Sivu 1/1

Norjalainen vanhuksia syanidilla myrkyttänyt hoitaja

Lähetetty: Ti Maalis 15, 2011 11:36 pm
Kirjoittaja Valoviikate
Huom. henkilön todellinen nimi ei ole Nesset.

"Samanaikaisesti Bastǿn vankilassa oli kärsimässä rangaistustaan Nesset-niminen hoitaja, joka oli myrkyttänyt useita vanhuksia syandilla.
Nesset huolehti puutarhasta, vaatteista sekä piti muutenkin järjestystä yllä vankilassa. Puutarhaan johtavaa kävelytietä kutsuttiin syanidipoluksi. Nessetin saapuessa ruokasaliin kaikki vangit ottivat kulauksen vettä ja antoivat sen jälkeen päiden painua pöydän pintaa vasten..."

Kirjasta Poliisi kertoo 1999.
Pakko saada jotain lisätietoa. :) Onkohan tästä mahdollisesti jo alustuskin minfossa?

Re: Norjalainen vanhuksia syanidilla myrkyttänyt hoitaja

Lähetetty: Ke Maalis 16, 2011 1:38 am
Kirjoittaja Doctor Lecter
En löytänyt haulla, että onko olemassa jo aloitettua osiota. Alibissa 11/1981 on neljän sivun artikkeli tästä myrkyttäjästä - jonka nimeksi mainitaan Arnfinn Nesset. Entinen pelastusarmeijan upseeri ja erikoissairaanhoitaja, josta tuli sittemmin vanhainkodin johtaja Orkdalin kylään.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arnfinn_Nesset
...ja suomeksi http://fi.wikipedia.org/wiki/Arnfinn_Nesset

Re: Norjalainen vanhuksia syanidilla myrkyttänyt hoitaja

Lähetetty: Ke Maalis 16, 2011 7:35 am
Kirjoittaja maija turjukka
Mielenkiintoisia nämä itseään puolijumalina pitävät "kuolemantohtorit" :shock: Tässä vielä Nessetin kuva:

Kuva

Sen verran korjausta avaukseen, että ei näköjään PPK-toimittajillakaan ole tuo farmakologia hallussa. Nessetin käyttämä myrkky ei näet ollut syanidia, vaan kuraren sukuista, hermosoluja lamaavaa lääkettä. Käytetään siis leikkaupotilaiden lihaksia lamaamaan, väärin käytettynä tappaa, koska myös hengityslihakset lamaantuvat.

http://omundomau.blogspot.com/2009/08/a ... esset.html

http://drugs-about.com/drugs-c/curacit.html

Tässä vielä pätkä Duodecim-terveysportti-artikkelista 16/1998, jossa ko. suksametoni mainitaan:
Lihasrelaksantit ovat parantuneet huomattavasti viimeisten 10–15 vuoden aikana. Tämä johtuu anatomian, fysiologian, farmakologian ja lihas-hermoliitoksen paremmasta tuntemuksesta. Pitkään käytetty, Karoliinisessa sairaalassa 1950-luvulla kehitetty depolarisoiva lihasrelaksantti suksametoni on jäämässä historiaan monien potentiaalisesti vaarallisten haittavaikutustensa vuoksi.

Re: Norjalainen vanhuksia syanidilla myrkyttänyt hoitaja

Lähetetty: Ke Maalis 16, 2011 11:09 am
Kirjoittaja Valoviikate
Kiitän lämpimästi.
Ei taida kuulua farmakologian peruskurssi poliisikouluun, ei. Tuon oli kirjoittanut joku norjalainen henkilö, sitä en tiedä oliko hän suomenkielentaitoinen vai oliko joku käännellyt sitä.

Ja hänen nimensä on sittenkin Nesset, siinä luki, että "kaikki tarinassa esiintyvät nimet ovat keksittyjä". Ttu mitä hämäystä.

Re: Norjalainen vanhuksia syanidilla myrkyttänyt hoitaja

Lähetetty: Ke Maalis 23, 2011 12:53 pm
Kirjoittaja Jack the Ripper
Tuo on metka aine tuo suksametoni. Samalla aineella teki itsemurhan suomalainen sairaanhoitaja pidettyään ensin valmisteluista blogia, vai julkaisiko blogin juuri ennen h-hetkeä.

Makaat lattialla puhe- ja liikuntakyvyttömänä etkä saa myöskään hengitettyä. Toivot että joku tulisi ventiloimaan, sinulla ei ole mitään hätää kunhan hengitystäsi avustetaan.

Re: Norjalainen vanhuksia syanidilla myrkyttänyt hoitaja

Lähetetty: Su Huhti 14, 2019 6:28 am
Kirjoittaja Jack the Ripper
Näin vuosien jälkeen nostan tämän, ehkä sillä ei ole väliä koska ketju on testit ja kyselyt-osiossa.

On jäänyt vaivaamaan oliko suomalaisen sairaanhoitajan blogi todellinen vai jonkun enkeli-elisan kirjoittajan tuotos. Hommahan meni niin että noin 40-vuotias nainen ilmoitti aikovansa tappaa itsensä koska elämässä ei ollut merkitystä. Hän asui yksin kahden koiran kanssa. Työelämässä kaikki oli hyvin, miessuhteista hän ei tainnut blogissa mainita mitään. Perheestä oli jäljellä iäkkäät vanhemmat ja etäinen sisar.

Päivitykset alkoivat niin että hän kertoi aikomuksensa. Alkuun hän irtisanoutui työstään keskussairaalan leikkaussalista. Seuraavaksi hän vei koiransa lopetettavaksi. Kävi kampaajalla. Lähetti kirjeen poliisille jossa kertoi tehneensä itsemurhan ja että ruumis löytyisi asuntonsa makuuhuoneesta. Peseytyi huolella, vaihtoi lakanat ym., katkaisi lämmityksen asunnosta ja joi viiniä sekä nautti rauhoittavia lääkkeitä. Asensi käsivarteensa i.v.-yhteyden eli ns. tipan. Annosteli lisää rauhoittavaa lääkettä ja lopuksi jollain tapaa ajasti lihakset lamaavan lääkkeen valumaan suoneensa. Kuolema tulee näin sitä kautta että myös pallealihas lamautuu eikä hengittäminen onnistu. Päivitykset loppuivat siihen. Tuli vaikutelma siististä ja jopa pedantista henkilöstä joka näki vaivaa että ruumistaan noutamaan tulevat eivät joudu kohtaamaan mitään rumaa, vaan ikään kuin ruususen unta nukkuvan prinsessan.