Norjan oikeusministeri erosi tehtävistään - vaimo rötösteli

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Norjan oikeusministeri erosi tehtävistään - vaimo rötösteli

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/42f ... 0a034ffc3b
Norjan oikeusministeri eroaa tehtävistään – auton polttamisesta epäilty onkin oma avovaimo
Tänään klo 9:34
Norjan oikeusministeri Tor Mikkel Wara on eronnut tapauksen vuoksi väliaikaisesti tehtävistään.
KuvaPoliisit kantoivat tavaraa ulos oikeusministeri Tor Mikkel Waran ja hänen avovaimonsa Laila Anita Bertheussenin kodista Oslossa torstaina. EPA/AOP

Norjan oikeusministerin Tor Mikkel Waran asuminen on ollut ikävää. Häneen on kohdistunut erilaisia hyökkäyksiä jotka alkoivat joulukuun alkupuolella. Ensin hänen taloonsa ja autoonsa kirjoitettiin sana ”rasisti”.

Hyökkäykset jatkuivat tammikuussa ja helmikuussa. Maaliskuussa hyökkäyksiä on tullut kaksi. Toinen niistä on ollut Waran auton polttaminen.

Nyt Wara on eronnut tehtävistään väliaikaisesti kiusallisen tiedon vuoksi. Auton polttamisesta epäillään hänen pitkäaikaista avovaimoaan. Viranomaiset selvittävät naisen osuutta myös muihin hyökkäyksiin. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Pääministeri Erna Solberg kommentoi, että tieto on järkyttänyt koko hallitusta. Turvallisuuspalvelu PST:n johtajan Benedicte Bjornlandin mukaan on liian aikaista epäillä naisen motiiveja. Ministerin vavovaimoa uhkaa sakko tai vuosi vankeutta.

PST on saanut osakseen arvostelua, koska se ei ole pystynyt aiemmin selvittämään Waran kotiin kohdistuneita hyökkäyksiä. Pääministeri Solbergin mukaan se on saanut muut poliitikot ja heidän perheensä levottomiksi.

Wara edustaa populistista oikeistolaista edistyspuoluetta, vaikka hänellä on maltillisen poliitikon maine.

Wara on ollut avopuolisonsa kanssa yhdessä 24 vuotta. Nainen on kertonut Facebookissa, että hän olisi ollut nukkumassa autopalon aikana. Hän on kiistänyt syytökset ja arvostellut poliisin toimintaa.

Pääministeri Solberg oli ehtinyt kutsumaan autopaloa jo hyökkäykseksi Norjan avointa ja demokraattista yhteiskuntaa vastaan.

ANTTI HALONEN
Mielenkiintoinen keissi, mitähän kantaa avovaimo edustaa :D

Otsikkoa päivitetty
-NILS-

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Norjan oikeusministeri eroaa tehtävistään

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://yle.fi/uutiset/3-10689966
Norjan oikeusministerin auto poltettiin kotipihaan – avovaimoa epäillään tuhopoltosta
Avovaimo kiistää syytteet.

Norja15.3.2019 klo 01:45
Kuva
Norjan oikeusministerin Tor Mikkel Waran kodin seinään töhrittiin joulukuussa sana "rasisti". Auto paloi maaliskuussa.CORNELIUS POPPE/EPA

Norjan oikeusministerin Tor Mikkel Waran avopuoliso Laila Bertheussen pidätettiin torstaina epäiltynä miehensä auton polttamisesta, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Waran auto sytytettiin palamaan varhain sunnuntaina. Mikäli Bertheussen todetaan syylliseksi, voidaan hänet tuomita sakkoihin tai jopa vuoden vankeusrangaistukseen.

Bertheussen oli itse ilmoittanut poliisille, että yksi tai useampia ihmisiä olisi sytyttänyt auton tuleen.

– Me epäilemme, että hän on itse sytyttänyt auton tuleen, sanoi Norjan turvallisuuspoliisin päällikkö Benedicte Bjørnland torstaina.

Bertheussen kiistää syytteet.

Oikeusministeri Wara jättää tehtävänsä väliaikaisesti epäilyjen vuoksi. Norjan pääministeri Erna Solberg sanoi tapauksen olevan tragedia koko Waran perheelle.

– Tämä tieto tuli täysin yllätyksenä minulle ja koko hallitukselle, Solberg sanoi BBC (siirryt toiseen palveluun):n mukaan.

Pääministeri oli saanut tiedon Bertheussenin pidätyksestä tuntia ennen kuin poliisi tiedotti asiasta.

Myös muita tuhotöitä
Oikeusministerin avovaimoa epäillään tällä hetkellä avomiehensä auton polttamisesta, mutta hänen osallisuuttaan muihin tuhotöihin tutkitaan myös.

Joulukuun alussa ministerin kodin seinään ja autoon ilmestyi sana "rasisti". Lisäksi tihutöitä on tapahtunut tammikuussa, helmikuussa sekä kahdesti tässä kuussa, BBC kertoo.

Bertheussen on kirjoitellut tapahtuneista Facebookissa ja arvostellut poliisin toimintaa niihin liittyen. Kun oikeusministerin auto paloi, Bertheussen kirjoitti Facebookissa olleensa yksin kotona nukkumassa.

Tor Mikkel Wara on norjalaisen oikeistopopulistisen edistyspuolueen jäsen. Hänet tunnetaan BBC:n mukaan maltillisena poliitikkona.

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Norjan oikeusministeri eroaa tehtävistään

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Iivis kirjoitti:Mielenkiintoinen keissi, mitähän kantaa avovaimo edustaa :D
Mahdollisesti ei puoluerekisteristä löytyvää "mä sanoin ettet pane sitä lehmää enää, tai sattuu jotain"
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Norjan oikeusministeri eroaa tehtävistään

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

meitzi kirjoitti:
Iivis kirjoitti:Mielenkiintoinen keissi, mitähän kantaa avovaimo edustaa :D
Mahdollisesti ei puoluerekisteristä löytyvää "mä sanoin ettet pane sitä lehmää enää, tai sattuu jotain"
Jos kannattajakortteja kerättäisi, niin "Älä Pane Sitä Lehmää" (ÄPSL) saisi varmaan helposti riittävän määrän kasaan. Siitä huolimatta puolue hajoaisi sisäisiin erimielisyyksiin, kun ei olisi aivan selvää kuka oli lehmä ja ketä pantiin. :lol:
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Norjan oikeusministeri eroaa tehtävistään

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Norjan oikeusministeri erosi: avopuolison epäillään lavastaneen perheeseen kohdistuvia uhkia

Ministerin avopuoliso loukkaantui teatteriryhmän esityksestä ja todennäköisesti halusi lavastaa sen syylliseksi tuhotöihin.

Julkaistu: 28.3. 20:46

NORJAN oikeistopopulistista edistyspuoluetta edustava oikeusministeri Tor Mikkel Wara erosi virastaan torstaina sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että häneen ja hänen kumppaniinsa ei ollutkaan kumppanin esittämistä väitteistä poiketen kohdistunut väkivallan uhkaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisi on viime joulukuusta lähtien tutkinut yhteensä viittä tapausta, joista Waran kumppani Laila Bertheussen on tehnyt rikosilmoituksen. Viimeisimpiä tapauksia on ollut pariskunnan auton syttyminen tuleen aiemmin maaliskuussa parin kodin ulkopuolella.

Tutkimusten edetessä kuitenkin paljastui, ettei mitään todellista perheeseen kohdistuvaa uhkaa ollut koskaan ollutkaan, vaan Waran kumppanin epäillään lavastaneen ne, AFP kertoo. Bertheussen nimettiin teoista epäillyksi torstaina.

LAVASTUSTEN tultua aiemmin ilmi Wara jättäytyi väliaikaisesti sivuun virkansa hoidosta. Nyt hän kuitenkin ilmoitti erostaan.

”Viime viikot ovat olleet vaikeita minulle ja pienelle perheelleni”, ministeri totesi torstaisessa tiedotustilaisuudessa AFP:n mukaan.

Vuoden 2018 lopussa Bertheussen teki valituksen teatteriseurueesta, joka oli esittänyt kuvia useiden poliitikkojen kodeista, myös hänen ja Waran. Seurueen tarkoitus oli esityksellään näyttää, ketkä hyötyivät yhä rasistisemmasta Norjasta.

Bertheussenin mukaan esitys oli loukkaus hänen yksityisyyttään kohtaan.

