Sivu 1/1

Hakukonemestareilta apuja

Lähetetty: Su Helmi 24, 2019 6:40 pm
Kirjoittaja meitzi
Pitäisi löytää iltapäivälehtien uutishistoriasta uutinen ystäväni menehtymisestä. Löytyy joko lauantailta kahdeksas joulukuuta tai maanantailta kymmenes joulukuuta. Suomalainen mies löytyi virosta kuolleena. Otsikkoa en muista, mutta tuosta oli kyse, ja ainakin jommassa kummassa lehdessä oli etusivulla, jollei lööpissäkin.

En osaa yhtään käyttää tai edes löytää hakutermiä tai hakukonetta, jolla suodattaisi tuloksia päivämäärillä. Waybackmachine on ainoa sivustoista näköiskuvia tallentava palvelu jonka tiedän, mutta noin pitkältä ei ole kuin satunnaisia vedoksia, ja tuorein tuon jälkeinen on napattu 17.12, joten sieltäkään ei pääse käsiksi.

Jos osaat jeesata alkuun, että miten ja mistä etsiä, niin olisin kovin kiitollinen.

Re: Hakukonemestareilta apuja

Lähetetty: Su Helmi 24, 2019 10:20 pm
Kirjoittaja Lassie
Kävin Iltalehden ja Iltasanomien sivuilla. IS:n sivulta pääsee haku-kentästä oikealta ylhäältä klikkaamaan aikavälin uutisten hakemisille ja sitten laittaa tyhjään yläriviin hakusanoiksi jotain "mies kuollut viro" - en sieltä löytänyt mitään vastaavaa tolle ajalle.

Iltalehden sivuilta ei ajanjakson mukaan hakeminen onnistu, siellä on sanahaku päällä oikealla ylhäällä. Löysin yhden uutisen, missä A:lla etunimeltään alkava mies löydettiin Virosta kuolleena marraskuussa, jutussa mainitaan nimi mutta en tiedä haluatko julkaistavaksi linkkiä tänne. Olisiko tästä jutusta kyse?

En ole kyl järin osaava näissä mutta mielenkiintoa on sherlokkeiluun.

Re: Hakukonemestareilta apuja

Lähetetty: Su Helmi 24, 2019 11:22 pm
Kirjoittaja meitzi
thnx. Löysin iltasanomien yleisemmän tason toteamuksen, mutta jos iltasanomissa oli laajemminkin, niin löytänen sen ajallaan.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000566329.html

EDIT: Ei kun tossa onkin toimimaton linkki iltalehden juttuun. Ovat näköjään poistaneet.

Re: Hakukonemestareilta apuja

Lähetetty: Su Helmi 24, 2019 11:40 pm
Kirjoittaja Lassie
Mikä tapauksen vuosiluku on, luulin että käynyt viime vuonnna, mulla sen pohjalta yksi linkki. Laitan yksityisviestinä sen linkin ja uutisen, laitoin tohon aiemmin noi kohdat, jos olisi ollut niin, ettei olisi sopinut tapaukseen. Tää on just kun netissä kommunikoidaan, niin eri kuin puheessa. :)

Re: Hakukonemestareilta apuja

Lähetetty: Ma Helmi 25, 2019 12:52 am
Kirjoittaja meitzi
Se kaiffari löytyi vuokra-asunnosta kuolleena perjantaina 7.12 vuonna 2012, ensimmäiset pikku-uutiset alkoivat ilmestyä heti lauantaina, ja iltikset tarttuivat juttuun maanantaina 10.12.

Olisin mielelläni näyttänyt muutamille, jotka ovat unohtaneet miten selkeästi tapaus otettiin esimerkiksi huumekuvioihin ja fentanyylin vaarallisuuteen. Jos ei suorastaan riveille kirjoitettu, niin isoilla kirjaimilla rivien väliin, että kyseessä olisi överi tai henkirikos.