EU-vaalit ja ehdokkaiden rikostaustat

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4664
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaana professori Matti Viren

Viesti Kirjoittaja dazu »

Huomasin lehdestä mainoksen, että Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaana on Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Viren.
Virenhän on tullut tunnetuksi mm. sellaisista kannanotoistaan kuten, että työttömyystuet pitäisi poistaa kokonaan, että vanhusten hoito tulisi järjestää siten, että omaiset hoitaisivat nämä kotona työssäkäynnin ohella ja, että eläkkeet ja opintotuet tulisi poistaa kokonaan.
Käsittääkseni Viren on joko valtion yövartijamallin, tai anarkokapitalismin puolestapuhuja.
Viren on tullut tunnetuksi mm. Aamulehdestä, koska Aamulehti on vuosien ajan käyttänyt Vireniä asiantuntijana, johon nojata, kun Aamulehti vanhana kokoomuksen äänenkannattajana on erkaantunut kokoomuksesta, esittäen kokoomuksen talouspoliittisen linjan liian vasemmistolaiseksi.
Ihmettelenkin näin, että miten Virenin näkemykset sopivat yhteen Perussuomalaisten politiikan kanssa. Virenhän on äärioikeistolainen, kun taas Perussuomalaiset on keskustaoikeistokonservatiivinen puolue.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Durruti
Remington Steele
Viestit: 228
Liittynyt: Ke Joulu 11, 2013 6:16 am
Paikkakunta: West Coast Rocks

EU-vaalit ja ehdokkaiden rikostaustat

Viesti Kirjoittaja Durruti »

Ei varsinaisesti yllätä, että haittaisänmaalliset kärjessä tälläkin kertaa.
Kymmenet europarlamenttiin pyrkivät olleet syytettynä rikoksista

EUROPARLAMENTTIVAALEISSA on ehdolla kymmeniä ihmisiä, jotka ovat saaneet 15 viime vuoden aikana rikossyytteen, käy ilmi HS:n tekemästä selvityksestä.

Selvityksen mukaan vuosina 2004–2019 rikossyytteen on saanut yhteensä 33 ehdokasta, jotka pyrkivät nyt europarlamenttiin. Se tarkoittaa noin 12 prosenttia ehdokkaista, joita on yhteensä 269.

Tulokset ovat hyvin samantapaisia kuin Helsingin Sanomien selvityksessä eduskuntavaaliehdokkaista, joista 13 prosenttia oli istunut syytettyjen penkillä.

Samassa ajassa vuosina 2004–2019 suomalaisista keskimäärin noin 15 prosenttia on saanut syytteen, joten europarlamenttiehdokkaat ovat keskimäärin hieman nuhteettomampia kuin muu väestö.

Puolueiden välillä on kuitenkin suurta vaihtelua, sillä esimerkiksi perussuomalaisten eurovaaliehdokkaista 25 prosenttia on saanut syytteen, mutta vihreiden ja Rkp:n ehdokkaista ei kukaan.

Syytteen saaneista ehdokkaista 82 prosenttia on miehiä.

Noin puolet ehdokkaista eli 16 henkilöä on saanut tarkastelujaksolla enemmän kuin yhden rikossyytteen – enimmillään yksi ehdokas oli istunut syytettyjen penkillä kahdeksan kertaa. Kaikkiaan ehdokkaille on luettu 67 syytettä.

Alla listattu ehdokkaiden syytteet laskevassa järjestyksessä syytemäärien mukaan:

Ajoneuvorikkomus: 1
Eläinsuojelurikos: 1
Huumausainerikos: 6
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan: 4
Kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle: 1
Kunnianloukkaus: 4
Kuolemantuottamus: 2
Liikenneturvallisuuden vaarantaminen: 4
Luvaton käyttö: 1
Lähestymiskiellon rikkominen: 3
Moottorikulkuneuvon käyttövarkaus: 1
Niskoittelu poliisia vastaan: 1
Pahoinpitely: 8
Petos: 2
Rattijuopumus: 3
Ryöstö: 1
Salakuljetus: 1
Siviilipalveluksesta kieltäytyminen: 1
Törkeä kavallus: 1
Törkeä kirjanpitorikos: 1
Törkeä kunnianloukkaus: 2
Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen: 2
Törkeä petos: 2
Törkeä rattijuopumus: 7
Törkeä velallisen petos: 1
Ulkomaalaisrikkomus: 1
Vahingonteko: 1
Vainoaminen: 1
Varomaton käsittely: 1
Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen: 1
Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen: 1

HS:N SELVITYS kattaa kaikki Suomen käräjäoikeuksissa nostetut syytteet vuoden 2004 alusta vuoden 2019 maaliskuun puoliväliin. Tiedot syytteistä ovat peräisin käräjäoikeuksista.

Syytteet eivät vielä tarkoita, että ehdokas olisi syyllistynyt rikokseen.

Ennen syytteen nostamista rikosasian on tutkinut poliisi, joka on siirtänyt asian syyttäjälle, joka puolestaan on arvioinut, että rikosepäily ylittää syytekynnyksen. Tuomioistuimet päättävät lopulta syyllisyydestä tai syyttömyydestä.

