Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1266
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

sörsse kirjoitti:Minä olen kuvitellut, ilmeisesti tyhmyyttäni, että ladatessaan tuon 112-sovellutuksen siinä samalla antaa automaattisesti suostumuksensa häkelle, että se voi käyttää tuon sovellutuksen ilmoittamaa sijaintia ilman muunlaista byrokratiaa? Vai voiko häke siis toimia aivan samalla tavalla, jos se saa sijainnin pelkästä Android-puhelimesta, ilman tuota 112 sovellusta?
17.10.2017
Android-puhelimet paikantuvat automaattisesti 112:een soitettaessa
Googlen kehittämää Android ELS -hätäpaikannuspalvelua (Android Emergency Location Service) hyödynnetään nyt hätäkeskustoiminnassa. Palvelussa Android-puhelin aktivoi automaattisesti puhelimen sijaintitiedot päälle hätänumeroon soitettaessa, ja lähettää sijaintitiedon hätäkeskukseen.

Android ELS toimii kaikissa puhelimissa, missä on Android-käyttöjärjestelmä. Android ELSissä sijaintitieto ohjautuu matkapuhelinverkon kautta hätäkeskustietojärjestelmään. Palvelussa paikkatieto lähtee heti puhelun alettua hätäkeskukseen. Paikannus toimii myös ilman datayhteyttä.

Kyseessä on yleiseurooppalainen palvelu, mutta se toimii Suomessa vain suomalaisista liittymistä soitettuna.

Android ELS ei tarvitse hätänumeroon soittajalta lainkaan erillisiä toimenpiteitä.

112 Suomi -sovellus ja Android ELS eivät poissulje toisiaan. Android ELS lähettää ainoastaan puhelun alussa sijaintitiedot hätäkeskukseen, kun taas 112 Suomi lähettää koko puhelun ajan. Tämä on esim. liikkuvissa tilanteissa hyödyllistä.
https://www.112.fi/ajankohtaista/2/0/an ... essa_74510

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Haibox kirjoitti:
Pohjanmaan käräjäoikeudessa kuultiin viime huhtikuussa taltioitu hätäpuhelu.

Tallenteella mieshenkilö esittäytyy nimellään ja kertoo "tulleensa tapetuksi".

Soittaja pyytää kiireesti apua. Hän kertoo, että hänen "kurkkunsa on viilletty puukolla auki" ja että haavasta tulee paljon verta.

38-vuotias ehti myös nimetä puukottajansa.

Puhelu kesti kaikkiaan noin kuusi minuuttia. Avun perille saanti kuitenkin viivästyi, sillä hätääntynyt soittaja ei osannut kertoa tarkkaa osoitettaan. Hän muisti kyllä talon numeron, mutta ei katua, jonka varrella talo oli.

Suurin osa puheluajasta tärveltyi siihen, että päivystäjä yritti yhä uudestaan ja uudestaan tentata soittajalta, onko osoite Kuninkaankatu vai Kuninkaantie. Kyseessä oli Vaasan Huutoniemellä sijaitseva Kuninkaantie.

Vapaana vain kolme viikkoa

Puhelu loppuu soittajan äänen vaiettua.
Raju jätkä tuo uhri "minut on tapettu" ja vielä jaksaa jappasta kuusi minuuttia jonkun idiootin kanssa. Hatunnosto ja lepää mies rauhassa, siellä missä olet ei mannepaskiaiset vedä kurkkua takaapäin auki.

Tuosta häkepäivystäjästä tulee mieleen tämä poliisi-häkepäivystäjäjä: https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 25#p855933
Miten mahtanut hän työnsä hoitaa, niitä puheluitahan nauhoitetaan, mutta kehityskeskustelu ei ole kaikille sama, kertovat.

Paljonkohan tuolla noita joko ammattitaidottomia tai muuten vaan sekopäisiä yksilöitä häke-töissä lieneekään? Onko tuo muuten sellainen kaatopaikka, minne kaadetaan muualla epäonnistuneet? Tiedän toki, että tuo on suurimmalle osalle varmasti se elämän unelmatyö, mistä saa sopivat adrenaliinifiksit joutumatta itse vaaraan. Erinomainen työsarka myös uteliaille, esim. täällä joskus kysymyksiä esitellyt nimim. "h---a saisi varmasti mahtavat kiksit jokaisesta työpäivästä!
Tappajan nimestä tietoa ja tuosta aikaisemmasta henkirikoksesta?
- Hidas vastaus ja varmaankin turha, mutta Samuli Oikarinen, nobody Jäälistä. Ketju:
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... le=desktop
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Onko täsä tapauksessa niiku mitää motiivia?

Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2643
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Olen läheltä kuullut ja nähnyt mitä tuo häke-työ on. Käytännössä kahden vuoden koulutuksella pääsee vastuulliseen kolmivuorotyöhön valtion henkilöstöeduilla. Toki pohjalla tulee olla yo-tutkinto tai ammattitutkinto vähintään. Vanhastaan häkessä on toiminut poliiseja mutta tämä on vähenemässä, toki kokemus kenttätyöstä ensihoidossa tai poliisina on etu. Työntekijöistä on pulaa ja valmistuneille luvataankin työ taatusti, vrt. esim. valmistuneista poliiseista kolmasosa valmistuu kortistoon. Häke-päivystäjiä on kyllä koulutettu riittävästi mutta heitä on valunut muihin töihin, osansa on ollut työpaikkojen siirtelyllä paikkakunnalta toiselle osana isompaa uudistusta.

Työ on istumatyötä 8 tunnin vuoroissa ja se vaatii asiasta luennoineen ammattilaisen mukaan hyviä istumalihaksia ja virtsanpidätyskykyä. Toki jos ei ole hektistä jokainen pääsee vuorollaan jaloittelemaan, syömään ja vessaan. Jokainen tekee työtä persoonallaan ja joskus sattuu näitä ylilyöntejä kuten hätäkeskuspäivystäjänä toiminut poliisi tenttaa "Otatsä muijalta pataan?" Häken työntekijöitä on myös viime aikoina liikuteltu toimipaikkojen muuttuessa ja sitä vanhaa kunnon paikallistietämystä ei välttämättä ole. Soittaja sanoo Rotuaarilla olevan puukkohippaset käynnissä ja päivystäjä kysyy paikkakuntaa, esimerkiksi. Ilmiselviä virheitä työssä esiintyy myös ja kaikkihan jää nauhoille analysoitavaksi.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Mun mielestä kannata hirveesti mollata tuota häke työntekijää, miettikää mitä itse olisitte samalla koulutuksella ja työkokemuksella tehneet. Tämän keissin roisto on se vitun puukkoukko!
"If you aim for a king, you better not miss"

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Itse sattuneesta syystä kuullut joitakuita Häke-puheluita ja olen muutaman kerran todella hämmästellyt kuinka yksinkertaisia ihmisiä siellä on vastaamassa.
Joo. On ohjeet mitä pitää kysyä, mutta jos uhri on vaikka piilossa ja pelkää henkensä edestä eikä halua puhua kovaan ääneen niin siellä tentataan miksi ja miksi ja missä ja näetkö sitä ja tätä.
Tai se, että päivystäjä alkaa ääntä korottaen jankuttamaan vastausta sellaiseen asiaan mitä soittajalla ei ole mahdollista havaita.


Tässäkään tapauksessa ei päivystäjällä ole leikannut, että hän syö aikaa jankuttamalla asiaa. Luulisi järjestelmän näyttävän, että Kuninkaankatua Vaasassa ei ole.

Itse todella toivon, että nauhoja kuunnellaan työntekijöiden kesken koulutusmielessä. Osalla käytös myös aika töykeää.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

sine qua non

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Oikarinen on todettu mielentilatutkimuksessa syyntakeiseksi. Käräjäoikeus antaa lopullisen ratkaisunsa asiassa 11. helmikuuta eli ensi viikon maanantaina.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b758 ... d31df1deaa
Vaasassa ystävänsä kurkun auki viiltänyt mies todettiin syyntakeelliseksi

Tänään klo 11:41

1992 syntynyt, teosta syytetty mies oli tekohetkellä ehdonalaisvanki. Veriteko tapahtui viime huhtikuussa.

Vaasassa viime huhtikuussa tehdystä taposta syytetty mies on todettu syyntakeelliseksi.

Vuonna 1992 syntynyt ehdonalaisvanki viilsi auki 38-vuotiaan uhrinsa kaulan auki. Syyskuussa annetussa välituomiossa syyttäjä vaati vaasalaiselle rangaistusta taposta sekä vanhan jäännösrangaistuksen täytäntöönpanoa.

Lisäksi mies passitettiin mielentilatutkimukseen.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekohetkellä syyntakeellinen. Asiaa käsiteltiin Pohjanmaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Varsinaisen ratkaisunsa käräjäoikeus antaa noin viikon kuluttua, maanantaina 11. helmikuuta.

(...)

