Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Raimond
Sabrina Duncan
Viestit: 374
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 5:20 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Raimond »

Tässä casessa mielenkiintoista on se, että sekä Janne että nyt myöhemmin RA ovat olleet enemmän ja vähemmän julkisuudessa, mutta Leinosen Ilkasta ei ole kuulunut juuri mitään (eikä näkynyt). Ainoastaan ne tiedot, joissa on puhunut tästä Aarniojutusta tähän Volkanin tapaukseen liittyen.

Taitaa pitää etäisyyttä entisiin kerhokavereihinsa nykyisin, koska ei ole missään kuvissakaan vilahdellut.

Kardemumma

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Mitä kukaan sillä ruumiilla edes tekisi? 16-vuotta sitten kuolleesta ei ole enää kuin luita jäljellä. Tämän Volkanin paidan nappeja ja muita metalliosia löytyi jostakin pihauunista, eli siellä on herrasta nesteet muutettu höyryksi ja luiden kalsiumi jauhemaiseksi palamisjäännökseksi. Ei kovin ammattilaistason tekijöitä ollut, kun yksi tekijöistä paljastaa kaiken alkumetreillä ja loput vuosia myöhemmin. Kysymykseen missä Volkan on, osaan vastata. Hän on siellä samassa paikaissa, jossa on Jari Aaltonen, Crister Teräsvuori ja Adolf Hitler. On hyvin todennäköistä, ettei heistä yhdenkään jäännöksiä tulla löytämään, kuten ei Jeesus Kristuksenkaan ruumista.

Jännää on kuitenkin ajatella miten dinosaurusten jalanjälkiä löytyy kymmenien miljoonien vuosien jälkeen, mutta ei merkkiäkään ihmisajasta ennen alkoholin tislausmenetelmän keksimistä. Meidän pitäisi lajina mennä taaksepäin, eikä aina yrittää keksiä uutta. Meidän tulisi kloonata Jäämies Ötzi ja hänen spermallaan siittää arabimaista kidnapattuja naisia, joiden geeniperimään tislatun alkoholin nauttiminen ei ole päässyt vielä vaikuttamaan. Tuo keinotekoinen ihmislauma tulisi sitten asuttaa Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Näin meillä olisi jotain merkittävää ulkomaisten kaivosyhtiöiden lisäksi Lapissa. Koska kuka vittu oikeasti menee katselemaan joitakin revontulia? Sinne mennnään tasan tarkkaan eläkepaperien toivossa. Baarissa vedetään naama täyteen hiihtokeskuspontikkaa ja sitten lasketaan syöksytyylillä lumitykkiä päin tai kaadutaan hiihtoladulla alamäen tiukassa mutkassa niin, että polvien ristisiteet repeävät ja lumpio tulee hiihtopuvun läpi näkyviin. Olisi täysin eri asia, jos Lapissa juoksentelisi mammutteja ja sapelihammastiikereitä. Sellaisen noin 40 000 vuotta sitten eläneen ihmislauman keskellä.

Jos meillä olisi jotain oikeasti mielenkiintoista, ei kukaan olisi kiinnostunut kuuntelemaan jonkun kehitysvammaisen linnakundin horinoita siitä kuinka joku turkkilainen vasikka kuristettiin scart-johdolla, jossakin vitun Vuosaaren lähiössä. Tästä koko Volkanin murhasta voisi kirjoittaa Juoppohullun päiväkirjan. Mutakuonoa kuljetetaan sohvan välissä Hämeeseen asti ja yksi urpo ottaa ruumiilta kellon. Sitten mennään saunaan ja siellä puhutaan suoraan poliisin mikkiin kuin oltaisiin pitämässä NASA:n tiedotustilaisuutta koskien maapallon ulkopuolista elämää. Kaiken kruunaa kyttien vuosikymmenien ruumiin etsiminen ja entinen huumepuolen päällikkö, joka lähettää itselleen ystävänpäivätervehdyksiä Helsingin Sanomissa.

Enää puuttuu Seiskan maksama sukupuolenvaihdosleikkaus Vilhuselle ja tämän tekemä Halo-hyppy Helsingin yläpuolella ilman asianmukaisia välineitä ja vaatteita, lävähtäen katuun Mikonkadun ja Yliopistonkadun kulmauksessa. Siihen sitten perustetaan patsas, joka on osoituksena Poliisin rehellisyydestä ja alamaailman veljeydestä. Patsaassa Viljunen ja Aarnio olisi 69-asennossa, Aarnio päällä ja molempien kyrvät toistensa suussa. Aarnion perseessä vielä pystyssä samanlainen setelikäärö rahaa, mitä löytyi hänen tontiltaan Porvoosta.

Watchmen
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: To Marras 27, 2014 7:56 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Watchmen »

Raimond kirjoitti:
Watchmen kirjoitti:Arvaappa tekevätkö enää etsintöjä ja kaivauksia.Moni tietää ja kytätkin tietää nykyään että tuhkana on.
No ei tarvitse edes arvata koska tiedän niitä tehdyn viime kesänäkin. Ja noita sun höpinöitäsi nyt on ihan turha edes lähteä muuten kommentoimaan, sen verran reipashenkistä tajunnanvirtaa.
Kyllä kaivauksia tehtiin viime kesänä ja sen tietää moni muukin kuin sinä.Mutta kysymys kuuluikin arvaappa tehdäänkö niitä enää? Ei lähde tutkijat lapioiden kanssa metsään enää rämpimään,lapiot on varastossa tän asian tiimoilta,miksiköhän.

Watchmen
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: To Marras 27, 2014 7:56 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Watchmen »

Nessit kirjoitti:
Watchmen kirjoitti:Olipa kerran mies nimeltään Ervo Jokinen alias "Snobi". Hän makasi sairaalassa kuolemaa odotellen pahan sairauden kourissa,poliisit kävivät kuulustelemassa häntä siinä toivossa että hän paljastaisi/kertoisi mihin hävisi eräs henkilö.Joka oli kadonneeksi ilmoitettu mutta jo silloin oli ilmoilla tietoja että henkilö on joutunut rikoksen kohteeksi ja poliisitkin tiesivät että Jokinen ja eräs muu vanhanliiton mies ovat henkilön katoamasisen taustalla.Mutta tämä Ervohan halusi ja jopa kehui että nyt hän vie poliisia kuin pässiä narussa ja teettää niillä vaikka mitä.Tiesitkö Raymond että media on aina askeleen jäljessä? Lehdet kaksi netti yksi.
En tiedä mitä tarinoita Jokinen virkavallalle kertoi viime metreillään, mutta tarkoittamaasi katoamiseen ei tainut antaa yhtään lisää kortteja. No tuo on eri keikka ja eri touhuajat, siitä on oma ketju muuaalla.
Jokinenhan keksi sun vaikka mitä pään menoksi poliiseille.Olivat muista jutuista pois ja keissi ihan solmussa.Liekkö pilvenpoltto sairaalassa yhdessä vahvanlääkityksen kanssa saanut innostumaan,että leikitään kissa hiiri leikkiä loppuun asti poliisin kustannuksella ja helpotetaan Ukin tulevaa.Tämä oli esimerkki tähän Volkanin tapaukseen,laitetaan ukot lapioimaan suota ihan vaan huvin kannalta.Itellä rupee olemaan ikää jo ja netin käyttö rajallista.Olen siintä huolimatta halunnut jakaa tänne asioita/tietoa joista satun tietämään jotain.Mutta sitten tulee päälle höpö juttuja ja kirjoituksia sun kirjoitukset.Arvaa kiinnostaako tänne jakaa mitään joillakin tuntuu heti ottavan egon päälle jos jollakin on enempi tietoa.Tarkoitan tällä muitakin kuin itseäni,tää on hyvä info mutta se on teistä kiinni millaisena tämä pysyy ja jokainen voi siihen vaikuttaa.

Averell
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Averell »

Watchmen älä lannistu tyhjän huutajista. Jokainen oman elämänsä sankari kuvittelee olevansa capo di capo jne...
R Anderssonin ketjussahan ensimmäinen Metsurin nimen maininnut tietäjä sai tietämättömiltä kuivaa palautetta. Sille ei vain voi minkään...
Tsemppiä vain ja mukavaa jutuskelua...
Oleskelulupa, tarkoittaako se lupaa oleskella ilman velvollisuuksia?

