Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa

Äänestys päättyi Ke Huhti 10, 2019 12:21 pm

Kyllä
28
82%
Harkitsen vakavasti
3
9%
En osaa sanoa
2
6%
En
1
3%
 
Ääniä yhteensä: 34

Orvokki Itä
Lauri Hanhivaara
Viestit: 133
Liittynyt: La Elo 25, 2018 6:17 pm

Re: Eduskuntavaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Orvokki Itä »

Joo, pakko todeta, että mitäs minä sanoinkaan heti vaalituloksen tultua julki...
(toki nuo keskustan puheenjohtajaveikkaukseni menivät pieleen, mutta muuten olin kyllä ns. hajulla)
Orvokki Itä kirjoitti:Kyllähän nämä aika epätavalliset tulokset ovat, eikä jatko mitenkään helpolta näytä kenenkään näkökulmasta.

Eikös tämä nyt mene niin, että jos Halla-ahon pelko on niin suuri kuin ennen vaaleja väitettiin, eikä yhteistä säveltä kokoomuksen kanssa löydy, niin Rinne joutuu kelpuuttamaan hallitukseen lähestulkoon kaikki muut ryhmät. Sipilä pelastaa oman puheenjohtajuutensa (ja Saarikon perhevapaan) vain neuvottelemalla keskustankin hallitukseen ja muut pienemmät puolueethan sinne pyrkivät joka tapauksessa, vihreät etunenässä.

No, ehkä sieltä on varaa vielä jättää Harkimo ulos ja joko kristilliset tai ruotsalaiset, mutta varsinainen viher-demari-vassari-kepuli -hallitus on luvassa :shock: :roll: :cry:
-Yön harsoon maa tummentuu
kuin uupunut se päivään ois.
Ja pilveen jo häipyy kuu
kuin onni, jonka annoin pois-

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e ... ccecfcc9c9

Näkökulma: Ruutulippu nousi – nyt alkaa Rinteen velkaralli!

Tänään klo 19:51

Suomi on siirtymässä taas aikaan, jossa kansalaisille jaetaan kakkua, jota ei ole vielä leivottu, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen.
”Tulevaisuuden tekijät – uusi punamulta” vai ”Antti Rinteen velkahallitus?”

Ensin mainittu on SDP:n puheenjohtajan, hallitustunnustelijasta hallitusneuvottelujen vetäjäksi keskiviikkona muuttuneen Rinteen, jälkimmäinen kokoomuksen konkariedustajan Ben Zyskowiczin antama nimi tulevalle hallitukselle.

Vastaus tiedetään ehkä jo reilun parin viikon päästä.

Rinteen mukaan hallitusohjelman pitäisi olla kasassa 24. toukokuuta.

SDP:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n varaan rakentuva hallitus pääsee aloittamaan toimintansa huomattavasti paremmasta taloudellisesta asemasta kuin Juha Sipilän (kesk) hallitus neljä vuotta sitten.

Neljä vuotta sitten Suomen talous oli kokoomuksen johtaman sixpackin jäljiltä rapakunnossa. Silloin kasvoivat lähinnä työttömyys ja velka.

Kun Sipilän hallitus aloitti kesäkuussa 2015, Suomessa oli Tilastokeskuksen kausitasoitetun tilaston mukaan mukaan 256 000 työtöntä ja 2 427 000 työllistä. Työttömyysaste oli 9,5 prosenttia ja työllisyysaste 68,0 prosenttia.

Viime maaliskuussa vastaavat lukemat olivat: 180 000, 2 569 000, 6,4 % ja 72,6 %.

Työllisyyden kasvu lisäsi valtion verotuloja ja vähensi työttömyydestä johtuvia menoja niin, että velkakehitys saatiin jonkinlaiseen hallintaan. Valtio onnistui viime vuonna jopa lyhentämään velkaansa noin miljardi euroa, mikä tosin johtui yhdestä poikkeuserästä.

Vaalivuoden 2019 budjetin Sipilän hallitus rakensi vajaan 2 miljardin euron lisävelkaantumisen varaan. Todennäköisesti tuosta budjetoidusta alijäämästä toteutuu noin puolet, koska talouden ja työllisyyden kehitys on alkuvuoden aikana jatkunut kohtuullisen hyvänä.

Sipilän hallitus otti uutta valtionvelkaa noin 5 miljardi euroa. Se on noin neljä kertaa vähemmän kuin edellisellä hallituskaudella.

Valtionvelan määrän suhteessa bruttokansantuotteeseen Sipilän hallitus onnistui lisävelasta huolimatta kääntämään laskuun, kiitos talouskasvun. Viime vuoden lopulla Suomen valtionvelka oli valtiokonttorin mukaan 44,9 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Koko julkisen talouden velka (sis. mm. kuntasektorin ja sosiaaliturvarahastot) suhteessa kansantuotteeseen oli viime vuoden lopussa 58,9 prosenttia, kun se vuoden 2015 lopussa oli 63,6 prosenttia.

Molemmat lukemat ovat vaikkapa EU-kumppaneihimme nähden suhteellisen hyviä.

Antti Rinteen puheista päätellen velkakehitys uhkaa kääntyä taas huonompaan suuntaan. Kalliit vaalilupaukset on lunastettava ja kriisitietous, joka 4 vuotta sitten yhdisti puolueita, on poissa.

