilyjen jälkeen seksuaalirikosten torjunta ja niiden yhteys maahanmuuttoon nousi voimallisesti politiikan asialistalle.

Oulussa useita ulkomaalaistaustaisia miehiä epäillään nuoriin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Myös Helsingissä tuli tammikuussa ilmi vastaavankaltainen tapaus.

Näiden rikosten yhteydessä on myös uutisoitu, että ulkomaalaistaustaiset ovat määräänsä nähden yliedustettuina lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikosepäilyissä.

Oulun tapausten jälkeen hallitus ja oppositio pääsivät tammikuussa pikavauhtia yhteisymmärrykseen siitä, että lainsäädäntöä kiristetään vielä jäljellä olevan vaalikauden aikana seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Hallitus päätti myös aloittaa selvityksen siitä, voisiko kansainvälisiä sopimuksia muuttamalla hallita maahanmuuttopolitiikkaa nykyistä paremmin.

KESKUSTELU seksuaalirikoksista on ollut kahtia jakautunutta.

Osa on pitänyt syynä niihin maahanmuuttoa ja perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon sanoin ”takapajuisista islamilaisista maista” tulleita nuoria miehiä.

Osa taas on halunnut häivyttää kansallisuuden merkityksen ja korostanut, että seksuaalirikoksiin syyllistyvät yhtä lailla suomalaiset.

Jakautuminen näkyy myös HS-gallupissa, jossa käsitykset kulttuurin vaikutuksesta eroavat huomattavasti puoluekannan mukaan. Perussuomalaisten kannattajista enemmistö on täysin sitä mieltä, että kulttuuriseikat ovat merkittävimpiä seksuaalirikosten syitä. Heistä lähes puolet oli myös täysin samaa mieltä väitteestä, että turvapaikanhakijoiden suuri määrä on Suomessa merkittävämpi ongelma kuin seksuaalirikollisten suuri määrä.

Vastakkaisinta kantaa edustivat vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat. Vihreistä vain 13 prosenttia ja vasemmistoliiton kannattajista 14 prosenttia oli täysin sitä mieltä, että kulttuuri ja uskonto ovat seksuaalirikosten tärkeimpiä selittäjiä.Kuva



PERUSSUOMALAISTEN tukijat ovat myös tyytymättömämpiä kuin minkään muun puolueen kannattajat siihen, miten poliitikot ovat vastanneet seksuaalirikoksista nousseeseen huoleen.

Heistä vain 17 prosenttia on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että poliitikot ovat vastanneet hyvin tähän huoleen. Tyytyväisimpiä ovat keskustan kannattajat: heistä 63 prosenttia arvioi poliitikkojen vastanneen seksuaalirikoksiin liittyvään huoleen hyvin. Kokoomuksen kannattajista samaa mieltä oli 54 prosenttia.



GALLUPISSA KYSYTTIIN myös, miten seksuaalirikoksia pitäisi torjua.

Suosituimmaksi keinoksi nousi seksuaalirikoksista annettujen rangaistusten kiristäminen. Ehdotetuista keinoista tätä piti parhaana 26 prosenttia vastaajista. Toiseksi parhaana keinona pidettiin sitä, että maahanmuuttajille suunnattua valistusta Suomen laeista ja arvoista tehostettaisiin.

Suomalaisista keskimäärin viidennes ajattelee, että paras tapa vähentää seksuaalirikoksia on rajoittaa joko humanitaarista maahanmuuttoa (10 prosenttia) tai maahanmuuttoa ylipäätään (10 prosenttia). Perussuomalaisten tukijoista jompaakumpaa näistä keinoista tukee selvästi muuta kansaa laajempi osuus: 60 prosenttia.



HS-GALLUPIN perusteella suomalaiset eivät ole seksuaalirikosepäilyjen herättämästä laajasta kohusta huolimatta tulleet aiempaa huolestuneemmiksi pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden suhteen – ainakaan jos verrataan kolmen vuoden takaiseen tilanteeseen.

Tuoreessa gallupissa puolet kansasta piti pakolaisia ja turvapaikanhakijoita vähintään melko suurena ongelmana Suomelle ja suomalaisille. Vastakkaista mieltä oli 44 prosenttia ihmisistä.

Kun samaa asiaa kysyttiin HS-gallupissa vajaat kolme vuotta sitten keväällä 2016, huolestuneita oli paljon enemmän. Tuolloin 65 prosenttia vastaajista piti turvapaikanhakijoita ja pakolaisia vähintään melko suurena ongelmana Suomelle.

Keväällä 2016 laajasti ilmaistua huolta selittää todennäköisesti se, että Suomeen oli saapunut noin 32 000 turvapaikanhakijaa suhteellisen lyhyen ajan kuluessa vuonna 2015.


