Murhaaja Heru Miah vapauteen 14 v 10 kk vankeuden jälkeen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
sine qua non

Murhaaja Heru Miah vapauteen 14 v 10 kk vankeuden jälkeen

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Helsingin hovioikeus on päättänyt, että bangladeshilainen Heru Miah on sovittanut rikoksensa. Vuonna 2004 veljensä vaimon Helsingin Herttoniemessä (osoitteessa Laivalahdenkaari 10) rahan vuoksi murhannut Heru Miah pääsee vapauteen tämän vuoden syyskuussa. Tuolloin mies on siis istunut elinkautista tuomiotaan 14 vuotta ja 10 kuukautta. Viranomaisten lausunnot ovat Miahin vapauttamista puoltavia, ainoastaan aikoinaan suoritetun teon raakuus ja julmuus olivat vapauttamista vastaan.

Marraskuussa 2004 Miahin 28-vuotias käly oli aikeissa palata kotimaahansa Bangladeshiin, ja matkaa varten oli lainattu rahaa. Miah (joka oli tuolloin 51 vuotta vanha) kuitenkin halusi rahat, joten hän tappoi kälynsä viiltämällä naisen kurkun auki. Sitten mies otti havittelemansa 12 000 euroa ja lähti pois. Uhrin pienet lapset olivat paikalla surmatyön aikaan ja jäivät useaksi tunniksi keskenään murhatun äitinsä kanssa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ad7a ... 4cf215e34f
Leikkasi sukulaisnaisensa kurkun auki pienten lasten nähden - hovioikeus vapauttaa murhamiehen vajaan 15 vuoden tuomion jälkeen

Helsingin hovioikeus katsoo, että nykyään noin 66-vuotias elinkautisvanki voidaan laskea ehdonalaiseen vapauteen syyskuun alussa.

- Tuolloin mies on suorittanut rangaistuksestaan 14 vuotta ja kymmenen kuukautta.
- Vapauttamista puolsi hyvin suoritettu rangaistusaika ja viime aikojen ongelmaton sijoitus avolaitokseen.
- Vapauttamista vastaan puhui itse teko, sen raakuus ja julmuus.

Vapauttamista hakenut mies tuomittiin murhasta, törkeästä varkaudesta sekä heitteillejätöstä Helsingin hovioikeudessa elinkautiseen. Rikokset tapahtuivat vuoden 2004 lopussa Helsingissä uhrin kotona.

Uhri oli miehen sukulaisnainen, jonka oma mies oli tapahtuma-aikaan poissa. Naisen pienet lapset olivat kuitenkin kotona.

Rikosaikaan 52-vuotias mies havitteli uhriltaan tai tämän perheeltä rahaa. Varkauden toteuttaakseen hän viilsi naisen kurkun auki. Veriteon jälkeen hän poistui paikalta ja vei mukanaan arviolta 12 000 euroa rahaa.

Lapset olivat äitinsä kuoleman aikaan paikalla. 52-vuotias jätti lapset ja vainajan asuntoon.

Vainajan mies tuli paikalle vasta tuntien jälkeen.

Puoltavat lausunnot

Nyt vuosia myöhemmin Helsingin hovioikeus sai käsiteltäväkseen saman miehen vapauttamishakemuksen.

Hovioikeus hyväksyi sen ja päästää noin 66-vuotiaan miehen ensi syyskuussa ehdonalaiseen vapauteen.

Hovioikeus järjesti asiassa aiemmin tänä talvena suullisen käsittelyn, jossa elinkautisvankiaan itseään kuultiin.

Hovioikeudella oli käytössään Rikosseuraamusviraston, vankilan sekä Psykiatrisen vankisairaalaan lausunnot. Ne kaikki olivat puoltavia.

Hakijan rangaistusajan suunnitelma on toteutunut. Hän on viime ajat ollut ongelmitta avolaitoksessa. Hänellä on perhe ja koti, johon palata siviilissä.

Hovioikeuden mukaan kaikki tämä puolsi vapauttamista. Vapauttamista vastaan puhui ainoastaan itse teko runsaat 14 vuotta sitten.

52-vuotiaan miehen teko oli julma ja raaka. Hän tappoi pienten lasten äidin ja jätti lapset heitteille. Teon raakuus - ei niinkään suunnitelmallisuus - teki siitä murhan.

Petri Elonheimo
Minfosta ei löytynyt omaa ketjua Heru Miahista ja hänen rikoksestaan. Löytyy semmoinen ketju, jossa kerrotaan Miahia pahoinpidellyn vankilassa vuonna 2010. Pahoinpitelijä oli toinen elinkautisvanki. https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=1&t=9936

Rikoksesta ei löydy netistä enää ainakaan nopsalla haulla montakaan uutisjuttua teko- ja/tai tuomioajankohdalta. Tapauksesta on toki jo jonkun verran aikaa. Alla Kalevan juttu tuomiosta, sen jälkeen Turun Sanomissa tuoreeltaan surman jälkeen ollut lyhyt uutinen.

