Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppanejaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

ViperFace kirjoitti:
stalkkeri kirjoitti:^että voikin joku olla ulkona kuvioista.
Mitenhän murhamiehet saavat sitten töitä jollei vapaaehtoisesti vittuaan levittävien haarapääskyjen kuvaaja?
No tässä on kai se, että Axl:n naama on melko tunnettu kaikille, kun taas jonkun random-murhamiehen naama ei muille kuin Alibin lukijoille.

En tiedä olenko se vain minä, mutta alkaa pikkuhiljaa jo käymään sääliksi. Jos olisi ollut kyseessä joku tavan tallaaja, niin oltaisiin oltu lähinnä mieltä, että "kai sitä omassa kämpässään saa kuvata ja hyvä, että sai pillua". Oikeinhan mies ei tehnyt, mutta tämä on jotain sellaista, mistä ei olisi koitunut suurempaa vahinkoa kenellekään, jos asiasta ei olisi nostettu helvetinmoista meteliä. Tekisi melkein mieli sanoa, että "pojat on poikia" ja pitää muistaa inhimillinen ihminen Axl:kin on ja näin taipuvainen mokailemaan.

Voisihan sitä miettiä, että olisiko kaikille ollut parempi, että olisi annettu Axelille sakko kouraan, poisteltu videot ja pidetty muuten asiasta turpa kiinni, niin olisivat kaikki asianomaiset ja -osaiset säästyneet vähemmällä.
Julkisuudenhenkilö, joten asiaa ruoditaan myös sen mukaisesti - lisäksi täytyy vielä muistuttaa, että yleensähän näillä tirkistelijä, itsensäpaljastelija jne pikkupervoilla kyse on elämäntavasta, joka seuraa "hautaan asti"... ja aina välillä käy käry - hyvä ettei tän pahemmasta vielä tällä kertaa :idea:
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Anubis
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppanejaan

Viesti Kirjoittaja Anubis »

Onko kenellekään tietoa miten Axlilla menee nykyään ja missä vaikuttaa?

Joko kaikki rahat ovat menneet uhreille?

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja aga »

Korjaan: "uhreille".

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Käräjätuomarille syyte Helsingissä: Julkaisi vahingossa Axl Smithin salakuvaamien uhrien nimiä

Syytteen nostamisesta päätti maanantaina apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen.

HELSINGIN käräjäoikeuden käräjätuomaria vastaan on nostettu syyte tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta. Asia liittyy Axl Smithin salakatseluvyyhteen, jonka julkisuuteen laskettuihin tuomiopapereihin jäi uhrien nimiä.

Käräjätuomarin epäillään syyllistyneen rikokseen, kun hän huolimattomuuttaan päätti toimittaa tiedotusvälineille tuomion kappaleen, johon sisältyi salassa pidettäviä asianomistajien nimiä.

Tapauksessa oli kyse Helsingin käräjäoikeudessa käsitellystä laajasta salakatselua koskeneesta rikosasiasta, jonka tuomiota useat toimittajat olivat etukäteen pyytäneet. Tuomio annettiin helmikuussa 2017.


Helsingin Sanomat
24.9. 9:51 , Päivitetty: 24.9. 10:13

Olivatko nämä naiset "uhreja" vaiko eikö? Ovat ainaskii uhriutuneet ja riutuneet julkisuudessa, sekä vaatineet korvauksia siitä, että seksuaaliviettinsä on holtitonta ja hallitsematonta = eivät olleet naimisissa. Ainakaan Axl Smithin kanssa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Käräjäoikeuden tuomari Maritta Pakarinen on tänään syytetyn penkillä. Koska kyseessä on tuomariin kohdistuva syyte, asian käsittelee ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin hovioikeus.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3cfe ... b28454a067

Axl Smithin salakatselusotkun tuomari sai tuomion: Määräsi jutun salaiseksi - vuoti itse nimitiedot julkisuuteen

Tänään klo 10:06

Hovioikeus on tuominnut käräjätuomarin sakkoihin tuottamuksellisesta virkarikoksesta Axl Smithin salakatselujutussa.

Helsingin hovioikeus on antanut käräjäoikeuden tuomarille sakot tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta.

Tuomari teki virheen kirjoittaessaan asiakirjaa tv-juontaja Axl Smithin tuomiosta. Julkisessa selosteessa oli nähtävillä seitsemän uhrin nimitietoja, jotka käräjätuomari itse oli määrännyt istunnossa salassa pidettäviksi.

