Ilmastonmuutos, ilmaston lämpeneminen, ihmisen vaikutus ilmastoon

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Onko ilmastonmuutosvouhotus totta?

Täysin totta kaikki
27
31%
Osittain totta, mutta paljon valhettakin sen ympärillä on
36
41%
Vaikea sanoa, voi olla, voi olla että ei ole.
1
1%
Hyvin vähän totta, suurimmaksi osaksi viherhörhöjen ja poliitikkojen sumutusta ja vääristelyä
13
15%
Ilmastonmuutosvouhotus on vihreä valhe
11
13%
 
Ääniä yhteensä: 88

Rocket
Harjunpää
Viestit: 319
Liittynyt: To Syys 23, 2010 3:15 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Rocket »

Oishan se kyllä, ilimanpilluuta, jos meniskin luodinkestävällä lentokoneella.

Brendon
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: La Helmi 09, 2019 6:08 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Brendon »

Rocket kirjoitti:Oishan se kyllä, ilimanpilluuta, jos meniskin luodinkestävällä lentokoneella.
Mitä vihjailet? Eikö ole hyvä että Kim kantaa oman osansa ilmastotalkoissa? Pohjois-Korean paha maine taitaa vain olla median luomaa ja todellisuus onkin paljon hienompi.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3642
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Brendon kirjoitti:Mitä vihjailet? Eikö ole hyvä että Kim kantaa oman osansa ilmastotalkoissa? Pohjois-Korean paha maine taitaa vain olla median luomaa ja todellisuus onkin paljon hienompi.
Onhan se toki hienoa, että Kim ajattelee matkustaessaan ilmastoa. It-ohjusten käyttäminen teloituksiin onkin ympäristöystävällistä. Kuten myös ohjuskokeet.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

dour
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 9:24 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja dour »

Osittain totta, pääasiassa ei. Kaikkea sitä meille yritetään syöttää ja taustalla pelkästään rahanpaskan tekeminen uskomuksilla. Vaarallisempana pidän sitä, että jengi ei pääasiassa osaa enää ajatella, vaan kaikki on faktaa mitä mediasta tuupataan.

Brendon
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: La Helmi 09, 2019 6:08 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Brendon »

dour kirjoitti:Osittain totta, pääasiassa ei. Kaikkea sitä meille yritetään syöttää ja taustalla pelkästään rahanpaskan tekeminen uskomuksilla. Vaarallisempana pidän sitä, että jengi ei pääasiassa osaa enää ajatella, vaan kaikki on faktaa mitä mediasta tuupataan.
Onko se osa totta, että sadan vuoden päästä maapallolla ei enää ole elämää ilmastonmuutoksen takia?

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Antarktiksen sulaminen tapahtuu vedenalaisten tulivuorten "sauhuamisesta", eikä niinkään ilmaston lämpenemisestä. Tämänhän IPCC:kin tietänyt jo vuonna 2011 mutta tällä on vaikea rahastaa......

Kuva

Sea-floor mapping technology reveals volcanoes beneath the sea surface
Using ship-borne sea-floor mapping technology during research cruises onboard the RRS James Clark Ross, the scientists found 12 volcanoes beneath the sea surface — some up to 3km (1.86 miles) high. They found 5km (3 mile) diameter craters left by collapsing volcanoes and 7 active volcanoes visible above the sea as a chain of islands.

According to a press release from the Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States (PNAS), "this sub-sea landscape, with its waters warmed by volcanic activity creates a rich habitat for many species of wildlife and adds valuable new insight about life on earth." (Italics added)

The research is also important for understanding what happens when volcanoes erupt or collapse underwater and their potential for creating serious hazards such as tsunamis

Speaking at the International Symposium on Antarctic Earth Sciences in Edinburgh Dr Phil Leat from British Antarctic Survey said,

“There is so much that we don’t understand about volcanic activity beneath the sea — it’s likely that volcanoes are erupting or collapsing all the time. The technologies that scientists can now use from ships not only give us an opportunity to piece together the story of the evolution of our earth, but they also help shed new light on the development of natural events that pose hazards for people living in more populated regions on the planet.”

Might one of those "natural events" be that underwater volcanoes - not humans - heat the seas?
http://www.antarctica.ac.uk/press/press ... hp?id=1541
Thanks to Keith Power, Thomas McHart, Jimmy Water and Allen Adkins for this link

"Thanks for a great site!" says Keith.

British Antarctic Survey
Antarctic Picture Galleries
http://www.antarctica.ac.uk/images/in_p ... /index.php


https://iceagenow.com/Underwater_volcan ... waters.htm

Tutkijat yllättyivät: Etelämantereen sulaminen kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa
Etelämantereen jää sulaa erityisesti altapäin.

