Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3877
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja CSI »

Kirjanpitäjämaestro Pauli Vahtera on laskeskellut haittamaahanmuuton vuotuisia kustannuksia ja päätynyt siihen, että summa on noin 3.2 miljardin euron (3200 000 000 euroa) luokkaa.

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahte ... 2-3-eurot/

Väitetään, että haittamaahanmuuton salliminen on välttämätöntä koska muuten Suomen väestö ei lisäänny tai pysy edes entisellään.

On siis tarpeellista tehdä vaihtoehtoistarkasteluja. Onko todella tehty mukamas kaikki lapsimyönteisyyden kasvattamiseksi Suomessa? Tuskinpa vain. Jos vihervasemmistolainen media jauhaisi lapsiystävällisyydestä ja yritysten asenteiden muuttamisesta lisääntyviä vanhempia kohtaan, niin syntyvyys varmasti lähtisi nousuun. Moni sosiaalituki vaatii Suomessa reformia. Oppia voi ottaa Ruotsista. Esimerkiksi pienten lasten sairastelun vuoksi kotiin jäävien kustannukset katetaan Ruotsissa yhteisestä pussista, ei työnantajan rahoista kuten Suomessa.

Entäpä sitten lapsilisä?

Mitäpä jos lopettaisimme haittamaahanmuuton ja laittaisimme siihen menneen rahan, 3.2 miljardia suoraan lapsilisiin?

Kelan mukana lapsilisien saajia oli tämän vuoden alussa 995 615 kappaletta.

Siis laskutoimitus 3200 000 000 / 995615 / 12 kertoo paljonko lapsilisät nousisivat per kuukausi, jos mamu-raha pistettäisiinkin lapsilisiin. Em. laskutoimitus kertoo, että lapsilisät nousisivat peräti 268 euroa kuukaudessa!

Samaisen Kelan statistiikan mukaan keskimääräinen lapsilisä per lapsi on tällä hetkellä 113 euroa. Lapsilisä siis liki 2.4 kertaistuisi kertaheitolla, jos haittamaahanmuutto lopetettaisiin ja pistettäisiin raha edistämään omien kansalaisten lisääntymistä!

Kuka vielä uskaltaa väittää, että on luonnonlaki, etteikö suomalaisten syntyvyyttä voisi saada kasvuun?
(Ruotsissa on kantaväestöllä merkittävästi Suomea parempi syntyvyys ja se saatiin aikaan takavuosina nimenomaan lapsimyönteisyyttä korostavilla reformeilla - eli ne ovat tepsiviä konsteja)

Suomalaisten syntyvyysasia on osin poliittinen päättäväisyysasia. Se saadaan poliittisilla valinnoilla nousuun jos halutaan. Lisäksi se on asenneasia. Jos valtamedian aivopesu käännetään parantamaan yhteiskunnan lapsimyönteisyyttä, tuloksia aivan varmasti tulee.

Tässä kirjoituksessa käytetyt KELA-tilastot on haettu osoitteesta https://www.kela.fi/tilastot-aiheittain ... psilisista
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3877
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja CSI »

Entäpä jos 3.2 miljardia annettaisiinkin opintotuen saajille?

KELAn mukaan opintotukea nautti noin 280000 opiskelijaa vuonna 2017.

Siten: 3200 000 000 / 280 000 / 12 = 952 euroa kuukaudessa.

Opintoraha nousisi 952 euroa kuukaudessa!

Nyt keskimääräinen opintotuki (=opintoraha + opintolaina) on alle 950 euroa. Yhdenkään opiskelijan ei luultavasti tarvitisi ottaa opintolainaa jos mamu-raha pistettäisiinkin opintotukeen!


Laskekaapa te muutkin vaihtoehtoisia skenaarioita. Mitä muuta saisi 3.2 miljardilla kuin raiskaajia Oulun puskiin?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja meitzi »

tähdellinen kysymys on kyllä sekin, että miksi pitäisi pyrkiä kasvattamaan väkilukua, tai pitämään edes ennallaan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Raha on nyt on yksi mittari mutta on vain asian yksi puoli. Jos valtiolla olisi jakaa määrättömästi tukea kaikille niin olisiko se maahanmuutto sitten ok jos mitään kustannuksia ei syntyisi eikä muutakaan taloudellista haittaa?
Rahan sijaan kannattaa kiinnittää huomiota oman kulttuurin säilymiseen, omien perinteiden, tapojen ja arvojen jatkumiseen. Näitä ei saa rahalla. Vaikka joku maahanmuuttaja toisikin taloudellista hyötyä seuraukset voivat silti olla kohtalokkaat suomalaisille.

Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3877
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja CSI »

meitzi kirjoitti:tähdellinen kysymys on kyllä sekin, että miksi pitäisi pyrkiä kasvattamaan väkilukua, tai pitämään edes ennallaan.
Lyhyt vastaus kysymykseesi on: koska huoltosuhde.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Ja työttömien suhteellisen osuuden ja absoluuttisen lukumäärän kasvattaminen on siis huoltosuhteelle jollain tapaa eduksi?
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Perussuomalaisten ajatushautomo: irakilaisen ja somalialaisen turvapaikanhakijan kustannukset satojatuhansia euroja

Perussuomalaisia lähellä oleva Suomen Perustan tutkijan Samuli Salmisen mukaan 20-24-vuotiaana Suomeen muuttaneen irakilaisen nettovaikutus Suomen julkiseen talouteen on 690 000 euroa negatiivinen ja somalialaisen osalta miinusta tulee 951 000 euroa.

Kuva
Irakilaisia turvapaikanhakijoita Suomessa lokakuussa 2015. PETTERI PAALASMAA

Perussuomalaisia lähellä olevan Suomen Perusta -ajatuspajan tutkija Samuli Salminen on laskenut Irakissa ja Somaliassa syntyneiden maahanmuuttajien vaikutuksen Suomen talouteen. Tutkimus julkistettiin perussuomalaisten puoluetoimistossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Salmisen mukaan 20-24-vuotiaana Suomeen muuttaneen irakilaisen nettovaikutus Suomen julkiseen talouteen (valtio ja kunnat) on keskimäärin 690 000 euroa negatiivinen ja somalialaisen 951 000 euroa negatiivinen.

Suomessa syntyneen kantaväestön vastaava ennuste on 0 euroa. Siinä on kuitenkin mukana lapsuudesta ja nuoruudesta aiheutuvia menoja 19 ikävuoteen asti, mitä ei ole huomioitu Somaliaa ja Irakia koskevissa luvuissa.

Kun lasten vaikutus lasketaan mukaan vastaavat lukemat ovat irakilaisen osalta 844 000 ja somalialaisten osalta 1 343 000 euroa negatiiviset.

Irakilaisen ja somalialaisen aiheuttaman kustannus Suomen julkiseen talouteen on Salmisen mukaan keskimäärin noin 20 000 euroa vuodessa.

Laskettuja ennusteita
Salmisen mukaan tutkimuksessa käytetyt ”elinkaarivaikutukset” ovat ennusteita, joihin sisältyviä epävarmuuksia kuvataan todennäköisyysjakaumilla.

– Ennusteiden todennäköisyysjakaumat on laadittu sen perusteella, mitä Irakissa ja Somaliassa syntyneistä maahanmuuttajista tiedetään viranomaisrekisteritietojen perusteella, Salminen sanoo.

Salmisen mukaan tutkimukseen on käytetty pelkästään viranomaisten rekisteriaineistoa.

– Halusimme tehdä tästä mahdollisimman uskottavan tutkimuksen. Olemme minimoineet oman spekulaation.

Salminen kertoo, että Suomen viranomaisilla on rekisteritiedot kaikista Suomessa asuvista ulkomaalaisista vuodesta 1988 alkaen. Tutkimusta varten kerätyt tiedot ulottuvat vuoteen 2015.

– Näemme vuositasolla jokaisesta henkilöstä, paljonko he ovat maksaneet veroja ja saaneet erilaisia tulonsiirtoja. Eli käytännössä lähes kaikki tulonsiirrot sisältyvät aineistoon, Salminen sanoo.

Salmisen mukaan tulonsiirtoaineistot on kerätty Tilastokeskuksen ja tiedot käytetyistä sosiaali- ja terveyspalveluista THL:n tietokannoista.

– Olemme summanneet tiedot, jotka löytyvät rekisteriaineistosta. On laskettu saadut verot ja vähennetty niistä saadut tulonsiirrot ja käytettyjen palvelujen menot.

Salminen käyttää tutkimuksen pohjana esimerkiksi Tilastokeskuksen lukuja siitä, kuinka suuri osa maahanmuuttajien Suomessa syntyneistä tai alle 8-vuotiaina Suomeen muuttaneista lapsista on syrjäytyneitä ja saavat toimeentulotukea, kun he ovat 22-vuotiaita.

Salmisen mukaan irakilaisten syrjäytymisprosentti 24 ja somalialaisten 34, kun se kantaväestöllä on 4 prosenttia. Toimeentulotukea saaneiden vastaavat osuudet ovat 50, 49 ja 11 prosenttia.

