Helsinki - 16-vuotiaat nuoret ryöstivät aikuisia miehiä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Kipix
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Su Maalis 11, 2018 7:23 am

Helsinki - 16-vuotiaat nuoret ryöstivät aikuisia miehiä

Viesti Kirjoittaja Kipix »

Poliisi pitää Helsingissä viime viikonloppuna tapahtuneita ryöstöjä poikkeuksellisina.

Epäillyt rikokset, kaksi törkeää ryöstöä ja yksi törkeän ryöstön yritys, tapahtuivat viime viikon lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Helsingin keskustan ja Hakaniemen alueilla.

– Teoissa on käytetty veistä ja nyrkkirautaa, mutta asianomistajille ei ole aiheutunut vakavia vammoja. Tapauksiin liittyen on vangittu kaksi 16-vuotiasta poikaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisista.

– Teot ovat siinä mielessä poikkeuksellisia, että ne ovat kohdistuneet aikuisiin miehiin. Yleensä alaikäisten ryöstörikokset kohdistuvat toisiin alaikäisiin, Forss jatkaa.

Poliisi epäilee, että tekoja on enemmän kuin nämä poliisin tiedossa tässä vaiheessa olevat tapaukset. Poliisi pyytää mahdollisia muita asianomistajia ilmoittautumaan.

Asiaan liittyvät havainnot ja lisätiedot pyydetään ilmoittamaan puhelimitse 0295 471 200 tai sähköpostitse [email protected].

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hel ... #gs.6dw24a
“Logic will get you from A to Z; imagination will get you everywhere.”
― Albert Einstein

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsinki - 16-vuotiaat nuoret ryöstivät aikuisia miehiä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Alaikäisten epäillään ryöstelleen aikuisia miehiä Helsingin keskustan yössä

Ryöstöissä käytettiin veistä ja nyrkkirautaa. Poliisi epäilee, että tapauksia on tähän asti selvitettyjä enemmän.

KAKSI alaikäistä poikaa on vangittu viime viikonvaihteessa Helsingissä tapahtuneesta ryöstösarjasta epäiltyinä. Ryöstöissä käytettiin veistä ja nyrkkirautaa.

Ryöstön kohteeksi joutui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ainakin kolme aikuista miestä Helsingin keskustan ja Hakaniemen alueella.

VANGITUT pojat ovat 16-vuotiaita, ja rikosnimikkeet ovat kaksi törkeää ryöstöä ja yksi törkeän ryöstön yritys. Molemmat ovat olleet poliisin kanssa tekemisissä aikaisemminkin.

Poliisilla on esitutkinnan perusteella syytä epäillä, että tapauksia olisi enemmän kuin tähän asti ilmi tulleet kolme.

”On selvinnyt tiettyjä asioita, ja tuntuu, että pojat ovat pyöritelleet tätä samaa teemaa koko illan”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

POLIISIN mukaan viikonvaihteen rikossarja on monella tapaa epätavallinen.

”Teot ovat siinä mielessä poikkeuksellisia, että ne ovat kohdistuneet aikuisiin miehiin. Yleensä alaikäisten ryöstörikokset kohdistuvat toisiin alaikäisiin”, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

POIKKEUKSELLISTA on Forssin mukaan sekin, että tavanomaisista Helsingissä tehtävistä ryöstöistä poiketen viikonvaihteen tapaus ei liittynyt huume- tai nuuskakauppaan.

Saaliikseen epäillyt saivat pieniä rahasummia ja omaisuutta. Uhreille ei aiheutunut ryöstöissä vakavia vammoja.

”Yhdessä tapauksessa uhrilta anastettiin päällystakki, jonka tekijä sitten laittoi itse päälleen. Ehkä se kertoo siitä, missä mielentilassa on oltu”, Forss luonnehtii.

VIIME VUONNA Helsingin poliisille ilmoitettiin 70 alaikäistä ryöstöstä epäiltyä. Osassa on kyse rikoksista, joissa epäillyt ovat samoja – esimerkiksi viikonvaihteen kolmesta ryöstöstä kirjautuu tilastoihin kuusi alaikäistä epäiltyä, kun kahta poikaa epäillään kolmesta rikoksesta.

Alaikäisten tekemien ryöstöjen määrä on Forssin mukaan huippuvuosista laskenut.

Koska tapauksia epäillään olevan enemmänkin, poliisi pyytää muita asianomistajia ilmoittautumaan puhelimitse numeroon 0295 471 200 tai sähköpostitse osoitteella [email protected].
Helsingin Sanomat
18.4. 11:05 , Päivitetty: 18.4. 14:26
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin