Helsinki Vuosaari: Puukolla lyönnistä ehdollista

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5165
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Helsinki Vuosaari: Puukolla lyönnistä ehdollista

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Käräjäoikeus oli jo tuominnut ehdotonta, mutta hovi tiputti ehdolliseksi, koska on valmistunut ammattiin ja aikoo työskennellä. Sekä tietysti toimia roolimallina uusioperheessä. Onkohan tästä minfossa ketjua tapahtuman ajoilta?
HELSINGIN hovioikeus antoi tiistaina tuomion, jonka mukaan tuttavaansa puukolla päähän lyöneen nuoren miehen vankeustuomio lyheni ja muuttui ehdolliseksi.

Miesseurueen illanvietto päättyi väkivaltaisesti Helsingin Vuosaaressa syksyllä 2016.

Ravintolaillan aikana 20-vuotiaalle miehelle sekä toiselle miehelle oli syntynyt sanaharkkaa, mutta riita oli sovittu ravintolan sisällä.

Miesten poistuessa ravintolasta kadulle, oli 20-vuotias lyönyt yllättäen ja takaapäin tuttavaansa veitsellä takaraivoon.

LYÖNNISTÄ oli uhrille aiheutunut sentin syvyinen päälaelta alkanut ja oikean korvan tasolle päättynyt viiltohaava, joka lääkärinlausunnon mukaan oli potentiaalisesti hengenvaarallinen.

Tekijä oli tapahtuman aikana päihtynyt, eikä oman kertomansa mukaan muistanut lyöntiä. Hän oli teon jälkeen paennut paikalta, mutta tekoväline löytyi myöhemmin hänen hallustaan.

Käräjäoikeus oli maaliskuussa 2018 tuominnut tekijän kahden vuoden ja neljän kuukauden mittaiseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Tekijä oli illan aikana käyttänyt kannabista.

TEKIJÄ valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Hän vaati, että rangaistusta alennetaan ja se määrätään ehdolliseksi tai että vankeusrangaistuksen ohella tuomitaan yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus katsoi, että tekijän elämäntilanteesta esitetyt seikat puolsivat vankeusrangaistuksen määräämistä ehdolliseksi. Näitä seikkoja olivat muun muassa se, että mies oli solminut avioliiton ja oli uudessa perheessään isäpuolen roolissa. Perusteiksi ilmoitettiin myös valmistuminen ammattiin kesällä 2018 sekä aikeet työskennellä ammatissa. Tekijällä ei myöskään ollut aiempaa rikosrekisteriä.

Näin Helsingin hovioikeus katsoi, ettei estettä ehdolliselle vankeusrangaistukselle ollut. Hovioikeuden tuomio oli yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden mittainen ehdollinen vankeusrangaistus sekä 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Tekijän täytyy lisäksi korvata uhrilleen yhteensä 10 300 euroa muun muassa kärsimyksestä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-20000060 ... GjSyXhgk7M
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Avatar
GAZ-24
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: La Marras 10, 2018 11:18 pm

Re: Puukolla lyönnistä ehdollista

Viesti Kirjoittaja GAZ-24 »

Tuo reilu 10k€ korvausvastuu varmaankin varmistaa että tuo hampuusi tuskin tulee missään ammatissa suuresti työskentelemään. :roll:
Jos keklua kanniskelee mukanaan ja sitä kannapäissään käyttää, niin tuomio pitäisi olla ehdotonta ilman minkäänlaisia ulinoita. PISTE.
"Sepolla oli suuret lupaukset – saisin vielä niin paljon seksiä, että loppujen lopuksi vielä pyytäisin, saisinko välillä olla taas rauhassa" Auer kertoo kirjassaan suhteen arjesta.
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Puukolla lyönnistä ehdollista

Viesti Kirjoittaja CSI »

Korvausvastuun perusteella saatu ehdollinen pitäisi tietysti olla sidottu korvausvastuun suorittamiseen. Jos jättää maksamatta, muuttuu ehdollinen tuomio ehdottomaksi ja linnaan lähtö.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Vastaa Viestiin