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Miehelle yli 12 vuotta vankeutta taposta – jo toinen raaka veriteko

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli täydessä ymmärryksessä teon tehdessään.

POHJANMAAN käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan miehen kymmenen ja puolen vuoden vankeuteen pahoinpitelystä ja taposta. Toiselta mieheltä viime vuoden huhtikuussa Vaasassa kurkun auki leikanneen miehen tuomioon vaikutti myös hänen aikaisempi vankeustuomionsa, josta hän oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen. Yhteensä istuttavaa tuli 12 vuotta ja 2 kuukautta.

Tuomitun Timi Samuli Oikarisen aikaisempi tappotuomio on vuodelta 2013, jolloin mies oli niin ikään viiltänyt uhriltaan kaulan auki. Oikeus toteaa, että teko, josta hänet nyt tuomittiin, oli lähellä täyttää murhan tunnusmerkistön, koska oli käytetty poikkeuksellisen suurta voimaa, jotta koko kaula oli saatu leikattua auki.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli täydessä ymmärryksessä teon tehdessään.

Hänelle tehtiin myös vaarallisuusarvio, jonka mukaan Oikerista on pidettävä rikoshistoriansa ja muiden seikkojen perusteella erittäin vaarallisena. Miehelle määrättiin vankeustuomion lisäksi vuoden valvonta-aika tuomion päätyttyä.
Helsingin Sanomat
15.2. 14:22
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Suurin osa puheluajasta tärveltyi siihen, että päivystäjä yritti yhä uudestaan ja uudestaan tentata soittajalta, onko osoite Kuninkaankatu vai Kuninkaantie. Kyseessä oli Vaasan Huutoniemellä sijaitseva Kuninkaantie.
Siinä on kyllä taas kerran Häken päivystäjällä ollut vajausta tornin lepakoissa.
Jokainen normaaliälyllä varustettu olisi tuossa välitöntä hoitoa vaativassa tilanteessa hoksannut laittaa ensihoidon ja poliisit heti matkaan molempiin osoitteisiin. Jossain peräkylällä ei välttämättä riitä kalusto/poliisipartiot, mutta Vaasan kokoisessa kaupungissa ei kyllä pitäsi olla tälläistä ongelmaa.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

susikoira roi
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: To Joulu 13, 2012 8:06 pm

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja susikoira roi »

Hyvä uutinen tässä oli, että tuli ns päivälleen istumista.

aumari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja aumari »

SYLWAR kirjoitti:
Suurin osa puheluajasta tärveltyi siihen, että päivystäjä yritti yhä uudestaan ja uudestaan tentata soittajalta, onko osoite Kuninkaankatu vai Kuninkaantie. Kyseessä oli Vaasan Huutoniemellä sijaitseva Kuninkaantie.
Siinä on kyllä taas kerran Häken päivystäjällä ollut vajausta tornin lepakoissa.
Jokainen normaaliälyllä varustettu olisi tuossa välitöntä hoitoa vaativassa tilanteessa hoksannut laittaa ensihoidon ja poliisit heti matkaan molempiin osoitteisiin. Jossain peräkylällä ei välttämättä riitä kalusto/poliisipartiot, mutta Vaasan kokoisessa kaupungissa ei kyllä pitäsi olla tälläistä ongelmaa.
Molempiin osoitteisiin, jos Vaasassa ei ole Kuninkaankatua?

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Silloin sitäkin paremmalla syyllä olisi voinut käyttää sitä päätään ja lähettää sinne Kuninkaantielle sitä apua, jos Kuninkaankatua ei ole koko Vaasassa. Näitä sekoiluja on tapahtunut ihan liikaa sen jälkeen kun se surullisenkuuluisa Häke uudistus tapahtui. Aiemmin sen vanhan systeemin mukaan päivystäjällä oli lähikuntien paikkatuntemus selkärangassa, nyt näillä välttämättä ei ole pienintäkään paikkakuntien perustuntemusta, kun vastaavat välillä toiselta puolelta suomea näihin hätäpuheluihin. Se pitäis tehdä joku hätäpuhelun opetuskampanja, jossa kansalaiselle heti alkuun kerrotaan osan Häkepäivystyäjien olevan retardeja, joille on väännettävä se osoite rautalangasta, koska nämä on yhtä pihalla paikkakuntien eri osoitteista, kuin sika satelliiteista.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1459
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja Clarence »

"Suurin osa puheluajasta tärveltyi siihen, että päivystäjä yritti yhä uudestaan ja uudestaan tentata soittajalta, onko osoite Kuninkaankatu vai Kuninkaantie. Kyseessä oli Vaasan Huutoniemellä sijaitseva Kuninkaantie." -
Tyypillistä hätäkeskuksen toimintaa. En olisi ihmetellyt yhtään, vaikka hätäpyyntö olisi laitettu humalaisten pilaksi.