Antarktis13.6.2018 klo 21:32päivitetty 29.6.2018 klo 19:14


Etelämantereen jäätikön sulamisnopeus on kiihtynyt voimakkaasti viime vuosina, kertoo tuore, Nature-tiedelehdessä julkaistu tutkimus (siirryt toiseen palveluun).

Vuosina 2002–2007 jäätä suli keskimäärin 73 miljardia tonnia vuodessa. Vuodesta 2012 lähtien vuosittainen sulamisnopeus on ollut jo 219 miljardia tonnia. Sulaminen kiihtyi siis noin kolminkertaiseksi kymmenessä vuodessa.

Vuosina 1992–2011 sulamisnopeus oli keskimäärin 76 miljardia tonnia vuodessa.

Raportin valmisteluun osallistui noin 80 tutkijaa Yhdysvaltain avaruushallinnosta Nasasta ja Euroopan avaruushallinnosta ESA:sta. Tutkijat käyttivät hyvin monipuolisia tutkimusmenetelmiä, mm. satelliittihavaintoja, paikan päällä tehtyjä mittauksia ja tietokonelaskelmia.

Merenpintaa nostaa etenkin lämpölaajeneminen
Viimeisten sadan vuoden aikana maailman merien pinnat ovat nousseet noin 20 senttiä. Nousuun on eniten vaikuttanut veden lämpeneminen ja siitä johtuva laajeneminen.

Tutkijat arvioivat, että 1990-luvun alusta lähtien Etelämantereen ja muiden jäätiköiden sulaminen on vaikuttanut merenpinnan nousuun vajaat kahdeksan millimetriä. Luku vaikuttaa pieneltä, mutta sillä on jo vaikutusta vuorovesiin ja myrskytuulten aiheuttamiin tulviin.

Yhden millimetrin merenpinnan nousu vaatii, että meriin tulee 360 miljardia tonnia sulamisvettä. Jos se muutettaisiin yhdeksi jääkuutioksi, kuution sivun pituus olisi seitsemän kilometriä.

Etelämantereen jäätiköt sulavat erityisesti mantereen länsiosassa ja Etelämantereen niemellä. Sensijaan mantereen itäosa on pysynyt lähestulkoon vakaana. Sulaminen on vähäistä ja vielä vuonna 2012 sen arvioitiin keränneen lisää jäätä.

Etelämantereen länsiosassa sulaminen on nopeaa. Esimerkiksi Pine Islandin jäätikkö menettää vuodessa 45 miljardia tonnia vettä joka vuosi ja Thwaites-jäätikkö 50 miljardia tonnia. Luvut ovat suuremmat kuin minkään muun jäätikön maapallolla.

Tutkijoiden mukaan sulaminen ei niinkään johdu ilmaston lämpenemisestä Etelämantereen alueella, vaan meriveden lämpenemisestä sen ympärillä. Jää sulaa, koska lämmennyt merivesi sulattaa sitä altapäin.

Vesi taas lämpenee ilmaston lämpenemisen seurauksena. Ilmastonmuutos myös muuttaa tuulen suuntia siten, että lisää lämmintä vettä työntyy Etelämantereen suuntaan, tutkijat kertovat.

Korjattu 29.6.2018 klo 19.14: Sulamisnopeus on kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa, ei viidessä vuodessa. Lisätty tieto sulamisnopeudesta vuosina 2002–2007.

Lähteet: AP, REUTERS https://yle.fi/uutiset/3-10253496

Antarktiksella sulaa nyt vuodessa kuusi kertaa enemmän jäätä kuin 40 vuotta sitten
Nykyinen sulamisvauhti voi nostaa meren pintaa useita metrejä tulevien vuosisatojen aikana, tutkijat varoittavat.

Antarktis15.1.2019 klo 04:23päivitetty 15.1.2019 klo 11:26

Etelämantereella ja sitä ympäröivillä alueilla jää sulaa nyt nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, varoittavat tutkijat. Jäätä suli Antarktiksella toissa vuonna kuusi kertaa enemmän kuin 40 vuotta sitten, käy ilmi yhdysvaltalaisen Kalifornian yliopiston tutkimuksesta.

Vuodesta 1979 vuoteen 1990 Antarktis menetti jäämassastaan keskimäärin 40 miljardia tonnia vuosittain. Sen jälkeen vauhti on kiihtynyt hurjasti. Vuosina 2009-2017 Etelämanner ja sen ympäristö menettivät vuosittain 252 miljardia tonnia jääpeitteestään.

Lisäksi tutkijat ovat huomanneet, että jäätä häviää Antarktiksella myös sellaisilta alueilta, joita on aikaisemmin pidetty vähemmän alttiina ilmastonmuutokselle. Tähän saakka tutkimus on osoittanut, että valtaosa sulamisesta tapahtuu lännessä.

– Antarktis on sulamassa tyystin, ei vain joiltakin osin, sanoi tutkimusta johtanut jäätikkötutkija Eric Rignot uutiskanava CNN:lle (siirryt toiseen palveluun).