Korkean kynnyksen vuoksi syytteet antavat melko kattavan kuvan ehdokkaiden epäillyistä rikoksista, sillä Suomessa noin 95 prosenttia nostetuista syytteistä johtaa tuomioon.

Syytteiden lisäksi HS kävi käräjäoikeuksien tiedoista läpi eduskuntapuolueiden asettamien ehdokkaiden tuomiot vuosilta 2004–2019. Analyysi tuomioista on tämän kirjoituksen lopussa.

HS:n syytteistä tekemästä selvityksestä käyvät ilmi esimerkiksi seuraavat asiat:

Kappalemääräisesti eniten eli 29 syytettä on Suomen kansa ensin -puolueen euroehdokkailla.

Eduskuntapuolueista perussuomalaisten ehdokkaat ovat saaneet eniten rikossyytteitä, yhteensä seitsemän kappaletta. Ne jakaantuvat viidelle ehdokkaalle.

Suhteellisesti eniten rikossyytteitä on Suomen kansa ensin -puolueen ehdokkailla, joista yli puolet on saanut syytteen.

Ehdokkaat ovat saaneet eniten syytteitä pahoinpitelyistä (12 prosenttia syytteistä) sekä törkeistä rattijuopumuksista (10 prosenttia syytteistä) ja huumausainerikoksista (10 prosenttia syytteistä).

Suomen kansa ensin -puolueella eniten syytteitä

Eduskuntavaaleista alkanut pienten puolueiden ja liikkeiden sijoittuminen syytetilastojen kärkeen näyttää jatkuvan eurovaaleissa. Vielä kaksi vuotta sitten kuntavaaleissa syytetilastojen ykkönen oli eduskuntapuolue perussuomalaiset.

Rekisteröidyistä puolueista määrällisesti ja prosentuaalisesti eniten syytteen saaneita on Suomen kansa ensin -puolueessa. Sen 18 eurovaaliehdokkaasta 56 prosenttia on saanut ainakin yhden rikossyytteen. Syytteitä puolueen ehdokkaat ovat saaneet 29, joista yleisimpiä ovat pahoinpitelyt ja erilaiset rattijuopumukset sekä huumausainerikokset ja lähestymiskiellon rikkomiset.

Yksi Suomen kansa ensin -puolueen ehdokas on saanut käräjille useita haastehakemuksia, joista oikeus on todennut hänet syylliseksi muun muassa kahteen kunnianloukkaukseen, ampuma-aserikkomukseen, pahoinpitelyyn, vaarallisen esineen hallussapitoon, virkamiehen vastustamiseen, kahteen törkeään rattijuopumukseen, tavalliseen rattijuopumukseen, kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle sekä ryöstöön.

Eduskuntapuolueista perussuomalaisilla eniten syytteitä

Eduskuntapuolueista eniten syytteitä, seitsemän kappaletta, on perussuomalaisten ehdokkailla. Perussuomalaisten ehdokkaista ainakin yhden syytteen on saanut viisi ehdokasta eli noin 25 prosenttia kaikista ehdokkaista.

Muiden isojen puolueiden joukossa osuus on 0–5 prosenttia. Kaksi eduskuntapuoluetta, vihreät ja Rkp, ovat asettaneet yhteensä 40 eurovaaliehdokasta, joista yksikään ei ole saanut rikossyytettä vuosina 2004–2019.

Myös eduskuntavaalien 2019 ja kuntavaalien 2017 alla perussuomalaisten ehdokkaat johtivat isojen eduskuntapuolueiden syytetilastoa selvästi. Yleisimmät syytteet perussuomalaisten eurovaaliehdokkaiden keskuudessa ovat kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Perussuomalaisille myös eniten tuomioita

HS selvitti eduskuntapuolueiden euroehdokkaiden osalta myös sitä, kuinka moni syytteistä johti tuomioon. Yhteensä 14 syytteestä langettava tuomio tuli 11 kertaa.

Perussuomalaisten 20 eurovaaliehdokkaasta langettavan tuomion on saanut neljä henkilöä eli 20 prosenttia. Muiden eduskuntapuolueiden eli sosiaalidemokraattien, kokoomuksen, keskustan ja kristillisdemokraattien ehdokkaista lainvoimaisen tuomion on saanut viisi prosenttia kaikista ehdokkaista.

KOVIMMAT tuomiot eli ehdolliset vankeusrangaistukset tulivat ehdokkaille törkeistä rattijuopumuksista ja kovimmat sakkorangaistukset pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Tuomiot rattijuoppoudesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ovat yleisimpiä, ja peräti kaksi eduskuntapuolueen ehdokasta on tuomittu kuolemantuottamuksesta liikenteessä.

Vailla lainvoimaista rikostuomiota ovat vihreiden, vasemmistoliiton ja ruotsalaisen kansanpuolueen eurovaaliehdokkaat.