Oma kokemukseni 2000- luvulta ovat samantapaiset, mutta asia paljon lievempi. Keski-Suomessa ajoimme hirvikolarin ja soitin hätäkeskukseen. Kerroin paikan selkeästi, 40 km Jyväskylästä 4- tiellä. Tässä 112 päässä alkoi jankkaaminen. Neljännellä kerralla sanoin: Älä jankkaa siellä vaan lähetä joku paikalle. Poliisit tulivat ja myös hirvimiehet. Hirvi pääsi omin jaloin ontumalla metsään, josta hirvimiehet koiran kanssa sen löysivät. Poliisi harkitsi autoni laittamista ajokieltoon, mutta sanoin; älä nyt niin tee, minun täytyy päästä Helsinkiin. Sain luvan ajaa.

Avatar
GAZ-24
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: La Marras 10, 2018 11:18 pm

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja GAZ-24 »

Muutama kokemus hätäkeskukseen soittamisesta ja huonoja kokemuksia. Ensimmäinen reaktio sieltä on ollut avuntarpeen kyseenalaistaminen ja vähättely, seuraavaksi turhien yksityiskohtien tivaaminen ja jankkaaminen. :?
"Sepolla oli suuret lupaukset – saisin vielä niin paljon seksiä, että loppujen lopuksi vielä pyytäisin, saisinko välillä olla taas rauhassa" Auer kertoo kirjassaan suhteen arjesta.

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Mies tapettiin Vaasassa – ehti soittaa hätäpuhelun

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Keskisuomi ja häkeen soitto...siinä on ja yksi huono kombinaatio, josta ei itsellä ole aina ollut kovinkaan hyviä kokemuksia. Yhden kerran ajelin selkeästi kaatokännissä olevan kuskin perässä ja kas häken päivystäjää kiinnosti enempi se millä autolla itse ajan mistä olen tulossa ja mihin menossa, kuin täsmällinen paikkatieto ja rattijuomon auton tiedot. No se homma hoitui sitten lopulta ja kännissähän se kuski oli sitten jälkenpäin lehdestä luetun promillelukeman mukaan kuin ns. ellun kana.
Täällä ruotsissa muuten välillä ihan sama juttu, mutta nilittäjä ei ollut häke vaan poliisi.
Ajoin iltamyöhäisellä jonkun pikkuauton perässä E4 tietä, jossa tämä edellä ajava mestari meinasi ottaa kimmokkeita oman puolen kaiteista sekä vastaantulevan kaistan kaiteista, sekä yhdestä vastaantulleesta rekasta.
Soitin sitten 112 josta kääntivät poliisille suoraan. Tämä kuski kääntyi Härnösandin keskustaan ja minä toiseen suuntaan, kun ei ollut sattuneista syistä aikaa seurailla tätä surmanajajaa... ja mitä teki poliisin päiviystäjä. Kerroin tälle kytälle hetimiten alkuun sen selkesti kamoissaan / päissään olevan kuskin auton tiedot ja minne meni, niin tämä katsoi tärkemmäksi tivata multa minun oman auton tietoja, mistä olen tulossa, minne menossa, mitä siellä tekemässä ja mihin aikaan olen lähtenyt liikkeelle ym, muuta epäoleellista. Ja kun tämä oli sitä nilitystä sitten sen arviolta kymmenkunta minuuttia jatkanut, niin kyseli sitten sen edessä sekoilleen auton rekisterinumeroa. Tuumasin sitten tälle nerolle, että enmpä nyt sitä enää muista kuin alkukirjaimet, kun piti tässä puoli sukuselvitystä tehdä, painukaa keskustaan, tuskin siellä montaa samanlaista ja väristä autoa samoilla rekisterikirjamilla tulee vaastan, jossa kuski on selvästi sekaisin ja ajelee niin ettei koko tie riitä. Kyttä läväytti luurin korvaan. Aika ala-arvoista toimintaa sekin. Tämä oli kyllä uniikki tapaus, toisen kerran kuin soitin häkeen pitkin 90 tietä kirmailevista kahdesta pilalstuneesta hevosesta ja silloin kyllä poliisit sitten otti asian heti hoitoon, siinä ei ollut sillä kertaa sitten mitään hässäkkää.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Vastaa Viestiin