Kaksillarattailla
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Tammi 17, 2015 10:08 am

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Kaksillarattailla »

Vaikuttaisko mahdolliselle, että Saara tiesi tulevista tapahtumista. Hän oli pois asunnosta Forssassa sukulaisen asunnossa, joka kuskaili ja auttoi tätä. Saara odotti vain että puhelu tulisk ja voisi palata kotiin. Häntä pelotti ilmiselvästi, olihan hän avautunut kuskillee kun Saara kävi Hesperiassa Leinosta tapaamassa. Saaran päästyä kotiinsa, hän soitti tuolle miehelle, jonka asunnosta lähti. " Täällä on murhattu joku, täällä haisee veri(sitä oli vain muutamia tippoja mm.lattialistan ja seinän välissä sekä eräässä taulussa seinällä). Hän kysyi neuvoa mitä tehdä, käsitin että hän haluaa että joku muu sanoo että soita poliisi .

Saara oli jo aiemmin kertonut mitä tulee tapahtumaan, ja kenen "juoksupojat" sen tekevät. Tiedä sitten, Saara ninenomaisesti kävi neuvottelemassa tuosta...

Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Saara patologinen valehtelija. Sairas päästään. Mutta varmasti tietää alamaailman asioista enempi kuin monikaan. Onhan hän ollut koko alamaailman patjana , pitkät tovit. Saaran asunnosta oli Volkanin murhan jälkeen kadonnut sohva. Jotain verta siinä varmasti on ollut.
Raninen sanoi Armanin ohjelmassa ettei häntä kaduta. Nytkö on ääni sitten kellossa muuttunut . Eikö vankilan kalasoppa enään maistu hyvälle? :mrgreen:
Tuo Ranisen katuminen on silkkaa teeskentelyt, katuu ainoastaan sitä että jäi kiinni. Isäksi tuosta psykosta tuskin on.

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Calamity Jane kirjoitti: Raninen sanoi Armanin ohjelmassa ettei häntä kaduta. Nytkö on ääni sitten kellossa muuttunut . Eikö vankilan kalasoppa enään maistu hyvälle?
Löytyykös tätä ohjelmaa mistään? En mitenkää kyseen alasta mitä sanot mut ylivoimasesti yks suomen mielenkiintosimpia murhia o tämä tapaus

Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

^ Kokeile YouTubea , sieltä voi löytyä nimellä Täällä pohjan tähden alla. Ainakin minä joskus sieltä katsoin näitä jaksoja. Ovat kait vieläkin siellä.

Koli
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: To Elo 09, 2018 4:03 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Koli »

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/arman-pohjantahden-alla

Koko Arman Pohjantähden alla -sarjan 1. kausi on ilmaiseksi nähtävillä. En nyt linkitä suoraan sitä jaksoa, koska en muista kummassa vankilaan liittyvässä jaksossa Raninen esiintyy.

Averell
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Averell »

Oleskelulupa, tarkoittaako se lupaa oleskella ilman velvollisuuksia?

Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2643
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Eihän tuo Raninen mikään pakkolaitosvanki ole. Just pyöri jossain dokkarissa Bentson kanssa Helsingin kaduilla. Siinä on vakka valinnut kantensa, onnea vaan ja lapsilykkyä.

Itse tapauksesta: Aamulehti kirjoittaa että kaikki kolme tuomittua kiistivät teon. Mistä siis tiedetään että metodina oli "valkoinen haulikko". Perustuuko tämä niihin poliisin kuuntelunauhoihin hotellin saunatiloista?
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

pop
Javier Pena
Viestit: 1866
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja pop »

Krp:n poliisi puhuu ihan päin honkia selittäessään dokkarissa että "valkoinen haulikko" (lupara bianca), tarkoittaisi kuristamista. Oikeasti termi viittaa italiassa (yleensä jonkun vasikoineen tai häpäisseen henkilön teloittamiseen ja kadottamiseen), jottta ruumista ei löytyisi ja klaani/suku häpäistäisiin tätä myötä. Niinhän siinä kävi ja helpompi se on scart johdolla tai käsin kuristaa kuin käyttää esim puukkoa tai asetta. Tekoväline, jos sellainen on, on helpompi hävittäää, mutta pääasiassa termi viittaa suvun/ klaanin ym häpäisyyn kun ruumista ei löydy. Asialla ei ole tekotapaa kuvaava termi.

