Ulkomaalainen raiskaajana

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

No niin oli jo aikakin.
Ban-migrants.png
Ban-migrants.png (235.68 KiB) Katsottu 5010 kertaa
Sekopääsuvakkien oli sitten pakko yrittää tuhota meidän lasten tulevaisuus kokonaan.
Pahinta lienee se, että poliiseissa on paljon tätä marxistiporukkaa nykyään myös.

Vaaliuurnilla nähdään.
Ja kaduilla myös.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Sisäministeriö kirjoitti:https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_p ... keskuksiin

Ministeri Mykkänen esittää uutta suomalaisen yhteiskunnan kurssikoetta vastaanottokeskuksiin

Sisäministeriö 10.2.2019 12.05
TIEDOTE

Nykyisin vastaanottokeskuksissa jokaisen yli 16-vuotiaan turvapaikanhakijan on suoritettava suomalaisen yhteiskunnan peruskurssi. Kurssin tarkoituksena on perehdyttää hakija suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen toimintakulttuurin. Kurssin suorittamisen jälkeen turvapaikanhakija allekirjoittaa kurssitodistuksen, jossa hän sitoutuu noudattamaan suomalaisen yhteiskunnan pelisääntöjä.

"Kurssille osallistuminen ei kuitenkaan yksin riitä vaan on tarpeen myös varmistaa, että kurssin opetukset on sisäistetty. Tämän takia haluamme pilotoida valtion vastaanottokeskuksissa tietokonepohjaisen kurssikokeen," sisäministeri Kai Mykkänen kertoo.

Tiedot kurssista merkittäisiin automaattisesti järjestelmiin, joten se myös helpottaisi vastaanottokeskusten työntekijöiden valvontaa. Kurssikoe mahdollistaisi edelleen vastaanottokeskusten erilaiset hyväksikoetut kurssin suoritustavat. Kurssi suoritettaisiin jatkossakin tavallisesti ryhmässä tulkin välityksellä ja teemainfot olisivat asiakkaiden saatavilla kirjallisesti eri kieliversioina. Kurssi koostuu asiakkaille annettavista ohjaajien, terveydenhoidon ja sosiaalipalveluiden alkuinfosta sekä teemakokonaisuuksista, jotka käsittelevät kulttuuria ja yhteiskuntaa, lainsäädäntöä, tasa-arvoa ja seksuaalisuutta, työtä Suomessa sekä yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä.

Lisäksi suomalaisen yhteiskunnan peruskurssille sisällytetään joulukuussa 2018 valmistunut Oulun vastaanottokeskuksen sekä poliisihallituksen ja poliisiammattikorkeakoulun yhteisessä Turva -hankkeessa tuottama videosarja, joka kertoo perusoikeuksista, rikoslaista ja rikosten seuraamuksista turvapaikanhakijoille.

"Uusien Turva-videoiden keskimääräiset katseluajat Youtubessa kertovat, ettei viesti välttämättä mene perille. Kurssikokeella voitaisiin jatkossa varmistaa, että tunneilla on oltu hereillä, materiaalit on luettu tai videot katsottu. Täytyy olla päivänselvää, ettei esimerkiksi alle 16-vuotias voi koskaan antaa lain mukaan suostumusta seksuaaliseen kanssakäymiseen aikuisen kanssa, vaan se on aina rikos, josta seuraa vakavat seuraamukset", ministeri Mykkänen valottaa esityksen taustoja.

Ministeri Mykkäsen esitys pilotista sisältyy sisäministeriön lisätalousarvioesitykseen.

"Vastaanottolakia ja ohjeistuksia on päivitettävä myös niin, että kurssin suorittamisen velvoittavuutta ja kattavuutta lisätään edelleen nykyisestä. Jokaisen turvapaikanhakijan on suoritettava kurssi heti Suomeen tulonsa jälkeen. Kurssikoepilotin kokemuksia voidaan hyödyntää jatkossa myös esimerkiksi pysyvän oleskeluluvan tai Suomen kansalaisuuden myöntämisprosessin kehittämisessä", Mykkänen toteaa.

Sisäministeriö on päivittämässä kansalaisuuslakia vuonna 2020.

"Tämä ei tietenkään ratkaise kaikkea, mutta varmistamalla, että opetukset on tosiaan ymmärretty, meillä on parempi perusta kohdentaa järeitä toimia niille henkilöille, jotka eivät noudata sääntöjä."

Hallituksen on tarkoitus tiedottaa muista toimista seksuaalirikosten ja ulkomaalaistaustaisten rikosten ennaltaehkäisyksi lähiaikoina.

Miettijä
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: La Joulu 05, 2015 3:43 am

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Miettijä »

Onko se niin vaikea käsittää että nämä raiskaajat nauravat näille koulutuksille ja perehdytyksille eikä niillä estetä yhtäkään muslimialueelta tulleen ihmisen rikosta.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Miettijä kirjoitti:Onko se niin vaikea käsittää että nämä raiskaajat nauravat näille koulutuksille ja perehdytyksille eikä niillä estetä yhtäkään muslimialueelta tulleen ihmisen rikosta.
Onko se niin vaikeaa käsittää, että näillä koulutuksilla ja kotouttamisilla kokoomus-keskusta-vetoiset oikeanlaisen puoluekirjan omaavat ihmiset tekevät verovaroista itselleen varsin elämää mullistavaa tiliä? Ja tyhmimmät kansalaisista kuvittelevat, että asiat muuttuvat, kun on kalliita ja korkeatasoisia valistus- , että koulutustilaisuuksia kehitysmaalaisille.

