Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Lapin neito
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Marras 07, 2018 12:14 pm

Re: Mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja Lapin neito »

Jännä nähdä päätyyköhän tekijä ja uhrin lapsen isä samaan vankilaan keskenään.

Julma Elin
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Huhti 21, 2008 11:16 am

Re: Mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja Julma Elin »

Lapin neito kirjoitti:Vanhana paikkakuntalaisena on aiemminkin kantautunut korviin spekulaatioita siitä, että oliko se aiempi Keminmaassa tapahtunut keissi sittenkään onnettomuus.
Ihmisenä tämä tekijä on aina ollut sekopää ja varsin epämiellyttävä tapaus, mutta nuissa narkki piireissä ei ole niin väliä kuka kaverina on niin siksi kai tälläkin niitä "kavereita" ympärillä on ollut.
Aikaisemman tapaukseen ei tietääkseni huimausaineita liittynyt. En muista zeizei et al. olleen niitten kanssa tuolloin kovinkaan tekemisissä, jos ollenkaan. Eniten se kylillä otettiin vahinkona koska tekijän ja uhrin kaveruussuhteen muistaen tahallisuus tai motiivi ei oikein käynyt kuvioon. Janne itse tietää, tuskin kertoo. Tarkkisluokan kasvatti ja kohtuullisen pelättykin kaveri oli jo nuorisoaikoina. Aina ollut ns. titityy-osastoa. Kerran soitti K-maan nuorisotilalta perjantai iltana äidilleen että on illalla menossa Valtakadulle Kemiin. Kuulin hänen vastaavan äidilleen puhelun lopuksi että: ei, en hakkaa sitten ketään.

Hassua että juuri tuossa joskus vuoden vaihteen jälkeen mietiskelin itsekseni, että mitähän J.J:lle kuuluu? No, nyt tiedetään.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

”Ethän sinä minulle mitään tee”, nainen kysyi ennen kuin sai puukon rintaansa – Kemiläisen perheenäidin taposta syytetty 44-vuotias mies määrättiin mielentilatutkimukseen

Perheenäiti kuoli lähes välittömästi sydämeen syntyneen pistohaavan seurauksena.

Lapin käräjäoikeus on antanut välituomion Kemissä marraskuussa tapahtuneesta perheenäidin surmasta. Teosta syytetyn vuonna 1975 syntyneen miehen mielentila on määrätty tutkittavaksi.

Henkirikos tapahtui Kemissä viime marraskuussa. Pari oli ollut on-off-suhteessa.

Poliisin esitutkintamateriaalin mukaan uhri oli ollut toisen, kouluikäisen poikansa kanssa veljensä kotona yötä. Veli oli ollut pikkujouluissa, joten sisko oli lupautunut lapsenvahdiksi. Sunnuntaiaamuna nainen oli lähtenyt ulkoiluttamaan koiraa.

Pariskunta tapasi naisen veljen talon läheisyydessä, jossa henkirikos tapahtui. Mies on kertonut tavanneensa naisen sattumalta.

Miehellä oli ollut mukanaan suurikokoinen puukko. Tarkoituksena oli tehdä ”kerppuja” jäniksiä varten. Käräjäoikeuden mukaan mies oli ottanut puukon käteensä esitelläkseen sitä naiselle. Nainen oli miestä lähestyessään sanonut, että ”ethän sinä minulle mitään tee”, johon mies oli vastannut kieltävästi.

Miehen kertomuksen mukaan nainen oli tarttunut häntä yllättäen kädestä, kun hän oli jo lähdössä jatkamaan matkaansa. Pari kaatui maahan ja teräase oli osunut naisen rintaan.

Miehen kertomuksen mukaan hänen tarkoituksenaan ei ole ollut surmata naista. Hänen mukaansa nainen nousi nopeasti ylös ja lähti juoksemaan veljensä taloa kohti. Mies itse oli poistunut paikalta.

Kohtaamiselle ei ole silminnäkijöitä. Seitsemänvuotias poika näki äitinsä kuolleena rikospaikalla.

Kuoli lähes välittömästi
Käräjäoikeuden mukaan uhri oli kuollut rintakehään syntyneeseen pistohaavaan lähes välittömästi. Haava aiheutti naisen sydämen vasemman ja oikean kammion auki leikkautumisen ja verenvuodon rintaonteloon.