Rinne listasi vaalien alla Iltalehden haastattelussa lupaukset, joista SDP ei alkaneella vaalikaudella tingi: vappusatanen (ainakin osittain), hoitajamitoituksen 0,7:ään, 1 000 uutta hoitajaa ja lääkäriä, hoitotakuu perusterveydenhuollon kiireettömässä hoidossa 7 päivään.

Näistä syntyy karkeasti laskettuna noin miljardin euron lisämenot valtiolle ja kunnille. Kun päälle lisätään SDP:n ”tulevaisuusinvestoinnit” esimerkiksi koulutukseen, rahan tarve kasvaa entisestään.

Kannattaa muistaa sekin, että vaikka tuleva hallitus ei tekisi mitään menolisäyksiä, niin väestön ikääntyminen lisää valtion menoja reilu puoli miljardia euroa joka vuosi.

On vaikea nähdä, että hallitusviisikko pääsisi sopimukseen siitä, että äänestäjille luvattuja lisämenoja alettaisiin heti vaalien jälkeen kunnolla karsia tai että lisämenot rahoitettaisiin pelkästään veroja korottamalla.

Ei.

Uutta velkaa eli tulevaisuuteen siirrettyä verotusta tarvitaan – ja paljon. Tuleva hallitus poistaa eriarvoisuutta (joka virallisten tilastojen mukaan ei juuri ole kasvanut) siirtämällä verotusta tulevaisuuteen.

Mitä sitten tehdään, jos taloussuhdanne kääntyy nopeasti huonompaan suuntaan tai korot lähtevät nousuun?

Toivottavasti Säätytalon viisikko uhraa edes pienen ajatuksen tällekin tulevaisuudenkuvalle.

– Jokainen hallitus tästä eteenkinpäin tulee ottamaan velkaa. Kyse on siitä, mikä on suhde velanoton ja sen takaisin maksamisen välillä, Rinne pyöritteli keskiviikkona eduskunnassa, kun Iltalehti kysyi hänen kantaansa lisävelkaantumiseen.

Hieman myöhemmin Säätytalolla Rinne totesi, valtiovarainministeriön virka-arvio talouden tilasta yhdistää puolueita, mutta miten siitä lähdetään vahvistamaan suomalaista yhteiskuntaa, niin ne keinot jakavat sitten jo puolueita.

Tuhannen taalan kysymys kuuluu, tuleeko keskustasta velkarallin takuumies.

Tuskin kukaan kiistää sitä, että Suomen tuleva kasvu vaatii suuria koulutus- ja tutkimuspanostuksia. Ongelma on siinä, että koulutuksen ja tutkimuksen lisäksi rahaa ollaan nyt sirottelemassa kaikkeen muuhunkin hyvään ja kauniiseen.

Yhtälö ei toimi.

Tai toimii, kun velkahanat avataan uudestaan.

Työllisyysasteen nostaminen olisi fiksuin tapa kasvattaa nopeasti valtion verotuloja, joilla hyvinvointipalvelut voidaan rahoittaa.

Ongelma on kuitenkin siinä, että ay-liikkeen liekanarussa tuleva hallitus tuskin pystyy tekemään työntekijöiden kannalta ikäviä ja radikaaleja uudistuksia työllisyysasteen nostamiseksi. Niitä uudistuksia, joita monet asiantuntijat peräänkuuluttavat. Helpot ja suhteellisen pehmeät keinothan on jo suureksi osaksi käytetty.

Kuten sanottu, koulutus on tärkeä, mutta se on pidempi polku.

Taitaa käydä niin, että kun talous hetkeksi helpottui, maltti katosi ja Suomessa siirrytään taas aikaan, jossa innolla jaetaan kakkua, jota ei ole vielä edes leivottu.

Ei kovin älykästä.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja dazu »

Teemu Luukka/Helsingin Sanomat kirjoitti:Kokoomus voisi yrittää hallitusta perussuomalaisten kanssa, mutta on vaikea kuvitella, että mikään muu puolue lähtisi siihen mukaan. Keskusta ei vanhaan palaa, vihreät ja vasemmistoliitto eivät suostu eikä myöskään vaalivoittaja Sdp.
Teemu Luukka kirjoittaa hyvää propagandaa, unohtaen näppärästi sen, että kokoomus potki Halla-Ahon pihalle hallituksesta juuri kaksi vuotta sitten. Lyö Teemu pääsi tiiliseinään!

Ihmettelen tätä, että sekä kokoomuksen ja persujen riveissä, että mediassa on viime päivinä puheltu siihen malliin, kuin kokoomus ja persut olisivat jotain kavereita, jotka olisivat jossain yhdessä rintamassa demareita vastaan... Kyllä ne varmasti ovatkin molemmat demareita vastaan, mutta eivät ne missään yhdessä rintamassa ole. Tällainen paskanjauhanta kyllä tietysti on hyvää mainosta kokoomukselle ja tuo ehkä pienen palan persujen menestyksestä kokoomuksen leiriin...

