Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ainesta pähkähulluksi proffaksi naisvaltaisessa yliopistomaailmassa vai onko myrkyllinen miehisyys kuitenkin oikeuttanut teon? Kiusasiko/aliarvioiko proffa oikeasti epävakaata ainesta vai oliko tämä väkivaltanainen kenties päättänyt aiemmin olla mies ja käyttäytyä kuten meidän oletaan käyttäytyvän (feministihumpuukijengin mielissä)? Mielenkiintoista, että jutussa painotetaan noin osapuolien sukupuolia, vaikka olemme kaikki samanlaisia ilman mitään eroja missään.
”Oletko tullut hulluksi!” - Väitöskirjatutkija kävi professorin päälle yliopistossa Turussa
6.6.19 klo 22:36

- Professori sai rytäkässä verinaarmuja ja mustelmia sekä menetti silmälasinsa.
Turun hovioikeus on vahvistanut käräjäoikeuden tuomion.
-35-vuotias väitöskirjatutkija sai pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta neljä ja puoli kuukautta ehdollista vankeutta.
- Poikkeuksellinen rikos sattui Åbo Akademissa Turussa kolme vuotta sitten elokuussa.


Tapahtuma-aikaan 33-vuotias väitöskirjatutkija eli tohtorikoulutettava oli neljä vuotta valmistellut väitöskirjaansa. Naisella oli viimeinen työpäivä Åbo Akademin palveluksessa.

Nainen halusi, että hänen ohjaajanaan toimiva miespuolinen professori hyväksyisi hänen työnsä väitöksen esitarkastukseen. Samoin hän toivoi mieheltä suosituskirjelmää stipendiä varten.

Professori kirjoittikin suosituskirjeen. Hän sopi tapaamisesta naisen työhuoneessa.

Tuossa tapaamisessa kävi ilmi, että nuori nainen oli erittäin tyytymätön professorin kirjoittamaan suosituskirjeeseen. Hän katsoi, että professori voimakkaasti aliarvioi hänen perehtyneisyyttään aiheeseensa.

Kaiken lisäksi professori ei ollut valmis siltä istumalta hyväksymään väitöskirjatutkijan väitöstä esitarkastukseen. Professori esitti muutamia korjausehdotuksia.

”Oletko tullut hulluksi!”

Nainen menetti tilanteessa hermonsa. Hän tönäisi professorin kirjahyllyä vasten, löi nyrkillä ja potki uhriaan vartaloon.

Professorin mukaan väitöskirjatutkija myös yritti purra häntä - tästä naista ei kuitenkaan syytetty.

Professori tuli mustelmia, haava ja verinaarmuja. Myös silmälasit paiskautuivat lattialle.

Rytäkkä jatkui yliopiston käytävällä, jonne professori perääntyi.

Yläkerrassa ollut toinen professori kuuli miesäänen huutavan ”Oletko tullut hulluksi!”

Huudon kuultuaan virkaveli ryntäsi alakertaan. Hän kohtasi käytävällä pahoinpidellyn kollegansa. Väitöskirjatutkija oli lukittautunut huoneeseensa.

Selitti hätävarjelulla

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa väitöskirjatutkija kiisti sekä syytteen pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Nainen katsoi, että professori ei ollut poistunut hänen huoneestaan vaikka hän käski tätä kolmasti poistumaan. Tilanne oli ollut uhkaava. Hän oli toiminut hätävarjelutilanteessa.

Käräjäoikeus oli asiasta eri mieltä. Valvontakameran tallenteelta näkyy, että professori oli poistumassa huoneesta, syytetty tuli hänen perässään. Kyse ei ole hätävarjelusta.

Käräjäoikeus katsoi molemmat syytteet näytetyksi toteen ja tuomitsi vastaajan neljän kuukauden ja 15 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Uhrilleen tuomitun tulee korvata kivusta ja särystä 300 euroa.

Virkamiehen valtaa

Nainen valitti käräjäoikeuden viime vuoden helmikuussa antamasta tuomiosta Turun hovioikeuteen.

Hovioikeus järjesti uuden käsittelyn.