Aiemmin on ajateltu, että Antarktiksen itäosa ei ole yhtä suuressa vaarassa kuin länsiosa.

– Tämä alue (itäosa) on mahdollisesti herkempi muutokselle kuin on aiemmin ajateltu. Se on tärkeä tieto, sillä alueella on enemmän jäätä kuin länsiosassa ja Antarktiksen niemimaalla yhteensä, Rignot sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Itäosan tilanteesta tarvitaan lisätietoa
Tutkimusjohtaja Rignot varoittaa, että nykyinen sulamisvauhti nostaa merenpintaa metrikaupalla tulevien vuosisatojen kuluessa.

Aiemmin julkaistujen tutkimusten mukaan jo 1,8 metrin merenpinnan nousu vuoteen 2100 mennessä jättäisi vedenpinnan alle lukuisia rannikkokaupunkeja, joissa asuu miljoonia ihmisiä. Jos kaikki Antarktiksen jää sulaa, merenpinta nousee 57 metriä.

Valtaosa jäästä on mantereen itäosassa, ja pelkästään sen sulaminen kokonaan nostaisi merenpintaa 51 metriä. Tutkimusryhmän mukaan Antarktiksen itäosan tilanteesta tarvitaan lisää tutkimustietoa.

Merivesien lämpeneminen kiihdyttää jään sulamista tulevaisuudessa, ja asiantuntijoiden mukaan merenpinnan nousu jatkuu vuosisatoja huolimatta siitä, mitä ihmiskunta tekee ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan valtameret lämpenevät nopeammin kuin on aikaisemmin luultu.

Lue myös:

Nasa laukaisi avaruuteen satelliitin mittaamaan napa-alueiden jääpeitettä

Tutkijat yllättyivät: Etelämantereen sulaminen kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa

Lähteet: AFP https://yle.fi/uutiset/3-10596250

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Ilmastohysteria on uhka järjenkäytölle
MARKKU JOKIPII | 10.03.2019 | 10:14- päivitetty 10.03.2019 | 10:19
Toimittaja Matti Virtanen on huolissaan lauma-ajattelusta, jolla maailmaa väitetään pelastettavan.

Sensaatiot, kauhuskenaariot ja muiden syyttely myyvät hyvin. Ilmastonmuutos on maailmaa syleilevä ilmiö, joka saa uskonomaisia muotoja. Liki kaikki epämieluisa voidaan liittää ilmaston lämpenemiseen ja sitä kautta määritellä kullekin sopivat tulevaisuutemme viholliset.

Vaikka Matti Virtasen yli 400-sivuinen tietokirja käsittelee haudanvakavaa aihetta, ei lukija välillä voi olla hymyilemättä. Niin maailmanlopun ennustajien logiikka voi heittää häränpyllyä. Pahinta asiassa on, että voimakkaasti uhkakuviin sitoutunut media ei halua korjata julkaisemiaan virheitä, saati vähentää aiheen ympärillä harrastettavaa raflaavaa kauhun lietsontaa.

Matti Virtasen epäilevällä ajatusmaailmalla on pitkät juuret. Hän on koulutukseltaan maantieteilijä, jonka tiedon jano vei mitä erilaisimmille luontoaiheisille retkille sinne, minne keskiverto punaviherurbaani maailmanpelastaja ei koskaan eksyisi. Opiskeluajat muovasivat Virtasen uteliaisuutta seuraamaan tutkimustuloksia, niitä tekeviä ja yleistä keskustelua.

Toinen ilmastopaniikin lietsojien kannalta hankala asenteellinen lähtökohta liittyy Virtasen mukana oloon Skepsis-yhdistyksessä. Järjestö on tervehenkisten epäilijöiden yhteenliittymä, joka jakaa vuosittaisia huuhaa-palkintoja järjenvastaiselle tiedolle ja keksinnöille. Virtanen on yksi sen perustajista. Siksi hänen hampaisiinsa ovat joutuneet ilmastopaniikkiin liittyvät huonot pelastusideat, joihin ääniä kalastelevat poliitikot ovat liian usein valmiit hädissään tarttumaan.

Maailmanmurheesta joukkoajatteluun
Ilmastopaniikki sisältää paljon ilmastomuutoskauhun hikihelmiä. Virtanen kuvaa oireyhtymää ”puutteellisesta ja osin virheellisestä tiedosta johtuvaksi, joka hellittää lukemalla luonnonhistoriaa ja perehtymällä niin sanottuun isoon kuvaan, jossa ihminen palautetaan – Veikko Huovista mukaillen – omalle kusiaisen paikalleen maailmankaikkeudessa. Käy ilmi, että ilmaston muutosta tapahtuu myös täysin ilman ihmisen apua”.

Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijat ovat useamman vuoden treenanneet aihepiirinään ilmastomuutos. Yksi tuon ajatushautomon hengentuote syntyi viime vuonna vierailijaprofessori Hanna Nikkasen ohjaamana. Ilmastokirja oli Hyvän sään aikana, se sai Kanava-lehden palkinnon ja oli Tieto-Finlandia -ehdokkaana. Kirja sisältää samanmielisiä, toinen toistaan pönkittäviä kirjoituksia maailman pelastuksen tarpeellisuudesta.

Kun kirja oli Tampereen yliopiston agendahenkisen ohjauksen tulos, ei ollut ihme, ettei kirja kaikilta yksityiskohdiltaan miellyttänyt jokaista asiantuntijaa. Yksi näistä oli Kilpisjärven biologisen aseman johtaja, professori Antero Järvinen. Hän ihmetteli, mitä kirjan kannessa teki Kilpisjärven toimitilojen pakastimesta löytynyt auton alle jäänyt riekko, joka piti viedä konservaattorille täytettäväksi. Järvinen ei vieläkään ymmärrä, miten se kuvastaa ilmastonmuutosta.

Edellä oleva mitätön yksityiskohta kuvastaa sitä tarmoa, jolla ilmastopaniikkia yritetään ruokkia. Tiedotusvälineet toimivat tämän agendan pyhittämänä hyvä maun ja ammattietiikan tuolla puolen. Virtasella on paljon esimerkkejä.

Kaksi vuotta sitten Britannian kansallinen sähköverkkoyhtiö kertoi Britannian tuottaneet yhden vuorokauden ajan kaiken sähkön ilman hiilivoimaa: ”Iso-Britannia pyörii ilman hiiltä.” Tämä oli juuri sellaista, mikä riemastutti asialle vihkiytyneet toimittajat. Ilta-Sanomat otsikoi orgastisesti: ”Iso-Britannia pyörii ilman hiiltä.”

Hups! Ydinvoima jne. unohtuivat ja kuva vain 24 tunnin hetkestä jäi valheeksi. Tosiasiallinen ao. hetken tilanne oli: maakaasu 50 prosenttia, ydinvoima 21 prosenttia, tuuli 12 prosenttia, biomassa 6,7 prosenttia ja aurinko 3,6 prosenttia. Osa sähköstä tuotiin manner-Euroopasta, ehkä hiiltä polttamalla.

Virtanen: ”Uutinen olisi ollut se, että maakaasu oli ensimmäisen kerran korvannut hiilen 24 tunnin ajaksi. Yksi fossiilinen polttoaine oli vaihdettu hetkeksi toiseen.” Taas kerran tuli kerratuksi ”luotettavan” uutisoinnin yksi päävihollinen: hätähousuileva, uskoa täynnä oleva otsikkosopuli.

Miksi media peittelee ilmiselvät virhetiedot?
Matti Virtasesta tuntuu välillä siltä, että journalistien ammattikunta on kadottanut moraalisen kompassinsa ja vain myötäilee ilmastoherätyksen saaneita.

Hän esitti joukon kysymyksiä 40 avainjournalistille ja sai heistä 11 vastaamaan. Provokatiivisin kysymys koski Vihreä Lanka –lehden kampanjaa, joka yllyttää ottamaan ilmastomuutos mukaan ihan kaikkeen journalismiin (!!). Kahdeksasta päätoimittajasta viisi oli samaa mieltä Vihreän langan fanatismin kanssa, kolme vastusti. Tulos on huolestuttava: ”ihan kaikkeen journalismiin”!!

Aihepiirissä ääriasennetta edustavan Vihreän langan entinen päätoimittaja Elina Grundström toimii nyt Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana. Hän on tehtävässään omistautunut suojelemaan valtamedioita, jotta ne eivät joudu oikomaan uutisoinnissa tekemiään asiavirheitä. Aiemmin Grundström oli hänkin Tampereen yliopiston journalistiikan professorina.

Helsingin Sanomien tulee olla kiitollisin JSN:n toiminnasta. Moni on valittanut korjaamatta jääneistä uutistiedoista, niin myös Virtanen. Kun hän valitti HS:n El Niñoa koskevasta uutisoinnista, lehden johto päätti, ettei virhettä oikaista. Näin lehden puhdasoppinen ilmastopanikointi ei joutuisi lukijain silmissä outoon valoon. Virtanen hankki kansanvälisiltä asiantuntijoilta vastatodisteet.

Hän jatkoi valittamalla Julkisen sanan neuvostoon, jossa silloinen puheenjohtaja (HS:n entinen pääkirjoitussivu- ja varapäätoimittaja) ei vienyt asiaa edes neuvoston ratkaistavaksi, vaan väisti yksin moitteet, vaikka alan ohjeissa lukee, että ”olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä”. Virtasen mukaan näin JSN menettelee jatkuvasti puolustaessaan edustamiaan ”luotettavia” tiedotusvälineitä.