Puoluetasolla tällainen jutustelu viitannee myös siihen, että kokoomus ja persut ovat hyvissä ajoin asemoituneet oppositioon ja esittävät nyt oppositiofrendejä. Ihmettelen kuitenkin median valheellista tapaa esittää asioita tässä yhteydessä...
Doctor Lecter kirjoitti:Venezuelan tie on Suomenkin tie.
Kokoomushan on Suomea vienyt Venezuelan tietä pitkin tässä jo 12 vuotta. Hyvä, jos jäävät välillä oppositioon.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jos ja kun uusi hallitus saadaan näistä viidestä kyhättyä, niin kylmää kyytiä on luvassa niin yrittäjille, palkansaajille, metsän omistajille, auton omistaville... Mutta kissanpäivät luvassa "vähävaraisille", "yhteiskunnan kovaosaisille", islamin uskoa tunnustaville, ynnä muille valmiiseen pöytään saapujille:
Grafiikka näyttää, missä ovat hallituksesta neuvottelevien puolueiden erot: Hakkuut ja autoilu jakavat, ulkoistukset ja moni­kulttuurisuus eivät
yhteistä_arvopohjaa.jpg
yhteistä_arvopohjaa.jpg (118.41 KiB) Katsottu 2098 kertaa
Helsingin Sanomat
9.5. 2:00 , Päivitetty: 9.5. 6:12

Siinähän sitä on. Yhteistä arvopohjaa. Mikähän vimma se näitäkin ajaa "rikastuttamaan" Suomea?

Luvassa migrin toiminnan "uudistamista", jo annettujen palautuspäätösten kumoamisia, "vihapuheen" nostamista ykkösteemaksi ja saattamisesta kiirellisesti lakimuutokseen, turvapaikkaturismin lisääntymistä, sananvapauden entistä laajempaa rajoittamista, sekä sharialain käyttöönottoa ja moskeijat tulevat saamaan rakennusoikeuksia paraatipaikoilta.

Polttoaineiden hinnat nousevat erilaisilla "haittaveroilla", autojen käyttömaksut kohoavat, autoilua tullaan rajoittamaan, maalla asuminen kallistuu, paperitehtaat ajetaan alas koska hiilinielu ja halu olla EU:n silmissä paavillisempi kuin paavi itse, puunpoltto kielletään, kehitysmäärärahoja syydetään "hätää kärsiville" entistä enemmän...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja dazu »

Mika Koskinen/Iltalehti kirjoitti:Kannattaa muistaa sekin, että vaikka tuleva hallitus ei tekisi mitään menolisäyksiä, niin väestön ikääntyminen lisää valtion menoja reilu puoli miljardia euroa joka vuosi.
Tällä Mika Koskisella on vissiin mennyt iltalääke ja aamulääke väärässä järjestyksessä, koska eipä tuo vanhustenhoitoon menevä raha kyllä tule kasvamaan joka vuosi puolella miljardilla.
Tuo on vähän sama asia, kuin sanoisi, että murrosikäinen poika tulee tästä lähtien kasvamaan 15 senttiä joka vuosi.
Mika Koskinen/Iltalehti kirjoitti:Työllisyysasteen nostaminen olisi fiksuin tapa kasvattaa nopeasti valtion verotuloja, joilla hyvinvointipalvelut voidaan rahoittaa.

Ongelma on kuitenkin siinä, että ay-liikkeen liekanarussa tuleva hallitus tuskin pystyy tekemään työntekijöiden kannalta ikäviä ja radikaaleja uudistuksia työllisyysasteen nostamiseksi. Niitä uudistuksia, joita monet asiantuntijat peräänkuuluttavat. Helpot ja suhteellisen pehmeät keinothan on jo suureksi osaksi käytetty.

Kuten sanottu, koulutus on tärkeä, mutta se on pidempi polku.

Taitaa käydä niin, että kun talous hetkeksi helpottui, maltti katosi ja Suomessa siirrytään taas aikaan, jossa innolla jaetaan kakkua, jota ei ole vielä edes leivottu.

Ei kovin älykästä.
Mitäköhän ratkaisuja tämä Mika Koskinen tässä nyt oikein peräänkuuluttaa? Nämä aktiivimallin kaltaiset "ratkaisut" eivät ole mitään ratkaisuja työllisyyteen. Niillä saadaan jengi tekemään palkattomia pätkätöitä, jotta tilastoissa näkyy työllisyysasteen kasvu.
Aktiivimallit ovat rangaistuskeinoja, joissa työtön piestään vyöllä ja lopuksi Häkämies lataa spermat niskaan. Se ei ole mikään ratkaisu työttömyyteen, se on rangaistus ja sosiaalidarwinismin toteuttamista.
Kyllä tämä työasia pitäisi hoitaa ihan toisella tavalla. Työmarkkinoiden joustavuuden lisäämisestä puhuminen on mielisairaiden paskapuheita. Ja niistä puheista pitäisi lyödä miekalla puolet päästä irti. Väitetään, että ammattiyhdistysliikkeet olisivat syyllisiä työmarkkinoiden joustamattomuuteen ja, että ne pitäisi hävittää. Tällaisella työmarkkinoiden joustolla tarkoitetaan sitä, että työntekijöiden pitäisi poukkoilla sinne tänne sijoittajien tahdissa. Työmarkkinat pyörisivät sosiaalidarwinismin ihanteiden mukaan sijoitustrendien mukaan, eikä mihinkään oikeasti panostettaisi, eikä mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia olisi missään... Kaikki työsuhteet olisivat pätkäsuhteita jne.
Ei työmarkkinoita voida uudistaa minkään ulkomaisten sijoittajien ehdoilla, vaan pitää luoda stabiiliutta ja pitkän tähtäimen suunnitelmia.
Varsinainen akuutti työmarkkinoiden joustamattomuushan johtuu ihan muualta, kuin ay-liikkeistä. Se johtuu nimittäin työnantajatahosta, joka on liian nirso työntekijöiden suhteen.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja dazu »

