Oulu: Naisten vapaudenriistoa & pahoinpitelyä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Oulu: Naisten vapaudenriistoa & pahoinpitelyä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jopas on Oulun käräjäoikeus odotuttanut oikeudenkäyntiä, no onneksi ovat saaneet sentään kiireelliset eli vihapuhejutut hoidettua nopeaan tahtiin.
Syyttäjä: Naisten vapaus riistettiin ja hiukset leikattiin ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa

OULU 15.5.2019 11:26 KALEVA

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään keskiviikkona huhtikuuhun 2016 ajoittuvia tapahtumia.

Syyttäjä väittää, että vuosina 1984 ja 1987 syntyneet miehet sekä vuonna 1988 syntynyt nainen syyllistyivät tuolloin kahden naisen vapaudenriistoon.

Hänen mukaansa kolmikko tarjosi naisille autokyydin ja veivät heidät asunnolle, jossa heitä pidettiin yön yli. Hän väittää, että naisia vahdittiin etteivät he pääsisi poistumaan ja heidät uhattiin sitoa teipillä.

Syyttäjä väittää miesten syyllistyneen myös naisten pahoinpitelyihin ja naisen toimineen avunantajana tekoihin. Syyttäjän mukaan toinen asunnolle viedyistä naisista kaadettiin ja häntä potkittiin pään alueelle. Lisäksi hänet raahattiin kodinhoitohuoneeseen, hänen päällään istuttiin ja hänen hiuksensa leikattiin, minkä jälkeen häntä lyötiin nyrkillä päähän.

Syyttäjä väittää, että toista naista puolestaan lyötiin ja potkittiin pään alueelle niin, että välillä kädessä oli nyrkkirauta. Tältäkin naiselta leikattiin hiukset pois.

Naiset vaativat syytetyiltä kumpikin yhteensä 10 000 euroa vahingonkorvauksia muun muassa kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä.

Kiistävät teot

Syytteessä olevalle kolmikolle haetaan tuomiota myös muista lievemmistä rikoksista.

Vuonna 1987 syntynyt mies kiistää pääosin syytteensä, korvausvaatimukset ja vaatii niiden hylkäämistä. Hänen mukaansa hän ei ole osallistunut naisten kuljettamiseen eikä hän ole pahoinpidellyt näitä yhdessä kanssasyytettyjen kanssa.

Myös vuonna 1984 syntynyt mies kiistää syyllisyytensä ja vaatii syytteiden hylkäämistä. Hän myöntää olleensa asunnolla, mutta hänen mielestään naisten poistumista sieltä ei estetty eikä siellä oleskeluun liittynyt pakkoa. Hän kiistää myös pahoinpitelyt.

Myös nainen kiistää vakavimmat syytteensä. Hän myöntää kuljettaneensa autoa, mutta hänen mukaansa asunnolle mentiin hyvässä hengessä eivätkä miehet tehneet siellä väkivaltaa.

Saamansa lievemmät syytteet hän myöntää oikeiksi.

Vyyhdessä on nostettu myös muita syytteitä, jotka käsitellään oikeudessa myöhemmin. Oikeuden tuomio annetaan niinikään myöhemmin.
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/syyt ... sa/820170/
Miksi motiivista ei ole mainittu mitään tai edes siitä millä syytetyt perustelivat väkivaltaa? Tuleviin lisäsyytteisiin ja miksei myös motiivipuoleen sopisi joku huumausainerikollisuuteen liittyvä, vaikkapa velat, mutta miksi käsitellään erikseen, eikö aikaa valmisteluun ole muka ollut tarpeeksi?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

aumari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Oulu: Naisten vapaudenriistoa & pahoinpitelyä

Viesti Kirjoittaja aumari »

Liittyykö tapaukseen huumeita ja/tai kulttuuriperinteitä... saammekohan koskaan tietää?

inka
Jane Marple
Viestit: 1030
Liittynyt: To Maalis 10, 2011 5:54 pm
Paikkakunta: Santa Catarina

Re: Oulu: Naisten vapaudenriistoa & pahoinpitelyä

Viesti Kirjoittaja inka »

aumari kirjoitti:Liittyykö tapaukseen huumeita ja/tai kulttuuriperinteitä... saammekohan koskaan tietää?

Itsellä tuli tuosta hiustenleikkuusta heti mieleen pussihousut ja painavat hameet.. Oma käsitys on ettei sitä harrasteta muuta kuin romanikulttuurissa.
Pää kiinni painajainen -Klamydia-

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulu: Naisten vapaudenriistoa & pahoinpitelyä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

inka kirjoitti:
aumari kirjoitti:Liittyykö tapaukseen huumeita ja/tai kulttuuriperinteitä... saammekohan koskaan tietää?

Itsellä tuli tuosta hiustenleikkuusta heti mieleen pussihousut ja painavat hameet.. Oma käsitys on ettei sitä harrasteta muuta kuin romanikulttuurissa.
Mutta kun kaikki kulttuurit ovat samanarvoisia...

Tuoreessa muistissa on murha Kirkkonummella - joskin oikeudenkäynnissä tärkeimmäksi seikaksi nousi "kulttuurellinen häpäisy";
Syyttäjän näkemyksen mukaan mies oli leikannut vaimoltaan hiukset, mitä pidetään romanikulttuurissa äärimmäisenä häpäisynä.
Jos naiselta kynitään hiukset, se antaa naiselle leiman. Sillä tavalla muut romanit huomaavat, että nainen on tehnyt väärin tai kohdellut miestään huonosti. Se on suurin häväistys, minkä mustalaisnaiselle voi tehdä.
mies piti vaimoaan väkisin paikoillaan ja leikkasi tämän hiukset 2-5 senttimetrin pituisiksi.
Myös nk kantaväestö voi leikellä hiuksia väkisin, mutta siinä ei ole mitään kulttuurillista naisen merkkaamista tms.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin