Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2375
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b03 ... 3a093d05e6

Tienpientareelta löytyi vuonna 2011 ruumis, kuollut isä ilmestyi pojan eteen vuoden päästä perhejuhlissa - näin yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa dollaria

Tänään klo 16:09

Yhdysvaltalaispariskunta ehti valehdella lapsilleen useita vuosia.

Kuva
Igor Vorotinov on erikoisen petosvyyhdin päähenkilö. [SHEPBURNE COUNTY JAIL]

Yhdysvaltalainen Igor Vorotinov, 54, on saanut vankeustuomion petoksesta, johon hän syyllistyi lavastamalla oman kuolemansa. Minnesotan alueen syyttäjänviraston mukaan tuomion sai myös Irina Vorotinov, tuomitun vaimo sekä heidän poikansa Alkon.

Rikos tapahtui vuonna 2011, Igorin syyte nostettiin vuoden 2018 lopussa ja tuomio annettiin maaliskuun alussa. Syytteen nostamisen ja oikeudenkäynnin välissä Igor Vorotinovia pidettiin vangittuna, koska hänen pelättiin pakenevan Yhdysvalloista.

Tuomio pannaan täytäntöön heinäkuun lopussa Yhdysvalloissa. Itse rikos tapahtui kuitenkin kaukana Yhdysvalloista, pienessä kylässä Moldovassa.

Kuolema, hautajaiset, uurna

Päivänmäärä oli elokuun 1. vuonna 2011. Moldovalaisen pikkukylän Cojusnan tienpientareelta löytyi miehen ruumis. Ruumis ei ollut näkyvällä paikalla vaan piilossa pensaiden alla.

Se oli jo ehtinyt mädäntyä. Merkkejä väkivallasta ei ollut, ei myöskään minkäänlaisia jälkiä ampumisesta. Kuolinsyyksi kirjattiin sydänkohtaus.

Paikalliset viranomaiset tunnistivat miehen Igor Vorotinoviksi, yhdysvaltalaiseksi myyjä-automekaanikoksi. Ruumiin taskusta kun löytyi Vorotinovin passi ja muita henkilöllisyyspapereita, kertoo Washington Post.

Vorotinovin Yhdysvalloissa asuvalle vaimolle soitettiin surullinen puhelu. Aviomies oli kuollut sydänkohtaukseen työmatkalla. Ruumis on tallessa, vaimolla on valta tehdä sille mitä haluaa ja järjestää haluamansa hautajaiset.

Vaimo hyppäsi lentokoneeseen ja matkusti Minnesotasta Moldovaan. Perille hän saapui Yhdysvaltojen suurlähetystön edustajan kanssa. Hän tunnisti vainajan miehekseen ja pyysi, että ruumis poltetaan. Uurnan hän veisi mukanaan Yhdysvaltoihin.

Marraskuussa Irina Vorotinov järjesti hautajaiset, joihin kutsuttiin paljon vainajan ystäviä. Minnesotan alueen venäläisyhteisö suri ystäväänsä. Paikalla oli myös Irinan ja Igorin kaksi aikuista poikaa.

Kuva
Isä-Igorin tuhkat olivatkin toisen miehen tuhkia. [ZUMAWIRE.COM/MVPHOTOS]

Yllätys perhejuhlissa

Kuolemaa seuranneena vuonna toinen pojista, Alkon, matkusti Moldovana tapaamaan sukulaisiaan. Perheellä oli juuria entisessä neuvostomaassa, joten Alkonkin vieraili siellä toisinaan.

Perhejuhlassa häntä kohtasi yllätys, isä.

Isä eli Moldovassa peitenimen turvin, uuden tyttöystävän kanssa. Rahaa riitti, sillä lavastettu kuolema oli tuonut hänelle yli kahden miljoonan dollarin vakuutusrahat. Raha olikin ollut syy oman kuoleman keksimiseen: jos vaimo olisi mukana juonessa, hän saisi vakuutusyhtiöltä rahat, joista ”ruumis” voisi hyötyä.

Alkonille ei selvinnyt pelkästään se, ettei hänen isänsä olekaan kuollut vaan myös se, että vanhemmat olivat juonineet kuolematarinan yhdessä.

Ruumiin tunnistaminen, uurna, hautajaiset - kaiken aviopari oli yhdessä kehitellyt.

Lomakuvat paljastivat valheen

Saatuaan selville isänsä oikean laidan myös Alkon kietoutui mukaan valheeseen. Hän ei kertonut tarinasta viranomaisille vaan alkoi kätkeä vakuutusrahoja sinne tänne yhdessä äitinsä kanssa. Rahoja talletettiin Moldovan lisäksi ainakin Sveitsiin ja Unkariin, mutta Irinan tai Alkonin takia niitä ei talletettu. Omaisuutta kätkettiin Igorin vuoksi.

