Sivu 1/1

Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Pe Joulu 09, 2016 1:37 am
Kirjoittaja dazu
Nettiin oli postattu useammalle keskustelupalstalle, mm. naimisissa olevien pelinaisten ja huumeriippuvaisten raiskaajamiesten kohtaamispaikkaan suoli24:n kirjoitusta, joka käsittelee useampaakin katoamistapausta.
Joukossa oli sellaisia tapauksia, joita en pystynyt mitenkään yhdistämään mihinkään Murha.infossa, tai hejacissa käsiteltyyn, tai mainittuun tapaukseen.

Erityisen kiinnostavana pidän tätä : "17.4 1980 Hämeenlinnassa opiskellut 19-vuotias espoolaisneito katosi 17.4.1980. Hän oli edelleen kateissa 4.7.1980."

Lisäksi minua kiinnostavat nämä: "1982 Turku - Turussa katosi kaksi naista, toinen elokuussa 1982 ja toinen marraskuussa 1982. Meri oli sula.
3. 7 1982 Helsinki- katosi 33-vuotias valintamyymälän kassalla työskennellyt nainen. Hän oli kateissa vielä lokakuun puolivälissä 1982."

Nämä kaikki neljä mainittua katoamista ovat minulle täysin outoja. Jos joku tietää nimiä, että ketkä näissä tapauksissa ovat kyseessä ja jotain taustaa tapauksille, niin saa luvan vastata. :)

Tämä taas lienee kaupunkilegendaan sotkeutunut kertomus Minfosta, hejacista ja muiltakin palstoilta tutusta Laura Selinin tapauksesta: "1982 Tampere keväällä - Tyttö lähti Tampereelta aamujunalla Helsinkiin, kenties ei koskaan noussut junaan, ei ilmestynyt pääsykokeisiin. Kadonnut täysin."?

Linkki vie suomi24 keskustelupalstalle keskustelunavaukseen, josta tässä kirjoituksessani olevat lainaukset on poimittu:
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14293492/sarjamurhia

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: La Joulu 10, 2016 6:48 pm
Kirjoittaja mielikki
dazu kirjoitti:Joukossa oli sellaisia tapauksia, joita en pystynyt mitenkään yhdistämään mihinkään Murha.infossa, tai hejacissa käsiteltyyn, tai mainittuun tapaukseen.

Ole huoleti ei niitä pysty kukaan muukaan täysjärkinen yhdistämään mihinkään muuhun kuin suoli24-ryhmään.

dazu kirjoitti:Lisäksi minua kiinnostavat nämä: "1982 Turku - Turussa katosi kaksi naista, toinen elokuussa 1982 ja toinen marraskuussa 1982. Meri oli sula.
3. 7 1982 Helsinki- katosi 33-vuotias valintamyymälän kassalla työskennellyt nainen. Hän oli kateissa vielä lokakuun puolivälissä 1982."

Ja nimet oli??Nämä voi jättää tyystin unholaan.Taitaa olla vaan vilkasta mielikuvitusta.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Su Joulu 11, 2016 11:53 am
Kirjoittaja Ailar
Minullekin nämä tapaukset ovat jääneet hämärän peittoon, vaikka olen yrittänyt naisten surmia ja katoamisia varten tekemääni luetteloon kaivaa jos jostakin materiaalia.
Luettelossani on ainakin 23 sellaista katoamista, joille ei ole löytynyt ratkaisua. Ne eivät kuitenkaan sovi dazun kysymiin tapauksiin.
Tuo 1982 oli ns. "hyvä murhavuosi", mutta katoamisten osalta en löytänyt yhtään tapausta.
Marja-Leena Viinanen katosi alunperin siinä 1981 vuoden lopulla Savonlinnasta. Hänestä oli tosin näköhavaintoja Helsingistäkin vielä vuoden vaihteen jälkeen, muttei hän sovi näihin kysyttyihin tapauksiin.
Yksi minulla on selvitysten alla: Ijäs-niminen nainen. Nyt minulla ei ole tässä hänestä löytämiäni tietoja, enkä muista ulkoa milloin ja missä hän katosi (tiedot on mökillä). Kenties hänet on löydetty, kun ei ole ainakaan julkisuudessa ollut.
Näissä dazun kysymissä tapauksissa saattaisi tietenkin olla mahdollista, että ainakin osa naisista on tehnyt itsemurhan ja asia on selvinnyt ja sitä myöten vedetty pois julkisuudesta.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Su Joulu 11, 2016 4:57 pm
Kirjoittaja Doctor Lecter
mielikki kirjoitti:Ole huoleti ei niitä pysty kukaan muukaan täysjärkinen yhdistämään mihinkään muuhun kuin suoli24-ryhmään.
Eikö?

Totta maar mää ny oman tekstini tunnistin:
"17.4 1980 Hämeenlinnassa opiskellut 19-vuotias espoolaisneito katosi 17.4.1980. Hän oli edelleen kateissa 4.7.1980."

Olen ylläolevan tekstin joskus minfoon postaillut - en vaan löytänyt sitä enää. Mutta uutinen on tässä: Marja Nevala.

Kuva
HS 5.7.1980
dazu kirjoitti:Lisäksi minua kiinnostavat nämä: "1982 Turku - Turussa katosi kaksi naista, toinen elokuussa 1982 ja toinen marraskuussa 1982. Meri oli sula.
Näitä en muista.
dazu kirjoitti:3. 7 1982 Helsinki- katosi 33-vuotias valintamyymälän kassalla työskennellyt nainen. Hän oli kateissa vielä lokakuun puolivälissä 1982."
Minun tekstiä. Tämä uutinen oli niin ikään Helsingin Sanomissa, mutta pvm 14.10.1982:

Helsinkiläinen nainen kesästä saakka kateissa
Helsingin rikospoliisi pyytää yleisön apua löytääkseen valintamyymälän kassan Seija Kyllikki Näivän, joka katsoi lauantaina 3. heinäkuuta Helsingissä. Näivä on 33-vuotias 168 senttiä pitkä, hoikka ja hänellä on pitkä kastanjanruskea tukka...

mielikki kirjoitti:Ja nimet oli??Nämä voi jättää tyystin unholaan.Taitaa olla vaan vilkasta mielikuvitusta.
No jopas meni veikkauksesi metsään.

Vaan kuinkas näiden kadonneiden kanssa sitten kävikään? Otsikkoa täytyy muuttaa; minfosta nämä ovat lähtöisin.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Ma Joulu 12, 2016 12:33 pm
Kirjoittaja Ailar
Hieno homma, doctor!
Jokatapauksessa Nevala ja Näivä ovat olleet kauan kateissa , jos nyt on löytynyt vieläkään. Mistään päivän parin irtiotoista ei ole ollut kyse, kun kummallekin on kertynyt kateissaoloa noissakin uutisoinneissa jo kolmisen kuukautta.
Tosin uskoisin, että jotenkin heidän kohtalonsa on täytynyt selvitä, miksei heitä muutoin olisi missään nykyisissä lehtien uutisoinneissa tai omaisten taholta kaivattu?

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Su Joulu 18, 2016 1:23 pm
Kirjoittaja dazu
Suurkiitokset Doctor Lecterille ja erityismaininta Ailarille. :)

Tuosta tosiaan lukee suomi24 viestissäkin, että kijoitus on lainattu Minfosta. Itse en kuitenkaan pystynyt näitä kirjoituksia Minfosta löytämään. Eivät tarttuneet hakukoneisiin. Hienoa, että homma selvisi kahden tapauksen osalta näin nopeasti. Nevala ja Näivä ovat tosiaan selvästi ottaneet pidemmän oman loman, tai sitten tosiaan jättäneet tämän maailman jossain vaiheessa pian katoamisensa jälkeen.

Tuosta Nevalan katoamisesta jäin miettimään, että opiskelikohan hän ensimmäistä, vai viimeistä vuotta ammattiopistossa. Jos hän oli aloittanut opiskelun peruskoulun jälkeen ja opiskeli viimeistä vuotta, jää vähän outo kuva tuosta katoamisesta, koska hän olisi ilmeisesti valmistunut koulusta tuona keväänä, kun hän katosi.
Hän oli siis lintsannut koulusta 16 huhtikuuta keskiviikkona ja hänet oli nähty viimeisen kerran 17 huhtikuuta torstaina opiskelupaikkakunnallaan. Hän oli siis lintsannut myös torstaina.
Tällainen parin päivän lintsaaminenhan ei kuulosta kovin poikkeavalta tuon ikäiselle. Tuossa iässä nuoret eivät enää yleisellä tasolla noudata sääntöjä niin pilkun tarkkaan, kuin 13-vuotiaat ja vähän kaikki lintsaavat silloin tällöin syystä, jos toisesta.
Erikoista on kuitenkin tämä parin päivän lintsaamisen jälkeen tapahtunut katoaminen. Jutusta ollaan oltu siis sittemin aika hiljaa. Olisiko tästä sitten kehkeytynyt joku pidempi irtiotto, joka on päättynyt siihen, että on löytynyt elossa... Luulisi, että jos kyseessä olisi ollut itsemurha ja ruumis löytynyt jostain luonnosta, niin jotain uutista olisi ollut lehdissä...
Koska tapaus on sattunut Hämeenlinnassa, niin olisiko siitä tiedotettu paremmin Hämeenlinnan alueen paikallislehdissä? Ehkä Hesariin asti on päässyt vain tuo yksi uutinen...

Näivän tapaus on sellainen, että jotenkin vaikuttaa, että on henkensä menettänyt. Vaikea uskoa, että 33-vuotias vakituisessa työssä oleva nainen katoaa 3,5 kuukaudeksi jollekin ryyppyreissulle. Tuskin on myöskään mihinkään sairauskohtaukseen kuollut...
Liekö ollut itsemurha, tai onnettomuus.

Tietysti on mahdollista, että omaiset eivät ole kovin rummuttaneet, eivätkä lehdet kovin kiinnostuneet vaikka henkilöt ovatkin olleet pitkään kateissa. Onhan meillä näitä tapauksia, kuten Mirja Paavilaisen tapaus ja Katariina Leinosen tapaus, joissa ei kadonneen perään kovin aggressiivisesti rummutettu, eikä myöhemmin huudeltu.

Tuo Ijäksen katoaminen kiinnostaa toki myös, kuten myös edelleen näiden turkulaisten rouvien kohtalot.

mielikki kirjoitti:Ole huoleti ei niitä pysty kukaan muukaan täysjärkinen yhdistämään mihinkään muuhun kuin suoli24-ryhmään.
Kyllähän tuossa kirjoituksessa kaikki muut tapaukset näyttivät olevan täysin todellisia, tai ainakin niillä oli jonkinlaista pohjaa todellisuudessa, joten ounastelin, että nämä eivät voi olla täysin tuulesta temmattuja myöskään.

Lopuksi totean, että näitä Minfon silmin tuntemattomia katoamisia on varmasti paljonkin. Omien listojeni mukaan Minfosta puuttuu tiedot esim. neljästä alle 18-vuotiaana toisen maailmansodan jälkeisenä aikana Suomessa maissa kadonneesta tytöstä.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Ti Helmi 28, 2017 10:59 am
Kirjoittaja Ailar
Ailar kirjoitti:Yksi minulla on selvitysten alla: Ijäs-niminen nainen. Nyt minulla ei ole tässä hänestä löytämiäni tietoja, enkä muista ulkoa milloin ja missä hän katosi (tiedot on mökillä). Kenties hänet on löydetty, kun ei ole ainakaan julkisuudessa ollut.
Lainaan itse itseäni, kun mainitsin tämän Ijäs-nimisen henkilön. Nyt kun sain nuo tiedot käsiini, huomasinkin netistä, että Hämeenlinnasta kadonnut Julia Maria Ijäs, 22 v. on löydetty aikanaan Espanjasta hyvässä kunnossa. En tiedä, mikä tarina hänenkään taustalla on ollut, mutta hyvä, kun on sitten löytynyt.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Ti Loka 31, 2017 10:01 am
Kirjoittaja dazu
Facebookista löytyy hyvin paljon lehti-ilmoituksen kuvan Marja Nevalaa ulkonäöltään vastaava Marja Nevala- niminen henkilö. Kyseisellä henkilöllä näyttäisi olevan kolme tytärtä, jotka ovat kaikki aivan kadonneen Marja Nevalan näköisiä.
Mielestäni Facebookin Marja Nevala on arviolta 60-70-vuotias, kun toisaalta taas kadonnut olisi 56-57-vuotias. Arvio ei nyt paljoa heitä kuitenkaan. Tyttäret ovat iältään siinä noin 25-30-vuotiaita.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: To Marras 02, 2017 2:11 am
Kirjoittaja L'amourha
Merja Nevalasta mainittiin että on kehitysvammainen eikä kykene huolehtimaan itsestään. On viimeksi nähty katoamispäivän iltana Hämeenlinnan linja-autoasemalla, siksi ilmeisesti tämä kytkös Hämeenlinnan poliisiin.
Tytti Marketta Laamanen oli tämä Turun elokuussa -82 kadonnut.
Kaija Margareetta Honkasalo se toinen Turussa kadonnut.

Muokataan tän verran: eli Nevala oli ainakin Hesarin uutisen mukaan Merja Anneli, ei siis Marja.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: To Marras 02, 2017 1:15 pm
Kirjoittaja dazu
^Oho, vau! Kiitos L'amourhalle näistä tiedoista. Tuo onkin hyvä tarkennus, että Marja Nevala ei olekaan Marja, vaan Merja. Tuossa dr. Lecterin laittamassa linkissä käytetään sekä nimeä "Marja", että nimeä "Merja". Olettaisin siis, että "Marja" on vain kirjoitusvirhe.
Onko mitään tietoa, että onko kyseinen henkilö koskaan löytynyt, vai onko jäänyt lopullisesti kadoksiin?

Tuosta Lecterin linkittämästä artikkelista voidaan päätellä, että Nevala olisi opiskellut Hämeenlinnassa, mutta ollut kotoisin Espoosta. Siitä voidaan myös päätellä, että Nevala olisi lintsannut kahtena päivänä koulusta ja, että viimeinen havainto hänestä olisi ollut toisen lintsipäivän iltana.
Eli ilmeisesti tämä viimeinen havainto olisi tehty linja-autoasemalta.

Suur kiitos myös Turussa kadonneiden nimistä. Onko näistä tietoa, että ovatko löytyneet, vaiko eivät?

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: To Marras 02, 2017 1:56 pm
Kirjoittaja L'amourha
Hämeenlinnan linja-autoasemalta olisi se viimeinen havainto katoamispäivältä. Myöhemmistä vaiheista ei ainakaan vielä ole mulla tietoa. Tosin huonolta vaikuttaa jos kehitysvammainen tyttö on noin kauan ollut kateissa.
Noiden Turun tapausten osalta pitää vielä kaivella.

19.4.1980 HS:
merja nevala.jpg
merja nevala.jpg (208.44 KiB) Katsottu 12336 kertaa

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: To Marras 02, 2017 4:16 pm
Kirjoittaja dazu
^Kiitos. Juu, eli tuon 19.4 julkaistun uutisen mukaan Nevala olisi nähty viimeisen kerran keskiviikkona 15.4 iltapäivällä Hämeenlinnan linja-autoasemalla. Nevala oli lähtenyt Espoosta vanhempiensa luota Hämeenlinnaan tuolloin 15.4. Nevala opiskeli Hämeenlinnassa ammattikoulussa, mutta hän ei ollut saapunut kouluun torstaina 16.4, eikä perjantaina 17.4. Myöhempien tietojen mukaan Nevala oli nähty vielä perjantaina 17.4, jonka jälkeen hänestä ei ollut kuukausiin yhtään havaintoa.

Ilmeisesti Merja Nevala on kuitenkin sen verran osannut huolehtia itsestään, että on voinut asua osan viikosta Hämeenlinnassa.

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: La Helmi 03, 2018 8:25 pm
Kirjoittaja L'amourha
Joskus hyviäkin uutisia katoamisista, tämä tapaus vaikutti alusta pitäen todella pahalta. Eli Merja Nevala:
HS 26.08.1981 Merja Nevala.jpg
HS 26.08.1981 Merja Nevala.jpg (35.12 KiB) Katsottu 10027 kertaa

Re: Suoli24:ssa mainitut naisten katoamiset?

Lähetetty: Su Touko 06, 2018 3:35 pm
Kirjoittaja dazu
^Ilmeisesti Nevala on siis löytynyt. Kiitokset L'amourhalle salapoliisityöstä.

Suomi24 kirjoittaja oli siis löytänyt materiaalinsa tästä Doctor Lecterin tekemästä aloituksesta: https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... en#p378153