Lupara bianca is a journalistic term to indicate a Mafia slaying done in such a way that the victim's body is never found.[1][2]

Typical ways to carry out a lupara bianca include burying a victim in the open countryside or in remote places in which it would be difficult to find it, or burying the victim in the concrete found in construction sites, or dissolving the body in acid and throwing the remains in the sea: this latter method was widely used by the Corleonesi faction during the Second Mafia War.[3] The lupara bianca prevents the family of the victim from holding a proper funeral in absence of a body, and it also destroys evidence that might point to the killers' identities. The term comes from the lupara, a weapon typically associated with the Sicilian Mafia.

Real-life incidents
Edit
It is speculated Hamilton, Ontario bootlegger Rocco Perri was murdered by being fitted with cement shoes and thrown into Hamilton Harbour in 1944.[4]

Sicilian mobster Santino Di Matteo's son Giuseppe's body was dissolved in acid, in 1996, after 779 days of being held hostage.[5][6][7
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lupara_bianca

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

https://urbaanisanakirja.com/word/valkoinen-haulikko/
Valkoinen haulikko
KokoTotuus
31.12.2010
Kohteen tappaminen kuristamalla yleensä useamman miehen voimin. Tarkoitus on olla jättämättä jälkiä ja hävittää ruumis, niin ettei sitä löydetä. Alunperin mafiatermi.
Kyllä tuolla voidaan viitata myös kuristamiseen.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Uusi tutkinta on valmis, seuraavaksi syyttäjän arvioitavaksi.
poliisi.fi kirjoitti:https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... unut_79829

Volkan Ünsalin palkkamurhaan liittyvä uusi esitutkinta on valmistunut

17.04.2019 klo 10.02

Keskusrikospoliisi

Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003 tapahtuneen Volkan Ünsalin palkkamurhaan liittyvä uusi esitutkinta on valmistunut. Esitutkintaa ovat johtaneet Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto ja Keskusrikospoliisi. Esitutkintapöytäkirja siirtyy nyt loppulausunnoille asianosaisille.

Asiasta on aiemmin tuomittu elinkautinen vankeusrangaistus neljälle henkilölle, kun Helsingin hovioikeus tuomitsi 26.10.2005 kolme henkilöä murhasta ja yhden yllytyksestä murhaan.

Asiaan liittyvä uusi selvitys aloitettiin Helsingin poliisilaitoksen tekemän tutkintapyynnön perusteella vuonna 2015, kun Helsingin poliisilaitokselle oli toimitettu uutta tietoa henkirikokseen liittyen. Keskusrikospoliisi käynnisti asiassa tehdyn esiselvityksen jälkeen esitutkinnan.

Nyt tehdyn esitutkinnan perusteella jo aiemmin tuomittujen neljän henkilön lisäksi on syytä epäillä teosta myös viidettä henkilöä rikosnimikkeellä murha. Henkilön osuutta asiaan on tutkittu jo aiemmassa esitutkinnassa, mutta selvitysten perusteella tutkintaryhmällä ei ole tuolloin ollut käytettävissään kaikkia asiaan vaikuttaneita tietoja.

Asiassa epäillään lisäksi murhasta Helsingin poliisilaitoksen silloista huumerikosyksikön päällikköä. Entistä päällikköä on syytä epäillä siitä, että hän on laiminlyönyt velvollisuutensa estää ja paljastaa kyseinen henkirikos, vaikka hän on ollut tietoinen henkirikossuunnitelmasta, sen kohteesta ja tekijöistä ja hänellä olisi ollut siihen erityinen oikeudellinen velvollisuus ja mahdollisuus.

Tämän lisäksi asiassa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta huumeyksikön päällikön kahta alaista poliisimiestä sen osalta, etteivät he ole saatuaan tietoon esimiehensä laiminlyönnit saattaneet esimiehensä toimia syyttäjän arvioitavaksi.

Esitutkinnan aikana on lisäksi arvioitu useiden muiden henkilöiden liittymistä tapahtumiin, mutta heidän osaltaan asiassa ei ole ilmennyt syytä epäillä rikosta.

Asiaan liittyen on kuultu yli 80:tä henkilöä joista neljää rikoksesta epäiltynä. Esitutkintapöytäkirja on laaja ja siinä on yli 4200 sivua.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet rikosepäilyt.

Vastaa Viestiin