Ilmastopaniikin hoito-opas suosittelee: asiaan tulee suhtautua vakavasti, mutta rauhoittuen, järkeä käyttäen. Jos Suomi vastaa maailman päästöongelmasta 0,1 prosentin verran, ei kannattaisi menettää mielenterveyttä, vaan harkita. Osa toimittajakunnasta on mieltynyt aivopesuun, koska se on valtaan pääsyn yksi keino.

Matti Virtanen: Ilmastopaniikki. Hoito-opas. Docendo 2019.

https://www.verkkouutiset.fi/ilmastohys ... nkaytolle/

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.youtube.com/watch?v=huKY5DzrcLI
Climate Change is Unfalsifiable Woo-Woo Pseudoscience

SHOW NOTES
http://www.techtimes.com/articles/95188 ... arming.htm
http://www.theguardian.com/environment/ ... arch-finds
https://wattsupwiththat.files.wordpress ... endent.pdf
http://phys.org/news/2011-03-global-sno ... tists.html
http://earthsky.org/earth/has-global-wa ... ia-drought
http://www.theguardian.com/environment/ ... d-oklahoma
https://www.ncas.ac.uk/index.php/en/cli ... anet-warms
http://www.earthday.org/blog/2015/07/15 ... ge-evident
http://mashable.com/2015/10/05/south-ca ... l-warming/
http://news.nationalgeographic.com/news ... rming.html
http://arstechnica.com/science/2015/05/ ... urricanes/
http://www.livescience.com/496-irony-gl ... water.html
http://www.nature.com/news/2004/040401/ ... 29-10.html
http://www.nature.com/news/global-warmi ... ria-1.9695
http://www.ibtimes.co.uk/climate-change ... es-1439262
http://www.sfgate.com/science/article/G ... 226235.php
http://www.telegraph.co.uk/news/earth/e ... hange.html
http://www.livescience.com/39820-climat ... eaves.html
http://www.theguardian.com/science/2004 ... questions1
http://www.livescience.com/3883-global- ... salty.html
http://www.theguardian.com/environment/ ... ange-water
http://www.theguardian.com/environment/ ... sk-by-2100
http://www.wired.com/2015/11/antarctica ... g-is-over/
http://www.windows2universe.org/earth/c ... b2007.html
http://wattsupwiththat.com/2015/12/04/t ... -9-months/
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... pened.html
http://www.stephenjaygould.org/ctrl/pop ... ation.html

https://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4enn%C3%A4istiede
Näennäistiede eli pseudotiede
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Maailman lämpötila on aina ollut muutoksessa ja tämän takia ei kannata yöuniaan menettää. Nythän jotkut sekopäät ovat päättäneet olla synnyttämättä lapsia tähän maailmaan, koska heidän lapsensa kuolisivat tai kärsisivät suuresti ilmastonmuutoksesta (mikä on siis ollut pysyvä olotila aikojen alusta, joskus ollut melko hapokastakin täällä meininki). Kannatan itsekin tuota synnyttämättömyyttä, koska saadaan pahaa dna:ta pois kierrosta. Vielä kun joku myisi muhamettilaisille tuon saman maailmanlopun pelon.

Mitenkähän se Goren Ali nykyään jaksaa vedenpaisumuksiensa kanssa? Onkohan ilmastopaneeli viime aikoina vääristellyt tutkimuksia uskontonsa narratiivin tueksi? Usan green new deal -humpuukiämmä on kyllä paras vitsi aikoihin, siihenhän on yhdistetty ihan kaikki ja tämä Cortez itse lentää joukkoineen kuin viimeistä päivää, huristaa jättikulutusautolla, eikä kykene edes muovipusseja New Yorkissa kierrättämään. Kunnon "tehkää kuten minä sanon, älkää kuten teen"-kommari.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Hyvin sanottu :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=lQqPQ0i_fl0
Lies, Damned Lies, and Global Warming Statistics
Tuossa on hyvin selvennetty näitä käppyröitä kun koitetaan "tiedemaailmasta" kansalaisille ultimaattisina totuuksina syöttää.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tässä hieman lisää noista laskentakaavioista mitkä osoittavat dramaattista ilmastonlämpenemistä :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=tlnwhcO ... e=youtu.be
Orwell's Nightmare: Temperature Adjustments and Climate Change
Ihan mielenkiintoista matskua jos jaksaa hieman paneutua aiheseen ja harva jaksaa. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Mutta entäs ne jääkarhut?
Kuva
https://edition.cnn.com/2018/02/02/worl ... index.html
Polar bears could face extinction faster than thought, study says

Won't Someone Think of the Polar Bears?!?
https://www.youtube.com/watch?v=dKRneha-4VE :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.youtube.com/watch?v=rsXIxk5fBfo
Mother Nature Demands Child Sacrifice
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tuohon edelliseen valaisevaan raporttiin liittyen:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006034200.html
Koululaisia marssii perjantaina ulos Suomessa – osa kouluista kannustaa ilmastolakkoon
Perjantaina järjestettävään kansainväliseen ilmastolakkoon osallistuu lukiolaisia ainakin Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.
Perjantaina vietettävää kansainvälistä nuorten ilmastolakkoa odotetaan ristiriitaisin tunnelmin. Osa kouluista kannustaa oppilaitaan lakkoon, osa ei.

