Henkirikos Jakomäessä; uhri katosi 23.12.2018 - ruumis löytyi tammikuussa 2019

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
alimur234
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Maalis 21, 2019 8:19 am

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja alimur234 »

morjensta sitä mä vaan että olihan sitä keittoo hämmenetty juoppo sairas viro äijä,,varastaa ja rottailee..sä kelaat nimiä lisää putoo..ja äijii lisää kii?what ja nimikirjaimii audi ja bemari,nähää käräjillä

Blondie
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2018 12:40 am

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja Blondie »

Mielestäni jopa virolaisen juopon tappaminen on kuitenkin laitonta. Nimet tulevat julkisuuteen jokatapauksessa kun syyte nostetaan, joten ennenmmin tai myöhemmin uteliasuutemme tulee tyydytettyä.
Kovasti kiinnostaisi tän sopan mausteet ja ketkä oli hämmentämässä. Myös virolaisen rottailut vois selventää. Vai olikohan poikarukat vaan sattumalta limpparilla baarissa ja vironpoika väkisin tunki mukaan ja lopuksi riisti hengen itseltään. Sitten jätti vielä ruhonsa näiden mussukoiden hävitettäväksi? Luulen kyllä että joudun vastauksia odottelemaan virallista tietä, kun nää poikasten "ystävät" ja puolustelijat saavat aikaiseksi vain kirjain arvoituksia ja jotain muuta minkä sisältö ei oikeen aukee lukijalle.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kad ... ta/7380548

Kadonneiksi epäillyt huumeet johtivat virolaismiehen surmaan jouluaattona – kolmea syytetään murhasta

JULKAISTU 9 TUNTIA SITTEN

Helsingin käräjäoikeudessa syytetään kolmea miestä murhasta virolaismiehen kuoltua pahoinpitelyn ja puukotuksen seurauksena jouluaattona Helsingin Jakomäessä. Kaksi syytetyistä on veljeksiä.

Tapaus tuli poliisille katoamisilmoituksena 29. joulukuuta 2018. Uhri, 51-vuotias mies katosi ravintolaillan päätteeksi joulun aatonaattona.

Riita huumausaineita päättyi surmatyöhön

Syyttäjän mukaan kaikki alkoi huumausaineiden kohtaloon liittyvästä riidasta.

– [Syytetty] oli ilmoittanut, että [uhri] pitää hakata, koska asunnolta on hävinnyt huumausaineita, syyttäjä kertoo.

Syyttäjän mukaan mies oli viety kylpyhuoneeseen, jossa hän joutui raa’an lyömisen ja potkimisen kohteeksi. Mukiloinnin päätteeksi yksi miehistä oli syyttäjän mukaan ottanut naulasta metsästysveitsen, jonka 30-senttisellä terässä oli viimeistellyt teon lyömällä uhria päähän ja lopulta lyömällä terän uhrin kurkun lävitse.

Pääepäillyllä paljon huumeita

Syyttäjän mukaan rikos tapahtui aamuyöllä jouluaattona. Uhri oli teon jälkeen paketoitu muun muassa suihkuverhoon ja liinavaatteisiin ja ajettua tuolla paikalta kätkettäväksi maastoon muutamia päiviä myöhemmin. Yksi syytetyistä oli osoittanut kätköpaikan poliisille.

Tapauksen päätekijää syytetään myös törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen hallussaan syytetään olleen 1,7 kiloa kannabista, jotain grammoja amfetamiinia, kokaiinia, metamfetamiinia ja ekstaasia, erilaisina sekoituksina sekä yli sata huumeksi luokiteltavaa rauhoittavaa lääketablettia.

Sicario
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2019 8:50 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja Sicario »

Onko tästä kolmannesta syytetystä tietoa?

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja putsari »

Virolaiset ovat kaikki rottia. Ihan ulkonäöllisestikkin. Kolmasosa kansasta itäisen paskamaan mongerrusta solkkaavia.
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

Blondie
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2018 12:40 am

Re: Syyte: Uhrin kurkku viillettiin riidan päätteeksi metsästysveitsellä auki Helsingin Jakomäessä, myöhemmin ruumis kul

Viesti Kirjoittaja Blondie »

No ei se Viron poika kuitenkaan ihan kaikkeen ainakaan ollut syyllinen, kun aika reilusti jäi tavaraa vielä poliisinkin löydettäväksi. Onkohan nyt hyvä mieli poikasilla kun taitaa tulla pitkähkö kakku purtavaksi. Eikä viron poika maksa koskaan jos jotain on maksamatta matkaan olikin tarttunut.

mrjulma
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Su Touko 28, 2017 4:59 pm

Re: Mies, 25, hakkasi uhriaan metsästysveitsellä kylpyhuoneessa – raa'asta murhasta elinkautinen Helsingissä

Viesti Kirjoittaja mrjulma »

HS kertoo asiasta näin:
Syyte: Uhrin kurkku viillettiin riidan päätteeksi metsästysveitsellä auki Helsingin Jakomäessä, myöhemmin ruumis kuljetettiin Vihtiin

HUUMERIITA riistäytyi vakavan väkivallan jälkeen murhaksi Helsingin Jakomäessä jouluaatonaattona tai mahdollisesti jouluaaton puolella, syyttäjä Perttu Könönen sanoi perjantaina oikeudessa.

Syyttäjä vaatii murhasta rangaistusta kolmelle, mutta saattaa vielä muuttaa kahden miehen syytteet törkeiksi pahoinpitelyiksi. Kaksi syytetyistä on veljeksiä.

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi perjantaiaamuna Helsingin käräjäoikeudessa.

SYYTTÄJÄ Könösen mukaan miehet kaatoivat uhrin kylpyhuoneessa maahan ja potkivat tätä eri puolille kehoa, minkä jälkeen toinen veljeksistä haki eteisestä metsästysveitsen, jolla viilsi uhrin kurkun auki. Myöhemmin veljekset kuljettivat syyttäjän mukaan ruumiin Vihtiin ja peittelivät ruumiin lumen ja oksien alle.

Könönen pitää tekoa murhana sen raakuuden ja julmuuden vuoksi, minkä lisäksi teko on hänen mukaansa kokonaisuutena arvostellen törkeä.

SYYTTÄJÄN todistelu nojaa muun muassa uhrin puhelimen paikannustietoihin ja toisen veljen kuulustelukertomukseen. Uhrin puhelimen paikannustietojen perusteella uhri lähti jouluaatonaattona illalla Helsingin Jakomäessä ravintola Hideawaysta veljensä asunnolle. Syyttäjän käsityksen mukaan asunnolla syntyi riitaa siitä, että sieltä olisi kadonnut huumeita.

Syyttäjän käsityksen mukaan huumeiden katoaminen oli joko keksittyä tai huumeidenkäytöstä aiheutunutta vainoharhaisuutta. Joka tapauksessa toisen veljen ilmoitus huumeiden katoamisesta riitti syyttäjän mukaan kahdelle muulle syytetylle syyksi väkivaltaan.

”Kolme aikuista miestä on murjonut [uhrin]. On poikkeuksellista, että uhrin päähän kohdistetaan näin paljon väkivaltaa”, syyttäjä sanoi.

Pahoinpitely loppui siihen, että uhrin kurkku viillettiin auki pitkällä metsästysveitsellä. Syyttäjä sanoo, että hän on valmis tarkistamaan syytettä, jos tämä oli yksituumaisen toiminnan sijasta yhden syytetyn oma ratkaisu.

Viimeinen paikannustieto puhelimesta on 24 minuuttia yli puolenyön jouluaattona. Syyttäjän käsityksen mukaan tämä johtuu siitä, että puhelin on tällöin tuhottu.

TILANTEEN arvioimista mutkistaa se, että myös kaksi muuta miestä osallistuivat syyttäjän mukaan syytetyn tavaroiden hävittämiseen.

Syyttäjän käsityksenä on, että veistä käyttänyt veli pakkasi ruumiin ja toinen veljeksistä sekä kolmas syytetty lähtivät etsimään autoa. Veljekset kuitenkin kuljettivat ruumiin Vihtiin vasta myöhemmin.

Yhden syytetyn kertomuksen ja syytettyjen viestittelyn perusteella kaksi muuta syytettyä saattoivat osallistua tekoon pelottelun vuoksi.

”Tämän (henkirikoksen) jälkeen tietysti täytyy miettiä, mitä on tullut tehtyä ja miten tästä eteenpäin. Ja niin siinä on tehtykin. Asunnon ovessa on ollut salpa, jonka [veitsenkäytöstä syytetty veli] on sulkenut niin, että kukaan ei varmasti pääse siitä asunnosta poistumaan”, syyttäjä kuvaili.

Veitsenkäytöstä syytetyn veljen puolustus oli sitä mieltä, että kuvatunkaltainen salpa ei estä ketään poistumasta ja sellaisen saa kuka tahansa rautakaupasta.

Syyttäjän mukaan teon aloitteellisena osapuolena toiminut veli uhkaili kahta muuta syytettyä ja lisäksi asunnolle ilmestyi myöhemmin kaksi aseistettua miestä. Asemiesten henkilöllisyys on jäänyt pimentoon ja käsitys on syntynyt syyttäjälle yhden syytetyn esitutkintakertomuksen perusteella.

”Aiheellinen kysymys on, miksi asunnolle kutsuttaisiin ulkopuolisia henkilöitä henkirikoksen jälkeen. Ajatuksena on ollut, että suut pysyvät kiinni”, Könönen arvioi tilannetta.

YHTENÄ todisteena syytettyjen rooleista Könönen pitää muun muassa miesten tapaa viettää joulua. Toinen veljeksistä meni normaalisti tapaamaan äitiä. Veitsen käyttämisestä syytetty veli taas jätti joulunvieton väliin, eikä suostunut tapaamaan tyttöystäväänsä.

”Tämä on tietenkin aihetodiste, mutta hänellä ei ole ollut joulumieltä tapettuaan ihmisen”, Könönen sanoi.

Syyttäjän mukaan myös veljesten myöhempi viestittely viittaa siihen, että juuri veitsenkäytöstä syytetty veli on ollut hermorauniona ja esitutkinnassa avautunut veli taas on suhtautunut asiaan rauhallisemmin.

Lopulta veitsenkäytöstä syytetty veli sai syyttäjän mukaan hankittua auton, jolla ruumis kuljetettiin Vihtiin. Siellä veljekset olivat viettäneet lapsuuttaan.

KAIKKI kolme syytettyä kiistävät murhan. Esitutkinnassa avautunut veli myöntää kuitenkin törkeän pahoinpitelyn sillä perusteella, että on potkinut maassa makaavaa uhria.

Veitsen käyttämisestä syytetty veli kiistää teon kokonaisuudessaan. Hänen puolustuksensa käsityksen mukaan syyttäjän versio rooleista perustuu lisäksi liikaa yhden syytetyn kertomukseen.

”Pitäisi saada tietoa siitä, kuka on tehnyt, mitä on tehnyt ja mikä on ollut yksituumaisuus. On selvää, että todistelua on vähän, vain yhden vastaajan kertomus”, puolustus totesi.

Veitsen käyttämisestä syytetyn veljen puolustus myös vetoaa lisäksi kirjallisessa vastauksessaan siihen, ettei teko lopputulemasta riippumatta ollut erityisen pitkäkestoinen, raaka tai julma.

Veitsen käyttämisestä syytetty myöntää oikeaksi syytteen törkeästä huumerikoksesta. Syytteen mukaan miehen hallussa oli yli 1,7 kiloa marihuanaa ja lisäksi pienempiä määriä muita huumeita.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006084764.html

mrjulma
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Su Touko 28, 2017 4:59 pm

Re: Mies, 25, hakkasi uhriaan metsästysveitsellä kylpyhuoneessa – raa'asta murhasta elinkautinen Helsingissä

Viesti Kirjoittaja mrjulma »

Elinkautinen tuli:
Mies, 25, hakkasi uhriaan metsästysveitsellä kylpyhuoneessa – raa'asta murhasta elinkautinen Helsingissä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Irwin Antton Heiken, 25, elinkautiseen vankeusrangaistukseen Helsingin Jakomäessä viime joulukuussa tapahtuneesta murhasta.

Henkirikos tapahtui kahdessa vaiheessa. Murhasta tuomittu mies pahoinpiteli ensin toisen miehen kanssa uhria kylpyhuoneessa. Uhria lyötiin ja potkittiin ylävartaloon, päähän ja alaraajoihin, ja tämä jätettiin kylpyhuoneen lattialle makaamaan.

Hetken päästä Heike palasi metsästysveitsen kanssa ja jatkoi väkivaltaa. Hän löi uhria veitsellä pään ja kasvojen alueelle.

Käräjäoikeuden mukaan pahoinpitely oli jatkunut kaiken kaikkiaan suhteellisen pitkään ja sen luonne oli muuttunut teon aikana myöhemmin huomattavasti raaemmaksi kuin aiemmin.

Oikeuden mukaan tappaminen tapahtui erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Murhasta tuomittu määrättiin maksamaan uhrin puolisolle ja lapselle yhteensä lähes 26 000 euroa.

Toinen pahoinpitelyyn osallistunut mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kolmas asunnossa ollut mies tuomittiin 60 päiväsakkoon rikoksentekijän suojelemisesta.
Lähde: https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... a-murhasta

ZakkFakk
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2014 2:15 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä; uhri katosi 23.12.2018 - ruumis löytyi tammikuussa 2019

Viesti Kirjoittaja ZakkFakk »

Minkämaalainen henkilö on jos nimi on "Irwin Heike"? :?:

Herravee
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ke Loka 12, 2016 1:49 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä; uhri katosi 23.12.2018 - ruumis löytyi tammikuussa 2019

Viesti Kirjoittaja Herravee »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/302d ... 91ac4f44c7

Hovioikeus: Minuuttien pahoinpitely, kallon murtaminen ja kurkkuun puukottaminen ei ollut murha

Helsingissä tapahtunut henkirikos oli julma, mutta ei erityisen raaka, arvioi hovioikeus.
Helsingin hovioikeus joutui pohtimaan murhan ja tapon rajapintaa vuoden 2018 henkirikoksessa.
Tuomioistuimen mukaan tekijä ei pitkittänyt väkivaltaa ja surmasi uhrin saman kiihtymystilan vallassa.
Pahoinpitely ja puukotus katsottiin sinänsä erityisen raa’aksi.

Helsingissä joulun alla 2018 tapahtunut henkirikos on osoittautunut oikeudellisesti kiinnostavaksi rajatapaukseksi murhan tunnusmerkistön näkökulmasta.

Käräjäoikeus tuomitsi Irwin Antton Heiken, nyt 26, elinkautiseen vankeuteen huumeriidan sävyttämästä surmateosta. Tapahtumapaikkana oli yksityisasunto. Miesuhri joutui ensin useiden minuuttien ajan pahoinpidellyksi: surmaaja potki ja hakkasi maassa makaavaa miestä päähän samalla, kun veli potki ja löi kylkiin ja jalkoihin.

Uhrin kalloon tuli murtumia, samoin käteen. Hänen nenärustonsa katkesi. Uhri oli ilmeisesti tajuissaan väkivallan aikana ja yritti puolustautua, minkä vuoksi hänen käsiinsä tuli ruhje- ja viiltohaavoja.

Pahoinpitelyn jälkeen surmaaja riisti uhrilta hengen iskemällä metsästysveitsen kurkkuun. Vastaaja ehti myös lyödä ja viiltää miestä 30-senttisellä terällä useita kertoja päähän.

Kaikki kriteerit eivät täyttyneet

Murhan tunnusmerkistöön kuuluu teon erityinen raakuus ja julmuus. ”Erityisyydellä” tarkoitetaan poikkeuksellisen törkeää tekoa jopa muihin surmatöihin verrattuna. Käräjäoikeus tulkitsi väkivallan niin vakavaksi, että antoi murhatuomion, mutta hovioikeus asettui eri kannalle. Kyseessä oli tappo.

Teko ei hovioikeuden mukaan ollut erityisen julma. Tekijä ryhtyi väkivaltaan ja viimeisteli sen yksittäisen kiihtymystilan aikana. Hovioikeuden mukaan veitseniskuja oli yhteensä alle kymmenen, joista osa ei ollut yhtä vaarallisia kuin isku kaulaan. Tuomioistuin arvioi, että tekijä ei pyrkinyt pitkittämään tekoa.

Hovioikeus viittasi korkeimman oikeuden tämänvuotiseen ennakkopäätökseen, jossa uhriin kohdistuneet 19 veitseniskua ja suhteellisen lyhyt tekoaika eivät riittäneet osoitukseksi erityisestä julmuudesta.

Hovioikeuden mukaan teko oli sinänsä erityisen raaka, ja siinä oli muitakin poikkeuksellisen moitittavia piirteitä. Tästä huolimatta erityinen julmuus ei tullut todistetuksi, murhan tunnusmerkistö ei täyttynyt kokonaisuudessaan ja tekijä oli tuomittava taposta.

Heike tuomittiin 12 vuoden vankeuteen ja määrättiin pidettäväksi vangittuna.

Jutun ingressiä on korjattu kello 12.28: Henkirikos oli julma, mutta ei erityisen raaka, arvioi hovioikeus. Aiemmin ingressissä kirjoitettiin, että henkirikos oli raaka, mutta ei erityisen raaka.

JurpÅ
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 5:08 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä; uhri katosi 23.12.2018 - ruumis löytyi tammikuussa 2019

Viesti Kirjoittaja JurpÅ »

ZakkFakk kirjoitti:
To Syys 10, 2020 1:18 pm
Minkämaalainen henkilö on jos nimi on "Irwin Heike"? :?:
Ihan suomalainen se on


Vastaa Viestiin