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/s ... ta/244787/
Su­ku­lais­nai­sen veitsellä tappanut sai tuomion murhasta

Kotimaa 28.12.2005 13:57

Arkisto
STT

Nuoremman naissukulaisensa tappanut 52-vuotias mies sai elinkautisen tuomion murhasta. Tuomittu Heru Miah leikkasi naisen kurkun auki yksityisasunnossa Helsingissä viime vuoden marraskuussa. Murhan aikaan asunnossa olivat naisen kymmenen kuukauden ja kahden vuoden ikäiset lapset.

Helsingin hovioikeus piti ennallaan tuomion, jonka Helsingin käräjäoikeus antoi loppukesällä.

Oikeus katsoi, että uhrilla ja tekijällä oli ollut riitaa rahasta. Henkirikoksen jälkeen mies varasti asunnosta arviolta 12 000 euroa rahaa, jota perhe oli lainannut ulkomaanmatkaa varten. Perheen isä ei ollut kotona, joten lapset jäivät asuntoon itsekseen useiksi tunneiksi. Oikeus tuomitsi syytetyn murhan lisäksi törkeästä varkaudesta ja heitteillepanosta.

Mielentilatutkimuksen mukaan Miah oli täydessä ymmärryksessä eli syyntakeinen.

Syytetty vaati hovioikeudessa, että hänen katsottaisiin syyllistyneen murhan sijasta tappoon. Hovioikeus piti käräjäoikeuden ratkaisua kuitenkin oikeana. Käräjäoikeus piti tekoa julmana erityisesti siksi, että tuomittu tappoi naisen tämän omassa asunnossa pienten lasten ollessa paikalla.

Tuomittu määrättiin maksamaan kärsimyskorvauksia muun muassa asunnossa olleille lapsille molemmille 10 000 euroa.
https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/10740 ... toniemessa
Nainen surmattiin Herttoniemessä

Kotimaa Turun Sanomat 4.11.2004 8:58

28-vuotias bangladeshilainen nainen löytyi surmattuna Laivalahdenkaaressa sijaitsevasta yksityisasunnosta Helsingin Herttoniemestä myöhään keskiviikkoiltana. Teosta epäiltynä on otettu kiinni useita henkilöitä, joukossa muun muassa uhrin sukulaisia. Helsingin rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan poliisi löysi naisen tämän lähipiiristä tulleen vihjeen perusteella hieman ennen kello yhtätoista illalla. Uhri oli ollut kuolleena useita tunteja.
Poliisi ei toistaiseksi halua kertoa surman tekotapaa eikä ottaa kantaa mahdolliseen motiiviin. Tolvasen mukaan mikään ei kuitenkaan toistaiseksi viittaa kunniamurhaan.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Murhaaja Heru Miah vapauteen 14 v 10 kk vankeuden jälkee

Viesti Kirjoittaja Silli »

Eikö tätä karkoiteta? Joo, luin kyllä, että on "perhe johon palata" ja blaablaablaa.

Olen tuntenut, tai paremminkin tietänyt, uhrin perheen, mutta en kyllä enää vuosiin ole ollut yhteydessä. Keissi oli ihan todella kuvottava juttu. Toisaalta suhtaudun aina hieman epäillen tällaisiin juttuihin ja niistä uutisointiin. Koskaan kun ei voi tietää, oliko taustalla jotain muutakin (esim. rikollisuutta tai jotain eksoottista etnistä värinää).
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

JammuSetä

Re: Murhaaja Heru Miah vapauteen 14 v 10 kk vankeuden jälkee

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Iltalehden jutun luettua tunsin heti etnisen värinän... Nyt tuli varmistus.

Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8116
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Murhaaja Heru Miah vapauteen 14 v 10 kk vankeuden jälkee

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Todellakin on taas eteisvärinää aiheuttavan lyhyt ek. Eipä sitten edes huomioitu teon raakuuskaan jätä ukkoa tuon pidemmäksi aikaa säilöön.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Murhaaja Heru Miah vapauteen 14 v 10 kk vankeuden jälkee

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Tiätääkös muuten kukaan että mitä kautta sukua olivat? Jotenki ikäerosta veikkaisin setää/enoa.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Murhaaja Heru Miah vapauteen 14 v 10 kk vankeuden jälkee

Viesti Kirjoittaja Silli »

originalnightstalker kirjoitti:Tiätääkös muuten kukaan että mitä kautta sukua olivat? Jotenki ikäerosta veikkaisin setää/enoa.
Ketjun avausviestissä sine qua non asian jo kirjoittikin ja minun muualta saamien tietojen mukaan sqn:n mainitsema sukulaisuussuhde pitää paikkaansa. Myös murhatun naisen aviomies oli mielestäni naista aika paljon (sanoisin että väh. 10v) vanhempi, kuten noissa muslimipiireissa on usein tapana.
sine qua non kirjoitti:Helsingin hovioikeus on päättänyt, että bangladeshilainen Heru Miah on sovittanut rikoksensa. Vuonna 2004 veljensä vaimon Helsingin Herttoniemessä (osoitteessa Laivalahdenkaari 10) rahan vuoksi murhannut Heru Miah pääsee vapauteen tämän vuoden syyskuussa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Vastaa Viestiin