Ulkomaalaisten rikokset 2019

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Iivis »

57. 28-vuotiasta irakilaistaustaista miestä syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä vapaudenriistosta, ihmiskaupasta, väärennyksestä ja törkeästä raiskauksesta.

https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=27493

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Iivis »

58.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006098341.html

Video: Konduktööri pahoinpiteli liputta matkustaneen miehen Pasilassa
Julkaistu: 8.5. 19:50


Junayhtiö VR:n konduktöörinä työskennellyt mies tuomittiin matkustajan pahoinpitelystä päiväsakkoihin. Pahoinpitely tallentui valvontakameran videolle, joka on katsottavissa tästä artikkelista.
VÄKIVALTATILANNE tapahtui Pasilan juna-asemalla viime vuoden tammikuussa.

Alkukeitokset tähän soppaan keitettiin kuitenkin jo muutamia päiviä aikaisemmin.

Ilman lippua junassa matkustaneen miehen ja lippuja tarkistaneen konduktöörin välille tuli suukopua. Konduktööri oli ”varsin kiihtyneessä tilassa”.

Konduktööri käytti runsaasti kirosanoja, mikä oikeudenkaan mielestä ei soveltunut asiakaspalveluammattiin.

– Hei, tääl on liputon, tää on liputon mies, ei haluu maksaa. Onks se oikein? konduktööri huusi kovalla äänellä.

JUNAMATKUSTAJA teki konduktööristä rikosilmoituksen. Muutamia päiviä myöhemmin, eli väkivaltapäivänä hän näki konduktöörin uudelleen junassa. Mies päätti ottaa konduktööristä kuvan, jotta hän voisi liittää sen rikosilmoitukseen.

Samalla toinen, harmaisiin, VR:n logolla varustettuihin työvaatteisiin pukeutunut konduktööri kysyi, miksi mies otti kuvan. Pian hänkin sai kuulla kollegaltaan muutamien päivien takaisesta lippuepisodista. Miehellä ei ollut tälläkään kertaa lippua.

Ensimmäisestä kuvasta ei tullut kuitenkaan onnistunutta, ja mies päätti ottaa toisen kuvan Pasilan juna-aseman laiturilla. Seuraavat tapahtumat tallentuivat valvontakameran videolle, joka oli keskeisenä todisteena oikeudessa.

VIDEOLTA on nähtävissä, kuinka tummaan pipoon pukeutunut mies jää junasta pois, kävelee joitakin askeleita, nostaa kännykän ylös ja on aikeissa ottaa keltaiseen huomioliiviin pukeutuneesta konduktööristä kuvan. Konduktööri nostaa kuitenkin kätensä eteen ja estää kuvanottamisen.

Syntyi lyhyt suukopu.

– Eli lainopillinen keskustelu siitä, saako Pasilan asemalla valokuvata vai ei, mies totesi oikeuden mukaan.

Oikeus huomautti ratkaisussaan, että Pasilan asemalla sai kuvata.

TÄSSÄ vaiheessa keltaiseen huomioliiviin pukeutuneen konduktöörin takaa käveli harmaisiin vaatteisiin pukeutunut konduktööri. Hän tuli tilanteeseen väliin.

Käytiin kiivas, muutamien sekuntien sananvaihto. Mies otti jo muutaman askeleen taaksepäin, kun harmaisiin pukeutunut konduktööri otti miestä kaulasta kiinni ja veti maahan.

– Joudut oikeuteen tästä, mies oli tokaissut.

Kuva
Konduktööri piti miestä maassa, kunnes vartijat tulivat paikalle. (KUVA: OIKEUS)

Harmaisiin pukeutunut konduktööri piti miestä maassa reilun parin minuutin ajan, kunnes paikalle tulivat vartijat, jotka saattoivat miehen pois juna-asemalta, ja antoivat tälle porttikiellon Pasilan asemalle.

AINUT, joka tästä välikohtausta joutui rikossyytteeseen, oli konduktööri, joka veti miehen maahan. Hän väitti oikeudessa, että mies olisi siirtänyt puhelimensa oikeasta kädestä vasempaan, nostanut nyrkkinsä ja esittänyt uhkauksen. Väitteensä mukaan konduktööri puolusti työkaveriaan ja vei sen takia miehen maahan.

Konduktöörin mukaan kyse oli hätävarjelusta. Konduktöörin mukaan mies myös haukkui häntä rasistisesti, ja totesi, ettei konduktööri saisi olla Suomessa. Konduktöörin mukaan mies oli myös sanonut, että ”neekerit pitäisi tappaa”.

OIKEUDEN mukaan miehen suusanalliset ilmaisut eivät kuitenkaan oikeuttaneet hätävarjeluna tarkoitettuun väkivallan käyttöön.

– Näiltä osin käräjäoikeus toteaa, että vaikka tämänkaltaisten lausahdusten kohdalla kyse on erittäin loukkaavista ja epäasiallisista ilmaisuista, niihin ei näytetyssä muodossaan sisälly kuitenkaan varsinaista uhkausta välittömän väkivallan käyttämisestä (konduktöörejä) kohtaan, Helsingin käräjäoikeus toteaa.

Oikeus katsoi myös videotallenteen useaan otteeseen, hidastettunakin, ja se tuli siihen tulokseen, ettei mies kohottanut kättään nyrkkiin, kuten konduktööri väitti. Tältäkään osin konduktööri ei toiminut oikeuden mielestä hätävarjelun sallimalla tavoin. Oikeuden tulkinnan mukaan konduktööri tulkitsi miehen aikomuksia väärin.

– (Miehen) eleistä ei käräjäoikeuden arvion mukaan ole pääteltävissä, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut hyökätä väkivaltaisesti (konduktöörejä) kohtaan. Näin ollen (konduktöörin) maahanvientiä ei voida pitää hätävarjeluna sallittuna puolustuskeinona, käräjäoikeus kirjoitti.

HELSINGIN käräjäoikeuden mielestä liputta matkustamistakaan ei voitu pitää syynä väkivallan käyttöön.

– Liputta matkustaminen ei muodosta oikeuttamisperustetta väkivallan käyttöön. Väkivallan käyttöön ei oikeuta myöskään voimakaskaan suusanallinen provokaatio, vaan epäselvät asiat tulee aina pyrkiä selvittämään ensisijaisesti keskustelemalla.

Käräjäoikeuden mukaan konduktööri syyllistyi pahoinpitelyyn.

– Tilanteeseen reagoiminen maahanviennillä ei käräjäoikeuden arvion mukaan ole ollut tarpeellista eikä välttämätöntä, vaan (konduktööriltä) on kohtuudella voitu edellyttää muunlaista eli vähemmän vaarallista/voimakasta suhtautumista, käräjäoikeus kirjoittaa.

KÄRÄJÄOIKEUS otti rangaistuksen mittaamisessa lieventävänä seikkana huomioon sen, että mies menetti tapauksen takia työpaikkansa. Lieventävänä seikkana oli myös konduktöörin motiivi, koska hän halusi vilpittömästi auttaa työkaveriaan, vaikka toimikin lopulta väärin.

Oikeuden mielestä oikea rangaistus olisi ollut ilman lieventäviä seikkoja noin 30– 40 päiväsakkoa. Lieventävien seikkojen takia oikeus määräsi miehelle 15 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 90 euroa.

Konduktööri joutuu maksamaan miehelle myös kivusta, vaatteiden pesukustannuksista ja muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 200 euroa.

Helsingin käräjäoikeuden viime kuussa antama tuomio on lainvoimainen.

Alkuperäinen, muutamia päiviä ennen pahoinpitelyä tapahtunut lippukahnaus ei edennyt oikeuteen.
Niko Ranta

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Iivis »

59.
Oulun seksuaali­rikos­aallolle ei näy loppua – käräjä­oikeus vangitsi 26-vuotiaan miehen useista rikos­epäilyistä

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006099475.html

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ulkomaalaisia epäillään rikoksista useammin kuin suomalaisia

Tietoon tulleiden rikosten määristä laskussa olivat omaisuusrikokset ja nousussa puolestaan väkivalta- ja seksuaalirikokset

Ulkomaalaisia epäillään Suomessa rikoksista 20 prosenttia suhteellisesti useammin kuin suomalaisia, kertoo Tilastokeskus.

Viime ja toissa vuonna rikoksista oli epäiltynä 35,7 suomalaista jokaista tuhatta suomalaista kohden ja 41,8 ulkomaalaista jokaista tuhatta ulkomaalaista kohden. Määrällisesti suomalaiset ovat epäiltynä pääosassa eli lähes 90 prosentissa selvitetyistä rikoksista.