Tämän jälkeen Bertheussenia ja Waraa kohtaan alkoi sattua erilaisia tuhotöitä. Esimerkiksi vuoden 2018 joulukuussa pariskunnan koti ja auto töhrittiin hakaristein.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006051605.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Norja:Ex-ministeri linnaan tp-hakijoiden hyväksikäytöstä

Viesti Kirjoittaja Silli »

Norjassakin tapahtuu vaikka mitä outoa poliitikkojen hiekkalaatikolla :shock:
Herää kysymys, miten näin monen kaistapään on ollut mahdollista hilata itsensä öljymaan ministerin pesteihin lyhyen ajanjakson aikana...
Norjalaisministerin puolison epäillään sytyttäneen perheen auton palamaan ja lähettäneen uhkakirjeen puoluetovereille

Norjan oikeusministeri Tor Mikkel Wara eroaa hallituksesta omaan avopuolisoon liittyvien skandaalien vuoksi.

Oikeistopopulistiseen edistyspuolueeseen kuuluvan Waran avopuoliso Laila Anita Bertheussen on ilmoittanut viimeisten kuukausien aikana poliisille useista perheeseen kohdistuneista uhkauksista.

Tapahtumaketju lähti liikkeelle joulukuun alussa. Bertheussen kertoi tuolloin poliisille, että joku oli töhrinyt hakaristin ja sanan ‘rasisti’ perheen asunnon seinään ja laittanut vaateräsyn ministerin virka-auton bensiinitankkiin.

Kuukautta myöhemmin palokunta kiirehti ministerin asunnolle, jonka edustalla ollut roskasäiliö oli tulessa. Hälytyksiä tuli myöhemminkin.

Yhden kerran löytyi epäilyttäviä nesteitä auton läheltä, ja maaliskuun alussa pommiryhmä tuli asunnolle epäilyttävän kirjelähetyksen vuoksi.

Maaliskuun 10. päivänä palokunta tuli taas asunnolle. Ministerin auto oli tuikattu tuleen.

Teatteriryhmälle syytöksiä

Laila Anita Bertheussen syytti teatteriryhmä Black Boxia siitä, että se oli näyttänyt kuvia ja videon perheen asunnosta ‘Ways of Seeing’ -nimisessä teatteriesityksessä.

Bertheussenin mukaan esitys loukkasi hänen yksityissuojaansa ja antoi virikkeitä ilkivallantekijöille.

Teatteriryhmän ohjaaja Pia Maria Roll vastasi, että Bertheussenin syytökset ovat täysin tuulesta temmattuja.

Jupakka sai pian dramaattisen käänteen, kun Bertheussen pidätettiin. Hänen epäillään sytyttäneen itse auton tuleen. Syyksi arvellaan sitä, että avopuoliso halusi rakentaa uhkakuvan ministeriä kohtaan.

Kirjeen kirjaimet saksittiin lehdistä

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoi torstaina, että Bertheussenin toimeliaisuus ei rajoittunut tapahtumiin perheen kotitalon ympärillä. Hänen kerrotaan lähettäneen uhkakirjeen turvallisuusministerille Ingvil Smines Tybring-Gjeddelle ja tämän aviomiehelle, kansanedustaja Christian Tybring-Gjeddelle.

Kirje oli tehty osin klassiseen Hollywood-tyyliin saksimalla kirjaimia lehdistä. Osa tekstistä oli käsinkirjoitettu.

Tybring-Gjedden pariskuntaa edustaa myös edistyspuoluetta.

Uhkakirje on lähetetty jo helmikuussa, mutta se tuli päivänvaloon vasta nyt.

Tuulinen oikeusministerin paikka

Tor Mikkel Wara on ollut virkavapaalla ministerin tehtävistä 14. maaliskuuta saakka. 54-vuotias Wara on kotoisin Karasjoelta Pohjois-Norjasta.

Wara seurasi oikeusministerin tehtävässä Sylvi Listhaugia, joka myös joutui eroamaan hallituksesta pienimuotoisen skandaalin seurauksena.

Listahaug kirjoitti viime vuoden maaliskuussa, että “Norjan työväenpuolue välittää enemmän terroristien oikeuksista kuin kansallisesta turvallisuudesta”. Sananvaihto liittyi parlamentin äänestykseen siitä, voiko kansalaisuuden poistaa kansallisen turvallisuusuhan vuoksi.

Listahaug jatkaa edistyspuolueen varapuheenjohtajana. Maahanmuuttokriittinen edistyspuolue on ollut Erna Solbergin johtamassa oikeistohallituksessa vuodesta 2013. Solberg edustaa konservatiivista høyre-puoluetta.