Huono omatunto kalvoi poikaa. Hän kuitenkin jatkoi valheessa pysymistä ja isänsä tapaamista, matkusti Moldovaan ja takaisin Yhdysvaltoihin. Kerran hän matkusti Moldovaan äitinsä kanssa.

Vuonna 2013 FBI sai vinkin, jossa kerrottiin Igor Vorotinovin olevan hengissä. Nikolay Patoka on hänen nykyinen nimensä, ja hän asuu Moldovassa tai Ukrainassa.

Kun Alkon ja hänen moldovalainen tyttöystävänsä palasivat eräältä Moldovan-matkalta, FBI odotti heitä lentokentällä. Pariskunnan tavarat takavarikoitiin.

Alkonin tietokoneelta löytyneiden kuvien kautta vinkki tuli todeksi. Siellä oli pilvin pimein valokuvia Igor Vorotinovista, joissa hän oli FBI:n mukaan ”harvinaisen elossa”.

Alkon ja hänen äitinsä pidätettiin. Vuosi oli 2015.

Tarina vaihtui lennosta

Alkon kertoi FBI:lle tiedot vanhempiensa juonesta lieventääkseen tuomiotaan. Viime hetkillä poika alkoi kuitenkin sooloilla. Tavatessaan viranomaisia hän soitti kesken kaiken isälleen Moldovaan, ja isä rupesi sepittämään tarinaa kidnappauksesta. Hän kertoi tulleensa kidnapatuksi, ja kidnappaajat halusivat hänestä lunnasrahoja.

Lunnasrahoja pyydettiin Alkonilta, joka vakuutti väitteen pitävän paikkaansa. Miehet kertoivat, että äiti-Irinalla ei ole mitään tekemistä minkäänlaisten rahojen tai petoksien kanssa.

Kidnappaustarinan takia Alkonin yritys tuomionsa lieventämisestä. Hän sai kolmen vuoden ehdonalaisen tuomion petoksesta, kertoo Twin Cities Pioneer Press. Äiti Irina Vorotinov puolestaan sai kolmen vuoden vankeustuomion petoksesta ja rahanpesusta.

Pojan tuomio lievensi se, että hän oli kärsinyt suuresti vanhempiensa valheen takia. Asianajajan mukaan Alkon yritti itsemurhaa rikosvyyhdin takia.

Ikuinen velkavankeus

Igor Vorotinovin tapaus oli monimutkaisempi kuin hänen ex-vaimonsa ja poikansa. Kun poliisi soitti hänelle petoksen tultua ilmi ja vaati palaamaan Yhdysvaltoihin, mies kieltäytyi. Hänellä oli uusi elämä Moldovassa tyttöystävineen päivineen. Mieluiten hän olisi jäänyt asumaan Transnistriaan, Moldovan itäosaan. Tyttöystävä kun oli sieltä kotoisin.

– Mieluummin elän Moldovassa 300 eekkerin omenafarmillani tyttöystäväni, tai siis toisen vaimoni kanssa kuin palaan Yhdysvaltoihin, Vorotinov sanoi Star Tribunen mukaan.

Yhdysvaltojen ja Moldovan viranomaiset joutuivat tekemään kuukausia yhteistyötä saadakseen miehen Yhdysvaltoihin. Monien mutkien jälkeen hänet saatiin tuotua Itä-Euroopasta Minnesotaan.

Vorotinovin tuomion pituus julkistetaan ennen heinäkuista tuomion täytäntöönpanoa, mutta luultavasti tuomio tulee olemaan jotakuinkin 20 vuotta vankeutta. Petoksella hankitut rahat Igor joutuu myös korvaamaan tavalla tai toisella.

– Niitä rahoja hän tulee luultavasti maksamaan takaisin lopun elämäänsä, Irina Vorotinovin asianajaja sanoi Washington Postille.

Nyt, kun petoksen osalliset on saatu selville, enää yksi asia on mysteeri. Kuka on moldovalaisen tien pientareelta löytynyt mies?

LAURA PERÄSALO
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra
Tunturisusi
Nikke Knakkertton
Viestit: 176
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 4:33 pm

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja Tunturisusi »

Ja miten Igoria ei syytetty tienpenkalta löytyneen miehen murhasta. Koska miehen hallussa olivat Igorin henkilöllisyyspaperit ja tulisi mieleen, että ne sinne oli tunkenut Igor. Jollei sitten Moldovan poliisia lahjottu mukaan tunnistukseen, mikä sinänsä ei sekään hämmästyttäisi.
JammuSetä

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Ryssä on ryssä vaikka voissa paistais. :twisted:

Nämä ne osaa koijjata mutta ovat kyllä typeriäkin.