Doctor Lecter kirjoitti:Jos ja kun uusi hallitus saadaan näistä viidestä kyhättyä, niin kylmää kyytiä on luvassa niin yrittäjille, palkansaajille, metsän omistajille, auton omistaville... Mutta kissanpäivät luvassa "vähävaraisille", "yhteiskunnan kovaosaisille", islamin uskoa tunnustaville, ynnä muille valmiiseen pöytään saapujille:
Minä näkisin tämän tilanteen hyvänä juuri yrittäjien kannalta ja huonona kansainvälisten suuryritysten kannalta. Samoin näkisin tilanteen hyvänä juuri keskiluokan palkansaajien ja duunareiden kannalta ja huonona supersijoittajien ja ökyrikkaiden, sekä sosiaalidarwinismia kannattavien kannalta. Metsänomistajana en näe ongelmaa ja keskusta on mukana hallituksessa.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

dazu kirjoitti:Metsänomistajana en näe ongelmaa ja keskusta on mukana hallituksessa.
Ei Keskustan mukanaolo vielä suinkaan varmaa ole. Kyseessä ovat vasta neuvottelut. Mutta pahalta näyttää; Keskusta on taas huoraamassa - nyt jopa kommarien kanssa!

Mutta jännää on se, että miten sovitamme yhteen Kemin sellutehdasta vastustavien Vihreiden, sellutehdasta kannattavien demareiden (tosin, viherkuker-intoilussaan heissäkin on "jonkun ihme tehtaitten" vastustajia, mm. Uudenmaan ja Helsingin vaalipiirien jakkukalkkuna-osastolla), sekä metsää omistavien keskustalaisten ajatukset.
- Summa summarum;: Vihreät antaa periksi, mutta vaatii vastineeksi jotain älytöntä - ja saa tahtonsa läpi.

Keskustan hallitusneuvottelija vaihtuu:
Kaikkonen otti tänään Sipilän paikan hallitus­neuvotteluissa
...
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen tuuraa ainakin tänään Juha Sipilää, joka on Eurooppa-neuvoston epävirallisessa kokouksessa Romaniassa.
IltaSanomat
9.5. 12:28

Tämä lieneekin ensimmäinen kerta kun hallitusneuvottelijana on ehdollisen vankeustuomion saanut henkilö:
Syyttäjä vaati Antti Kaikkoselle vankeutta 16.1.2012 alkaneessa Nuorisosäätiön lahjuksia käsittelevässä oikeudenkäynnissä.Tammikuussa 2013 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kaikkosen viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen luottamusaseman väärinkäytöstä. Kaikkonen ei valittanut tuomiostaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Kaikkonen
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja dazu »

Doctor Lecter kirjoitti:Mutta jännää on se, että miten sovitamme yhteen Kemin sellutehdasta vastustavien Vihreiden, sellutehdasta kannattavien demareiden (tosin, viherkuker-intoilussaan heissäkin on "jonkun ihme tehtaitten" vastustajia, mm. Uudenmaan ja Helsingin vaalipiirien jakkukalkkuna-osastolla), sekä metsää omistavien keskustalaisten ajatukset.
- Summa summarum;: Vihreät antaa periksi, mutta vaatii vastineeksi jotain älytöntä - ja saa tahtonsa läpi.
Jonkinlaiset kaupat siellä syntyy. Kyseessä on niin pakkorako sekä SDP:n, että keskustan kannalta, että kyllä ne siellä jonkinlaisen molempien kannalta ihan hyvän diilin sorvaavat. Vihreille ja Vasemmistoliitolle annetaan oma osansa ja RKP saanee sen Vaasan laajan päivystyksen.
Vassarit ovat varmaankin tyytyväisiä, jos aktiivimallin tyyppisistä systeemeistä luovutaan ja tilalle laitetaan jotain, mikä ei perustu yksilön syyllistämiseen yhteiskunnan ongelmista...
Mikä tulee sitten olemaan vihreiden osa, niin ehkä jotain ilmastoon liittyvää. Toivottavasti ei kuitenkaan näihin muu-sukupuolisuus -juttuihin liittyvää.

Ilmaston osalta veikkaisin, että tämä kokoonpano tulee iskemään ensisijaisesti hiilivoimaa vastaan, mikä onkin mielestäni sellainen it's about time -juttu. Hiilivoimasta luopumisesta ollaan puhuttu jo 90-luvulta lähtien, eikä siitä olla vieläkään kokonaan päästy eroon.
Toivon, että tämä hallitus saa aikaan konkreettisen ohjelman ja aikataulun hiilivoimasta luopumisen suhteen.
Turpeen polton osalta asiat varmaankin siirtyvät, koska keskustalle ja RKP:lle täytyy tehdä tässä asiassa myönnytyksiä... Tai voi olla, että senkin osalta jotain suunnitelmia tehdään, mutta tuskin mitään lopullista kuitenkaan.