Näin ne hommat valitettavasti menee, kun suora demokratia puuttuu eikä kansa voi mitenkään vaikuttaa kansaansa edustavien toimintaan.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

IS-selvitys: Yli puolet Helsingin ja Oulun seksuaalirikoksista tuomituista ulkomaalaistaustaisia

*IS sai käyttöönsä väestörekisteritiedot Helsingin ja Oulun käräjäoikeuksissa vuonna 2018 tuomittujen kansalaisuuksista ja syntymävaltioista.
*IS:N saamat kansalaisuus- ja syntymävaltiotiedot viittaavat siihen suuntaan, että ulkomaalaistaustaisten osuus seksuaalirikoksista saattaa olla jopa suurempi kuin tähän asti on tiedetty.


Selvityksessä olivat mukana Helsingin ja Oulun käräjäoikeuksissa vuonna 2018 annetut seksuaalirikostuomiot. Niissä oli syytettyinä runsaat sata epäiltyä, joista 82 katsottiin syyllisiksi.

Heistä peräti 43 eli yli puolet oli ulkomaalaistaustaisia. Kantasuomalaisia tuomittuja oli 39.

Ero syntyi Helsingissä, jossa ulkomaalaistaustaisia tekijöitä tuomittiin 40. Kantasuomalaisia tekijöitä oli 31. Oulussa järjestys oli toinen: kahdeksan tuomittua kantasuomalaista ja kolme ulkomaalaistaustaista.
raiskaustilasto_IS.jpg
raiskaustilasto_IS.jpg (84.42 KiB) Katsottu 4039 kertaa
TÄNÄ vuonna suhde saattaa Oulussakin muuttua, jos siellä loppuvuodesta 2018 paljastuneet seksuaalirikosepäilyt etenevät käräjille asti. Epäiltyinä on jopa parikymmentä maahanmuuttajataustaista miestä.

IS:n selvityksessä ulkomaalaistaustaisiksi laskettiin henkilöt, jotka ovat syntyneet muualla kuin Suomessa tai he ovat jonkin muun maan kuin Suomen kansalaisia. Toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajia ei tässä tarkasteltu.

Tiedot ovat peräisin väestörekisteristä. Ne eivät ole lähtökohtaisesti julkisia, mutta Väestörekisterikeskus (VRK) luovutti tiedot Ilta-Sanomille tietosuojalain nojalla journalistiseen käyttötarkoitukseen.

IS:N selvitys tuo esiin eroja kantasuomalaisten ja ulkomaalaistaustaisten seksuaalirikollisuudessa. Kärjistäen voisi sanoa, että suomalaisten rikokset painottuvat nuoriin lapsiin, ulkomaalaisten katuraiskauksiin.

Kantasuomalaisten uhreista alaikäisiä oli 37 ja aikuisia 13. Ulkomaalaistaustaisilla alaikäisiä oli 18 ja aikuisia 24. Suomalaisten lapsiuhrit olivat myös nuorempia (keski-ikä noin 13,5 vuotta) kuin ulkomaalaistaustaisten (noin 14,5 vuotta).

Suomalaisten tilastoa rumentaa tältä osin yksi internetissä saalistanut mies, jolla oli peräti 16 alaikäistä uhria. Ero kuitenkin säilyy, vaikka uhrien ikärakennetta tarkasteltaisiin tekijöiden kautta.

Suomalaisista 18 kohdisti tekonsa alaikäisiin ja 13 aikuisiin. Ulkomaisista tekijöistä 16:lla oli alaikäisiä uhreja, aikuisiin rikoksen kohdisti 22. Kaikista tuomioista uhrin ikäluokka ei selviä.

Ulkomaalaistaustaiset kohdistivat merkittävästi suomalaisia useammin rikoksensa entuudestaan tuntemattomaan tai vasta juuri ennen tekoa tavattuun uhriin. Tähän kategoriaan laskettiin täysin tuntemattomaan kohdistettujen tekojen ohella esimerkiksi tapaukset, joissa oli tutustuttu illalla ravintolassa ja lähdetty yhdessä jatkoille.

Kaikki julkisilla paikoilla tapahtuneet raiskausrikokset olivat ulkomaalaistaustaisten tekemiä. Niitä oli 10. Yhdessä tapauksessa kaksi miestä raiskasi naisen puistossa Helsingin keskustassa. Tämä oli aineiston ainoa tapaus, jossa tekijöitä oli enemmän kuin yksi.

KANTASUOMALAISET vastasivat kaikista muihin läheisiin kuin parisuhdekumppaniin kohdistuneista rikoksista. Näissä tekijä oli esimerkiksi uhrin isäpuoli, sisarus tai lastenkotiin sijoitetun uhrin omahoitaja.