HS julkaisi eduskuntavaaleissa yli vuoden vankeustuomion saaneiden ehdokkaiden nimet, ja jatkaa samaa linjaa eurovaaleissa. Selvityksen perusteella tällaisia ehdokkaita ei eduskuntapuolueista ole ehdolla, mutta pienemmistä puolueista tähtiliikkeen ehdokas Peter Fryckman on saanut talousrikoksista 2,5 vuotta vankeutta vuonna 2005.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006110479.html
Otsikkoa muuteltu
-NILS-
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja putsari »

Toki Persujen kiihottamista aiheuttaneet sanat ovat olleet vakavampia rikoksia kuin Kokoomuksen edustajan kuolemantuottamussyyte ja vaikka SDP:n edustustajan eläinsuojelurikos. Pahoinpitelystä on syytetty vasemmistoliiton ja perussuomalaisten ehdokkaita.

SKE;n edustajien rötöslista on kyllä aika huima.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
JammuSetä

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Kaiken muun annan anteeksi mutten vihapuhetta ja kiihottamista kansanryhmää vastaan. Nuo kaksi ihmisyyden ilkeintä rikosmuotoa.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja putsari »

SDP:n kissankiduttaja. Toki sanat sattuvat pahemmin. Sadistisilla psykopaateilla eläinten kiduttaminen jo nuoruudessa kuuluu kuvaan.
Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi tunnustaa nuoruuden rikokset: löi kissaa, sammui rattiin ja ajoi metsään – ”Olin todella hukassa”

SDP:n eurovaaliehdokas ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä nuoruusvuosiensa rikoksista ja vaikeasta elämäntilanteesta.

Pontimena Näkkäläjärven kirjoitukselle oli Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisema artikkeli eurovaaliehdokkaista, jotka ovat olleet syytettyinä tai tuomittuina rikoksista.

– Helsingin Sanomat on tehnyt tänään jutun liittyen eurovaaliehdokkaiden saamiin tuomioihin julkistamatta ehdokkaiden nimiä. Haluan nyt tuoda esiin, että olen se sosialidemokraattien ehdokas, kenestä on kyse, Näkkäläjärvi kirjoittaa sunnuntai-iltana julkaisemassaan julkisessa päivityksessä.

Tuorein Näkkäläjärven mainitsema rikos tapahtui vuonna 2010, sinä vuonna kun hän täytti 20. Nyt hän on 28-vuotias.

– Olen tehnyt vuosina 2006 ja 2010 nuoren ikäni raskaimmat virheet. 16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa, Näkkäläjärvi kirjoittaa, ja jatkaa:

– 20-vuotiaana kesällä 2010 hyppäsin humalassa auton rattiin, nukahdin ja ajoin auton metsään. Siitä minut tuomittiin 30 vuorokauden ehdolliseen vankeuteen. Kyseessä oli nuoren miehen vastuuton teko. Voin olla vain kiitollinen siitä, etten tullut satuttaneeksi ketään.

– Tulen hyvästä perheestä ja elin onnellisen lapsuuden. Nuoruuteni oli kuitenkin rankka ja olin pitkään elämässäni todella hukassa. Ainoa veljeni kuoli ollessani 11-vuotias ja vanhempani erosivat, kun olin lapsi. Ehkä joku fiksumpi olisi osannut käsitellä ongelmia toisin. Minulla koulu ei kuitenkaan sujunut ollenkaan, eikä oikein mikään kiinnostanut.

– Vaikeudet näkyivät varmasti ulospäin kuohuntana ja myös nyt uutisoituina tekoina. Tämä tie olisi voinut viedä minut mukanaan. Voisin olla nyt hyvin erilainen 28-vuotias ihminen. Tiedän millaista on elää elämää ilman näköaloja ja sekin on vaikuttanut minuun.

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut toisen mahdollisuuden jättää hölmöilyt taakse ja luoda elämästäni toisenlainen – kiitos perheeni, ystävieni, opettajieni ja läheisieni.

– Tehtyä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi. Rikosrekisterimerkinnät poistuvat ja vuodet kuluvat, mutta oma mieli palaa aina toivomaan, että olisi tehnyt toisin. Olen pahoillani ja kadun näitä tekojani tästäkin eteenpäin.

HS:n selvityksessä kävi ilmi, että vuosina 2004–19 rikossyytteet on saanut yhteensä 33 nykyistä eurovaaliehdokasta, joista kahdeksan on tuomittu rikoksesta.

Ylivoimaisesti eniten syytteitä on Suomen kansa ensin -puolueen ehdokkailla. Yli puolet puolueen ehdokkaista on saanut vähintään yhden rikossyytteen.

Eniten lainvoimaisia tuomioita, neljä kappaletta, on langetettu perussuomalaisten ehdokkaille. Tämän lisäksi tuomion on saanut yksi ehdokas kustakin seuraavasta puolueesta: keskusta, kristillisdemokraatit, kokoomus ja SDP.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b ... 150900e1bc
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Avatar
Shemale Sonja
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2019 8:32 am
Paikkakunta: Kokkola

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja Shemale Sonja »

Vain äänestämättä jättämällä voit vaikuttaa.