Vastaaja kiisti syytteen hovioikeudessa. Käräjätuomarin mukaan teko oli kokonaisuutena arvostellen vähäinen, ja kaikki julkisen selosteen vastaanottajat olivat toimittajia tai muita viestintäalan ammattilaisia. Tuomari katsoi oikeudessa, että jos uhreille oli tullut asian käsittelyssä vahinkoa, se oli syntynyt jo kauan ennen hänen tekemäänsä ”inhimillistä virhettä”.

Käräjäoikeus myös oli välittömästi yhteydessä lehdistöön ja pyysi olemaan uutisoimatta asianomistajien nimiä.

Tuomari sai 25 päiväsakkoa, joista tulee hänen tuloillaan maksettavaa 1 450 euroa. Neljä asianomistajaa tuomittiin saamaan 1 000 euroa korvauksia. Tuomarin on osallistuttava kunkin kohdalla korvauksiin 500 euron edestä yhteisvastuullisesti, mutta viimesijainen korvaaja on valtiokonttori.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ulkomaille muuttaneen Axl Smithin ulosottovelka on jo 40 000 euroa – kolme uhria odottaa edelleen rahojaan

Salakatselusta tuomitulla juontaja Axl Smithillä on ulosotossa jo lähes 40 000 euroa. Smith asuu ulkomailla ulosottomiehen ulottumattomissa.

Useista salakatseluista tuomitun juontaja Axl Smithin, 35, ulosottovelka on kasvanut kevään ja kesän aikana yli 13 000 eurolla.

Tammikuussa Smithillä oli ulosotossa reilut 26 000 euroa, nyt summa on jo lähes 40 000 euroa.

Uusia velkoja ovat helmikuussa vireille tullut vakuutusyhtiö Ifin 10 479 euron saatava ja toukokuussa vireille tullut vakuutusyhtiö Fennian 2 537 euron saatava. Molemmat saatavat ovat rikosasioihin liittyviä vahingonkorvauksia.

Ulosottorekisteritodistuksen mukaan Smith on maksanut tuomitut vahingonkorvaukset kokonaan 18 salakatselun uhrille. Summa on yhteensä vajaat 110 000 euroa. Smithin Helsingin Etu-Töölössä sijainnut 36,5 neliön yksiö ulosmitattiin toukokuussa 2017.

Kolmelle salakatselun uhrille Smith on maksanut vajaat 10 000 euroa. Loppuja karhutaan Smithiltä ulosoton kautta, mikä on osoittautunut hankalaksi, koska Smith oleskelee tällä hetkellä ulkomailla, tiettävästi Lontoossa.

Ulosottorekisteritodistuksessa Smithin asuinpaikaksi on merkitty ”ulkomaat.”

Voudin koura ei ylety ulkomaille
Smithiltä saataviaan perivät tai yrittävät periä Ifin ja Fennian lisäksi vakuutusyhtiö Lähitapiola, oikeusrekisterikeskus ja perintäyhtiö Lowell Suomi (ent. Lindorff).

Ulosotto on kansallista toimintaa, joten käytännössä saatavia ei saada perittyä Smithiltä ulosoton kautta niin kauan kuin hän asuu ulkomailla.
– Suomalaisten ulosottoviranomaisten toimivalta rajoittuu Suomen rajojen sisäpuolelle ja koskee vain Suomessa olevaa omaisuutta ja tuloa, Itä- ja Keski-Uudenmaan ulosottoviraston johtava kihlakunnanvouti Rauno Niemenoja sanoi Iltalehdelle tammikuussa.

Ulosottovirasto voi antaa työnantajalle palkkaa koskevan maksukiellon, mutta se koskee vain suomalaisia työnantajia.

Maksukieltoa on käytännössä turha lähettää ulkomaille.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Smithin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 30 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä helmikuussa 2017.
Iltalehti
22.8.2019 7:50
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Taitaa Axelilla olla duunit aika vähissä jopa ulkomailla...
"If you aim for a king, you better not miss"

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Axl Smithin salakatselujutun tuomarin virhe korkeimpaan oikeuteen –  uhrien nimiä jäi näkyville tuomiopapereihin

Korkein oikeus alkaa tänään käsitellä juontaja Axl Smithin salakatseluoikeudenkäynnin tuomarin tekemää virhettä. Helsingin käräjäoikeuden tuomari tuomittiin sakkoihin viime vuoden huhtikuussa, sillä tuomioon oli jäänyt näkyviin salakatselun uhrien nimiä.

Tuomari oli itse päättänyt salata nimet asian arkaluontoisuuden takia. Uhrien nimiä päätyi ainakin useiden tiedotusvälineiden edustajien tietoon.

Salakatselujutussa oli 29 uhria. Smith oli kuvannut seksin aikana useita naisia muun muassa makuuhuoneeseensa piilotetulla kameralla ja esitellyt tallenteita kavereilleen.

Yhteensä seitsemän uhrin nimi jäi tuomiosta joko kokonaan tai osittain salaamatta. Tuomarin tapausta jo käsitelleen hovioikeuden mukaan käräjäoikeudessa käytettiin tuomion laatimisessa järjestelmää, joka saattoi antaa virheellisen käsityksen salaisuusmerkintöjen onnistumisesta.

Järjestelmävirhe ei kuitenkaan poistanut tuomarin vastuuta, ja salakatselun uhriksi joutuneet kertoivat kokeneensa muun muassa häirintää, ahdistusta ja pelkoa nimien paljastumisen johdosta.

Tieto nimen päätymisestä noin 140 sähköpostiosoitteeseen aiheutti monissa myös pelkoa siitä, että nimi tullaan julkaisemaan jossain. Yksi uhreista jätti asiakaspalvelutyön kokonaan, koska koki tietojen paljastumisen niin ahdistavaksi.

Tuomarin puolustus: syyte kumottava
Korkeimpaan oikeuteen toimittamassaan valituksessa tuomari vaatii oikeutta hylkäämään hovioikeuden tuomion kokonaan. Hovioikeuden mukaan tuomari syyllistyi tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen ja hänet tuomittiin 25 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan on 1  450 euroa.

Suomen valtio velvoitettiin korvaamaan neljälle uhrille korvauksena kärsimyksestä kullekin 1  000 euroa. Tuomari määrättiin osallistumaan korvauksiin yhteisvastuullisesti yhteensä 2  000 euron edestä.

Tuomarin puolustus perustelee vaadettaan korkeimmassa oikeudessa muun muassa sillä, että tuomio on ollut varsin laaja ja että 30-vuotisen virkauran tehnyt kokenut tuomari on yrittänyt parhaansa.
–  Päämieheni on viikossa pääkäsittelyn jälkeen kirjoittanut yli 150-sivuisen tuomion ja lukenut sitä uudelleen ja uudelleen tarkistaakseen muun muassa sitä, että salaukset on oikein tehty. On kovin inhimillistä, joskin äärimmäisen valitettavaa, että päämieheni on tehnyt virheen eikä havainnut kaikkia salausmerkintöjen puuttumisia. Inhimillinen virhe ja teko, joka on tapahtunut pikemmin tapaturmasta kuin tuottamuksesta, ei ole rikosoikeudellisesti rangaistavaa, kirjoittaa tuomarin asianajaja valituksessa.

Nimet pois arkaluontoisissa tapauksissa
Tuomioistuimet salaavat uhrien nimet, kun tuomiosta käy ilmi asianomistajien seksuaaliseen ja muuhun yksityiselämään sekä terveydentilaan liittyviä seikkoja, joita on pidettävä erityisen arkaluonteisina. Käytännössä tällaisia salauksia tehdään seksuaalirikosjutuissa, jollaisesta myös Axl Smithin oikeudenkäynnissä oli kysymys.

Joskus pelkkä tuomitun nimen kertominen voi johtaa uhrin paljastumiseen, kun kyse on esimerkiksi perheen sisäisestä seksuaalisesta väkivallasta. Tuomitun nimi on tuomioistuimissa aina julkinen tieto, mutta useimmat mediat eivät tällaisissa tapauksissa julkista tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.
mtvuutiset.fi
06.02.2020 06:43
...salakatselun uhriksi joutuneet kertoivat kokeneensa muun muassa häirintää, ahdistusta ja pelkoa nimien paljastumisen johdosta.
Ei pidä mennä tyrkyttämään itseään panoseuraksi. Sillähän siitä olisi selvitty, mutta kun sen haureuden harjoittaminen julkimon kanssa oli niin ihqua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Doctor Lecter kirjoitti:
To Helmi 06, 2020 10:57 am
Ei pidä mennä tyrkyttämään itseään panoseuraksi. Sillähän siitä olisi selvitty, mutta kun sen haureuden harjoittaminen julkimon kanssa oli niin ihqua.
Kuin suoraan jostain incelin manifestista. :lol:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Joosua
Adrian Monk
Viestit: 2910
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Toisaalta, kun lukee juttuja raiskauksista, niin näyttää siltä että varsin heikolla ja epämääräisellä näytöllä miehiä tuomitaan. Eli jos on komea ja naisiin hyvin vetoava mies ja seksikumppaneita on useita, voi kohdalle hyvinkin osua joka leidi joka tuleekin katumapäälle jälkeenpäin ja menee poliisin puheille. Sydäntä särkevä tarina ja pari naarmua, vielä kun löytyy toosasta dna-jälki ja epäillyn siimahäntiä niin muuta ei enää tarvita. Kakkua tulee ja duunit menee. Asunto, jos on, korvauksiin tietenkin. Maineesta nyt puhumattakaan. Millä muulla kuin videonauhalla voi pätevästi puolustautua? Aika vaikeaa. Ja sitten tämänkin seikan huomioimisesta rangaistaan. Aika pirullista.

