Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja damfin »

En ainakaan löytänyt tästä sankarista ketjua, ainakaan nimellä olevaa, joten laitetaan ajankohtaisiin kun näyttää olevan melkoinen raiskausten kierre takana tällä Areniuksella.
Helsinkiläismiehelle tuomio kuudennesta raiskauksesta – uusin uhri puolustuskyvytön nainen: "Älä huuda apua enää tai mä tapan sut"

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaan Carl Mikael Hjalmar Areniuksen tammikuussa 2019 tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta vankeuteen. Miehen rikostaustasta löytyy viisi aiempaa raiskausta ja useita muita rikoksia.

Tuorein teko tapahtui tammikuun lopussa Helsingin Kannelmäessä.

Mies oli tunkeutunut tuntemansa naisen kotiin ja raiskannut tämän. Tekoon liittyi väkivaltaa. Mies löi avokämmenellä ja kuristi naista. Mies oli sanonut: "Älä huuda apua enää tai mä hakkaan sut ja tapan. Kyl mä voin panna sua anaaliin vaikka ruumiinakin."
Uhri oli käytännössä liikuntakyvytön ja joutui käyttämään keppejä liikkumiseen.
Oikeus piti tekoa törkeänä ja olisi mitannut rangaistuksen neljään vuoteen. Sitä kuitenkin alennettiin ns. tukkualennusperiaatteen mukaan, koska maaliskuussa Arenius oli tuomittu toisesta törkeästä raiskauksesta.
Puolustuskyvyttömän naisen törkeästä raiskauksesta seurasi lopulta 1 v 10 kk vankeutta. Mies passitettiin vankilaan.

Törkeä raiskaus vuosi sitten

Paria viikkoa ennen tuoreinta tuomiota eli maaliskuussa 2019 Arenius tuomittiin Helsingissä Aleksis Kivenkadulla tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Tämä teko tapahtui maaliskuussa 2018. Arenius oli vapautunut vankilasta vajaa kolme kuukautta aiemmin.
Tässä tapauksessa mies oli mennyt naisen asuntoon ja pakotti naisen sukupuoliyhteyteen. Mies oli ottanut keittiöstä veitsen, jonka hän laittoi naisen kaulalle.
Tekoa edelsi tapahtumasarja, jossa Sörnäisten Kolme Kaisaa -ravintolasta oli lähdetty jatkoille porukalla, jossa oli sittemmin raiskattu nainen ja kolme miestä. Jatkoilta Arenius ja nainen olivat lähteneet pois. Miehen mukaan hän oli pelastanut naisen huumeluolasta ja siitä oli syntynyt seksivelka.

Käräjäoikeus katsoi teon törkeäksi raiskaukseksi. Tässä yhteydessä mies sai tuomion myös pahoinpitelystä, jossa uhrina oli toinen nainen. Oikeus mittasi tuomioksi 3 v 5 kk, kun siihen vielä lisättiin vanhasta tuomiosta jäännösrangaistusta.

Raiskaukset Virossa ja Helsingissä

Areniusta epäillään myös äitinsä rajusta pahoinpitelystä lokakuussa 2018. Poliisi tutki nyt syyteharkinnassa olevan tapauksen törkeänä ryöstönä, koska miehen epäillään vieneen lähes 80-vuotiaalta äidiltään rahaa. Vanha nainen sai pahoinpitelyssä hyvin vakavia vammoja.
Areniuksen taustalta löytyy lukuisia rikostuomioita, muun muassa pahoinpitelyistä ja muista rikoksista, mutta myös selvästi vakavampia rikoksia. Alla kooste vakavimmista rikoksista tällä vuosituhannella.
Heinäkuussa 2015 Arenius raiskasi naisen Virossa, josta hänet tuomittiin 2 v 7 kk vankeuteen. Arenius raiskasi saman naisen kesäkuussa 2016 Helsingissä, mikä toi käräjäoikeudessa vankeutta 2 v 6 kk vankeutta.
Jälkimmäisessä tapauksessa mies oli kuristanut naista ja pakottanut hänet ottamaan peniksen suuhunsa. Teon jälkeen mies virtsasi naisen päälle. Hovioikeus päätti alentaa Helsingissä tapahtuneen raiskauksen tuomiota, koska Virossa annettua raiskausta ei otettu riittävästi huomioon lieventävänä seikkana. Hovi päätyi tuomitsemaan miehen 10 kuukaudeksi vankeuteen.

Puukotus Porissa

Vaasan hovioikeus tuomitsi Areniuksen heinäkuussa 2010 törkeästä pahoinpitelystä 4 v 4 kk vankeusrangaistukseen, josta noin kolmasosa kertyi aiemmasta jäännösrangaistuksesta. Teko oli tapahtunut Porissa heinäkuussa 2009.
Tuomion mukaan ensin oli syntynyt riita, kun nukkumassa ollut Arenius oli herätetty. Riidan syynä oli se, että herättäjällä oli veitsi kädessä. Tämän jälkeen Arenius oli lyönyt herättäjäänsä, ottanut pudotetun kokkiveitsen ja ajanut riitakumppaniaan takaa.
Ulkona Arenius kaatoi toisen miehen maahan ja löi häntä veitsellä ylävartaloon ja jalkaan.
Tässä jutussa syyttäjä vaati oikeutta määräämään Areniuksen väkivaltataustan takia istumaan rangaistuksen päivästä päivään. Oikeus hylkäsi vaatimuksen.

Velanperintää sorkkaraudalla

Huhtikuussa 2006 Arenius tunkeutui aamuyöllä sorkkaraudalla varustautuneena Helsingin Kannelmäessä sijaitsevaan asuntoon. Sisällä hän löi kahta asukasta sorkkaraudalla lukuisia kertoja päähän ja eri puolille vartaloa. Toista myös potkittiin kasvoihin. Molemmat saivat vakavia vammoja.
Mies hajotti raudalla myös kaksi televisiota ja vaatekaapin oven. Syynä tekoon oli kymmenen euron velka, jota Arenius oli tullut perimään.
Oikeus langetti teosta 4 v 4 kk vankeutta. Tälläkin kertaa rangaistusta alennettiin kuukautta aiemmin annetun toisen tuomion takia, mutta myös kovennettiin aiempien rikosten takia.
Aiemmassa tuomiossa Arenius sai 80 päivää vankeutta naisen pahoinpitelystä.

Kaksi raiskausta

Huhtikuussa 2002 Arenius syyllistyi raiskaukseen. Juttu käsiteltiin aikanaan suljetuin ovin ja tuomio julistettiin salaiseksi, joten tarkempia tietoja ei tapauksesta ole. Rangaistus oli 1 v 6 kk vankeutta.

Samana vuonna hän syyllistyi myös toiseen raiskaukseen. Syyskuussa 2002 pahoinpiteli tuntemaansa naista tämän asunnossa, uhkasi väkivallalla ja raiskasi. Rangaistus oli 1 v 6 kk vankeutta.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hel ... #gs.71w5kh

Nuo tuomiot on kyllä jälleen kerran aivan käsittämättömiä, kuinka helvetissä tuollainen tyyppi saa edelleen jotain "tukkualennuksia" tuomioihinsa, pitäisikö se nyt seuraavalla kerralla jättää jo kokonaan tuomitsematta kun on jo noin monta kertaa tuomittu vai mitähän vielä??? :evil: :shock:

Seuraavan kerran kun saan ylinopeussakot niin pitäisiköhän ne viedä käräjille ja vaatia alennusta sakkoihin koska olen saanut ylinopeussakkoja aiemminkin

JammuSetä

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Tämmöiset tuomiot ei kyllä terveen ihmisen oikeustajuun istu. Eikö jokainen rikos pitäisi käsitellä ja rangaista omana kohtanaan ja lopuksi laskea yhteen kaikki.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tekoa edelsi tapahtumasarja, jossa Sörnäisten Kolme Kaisaa -ravintolasta oli lähdetty jatkoille porukalla, jossa oli sittemmin raiskattu nainen ja kolme miestä.
Kovaa on ollut meno, jos jatkoilla on raiskattu kolme miestä ja yksi nainen...

