Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla oli sittenkin henkirikos

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Docroc
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Tammi 19, 2018 6:48 pm

Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla oli sittenkin henkirikos

Viesti Kirjoittaja Docroc »

Onko tästä ollut jossain aiemmin juttua? Tuli luettua tuoreeltaan uutinen tapahtumasta, mutta sen jälkeen ei ole mitään osunut silmään enkä täältä ketjua löytänyt.

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005994790.html
Syyte: 60-vuotias murhasi iäkkään polku­pyöräilijän traktorilla Pudasjärvellä

Julkaistu: 8.2. 16:17

Pudasjärvellä tapahtunut yhteentörmäys toi murhasyytteen traktoria ajaneelle 60-vuotiaalle miehelle.
Oulun käräjäoikeudessa luetaan ensi viikolla syytteet poikkeuksellisessa henkirikosjutussa, jossa 60-vuotiasta miestä epäillään liikenteessä tehdystä murhasta.

Syyte liittyy Pudasjärven Livolla viime syyskuussa tapahtuneeseen onnettomuuteen.

– Osallisina olivat traktori ja polkupyörä. Syytteessäni väitän, että syytetty ajoi traktorin tahallaan päin polkupyöräilijää, kihlakunnansyyttäjä Kimmo Vakkala sanoo.

Turma sattui kapella soratiellä aamupäivällä 22. syyskuuta 2018. Polkupyörä törmäsi traktorin keulaan. Polkupyörää ajanut iäkäs pudasjärveläinen mies menetti henkensä.

Poliisi kertoi onnettomuuden jälkeen tuoreeltaan, että ajoneuvot olivat liikkeellä vastakkaisiin ajosuuntiin. Olosuhteet olivat sen verran epäselvät, että traktorin kuljettaja otettiin heti kiinni.

– Hän on yhä vangittuna, Vakkala kertoo.

Vangittua 60-vuotiasta syytetään murhasta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Nimike on koventunut tutkinnan aikana, sillä ensi alkuun poliisi tutki juttua murhan sijasta törkeänä kuolemantuottamuksesta.

– Kaikki rikosepäilyt on kiistetty, Vakkala kertoo.

Hän ei ennen oikeudenkäyntiä halua perustella tarkemmin, miksi syyte koskee murhaa. Murhasta voidaan tuomita esimerkiksi silloin, jos henkirikos on tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa’alla tai julmalla tavalla, ja teko on lisäksi kokonaisuutena arvostellen törkeä.
Otsikkoa preparoitu tuomion julistamisen jälkeen. Ketju siirretty osastolle Muut rikokset koska oikeuden mukaan kyseessä ei ollut henkirikos vaan törkeä kuolemantuottamus. Jos tilanne muuttuu hovissa, niin siirrellään taas :arrow: Muuttui. Siirretty.
-NILS-
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Voi perkele, oisko naapurien pitkäaikainen vihanpito eskaloitunut, kun ihan murhana ajetaan? Jotain sieltä menneestä on löytynyt.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17104
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tässä ensimmäinen uutinen tapahtuneesta:
Polkupyörällä ajanut mies kuoli törmäyksessä traktorin kanssa Pudasjärvellä

Pudasjärven Livolla sattui lauantaina hieman ennen kello 11:tä onnettomuus, jossa kuoli iäkäs paikkakuntalainen mies, kertoo Oulun poliisi.

Mies oli liikkeellä polkupyörällä ja törmäsi tiellä ajaneen traktorin keulaan. Uhri lensi törmäyksen voimasta useita metrejä. Traktori suistui ojaan.

Onnettomuus tapahtui kapealla soratiellä. Pyöräilijä ja traktoria kuljettanut mies tulivat onnettomuuspaikalle vastakkaisista ajosuunnista.