Lähes kaikki syytetyt olivat miehiä. Syytteen sai vain kolme naista. Heistäkin yksi jätettiin kohtuusyistä rangaistukseen tuomitsematta ja toinen kuoli, joten syyte raukesi. Yksi kantasuomalainen nainen tuomittiin raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Yhtään aikuista miesuhria aineistossa ei ollut. Alaikäisistä kahdeksan oli poikia.

KRIMINOLOGIAN ja oikeuspolitiikan instituutin (Krimo) yliopistotutkijan Martti Lehden mukaan siirtolaisten yliedustus seksuaalirikostilastoissa on arka aihe, mutta kyse on yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta, josta on syytä keskustella.
– Epäsuhta on valtava. Se ei mene satunnaisen vaihtelun piikkiin, Lehti kommentoi IS:n selvityksen lopputulosta.

Selityksen löytäminen ilmiölle ei ole helppoa. Krimon (silloin vielä Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos) vuonna 2014 julkaisemassa tutkimuksessa tarkasteltiin maahanmuuttajia rikosten uhreina ja tekijöinä.

Yksi tarkastelun kohde oli raiskausrikokset, joissa useimpien siirtolaisryhmien osuus oli huomattavasti kantaväestöä suurempi. Tyhjentävää selitystä ei löytynyt tutkimuksessa läpi käydyistä tekijöistä.
– Ikä, sosiaaliryhmä – eli suomeksi sanottuna köyhyys – tai asuinpaikkakunta eivät riittäneet selittämään eroa, Lehti sanoo.

IS:N selvitystä varten Väestörekisterikeskus luovutti kansalaisuus- ja syntymävaltiotiedot tarkkuudella ”Suomi” tai ”muu kuin Suomi”. Valtiot eivät siis ole tiedossa. Jotain päätelmiä voi Lehden mukaan kuitenkin tehdä nimistöstä.

Tuomituista 43 ulkomaalaistaustaisesta vain 8–10 assosioituu nimensä perusteella EU:n tai Venäjän alueelle. Kaksi on joko tai, heidän nimensä viittaavat Espanjaan tai Latinalaiseen Amerikkaan.
– Meidän selvityksessämme Afrikka ja Lähi-itä nousivat esiin korostuneesti, Lehti sanoo.

Näiltä alueilta kotoisin olleiden miesten raiskausrikollisuuden taso oli silloisen Optulan tutkimuksessa kymmenkertainen syntyperäisiin suomalaisiin verrattuna vielä sen jälkeen, kun sosiodemografiset tekijät oli vakioitu.
IltaSanomat
22.3. 6:02

Tilasto kertoo karua kieltään;
...siirtolaisten yliedustus seksuaalirikostilastoissa on arka aihe, mutta kyse on yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta, josta on syytä keskustella.
– Epäsuhta on valtava. Se ei mene satunnaisen vaihtelun piikkiin.
Vaan jos keskustelee - tai siis yrittää keskustella - niin saa a) tällä palstalla tietyt nimimerkit kimppuunsa jonninjoutavin argumentein b) puolueiden vaaliteltoilla (pl. sen yhden puolueen), niin keskustelua aletaan kiiruulla viedä toiseen suuntaan; raiskaavathan suomalaisetkin... tai toiseen aiheeseen; kehitysapua pitää nostaa...
Tyhjentävää selitystä ei löytynyt tutkimuksessa läpi käydyistä tekijöistä.
– Ikä, sosiaaliryhmä – eli suomeksi sanottuna köyhyys – tai asuinpaikkakunta eivät riittäneet selittämään eroa...
Kokeilitiinko syyksi sotatraumaa, pitkää matkaa Euroopan halki, kauas jääneitä sukulaisia...

Ehkä jostain sieltä selitys olisi voinut löytyä; raiskasin, koska ikävä omaa rakasta enoa. Suvun ykkösmiestä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

IS-selvitys: Tällaisia seksuaalirikoksia Helsingissä ja Oulussa tehtiin – kahdentoista miehen uhri nukkui tai oli sammunut

*Helsingissä ja Oulussa tuomittiin viime vuonna seksuaalirikoksista 12 miestä, joiden uhri nukkui tai oli sammunut.
*ILTA-SANOMAT kertoi perjantaina tekemästään selvityksestä, joka koski Helsingin ja Oulun käräjäoikeuksissa vuonna 2018 langetettuja seksuaalirikostuomioita.

*Niissä syyllisiksi katsottiin yhteensä 82 tekijää, joista yli puolet oli IS:n selvityksen mukaan ulkomaalaistaustaisia.
...
Ulkomaalaistaustaiset sen sijaan tekivät selvästi suomalaisia enemmän seksuaalirikoksia, joiden uhri oli tekijälle entuudestaan tuntematon tai vain hyvin lyhytaikainen tuttava.

AINEISTOON sisältyy useita tapauksia, joissa ulkomaalaistaustainen mies oli työssä ja selvin päin seksuaalirikoksen tehdessään.