Oikeusministerin paikka on ollut edistyspuolueelle tuulinen. Neljä henkilöä on joutunut siirtymään sivuun vuoden 2013 jälkeen skandaalien vanavedessä.

HÄMEEN SANOMAT
29.3.2019 klo 09:57
https://www.hameensanomat.fi/uutiset/no ... le-692453/

Huom! Alleviivaus Sillin tekosia.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Norjan oikeusministeri erosi tehtävistään - vaimo rötösteli

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Norjan entisen oikeusministerin avovaimo tuomittiin vankilaan "hyökkäyksestä demokratiaa vastaan"

Nainen sytytteli tulipaloja pariskunnan taloon ja kirjoitti uhkauskirjeitä saadakseen sympatiaa.

Oslon käräjäoikeus on tuominnut Norjan entisen oikeusministerin Tor Mikkel Waran avopuolison Laila Bertheussenin vankeuteen vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi, kertovat Norjan tiedostusvälineet, esimerkiksi yleisradioyhtiö NRK.

Tuomion syyksi mainitaan "hyökkäys korkean valtioelimen toimintaa vastaan". Tämän lisäksi Bertheussen tuomittiin laittomista uhkauksista, rikosten väärentämisestä sekä paloturvallisuusmääräysten rikkomisesta.

Bertheussen pidätettiin maaliskuussa 2019, minkä seurauksena oikeistopopulistista edistyspuoluetta edustava Wara erosi oikeusministerin tehtävästä.

Erikoiset tapahtumat saivat alkunsa ilmeisesti oslolaisessa Black Box -teatterissa marraskuussa 2018 esitetystä näytelmästä, jonka sanottiin kertovan "verkostoista, jotka tekivät Norjasta rasistisemman yhteiskunnan". Esityksessä näytettiin kuvaa Waran ja Bertheussenin kotitalosta.

Tämän jälkeen pariskunnan talolla alkoi tapahtua outoja asioita. Seinään piirrettiin hakaristejä ja rasismisyytöksiä, posti toi heille uhkauskirjeitä, ministerin auton bensatankin korkki oli murrettu auki ja auto yritetty polttaa.

Poliisitutkimusten mukaan Bertheussen oli itse tehnyt kaikki vahingonteot. Norjalaislehtien mukaan hän halusi ilmeisesti kerätä sympatiaa rasismisyytösten keskellä.
Lisää täällä: [url=https://yle.fi/uutiset/3-11739608}YLE[/url]
15.1.2021 16:18
"hyökkäyksestä demokratiaa vastaan"
Onneksi ei sentään "hyökkäyksestä sosialidemokratiaa vastaan". Siitä olisi varmaankin langetettu jo useamman vuoden tuomio.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6592
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Norjan oikeusministeri erosi tehtävistään - vaimo rötösteli

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Siellä on oikeistolais-oikeusministerin avovaimolla ollut kunnon Antifa-kiima, kun on koettanut lavastaa vasemmistolaisia tai natsinhakkaajia tihutöiden tekijäksi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nor ... #gs.q6cpo5


Tekoja oli kaikkiaan seitsemän vuosina 2018 ja 2019.

Tuomioistuin katsoi, että Bertheussen oli autonpolttoyrityksen lisäksi muun muassa maalannut pariskunnan talon seinään ja autoon hakaristit ja sanan "rasistit" sekä sytyttänyt tulipalon roskapöntössä, kertoo Norjan yleisradio NRK. Lisäksi Bertheussen oli lähettänyt uhkauskirjeitä ja jauhekirjeitä kotiinsa.

Tuomioistuin katsoi, että Bertheussen yritti teoillaan vahingoittaa oslolaista teatteria, joka oli käyttänyt esityksessään kuvaa pariskunnan asuintalosta. Black Box -teatteri sanoi haluavansa esityksellä "Ways of Seeing" kuvata verkostoja, jotka haluavat tehdä Norjasta rasistisemman yhteiskunnan.

Bertheussen arvosteli teatteriesitystä törkeästä yksityiselämän loukkauksesta ja kirjoitti siitä vihaisen kolumnin VG-lehteen. Oikeudenkäynnissä hän kiisti osallistuneensa mitenkään iskuihin.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Vastaa Viestiin