Hovioikeus päätyi kuitenkin samaan lopputulokseen kuin käräjäoikeus. Kyse oli sekä pahoinpitelystä että virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Pahoinpitely oli selkeästä näytetty rikos. Professorin virkamiesaseman tohtorikoulutettavaan nähden hovioikeus selitti johtuvan siitä, että hän käytti oppilaansa väitöskirjan ohjaajana ja hyväksyjänä tähän nähden virkamiehen valtaa.

Toukokuussa annettu hovioikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d65c ... 7be5df3489
”Oletko tullut hulluksi!
Ihan aiheellinen kysymys proffalta!

Ei lainvoimainen, teoriassa, mutta tuskinpa tällainen pääsee KO:n käsittelyyn tai toisaalta, kun seuraa mitä maassa tapahtuu, niin ehkä tapaus puhkaisee kuuluisan lasikaton ja KO vapauttaa väkivaltatutkijan tuomiolta? Mitähän tuo proffa teki väärin, kun suosituskirjeenkin laittoi (se olisi hauska nähdä!) - ei olisi ilmeisesti saanut ehdottaa parannuksia väikkäriin ja mahdollisesti pelastaa tutkija kustoksen riepottelulta? Nuo vastaväitökset ovat usein pehmeää teatteria, mutta hieman alasta riippuen siellä voi olla kiperääkin erimielisyyttä, mikäli tutkija ei tiedä mitä on tutkinut ja johtopäätökset hataria. Itse kyllä ottaisin vastaan kaiken avun mitä annetaan - etenkin, jos olisin vääntänyt väikkäriä täyspäiväisesti neljä vuotta ja olisi viimeinen päivä palkallisena tutkijana.

Ehkä oli kyseinen tutkija oikeasti hieman ulalla siitä mitä tekemässä, koska väikkäri kyllä syntyy tuossa ajassa monelta oman työn ohellakin ja päätti ulkoistaa vikansa? Ellei jotain oikeasti uutta ollut keksimässä ja kehittelemässä, niin proffan kritiikki on tainnut osua ja upota niin, että pukannut testot pintaan ja primitiivireaktio. Olisipa mielekästä tietää aihe mitä tutki ja tietysti se, että onko kirja kansissa ja miten pyyhkii, onko tullut piestyä lisää virkamiehiä? Niin, ja kiinnostavaa olisi tietää myös kulttuuri, missä tällaisia varttuu, kun rantaruotsalaiseksi on kyllä vaikeaa kuvitella eli joko finskiemakko tai joku korkeakulttuurihenkilö, naisoletettu.
Virkamiehen valtaa
Oikeus totesi proffan olevan virkamies, mutta muuten en ymmärrä tuota otsikkoa, kun lukee mitä sen alla seisoo.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Mikäs tieteenala oli kyseessä? Naistutkimus, jossa Åbo Akademiilla on muutoinkin meriittejä?

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

TuskaistaTietoa kirjoitti:Mikäs tieteenala oli kyseessä? Naistutkimus, jossa Åbo Akademiilla on muutoinkin meriittejä?
Toinen on tietysti tämä somalitutkimus! Suomessahan on tuhansia ihmisiä valjastettu tutkimaan somaleita; elintapojaan, kulttuuriaan, uskontoaan, klaanejaan, siirtymistään Suomeen, pärjäämistään Suomessa, sukuelinten silpomistaan, rituaaleitaan, kokemaansa arjen rasismia yms.

Ehkä tämä väikkäri käsitteli tätä siis niiku mielettömän upeeta asiaa.

Oliko se proffa nyt sitten virkamies ja nautti siksi jotain "supersuojaa"?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Ns. hullua käytöstä, kuulostaa pimahtamiselta. Kyseessä ei ollut itsensä puolustaminen, tutkijanainen hyökkäsi pahoinpitelemään, kun professori oli lähtemässä huoneesta. Valvontakamera auttoi näyttämään kiistattoman todellisuuden.