Pizzalähetti kosketteli naista porraskäytävässä takapuolesta ja rinnoista, yritti suudella ja painoi erektiossa olleen sukupuolielimensä naista vasten. Postinjakaja työnsi naisen kadulla seinää vasten ja yritti suudella.

Pysäkkien pesijä tarjosi humalaiselle naiselle pimeän taksikyydin, laittoi matkalla käden hameen alle ja ajoi soratielle, jossa raiskasi naisen. Oikean taksin kuljettaja alkoi kesken matkan ensin puhua seksuaalissävytteisesti, sitten kouria ja lopulta työnsi sormen naisen sisään ja pyrki raiskaamaan tämän takapenkillä.

YHTEISTÄ kantasuomalaisille ja ulkomaalaistaustaisille tekijäryhmille on se, että molemmista löytyi useita miehiä, joiden uhri nukkui tai oli sammunut. Tekomuotona tiedottoman raiskaaminen oli sangen yleinen.

Helsingissä nukkuvaan tai päihtymyksen takia tiedottomaan kohdistuneesta seksuaalirikoksesta tuomittiin yksitoista miestä. Oulussa jaettiin lisäksi tuomio yhdestä nukkuvan uhrin raiskauksesta.

Ulkomaalaistaustaisten ja kantasuomalaisten välillä 12 tuomiota jakautuivat tasan kuusi ja kuusi.

USEIMMAT näistä tapauksista tuomittiin raiskauksina. Kahdessa nimikkeenä oli pakottaminen seksuaaliseen tekoon ja yhdessä seksuaalinen ahdistelu.

Nukkuvan tai sammuneen raiskauksesta tuomituista viisi sai käräjäoikeudessa ehdottoman vankeustuomion.

Ehdottomia saattaa tulevaisuudessa koitua entistä tiuhemmin, sillä korkein oikeus (KKO) kovensi oikeuskäytännön linjaa joulukuussa 2018 antamallaan ennakkopäätöksellä. KKO tuomitsi nukkuvan raiskanneen miehen ehdottomaan vankeuteen.
- KKO korosti, ettei nukkuvalla uhrilla ole mitään mahdollisuutta reagoida seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkauksen. Se, ettei hänellä ole tietoa tapahtumista, voi korostaa rikoksen pelottavuutta ja traumaattisuutta.

Esimerkkejä tuomituista teoista

KOULUA käyvä, mutta suojaikärajan ylittänyt nuori nainen soitti alle 30-vuotiaalle miehelle, jonka oli tavannut kerran, puolitoista vuotta aiemmin. Hän pyysi miehen hakemaan hänet luokseen, jotta he voisivat juoda alkoholia ja harrastaa seksiä.
- Kesken seksin nainen kuitenkin muutti mielensä, koska yhdyntä sattui. Mies kuitenkin painoi naisen käsiä, lukitsi jalat ja jatkoi väkisin.

Tekijä ulkomaalaistaustainen

24-VUOTIAS mies tutustui Instagramissa 15-vuotiaaseen kehitysvammaiseen tyttöön. Mies lähetteli viestejä, joissa sanoi rakastavansa tyttöä ja pyysi tätä lähettämään alastonkuvia. Tyttö lähetti niitä kuusi kappaletta.
- Mies ehdotti myös tapaamista ja kävi kerran tytön kotipihalla ja toisen kerran tytön koululla, mutta tapaaminen ei toteutunut.
- Tekijä ulkomaalaistaustainen

YLI 70-vuotias vaaleaihoinen, kalju mies kosketteli uimahallin porealtaassa takapuolesta 9-vuotiasta tyttöä.
-Tekijä ulkomaalaistaustainen

NUORUKAINEN raiskasi tyttöystäväänsä, joka seurustelun aikaan oli 15–17-vuotias. Kyseessä oli tytön ensimmäinen seurustelusuhde. Poika pakotti tytön useasti suuseksiin pitämällä voimakkaasti päästä kiinni. Tyttö ei pitänyt suuseksistä, mutta ei uskaltanut kieltäytyä.
- Kerran poika työntyi peniksellään tytön sisään, kun tämä nukkui. Lisäksi poika pahoinpiteli tyttö lyömällä, potkimalla, kuristamalla ja hiuksista repimällä. Teot paljastuivat, kun tyttö kertoi niistä terveydenhuollossa.
-Tekijä ulkomaalaistaustainen

MIES raiskasi julkisessa wc-tilassa anaalisesti kumppaninsa, jonka kanssa hän oli seurustellut 1,5–2 vuotta. Puhetta oli ollut naimisiin menosta.
- Uhri oli muslimi, joka koki neitsyyden ennen avioliittoa tärkeäksi. Hänen mukaansa anaaliseksi oli kokonaan kiellettyä islamissa.
- Tekijä ulkomaalaistaustainen
IltaSanomat
23.3. 6:22

Jätin pois kantasuomalaisten osuuden, koska heidän teoilleen lienee jossakin oma ketjunsa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10563
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja damfin »