Vaikka demokratia on suht turvallinen vaihtoehto, kun miettii esim. diktatuuria, niin keskimäärin liian vähä-älyinen äänestäjäjoukko, joka on myös enemmistö - vie idean koko touhulta.
Ihmiset kun äänestävät tunteella järjen käyttämisen sijaan.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja putsari »

Shemale Sonja kirjoitti:Vain äänestämättä jättämällä voit vaikuttaa.

Vaikka demokratia on suht turvallinen vaihtoehto, kun miettii esim. diktatuuria, niin keskimäärin liian vähä-älyinen äänestäjäjoukko, joka on myös enemmistö - vie idean koko touhulta.
Ihmiset kun äänestävät tunteella järjen käyttämisen sijaan.
Esim.kommunistisissa diktaruureissa taas se vähäjärkisten joukko on taas maan johdossa ja päättämässä asioista . Vaikka eduskuntaan mahtuukin iso joukko vajakkeja, niin nuo vajakitkin olisivat olleet neroja kommunistissa diktatuureissa. Tai ehkä samantasoisia noissa maissa on ollut johdossa kuin Teuvo Hakkarainen, Saha jotain ym.

Sitä ihmettelen kuka tuota demareiden eläintenkiduttaja kusipäätä äänestää?
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4664
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tuota SKE:ta voisi verrata Bandidokseen, tai Helvetin Enkeleihin jäsenten rikostaustan suhteen. Tältä pohjalta voisi moottoripyöräkerhotkin kyhätä ihan oman puolueen.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja putsari »

dazu kirjoitti:Tuota SKE:ta voisi verrata Bandidokseen, tai Helvetin Enkeleihin jäsenten rikostaustan suhteen. Tältä pohjalta voisi moottoripyöräkerhotkin kyhätä ihan oman puolueen.
Eduskuntavaaleissa oli ehdolla Sami Salonen, joka oli tuomittu tapon yrityksestä https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hs- ... ta/6372786.

Ihan huikea pässi. Tituleerasi itseään libertaariksi https://fi.wikipedia.org/wiki/Libertarismi. Kuitenkin eduskuntavaalien kyselyssä oli mankumassa vain lisää valtion tukia ja sosialismia https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaali ... lang=fi-FI. Tarpeetonta sanoakkaan, että heppu on ollut koko aikuisikänsä sairaseläkkeellä. :mrgreen:
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja putsari »

Kokoomuksen kuolemantuottamuksesta syytetty taitaa olla Kimmo "tappaja" Sasi.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Vieno neito
Harjunpää
Viestit: 346
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 3:02 am

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja Vieno neito »

putsari kirjoitti:– Olen tehnyt vuosina 2006 ja 2010 nuoren ikäni raskaimmat virheet. 16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa, Näkkäläjärvi kirjoittaa, ja jatkaa:
Aika vähättelevästi sanottu verrattuna Helsingin Sanomien jutun versioon:

Sdp:n eurovaali­ehdokas Mikkel Näkkäläjärvi kertoi lyöneensä kissaa ja ajaneensa humalassa
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006111570.html
Lapin käräjäoikeuden vuonna 2006 antamassa tuomiossa kerrotaan, että Näkkäläjärvi oli kesäkuussa tunkeutunut kissan omistajan mökkiin kolmen muun alaikäisen pojan kanssa. Tässä yhteydessä nuoret tappoivat kissan.

Tuomion mukaan kolme muuta poikaa polttivat tämän jälkeen eläimen varmistamatta, oliko se kuollut. Lisäksi he sotkivat asuntoa muun muassa spraymaalilla, tuomiossa kerrotaan. Kolmikko oli syyllistynyt samantyyppisiin tekoihin myös aiemmin, jolloin Näkkäläjärvi ei ollut porukan mukana.

Tuomion mukaan Näkkäläjärvi myönsi, että hän osallistui kissan tappamiseen lyömällä sitä lapiolla. Lisäksi hän myönsi olleensa muiden mukana hakemassa teossa käytettyjä maaleja.
Nettiväitteiden mukaan kissojen omistaja olisi traumatusoitunut pahoin nähtyään tapahtuneet.

Kyseessä on mahdollisesti ollut tämä tapaus, josta on uutisoitu aiemmin:

Nuorisojoukko tappoi raa asti kissoja Inarissa | Pohjois-Suomi | Kaleva.fi
https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-s ... ssa/87237/
Paikallinen nuorisojoukko tappoi torstain ja perjantain välisenä useita kissoja raa asti Inarissa. Viisi 14--17-vuotiasta nuorta murtautui Inarin kirkonkylän tuntumassa olleeseen kesämökkiin ja tappoi raa alla tavalla kesämökillä olleet kissat.
Poliisin mukaan osa kissoista tapettiin mökin sisällä ja osa ulkona lyömällä puisella esineellä. Tappamisen jälkeen koulupojat polttivat kissojen ruumiit. Inarin poliisin vanhemman konstaapelin Anssi Teittisen mukaan kissoja oli alle kymmenen. Pojilla ei ollut mitään suhdettä kesämökin omistajaan. Nuorisojoukko kävi mökillä useampaan otteeseen.
Facebook-sivullaan Näkkäläjärjvi selittää tekoaan:

Mikkel Näkkäläjärvi - Posts
https://www.facebook.com/nakkalajarvimi ... 4792206794
Olen kiitollinen siitä, että olen saanut toisen mahdollisuuden jättää hölmöilyt taakse ja luoda elämästäni toisenlainen – kiitos perheeni, ystävieni, opettajieni ja läheisieni.