Tapahtumankulku ja onnettomuuteen johtaneet olosuhteet ovat poliisin mukaan vielä epäselviä. Traktoria kuljettanut paikkakuntalainen mies otettiin kiinni. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.
Kaleva
22.9.2018 14:00 | PÄIVITETTY 22.9.2018 14:01

Ovat tutkintanimikkeet tosiaan muuttuneet...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Kuulostaa lupaavalta jos autoilla tehtyjä tappoja ja murhia aletaan vihdoinkin tuomitsemaan tehdyn rikoksen mukaan. Ennen tätä auto/moottoriajoneuvo ilman tiedossa olevaa motiivia on ollut ainoa väline millä voi tappaa tai murhata ihmisen ilman sen kummempaa tuomiota ja seuraamusta.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Höpsistä. Ei kyse ole välineestä vaan tahallisuuden asteesta. Auto on vain sellainen laite, että sillä tulee usein tilanteita, joissa vahingossa ajetaan jonkun päälle ja tämä kuolee. Veitsellä huomattavasti harvemmin lyödään ketään vahingossa kuoliaaksi.

Oli väline mikä hyvänsä niin vahingossa aiheutettu kuolema on kuolemantuottamus ja tahallaan aiheutettu tappo tai murha. Tuomiot tulevat rikosnimikkeen mukaan.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11386
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ja milläs todistat, milloin yliajo on tahallinen ja milloin vahinko? Tässä tapauksessa yliajaja ja uhri ovat ilmeisesti tunteneet toisensa ja poliisi on pystynyt osoittamaan traktorin koukanneen väärälle kaistalle. Kenties taustalla on ollut myös riitoja ja uhriin kohdistunutta uhkailua, joista on jäänyt todisteita.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Juuri kuvailit miten asia voidaan todistaa.

Yleisen elämänkokemuksen mukaan ihmiset eivät yleensä tapa satunnaisia vastaantulijoita huvikseen ilman mitään motiivia.
Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Tuomion Pasuuna kirjoitti: Oli väline mikä hyvänsä niin vahingossa aiheutettu kuolema on kuolemantuottamus ja tahallaan aiheutettu tappo tai murha. Tuomiot tulevat rikosnimikkeen mukaan.
Näihän sitä vois luulla,paitsi että aika monet kuristamiset on esimerkiksi menny kuolemantuottamuksina.Ilmeisesti koska tekijät eivät ole tienneet että siihen voi kuolla jos ei saa happea.Nämä ovat siis oikeuden tulkintoja tilanteista.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Pitkän naapuririidan surullinen loppu – mansikanviljelijä törmäsi traktorilla eläkeläiseen, sai lopulta syytteen murhasta

Kuva
Kuva vasemmalla: Tällä tiellä yliajo tapahtui. Oikealla: Livon kylä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pudasjärven keskustasta. (KUVA: Ville Honkonen)

Julkaistu: 12.2. 6:36


Vuosikausia jatkunut riitely sai surkean lopun viime syyskuussa Livon kylässä Pudasjärvellä, kun traktori törmäsi polkupyöräilijään. Pyöräilijä sai surmansa ja traktorikuskia epäillään murhasta.

TRAKTORI ja pyörä törmäsivät toisiinsa Livon kylässä pienellä soratiellä. Pyöräilijä lähti liikkeelle kotitalonsa pihasta ja häntä vastaan tuli tuttu traktorikuski.

Pyörällä liikkunut eläkeläinen sai surmansa yhteentörmäyksessä. Tapahtumien kulku ja onnettomuuteen johtaneet olosuhteet olivat niin epäselviä, että traktoria kuljettanut paikkakuntalainen mies otettiin kiinni ja vangittiin myöhemmin.

60-vuotiasta traktorikuskia syytetään nyt murhasta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Jutun käsittely alkaa Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona. Rikosnimike on koventunut tutkinnan aikana, sillä ensi alkuun poliisi tutki juttua murhan sijasta törkeänä kuolemantuottamuksesta. Mies on kiistänyt kaikki syytteet.

LIVON kyläläisille syyskuun tapahtumat eivät tulleet yllätyksenä. Jotakin vakavaa oli odotettavissa, sillä traktorikuski oli naapurin mukaan jo muutama vuosi sitten kolaroinut eläkeläismiehen auton kylkeen.