PERUSSUOMALAISET erottuivat tuoreessa kyselyssä selvästi muiden puolueiden kannattajista myös siinä, miten suurena ongelmana he pitivät pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Erittäin suurena ongelmana heitä piti perussuomalaisista 65 prosenttia, kun kaikkien muiden puolueiden kannattajista erittäin suureksi ongelmaa kuvasi alle 20 prosenttia.

Vihreistä erittäin suureksi ongelmaksi turvapaikanhakijoita ja pakolaisia kuvasi vain yksi sadasta ja kokoomuslaisistakin vain yhdeksän prosenttia.
Fakta
Näin HS-gallup tehtiin

Tutkimus tehtiin Gallup Forum -internetpaneelissa 22.–27.1.2019. Haastattelujen kokonaismäärä on 1 019. Tutkimustulosten virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimukseen osallistuneiden joukko edustaa maamme 15–74 vuotta täyttänyttä väestöä poislukien Ahvenanmaan maakunnassa asuvat.

Helsingin Sanomat tilasi tutkimuksen Kantar TNS Oy:ltä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005988255.html

Facebookissa Anter kommentoi:

Anter Yaşa
Eilen 8.28 ·
https://www.anteryasa.fi/veronika-honka ... iin-pihall…/

Kaikki kotoutuneet maahanmuuttajat tietävät Lähi-Idän ja islamilaisen kulttuurin siveys-, että kunniakulttuurin naisvihaisista asenteista, ja niin näyttää tietävän nykyään suurin osa suomalaisistakin HS Gallupin mukaan.

Kuunnelkaa mitä asiaa meillä kotoutuneilla maahanmuuttajilla on. Me tuomitsemme nämä asenteet ja olemme eläneet näissä kulttuureissa. Me haluamme reformoitua, liberalisoitua ja kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Me emme puolusta naisvihamielisiä kulttuurisia asenteita.

Itseään erittäin suvaitsevaisina pitävät kantasuomalaiset ”feministit” tekevät. Katsokaa mitä Lähi-Idästä kotoisin olevat feministit, jotka joutuvat elämään naisvihaisissa kulttuureissa päivittäin, sanovat. Älkää näitä etuoikeutettuja tietämättömiä moraalisäteilijöitä ja sijaisloukkaantujia. He ovat äärimmäisen noloja.

Taantumukselliset, kuten Honkasalo, sijaisloukkaantuvat meidän pakolaisten ja maahanmuuttajien puolesta, että tekevät kaikkensa estääkseen asenteiden myöntämisen. Mikään ei muutu jos ongelmia ei tunnusteta, että pyritä parempaan kotouttamiseen ja seksuaalivalistukseen.

Kulttuurin ja uskonnon naisvihamielisten asenteiden myöntäminen, että paremman kotouttamisen ajaminen ei ole rasismia, älkää olko typeriä. Tajutkaa, että me kotoutuneet maahanmuuttajat kritisoimme eniten näitä asenteita. Jos sen tajuatte, ymmärrätte myös, että tässä ei ole kyse ihonväristä, etnisyydestä ja ulkonäöstä. Jos sen tajuatte, niin ette myöskään syyllistä kaikkia muslimeja/maahanmuuttajia kollektiivisesti, vaan tuomitsette huonot asenteet naisia kohtaan ihan sama missä kulttuurissa ja uskossa ne tapahtuu. Suomen ”feministit” eivät tuomitse naisvihamielisiä asenteita, jos tekijänä on muslimi.

Minä olen elävä esimerkki siitä, että me maahanmuuttajatkin haluamme raiskaajat pois kaduiltamme.

Tässä on kyse mitä liikkuu päässä, ei etnisyydestä. Tosin eräiden suomalaisten päässä ei näytä liikkuvan mitään järkevää.

Jos se ei ole kulttuuri, uskonnollinen suhtautuminen naisiin ja huonot asenteet, niin onko se ihonväri? Kuka tässä on se rasisti Veronika Honkasalo?

Miksi estät ja ehkäiset näistä asioista realistisesti puhumisen? Onhan se hienoa sijasloukkaantua maahanmuuttajien puolesta, kun kukaan maahanmuuttaja ei ole loukkaantunut, vähän moraalisäteillä ja saada ongelmat kieltäviltä ääri patriarkaalisilta islamisteilta kehuja. Päinvastoin, kotoutuneet rohkeat maahanmuuttajat ovat eturivissä keskustelemassa realistisesti näistä kulttuurisista ja uskonnollisista asenteista.

Missä on sinun eettinen selkärankasi Honkasalo? Eikö sinun pitäisi olla tässä kotoutuneiden maahanmuuttajien ja naisten puolella? Minkälainen feministi olet, kun asetat teokratian, islamilaisen ääri patriarkaatin ja huonot asenteet naisia kohtaan ylitse naisten oikeuksien?

Kuva

Vastaa Viestiin