Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Lauri Savolainen, 56v, lähti miekkariin.
Lauri Savolainen.jpg
Lauri Savolainen.jpg (70.37 KiB) Katsottu 7150 kertaa
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Elinkautista istumaan.
MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/her ... le/7468340

"Herhiläisenä" vieraansa kimppuun hyökänneelle miehelle elinkautinen – raa'an henkirikoksen ja sukuelinten silpomisen jälkeen saunoi, joi kahvit ja soitti itse poliisille

JULKAISTU 6 TUNTIA SITTEN

Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi tuttavansa Hämeenlinnan Hauholla surmanneen Lauri Juhani Savolaisen elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies oli määrätty aiemmin mielentilatutkimukseen. Tuomiosta päätellen mies oli henkirikosta tehdessään kuitenkin syyntakeinen.

Henkirikos tapahtui viime lokakuussa, kun talon isäntänä toimineen Savolaisen ja vieraana olleen miehen alkoholin nauttiminen oli riitaisuuden päätteeksi muuttunut väkivallaksi. Painin päätteeksi Savolainen surmasi vieraansa veitsellä.

Oikeuden asiakirjoista selviää, että uhrin päässä, kaulassa, yläselässä, rintakehässä ja vatsassa oli yhteensä 31 teräaseen pisto- ja viiltohaavaa. Uhrin hengen vei kaulan syvä viiltohaava ja kaulalaskimon leikkaantuminen poikki.

Väkivalta oli raakaa, ja Savolainen oli muun muassa työntänyt sormensa uhrin henkitorven lävitse.

Leikkasi sukupuolielimet irti teon jälkeen

Savolainen itse oli esitutkinnassa kertonut "hyökänneensä herhiläisenä" vieraansa kimppuun tämän puheiden vuoksi.

Painin ja kuristamisen päätteeksi hän surmasi vieraansa runsaalla teräaseväkivallalla, minkä jälkeen hän oli siivonnut lattialta verta, käynyt saunassa, syönyt, keittänyt kahvit ja pessyt teossa käytetyt veitset.

Tämän jälkeen hän soitti hätäkeskukseen kertoen tekemästään surmatyöstä.

Henkirikosen jälkeen mies oli myös leikannut uhrin sukupuolielimet irti saksilla.

Kiisti murhan, mutta myönsi tapon

Savolainen kiisti syyllistyneensä murhaan, vaikka myönsikin aiheuttaneensa miehen kuoleman. Mielestään hän syyllistyi teossa tappoon ärsyynnyttyään mieheen, vaikka kertoi, ettei aikomuksenaan ollut tappaa.

Tilannetta oli hänen mukaansa edeltänyt uhrin saama niin sanottu juoppohulluuskohtaus ja töniminen, josta Savolainen oli hermostunut.

Savolainen kertoi juoneena alkoholia vuoden ajan lähes päivittäin ja syöneensä huonosti. Hän kuvaili olleensa tekohetkellä niin sanotusti konttauskunnossa, perustellen näin rikoksen uhriksi joutuneella miehellä olleen mahdollisuus puolustustaa itseään.

Mies ilmoitti tänään oikeuden istunnossa olevansa tyytymätön tuomioon. Tämä tarkoittaa, että tuomiosta mitä luultavimmin tullaan valittamaan hovioikeuteen.

asdaski
Remington Steele
Viestit: 204
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja asdaski »

Nyt on kyllä sellaiset selitykset taas että ei saatana! Konttauskunnossa väsyneenä turhautuneena vähän puukotteltu, työnnelty sormia kurkkuun ja silvottu sukuelimiä. Joko tässä on huonosti toteen näytetty seksuaalimurha tai sitten tyyppi on ollut todella, todella raivona tyyppiin, kun vielä kuollut uhri täytyy viillellä.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Iltalehden sekavammasta tapahtumain kuvauksesta löytyy yksityiskohta, jota ei kai vielä ole mainittu:
Iltalehti kirjoitti: Mieskaksikko oli nautiskellut alkoholia. Savolainen oli suuttunut vieraansa puheista. Puheet sisälsivät seksuaalisen viittauksen.
Tulee mieleen homomurhat, joissa uhria on puukotettu silmittömästi kymmeniä kertoja. Olisiko tuo "seksuaalinen viittaus" ollut vihjailua, että tekijää saattaisi kiinnostaa?
Iltalehti kirjoitti: Savolaisen oman tilan vuoksi asianomistajalla oli ollut mahdollisuus puolustautua. Hän ei ollut kohdistanut väkivaltaa avuttomaan uhriin.
Niinkuin kuka ei ollut kohdistanut väkivaltaa avuttomaan uhriin? Savolainen? Asianomistaja eli uhri itse (eli ei ollut itsari)? Ja mitä väliä sillä on, jos uhrilla oli mahdollisuus puolustautua muttei hän sitä tehnyt? "Se pyysi että tapa tapa, ja hyvää hyvyyttäni suostuin, eikä se vastustellut yhtään, että kyllä se ite halus!"

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Rousku kirjoitti:Olisiko tuo "seksuaalinen viittaus" ollut vihjailua, että tekijää saattaisi kiinnostaa?
Hämeen Sanomissa on kerrottu "seksuaalisesta viittauksesta":

"Savolainen kertoi aluksi poliisille suuttuneensa vieraan kutsuttua häntä impotentiksi. Myöhemmin hän vaihtoi kertomustaan ja sanoi vieraansa saaneen mahdollisesti juoppohulluuskohtauksen ja yrittäneen ajaa Savolaisen ulos omasta asunnostaan."
Tay77 kirjoitti:Eikö missään julkisuudessa ole vieläkään kerrottu mitään tietoja tästä tekijästä? Edes syntymävuotta/-vuosikymmentä?
L'amourha tuossa ylempänä kertoo Savolaisen olevan 56-vuotias. Hämeen Sanomissa oli mainittu syntymävuodeksi 1963. Tulee olemaan vanha ukko elinkautisesta vapautuessaan, jos hovi ei alenna tuomiota valituskierroksella.

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Lieneekö tekijän ensimmäinen henkirikos..
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Avatar
Serenity
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Lieneekö tekijän ensimmäinen henkirikos..
Ei aikaisempaa väkivaltarikostaustaa, kertoo mtv:n uutinen. Juttu kertoo myös seikkaperäisemmin surmapäivän tapahtumista, esim. mihin ne saksilla irrotetut sukuelimet päätyivät.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hau ... #gs.qj2h5b
Hauhon murhan karmaiseva motiivi – mies kosti impotenssiväitteet puukottamalla ja leikkaamalla sukuelimet irti
Hauho.JPG
Hauho.JPG (111.17 KiB) Katsottu 4136 kertaa
Uhrin kaula viillettiin auki fileerausveitsellä. Teossa käytettiin myös toista veistä ja saksia.

JULKAISTU 14.07.2019 07:07
Hauhon lokakuisessa henkirikoksessa epäillään olleen kyseessä impotenssipuheiden aiheuttama mielipaha, selviää käräjäoikeuden tuomiosta.

Tapauksessa tuomittu Lauri Juhani Savolainen oli viettämässä aikaa huonosti tuntemansa miehen kanssa. Torstaina aloitettu viinanjuonti kului elokuvien ja musiikin kuuntelun parissa, mutta jossain vaiheessa tilanne äityi kuolettavaksi väkivallaksi.

Miehen muistikuvat yli vuorokauden ajanvietosta olivat suhteellisen hämärät, ja poliisin kuulusteluiden aluksi miehen mielikuvat alkoivat heräämisestä lauantaiaamuna.

– [Uhri] oli alasti ja makasi lattialla sohvan edustalla mahallaan naama lattiaan päin. Yritin töniä [uhria] hereille, että nyt on aamu, että lähdetään kohta kauppaan. [Uhrin] vieressä lattialla oli verta. Totesin, että [uhrin] iho tuntui kylmältä, mies kertoi.

Saunoi ja kahvitteli ennen poliisille soittoa
Mies ymmärsi illan aikana surmanneensa miehen, ja päätyi siivoamaan tekopaikkaa, kuten moppaamaan hyytynyttä verimassaa pois lattialta.

– Siivous ei aiheuttanut minulle mitään tuntemuksia, olen aikanani ollut Kakolassa erikoissiivoojana ja pessyt muun muassa ihmispaskaa rundin seiniltä, mies kuvaili.

Poliisia hän ei siivoustöidenkään jälkeen vielä kutsunut, vaan jäi vielä odottamaan kello 17 alkavaa saunavuoroaan. Saunomisen jälkeen hän vaihtoi vaatteet, söi, keitti kahvit ja pesi likaiset veitset. Sitten hän soitti hätäkeskukseen.