– He ovat olleet vuosikausia huonoissa väleissä ja kaikenlaista on ehtinyt sattua. En yllättynyt yhtään, kun kuulin traktoriturman lopputuloksesta, eläkeläismiehen naapuri toteaa.

Turman osapuolet olivat molemmat tuttuja livolaisille. Traktorikuski kävi linkoamassa lunta kyläläisten pihoilta ja auttoi perunamaiden laitossa. Mansikoita viljellyttä miestä kyläläiset kuvailevat tavalliseksi naapuriksi.

ELÄKELÄISMIES oli tuttu näky kylällä. Hän pyöräili paljon ja poikkesi naapureiden pihalle juttelemaan.

– Kesällä hän pyöräili joka päivä. Hän oli oikein mukava ja tavallinen mies. Tuntui hirveältä ohittaa tienhaara sen jälkeen kun kuulin mitä siellä oli tapahtunut, naapurit sanovat.

Livon kaunis kylä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pudasjärven kaupungin keskustasta. Se on valittu Vuoden kyläksi kaksi kertaa, vuosina 2003 ja 2013. Kylän keskustassa on vanha koulu, jossa toimii kyläkauppa, kahvila, kirjasto ja kirpputori.

Onnettomuuden osapuolet asuvat muutaman sadan metrin päässä toisistaan. He eivät ole rajanaapureita eikä vuosien kiistelyn taustalla ole naapureiden mukaan ainakaan rajariitoja.

Traktorikuski oli liikkeellä sivutiellä, jonka päässä eläkeläismies asui. Tien varrella ei ole muita taloja.

PUDASJÄRVELLÄ on viimeisen vuoden aikana sattunut useita vakavia henkirikoksia. Kesäkuussa 2018 pudasjärvinen mies ampui kerrostalon porraskäytävässä entisen puolisonsa uuden miesystävän.

Tammikuussa 2019 sai surmansa pudasjärvinen mies. Henkirikokseen johtanut tapahtumaketju lähti liikkeelle, kun lumipenkkaan ajanut kolmikko anasti omakotitalon pihasta mönkijän saadakseen auton irti lumesta. Mönkijän omistaja lähti hakemaan kulkupeliään takaisin, jolloin hänet ammuttiin ja omakotitalo sytytettiin tuleen. Kolmikko vei uhrin puolison mukanaan.

Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen ei pelkää, että Suomen hirsipääkaupungin maine olisi saanut kolhuja useista henkirikoksista. Hänen mielestään runsaan 8 000 asukkaan maaseutukaupunki on edelleen turvallinen paikka asua ja elää.

– Näitä on tosiaan nyt sattunut. Meillä on käyty keskustelua ikävien tapahtumien johdosta viime kesänä ja nyt vuoden vaihteen jälkeenkin. Ikävien yksittäistapauksien johdosta ei ole erityisesti syytä olla huolissaan yleisestä turvallisuustilanteesta. Tietenkin nämä järkyttävät tapahtumat ovat meidän kaikkien mielissä pitkään ja myös syvä osanotto omaisten suruun, Timonen toteaa.

Mirja Rintala, Pudasjärvi
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005998077.html
????? ?? ??????.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3073
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Pudasjärven epäillyn traktori­murhaajan tapauksesta paljastui raaka yksityiskohta, viinaa ja Subutexia

Julkaistu: 13.2. 9:55


Syyttäjä vaatii Pudasjärven Livon kylässä pyöräilijän kanssa törmänneelle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.
Oulun käräjäoikeus aloitti Pudasjärven traktorisurman käsittelyn keskiviikkoaamuna. Syyttäjä vaatii epäillylle miehelle elinkautista vankeutta laittomasta uhkauksesta, murhasta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syyttäjän mukaan traktorikuski on ajanut tahallaan Livon kylässä pyöräilijän päälle. Hän jatkoi surmaamista painamalla traktorin etukauhalla uhrinsa pään ja ruumiin murskaksi.

Syytetty on kiistänyt teot. Hänen mukaansa onnettomuus ei ollut tahallinen. Hän myös yritti estää pyöräilijän jäämistä traktorin alle kääntämällä renkaita. Kauhalla painelemisenkin puolustus kiistää.