Tehtyä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi. Rikosrekisterimerkinnät poistuvat ja vuodet kuluvat, mutta oma mieli palaa aina toivomaan, että olisi tehnyt toisin. Olen pahoillani ja kadun näitä tekojani tästäkin eteenpäin.
Ymmärtäjiäkin löytyy kommenttiosuudesta tehdyistä poiminnoista, kuten poliitikoista seuraavat:
Rosa Meriläinen: "Se on hyvä merkki, kun ihminen kehittyy. Mähän olen ollut nuorisorikollinen. En vain jäänyt kiinni, joten rikosrekisteri on puhdas".

Fatim Diarra: "Kukapa ei olisi tehnyt joskus jotain ääliömäistä ja varsinkin nuorena. Oot mahtava!"

Annika Saarikko: "Avoin, tärkeä kirjoitus. Kiitos. Olet hyvä tyyppi. Tuomitseminen on helppoa, muuttuminen vaikeampaa. Valon etsiminen tärkeintä."
Liitteet
KidutettuKissa_Fatim.png
KidutettuKissa_Fatim.png (11.24 KiB) Katsottu 4572 kertaa
KidutettuKissa_Rosa.png
KidutettuKissa_Rosa.png (12.61 KiB) Katsottu 4594 kertaa
KidutettuKissa_Annika.png
KidutettuKissa_Annika.png (13.02 KiB) Katsottu 4594 kertaa
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17089
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vieno neito kirjoitti:Aika vähättelevästi sanottu verrattuna Helsingin Sanomien jutun versioon:

Sdp:n eurovaali­ehdokas Mikkel Näkkäläjärvi kertoi lyöneensä kissaa ja ajaneensa humalassa
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006111570.html
Lapin käräjäoikeuden vuonna 2006 antamassa tuomiossa kerrotaan, että Näkkäläjärvi oli kesäkuussa tunkeutunut kissan omistajan mökkiin kolmen muun alaikäisen pojan kanssa. Tässä yhteydessä nuoret tappoivat kissan.

Tuomion mukaan kolme muuta poikaa polttivat tämän jälkeen eläimen varmistamatta, oliko se kuollut. Lisäksi he sotkivat asuntoa muun muassa spraymaalilla, tuomiossa kerrotaan. Kolmikko oli syyllistynyt samantyyppisiin tekoihin myös aiemmin, jolloin Näkkäläjärvi ei ollut porukan mukana.

Tuomion mukaan Näkkäläjärvi myönsi, että hän osallistui kissan tappamiseen lyömällä sitä lapiolla. Lisäksi hän myönsi olleensa muiden mukana hakemassa teossa käytettyjä maaleja.
Nettiväitteiden mukaan kissojen omistaja olisi traumatusoitunut pahoin nähtyään tapahtuneet.
...
IltaSanomain mukaan SDP ei tiennyt Näkkäläjärven rikollisesta menneisyydestä:
Rinne: SDP ei tiennyt eurovaali­ehdokkaansa rikos­historiasta
Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi kertoi Facebookissa rikostuomiostaan. Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan puolue ei ole tiennyt Näkkäläjärven tuomioista. (KUVA: EMILIA ANUNDI, HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA)
Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi kertoi Facebookissa rikostuomiostaan. Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan puolue ei ole tiennyt Näkkäläjärven tuomioista. (KUVA: EMILIA ANUNDI, HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA)
kaksi_rikostuomion_saanutta_demaria.jpg (48.06 KiB) Katsottu 4477 kertaa
SDP ei ollut tietoinen eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärven rikoshistoriasta, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo. Näkkäläjärvi kertoi eilen Facebookissa, että hänet on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta lyötyään kissaa, lisäksi hän on saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.
Eurovaaliehdokas avautuu Facebookissa rikostuomiostaan: ”Nuoren ikäni raskaimmat virheet”
Rinne luonnehtii tekoja nuoren miehen erittäin ikäviksi hölmöilyiksi, joista Näkkäläjärvi on rangaistuksensa kärsinyt.
– Toivon, että mies on ymmärtänyt tilanteen ja ottanut opikseen. Hän on rangaistukset kärsinyt, Rinne sanoi.

Rinne sanoi, että eurovaaliehdokkaiden taustaa selvitettiin puolueessa etukäteen, mutta Näkkäläjärven tausta ei ollut tiedossa.