Media ja tilastojen tekijät näköjään laatineet uuden määritelmän suojaikärajalle, kun tilastoidaan myös alle 16 vuotiaat samaan alaikäisten uhrien osuuteen kaikkien alle 18 vuotiaiden uhrien kanssa, onhan se sikäli näppärää että saadaan hävitettyä tilastoista ulkomaalaistaustaisten tekemät pikkutyttöjen (9-15 vuotiaat) seksuaaliset hyväksikäytöt ja raiskaukset samaan kategoriaan sen kanssa kun vaikkapa 25 vuotias suomalaismies raiskaa 17 vuotiaan tyttöystävänsä . Näin päästään sanomaan että tilastojen perusteella kantasuomalaisten raiskauksista suurin osa kohdistuu alaikäisiin kun taas ulkomaalaistaustaisten raiskaamista uhreista suurin osa on aikuisia jolloin lukijan mielessä kuulostaa helposti siltä että suomalaiset niitä lapsia raiskailee, siellä oulussakin.
Laatisipa joku tilastonikkari nyt sen selkeän tilaston jossa näkyisi alle 16 vuotiaiden uhrien osuus, toki raiskaahan heitä kantasuomalaiset homotkin, mutta mitenkähän tuo suhdeluku menisi ulkomaalaiset/kantasuomalaiset tilastoituna.

Supt Harper
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: Ti Helmi 16, 2010 12:35 pm

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Supt Harper »

Lainaan itseäni toisesta ketjusta:
http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/St ... dda24e4f16
Selvitettyihin rikoksiin syylliseksi epäillyt kansalaisuuden, iän ja asuinpaikan mukaan 2009-2017

Kyseessä siis syyteharkintaan asti edenneet rikokset (edellinen tilasto oli tuomioista, siksi rikosmäärät olivat pienemmät).

Lasten hyväksikäyttöjä (perusmuoto tai törkeä) kaikista seksuaalirikoksista 2009-2017
- yhteensä 45,84 %
- suomalaiset yhteensä 49,86 %
- Suomessa syntyneet suomalaiset 50,16 %
- ulkomailla syntyneet suomalaiset 37,60 %
- kaikki paitsi Suomessa syntyneet suomalaiset 31,38 %
(tämä viimeinen sisältää ulkomailla syntyneet suomalaiset + kaikki ulkomaalaiset + ne, joista ei ole väestötietoja)

Kaikkien suomalaisten ja Suomessa syntyneitten suomalaisten prosenttilukujen ero oli keskimäärin 0,30 prosenttiyksikköä, suurimmillaan 0,60 prosenttiyksikköä.

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Vielä on tilaa uusille esimerkeille
Linkki vanhenee aikanaan, mutta kuva säilynee
https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/6 ... d=0&sort=1
Liitteet
osaamista.jpg
osaamista.jpg (89.13 KiB) Katsottu 3797 kertaa
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Angie
Remington Steele
Viestit: 207
Liittynyt: To Elo 25, 2016 9:41 pm

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Angie »

No siinähän tosiaan on varsinaista "monipalvelua" suomalaisille lapsille, varmaankin pääasiassa tytöille.

Hyi helvetti.

Edit. typo.
Likeavirgin kirjoitti: Milan on nuori, komea ja osaa puhua hyvin. Ei ole pillusta puutetta hänellä. Moni suomalainen nuori toki kokee alemmuudentunnetta ja kateutta.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

HELSINGISSÄ EI OLE TÄNÄ VUONNA VAADITTU VANGITTAVAKSI YHTÄÄN SEKSUAALIRIKOKSESTA EPÄILTYÄ, JOLLA OLISI SUOMALAINEN NIMI – POLIISITARKASTAJA SEISKALLE: HUOLESTUTTAVAA JA HÄLYTTÄVÄÄ!

Ulkomaalaisten ja ulkomaalaistaustaisten tekemät seksuaalirikokset ovat nousseet erityisesti Oulun tapahtumien vuoksi valtakunnalliseksi puheenaiheeksi. Poliisin ja Tilastokeskuksen tilastot viime vuosilta kertovat karua kieltä siitä, että ulkomaalaiset ovat yliedustettuina tilastoissa.

Tilanne on erityisen synkkä Helsingissä, sillä vuonna 2018 pääkaupungissa ilmoitettiin tapahtuneeksi 682 seksuaalirikosta. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli lähes puolet. Ulkomaalaisten osuus ilmoitetuissa seksuaalirikoksissa oli yli 38 prosenttia. Helsingin ilmoitetuista raiskauksista yli 53 prosenttia oli ulkomaalaisten tekemiä.

Kyseisessä tilastossa eivät näy ulkomaalaistaustaiset henkilöt. Eli jos henkilö on vaikka viikkoa ennen epäiltyä rikosta saanut Suomen kansalaisuuden, niin hänet lasketaan tilastossa suomalaiseksi.