Syytteen mukaan pudasjärvinen mansikanviljelijä oli uhkaillut samassa kylässä asuvaa eläkeläismiestä jo aikaisemmin. Hän oli muun muassa uhannut miestä hirvikiväärillä ampumisella ja ajanut autolla uhkaavasti pyörällä liikkuneen eläkeläisen läheltä.

Maaliskuussa 2017 viljelijän epäillään peruuttaneen eläkeläisen auton kylkeen, jonka jälkeen hän työnsi tahallaan auton päin lumipenkkaa.


Murhan epäillään tapahtuneen Livon kylällä Karjosuontiellä 22. syyskuuta 2018. Mansikanviljelijällä on tien varrella metsäpalsta.

Miehet kohtasivat toisensa vastakkaisista suunnasta. Traktori ajoi keskellä tietä ennen kohtaamista. Syyttäjän mukaan traktori käännettiin tahallisesti kohti pyöräilijää, jolloin uhri iskeytyi vasten etukauhaa.

Yhteentörmäyksen jälkeen kuski painoi syyttäjän mukaan tahallisesti traktorin etukauhan etureunalla uhria kaulan ja otsan alueelta.

Mansikanviljelijä ja eläkeläinen olivat kiistelleet keskenään jo vuosia. Syyttäjän mukaan riidat johtuivat viinan ja Subutexin välittämisestä. Murhasta syytetty mies epäili uhrin välittävän viinaa alkoholisoituneille ihmisille.

– Vastaajan mielestä uhri velkoi myös saataviaan kovin keinoin, mahdollisesti kiristämällä. Päivää ennen yhteentörmäystä uhri oli myös hakannut vastaajan veljen. Taustalla on myös rikosilmoitus, jonka uhri teki vastaajasta kesällä 2018. Uhrin mielestä vastaajan aseet olisi pitänyt takavarikoida uhkailujen takia, syyttäjä Kimmo Vakkala totesi.

Mirja Rintala, Oulu
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005999708.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Kaleva kirjoitti:https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulu ... ta/815214/

Oulun kä­rä­jä­oi­keu­des­sa puidaan Pudasjärvellä kuolemaan johtanutta traktorin ja pyöräilijän yh­teen­tör­mäys­tä – syyttäjä vaatii traktorin kuljettajalle elinkautista vankeutta murhasta

OULU 13.2.2019 9:35 | PÄIVITETTY 13.2.2019 9:50 JANNE-PEKKA MANNINEN, SUSANNA KEMPPAINEN

Oulun käräjäoikeus käsittelee murhasyytettä. Tapaus sattui Pudasjärvellä viime syyskuussa, jolloin paikkakuntalainen pyörällä ajanut mies jäi traktorin alle ja sai surmansa.

Syyttäjä vaatii traktorin ajajalle tuomiota murhasta. Syyttäjän mukaan traktorin kuljettaja oli ajanut pyöräilijää vastaan keskellä tietä ja välittömästi ennen kohtaamista käänsi liikkuvan traktorinsa keulan kohti pyöräilijää kohtalokkain seurauksin.

Syyttäjän mukaan traktorin kuljettaja oli törmäyksen jälkeen painanut ajoneuvon etukauhalla uhria surmaamistarkoituksessa.

Syyttäjän mukaan teko on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Syyttäjä vaatii traktorin ajajalle tuomiota myös laittomasta uhkauksesta. Syyttäjän mukaan mies oli uhannut pyöräilijää aiemmin useita kertoja muun muassa sanomalla ampuvansa hänet.

Lisäksi mies oli syyttäjän mukaan myös ampunut kaksi laukausta pienoiskiväärillä uhkailu- ja pelottelutarkoituksessa, kun uhri ajoi pyörällä miehen asuintalon ohi. Tämä tapaus sattui syyttäjän mukaan elokuussa 2016.


Syyttäjä vaatii traktoria ajaneelle miehelle elinkautista tuomiota.