Persut ja kokoomus muuten eivät haluaisi luopua hiilivoimasta ja persujen sisarliike Yhdysvalloissa, eli alt right ja Trump ovat jopa elvyttäneet hiilivoimaa... saadaanpahan sitten miljoonalle ihmiselle töitä, jota tehdään 19 tunnin työpäivänä ja kaupanpäälle alle 50-vuoden iässä kuolemaan johtava keuhkosairaus...
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

annaanna

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Doctor Lecter kirjoitti: ...
Luvassa migrin toiminnan "uudistamista", jo annettujen palautuspäätösten kumoamisia, "vihapuheen" nostamista ykkösteemaksi ja saattamisesta kiirellisesti lakimuutokseen, turvapaikkaturismin lisääntymistä, sananvapauden entistä laajempaa rajoittamista, sekä sharialain käyttöönottoa ja moskeijat tulevat saamaan rakennusoikeuksia paraatipaikoilta.

Polttoaineiden hinnat nousevat erilaisilla "haittaveroilla", autojen käyttömaksut kohoavat, autoilua tullaan rajoittamaan, maalla asuminen kallistuu, paperitehtaat ajetaan alas koska hiilinielu ja halu olla EU:n silmissä paavillisempi kuin paavi itse, puunpoltto kielletään, kehitysmäärärahoja syydetään "hätää kärsiville" entistä enemmän...
Totta. Tulevaisuus näyttää jopa paremmalta kuin Sipilän hallituksen aikana, joka sekin oli oikein kelpo hallitus.
Tulokset puhuvat puolestaan.
Alkuaika mennee persuministerien älyttömyyksiä purkaessa ko henkilöiden hallinnoimissa ministeriöissä. Voi löytyä muutakin fiilattavaa, mutta "yritys" on kuitenkin vakaavaraisempi kuin aikoihin. Pelkkä sanan "norminpurkutalkoot" lanseeraaminen oli erinomainen teko, koska moinen mahdollisuus ei ollut ennen suomalaisten mieliin pulpahtanut, että moinen on oikeasti edes ajatuksen tasolla mahdollista.

Kokoomuksen vanhollisuus ja ministeriaineksen heikkolahjaisuus kun on yhtälöstä poistettu, persujen puuttumisesta puhumattakaan, voidaan odottaa maalailemaasi kehitystä.

Onkin jo korkea aika saada uudet päättäjät ministereiksi, nokkelasti valita vihreistä ja vasemmistosta tiettyihin ministerivirkoihin sopivat naiset, yrittää löytää kepusta joku muu kuin Kaikkonen ministeriksi ja Rinteen tilalle joku muu pääministeriksi, sillä hänen olisi syytä keskittyä terveytensä vaalimiseen. Ongelmalliselta tuntuu taas löytää erinomainen valtionvarainministeri, toivottavasti huolella valitaan koko joukosta, eikä vain yhden puolueen (SDP) valikoimasta.
l
Hyvinhän tässä loppujen lopuksi kävi, kun plokkasivat persut/Halla-aho itsensä ulos vallankahvasta arvopohjansa kanssa :D

Onnea ja menestystä tulevalle radikaalille hallitukselle, joka moskeijoita rakentaa, puunpolton, lihansyönnin, autoilun, sanomalehtien lukemisen ja internetin kieltää, ajaa vanhukset siltojen alle, nostaa tyttösten suojaikärajaa 18 vuoteen, palkkaa sananvainopoliiseja ja käynnistää ennennäkemättömän vihapuhevainon takavarikoimansa Perussuomalaisten jäsenluettelon perusteella. Jos nyt oikein olen heikoimmassa asemassa olevien kuvitelmia tulkinnut tulevaisuudesta :mrgreen:

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tässä ovat varmat ja todennäköiset ministerit - 7+5+3+2+1=18

Iltalehden politiikan toimituksen arvion mukaan tulevassa hallituksessa on 18–20 ministeriä, jos hallituksen muodostavat SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

SDP 7
SDP:n varmoja ministereitä ovat puolueen puheenjohtaja Antti Rinne, puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marin, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja kansanedustaja Ville Skinnari.

Todennäköisiä ministereitä ovat kansanedustajat Sirpa Paatero, Kristiina Salonen ja Tytti Tuppurainen. Myös kansanedustajat Tuula Haatainen ja Krista Kiuru taistelevat vielä ministerisalkusta. Ministerin ei suinkaan tarvitse olla kansanedustaja. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri on SDP:n ministeripakan mahdollinen jokeri.

Keskusta 5
Keskustan varmoja ministereitä ovat puolueen entinen varapuheenjohtaja Annika Saarikko ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen. Saarikon salkku jaetaan niin, että joku toinen, esimerkiksi kansanedustaja Anne Kalmari, hoitaa sitä Saarikon ollessa äitiyslomalla.

Todennäköiset muut ministerit löytyvät joukosta Antti Kurvinen, Jari Leppä, Mika Lintilä, Mikko Savola, Katri Kulmuni ja Hanna-Kaisa Heikkinen. Keskusta saa eduskunnan puhemiehen tehtävän. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on sanonut, että ministerin tai puhemiehen tehtävä ei häntä kiinnosta. Jos miehen sana pitää, Matti Vanhanen voisi olla luonteva valinta puhemieheksi.

Vihreät 3
Vihreiden varmoja ministereitä ovat puolueen puheenjohtaja Pekka Haavisto ja puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo. Todennäköinen ministeri on eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Vasemmistoliitto 2
Vasemmistoliiton ainoa varma ministeri on puolueen puheenjohtaja Li Andersson. Toisesta ministerinsalkusta taistelevat puolueen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.