Salmisen johtopäätös on, että julkisen talouden kannalta Irakissa ja Somaliassa syntyneitä uusia maahanmuuttajia ei kannatta ottaa Suomeen lainkaan.

”Elinkaarimalli oikea tapa laskea”
Salmisen mukaan humanitäärisestä maahanmuutosta aiheutuvia kustannuksia pitää tarkastella elinkaarimallilla, sillä valtion budjetista löytyvät maahanmuuton menot muodostavat vain noin 4-6 prosenttia maahanmuuttajan koko elinkaaren yli karttuvasta negatiivisesta nettovaikutuksesta.

– Mitä tahansa julkisia projekteja ja hankintoja tehdään, niin niistä lasketaan yleensä elinkaarivaikutukset. Sama pätee maahanmuuttajien kohdalla, Salminen perustelee.

Salminen ei tutkimuksessaan esitä mitään yksittäisiä könttäsummia siitä, paljonko humanitäärinen maahanmuutto maksaa Suomen julkiselle taloudelle vuodessa.

– Sen voi jokainen itse laskea, kun katsoo tulijoiden määriä, hän sanoo.

Migrin tilastojen mukaan vajaat 5 000 irakilaista ja vajaat 3 000 somalia saivat viime vuonna myönteisen päätöksen. Jos kertaa Migrin luvut ja Salmisen elinkaarilaskelman luvuilla 5 000 irakilaisen kustannukseksi tulisi noin 3,5 miljardia ja 3 000 somalialaisen vajaat 2,9 miljardia euroa.

Kun elinkaarivaikutukset lasketaan Salmisen luvuilla kaikista humanitäärisistä maahanmuuttajista luvut nousevat moninkertaisiksi.

Perussuomalaiset laskevat, että kun Salmisen kantaluku on noin 100 000 humanitäärisin perustein Suomeen tullutta maahanmuuttajaa ja heidän jälkeläistään, vuosikustannukseksi tulee noin 2 miljardia euroa.

PS hyödyntää tutkimusta vaaleissa
Perussuomalaiset aikovat käyttää tutkimusta vaalityössään ja tarjoavat sitä puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mielellään myös muille puolueille keskustelun pohjaksi. 700-sivuinen järkäle on luettavissa verkossa.

– Kun puhutaan tämän mittakaavan luvuista, niin ei se ole pelkästään maahanmuuttokysymys. Tämä vaikuttaa niin sosiaaliturvauudistukseen kuin koulutukseenkin. Tämä on tärkeä teema, joka liittyy kaikkeen, Slunga-Poutsalo sanoo.

Salmisen mukaan kustannusten laskeminen Irakissa ja somaliassa syntyneille maahanmuutajille on erityisen tärkeä aihe, koska nämä kaksi ryhmää muodostavat kaksi suurinta humanitäärisen maahanmuuton ryhmää Suomessa.

Näistä maista muutetaan Suomeen turvapaikanhakijoina, kiintiöpakolaisina tai heidän perheenjäseninään.

MIKA KOSKINEN
[email protected]

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Haittamaahanmuuton hinta ja mitä muuta sillä saisi?

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Älkääs nyt kun YLE itse, jonka toimintaan ei kuulemma kuulu sepitteelliset julkaisut muka, on kertonut meille että pakolaisiin / turvapaikanhakijoihin ( = haittamaahanmuuttajat) satsattu raha tulee kaksinkertaisena takaisin :D
Raportti: Pakolaisiin satsattu raha palautuu nopeasti ja lähes kaksinkertaisena.

On iso harhaluulo, että pakolaiset olisivat länsimaille taakka, sanoo raportin laatinut Philippe Legrain. Jokainen euro saadaan takaisin miltei kaksinkertaisena jo viidessä vuodessa, hän laskee.
Mitä helvettiä tämä artikkeli tekee vielä Ylen sivuilla?
HEI! KEISARILLA EI OLE VAATTEITA :mrgreen:

Kaikki tietää että artikkeli on täyttä paskaa.
Miksi pidätte sitä sivuillanne vielä?

Tent Foundation -järjestön (nykyään Tent Partnership for Refugees) ja Open Political Economy Network -ajatushautomon raportin mukaan pakolaiset hyödyttävät uusien asuinmaittensa talouksia monilla tavoin:
Jotkut saatanan superkulttuurimarxistiset jutkurahoitteiset "think tankit" kertoo meille jotka tästä paskasta kärsitään, että usko pois, voittoa siitä tulee :evil:

LLT, jos voitte oksentamatta lukea:
https://yle.fi/a/3-8890819
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Vastaa Viestiin