NIMISTÄ VALTAOSA LÄHI-ITÄLÄISIÄ
Seiska teki selvityksen Helsingissä vuonna 2019 tähän mennessä epäillyistä seksuaalirikoksista, jotka ovat olleet luonteeltaan sellaisia, että tekijää on vaadittu käräjäoikeuden pakkokeino-osastolla vangittavaksi tai matkustuskieltoon. Tilasto kuluneen vuoden osalta näyttää hätkähdyttävältä: jokaisella rikoksesta epäillyllä on ulkomaalainen nimi.

Pakkokeino-osastolla on käsitelty tähän mennessä 11 eri juttua, joissa epäiltyä on vaadittu vangituksi tai matkustuskieltoon. Epäillyistä yhdeksän nimi viittaa Lähi-Itään, yhden nimi itäeurooppaan ja yhden vangitun nimi on ruotsinkielinen.

"IKÄVIÄ JA TUOMITTAVIA TAPAUKSIA"
Seiska tavoitti Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pekka Heikkisen kommentoimaan Helsingin pakkokeino-osaston tilastoa kuluneelta vuodelta.
- Onhan se huolestuttavaa ja hälyttävää, että ulkomaalisten osuus niin suuri, ja se näkyy myös pakkokeinopuolella. Tässä vaiheessa on vaikea mennä sanomaan, onko ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset kasvussa, Heikkinen tuumaa.

Heikkisen mukaan tilastolle voi olla myös muita selityksiä.
- En halua selitellä mitään, mutta siellä voi taustalla olla myös se, että asiat eivät välttämättä tule poliisin tietoon tuoreeltaan, vaan viiveellä. Jos ei ole mitään tutkinnallisen turvaamiseen liittyvää syytä, niin kantasuomalaista ei välttämättä pidätetä tai vangita. Ulkomaalaisen kohdalla voidaan vangitsemalla estää esimerkiksi maasta poistuminen.
- Joka ikinen teko on liikaa ja yhtään ei pitäisi sattua. Ne ovat ikäviä ja tuomittavia tapauksia, Heikkinen painottaa.
seiska.fi
11.4.2019 09:40
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

No jopas on ilmoitusherkkyyttä kohoteltu taas Helsingissä!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

erdogan
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2018 3:40 pm

Re: Kuljettajan epäillään käyttäneen vammaista lasta hyväksi

Viesti Kirjoittaja erdogan »

Laitan nyt tähän ketjuun tämän Seiskan toimittaja Pasi Hörkkön fb postauksen, Hörkkö on siis se toimittaja joka näitä juttuja nyt julkaissut Seiskassa.

Kävin viime viikolla läpi kaikki Helsingin käräjäoikeuden pakkokeino-osaston rikokset tältä vuodelta. Törmäsin toinen toistaan iljettävämpiin seksuaalirikoksiin, joiden uhreiksi ovat joutuneet naisten ohella viattomat lapset.

Media on ollut hiiren hiljaa näistä tapauksista, vaikka ne ovat olleet helposti kenen tahansa selvitettävissä. Ihmisille onkin varmasti muodostunut virheellinen käsitys, että lapsia raiskataan vain Oulussa. Todellisuudessa tämä epidemia jyllää koko Suomessa ja kasvaa koko ajan.
Huomionarvoista on se, ettei Helsingissä ole vangittu tänä vuonna yhtään seksuaalirikoksesta epäiltyä, jolla olisi suomalainen nimi. Yhtä ruotsalaista nimeä lukuun ottamatta kaikki ovat Muhammadeja tai vastaavia. Huomasin, että sama koskee murhia ja murhan yrityksiä: kaikki vangitut ovat ulkomaalaistaustaisia.

Kiihkomielisille vouhottajille tiedoksi, ettei näistä ole vaiettu sen vuoksi, että valtamedia olisi joku suuri valemedia, joka haluaa pimittää kansalaisilta tietoa. Näitä rikoksia on vaan nykyään niin paljon, ettei niillä tunnu olevan enää uutisarvoa. Tämä on uusi normaali.

Tein rikoksista useita nettiuutisia. Odotin, että joku muukin media aiheesta saattaisi
kiinnostua, mutta turhaan. Vaalien alla aihe on erityisen kiusallinen esimerkiksi Yleisradiolle ja Hesarille, jotka ajavat läpi omaa vihervasemmistolaista ideologiaansa. Fiksut ihmiset kuitenkin ymmärtävät, että asioista vaikeneminen on lukijoiden aliarvioimista.

Onneksi sosiaalisen median ansiosta uutiset tavoittavat lukijansa. Mieltä on lämmittänyt se, että olen saanut kiitosta työstäni. Inboxiin sadellut viestejä tavallisten ihmisten lisäksi jopa myös tunnetuilta kansanedustajilta. Joukossa ei tosin ole ollut yhtään demaria, vihreää tai vasemmistolaista.
Jokaisen olisi nyt viimeinen hetki tajuta, että Suomi on tuhon tiellä. Täällä ollaan yhä sinisilmäisesti toistamassa Ruotsin virhettä. Hölmöläiset hokevat, että me onnistutaan kotouttamisessa, toisin kuin Tanskassa tai Ruotsissa kävi. Ollaanhan me parempia jalkapallossa ja jääkiekossakin, vai ollaanko?