canis lupus
Javier Pena
Viestit: 1880
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Joosua kirjoitti:
To Helmi 06, 2020 4:07 pm
Toisaalta, kun lukee juttuja raiskauksista, niin näyttää siltä että varsin heikolla ja epämääräisellä näytöllä miehiä tuomitaan. Eli jos on komea ja naisiin hyvin vetoava mies ja seksikumppaneita on useita, voi kohdalle hyvinkin osua joka leidi joka tuleekin katumapäälle jälkeenpäin ja menee poliisin puheille. Sydäntä särkevä tarina ja pari naarmua, vielä kun löytyy toosasta dna-jälki ja epäillyn siimahäntiä niin muuta ei enää tarvita. Kakkua tulee ja duunit menee. Asunto, jos on, korvauksiin tietenkin. Maineesta nyt puhumattakaan. Millä muulla kuin videonauhalla voi pätevästi puolustautua? Aika vaikeaa. Ja sitten tämänkin seikan huomioimisesta rangaistaan. Aika pirullista.
Meillä asia on ratkaistu niin, että sekä aulan sisäovessa että jokaisen makuutilaksi soveltuvan huoneen ovessa on selvä kyltti "tallentava kameriavalvonta". Jotenkin selkeämpää.
Mens malus in corpore sano

Joosua
Adrian Monk
Viestit: 2910
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Joosua »

^ Tuo on hyvä juttu. Koska etukäteen kerrotaan kameravalvonnasta niin jokainen voi arvioida haluaako tulla kuvatuksi vai ei. Ja jos tietäen kameravalvonnasta tulee ao tiloihin, on ikäänkuin antanut suostumuksensa kuvaamiseen. Eli ei silloin enää oikein voida puhua salakatselusta, jos on tiennyt tulevansa katselluksi. Hillitsee myös perättömiä ilmiantoja koska on tiedossa että asioiden oikea kulku voidaan selvittää.

Tuukka
Lauri Hanhivaara
Viestit: 132
Liittynyt: Ti Marras 26, 2019 8:06 pm

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Tuukka »

Axl myös näytteli videoita kavereilleen. Mikä on pahempi juttu kuin omaan tumputukseen tallentaminen. Naiset eivät kuitenkaan olisi halunneet pornotähdiksi Smithin kaveripiirille. Rikos mikä rikos, ja rangaistus siihen kuuluu.

MUTTA tämä juttu on kokonaisuutena ihan täysin käsittämätön, kun raiskaritkin - niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttajat - pääsevät paljon, paljon vähemmällä. Rikoksen ja tuomion vakavuus on mennyt ihan päin helvettiä tässä tapauksessa.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Axl Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Tuukka kirjoitti:
La Helmi 08, 2020 3:03 am
Axl myös näytteli videoita kavereilleen. Mikä on pahempi juttu kuin omaan tumputukseen tallentaminen. Naiset eivät kuitenkaan olisi halunneet pornotähdiksi Smithin kaveripiirille. Rikos mikä rikos, ja rangaistus siihen kuuluu.

MUTTA tämä juttu on kokonaisuutena ihan täysin käsittämätön, kun raiskaritkin - niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttajat - pääsevät paljon, paljon vähemmällä. Rikoksen ja tuomion vakavuus on mennyt ihan päin helvettiä tässä tapauksessa.
Onko paljonkin tällaisia esimerkkitapauksia, joissa raiskari olisi päässyt vähemmällä?

Hänhän sai ehdollista vankeutta. Ja ennen kuin mainitset nuo hänelle maksettavaksi tulleet korvaukset (100 000€) ja oikeudenkäyntikulut (50 000 €), muistutan että asianomistajia oli 29. Eli hinta per nuppi noin 5 000 €.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Vastaa Viestiin