Syytetty kiistää kaikki syytteet

]Syytetty kiistää kaikki syytteet ja vaatii niiden hylkäämistä. Hänen mukaansa hän ei surmannut tahallaan pyöräilijää vaan kyseessä oli liikenneonnettomuus, joka aiheutui pyöräilijän yllättävästä ja ennalta-arvaamattomasta toiminnasta. Syytetty katsoo, että tämä ajoi itse traktorin eteen eikä hän ehtinyt ja voinut estää onnettomuutta.

Syytetyn puolustuksen mukaan syytetty yritti väistää pyöräilijää kääntämällä traktoria jyrkästi vasemmalle.


– Hän toimi hyvin nopeasti ja vaistonvaraisesti. Väistöliikkeen seurauksena traktori ajautui ojaan, miestä avustava asianajaja Esko Eskonpekka kuvaili.

Eskonpekan mukaan hänen päämiehensä kuljetti traktoria tien oikeassa reunassa ennen kohtaamista ja pyörälle jäi riittävästi tilaa ajaa turvallisesti kohtaamistilanteessa.

– Vaihtoehtoista tapahtumainkulkua ei voida sulkea pois, joten päämieheni syyllisyydestä jää järkevä ja perusteltu epäilys. Syyte pitää hylätä.

Syytetyn puolustus kiistää myös sen, että syytetty olisi painellut missään vaiheessa pyöräilijää traktorin kauhalla syyttäjän väittämällä tavalla.

He kiistävät myös syyttäjän vaatimuksen siitä, että noin 27 000 euron arvoinen traktori pitäisi tuomita valtiolle rikoksentekovälineenä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17104
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Aizerbaidzan kirjoitti:
Kaleva kirjoitti:https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulu ... ta/815214/

– Vaihtoehtoista tapahtumainkulkua ei voida sulkea pois, joten päämieheni syyllisyydestä jää järkevä ja perusteltu epäilys. Syyte pitää hylätä.
Syytteen toteen näyttäminen... Kait se siihen, että oli motiivi, mutta myös jonkinlaiset jäljet tiessä ja/tai vastaajan epäloogisuus väitteissään. Että miten ja "kuinka se traktori ny sillai just heilahti" tai "väistimme samaan suuntaan" yms.
Pudasjärveläismiestä syytetään naapurin murhasta. Tekovälineenä oli traktori. ALEKSANTERI PIKKARAINEN
Pudasjärveläismiestä syytetään naapurin murhasta. Tekovälineenä oli traktori. ALEKSANTERI PIKKARAINEN
traktorimies.jpg (47.9 KiB) Katsottu 9402 kertaa
Viimeaikaisia ennakkotapauksia ovat yliajo Helsingin Lönnrotinkadulla = KäO:ssa tappo, hovissa murha. Yliajo Lahdessa = KäO:ssa tappo ja menee hoviin. Huomioidaan myös Kuortaneen tapaus vuodelta 2007: yliajo = KäO:sssa törkeä kuolemantuottamus kuin myös hovissa - joskin sai kovennettua.

Erityisesti huomioimme Pieksämäen tapauksen vuodelta 2010, jolloin kännissä kaahannut mustalainen ajoi suojatiellä nuoren miehen kuoliaaksi - tuomio KäO:ssa törkeästä kuolemantuottamuksesta 3 v 3 kk:tta, joka hovissa muuttui ehdolliseksi tuomioksi!

Tuomiot yliajoista ovat ihan mitä sattuu - ja kun ajaa kännissä ja on mustalainen, niin tällöin kyseessä on ilmeisesti jopa kaksi lieventävää asianhaaraa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja Silli »

Pudasjärvellä on paljon lestadiolaisia ja noilla seuduin on paljon myös gansterilestadiolaisten sekä ns. bisneskavereidensa rötöksiin lopen kyllästyneitä ihmisiä. Tietenkin tuolla kaikkia mahdollisia rikoksia myös tutkitaan kovasti lestavoittoisen ja -johtoisen poliisilaitoksen voimin. Eiköhän asianajajat ja paikalliset oikeuslaitokset ole myös samantyylisesti vinksahtaneita.

Että ota nyt sitten näistä selvää.
"Onnea" Oulun seutu.

Lisää aiheesta mm. Lestadiolaiset-ketjussa: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=6&t=26467
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Haibox
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Heinä 25, 2017 8:10 pm

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja Haibox »

”Eipähän enää myy viinaa ja kiemurtele pyörällä” - traktorimurhasta syytetty piilotti vankilassa viestejä vaatteisiin, virnuili käräjillä

Pudasjärven kuolemaan johtanutta traktorin ja pyörän törmäystä edelsi pienen sivukylän miesten vuosien vihanpito. Syytetty virnuili penkissään syyttäjän lukiessa todistusaineistoa.

Eipähän enää myy viinaa ja kiemurtele pyörällä, väittää syyttäjä Kimmo Vakkala pudasjärveläisen, pienikokoisen miehen sanoneen tämän naapurin kuoltua miehen traktorin alle viime syksynä.

Oulun käräjäoikeuden käsittelyssä on aamupäivän aikana piirtynyt kuva pienen koillismaalaisen kylän miesten välisestä vuosien vihanpidosta. Livon kylä sijaitsee 30 kilometrin päässä Pudasjärven keskustasta, kaukana kaikesta. Virkavalta joutui puuttumaan miesten kahnauksiin useita kertoja vuosien mittaan.

Syyttäjän lukiessa kirjallisia todisteita ääneen, virnuili vastaaja penkissään. Mies on istunut oikeudessa vaiti silmälasit päässään. Välillä hänen kätensä ovat vapisseet.

Uhkaus osuuskaupan pihassa

Syyttäjä Vakkala luki aamupäivällä käräjäoikeudessa kirjallisia todisteita murhasta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta syytettyä pudasjärveläismiestä vastaan.

Miesten välinen vihanpito kärjistyi uhkaukseen Pudasjärvellä osuuskaupan pihalla syksyllä 2014.

–Kaupan pihalla hän uhkaili, että pystyisi helposti ampumaan minut kotiini pimeällä, kun minulla on valot päällä. Hänellä on hirvikivääri ja kiikaritähtäin sekä äänenvaimennin, syyttäjä luki esitutkinnasta uhrin tehtyä uhkailuista rikosilmoituksen.

Miesten sanaharkka jatkui myöhemmin kotikylän kyläkoululla. Nyt syytetty mies väitti uhriksi joutuneen ampuneen tämän traktoria pienoiskiväärillä. Sanaharkka päättyi kolmannen sivullisen miehen väliintuloon ja käsien paiskaamiseen.

Uhri kertoi poliisikuulusteluissa ennen kuolemaansa, että hänen kokemansa uhkailu johtui syytetyn hankkimasta metsäpalstasta, jonne tämä kuljetti jätevettä ja vesi hänen kaivostaan meni huonoksi.

Motiivi piilotetuista kirjeistä

Syyttäjä perustelee murhasyytettä kirjeillä, jotka löytyivät vankilassa miehen vaatteista.

Ollessaan Oulun vankilassa tutkintavankina tämä halusi toimittaa muovipussillisen vaatteita vierailijalle. Vartija toi pussin ja yhdessä sukassa luki, että nämä nurinpäin kun peset.

Tarkistuksessa sukan sisältä löytyi toinen paperi, jossa oli tekstiä ja pieniä kirjeitä. Viestilappusia löytyi kaikkiaan 16 vaatteista, farkkujen lahkeista ja t-paidan helmoista.

–Kaivon kaivoin sille, piipun tein, lumitöitä tein, eikä ollut kyllä mitään riitaa. Sitten se vain alkoi soitella turhia puheluita kuntaan ja poliiseille. Itehän se sillonki käveli eteen, ku vein marjoja lukioon. Kolme kertaahan se pyöräili auton eteen ja traktorin eteen kahdesti. Senhän veli sanoi, että se on ihan sekasin. Sanoi ite että hän tappaa ennen ihtensä kuin lähtee linnaan, jos joku kylällä käräyttää hänet viinan myynnistä, syyttäjä luki kirjeitä.