RKP 1
RKP:n ainoa ministeri on varma sellainen eli puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Jos RKP saa kaksi ministerinsalkkua, on sitä lähimpänä kansanedustaja Anders Adlercreutz.
Iltalehti
9.5.2019 13:00

Nyt manituista nimistä (miinus Vanhanen ja Sipilä) aiempaa ministerikokemusta on seuraavilla; Haatainen, Haavisto, Henriksson, Kiuru, Leppä, Lintilä, Paatero, Rinne, Saarikko.
Matti Vanhanen voisi olla luonteva valinta puhemieheksi.
Juu, ellei sitten taas lähde kesken kauden luikkimaan jonnekin muualle...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.nykysuomi.com/2019/05/10/tu ... ittaminen/

Tunnettu anarkisti Dan Koivulaakso hallitusneuvotteluissa ”osaamisalueenaan” oikeusvaltion kehittäminen

Toimittaja: Petri Perta - 10.5.20192

Tunnettu Vasemmistoliiton aktiivi, anarkistista antifa-liikettä näkyvästi tukeva Dan Koivulaakso on tuotu osaksi punavihermultaisten hallitusneuvottelujen kokoonpanoa.
Koivulaakso ei ole osa Vasemmistoliiton eduskuntaryhmää, vaan päätyi tehtäväänsä ”takaportin” kautta puolueensa kutsumana.

Aivan kevyestä pestistä ei ole kysymys, sillä Koivulaakso on asetettu ”Turvallinen oikeusvaltio Suomi”-pöydän alaryhmän ”Oikeusvaltion kehittäminen”- puheenjohtajaksi.

Aiemmin Koivulaakso on tullut tunnetuksi mm. halustaan kieltää näkemyksensä mukaan ”väärää mieltä” olevia ryhmiä ja niinikään näiden ajamien ajatusten asettamista laittomiksi.

Muitakin toimia Koivulaakso on äärivasemmistolaisen ajatusmaailmansa edistämiseksi toki keksinyt. 2018 huhtikuussa Koivulaakso kehoitti ”edistyksellisiä toimijoita” boikotoimaan ravintola Kaisaniemeä, koska näki ravintolan ”hyysäävän äärioikeistoa”. Voit lukea lisää tapauksesta täältä.

Koivulaakson lisäksi hallitusneuvotteluihin on kutsuttu mm. erinäisten yritysten edustajia. Antti Rinne on kertonut julkisuuteen, ettei yritysten lobbareita ole paikalla kuin puolueiden kutsumana.

Lähde: US

annaanna

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Uutiset vaan paranee päivä päivältä, voiko olla tottakaan :D
Kiitos tiedonvälityksestä.

Mitähän tulevaisuudessa vielä on tulossa?
Euroviisuvoitto, lätkämestaruus. Kunnon putki tuntuu nyt olevan päällä.
Toisaalta kutkuttavaa olisi seurata myös persujen ministerinimityksiä, joita ilman nyt jäämme, koska vaalit järjestettiin viikon verran liian aikaisin. :mrgreen:

Tämä Koivulaakso ei mikään turha mies olekaan, ilmeisesti. Pelottava mörkö joillekin :roll: .
Uutistoimittaja Petri Perta vaikuttaa olevan aivan pihalla asioitten todellisesta laidasta.
Mikä lie fakenewstoimittelija.
Kukapa meistä ei olisi kieltämästä ulkomailta johdettua Pohjoismaista vastarintaa. Sen toimintaa Koivulaakso lienee ollut halukas kieltämään. Tutustunut siis oikeusvaltion toimintamekanismeihin tältäkin kantilta.

On hänellä myös perskohtaista tuntumaan toimivaan oikeusvaltioomme, sillä muistin mainitun minfossa aiemmin.
PVL-heppujen kohteena ollut Koivulaakso. Tässä uutisointia henkilöstä, joka kävi puukon kera kimppuunsa Jyväskylän kirjastossa.
Tuloton ja varaton vaikuttaa tekijä olevan, ehkä siksi haaveilee vallankumouksesta Suomessa. Jotta viimeiset tulisivat ensimmäiseksi.

Ei näin!
Laitonta henkilörekisteriä pitänyt uusnatsi tuomittiin sakkoihin ja yli 15 000 euron vahingonkorvauksiin

Sama uusnatsiaktiivi tuomittiin tammikuussa osallistumisesta Jyväskylän kirjastoiskuun.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi laitonta henkilörekisteriä pitäneen uusnatsin tiistaina 50 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaksi tuomitun tuloilla 300 euroa. Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan asianomistajille vahingonkorvauksia yhteensä 15 600 euroa.
Eli jo pelkästään kokemusasiantuntijana :D vaikuttaa Koivulaakso olevan mies paikallaan, kun pohditaan oikeusvaltiomme säilyttämistä, kehittämistä ja epätoivottujen ainesosien ja ilmiöitten karsintaa. Muista ansioistaan tai opinnoistaan yms. en mitään tiedä.