Näkkäläjärvi selvitti tekojaan sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat julkaisi selvityksen eurovaaliehdokkaiden rikossyytteistä vuosilta 2004–2019.

Selvityksestä ilmeni, että SDP:n ehdokkaista yksi oli tuomittu eläinsuojelurikoksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.
– 16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa. 20-vuotiaana kesällä 2010 hyppäsin humalassa auton rattiin, nukahdin ja ajoin auton metsään, Näkkäläjärvi kirjoittaa.

Helsingin Sanomien näkemän Lapin käräjäoikeuden vuonna 2006 antaman tuomion mukaan Näkkäläjärvi oli tunkeutunut kolmen muun alaikäisen pojan kanssa kissan omistajan mökkiin. Pojat olivat tappaneet kissan, ja Näkkäläjärvi myönsi tuomiossa lyöneensä kissaa lapiolla.

Näkkäläjärvi kertoo, että hän eli rankan nuoruuden, johon liittyi oman veljen kuolema ja vanhempien ero. Näkkäläjärvi kuvaa olleensa ”todella hukassa” elämänsä kanssa.
– Vaikeudet näkyivät varmasti ulospäin kuohuntana ja myös nyt uutisoituina tekoina.

Näkkäläjärven mukaan hän on läheisten tuella jättänyt hölmöilyt taakseen, mutta teot vainoavat häntä yhä.
– Rikosrekisterimerkinnät poistuvat ja vuodet kuluvat, mutta oma mieli palaa aina toivomaan, että olisi tehnyt toisin. Olen pahoillani ja kadun näitä tekojani tästäkin eteenpäin, Näkkäläjärvi päättää.
20.5. 9:26 , Päivitetty: 20.5. 10:02
Vieno neito kirjoitti:Ymmärtäjiäkin löytyy kommenttiosuudesta tehdyistä poiminnoista, kuten poliitikoista seuraavat:
Rosa Meriläinen: "Se on hyvä merkki, kun ihminen kehittyy. Mähän olen ollut nuorisorikollinen. En vain jäänyt kiinni, joten rikosrekisteri on puhdas".

Fatim Diarra: "Kukapa ei olisi tehnyt joskus jotain ääliömäistä ja varsinkin nuorena. Oot mahtava!"

Annika Saarikko: "Avoin, tärkeä kirjoitus. Kiitos. Olet hyvä tyyppi. Tuomitseminen on helppoa, muuttuminen vaikeampaa. Valon etsiminen tärkeintä."
Näkkäläjärvi vähättelee tekoaan/osuuttaan; "en minä niin paljoa lyönyt kuin muut" -selitys paistaa läpi.

Meriläisen, Diarran ja Saarikon puolustuspuheenvuorot ovat perseen nuolemiseen verrattavaa mielistelyä. Kuten IS uutisoi, niin "Mikkel-Näkkel" on pimittänyt rikoshistoriaansa SDP:lle ja joutunut tunnustamaan ne vasta kun HS niistä uutisoi.

Entä JOS kyseessä olisi ollut esim rasismi tai seksuaalirikos, niin oletan vahvasti, että - varsinkin rassismuksen ollessa kyseessä - näitä myötäelämisen/lipomisen lausahduksia ei olisi kukaan näistä kolmesta esittänyt. Kyse on siis rikoksen laadusta ja jos siinä olisi vielä Euroopan Pyhän Lehmän, islamin, arvostelua, niin se onkin sitten sellainen "rikos", josta ei niin vain ole lupa puhdistautua voimakkaallakaan katumisella.
----------------------------------------------------
Vihreillä kaksoisjohto: Ville Niinistö ja Heidi Hautala suosituimmat euroehdokkaat
Suosituimmat ehdokkaat, joita voisi ajatella äänestävänsä:
Lähde HS Gallup
Lähde HS Gallup
suosittuja_ehdokkaita.jpg (75.16 KiB) Katsottu 4477 kertaa
Helsingin Sanomat
20.5. 2:00

He ovat suosittuja, vaikka osa heistä tuomittuja:
Hautala, sakkoja pimeän työvoiman käytöstä
Pietikäinen, rattijuopumustuomio
Kyllönen, ei lähde EU-parlamenttiin vaikka on ehdolla = kerää ääniä puolueelle
Torvalds, entinen kommunisti
Modig, rattijuopumustuomio
Sasi, kuolemantuottamustuomio,
Hakkarainen, mm. pahoinpitelytuomio
Tynkkynen, syyte tulossa
Näkkäläjärvi, eläinrääkkääjä, rattijuopumustuomio.
Lokka, tuomiot mm. huumausaineen käyttörikoksesta ja kiihottamisesta väestöryhmää kohtaan
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Mikkel Näkkäläjärvi, SDP, kissankidutus ja sekä törkyratti

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tämä aihe ansaitsee mielestäni oman ketjunsa, sillä teko on törkeydessään melkoista suorittamista eu-pyrkyriltä! Ei olisi mikään ihme, vaikka ketjuun tulisi jatkoa uudemmistakin kepposista, jos julkisuudessa enemmän paistattelee. Toivon, ettei kukaan tällaisia tehnyt olisi päättämässä meidän asioista. Asiaa on käsitelty myös ketjussa "Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty", jonka otsikko on hieman valheellinen, sillä HS selvitti rikoksia ja "HS:n linjauksen mukaisesti jutussa ei kerrottu tuomittujen nimiä tapauksissa, joista annettu tuomio on alle yksi vuosi vankeutta." Toisin sanoen, vain osa rikoksista selvitettiin.