Mutta asiaan... Kyllä, sarjaraiskaajaksi tämä tulee luokitella. Eikä varmasti vielä päättyneet nämä teot...
Voisi olla kyllä aihetta laittaa joku viiden vuoden pytty hänelle välillä, niin olis vähän pidempään poissa pelistä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Jokumuumikä
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Maalis 29, 2019 2:48 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja Jokumuumikä »

Ei oikeustajuun mahdu tällaiset tukkualennukset. "Kaksi raiskausta yhden hinnalla! Eikä siinä vielä kaikki! Kaupan päällisiksi saat vielä muutaman pahoinpitelyn". Itselläni on tunne, kuin jokunen maahanmuuttaja olisi saanut kovemmankin tuomion. Pitäisi tarkistaa, onko näin.

phonyjoker
Harjunpää
Viestit: 345
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2018 9:21 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja phonyjoker »

Nyt olisi mielestäni aika laittaa vankimielisairaalaan rauhottumaan vähän pidemmäksi aikaa. Ei ole terveen miehen tekosia tommoset.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Miks näillä sanakreilla on usein ihan käsittämättömiä nimiä. Ottaako ne jonkun taiteilijanimen ennen uraansa? Lisäkiksit siitä kun oma spessunimi komeilee otsikoissa?

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja URSA »

"Hovioikeus päätti alentaa Helsingissä tapahtuneen raiskauksen tuomiota, koska Virossa annettua raiskausta ei otettu riittävästi huomioon lieventävänä seikkana. Hovi päätyi tuomitsemaan miehen 10 kuukaudeksi vankeuteen." Lieventävä seikka? Vielä sama uhri kahdesti. Ja selkeästi hyvin väkivaltainen raiskaaja.

Miksi oikeus taputtelee väkivaltaista sarjaraiskaajaa vain päähän kunnon tuomion sijasta?

Terävä
Poliisikoira Rex
Viestit: 278
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja Terävä »

Pitäähän näin hienolle miehelle kasvot saada.

Kuva

Kuva kadonnut. Uusi etsinnässä.
-NILS-
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

weisses fleisch
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: To Loka 20, 2016 5:53 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja weisses fleisch »

Hyi helvetti minkä näkönen, tota en panis edes samuraimiekalla hanuriin.

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja putsari »

Hyi helvetti mikä kuvotus. Hakannut pahoin vanhan äitinsä. Osoittaa, että tuollaisen kusipään pitäisi olla ollut aikaa sitten kaasukammiossa ja savuna taivaalla. Tuollainen paskaväki pitäisi desifioinda kokonaan pois maamme kaduilta. Siitä olisi hyvä SOS:n kiljularppaajien lähteä, samalla menisi ne musutkin.
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

JammuSetä

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

putsari kirjoitti:Hyi helvetti mikä kuvotus. Hakannut pahoin vanhan äitinsä. Osoittaa, että tuollaisen kusipään pitäisi olla ollut aikaa sitten kaasukammiossa ja savuna taivaalla. Tuollainen paskaväki pitäisi desifioinda kokonaan pois maamme kaduilta. Siitä olisi hyvä SOS:n kiljularppaajien lähteä, samalla menisi ne musutkin.

Harvoin voin olla putsarin kanssa samaa mieltä

Ryder
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja Ryder »

Terävä kirjoitti:Pitäähän näin hienolle miehelle kasvot saada.

Kuva
Piteleekö tuo mies käsiään kuvassa olevan koiran kaulalla jotenkin oudosti?Kuin valmiina vahingoittamaan?

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kaipa se raiskaa koiriakin.

Mutta miksi kuvassa näkyy nimettömässä sormus? Onko tuo jonkun naisen käsitys vapaasta suhteesta, kun mies kulkee raiskaamassa ympäri kyliä?

Ryder
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja Ryder »

URSA kirjoitti:Kaipa se raiskaa koiriakin.

Mutta miksi kuvassa näkyy nimettömässä sormus? Onko tuo jonkun naisen käsitys vapaasta suhteesta, kun mies kulkee raiskaamassa ympäri kyliä?
Facebookin mukaan on sinkku,mutta 2 aikuista lasta.Voihan nimettömässä olla sormus muutenkin kuin parisuhteen merkiksi.

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Sarjaraiskaaja Carl Mikael Arenius jälleen tuomiolla

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Ryder kirjoitti:
URSA kirjoitti:Voihan nimettömässä olla sormus muutenkin kuin parisuhteen merkiksi.
Rengas vasemmassa nimettömässä on ihan saakelin toimiva pillumagneetti ns. lihatiskidiskoissa. Jos vielä uudestaan sinkkuuntuisin, niin käyttäisin ihan varmasti ja taatusti hyödykseni.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Vastaa Viestiin