Melko vaisu tunnelma muuten ketjussa. Miksi?
Kun sentään niin moni halusi päästä Sipilän makkaramussuttajahallituksesta eroon.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

On aikoihin eletty kun kun sitä "parempaa väkivaltaa" kannattava anarkisti Dan Koivulaakso (vas) on mukana hallitusneuvotteluissa - Li Andersson selittelee:
Poliittista väkivaltaa ihannoinut vasemmistoliittolainen hallitusneuvotteluissa - Li Andersson: ”Hän on hyvin selvästi pahoitellut”

Poliittista väkivaltaa aikaisemmissa kirjoituksissaan ihannoinut vasemmistoliiton Dan Koivulaakso (vas) johtaa Säätytalon hallitusneuvotteluissa oikeusvaltion kehittäminen -alaryhmää, joka on osa suurempaa turvallinen oikeusvaltio Suomi -työryhmää.

Iltalehti kysyi asiasta keskiviikkoaamuna vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonilta.

Miten hyvin tällainen henkilö soveltuu oikeusvaltion kehittäminen -työryhmän puheenjohtajaksi?
– No, hän on hyvin selvästi pahoitellut niitä vanhoja kirjoituksiaan ja on myöskin hyvin selvästi sanonut, ettei edusta enää sellaista ajattelua. Meille kelpaa kyllä tämä.

Eli tämä riittää?
– Joo.

Mutta eikö tämä näytä ulospäin aika huonolta?
– No siis totta kai nämä kirjoitukset, joita hän oli tehnyt, niin eivät ne edusta puolueen linjaa eikä meidän kantoja...mutta hän oli tehnyt ne yli kymmenen vuotta sitten ja on hyvin selvästi itse pahoitellut asiaa ja todennut, etteivät ne edusta enää hänen ajatteluaan.

Tuliko yllätyksenä?
– No, minusta tärkeintä on nyt se, että hän on itse hyvin selvästi asiaa kommentoinut. Se riittää meille.

”Olen pahoillani”
Suomen Uutiset ja Kaleva kertoivat aiemmin tällä viikolla Dan Koivulaakson vanhoista keskustelupalstakirjoituksista, joissa Koivulaakso puolusti poliittisen väkivallan käyttöä.

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Dan Koivulaakso toimii hallitusneuvottelujen turvallinen oikeusvaltio Suomi -työryhmän oikeusvaltion kehittäminen -alatyöryhmässä. Koivulaakso kommentoi aiemmin tällä viikolla Kalevalle, ettei hänen vanhoilla kirjoituksilla ole vaikutusta hänen tehtäväänsä.
– En näe, että viestit vaikuttavat tehtävääni alatyöryhmän puheenjohtajana, Koivulaakso kommentoi.
Ärhäkkä vasemmistoaktiivi Dan Koivulaakso (vas). Arkistokuva vuodelta 2012. JOEL MAISALMI
Ärhäkkä vasemmistoaktiivi Dan Koivulaakso (vas). Arkistokuva vuodelta 2012. JOEL MAISALMI
väkivaltaa_ihannoiva_hallitusneuvottelija.jpg (36.22 KiB) Katsottu 1863 kertaa
Kirjoitukset ovat Kalevan mukaan pääosin vuosilta 2007 ja 2009. Koivulaakso pahoittelee Kalevan jutussa kielenkäyttöään.
– Olen pahoillani, että käytin asiatonta kieltä 10–12 vuotta vanhoissa foorumikeskusteluissa. Kirjoitukseni eivät edusta ajatteluani ja toivon, että voimme vanhojen pohdintojen sijaan keskittyä tähän päivään ja viranomaisten resurssien turvaamiseen, oikeusvaltion vahvistamiseen sekä Suomen hyvinvoinnin kehittämiseen, hän sanoo.

Keskiviikkona 15.5. 2019 kello 11.45: Jutun otsikon sanamuotoa muutettu.
Iltalehti
15.5.2019 10:45
Kirjoitukseni eivät edusta ajatteluani ja toivon, että voimme vanhojen pohdintojen sijaan keskittyä tähän päivään
Se on tämä "toinen minä" siis kirjoittanut nuo freudilaiset lipsahdukset ja nyt olisi tietty kauhean kiva, että ne voitaisiin unhoittaa, mutta samainen Koivulaakso ottaa vuonna 2017 esiin fb-sivuillaan luonnehdinnan Jussi Halla-ahosta (ps) yli 10 vuoden takaa:
"Nuorempana hän jakeli netissä innokkaasti yhdysvaltalaisten valkoisen ylivallan kannattajien sivuja, joissa korostettiin mustien älyllistä ja moraalista ala-arvoisuutta – maahanmuuton kanssa niillä ei ollut mitään tekemistä muuten kuin ehkä aika groteskissa mielessä".


Omia kirjoituksiaan hän sen sijaan toivoo unohdettaviksi! Onko tässä ristiriitaa? Ei, sillä Koivulaakso "katuu ja on pahoillaan".
”Olen pahoillani”
Aivan kuten Hussein Al-Taee (sd) oli "pahoillaan". Vasemmistopuolueissa riittää kun "aidosti katuu ja on pahoillaan". Juurikin tälläisiä seikkoja, mitä ei voida edes oikeasti todeta; katuminen, pahoillaan olo, en ollut silloin oma itseni, provosoiduin... sun muuta selittelyä kun tulee yllätetyksi housut kintuissa.
En näe, että viestit vaikuttavat tehtävääni alatyöryhmän puheenjohtajana, Koivulaakso kommentoi.
Se, että hän ei itse näe tässä ongelmaa onkin pahinta! Voi vain kuvitella millainen on oikeusvaltion kehittämisryhmän ajatusmaailma kun jo sen puheenjohtajakin on anarkisti ja ihailee poliittista väkivaltaa. Kammottavaa!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

annaanna

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kylläpä sitä ollaan hätäännytty taas kerran :D
(On se Dan pelottava mörkö eräille. Mot.)