Erot epäiltyjen kesken vaihtelevat sukupuolen, eri maiden kansallisuuksien ja rikostyyppien mukaan. Ruotsalaisia epäiltiin 2,3 kertaa suomalaisia enemmän ja irakilaisia 2 kertaa enemmän.

Joidenkin rikosten kohdalla erot ovat vielä suurempia. Seksuaalirikoksissa irakilaiset miehet ovat epäiltynä 12,8 kertaa useammin kuin suomalaiset miehet.

Naisten kohdalla ero kansallisuuksien välillä ei ole yhtä selkeä kuin miehillä.

Luvuissa kyse on epäilyistä, jotka eivät välttämättä johda syytteeseen tai tuomioon. Turvapaikanhakijat eivät kuulu tilastoihin, joissa huomioidaan vain Suomen väestöön kuuluvat ihmiset.

Tietoon tulleiden rikosten ja rikkomusten määrä kasvussa
Yhteensä viime vuonna poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen tietoon tuli 443 500 rikosta. Luku kasvoi reilulla prosentilla edellisvuodesta.

Poliisin tietoon tulleiden rikosten määristä laskussa olivat omaisuusrikokset ja nousussa puolestaan väkivalta- ja seksuaalirikokset.

Myös rikoslain ulkopuolisten rikkomusten määrä kasvoi edellisvuodesta. Rikkomuksia kirjattiin 487 000 kappaletta, missä on kolmen prosentin kasvu vuoteen 2017 verrattuna. Suurin osa rikkomuksista liittyy liikenteeseen.

Rikoksista hieman aiempaa useampi jäi selvittämättä. Rikkomusten selvittämisprosentti sen sijaan nousi lähes viidellä prosenttiyksiköllä.
YLE
16.5.2019 klo 09:17
Ruotsalaisia epäiltiin 2,3 kertaa suomalaisia enemmän ja irakilaisia 2 kertaa enemmän.
Ovatkohan nämä ruotsalaiset epäillyt ruotsalaisia vai "ruotsalaisia"? Irakilaisia epäillään koska muukalaispelko, ihonväri, uskonto tms.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Doctor Lecter kirjoitti:Ovatkohan nämä ruotsalaiset epäillyt ruotsalaisia vai "ruotsalaisia"? Irakilaisia epäillään koska muukalaispelko, ihonväri, uskonto tms.
Ruotsalaisten osuus on ollut todella jyrkässä kasvussa vajaan viiden vuoden aikana, joten siitä voinee päätellä jotain.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Iivis »

60. Ystävien riita päättyi tapon yritykseen Espoossa – Video: Mies iski väliin tullutta kuudesti puukolla

https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=27589

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Iivis »

61.

Röyhkeä verkkarivoro iski ja juoksi pakoon – vei rahat ja kännykän nuorten miesten käsistä Tampereen keskustassa
Julkaistu: 22.5. 9:32

Keskellä päivää yllättänyt varas on noin 170-senttinen, ulkomaalaistaustainen mies.
Yllättäen iskenyt varas sai saaliin keskellä päivää Tampereen keskustassa tiistaina. Uhriksi joutuivat kaksi nuorta miestä.

Rikos tapahtui kello neljän maissa iltapäivällä Tammelan kaupunginosassa Salhojankadun ja Tammelankadun risteyksessä. Toinen nuorista miehistä oli antamassa kaverilleen matkapuhelinta ja rahaa, kun tuntematon ulkomaalaistaustainen mies oli yhtäkkiä astunut esiin.

Verryttelyhousuihin pukeutunut mies vei sekä rahat että kännykän ja pinkaisi saman tien juoksuun. Pakoon päässyt mies oli tummaihoinen, noin 170-senttinen ja lyhythiuksinen.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 14212.html

Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

63. Ulkomaalainen raiskasi nukkuvan tytön Oulussa

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 20&t=27637
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Iivis »

65. kaks matua saanut syytteet saman lapsen raiskauksesta ja hyväksikäytöistä ja jälleen kerran Oulussa.

https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=27659

Gurney
Axel Foley
Viestit: 2494
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Gurney »

66.
Mutiainen raiskasi lapsen Helsingissä


https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 20&t=27670
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Iivis »

67. Käräjäoikeus tuomitsi 28-vuotiaan miehen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.
Rangaistus on vuosi ehdollista vankeutta.

https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... 15#p946315

Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Ulkomaalaisten rikokset 2019

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Matu raiskasi lapsen Jyväskylässä


https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 20&t=27671
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

Vastaa Viestiin