Näkkäläjärven tapaus oli poikkeus, sillä hän oli tehnyt ennakoivaa kriisinhallintaa kertomalla teoistaan vähättelevään tapaan somessa, mutta tekoja penkaistiin hieman enemmän, kun mies itse raotti ovea. Itse olisin kyllä tuon mökin silloisena omistajana ollut yhteydessä lehdistöön heti, kun pärstä ehdokkaana vilahti. Toki se on mahdollista, että kissan ja mökin omistaja/haltija on jo edesmennyt.

Eläinten kiduttaminen ja surmaaminen
Näkkäläjärvi poltti kavereineen kissan mökistä, minkä myös turmelivat muun muassa sotkemalla ditä maalilla* varastamansa kissan varmistamatta, että oliko kissa vielä elossa - siis elossa heidän varastettua sen toisten ihmisten mökistä. Eläinten kiduttaminen ja surmaaminen on sarjamurhaajille erittäin tyypillinen toimintatapa heidän ollessaan nuoria, yksi kolmen tyypillisen piirteen triadista ja teko antaa viitteitä psykopatismiin. **

Mitä psykopatismiin tulee, niin meillä kanssaihmisillä on usein väärä käsitys siitä ja ajattelemme heidän kaikkien olevan "hulluja" ja väkivaltaisia. Psykopatia ei kuitenkaan useinkaan näyttäydy lehtien palstoilla rikollisena toimintana, päinvastoin se saattaa auttaa kovassa bisnesmaailmassa ja miksei myös politiikassa, koska psykopaatilla ei ole tunteita ja se auttaa kovien päätösten tekemisessä, joilla on ikäviä seurauksia muille ihmisille.

Aika näyttää tuleeko Näkkäläjärvestä kovan luokan poliitikko vai oliko kissanryöstö ja kidutus liikaa? Vaalien yhteydessä usein sanotaan, että kansan muisti on lyhyt, mutta oletan, että tuon kissaparan omistaja(t) eivät ikinä unohda tekoa, mihin Mikkeljärvi oli osallisena ikinä. Paljonkohan mökin korjaus ennalleen mahtoi maksaa ja kuka sen maksoi?

Vähättelee tekoansa "löin lapiolla"-tyyliin, mutta oikeuden paperit kertovat myös kissan poltosta ja siitä, ettei ole varmuutta oliko kissa tuolloin vielä elossa - Näkkäläjärvi lienee poistunut tuolloin jo paikalta, kun "unohti" tuosta osasta kertoa, mistä toimittaja ei ilmeisesti kysynyt?
Alkuperäinen selvitys on tuolla ja siitä nimimerkki Durruti perusti ketjun, sillä siellä oli persuja: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006110479.html
Sdp:n eurovaali­ehdokas Mikkel Näkkäläjärvi kertoi lyöneensä kissaa ja ajaneensa humalassa

Näkkäläjärvi kertoi nuoruutensa rötöksistä sen jälkeen, kun HS oli uutisoinut eurovaaliehdokkaiden saamista syytteistä. Näkkäläjärvi kertoo HS:lle, ettei Sdp:n johdossa tiedetty hänen vanhoista tuomioistaan, kun hänet asetettiin ehdolle eurovaaleihin.
Mikkel Näkkäläjärvi, SDP.png
Mikkel Näkkäläjärvi, SDP.png (154.9 KiB) Katsottu 4343 kertaa
Anu-Elina Ervasti HS
Julkaistu: 19.5. 23:17

SOSIAALIDEMOKRAATTIEN nuorisojärjestön puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi, 28, myöntää Facebookissa, että hänet on nuorempana tuomittu useista rikoksista.

Taustalla on HS:n sunnuntaina julkaisema selvitys eurovaaliehdokkaiden vuosina 2004–2019 saamista syytteistä. HS:n linjauksen mukaisesti jutussa ei kerrottu tuomittujen nimiä tapauksissa, joista annettu tuomio on alle yksi vuosi vankeutta.

HS kertoo tapauksesta lisää, koska Näkkäläjärvi itse kertoi siitä julkisesti. Hän kirjoitti sunnuntaina Facebookissa olevansa se sosiaalidemokraattien ehdokas, jonka saamiin syytteisiin jutussa viitattiin.

”Olen tehnyt vuosina 2006 ja 2010 nuoren ikäni raskaimmat virheet”, hän kirjoitti.

Näkkäläjärvi kertoi olevansa teoista pahoillaan ja katuvansa niitä.

