Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
mipa74
Hetty Wainthropp
Viestit: 484
Liittynyt: Ke Loka 03, 2007 4:32 am

Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja mipa74 »

METRO-Lehti
Henkirikoksesta epäilty ilmoittautui itse – Herttoniemestä löytyi ruumis

Hel­sin­gin Hert­to­nie­mes­sä si­jait­se­vas­ta asun­nos­ta on löy­ty­nyt noin 70-vuo­tiaan mie­hen ruu­mis. Asias­ta kir­joit­taa Il­ta-Sa­no­mat.

Po­lii­si vah­vis­taa Metrolle, et­tä hen­ki­ri­kos on ta­pah­tu­nut. Asias­ta ei täs­sä vai­hees­sa an­ne­ta tar­kem­pia tie­to­ja.

Il­tasano­mat lai­naa tut­kin­nan­joh­ta­ja Tee­mu Krus­kop­fia, jon­ka mu­kaan epäil­ty il­moit­tau­tui it­se ja po­lii­si on ot­ta­nut hä­net kiin­ni. Mui­ta epäil­ty­jä ei ole.
When I die I don't want no part of heaven
I would not do heaven's work well
I pray the devil comes and takes me
To stand in the fiery furnaces of hell
(B.Springsteen - Youngstown)

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Epäilty on uhria huomattavasti nuorempi mies.
MTV kirjoitti:http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... na/5236036

Riitatilanne kärjistyi: Herttoniemen henkirikosta tutkitaan tappona
JULKAISTU 23.07.2015 10:18

Helsingin Herttoniemen yksityisasunnosta tiistai-iltapäivänä löytyneen noin 70-vuotiaan miehen kuolemaa tutkitaan tappona.

– Tekotapa viittaa henkirikokseen. Surmavälineenä käytettiin lyöntivälinettä ja iskuja oli useita, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta.

Taposta epäilty on reilu 30-vuotias mies ja hän ilmoitti tapauksesta itse hätäkeskukseen. Tutkinnanjohtajan mukaan uhri ja epäilty tunsivat entuudestaan.

– He eivät olleet sukulaisia, mutta tunsivat toisensa pidemmältä ajalta. Epäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa, Kruskopf sanoo.

Poliisin mukaan henkirikosta edelsi riitatilanne, mutta alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

– Selvittelemme nyt motiivia ja käymme tarkempia yksityiskohtia läpi, tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

Avatar
Larva
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 1:14 pm
Paikkakunta: Rannikko / Kusten

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja Larva »

Alkaako tekijän nimi I:llä?

Huhut kertoo, että rahajuttuja olisi ollut.

Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Murhasyyte nurin Herttoniemen henkirikoksessa - teko ei riittävän törkeä

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi 27-vuotiaan miehen murhasyytteen, mutta tuomitsi hänet taposta. Oikeus langetti Iiro Maurizio Holopaiselle 10 v 8 kk vankeustuomion.

Teko tapahtui Helsingin Herttoniemessä 21. heinäkuuta. Holopainen löi vanhempaa ja pienikokoisempaa miestä tämän kotona Mäenlaskijantiellä vasaralla viidesti päähän ja käsirysyn jälkeen iski veitsellä kurkkuun.

Vähän teon jälkeen tekijä soitti itse poliisille.

Teon motiivina olivat Holopaisen useiden tuhansien eurojen velat uhrille, joita hän ei kyennyt maksamaan.

Syyttäjä vaati Holopaiselle elinkautista murhasta.

Oikeuden mukaan tekoa ei ollut kuitenkaan suunniteltu etukäteen. Tekijä kertoi tarttuneensa vasaraan kiihtyneenä tilanteessa, jossa uhri vaati aggressiivisesti velan maksua.

Raaka, muttei kokonaisuutena törkeä
Teko sen sijaan oli erityisen raaka, oikeus totesi. Vasaraniskujen jälkeen tekijä oli ensin lyönyt tai viiltänyt veitsellä uhrin kaulaan, pessyt veitsen ja palannut sen jälkeen uudestaan viiltämään tai iskemään. Tämä järjestys ei oikeudessa selvinnyt.

Kokonaisuutena oikeus ei kuitenkaan pitänyt tekoa sillä tavalla törkeänä, jota murhasta tuomitseminen edellyttää.

Korkeimman oikeuden linjauksen mukaan tyypillisestä taposta on tuomittava 9 v vankeutta. Tekotavan takia käräjäoikeus langetti tätä kovemman tuomion, 10 v 8 kk.

Oikeus katsoi, että Holopaisen on korvattava kahdelle uhrin täysi-ikäisille pojalle kummallekin 5500 euroa henkisestä kärsimyksestä.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ea/5562956

aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2206
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Henkirikos Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

hirvoska kirjoitti:
Larva kirjoitti:Alkaako tekijän nimi I:llä?

Huhut kertoo, että rahajuttuja olisi ollut.
Uhrista ei tietoa, jos jollain on niin voi laittaa yv.
hei joo jos soku tietää tekijästä ja uhrista enemmän niin viestii vaan tulemaan...mullakin frendeja herttoniemessä :!: :!: :!:
Uhri oli yhden meidän meppimme vävy.
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson

VantaanTonttu
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 9:54 am

Sisko vei veljelleen huumeita vankilaan

Viesti Kirjoittaja VantaanTonttu »

Sisko vei veljelleen huumeita vankilaan: käry kävi, kun paketti putosi rintsikoista käytävälle

10.07.2020 klo 22:55

Huumerikollisten painostamaksi joutunut vanki sai siskonsa tuomaan hänelle rintaliiveissään huumepillereitä.

Tapahtumat saivat alkunsa siitä, kun naisen postiluukusta tipahti muovikelmuun kääritty pieni, Kinder-munan kokoinen muoviin kääritty paketti. Nainen oli lähes päivittäin puhelinyhteydessä pitkää vankeustuomiota kärsivään veljeensä, joten hän kysyi, tiesikö veli mitään tuosta oudosta nyytistä.

Veli tiesi - ja pekäsi. Hän sanoi, että paketti pitäisi tuoda hänelle vankilaan perhetapaamisen yhteydessä. Jos näin ei tapahtuisi, hänen henkensä olisi vaarassa.

Joukko muita vankeja oli jo pari viikkoa aiemmin saanut tietää kyseisestä perhetapaamisesta. He olivat painostaneet asiassa ja antaneet hyvin tarkat ohjeet, miten tuli toimia.

Vaikka veli ei itse käyttänyt huumeita, eikä häntä ollut niistä tuomittu, hän ymmärsi, mistä oli kyse. Huumeiden laadusta hänellä ei kuitenkaan ollut tietoa.

Rintsikat pettivät

Sisko puolestaan ymmärsi, että veljellä oli tosi hätä. Hän kätki nyytin rintaliiveihinsä ja meni sovittuun aikaan vankilan portille. Vartija tuli saattamaan naisen perhetapaamishuoneeseen, missä hänen veljensä jo oli odottamassa.

Nainen ei kuitenkaan ollut huomannut, että nyytti oli pudonnut hänen rintaliiveistään vankilan käytävälle. Se selvisi hänelle vasta tapaamishuoneessa.

Oikeuden pöytäkirjoista ei tarkemmin selviä, miten sisarukset tilanteeseen suhtautuivat. Veli kuitenkin kurottautui ottamaan vessan viereisen kaapin päältä kolme muuta pientä nyyttiä, jotka hän saamiensa ohjeiden mukaan nieli.

Huumenyytit vatsassa

Kun vartijat löysivät käytävälle pudonneen nyytin, selvisi varsin nopeasti, mihin ja kenelle se oli tarkoitettu. Veli vietiin henkilönkatsastukseen, jossa paljastui hänen nielemänsä nyytit. Niiden sisällä oli huumeneuloja sekä 21 kappaletta 8 mg:n Subutex-tablettia.

Salakuljetuksen epäonnistuminen johti siihen, että veli pahoinpideltiin vankilassa. Hän ei kuitenkaan uskaltanut paljastaa, keitä painostajat ja pahoinpitelijät olivat.

Rikosseuraamuslaitoksen puolelta seuraamukset olivat siirto toiseen vankilaan ja pois tavalliselta osastolta. Perhetapaamiset sisaren kanssa lopetettiin, ja tapaus hankaloitti myös vangin lomalle pääsyään.

Rikostutkinta puolestaan johti syytteeseen huumausainerikoksesta. Sama koski vangin siskoa.

Turha vetoomus

Veli myönsi suoraan painostaneensa ja käyttäneensä hyväksi siskoaan. Sisko taas vetosi siihen, että hän ei tiennyt paketin sisällöstä.

Käräjäoikeus puolestaan piti siskon tietämättömyys paketin tarkemmasta sisällöstä tarkoituksellisena. Se viittasi Korkeimman oikeuden ratkaisuun, jossa katsottiin, ettei tarkoituksellinen tietämättömyys poistanut tahallisuutta huumausaineen laatua koskevalta osalta.

Käräjäoikeuden mukaan siskon oli täytynyt tietää välittävänsä veljelleen huumausaineita. Oikeus huomautti lisäksi, että vaikka sisko oli uskottavasti huolissaan veljestään, asiassa ei ilmennyt mitään laissa tarkoitettua pakkotilaa - siskolla olisi ollut mahdollisuus toimia toisin.

Helsingin käräjäoikeus päätyi siihen, että sisko oli tuonut veljelleen käytävälle pudonneen nyytin lisäksi tämän nielemät huumepaketit. Tuomio oli neljän kuukauden ehdollinen vankeus.