Motiivina traktorilla toteutettuun surmaan olisivat siis olleet uhrin harjoittama viinan, Subutexin ja nuuskan välitys ja vanhat riidat, sekä se, että mies olisi pahoinpidellyt syytetyn veljen juuri tekoa edeltäneenä iltana.

Syyttäjän mukaan uhri välitti viinaa ja huumeita muiden muassa tämän alkoholisoituneelle veljelle, mistä syytetty kantoi kaunaa.

Miehen puolustusasianajajan mukaan tämä oli vankilassa ahdistunut ja vahvoissa unilääkkeissä, eikä kirjeillä täten ole näyttöarvoa.

–Hän on houretiloissa kirjoittanut näitä viestejä.

Soitti hätäkeskukseen itse

Syyskuun 22. päivänä 2018 miesten tiet kohtasivat viimeisen kerran. Syytetty ajoi traktorillaan, uhri pyörällä kapealla Karjosuontiellä.

Tapahtumien jälkeen traktorimies soitti hätäkeskukseen.

–Se on (sukunimi) tässä Livolta päivää. Tuossa jäi mies traktorin alle ja hän ajoi ite alle. Se lenti tuonne ojan taa ja se kohta kait kuolee, ei sille oo mitä tehä mulla enää. Mulla meni traktori ojjaan.

–Sillä on semmonen leviä tyyli ku se ajjaa pyörällä, se on monesti yrittäny minun alle ajaa ja nyt se perkele sai sen onnistumaan.

Miehen puolustus perustuu siihen, että uhri olisi aiemmin ollut itsetuhoinen ja ajanut traktorin alle tahallaan mutkitellen. Syyttäjän mukaan surma tapahtui traktorilla vakaasti harkiten ja erityisen raa’alla tavalla.

Tapauksen käsittely jatkuu edelleen ja tuomio annetaan myöhemmin.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/22a6 ... 5fb2e3fa3d
Loppui subun diilaaminen. :shock:
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Murhaepäily Pudasjärvi/Livo 9/18 - yliajo traktorilla

Viesti Kirjoittaja poikani »

Iltalehti kirjoitti:”Eipähän enää myy viinaa ja kiemurtele pyörällä” - traktorimurhasta syytetty piilotti vankilassa viestejä vaatteisiin, virnuili käräjillä

Tänään klo 11:19

Pudasjärven kuolemaan johtanutta traktorin ja pyörän törmäystä edelsi pienen sivukylän miesten vuosien vihanpito. Syytetty virnuili penkissään syyttäjän lukiessa todistusaineistoa.

Eipähän enää myy viinaa ja kiemurtele pyörällä, väittää syyttäjä Kimmo Vakkala pudasjärveläisen, pienikokoisen miehen sanoneen tämän naapurin kuoltua miehen traktorin alle viime syksynä.

Oulun käräjäoikeuden käsittelyssä on aamupäivän aikana piirtynyt kuva pienen koillismaalaisen kylän miesten välisestä vuosien vihanpidosta. Livon kylä sijaitsee 30 kilometrin päässä Pudasjärven keskustasta, kaukana kaikesta. Virkavalta joutui puuttumaan miesten kahnauksiin useita kertoja vuosien mittaan.

Syyttäjän lukiessa kirjallisia todisteita ääneen, virnuili vastaaja penkissään. Mies on istunut oikeudessa vaiti silmälasit päässään. Välillä hänen kätensä ovat vapisseet.

Uhkaus osuuskaupan pihassa

Syyttäjä Vakkala luki aamupäivällä käräjäoikeudessa kirjallisia todisteita murhasta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta syytettyä pudasjärveläismiestä vastaan.

Miesten välinen vihanpito kärjistyi uhkaukseen Pudasjärvellä osuuskaupan pihalla syksyllä 2014.

–Kaupan pihalla hän uhkaili, että pystyisi helposti ampumaan minut kotiini pimeällä, kun minulla on valot päällä. Hänellä on hirvikivääri ja kiikaritähtäin sekä äänenvaimennin, syyttäjä luki esitutkinnasta uhrin tehtyä uhkailuista rikosilmoituksen.