HS:N saamien oikeuden asiakirjojen mukaan Näkkäläjärvi tuomittiin vuonna 2006 sakkoihin eläinsuojelurikoksesta, kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Näiden tekojen aikaan hän oli 15-vuotias eli alaikäinen. Tuomion hän sai täytettyään 16.

Lisäksi vuonna 2010 Näkkäläjärvi tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta 30 vuorokauden ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin. Tuolloin hän oli 20-vuotias.

”16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa. 20-vuotiaana kesällä 2010 hyppäsin humalassa auton rattiin, nukahdin ja ajoin auton metsään”, Näkkäläjärvi kuvaili tekoja Facebookissa.

OIKEUDEN asiakirjat antavat kissan lyömisestä vakavamman kuvan kuin Näkkäläjärven oma kertomus.

Lapin käräjäoikeuden vuonna 2006 antamassa tuomiossa kerrotaan, että Näkkäläjärvi oli kesäkuussa tunkeutunut kissan omistajan mökkiin kolmen muun alaikäisen pojan kanssa. Tässä yhteydessä nuoret tappoivat kissan.

Tuomion mukaan kolme muuta poikaa polttivat tämän jälkeen eläimen varmistamatta, oliko se kuollut. Lisäksi he sotkivat asuntoa muun muassa spraymaalilla, tuomiossa kerrotaan. Kolmikko oli syyllistynyt samantyyppisiin tekoihin myös aiemmin, jolloin Näkkäläjärvi ei ollut porukan mukana.

Tuomion mukaan Näkkäläjärvi myönsi, että hän osallistui kissan tappamiseen lyömällä sitä lapiolla. Lisäksi hän myönsi olleensa muiden mukana hakemassa teossa käytettyjä maaleja.

NÄKKÄLÄJÄRVI kertoo HS:lle, ettei Sdp:n johdossa tiedetty hänen vanhoista tuomioistaan, kun hänet asetettiin ehdolle eurovaaleihin. Hän sanoo kertoneensa asiasta sunnuntaina HS:n jutun ilmestymisen jälkeen.

”Minun olisi se pitänyt kertoa. Toimin tässä yksiselitteisesti väärin”, Näkkäläjärvi myönsi sunnuntai-iltana HS:lle.

Entä miksi hän ei Facebook-päivityksessä avannut tarkemmin kissan lyömiseen liittyneiden tapahtumien kulkua?

”En muista kaikkea, koska aikaa on kulunut jo 13 vuotta, mutta muistan, että löin kissaa yhden kerran.”

”Se oli tilanne, jossa joukko nuoria miehiä teki tyhmiä asioita. Minäkin olin siellä yhtenä iltana mukana, ei siitä mihinkään pääse. Kaduttaa ja hävettää todella paljon.”

AIEMMIN sunnuntaina Näkkäläjärvi oli kertonut Facebookissa, että hänellä oli rankka nuoruus ja hän oli pitkään ”todella hukassa” muun muassa veljen kuoleman ja lapsuudessa koetun vanhempien avioeron myötä.

”Vaikeudet näkyivät varmasti ulospäin kuohuntana ja myös nyt uutisoituina tekoina. Tämä tie olisi voinut viedä minut mukanaan”, Näkkäläjärvi kirjoitti.

”Olen kiitollinen siitä, että olen saanut toisen mahdollisuuden jättää hölmöilyt taakse ja luoda elämästäni toisenlainen.”
HS
Lykkyä pyttyyn vaan urallesi, Mikkel!
Se oli tilanne, jossa joukko nuoria miehiä teki tyhmiä asioita. Minäkin olin siellä yhtenä iltana mukana, ei siitä mihinkään pääse.
Kovasti haluaisi vyöryttää syyn toisten niskoille, mutta se ei tässä tapauksessa onnistu. Mitä lie selittänyt kuulustelussa törkyratin syyksi?

Kuka uskoo, että nämä kissan ryöstö, kidutus ja polttaminen, sekä tuon mökin vandalisointi maalilla sekä törkyratti & ulosajo (hyvä, ettei kukaan sattunut tulemaan eteen, siitähän olisi voinut tulla joku kk ehdollista lisää) olivat ainoita rikoksia mihin Mikkeljärvi on syyllistynyt?

* Onko tämä nyt sitä paljon puhuttua "maalittamista", mitä Mikkeljärvi on tehnyt? Tai hesari?
** https://www.psychologytoday.com/intl/bl ... al-torture


Edit. Laitoin ilm. vahingossa tänne jatkoksi, joten olkoon.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Durruti
Remington Steele
Viestit: 228
Liittynyt: Ke Joulu 11, 2013 6:16 am
Paikkakunta: West Coast Rocks

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja Durruti »

Demarit yrittää nyt persujen vanavedessä samoilla konsteilla. Kaikki mahdolliset ketkut haalitaan riveihin.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11372
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Eurovaaliehdokkaiden rikokset selvitetty

Viesti Kirjoittaja URSA »

En kutsuisi eläinrääkkääjää ketkuksi vaan häiriintyneeksi.
Vastaa Viestiin