Siskolle lievennys

Hovioikeus puolestaan piti mahdollisena kummankin syytetyn kertomusta siitä, että kolme huumenyyttiä oli tapaamishuoneessa jo ennen siskon saapumista. Näin ollen hovi katsoi naisen syyllistyneen vain kymmen Subutex-tabletin hallussapitoon.

Rikos tapahtui tammikuussa 2017. Keskiviikkona antamallaan päätöksellä Helsingin hovioikeus lievensi naisen tuomion 60 päiväsakon rangaistukseksi. Kyseinen sakko on 360 euron suuruinen.

Veljen saaman neljän kuukauden tuomion hovi piti ennallaan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8832 ... cc7f108a62

10.07.2020 klo 22:55

Lisätty linkki ja uutisen julkaisupvm
-NILS-

VantaanTonttu
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 9:54 am

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja VantaanTonttu »

Oikeastihan kyseinen sankari teki Sörkän vankilassa huumekauppaa jonka perusteella Rise siirsi Riihimäen vankilaan ja siellä aluksi osastosijoitus oli ns. Rangaistus-osasto jolle sijoitetaan vankeja jotka ovat väkivaltaisia tai syyllistyvät vankilassa ollessaan rikokseen.

Tuolla Riihimäessä sai selkäänsä kun soitti suutaan ja tämän jälkeen sijoitettiin pelkääjä osastolle ja huumekauppa jatkui silti.

Tässä vielä rikos josta tuomittiin.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mur ... ea/5562956

Murhasyyte nurin Herttoniemen henkirikoksessa - teko ei riittävän törkeä

Lisätty linkissä olevan uutisen otsikko ja tähän ketjuun yhdistetty tuoreempi tapaus huumeiden salakuljetuksesta vankilaan
-NILS

Avatar
Larva
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 1:14 pm
Paikkakunta: Rannikko / Kusten

Re: Sisko vei veljelleen huumeita vankilaan

Viesti Kirjoittaja Larva »

Voihan hitsi, että Iiro Ipe Mauritzio taas meni möhlimään.
Itse työni puolesta muistan kaverin edelleenkin oikeinkin hyvin - ei ollut julkisemmin ainakaan mikään kamaveikko, tai ainakaan sen näköinen. Siinäs ihmettelin kun Ipeä taluteltiin poliisiautoon aikoinaan..
Sitä saa mitä tilaa, toivottavasti on sanojensa mukaan kunnon bitch linnassa. Ja siltähän tää vaikuttaa.

VantaanTonttu
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 9:54 am

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja VantaanTonttu »

Kannabista kasvatti ja myi, asiastahan oli poliisitutkinta vireillä sillon mutta sattuneesta syystä tappo katkaisi sen tutkinnan.

Iiro/Mac Holopaisen asunnostahan tosin löytyi kannabista sekä kasvattamiseen soveltuvaa rekvisiittaa.

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3915
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

On se kumma kun jokainen itkuvirsi menee aina oikeudessa läpi. Tää ei oo edes hauskaa enää, lähinnä säälittävää kuinka aikuiset ihmiset voivat olla noin sinisilmäisiä.
"Those who want respect, give respect."

Avatar
Larva
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 1:14 pm
Paikkakunta: Rannikko / Kusten

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja Larva »

Kuulemani mukaan Iiro ei ollut kuitenkaan heti edes soittanut kytille.. oli normaaliin tapaan autellut mummoaan ja vasta sitten soitti?
Jos oikeasti on näin, niin kuulostaa aika kylmähermoiselta kaverilta. Vaikka ulkonäön ja olemuksen perusteella ihan perus (pilvijutut oli uutta, kiitos!) lössykkä. Isohko kundi.

Avatar
Larva
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 1:14 pm
Paikkakunta: Rannikko / Kusten

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja Larva »

Iiro on ilmeisesti tuomionsa nyt lusinut, on bongattu taas vanhoilla tutuilla hoodeilla.

aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2206
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Eiko tasta sankarista loydy yhtaan parstakuvaa mistaan?
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson

levotonprinssi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: To Tammi 21, 2016 12:06 am

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja levotonprinssi »

Liian vähälle uutisoinnille jäänyt tämä homomurha! Jos Iiro Holopainen on jo vapaana, niin olkoon itä-helsinki, etenkin Herttoniemi valppaana homomurhaajasta.

Avatar
Larva
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 1:14 pm
Paikkakunta: Rannikko / Kusten

Re: Henkirikos Helsingin Herttoniemessä 07/2015

Viesti Kirjoittaja Larva »

Tänään oli Hertsikassa jonkun toisen veijarin kanssa. Mistä tämä homomurhaaja -titteli tulee? Liittyykö sukunimensä puolesta tähän Hullu Holopaiseen, vai onko tämäkin pikeasti homotappo vai onko tässä mennyt puurot ja vellit edelliseltä kirjoittajalta sekaisin?

Vastaa Viestiin