Tapauksella ei välttämättä ole yhteyttä mies/naissodankäyntiin, vaan toi voi olla ihan vaan mielenterveysmeininkiä. En nyt löytänyt netistä artikkelia tueksi, mutta tutkinnot saattavat paineistaa ihmisiä raiteiltaan. Oliko nainen jo aiemmin ollut riskikkäästi epävakaa vai tuliko tämä pimahdus ns. kertalaakina. Ei voida tietää.
Viimeksi muokannut Lassie, Pe Kesä 07, 2019 3:06 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja Silli »

Eipä ihmetytä, että juuri Åbo Akademi: https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 35&t=27530

Joillain on ollut pitkään hyvät bileet ja nyt aletaan vilkuttaa valomerkkejä. Vähemmästäkin raivostuu.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja dazu »

Oliskos tässä kohtaa oikea paikka nostaa narsistikorttia esiin? Feminististä persoonallisuushäiriötä ei taideta vielä tuntea, mutta narsistinen persoonallisuushäiriö sen sijaan on hyvin tuttu juttu...
Jotenkin nuo naisen valehtelut oikeudessa tapahtumien kulusta tuovat mieleen narsistisen persoonallisuushäiriön, etenkin se tapa, miten nainen valehteli: "tilanne oli uhkaava, käskin kolmasti poistumaan". Mulla on itselläni kokemusta varmasti ainakin kymmenestä samanlaisesta akasta. Yleensä nämä vaan menevät keksimään näitä omia versioitaan tapahtumien kulusta jollekin juntille, joka tulee sen jälkeen pää täysin jäässä moottorisahan kanssa ovesta läpi. Tämä on itseasiassa niin yleinen toimintamalli naisilla jopa sellaisissakin tilanteissa, missä minulla ei ole naiseen minkäänlaista sukupuolista yhteyttä, että olen tästä syystä alkanut välttelemään naisia yleisellä tasolla.

Tässä on narsku päässyt riittävän merkittävään asemaan ja odottanut, että hänen pillinsä mukaan tanssitaan. Kun näin ei ole tehty, niin on uskonut, että pystyy seuraamuksitta käyttämään väkivaltaa vaatimustensa tehostamiseen.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Mihin ihmeen "merkittävään asemaan"? Sehän on väitöskirjatutkija.

Vieno neito
Harjunpää
Viestit: 345
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 3:02 am

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja Vieno neito »

TuskaistaTietoa kirjoitti:Mikäs tieteenala oli kyseessä? Naistutkimus, jossa Åbo Akademiilla on muutoinkin meriittejä?
Kuulin väitteen, jonka mukaan kyseessä olisi ilmeisesti tällä kertaa oikeustieteellinen. Ehkä sielläkin olisi pitänyt parantaa suolalla ilmapiiriä.

aumari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja aumari »

Väitöskirjatutkija = tohtorikoulutettava. Ei siis tutki toisten tekemien väitöskirjojen oikeellisuutta. On koulutettava, ei kouluttava (kouluttaja). Ei millään tavalla merkittävämpi kuin muut väitöskirjan tekijät.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja Silli »

Onkos kellään pääsyä Turun Sanomien maksumuurin taakse? Siellä olevassa jutussa on jotain lisätietoa aiheesta. TS:n mukaan oli tosiaan kyseessä kahden oikeustieteilijän välinen kahakka ja pieksijänaista on tituleerattu rauhantutkijaksi.

TS:n juttu (maksumuurin takana): https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... +vankeutta

Koska tapaus on sattunut jo vuonna 2016, etsiskelin Åbo Akademin valmistuneista väitöstutkimuksista sopivaa tekijää, mutta en oikein löytänyt. Toisaalta kuulin sellaisen huhun, ettei tämä pieksijänainen olisi vielä ainakaan tohtoriksi väitellytkään, vaikka hän yritti jo tuolloin 2016 saada väikkäriään esitarkastukseen. Åbo Akademissa on aika paljon ulkomaalaisiakin väitöstutkijoita. Mahtaako tähän tapaukseen liittyä sitä niin kutsuttua etnistä värinää?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Hoitoon tällaiset hullut kuuluu, mutta eiköhän tämäkin horo ole kohta jossain yliopistossa töissä ja opettaa opiskelijoille toksisesta maskuliinisuudesta. :roll:
"Those who want respect, give respect."

Avatar
Stasi
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: La Kesä 01, 2019 11:45 am

Re: Åbo Akademi: Väitöskirjatutkijanainen pieksi proffansa

Viesti Kirjoittaja Stasi »

Tuolla tieteenalalla nyt ei ole mitään merkitystä tapahtuman kanssa. Enemminkin voisi todeta, että on tainnut vähän liiaksikin perehtyä tuohon omaan väitöskirja-aiheeseensa muun elämän kustannuksella ja yläkerta mennyt jumiin.

Vastaa Viestiin