Asiasta aiemmin uutisoineen Ylen mukaan joidenkin koulujen rehtorit ovat lähettäneet Wilma- tai Helmi-viestejä, joissa muistutetaan, ettei oppilailla ole lakko-oikeutta.



Lakkopäivänä osa Suomen nuorista on kello 10–15 ilmastolakossa, jolloin he eivät mene kouluun. Esimerkiksi Helsingissä järjestetään marssi Senaatintorilta mielenosoitukseen Eduskuntatalon eteen. Lakkoa vietetään Suomessa lisäksi ainakin Turussa ja Tampereella.

Malli on saatu Ruotsista. Siellä ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 16, on innoittanut esimerkillään koululaisia ilmastolakkoihin.
Kuva
Opetushallituksen johtaja Anni Miettunen on kuullut, että keskusteluja lakon puolesta ja vastaan on eri puolilta Suomea.

Hän kertoo IS:lle, että on koulujen vastuulla päättää, onko ilmastolakko hyväksyttävä syy olla poissa koulusta.

– Pitää muistaa, että heillä on koulun arki siellä kokeineen kaikkineen.

Mutta toisaalta:

– Ilmastotietoisuus ja kestävän kehitykseen liittyvät asiat kuuluvat peruskoulun ja lukion opintosuunnitelmaan.

Lisäksi on tärkeää edistää lukiolaisten osallisuutta yhteiskunnallisissa asioissa, joka kuuluu myös opetussuunnitelmaan, Miettunen sanoo.

Tämä voi hänen mukaansa olla syy, joka saa osan kouluista puoltamaan oppilaidensa ilmastolakkoa. Ongelma on koulujen näkökulmasta usein käytännönläheinen:

– Kieltoon voi vaikuttaa se, millaisessa vaiheessa koulussa on tällä hetkellä kouluvuosi ja sen toteutus. Mitä varmemmin aktiviteetista tietää, sitä varmemmin sen saa sisällytettyä opetukseen, Miettunen kommentoi.

– Kyllä kouluissa mietitään, miten ilmastovastuuasiat hoidetaan. Eivät ilmastovastuuasiat yhteen perjantaihin kilpisty.

Suomen Lukiolaisten Liitto: ”Ilmastoasiat ovat nuorille tärkeitä”
Suomalaiset nuoret kokevat paljon turvattomuutta ja epävarmuutta ihmisestä johtuvasta ilmastonmuutoksesta, selviää tuoreesta Nuorisobarometristä.

Myös Suomen Lukiolaisten Liittoon on tullut tämä viesti perille, vaikka he eivät ole ilmastolakossa järjestävänä tahona.

Heillä ei ole tietoa esimerkiksi lakkoon osallistuvien tulevasta määrästä.

– Olemme saaneet yhteydenottoja ilmastolakkoon liittyen ympäri Suomea, mutta en siitä sen enempää tiedä, sanoo puheenjohtaja Roosa Pajunen.

– Sen voin sanoa, että ilmastoasiat ovat nuorille tärkeitä.

Ilmastolakkoa järjestää Helsingissä Fridays For Future Suomi ja Turussa Ilmastolakko Turku. Mutta myös yksittäisiä toimijoita on, sanoo Pajunen.

– Nuoret lähtevät usein omatoimisesti, ihan yksityishenkilöinä, lakkoilemaan ilman mitään erillistä järjestäjätahoa.

Suomen Lukiolaisten liitto on ilmastolakon arvojen takana.

– Olemme kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen pysäyttämisen takana.
Olisi syytä ihmisten havahtua todellisuuteen ja tajuta kuinka meitä yritetään viedä oikein urakalla ja mitä tämän vouhotuksen taustalla oikeasti on :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006034351.html
Ilmaston puolesta kampanjoiva ruotsalainen koulutyttö ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi
Kuva

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg,16, on ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, kertoo norjalainen Verdens Gang -lehti.
Thunbergia ovat ehdottaneet vasemmistopuolueen kansanedustajat Freddy Andre Övstegård, Mona Fagerås ja Lars Haltbrekken.

– Olemme panneet Gretan ehdolle, koska ilmastonmuutos voi olla yksi suurimmista syistä sotiin ja konflikteihin. Liikkeellä, jonka Greta on saanut aikaiseksi, on erittäin suuri vaikutus rauhaan, sanoi Övstegård.
Lue lisää: Greta, 16, alkoi pitää koululakkoja ilmastonmuutoksen vuoksi ja hänestä tuli kuuluisa ympäri maailmaa – näin koko perheen elämä on muuttunut
Thunberg aloitti elokuussa Ruotsin valtiopäivätalon edessä mielenosoituksen ilmaston puolesta. Sen jälkeen hänestä on tullut maailmanlaajuinen julkkis, joka on muun muassa ollut uutiskanava CNN:n tähtikirjeenvaihtajan Christiane Amanpourin vieraana ja puhunut ilmaston puolesta Davosin talousseminaarissa.

Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi on tähän mennessä ehdotettu yhteensä 301 ihmistä. Palkinnon saaja selviää lokakuussa.
:lol:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eugeniikka
Eugeniikka
Eugeniikka (eli rodunjalostusoppi) on ihmisten jalostamista väestön parantamiseksi sukupolvien myötä. Positiivinen eugeniikka tarkoittaa parhaimpina pidettyjen yksilöiden lisääntymisen rohkaisemista ja negatiivinen eugeniikka huonoimpina pidettyjen lisääntymisen rajoittamista tai kokonaan estämistä.

Jonkin etnisen ryhmän joidenkin mielestä ei-toivottavasta väestönosasta puhdistamiseen tähtäävää negatiivista eugeniikkaa kutsutaan usein rotuhygieniaksi. Sitä on toteutettu muun muassa natsi-Saksassa osana kansallissosialistista ideologiaa.

Useat negatiiviseen eugeniikkaan liittyvät toimet kuten pakkosterilisointi ovat ihmisoikeussopimusten vastaisia. Toisen maailmansodan jälkeen eugeniikka tuomittiin laajasti ja siitä tuli kielletty puheenaihe
Tähän ollaan menossa kovaa vauhtia hiilidioksidi päästöjen varjolla,melko sairasta on tämänpäivän meininki ja propaganda on jälleenkerran omaa luokkaansa.
https://aier.org/article/socialists-alw ... eventually
The Socialists Always Come For the Kids, Eventually
Kuva

Alexandria Ocasio-Cortez, in her now-famous sweet potato video, makes a passing remark that suggests some anxiety about whether people ought to have kids. I’ve been thinking about that comment. It dredges up some very dangerous history of what people with her aspirations did to control society from the top down. Eventually, this happens to every socialist ideology. They come to despise the randomness of human production as much or more than every kind of market freedom.

The Anarchy of Human Production

Think of the following. Under conditions of freedom, in which government does not determine the ultimate direction and shape of social evolution, people procreate as they choose. They can develop private relationships, marry, raise families, and make any of their own reproductive decisions without asking for government permission. This necessarily means that demographics take their own course without centralized direction.

No true socialist society can permit this to happen. People use resources. If you allow their creation to be subject to the randomness of people’s choices, you give away everything. If you aspire to control society, you have to control its demographics above all else. You have to end the freedom to procreate without permission.

For this reason, China’s one-child-per-household rule was not an aberration; it was a fulfillment of the desire to plan the social order. The opposite policy governed a communist Romania, with a demand that all women bear five children.

It was true in Nazi Germany too. The law called for maximum procreation by Germans. Laws against race mixing were heavily enforced. And non-Germans were seriously discouraged from reproducing and often sterilized. This was “national socialism” at work. It had to control the demographics according to a centrally dictated plan.

A century ago, the U.S. was afflicted by the same impulse. A generation of academics, policy makers, and public intellectuals rallied around a solution to that generation’s demographic panic. Too many of the wrong people were reproducing and getting rich. Something had to be done. So a series of policies were implemented to realize the dreams of the eugenicists.

What were these policies? Sterilization was common of course, but this was only a start. Minimum wages started as a eugenics program: a high bar to enter the workforce would effectively ban “inferiors and imbeciles” from earning money, and hence starve them out: exterminating them in one generation. (That’s a paraphrase from a mainstream economics book by Frank Taussig that appeared in 1912.)

Other policies inspired by eugenics included zoning (keeping the fit and unfit separated), segregation (same), Jim Crow laws (no race mixing), working hours limits that targeted women (women in a eugenics regime serve only one purpose), immigration restrictions (again, designed to keep the national genetic pool pure and prevent “mongrelization”), and even welfare payments (that were structured to disincentivize women from working).

Eugenics Is Still With Us

These policies are all still with us, even if the early rationale has been entirely forgotten. Pretty much we are happy to whitewash this ugly history, and pretend as if all this legislation was designed to help people rather than control and/or exterminate them.

Surely eugenics could never return? Surely we are more civilized than that?

Actually, the demand of the regime to manage demographics never entirely goes away. Controlling the population mix and demographic trends goes with the aspirations to control society.

Thus does Plato’s own totalitarian vision of the social order require that the state control women from pregnancy and take full control of the child after birth. That certainly implies permission to procreate. No state that seeks to manage people can possibly permit the anarchy of the complete freedom to reproduce much less raise and train the child.

And today, with the “populist right” on the rise in Europe and the US, demographic fears are a driving force of politics. It doesn’t matter whether the concern is from the left or the right, the proposed solution to the anarchy of human reproduction is always authoritarian and fundamentally threatening to human liberty.

Mises the Prophet

Ludwig von Mises, in his devastating 1922 takedown of socialism, spelled this out. He had seen that socialism would necessarily require the nationalization of women’s reproductive power and also the complete control of birth. Socialism isn’t just about the control of liberty and property but about the control of people and their sex lives. He was largely alone in having this insight (especially among economists, many of whom were responsible for mapping out eugenics plans).

"Without coercive regulation of the growth of population,” he wrote, “a socialist community is inconceivable. A socialist community must be in a position to prevent the size of the population from mounting above or falling below certain definite limits. It must attempt to maintain the population always at that optimal number which allows the maximum production per head.

“Equally with any other order of society it must regard both under- and over-population as an evil. And since in it those motives, which in a society based on private ownership of the means of production harmonize the number of births with the limitations of the means of subsistence, would not exist, it will be obliged to regulate the matter itself. How it will accomplish this need not be here discussed. Nor is it relevant to our purpose to inquire whether its measures will serve eugenic or ethnological ideas. But it is certain that even if a socialist community may bring ‘free love,’ it can in no way bring free birth. The right to existence of every person born can be said to exist only when undesirable births can be prevented.”

This was a very telling criticism at the time it was written. In the English-speaking world, books like The Passing of the Great Race were on every coffee table, books that forecast the death of the white race and hence the end of civilization. Demographic panic was everywhere. And it was precisely through this fear that socialism first came to the United States.

Mises on the Nazis

A few decades later, we saw the results. The full implications of such policies were realized in Nazi Germany. The urge to control demographics led to the building of a killing machine without parallel, all constructed and deployed in the name of science.

The influence of the U.S. experience with eugenics was not lost on Mises, who wrote the following in 1947:

The Nazi plan was more comprehensive and therefore more pernicious than that of the Marxians. It aimed at abolishing laissez-faire not only in the production of material goods, but no less in the production of men. The Führer was not only the general manager of all industries; he was also the general manager of the breeding-farm intent upon rearing superior men and eliminating inferior stock. A grandiose scheme of eugenics was to be put into effect according to ‘scientific’ principles.

It is vain for the champions of eugenics to protest that they did not mean what the Nazis executed. Eugenics aims at placing some men, backed by the police power, in complete control of human reproduction. It suggests that the methods applied to domestic animals be applied to men. This is precisely what the Nazis tried to do. The only objection which a consistent eugenist can raise is that his own plan differs from that of the Nazi scholars and that he wants to rear another type of men than the Nazis. As every supporter of economic planning aims at the execution of his own plan only, so every advocate of eugenic planning aims at the execution of his own plan and wants himself to act as the breeder of human stock….

The mass slaughters perpetrated in the Nazi horror camps are too horrible to be adequately described by words. But they were the logical and consistent application of doctrines and policies parading as applied science and proved by some men who in a sector of the natural sciences have displayed acumen and technical skill in laboratory research.

Demographic Panic and Statism

We are living through yet another round of mass demographic panic. The wrong people are coming here, we are told. The white race is dying out. We need to enlist experts to tell us who is fit and who is unfit, using the scientific measure of IQ, if nothing else. Such notions are newly popular, and they are displacing concern for higher ideals like human liberty.

Never mind that the demographic panic is as baseless as the policy conclusion – as it was one-hundred years ago, so it is today. The beauty of a commercial society does not stem from its capacity to fulfill some person’s plan for the best end-state of a homogeneous society. The creative magic of freedom is realized in the unexpected delights that emerge from the unplanned interactions of the members of a radical heterogenous society. Regardless, heterogeneity is not a bug of the social order; it is a feature.

Beware, my friends. Socialists may start off believing that they are for the well being of all. But once they turn their attention to matters of control, they eventually discover that controlling demographics is essential to making all their dreams come true. That’s when they come after a fundamental human right.
https://www.youtube.com/watch?v=hxQXBnZOjSA
Alexandria Ocasio-Cortez: "WE'RE ALL GONNA DIE!" - explains the Green New Deal

Herätkää

https://www.corbettreport.com/articles/ ... genics.htm
Carbon Eugenics
Genocide in the name of the environment is still genocide
Viimeksi muokannut sikakoira, To Maalis 14, 2019 1:38 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Vastaa Viestiin