Miesten sanaharkka jatkui myöhemmin kotikylän kyläkoululla. Nyt syytetty mies väitti uhriksi joutuneen ampuneen tämän traktoria pienoiskiväärillä. Sanaharkka päättyi kolmannen sivullisen miehen väliintuloon ja käsien paiskaamiseen.

Uhri kertoi poliisikuulusteluissa ennen kuolemaansa, että hänen kokemansa uhkailu johtui syytetyn hankkimasta metsäpalstasta, jonne tämä kuljetti jätevettä ja vesi hänen kaivostaan meni huonoksi.

Motiivi piilotetuista kirjeistä

Syyttäjä perustelee murhasyytettä kirjeillä, jotka löytyivät vankilassa miehen vaatteista.

Ollessaan Oulun vankilassa tutkintavankina tämä halusi toimittaa muovipussillisen vaatteita vierailijalle. Vartija toi pussin ja yhdessä sukassa luki, että nämä nurinpäin kun peset.

Tarkistuksessa sukan sisältä löytyi toinen paperi, jossa oli tekstiä ja pieniä kirjeitä. Viestilappusia löytyi kaikkiaan 16 vaatteista, farkkujen lahkeista ja t-paidan helmoista.

–Kaivon kaivoin sille, piipun tein, lumitöitä tein, eikä ollut kyllä mitään riitaa. Sitten se vain alkoi soitella turhia puheluita kuntaan ja poliiseille. Itehän se sillonki käveli eteen, ku vein marjoja lukioon. Kolme kertaahan se pyöräili auton eteen ja traktorin eteen kahdesti. Senhän veli sanoi, että se on ihan sekasin. Sanoi ite että hän tappaa ennen ihtensä kuin lähtee linnaan, jos joku kylällä käräyttää hänet viinan myynnistä, syyttäjä luki kirjeitä.

Motiivina traktorilla toteutettuun surmaan olisivat siis olleet uhrin harjoittama viinan, Subutexin ja nuuskan välitys ja vanhat riidat, sekä se, että mies olisi pahoinpidellyt syytetyn veljen juuri tekoa edeltäneenä iltana.

Syyttäjän mukaan uhri välitti viinaa ja huumeita muiden muassa tämän alkoholisoituneelle veljelle, mistä syytetty kantoi kaunaa.

Miehen puolustusasianajajan mukaan tämä oli vankilassa ahdistunut ja vahvoissa unilääkkeissä, eikä kirjeillä täten ole näyttöarvoa.

–Hän on houretiloissa kirjoittanut näitä viestejä.

Soitti hätäkeskukseen itse

Syyskuun 22. päivänä 2018 miesten tiet kohtasivat viimeisen kerran. Syytetty ajoi traktorillaan, uhri pyörällä kapealla Karjosuontiellä.

Tapahtumien jälkeen traktorimies soitti hätäkeskukseen.

–Se on (sukunimi) tässä Livolta päivää. Tuossa jäi mies traktorin alle ja hän ajoi ite alle. Se lenti tuonne ojan taa ja se kohta kait kuolee, ei sille oo mitä tehä mulla enää. Mulla meni traktori ojjaan.

–Sillä on semmonen leviä tyyli ku se ajjaa pyörällä, se on monesti yrittäny minun alle ajaa ja nyt se perkele sai sen onnistumaan.

Miehen puolustus perustuu siihen, että uhri olisi aiemmin ollut itsetuhoinen ja ajanut traktorin alle tahallaan mutkitellen. Syyttäjän mukaan surma tapahtui traktorilla vakaasti harkiten ja erityisen raa’alla tavalla.

Tapauksen käsittely jatkuu edelleen ja tuomio annetaan myöhemmin.

Kuva
Pudasjärveläismiestä syytetään naapurin murhasta. Tekovälineenä oli traktori. ALEKSANTERI PIKKARAINEN

ALEKSANTERI PIKKARAINEN
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/22a6 ... 5fb2e3fa3d

Artikkeliin on upotettu lyhyt videopätkä oikeussalista, mutta eipä siinä oikein mitään näy.
????? ?? ??????.
Vastaa Viestiin