Suomen kohtalon päivä on sunnuntaina. Sipilän jälkeen tälle kansalle olisi lannistavinta saada pääministeriksi Antti Rinne. Jos hallituksen muodostavat demarit, vihreät ja vasemmistolaiset, niin Suomi voi sammuttaa valot, eräs herra totesi tänään Lauttasaaren saunaseuran savusaunassa.

Lauteilla keskustelu huomisista vaaleista kävi muutenkin kiivaana. Mielenkiintoista oli huomata, että neljä viidestä löylymiehestä aikoo huomenna äänestää Halla-ahon joukkoja.
Lauteilla oli myös se yksi, joka ei nähnyt seksuaalirikoksista puhuttaessa metsää puilta. Olihan nämä Jari Sillanpään metamfetamiini-pedofiilikaveritkin suomalaisia, hän sanoi. Sen kommentin jälkeen teki hyvää pulahtaa 3 asteiseen meriveteen.
Paparazzi kun kerran olen, niin liitänpä tähän julkaisuun kuvan Jussi Halla-ahosta, jonka otin hänestä vuoden 2015 vaalivalvojaisissa. Tuohon aikaan oli ainakin minun lähipiirissäni noloa sanoa äänestävänsä perussuomalaisia, mutta Halla-ahon ansiokkaan työn ansiosta ne ajat ovat nyt onneksi ohi.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =697763467

wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Poliisi: ”Se on puhdasta saalistusta” Tampereella

Viesti Kirjoittaja wretch »

Laittaa vaan miettimään...
Tältä seksuaalirikostilastot näyttävät Tampereella: Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus on kasvanut raiskauksissa ja lapsen seksuaalisissa hyväksikäytöissä viime vuonna

Tampereella on nähtävissä samaa kehitystä kuin koko Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella, jossa ulkomaalaisten osuus raiskausrikosten epäillyistä on kasvussa.
21.1.2019 19.12

Tampereella viime vuonna poliisin tietoon tulleista seksuaalirikostapauksista lähes 30 prosentissa epäilty oli ulkomaalainen. Vuonna 2017 vastaava luku oli 19,3 prosenttia.

Tampereen väestöstä alle viisi prosenttia on ulkomaan kansalaisia, minkä vuoksi ulkomaalaisten epäiltyjen osuutta voi pitää seksuaalirikoksissa yliedustettuna.

Sisä-Suomen poliisin tilastojen mukaan jonkun muun maan kuin Suomen kansalainen on ollut viime vuonna epäiltynä seksuaalirikoksesta Tampereella kaikkiaan 40 tapauksessa. Ulkomaalaisten epäiltyjen joukossa oli selvästi eniten Afganistanin ja Irakin kansalaisia.

Koko Pirkanmaan tasolla tarkasteltuna joka viidennessä seksuaalirikostapauksessa epäiltynä oli ulkomaalainen.
https://www.aamulehti.fi/a/201409031
Sisä-Suomen poliisin tuoreet tilastot: Ulkomaalaisten osuus raiskauksesta epäillyistä kasvoi selvästi viime vuonna

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella ulkomaalaisten epäiltyjen osuus poliisin tietoon tulleissa raiskausrikoksissa on kasvanut selvästi. Ulkomaalaisten prosentuaalinen osuus on selkeästi yliedustettu.
14.1.2019 15.20

Vuoden 2018 ennakkotilastojen perusteella ulkomaalaisten osuus raiskausrikosten epäillystä on kasvussa Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Viime vuonna 35,7 prosentissa poliisin tietoon tulleista tapauksista epäilty oli ulkomaalainen. Vuonna 2017 luku oli 19,7. Sitä ennen luku on vaihdellut 2000-luvulla 17,2 ja 29,2 prosentin välillä, mutta rikoslain muutoksen takia vuoden 2011 jälkeiset tilastot ovat vertailukelpoisimpia.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alue käsittää Pirkanmaan ja Keski-Suomen. Alueen väestöstä alle kolme prosenttia on ulkomaalaisia, joten ulkomaalaisten prosentuaalinen osuus on selkeästi yliedustettu.

Selvä lisäys vuonna 2018

Suomessa ulkomaalaisten yliedustuksesta rikostilastoissa on puhuttu julkisuudessa yleisesti 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä lähtien. Pakolaiskriisin 2014–2016 aikana osuus lisääntyi, mutta suurin lisäys näyttää tulleen viime vuonna.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikostorjuntasektorin päällikkö, rikosylikomisario Ilkka Laasanen kertoo, että Pirkanmaalla tai Tampereella ei ole tutkinnassa mitään Oulun kaltaista erityisen vakavien seksuaalirikosten sumaa. Oulussa on viime aikoina paljastunut useita erittäin vakavia seksuaalirikoksia, joissa epäiltyinä ovat ulkomaalaismiehet. Rikossarjat eivät liity toisiinsa.

Ulkomaalaisten rikollisuuteen on Pirkanmaallakin kiinnitetty huomiota.

–Kaikki mikä on ennaltaehkäisevästi tehtävissä, tehdään, Laasanen sanoo.
Raiskaus on rikos kaikkialla

Ratkaisuksi turvapaikanhakijoiden seksuaalirikoksien ennaltaehkäisyyn on usein tarjottu valistusta.