Oikeuslääkärin mukaan sydämen suurista pistohaavoista seuraa lähes välitön kuolema. Oikeuslääkäri arvioi, että uhri on kuollut sekunneissa saamansa vamman jälkeen. Hän myös arvioi, että uhri on voinut vamman saatuaan ottaa lähinnä vain askeleen maahan kaatuessaan, jos hän on ollut pystyasennossa, kun hän on saanut iskun.

Oikeuslääkäri pitää epätodennäköisenä, että nainen oli kyennyt nousemaan syytetyn kuvaamalla tavalla tai kävelemään tai juoksemaan. Hän pitää niin ikään epätodennäköisenä, että pistohaava olisi syntynyt niin kuin mies on kuvannut.

Naisen löytäneen todistajan havainnut uhrin sijainnista ja asennosta tieltä löydettäessä osoittavat myös, että vamma ei ole voinut syntyä maahan kaatumisen yhteydessä.

Ei erityisen paljon päihdyttäviä aineita
Käräjäoikeuden mukaan mies oli juonut ennen naisen kohtaamista pari olutta. Miehen verestä ei löytynyt erityisen paljon muita päihdyttäviä aineita. Käräjäoikeuden mukaan miehen nauttimilla valmisteilla ei ole ollut sanottavaa heikentävää vaikutusta hänen tasapainoonsa.

Käräjäoikeus pitää epätodennäköisenä, että noin 100 kiloinen mies olisi menettänyt tasapainonsa, kun häntä selvästi ruumiinrakenteeltaan hoikempi nainen on tarttunut häntä käsivarresta.

Käräjäoikeuden mukaan miehen toiminta viittaa siihen, että hän on yrittänyt peitellä tekoaan ja osallisuuttaan siihen. Tapahtumien jälkeen hän heitti teräaseen pois, poistui paikalta ja lähti ajamaan autolla kohti Ylitorniota, joka sijaitsee Kemistä vajaan 80 kilometrin päässä.

Mies ei ole hälyttänyt apua uhrille.

Käräjäoikeus pitää miehen kertomusta tapahtumista osin totuudenvastaisena. Käräjäoikeus katsoo, että mies on lyönyt naista teräaseella tarkoituksena tappaa tämä. Täten mies on tahallisella menettelyllään tappanut naisen.

Itsetuhoinen
Käräjäoikeuden mukaan miehen on todettu menetelleen ainakin tappona rangaistavaksi säädetyllä tavalla. Mies on on ollut tapahtumien jälkeen itsetuhoinen.

Todisteluista on myös käynyt ilmi, että mies on ollut ajoittain mustasukkainen. Käräjäoikeus pitää mahdollisena, että tekoon on johtanut vakava mielenterveydellinen häiriö tai muu psyykkinen häiriötila. Tästä syystä hänen mielentilansa tutkiminen katsotaan perustelluksi.

Käräjäoikeus toteaa välituomiossaan, että miehelle suoritettavassa mielentilatutkimuksessa ilmenevillä seikoilla voi olla merkitystä, kun arvioidaan sitä, onko mies surmannut uhrin vakaasta harkinnasta ja onko tekoa pidettävä törkeänä. Mielentilatutkimuksen jälkeen käräjäoikeus ratkaisee niin ikään sen, onko kyseessä murha vai tappo.

Tapauksen pääkäsittelyä lykätään siihen asti, kunnes mielentilatutkimus on suoritettu ja sitä koskeva lausunto on saapunut käräjäoikeudelle. Syytetty määrätään pidettäväksi edelleen vangittuna.

Miestä syytetään myös rattijuopumuksesta, ampuma-aserikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Iltalehti
30.4.2019 13:54
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mies iski tyttöystäväänsä suurella puukolla kuolettavasti rintaan ulkoilualueella – määrättiin mielentilatutkimukseen

Tyttöystävänsä taposta Kemissä syytetty mies on määrätty mielentilatutkimukseen, selviää Lapin käräjäoikeuden tuomiosta.
Oikeuden mukaan mies iski naista suurella puukolla rintakehän alueelle tarkoituksenaan tappaa tämä. Teko tapahtui viime marraskuussa Kemissä Takajärven ulkoilualueella, kun nainen oli ulkona koiransa kanssa.

Todistajien mukaan mies oli ollut ajoittain voimakkaan mustasukkainen. Käräjäoikeus päättää mahdollisesta rangaistuksesta myöhemmin.
IltaSanomat
2.7. 13:50
Käräjäoikeudessa Jansson kertoi ottaneensa puukon esille elvistelläkseen sillä uhrille
- Tällä on hyvä katkoa ihmisiltä sormia, oli hän omien sanojensa mukaan sanonut uhrille tämän polulla tavatessaan.
...
Syytetyn ollessa kuultavana oikeudenkäynti keskeytyi uhrin 16-vuotiaan pojan aiheuttamaan välikohtaukseen. Poika pani hupparin hupun päähänsä, otti toiseen käteensä puhelimen laturin ja toiseen puolillaan olleen CocaCola-pullon. Hän käveli määrätietoisesti salin toiselta puolelta toiselle syytetyn luo ja heitti kädessään olleet esineet kohti syytettyä, kuitenkaan osumatta tähän.
Alibi 5/2019 s. 6
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Kemiläismies puukotti entistä nais­ystäväänsä suoraan sydämeen – 7-vuotias poika näki äitinsä kuolleena pihatiellä

Julkaistu: 2.12. 12:36

LAPIN käräjäoikeus on tuominnut kemiläismiehen 11 vuodeksi vankeuteen viime vuoden marraskuussa tapahtuneesta taposta. Jan-Eerik Jansson puukotti entisen kumppaninsa kuoliaaksi lyömällä tätä yhden kerran suoraan sydämeen.

44-vuotias mies tuomittiin tapon lisäksi rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Surmatyö tapahtui Kemissä marraskuussa 2018. Jansson kävi naisen kimppuunsa pihatiellä. Oikeuden mukaan teon taustalla oli mustasukkaisuus, katkeruus ja riita parisuhteen päättymisestä. Naisen 7-vuotias poika näki äitinsä kuolleena pihalla.

Mies jätti uhrinsa makaamaan pihatielle ja ajoi kuorma-autolla pakoon Ylitorniolle. Hän oli matkan aikana huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Käräjäoikeus katsoo jääneen näyttämättä, että mies olisi mennyt tapaamaan ex-kumppaniaan surmaamistarkoituksessa, siksi kyseessä oli tappo eikä murha.

JANSSONILLE tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hänellä on todettu vaikea-asteiseksi kehittynyt persoonallisuuden poikkeavuus, jonka johdosta hänellä on impulsiivisuutta ja alttiutta reagoida väkivaltaisella käyttäytymisellä painetilanteissa sekä kyvyttömyyttä asettua toisen asemaan.

– Hänellä on alttius tehdä hätäisiä johtopäätöksiä ja käyttäytyä niiden mukaan impulsiivisesti ilman riittävää harkintaa. Käräjäoikeus katsoo jääneen näyttämättä, että Jansson olisi surmannut uhrinsa vakaasta harkinnasta. Hän on siten syyllistynyt hänen syykseen luetulla menettelyllä tappoon, oikeus toteaa tuomiossaan.

Jansson tuomittiin myös maksamaan kärsimyksestä korvauksia uhrin lähiomaisille 36 000 euroa.

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006328458.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Hovioikeus piti voimassa Kemissä entisen naisystävänsä puukottaneen miehen tuomion taposta

Entisen puolisonsa puukottanut mies tuomittiin käräjäoikeudessa 11 vuodeksi vankeuteen

Lapin käräjäoikeus tuomitsi 44- vuotiaan miehen entisen naisystävänsä taposta ja neljästä lievemmästä rikoksesta 11 vuoden vankeuteen joulukuussa 2019.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän katsoi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen ja vaati, että syyte taposta hylätään.

Mies valitti myös saamastaan tuomiosta ampuma-aserikoksesta.

Rovaniemen hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden antaman tuomiot taposta, rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Surmatyön motiivina mustasukkaisuus
Mies iski naista puukolla marraskuussa 2018 Takajärven ulkoilualueella, jossa nainen oli koiransa kanssa.

Lapin käräjäoikeuden mukaan teon syynä oli parisuhteen päättymisen aiheuttama mustasukkaisuus ja katkeruus. Surmatun lapset vaativat miehelle rangaistusta murhasta.

Mielentilatutkimuksen mukaan tuomitulla oli alttius reagoida väkivaltaisella käytöksellä painetilanteissa, mutta hän teki tekonsa kuitenkin täydessä ymmärryksessä.
YLE
16.10.2020 13:40

Aiheesta myös Lapin Kansa:

Ho­vi­oi­keus säi­lyt­ti entisen nais­ys­tä­vän­sä Kemissä puu­kot­ta­neen miehen tuomion taposta
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

JimTaika
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2018 3:00 pm

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja JimTaika »

Tämäkin arjen sankari on päässyt vapaalle. On tämä Suomalainen oikeusvaltio yksi saatanan vitsi.

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

JimTaika kirjoitti:
Ti Loka 17, 2023 1:19 pm
Tämäkin arjen sankari on päässyt vapaalle. On tämä Suomalainen oikeusvaltio yksi saatanan vitsi.
Ei nyt ihan vielä taida olla vapaana, koska teki tekosensa marraskuussa 2018 ja ollut siitä asti vangittuna, ja tuomio kulunut, mutta kun tuomiota tuli 11 vuotta niin ei oikein vapaus vielä täsmää.
Kuluvan vuoden marraskuussa voi päästä koevapauteen, ja sen pituus on puoli vuotta. Eli oikea vapaus koettaisi tuolla huuhtikuun tai toukokuun kieppeillä.

Ajatus on että puolikkaalla pääsee tuomiostaan.
Piilohomot on in.

JimTaika
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2018 3:00 pm

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja JimTaika »

kakkosurpo kirjoitti:
Ti Loka 17, 2023 2:25 pm
JimTaika kirjoitti:
Ti Loka 17, 2023 1:19 pm
Tämäkin arjen sankari on päässyt vapaalle. On tämä Suomalainen oikeusvaltio yksi saatanan vitsi.
Ei nyt ihan vielä taida olla vapaana, koska teki tekosensa marraskuussa 2018 ja ollut siitä asti vangittuna, ja tuomio kulunut, mutta kun tuomiota tuli 11 vuotta niin ei oikein vapaus vielä täsmää.
Kuluvan vuoden marraskuussa voi päästä koevapauteen, ja sen pituus on puoli vuotta. Eli oikea vapaus koettaisi tuolla huuhtikuun tai toukokuun kieppeillä.

Ajatus on että puolikkaalla pääsee tuomiostaan.
Kylläpä Kemistä kantautuvien huhujen mukaan tämä akan hakkaaja ja -tappajja kulkee uudella tehtaalla ihan töissä. Jännä nähdä kuka on kolmas uhri...

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Voi käydä päivällä töissä, mutta kun se ei voi olla vapaa vankeudesta. Ihan näin yksinkertaisesti.
Piilohomot on in.

sebvet
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: Ma Marras 25, 2013 6:08 pm

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja sebvet »

Pantajalassa tod näk eli koevapaudessa tai sitten käy avotalosta siviilitöissä

Peni
Neuvoja-Jack
Viestit: 572
Liittynyt: La Joulu 17, 2022 2:49 am

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja Peni »

sebvet kirjoitti:
To Loka 19, 2023 8:45 am
Pantajalassa tod näk eli koevapaudessa tai sitten käy avotalosta siviilitöissä
Ja kuten ylempää voit lukea niin koevapauteen ei ole mahdollista vielä. lähimmästäki,ylitornin avotalosta kotikulmille on sen verran matkaa että tuskin siviilitöissä käy 80km päässä.Enkä usko että tämä ihmispaska edes käy töissä vaikka maksettaiski.

Eikö kellään tosiaan ole käyny mielessä että puupää on käyny lomalla,joku nähny ja kirjoittelee sitten että "nyt se on päässy pois".Ei se ole sen kummempaa,lomamahdollisuus alkaa kun kiinnioloajasta on takana 2/3.
Turha alkaa keksimään mitään hienoja tarinoita liki 100km päässä vankilasta työssäkäyvästä,etuaikaan koevapauteen pääsystä tms.Me ollaan suomessa,ei täällä etuile kukaan hyvällä käytöksellä tms.
Somalit on neekereitten mustalaisia.

JimTaika
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2018 3:00 pm

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja JimTaika »

Peni kirjoitti:
To Loka 19, 2023 10:27 am
sebvet kirjoitti:
To Loka 19, 2023 8:45 am
Pantajalassa tod näk eli koevapaudessa tai sitten käy avotalosta siviilitöissä
Ja kuten ylempää voit lukea niin koevapauteen ei ole mahdollista vielä. lähimmästäki,ylitornin avotalosta kotikulmille on sen verran matkaa että tuskin siviilitöissä käy 80km päässä.Enkä usko että tämä ihmispaska edes käy töissä vaikka maksettaiski.

Eikö kellään tosiaan ole käyny mielessä että puupää on käyny lomalla,joku nähny ja kirjoittelee sitten että "nyt se on päässy pois".Ei se ole sen kummempaa,lomamahdollisuus alkaa kun kiinnioloajasta on takana 2/3.
Turha alkaa keksimään mitään hienoja tarinoita liki 100km päässä vankilasta työssäkäyvästä,etuaikaan koevapauteen pääsystä tms.Me ollaan suomessa,ei täällä etuile kukaan hyvällä käytöksellä tms.
Lähde on sen verran luotettava, että tämä tieto on varma.

sebvet
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: Ma Marras 25, 2013 6:08 pm

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja sebvet »

Siivilityömatka on 100km tai voi olla ylikin tilanteesta riippuen ja joo virallinen lomaaika alkaa ku 2/3 lusittu mutta avotalossa oot heti lomakelponen ja sieltä saa lomia perhesuhteisiin tai hyvälläsyyllä ennen varsinaista lomaajan aukeamista.

Peni
Neuvoja-Jack
Viestit: 572
Liittynyt: La Joulu 17, 2022 2:49 am

Re: Mustasukkainen mies surmasi naisen Kemissä 25.11.2018

Viesti Kirjoittaja Peni »

sebvet kirjoitti:
Ke Loka 25, 2023 2:18 pm
Siivilityömatka on 100km tai voi olla ylikin tilanteesta riippuen ja joo virallinen lomaaika alkaa ku 2/3 lusittu mutta avotalossa oot heti lomakelponen ja sieltä saa lomia perhesuhteisiin tai hyvälläsyyllä ennen varsinaista lomaajan aukeamista.
Lopeta tuo valehtelu heti.

Avotalossa kolmesti olleena,sieltä paljon istuneita/istuvia tuntevana,lomamahdollisuus alkaa kun 2/3 lusitusta ajasta takana ja sillä selvä.Ts(tärkeä syy) lomia ei jaella kuin karkkia,niihin pitä alla faktaa eikä oma sanominen syystä ja ne kestää just sen aikaa kuin asian hoito tarvii,hyvällä syyllä olevia lomia ei vankeuslaki tunne jos googlaat.

Avotaloissa istuu paljon porukkaa joilla ei lomat pyöri.osa menee sinne esimerkiksi suoraan siviilistä,niiin sinä sanot että lomat pyörii heti? Just.

On kymmeniä vankeja joilla on alle 2 vuoden tuomio,ne saa siviilistä riseltä kutsun tuomion suunitelmaan,fiksu sanoo ja saa suoraan passituspaikasi avotalon,esim. tässä miten tämä toimii

-Riseltä tulee kirje kotiin,tuomiosi 1v6kk on lainvoimainen,tule tapaamiseen vankeusrangaistuksen aloittamista varten + aika.

kun menet sinne,puhut fiksuja,haet max 6kk lykkäystä jos sulla on syy tai sanot että haluat avotaloon,no saat sitten passitusajaksi vaikka 12.12.2023 ilmoittautuminen oulun vankilaan josta kuljetus ylitornioon.
menet ouluun matkaselliin 12.12,annat heti kusinäytteen ja matka avotaloon lähtee joko seuraavana tai sitä seuraavana aamuna,sit olet avotalossa kiinni puolikkalla 9kk,ensimmäinen lomamahdollisuus sulla on 6kk päästä. PISTE.myöskään siviisilitöihin eli vankilan ulkopuolelle et voi päästä ennenkö lomat pyörii.

ja jos vielä väität jotain muuta miten lomat pyörii avotaloissa,niin sinä et tiedä mistään yhtään mitään.
Somalit on neekereitten mustalaisia.

Vastaa Viestiin