– Mä oon näköjään tota noin ni pistäny yhten miehen niin tota noin kylmäks, mies totesi puhelimeen.

Murhahetkellä miehellä oli "neliveto" päällä
Kertomuksen taustalla välittyi jatkuvasti miehen runsas alkoholin käyttö.

– Koko jutusta en muista hirveän paljoa. Olen juonut lähes päivittäin 4–5 kuukautta. Juominen alkoi heti aamusta ja jatkui iltaan, mies kuvaisi

Miehen kertoman mukaan hänen juomisessaan on ollut taukoja vain silloin, kun hän on ollut rahaton tai niin huonossa kunnossa, ettei ole pystynyt hankkimaan alkoholia. Kertomuksen puolesta puhui se, että mies oli saanut poliisin tullessa kotiinsa kouristelukohtauksen, jossa saattoi olla kyse niin sanotusta viinakrampista.

Mies kuvaili, että oli konttauskunnossa surmatessaan uhrinsa.

– Minä olin alkoholista niin sekaisin, että minulla oli "neliveto" päällä, hän kertoi poliisille.

"Henkitorvi oli näkyvissä, työnsin sormet siitä läpi"
Uhrissa oli 31 teräaseen vammaa. Kuolemansyy oli kaulan syvä viiltohaava ja syvän kaulalaskimon poikkileikkaantuminen. Mies kertoi lyöneensä uhria sahalaitaisella veitsellä vartaloon, ja kaulan hän oli viiltänyt auki mustapäisellä fileerausveitsellä.

– [Uhri] eli ja korisi vielä siinä vaiheessa kun hänen henkitorvensa oli näkyvissä, työnsin sormet siitä läpi, mies kertoi teostaan.

Uhrin kuoltua hän silpoi uhrin sukupuolielimet leikkaamalla ne saksilla irti.

Sukuelimet hävisivät vessanpönttöön
Teon motiivi jäi oikeuden mukaa epäselväksi. Aluksi Savolainen oli ilmoittanut teon syyksi sen, että uhri oli haukkunut Savolaista muun muassa impotentiksi.

– [Uhrin] puheista menetin malttini ja jälki on sitten sen mukaista, mies sanoi kuulusteluissa.

Mies oli kuulusteulissa kuvaillut ”hyökänneensä herhiläisenä” miehen kimppuun ja painineensa tämän kanssa.

– Sitä en sinällään pidä ihmeenä, että olen teon tehnyt. Jos minulta menee pahasti yli, niin vasta kuolema, toisen tai oma, saa toiminnan loppumaan, mies kuvaili.

Myöhemmin mies kertoi, että uhri olisi saanut jonkinlaisen juoppohulluuden tapaisen sekavuuskohtauksen ja olisi yrittänyt ajaa miehen asunnostaan ulos. Tämä olisi johtanut puolustautumisen yhteydessä kuolettavaan väkivaltaan. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt tätä erityisen uskottavana, sillä uhri oli esimerkiksi selvästi tekijää pienikokoisempi.

– Koska [uhri] oli arvostellut Savolaisen seksuaalista kyvyttömyyttä, Savolainen oli ajatellut, ettei [uhrikaan] tarvitse enää sukuelintään. Hän oli leikannut saksilla [uhrin] kivekset ja siittimen irti. Savolainen oli hävittänyt ne vahingossa vessanpönttöön, kun hän oli kaatanut sinne veristä vettä.

Käräjäoikeus tuomitsi elinkautiseen
Vuonna 1963 syntyneen Savolaisen mielentila tutkittiin ja hänen todettiin olleen tekohetkellä syyntakeinen. Miehellä ei ollut aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies ilmoitti tyytymättömyyttään tuomioon. Hän kiisti murhan katsoen syyllistyneensä tappoon.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Anasalas
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Kesä 23, 2019 11:45 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Anasalas »

Tekijä ilmeisesti siirtynyt ajasta iäisyyteen?

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Selliin hirttäytyminen syynä?
"If you aim for a king, you better not miss"

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja aga »

Mistä tämä "tieto"?

Neefil55
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: To Joulu 31, 2020 2:22 am
Paikkakunta: Lappi

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Neefil55 »

Tämä vanhan liiton pultsari lähti 2019 syksyllä pois..paljonhan tämä venkulakin oli taloja kiertänyt. Ei kukaa vanhempi venkula tunnista miestä?

Vastaa Viestiin