Ainakaan raiskausrikoksissa epätietoisuutta ei pitäisi olla, sillä raiskaus on rikos kaikkialla maailmassa.

–Se on aika naiivi näkökulma, että pitäisi kertoa, että ei saa raiskata. Kulttuurierot ovat kyllä isoja, mutta eivät toiseen kulttuuriin muuttavat ihmiset ole niin sinisilmäisiä, että ajattelisivat, että he saavat tehdä mitä tahtovat, Laasanen sanoo.

Hän myös huomauttaa, että poliisin päätehtävä ei ole valistaminen. Siksi poliisi tekee yhteistyötä muiden toimijoiden kuten vastaanottokeskusten kanssa.

Yhtenä syynä juuri turvapaikanhakijoiden korkeaan rikollisuuteen pidetään sitä, että ryhmässä nuorten miesten osuus on huomattavasti korkeampi kuin väestössä keskimäärin.

Kaikkein selkein yhteys rikoskäyttäytymisessä liittyy ikään. Tiivistetysti kyse on siitä, että nuoret miehet tekevät aina ja kaikkialla eniten rikoksia.

Mikään näistä ei kuitenkaan riitä kokonaan selittämään kantaväestöön verrattuna moninkertaista osuutta seksuaalirikoksissa.

–Voi myös olla, että täällä rikoksia tekevät ulkomaalaiset ovat tehneet rikoksia myös kotimaassaan, Laasanen sanoo.

Keskusrikospoliisin tekemän selvityksen mukaan ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikoksissa tyypillinen teko on samankaltainen kuin suomalaistenkin tekemissä. Useimmiten tekijä ja uhri tuntevat toisensa ainakin jossakin määrin, ja tekijä käyttää teossa hyväkseen uhrin haavoittuvaa tilaa kuten päihtymystä.

Ulkomaalaisista eniten rikoksia tekevät irakilaiset ja afganistanilaiset. Heidän korkeaan rikollisuuteensa on pohdittu syitä muun muassa siitä, että kyseiset maat ovat niin sanottuja romahtaneita yhteiskuntia, joissa sota on jatkunut jo vuosikausia.

Tutkimuksissa on osoitettu, että lapsuudessa koettu väkivalta lisää väkivallan käytön todennäköisyyttä aikuisuudessa.
https://www.aamulehti.fi/a/201402216

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ulkomaalaisia epäillään rikoksista huomattavasti suomalaisia useammin – grafiikat näyttävät, miten epäilyt eroavat rikoksittain
Seksuaalirikoksien kohdalla irakilaiset miehet ovat epäiltynä 12,8 kertaa useammin kuin suomalaiset miehet.

Julkaistu: 16.5. 17:29

ULKOMAALAISIA epäillään Suomessa rikoksista 1,2 kertaa suomalaisia useammin, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan Suomessa asuvat ulkomaan kansalaiset ovat suomalaisiin verrattuna erityisen usein epäiltyinä omaisuusrikoksissa sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvissa rikoksissa.

Omaisuusrikosten kohdalla epäilyjä on 8,7 tuhatta suomalaista kohti. Ulkomaalaisten kohdalla vastaava luku oli 11,2.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten kohdalla epäilyjä on 3,5 tuhatta suomalaista kohti ja 5,4 tuhatta ulkomaalaista kohti.

Luvut ovat ikä- ja sukupuolivakioituja eli luvut on pyritty tekemään keskenään vertailukelpoisiksi riippumatta esimerkiksi väestöryhmien välisistä eroista.

TILASTOKESKUKSEN luvut paljastavat isoja eroja eri kansallisuusryhmien välillä. Esimerkiksi huumausainerikoksien kohdalla somalialaiset miehet ovat epäiltyinä 3,4 kertaa useammin kuin suomalaiset miehet. Seksuaalirikoksien kohdalla irakilaiset miehet ovat epäiltyinä 12,8 kertaa useammin kuin suomalaiset miehet.

Irakilaisten osuus korostuu seksuaalirikoksissa
Grafiikka näyttää rikoksista epäiltyjen osuuden kansalaisuuden mukaan vuosina 2017 ja 2018. Luvut ovat ikä- ja sukupuolivakioituja.

Iivis ei valitettavasti saanut kopioitua grafiikkaa tänne

Suora vertailu kansallisuuksien välillä on kuitenkin vaikeaa, sillä rikostilastoissa selvitettyihin rikoksiin syylliseksi epäilty lasketaan yleensä mukaan yhtä monta kertaa kuin hän on epäiltynä samasta tai eri rikoksesta vuoden aikana.

VIIME vuonna poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli 443 500 rikoslakirikosta. Selvitettyihin 273 600 rikoslakirikokseen syylliseksi epäiltyjä oli 297 600. Heistä 34 200 oli ulkomaalaisia.

Suomalaiset ovat epäiltyinä noin 89 prosentissa selvitetyistä rikoslakirikoksista.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006107917.html

Vastaa Viestiin