Kuinkahan älykäs tuo vaimo on kun suostui tuollaiseen vaikka miehellä on uusi morsio ja rahaakaan ei nyt niin ollut handuun tulossa
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja CSI »

Kuulostaa yhtä amerikkalaisilta nimiltä kuin Hassan ja Mohammed on kantaruotsalaisia tekijötä.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Tunturisusi kirjoitti:Ja miten Igoria ei syytetty tienpenkalta löytyneen miehen murhasta. Koska miehen hallussa olivat Igorin henkilöllisyyspaperit ja tulisi mieleen, että ne sinne oli tunkenut Igor. Jollei sitten Moldovan poliisia lahjottu mukaan tunnistukseen, mikä sinänsä ei sekään hämmästyttäisi.
Moldovan poliisi löysi ruumiin, jonka taskussa oli Igorin henkilöllisyyspaperit. Rouva kävi hoitamassa tunnistuksen.

Ruumis oli mätänemistilassa, mitään ulkoisen väkivallan merkkejä ei ollut näkyvissä. Tällaisesta on aivan mahdotonta lähteä rakentamaan pitävää murhasyytettä, kun asiakin oli jo useita vuosia vanha. Eihän edes kuolinsyytä tiedetä.

Mutta epäilemättä olet oikeassa Moldovan viranomaisten suhteen. Kuolleesta "Igorista" ei oltu otettu esitutkinnassa valokuvia arkistoon. Niitä ei ollut ottanut poliisin tutkija eikä kuolinsyyn tutkija - "kamera ei ollut mukana". Jostakin se tuntematon ruumiskin oli kaivettu, ehkä kuolinsyyn tutkijan jääkaapissa oli tarkoitukseen sopiva joutava tuntematon vainaja...
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Eihän sitä nyt voi murhasta tuomita, kun ei ole edes mitään varmuutta siitä, että tämä tuntematon olisi aikoinaan surmattu tarkoituksellisesti.

Melko reipas tuomio on talousrikoksesta, jos siitä 20 vuotta lätkäistään. Suomessakin on suhteellisen kovat tuomiot talousrikoksista, mutta ei siitä parin miljoonan petoksesta nyt henkirikostuomion vertaa saa. Miljoonaluokan petosjutut ovat tietysti muutenkin harvinaisia, mutta esim. Wincapitan päätekijä Hannu Kailajärvi sai 5 vuoden tuomion.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Eihän sitä nyt voi murhasta tuomita, kun ei ole edes mitään varmuutta siitä, että tämä tuntematon olisi aikoinaan surmattu tarkoituksellisesti.

Melko reipas tuomio on talousrikoksesta, jos siitä 20 vuotta lätkäistään. Suomessakin on suhteellisen kovat tuomiot talousrikoksista, mutta ei siitä parin miljoonan petoksesta nyt henkirikostuomion vertaa saa. Miljoonaluokan petosjutut ovat tietysti muutenkin harvinaisia, mutta esim. Wincapitan päätekijä Hannu Kailajärvi sai 5 vuoden tuomion.
Ei Suomessa henkirikoksesta saa 20-vuotta, murhastakin EK on vain keskimäärin 14-15-vuotta. Miljonääri Kailajärven tuomiokin on aivan naurettava, ensikertalaisena max. 2-vuotta ja vapaalle tuhlaamaan muilta kerätty omaisuus.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Suomessa on henkilöitä, jotka ovat istuneet yli 20 vuotta ja he kaikki ovat tehneet henkirikoksia. Ei talousrikoksia.
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Yhdysvaltalaisperhe huijasi vakuutusyhtiöltä 2 miljoonaa

Viesti Kirjoittaja CSI »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Eihän sitä nyt voi murhasta tuomita, kun ei ole edes mitään varmuutta siitä, että tämä tuntematon olisi aikoinaan surmattu tarkoituksellisesti.

Melko reipas tuomio on talousrikoksesta, jos siitä 20 vuotta lätkäistään. Suomessakin on suhteellisen kovat tuomiot talousrikoksista, mutta ei siitä parin miljoonan petoksesta nyt henkirikostuomion vertaa saa. Miljoonaluokan petosjutut ovat tietysti muutenkin harvinaisia, mutta esim. Wincapitan päätekijä Hannu Kailajärvi sai 5 vuoden tuomion.
Murica on mammonan palvonnan ihmemaa ja se näkyy tuomioissa.

Bernie Madoff sai taloushuijauksistaan maksimit: 150 vuotta vankilaa, istutaan päivästä päivään.

https://www.nytimes.com/2009/06/30/busi ... adoff.html
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Vastaa Viestiin