... ja tuotu Halla-aho keskelle hallituksenmuodostamisprosessikeskustelua.
Ei kyllä yllätä :D

Toinen näistä siis irtisanoutuu vanhoista kirjoituksistaan ja ajatuksistaan, toinen taas ei. Ymmärrätkö eron Lecter. Toinen vain muuttelee ilmaisuaan kuhunkin poliittiseen ilmastoon sopivaksi :D. Aivan kuin olisi pesunkestävä populisti.
Kun saa tarpeeksi monta tuomiota kirjoituksistaan, niin oppii se Halliskin :lol: .

- Minä en irtisanoudu siitä, mitä olen sanonut. Olen kirjoittanut erilaisissa elämäntilanteissa erilaisia asioita, en osannut ennustaa omaa poliittista tulevaisuuttani. Kun olosuhteet muuttuvat, ilmaisunkin pitää muuttua, perussuomalaisten puheenjohtajaksi lauantaina valittu Jussi Halla-aho kommentoi vanhoja blogitekstejään Ylelle."


Valtamedia ei ole todellakaan näin tiheällä kammalla läpikäynyt muita lobbareita, joita puolueet ovat omiiin joukkoihinsa haalineet. Ettei vain löytyisi mielenkiintoisia lestadioilais- ja vapaamuurarisidoksia, kun laitettaisiin Silli selvittämään. Lapsipornomafiayhteyksistä puhumattakaan. Ai ai sitä valjastettua valtamediaa. Ajojahtia harrastaa vasemmistoa kohtaan nuo porvariomisteiset lehtitalot. Osa selvästi persujen talutushihnassa. Huomaa selvästi Kokoomuksen ja Persujen liittoutuneen.

Elinkeinoelämän lobbauksesta neuvotteluissa näytti olevan tämän päivän Iltalehdessä jotakin vuodettuja tietoja.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9 ... c51168d876

En kokonaisuudessaan kopsannut, kun oli tässäkin pätkässä jo ihan riittävästi hulvatonta huumoria, jonka ymmärtänevät ne, jotka eteenpäin ajelevat kelirikkoisilla teillä, ja jotka käsittävät "tiemäärärahojen" rajallisuuden. Meidän viiteryhmämme näissä asioissa ovat baltianmaat, eivät pohjoismaat.

(Jäin kaipaamaan vain suunnitelmia suurlentokentistä? Suomihan on niin tärkeä kansainväliselle lentoliikenteelle. Varmaan 700 miljardin satsauksella olisi odotettavissa tulevaisuudessa suuri hyöty.)
...
Kunnianhimoiset väylähankkeet edellyttäisivät väylänpidon kokonaisrahoituksen mittavaa kasvattamista nykyisestä vuotuisesta noin 3,2 miljardista eurosta. Esimerkiksi Liikenneinfrastruktuuri 2040 -selvityksessä (2017) väylänpitoon pitäisi vuoteen 2040 mennessä sijoittaa kokonaisuudessaan 77–105 miljardia euroa.

Elinkeinoelämän toiveet
Suomi elää viennistä, mutta suomalaisten yritysten logistiikkakustannukset vievät keskimäärin noin 14 prosenttia yritysten liikevaihdosta ja ovat monia muita maita korkeammat, ja siksi hallitusneuvottelija Antti Rinne kuuntelee herkällä korvalla myös elinkeinoelämän väylätoiveita.

Rinne on jo ilmaissut valmiutensa valtion antamaan tukeen, jos esimerkiksi Metsä Group tekisi 1,5 miljardin tehdasinvestoinnin Kemiin. (Yle 27.4.)

Tuki tarkoittaisi tiestön ja raideyhteyksien parantamiseen puukuljetuksia varten sekä Ajoksen satamaan johtavan meriväylän syventämistä.

Liikenteen osuus Suomen päästöistä on noin viidennes. Vaikka tavoitteena on liikenteen päästöjen merkittävä hillitseminen siirtymällä ympäristöllisesti kestävämpään tapaan liikkua, silti tavoitteena on päästöjen lasku siten, ettei samalla vaaranneta työpaikkoja ja vahvistetaan suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2019 ja hallitusneuvottelut

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

annaanna kirjoitti:Toinen näistä siis irtisanoutuu vanhoista kirjoituksistaan ja ajatuksistaan, toinen taas ei. Ymmärrätkö eron Lecter.
Juu, ymmärrän sillä kuten jo aiemmin kirjoitin...
Onko tässä ristiriitaa? Ei, sillä Koivulaakso "katuu ja on pahoillaan".
annaanna kirjoitti:Toinen vain muuttelee ilmaisuaan kuhunkin poliittiseen ilmastoon sopivaksi :D. Aivan kuin olisi pesunkestävä populisti.
Juu, sillä minä, että onko tosiaan niin, että Vasemmistoliitosta ei löytynyt yhtään nk tolkun ihmistä vetämään ko. työryhmää. Esimerkiksi Demlan jäsenistössä on paljon punikkeja, jotka eivät ainakaan julkisesti nauti poliittisesta väkivallasta ja olisivat näin ole sopivampia ao. tehtävään.

Dan Koivulaakson blogeihin Iltalehdessä voit tutustua tämän linkin kautta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin